Коментари - Четирима убити при стрелба в Чикаго, трима са българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е при демокрацията. Всеки има оръжие. Въпрос на култура и акъл е дали ще гледаш лошо съседа си. Дали ще се буташ с него. В България е пълна пародия. Единствено държавата и разбойниците са въоръжени. Нека официално да имам пистолет да го видя съседа с дебелия врат и късата подстрижка дали ще ме гледа лошо, дали ще ме бута и дали ще дъни чалгата до сутринта. Да видя дали някой ще дойде нощно време в двора, за да открадне дърва, зеленчуци, плодове или животни. Или направо ще влезе вкъщи, за да ме набие и да ми вземе парите. Дали крадливи политици, корумпирани полицаи, следователи, прокурори и съдии ще се имат за недосегаеми и ще се присмиват на обикновените хора. Както преди 30 години милицията пазеше партията от народната любов, така и сега полицията пази гореизброените от народната любов. Да се замислят хората какво се промени и дали се промени

Понеже много си ги пожелаваш тези неща, ще ти кажа какво ще стане, когато имаш пистолет! Мургавите, които НЕ искаш да те крадат, ще влизат с АК-47 и ще те гръмнат преди да ти откраднат дървата, защото знаят, че имаш пистолет и можеш ти да ги гръмнеш ... за съжаление това е реалността. В България стават изключително малко престрелки годишно. Ако се вземе впредвид Чикато, който е голям колкото България, със сигурност там стават по толкова престрелки на ден, колкото в България стават за 1 година. Така, че това да има всеки достъп до оръжие, не е много добра идея, поради просттата причина, че пак невинните жертви ще са много повече от наказаните виновни.

иди го разправяй това на онея дето са станали "мъже" чак в казармата набивайки крак по плаца или почиствайки го с четката за зъби.

Да дойде поляка вкъщи да го посрещна. В нас полиция не викаме. Ще наторя доматите в двора.

Застрелял е 4 човека и ще му дадат 200 г затвор. Може да убиеш човек и ще ти изгният костите в затвора. Изборът е твой. Но едно нещо е сигурно, че няма да го пуснат под гаранция и да избяга. Престъпление и наказание. Както трябва да бъде във всяка правова държава.

Когато е разрешено масовото притежание на огнестрелно оръжие,вероятността такова да попадне в ръцете на Сульо и Пульо е 100%.Това е свободата на дявола от коато се умира."Прочие, ако Синът ви освободи ще бъдете наистина свободни."Йоан 8:36

В другия случай сульо и пульо си намират незаконно оръжие и те стрелят, а ти си беззащитен. Та кое е по-доброто ?

Ето един от резултатите на масовото носене на оръжие,тия защо т не са се защитили,а примерите са много

Да го пускат бил е добър. Американската мечта май само в wikipedia я пише.

За съжаление в хамерика стрелбата по мирно цивилно население без мотив и определена цел е генетично заложено на всеки местен гражданин , нарича се още американска мечта. И както казват в лотарията - На печелившите - честито.

Като чуе за Америка и лигите му потичат Ама сега дращи, ли дращи

Не знам кога българите поне малко ще поумнеят та да не забравят, че когато отидат в друга страна са имигранти и трябва да го раздават малко по внимателно и смирено. Мои колеги ядоха бой в Германия след дискотека за доста по-малко глупости от тези, описани като предистория на инцидента в Чикаго, но все пак истински глупости на едни безмозъчни примати, макар че са потомци на велик народ дал кирилицата на доста народи по света.

Ти добре ли си ? Да не са били в някоя шиптърска дискотека ? в Германия полицията идва на секундата, всякакви саморазправи са изключени.

Проруско и пропедерастко сайтче души за такива новини

Седнали да вечерят в 5 часа ? Това да ви напомня на салатката, ракийката, чалгата и така до 12ч през ноща. София - Чикаго само 7 часа разлика.

В Америка/Канада хората вечерят рано (18 ч, в почивните дни още по-рано), след това излизат по забавления навън....

се шегуваш!

София-Чикаго 8 часа разлика.

Правилата на играта в Америка, е да си усмихнат на непознати и познати.Иначе може да те препознаят за неприятел и да консумираш съдържанието на пълнителя.

В руските концлагери са загинали от глад около 22 милиона души Само на безсмисления Беломорканал са останали един милион А вие пишете за свободна Америка, глупаци

И това какво общо има? А тези 22 милиона как ги измисли? Я провери във въпросната Америка колко индианци са избити с оръжие, шарка, глад и мор?

Това го разкажи на 60те милиона индианци, изтрити от лицето на земята от янките за да могат легално да им откраднат земята. Давали са по 10 долара за индиански скалп.

Това което ми беше направило впе§атление в Америка и не само САЩ, че когато стане някакво ПТП или засичане всички се усмихват и никой не е нервен или поне не съм забелязал за няколко години това. Когато питах живеещи от по 30г. те се засмяха и викат ами тука не е като в България, ако напсуваш някой може да те гръмне затова всички са учтиво щото не се знае кво може да стане ако се прави на бабит.

Нищо де, вас циганите ви ебът и изнасилвът, и вие си кротувате, зер команягите имате бизнес с циганите :))))) Циганите ви ебът денонощноФгЗа, а вие се радвъте че хамериканската мечта не работела, неъм думи!

ебът роднините на такива дето са отишли да стават богати и са си заебали родата на стари години да седи сама на стари години...

Абе не е баш така човек. Гледам в ютюба „роуд рейдж“ клипове от САЩ, ами не са никак от учтивите.

Никога нямаше да срещнат убиеца си ако си бяха в България. Нека онези, които живеят в държави където психари стрелят по хората да се замислят, защото следващият път може и да не могат да прочетат тези редове.

В Америка не е като в България. Не можеш да издъваш музиката и да тормозиш комшиите, неможеш да си джигит и да показваш средни пръсти на други които ти правят забележки....То може, но си има последствия ..

е така е , като не спазват инструкциите по безопасност , и вечерят без каски и бронежелетки

Па ако пак са дънили Преслава, бяла роза и радка пиратка, може да е превуртел човекот. То това издържа ли се?

Да пукна, ако нашите селяни не са надували чалга...

едвам ги издържам! Ама съседа не успял....

и сега кое е по-добре- мизерия в чужбина или мизерия у дома? Бог да ги прости.

по добре в чужбина , шанса да успееш е с 30% по голям

Туризъм и емиграция се различават. Които и каквито и да са, мир на душите им.

Не желая да обиждам някого, но бих желал Модератора да им обясни поради каква причина изтри моят пост? Кого обидих и каква неистина казах? Съобщих за нецензурни думи под него, а той взе, че реши въпросът кардинално.

за 300 лв на месец в дира, и ти така ще действаш...

Инженерче

Просто е неприятно - очевидно редакцията държат да задържат аудиторията си с IQ под 80. Много рядко се случва да бъда модериран, по някога заради позицията ми по семитския въпрос, която не е в унисон с това, което мейнстрийма иска да покаже на хората, но винаги съм се старал да се придържам към нормалния тон. Живи и здрави да са модераторите ... но да търпят нецензурни думи, а в същото време да трият стойностни коментари, това няма как да го приема. Не съм от вчера тук, знам обичайните заподозряни, но понякога успяваме да заформим и някоя интересна дискусия. Очевидно дир се опитват да изгонят всичко мислещо в коментарите ... това е наистина жалко! Съжалявам за оф-топика, но е така. Тъжно ще е след повече от десет години с един и същи профил да си замина, но ако продължават така няма как да ме спечелят отново за читател!

къде живееш? На редакцията му дреме на оная работа за тебе!

Инженерче

Ами хубаво би било да започне да и дреме, защото всяка кръчма, която започне да си гони пияниците рано или късно фалира ;).

Българите в Чикаго са страшно разединени и дори враждебни един спрямо друг.Всички народи си помагат, само ние все си правим мръсно.

Разказите на мой познат, който емигрира преди 12 години подкрепят думите ти.

Тук сацсъщите боклуци т.нар. българи

КАжи им го. Видим ли балХар (у чужбина дето съм), бегъм на пресекулки и завойчета - дигъм 150 км/ч от место! Особено по-младите, дето идвът пресни от балхар, тея са точно като хлебарки - саму трепане помага срещу тех. Старите емигранти пак разбирът от дума, очовечиле са се, понаучиле са се на човещина. Новите и пресни са, заеби - не пипай, че кине джигер! Отровни!

Не е вярно! Когато пристигнах в Америка с 2 малки деца, започвайки от нулата, си стъпихме на краката благодарение на много българи, които ни помогнаха през първите месеци. Естествено, има всякакви индивиди, но не сме по-лоши от другите народности и трябва да спрем с тази самокритика. Като цяло сме амбициозни и работливи, куца ни малко комуникацията и възпитанието, но не сме лоши хора. Може би трябва да проявяваме малко повече уважение към личния живот на другите, да не даваме много съвети и да си вървим по своя собствен път

Козяците вече са застъпили . Българите били виновни защото пускали чалга . Кой ви каза кави са били хората ? Защо не помилим и какво се случило с психиката на тези хора след като са заминали за психодиспансера наречен САЩ а ? Колкото повече опознавам запдняци. Толкова повече заобичвам сънаеоднисците си с всичките им плюсове и минуси.

Ариел без омекотител

Сигурно не е издържал на чалгата...................

Ганю е толкова злобен и завистлив, че ще завиди и на умрелите. Няма нация в света, където да се излива толкова помия, когато са убити сънародници. Няма такова племе. Подписвам се и с двете си ръце на човек, обиколил някъде около 50 държави.

ай, стига глупости си писал, възвишен ганьо. знаем ги тия "сънародници", десет от девет новини "за българи" са за тия....да плачат за тях в индия и такива бхк-ганьовци като теб.

И при Българите по света

предполагам, че дни наред ще има идиотски предавания за "убитите българи". просто си представям персонажите с български паспорти, за кратко и с удоволствие наричани от българските медии "българи"(изкрещяно на висок глас още тази вечер в новините) как са се завирали в тези гетовизирани апартаменти-чак и бабата е била довлечена от катуна, за да гледа чаветата, докато другите "българи" са "на работа". цялата тая група е седяла, както всяка вечер, в кухнята на масата с мазен вестник и са набивали еФтинджоз боклуци от съседния магазин, с които да се похвялат по фейса "колко е гот тука!". ноооо, уви, на американската пенсия й е писнало от чалга, крясъци на циганско-турски, блъскане и изхвърляне на боклука през балкона! и тук ромоидите са настъпили мотиката-американските пенсионери не са беззащитни жертви като хората в нашите села... но това няма да го чуем. ще слушаме политкоректни вайкания поне три дена, ето-идиотските сутрешни блокове си намериха свежа тема, че аман от избори!

Само информативно- тук в щатите цигани не съм виждала, не казвам, че няма, просто за 20 год. не съм срещнала нито един.

Ако са "дънили" постоянно чалга всичко е било въпрос на време на някой да не му издържат нервите.

Поради щто се срамиш да се наречеш Българин бе неразумни юроде

Detroita скоро писал ли е във форума

В творчески отпуск е - пълни една клозетна чиния...

Тия да не са крадили и те тикви, като оня от пазарджишко?ха.ха.ха

ако денонощно са го тормозели с чалга и с миризма на пръжки - напълно го разбирам човека...

Американската мечта в действителност!

Чалгата убива... Не са му издържали нервите на човека...

то щото рапа съживява

еми като сте тръгнали към сърцето на световната демокрация требе да знаете, че да земеш пищак и да започнеш да стреляш по съгражданите /съселяните/ си там е национален спорт :::::)))))

Друго си е да постигнеш американската мечта! В тези добре уредени държави добре живеят имигранти, които могат да оставят вкъщи етническия си багаж и да се присадят към новите порядки, и които са достатъчно интелигентни или поне умятни, за да си намерят добра работа. Колцина обаче, от нашите братя по паспорт са такива. Основната част е пълен боклук.

Американската мечта е ЛЪЖАТА с която шизохотела примамва жертвите си .99% от тях никога не я постигат . За сметка на това изкарват целият си живот бачкайки като роби на две места. Пътувайки 2 часа в посока Отчаяно търсейки шанс да изплуват от моргиджа , здравните осигуровки , шанса да имат децата ти образование..... В САЩ за да успеш трябва да не спазаваш правилата и докато го правиш да не те хванат. САЩ е дивият запад и винаги е бил така

всеки има право да търси бъдеще , където намери за добре , ама да се забиеш при сащисаните и то в клоаката чикаго .... Мислете , хора !!!! Светла им Памет на загиналите .

по добре в чикаго отколкото в челябинск

По добре жив отколкото умрял.

американци от български произход , или българи ?

Някой от тяй да не е на Корнела сина или на Цвъко щерката? Нееее - те и двете деца живеят в дипломатически зони и не трябва да се безпокоим за тях.

требе да се молим да се невърнат - да не се случи акция "белите якички v 2.0"

Най-вероятно ганьовците са слушали Азис и Сузанита, пекли са кебапчета и кифтета на терасата и човекът не е издържал на този тормоз!

Не, вероятно си имал трудно детство и се чудиш на кого да си го изкараш.

В заглавието пише

Ами или е от ревност някаква или тези са вдигали много шум и тоя е изперкал,а там как не са въоръжени всичките и при всеки битов скандал си се стрелят,това са последствията после... Май това си е ежедневие в САЩ,трепят се по няколко души всеки ден,просто този път сред жертвите има и българи. Докато не спрат тази свободна продажба на оръжия убийствата ще стават все повече,но в държава,където парите са по важно от всичко останало не вярвам да забранят продажбата на оръжие.

Бог да ги прости жертвите. Работата е там, че тези блокчета се строят с каратаван. Всяка стъпка по горния чтаж се чува в долния. Дори и да се извика полиция, нищо не може да се направи. Не оправдавам убиеца, но след години тормоз, човека е откачил.

Убиецът имал проблеми с контрола върху гнева си?! Благодаря, че ни казахте...

М да в САЩ 1/3 са на хапчета за добро настроение пдтискане на нещо итн.... Бягайте от там .Това не нормална държава. Холивуд е машината има за зарибяавне на невини души. Една пресечка настрани от червеният килим в ЛА са бездомниците . Когато има някаво "бляскаво" събитие ги гонят снимат паразитите които работят за нарколабораторията Холивуд и след това пак са там. Който не вярва нека потърси в тубата НЕ ХОДЕТЕ В САЩ Вредно е за задравето ви

най-важното, е че са знаели, че тоя има психически проблеми, а са му оставили законно притежаваното оръжие... било е просто въпрос на време да гръмне някого

то там да имаш пистолет си е като да имаш телефон...

Бог да прости изгонениете ни събратя от евроаталнтическият геноцид. Бягайте от шизо хотела САЩ . Там дори да си нормалне няма да останеш такъв.... Това е психопатска държава. Не сатвайте еничари в САЩ .Нека се борим за България и да я освободим от англоскасонска окупация

Да бе, вий команягите първо да ни изгонте, да ни земете имотите и парите, и после да ни поканите обратно, да сме се борели заедно срещу англо-американската окупация. Нещу а. Ай сиктир, ке ни гоните секи божи ден по 15 пъти соПствената си кръФ ке гоните, а после елате да ни помогнете срещу англо-хамериканската окупация. ЯШ СИ ЛАЙНАТА ГОВЕДО, КОГА НИ ГОНИХТЕ, СИЧКО БЕШЕ ОК ЗА ТЕБИ АААААААА. КЕ СИ НОСИТЕ ГРЕХОВЕТЕ ПРЕД БОГА, ТАМ АКО ВИ СЕ ПРОСТИ, МРЪСНИ УБИЙЦИ НА НАРОДА СИ!

30 години вече няма комуняги (команяги май няма от повече), а има либерална демокрация и твойте пртенции трябва да са насочени натам. А в либералната демокрация не ти вземат парите и имотите, ако не си глупав, сам да си ги дадеш. Значи може да видиш проблема в огледалото.

Сичките команяги са пребоядисахте, ама забравихте да си унищожите червеите партийни книШки защо ле. Същите сте си, пето покуление същите имена, пак сте си команяги, пак команизам правите, никой не ви верва, че нема команяги веки, сичките сте тука, под строй, да гласувате и да крепите еврейската идеология за избиване на бели еропейци.

Човече ако пишеш от САЩ пий хпачетата за да не стане беля.Много проблеми с гнева Какви комунисти 30г след 1989г. Хубави лоши комунистите едно може да се каже стрес в обществото не е имало . Лудите който бяха много малко бяха по специализираните заведения а не се разхождаха с пистолети като в кравистан. В България обществото което се опитват да докарат е точно болното американско общество на Непрекъснат стерс и психопатщина . И това не заради едно нещо .БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ САЩ ДЪРЖАВА.

И сега защо се сърдите, че ние знаеме кои сте вие команягите? Същите имена, още алчни за влаЗ, още се натискате за кражби, далавери и още не се накрадахте. Кой ви верва, как мислиш, като ви знаеме поименно?

Нищо де, вас циганите ви ебът и изнасилвът, и вие си кротувате, зер команягите имате бизнес с циганите :))))) Циганите ви ебът денонощноФгЗа, а вие се радвъте че хамериканската мечта не работела, неъм думи!

Инженерче

Призовавам модераторите да блокират това болно човече с ник IC,. Пише такива небивалици, едно и също изречение под всеки коментар, който кара хората да мислят. С леката забележка, да не трият целия коментар, а само брътвежите на болното IC.