Честваме 136 години от Съединението

Кулминацията на тържествата е в Пловдив, който на днешната дата отбелязва и своя празник

Обратно в новината

Коментари - Честваме 136 години от Съединението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво че съм се родил тук при славяните. Като съм с група чужденци в Израел много се радваме че там като поаднем на Някое древно гробище там и като си кажем ето аз и руснака от групата в миналото сме били някои от тези личности заровени тук и им носим духовете. Само като се замисля как от групата англичанина е бил човек който ще се намери в гробище в Египет, французина от групата е бил човек някога заровен в древна Гърция, просто хората нямаме такава добра памет за да помним че всеки от нас е бил дадения човек заровен по онези места. Това че ние славяните мнозинството де сме били личности живяли именно в Юдея ни прави много специални и означава че бъдещето е наше!

е написал маса простотии ,.... Тъп си като задника на Иво Мунджеф..... България щяла да се освободи? С черешови топчета срещу оръдия Круп..... Нашето Освобождение е Руска грешка. Турските роби с национслни панталони, наречени потури/от потурнаци/ са винаги предатели Оставяш ги да ги онождат манафите и не се занимаваш

И гърците и сърбите са освободени благодарение на руските военни усилия. Ама да смяташ че това или нашето освобожение е плод на някакви симпатии е много наивно. Интерес драги ми господине, егоистичен интерес. А той в тази епоха се нарича Цариград, Босфор, Дарданели. Ние просто сме на пътя до там.

Ако българите чакаха като сегашните русофили че Рузсия ще помогне за Съединението, и досега българите щяха да са разделени ! Така е и Радев Разделителя !

Го

ПОНЕЖЕ РУСКОТО ТРОЛСТВО СЕ УПРАЖНЯВА ПО ТЕМАТА. МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ КОЙ РАЗКЪСА БЪЛГАРИЯ И ДАДЕ ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ НА ТУРЦИТЕ. На юг България ще бъде разграничена така, че да няма излаз на Егейско море. Западните граници на България ще бъдат коригирани, така че да не включват в себе си небългарско население, примерно на изток от линията Нови-Пазар и Курча Балкан (т.е. приблизително към Серес). България ще бъде разделена на две провинции – едната от тях, на север от Балкана, ще получи автономия под княжеско правителство, а другата – на юг от Балкана, ще получи широка административна автономия с губернатор-християнин, назначаван в съгласие с Европа. Британското правителство иска и Русия се съгласява висшите постове в милицията в Южна България да бъдат назначавани от Високата порта Лондонското споразумение за промяна на Санстефанския договор от 18/30 май 1878 г. (за кратко Лондонското споразумение, на руски: Соглашение между Россией и Великобританией об изменении Сан-Стефанского договора) е тайно дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Великобритания, част от подготовката за Берлинския конгрес.

А, от 30 години, кой завира турци у парламента - ние българите ли?! Амед Дугяня, с големата кочина, кой му я построи?! Кой завря толкова кинти в гъза на тоя малоумнЯк?! На този кУрифей на краЖбите?! Като сте се н агъзили на турците, какво ви е виновна Русия, няма да минава да ви освобождава всеки понедфелник и четвъртък!

АХМЕД ДОГАН Е АГЕНТ НА ДС И Е ГОТВЕН ЗА НЕЛЕГАЛ В ТУРЦИЯ. НЕ-СЛУЧАЙНО ЦЯЛАТА АРТИЯ ДПС Е ПЪЛНА С АГЕНТИ И ДОНОСНИЦИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ПО РУСКА ПАРТИЯ ОТ ДПС НЯМА.

Лондонското споразумение е след Сан Стефанския договор.през май 1878 г. Англия е против него и разполага флота си в Истанбул Така враговете на Бг карат Русия да върне войските от Цариград и ликвидират този договор който не е предварителен защото Турция го подписва без никакви условия Сега Минджевци и сие, разчитайки на неграмотността на безказармените поколения,четящи само Уикипедия се стремят да принизят ролята на Русия.

НЕГРАМОТНИЯ ЛЪЖЕЦ СИ ТИ. ТОВА ДЕТО СИ ГИ НАПИСАЛ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, РУСИЯ НЕ САМО Е ИНИЦИАТОРКА, ЗАЕДНО С АНГЛИЯ, ДА РАЗПОКЪСАТ БЪЛГАРИЯ, А И Е ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО. НЕ-САМО ТОВА, НО РУСИЯ НАНСЪСКВА СЪРБИТЕ ДА НИ НАПАДНАТ И ИЗТЕГЛЯ ВОЕННИТЕ СИ СЪВЕТНИЦИ, ЗА ДА ИЗГУБИМ ВОЙНАТА. ПО-МРЪСНИШКА ПОЛИТИКА КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКАТА НЯМА!

Абе, ако не беше Русия, щяхте да се чещете по чалмите, още...

АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ, НЯМАШЕ СЕГА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ДА Е ГРЪЦКА И СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ. ПОМОРАВИЕТО, МАКЕДОНИЯ, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ СА РЕГИОН НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ. СЕГА СА ПОСРЪБЧЕНИ И ПОГЪРЧЕНИ, ТОЧНО ЗАРАДИ РУСИЯ И МРЪСНАТА И ПОЛИТИКА!

Русия е бързала да ни "освободи" преди ние сами да направим това! Виждайки всенародния подем за освобождение през целия 19 век, през който руската царщина непрекъснато ни е пречила да се освободим, помагайки в същото време на Гърция и Сърбия да се освободят, същата тая царщина решава да яхне народния български гняв срещу османците и да обяви войната от 1877-79г. Предварително в 1873г. резнаците са изпълнили мократа поръчка на бъдещия цар-"освободител" и светецът на българската свобода, Апостолът, е обесен, ликвидиран, а освободителното ни движение за 2 години разбито. Но виждайки саможертвата на Априлското въстание и широкия отзив в Европа, какъвто няма в Русия, Империята на Злото бърза да ни "освободи'! И обявява една авантюристична война на Портата, която едва не загубва, благодарение на шепата български опълченци, оказали се на точното място в точния момент и огромната помощ на българския народ в тила - храни, вода, спасяване на ранени, невиждан героизъм при прехода на Стара планина в ужасните тежки зимни условия, десетките хиляди избити български мъже, жени, деца и старци. Така Русия ни "освобождава" въпреки желанието си и поради съобразяването си с Европа. Действително освобождаване от руското иго, наложено ни в 1878г. успява до голяма степен да направи Стефан Стамболов за 7 години! Пръст на Провидението е, че го е имало. Затова "освободителката" най-накрая монтира на власт Фердинанд Гада, а Стамболов го поръчва като Левски по-рано. Фердинанд, руската подлога, по-късно ни съсипва с 2 национални катастрофи. Това робско биене на чело в земята от благодарност към Русия е култивирано вече 143 години и ни е вменено, че ако не е била тая коварна окупаторка, щели сме още да бъдем под османска власт. Не бе, русороби тъпи, щяхме със сигурност да се освободим, най-малкото с помощта на Европа, но щяхме да се освободим от разпадащата се гнила Османска империя. Защото само българите имаме 22 или 23 въстания срещу чалмите за 500 години откак сме под тяхната власт! Никой друг народ няма толкова много въстания - от Тулча до Преспа и от Морава до Бяло море! Гърци и сърби имат само по 2 (ДВЕ) въстания и с общата Руско-Европейска помощ са освободени!!! Но тия там не бият чела в земята от благодарност нито към Русия, нито към Европа! И в центъра на столиците им няма конник на чужда държава-окупатор, "паметник", какъвто имаме ние! А какво да кажем за Албания - нея кой я освободи???? Кой изобщо я направи държава, каквато НИКОГА по-рано не е имало??! Кажи бе, необразован нещастник!!!!

четящи само Уикипедия и неграмотни поради това . Тъпунгер Лондонското споразумение е след Сан Стефанския договор, подписан от Турция без условия. Англия и Франция смучат Османската империя,.Банки и генерали са техни.Нямат интерес да се къса този огромен пазар и са против създаването на България Русия няма Черноморски флот и Англия стоварва флота си в Истанбул и заплашва руснаците Глупостите на западните мекерета, че Русия иска проливите са простотии. Никой без флот не може да превземе Истанбул,а от др.страна разстоянието Кавказ Истанбул е с повече от 1000 км.пи късо отколкото Москва,Букурещ,Истанбул. Ако руснаците искаха Истанбул, защо им е да минават през Бг...? Та това е грешката на Руския император. Не се занимавай с турски роби.Те винаги са предатели. Доказано!

.политическата класа е предимно антируска Води и губи 4 войни,42% територии,над 500000 убити мъже.Плаша огромни репарации на Англия и Франция В спомените си Царят на България Фердинанд пише: " 30 г. служих вярно на АвстроУнгария". Синът му Цар Борис Трети казва " Никога срещу Русия и винаги с Германия..." Само че забравя да каже когато Германия е против Русия какво правим? Ставаме член на оста Рим,Берлин и Токио,т е.протие Русия.Даваме 5 кораба на немците против Русия.....

русия е една азиатска дупка, от която самите руснаци бягат. най-добрите им инженери, учени,лекари интелектуалци са в ЕС и САЩ. какво да правим ние с тая русия. там минималната заплата е 2 пъти по-ниска от българската. малко ни е мизерията, че и още да си докараме.

И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! СЛЕД ТОВА С Ъ Е Д И Н Е Н И Е И О Б Е Д И Н Е Н И Е !

На кой?! Много са за метене... Голем импийчмънт трябва. 30 години, каквото не е импийчнато, да се превози към затворите.

Обучаващите офицери са руснаци,не са западняци. Как тогава Русия е против Съединението Данаил Николаев е бесарабски българин който е руски офицер и командуващ Милицията, войската на Румелия Без него никакво съединение нямаше да стане. По късно репресиран от Стамболов и Спас Турчев..убиеца на Петко войвода а Австриунгариа предизвиква Сръбската война която печели армия обучена от руснаци.Когато нашата армия влиза и в Белград Австрия предупреждава...Ако продължите, ще срещнете нашите щикове Русия е против отделяне от Македонския комитет за съединението на Македония и Одринско. Новите евроатлантици фалшифицират кардинално историята ни за да я направят по западна. Но не се гаси туй що не гасне

През 1881 г, Руснаците СМЕНЯТ руския цар ОСвободил България- Александър Втори... И Русия започва да ПОДКРЕПЯ Сърбия... Явно сърбите са ИЗЛЪГАЛИ руснаците. Сърбите са наполовина- ВИзантийци( гърци), и наполовина СЛавянои. СЪрбите са управлявани 600 години от ВИзантийците. А ние, Българите сме наполовина-- БЪлгари ( идваме от там където е Украйна сега) и наполовина- Славяни. Славяните идват от централна Европа( където са Чехия и Полша ). Така че, ние БЪлгарите сме по- близо до Русия и Руснаците, отколкото сръбските ИЗМАМНИЦИ..

Е, този празник не е турски, ти пак си се изакал.

Русия не е против Съединението, Александър Трети е ненавиждал нашия Александър Батенеберг 1. Русия подписва протокол, че няма нищо против българското обединение в рамките на съюза на Тримата императори няколко години преди това 2. Русия предлага в прокламацията да не присъства името на княза като условие за признаването на обединението 3. Турция плаши с война ако не получи компенсации или не се върне старото положение, въпрос който точно Русия урежда 4. Румъния иска компенсации от България за Обединението, претенции от които я отказват концентрацията на руски войски на границата и. 5. Като са се сбили две руски протежета много ясно, че Русия няма как да вземе страна, Сърбия обаче е подкокоросана от австрийците и въоръжена с австрийско оръжие с австрийски кредит. Просто австрийците не искат голяма държава на Балканите изобщо заради плановете си за разширение към Адриатическо море

Значи, русите застават срещу нас заради семеен конфлик на царя си с племенника му, нашия княз. Добре че англичаните и германците за да направят напук на Русия ни подкрепят.

НИЩО ПРОТИВ РАШАНИТЕ...НО ЗАЩО НАЕМАТ ТАКИВА КАТО МУНЧАКА ??? ИЛИ ТОЙ СЕ Е САМОПРЕДЛОЖИЛ ??

Трябва ПОЗДРАВ към Българите в Македония, да се сетят и и те за това СЪединение на двете части на България. Та може по- късно да се обединят и Реепублика България със Северна Македония, както направихха през 1885 г- Княжество БЪлгария и Източна Румелия... А католиците са чужди ШПИОНИ.. НЕ ни интересуват....

И не. Остави го това обединение. Ще си навлечем макета и шиптъри на главата. Ние сами си правим достатъчно проблеми, та да се нагърбим и с чуждите.

с цел обединение на всички български земи Румелия,Македония и Одринско Тракия. По това време З.Стовнов става член на Португалския клон на Масонската ложа която е под влияние на Хабсбургите. аАвстри Унгария е планирала анексирането на Босна и Херцеговина,.Има интерес към Македония и Солун.По тази причина Македония и Одринско отпадат от комитета наречен вече Единство По идея на ген М Скобелев руските власти създават 16 паравоенни дружества в Румелия, наречени Гимнастически.Въоръбавст ги и изпращат руски офицери за инструктори Две седмици преди Съединението изтеглят офицерите за да няма дипломатически усложнения с Англия и Франция З.Стовнов като масон започва антируска политика и едва тогава Англия започва да подкрепя Съединението В комитета е и известния хайдук Спас Турчев който убива Петко Войвода. След Съединението чрез намесата на Австрия Унгария Сърбия ни напада. Завинаги губим Македония и Одринско Тракия.

Нескопосан опит за манипулация и погрешна интерпретация! Не е лесно да си руски трол на днешната дата! Македония я губим по други причини - основно заради руснаци и комунисти! А Захари Стоянов отдавна ви е казал някои истини!!!

Човекът е написал истината която прозападняците крият Прочети докладите на френския консул в Пловдив барон дьо Ро и се обеси

Но имате доста големи грешки в познанията си по история. Интересното е къде ли точно сте научили точно тоя прочит на историята? Русия по това време е твърдо против съединението. Изтеглянето на всички руски и про руски офицери е пряк резултат на неодобрението от страна на Русия на съединението на България. И Сърбия ни напада след това уверенията от страна на руския цар че Русия няма да се намеси в конфликта. А именно Англия и Франция по това време с държавите , които са подкрепили съединението на България като са притиснали Турция. Естествено, също както и Русия преди това, не защото са изпитвали някакви огромни братски чувства към България а просто по политически причини.

Защо г-н Президентът ще ходи в Раковски и ще разговаря с католическата общност? Та той се изплю в лицето им през пролетта, като назначи изборите точно по време на католическия Великден. Та той не зачете нито народ, нито религия. На деня на Съединението, най-разединяващата личност ще ходи в "сърцето" на майка България, където Суверенът се вдига, за да сме една страна с единен народ. Що за лицемерие г-н Президент! Помним как подтикнахте хората да се събират безстрашно та пламна заразата, помним вдигнатия юмрук и откритото демонстриране на политически пристрастия, от Вас, който по Конституция трябва да сте безпристрастен. Затова ще кажа: Честит празник братя Българи и да сте живи и здрави! А на Вас г-н Президент - честит празник другарю Радев!

Честваме празника на съединението, напълно разединени като нация. От една страна протестиращи разделени на различни групи, хванали се един друг за гушата. От другата страна тия дето подкрепят така нареченото статукво, дето част от него не била статукво. Ваксинирани срещу неваксинирани. И така нататък и така нататък и така нататък. Това ли беше новото и светло бъдеще дето ни го обещават от миналата година??

Такъв президент-разединител не сме имали до сега.

Пак ще си го изберем, защото мачка герберасти.

Това ти е заветната цел в живота, определено имаш нужда от психиатрична помощ. Ако това ви е критерият за избор на управляващ-то тогава и психиатрична помощ няма да ви помогне.

Защо князът на България е назначен от Султана ?

според Берлинския договор княжеството е васално на Османската империя, тоест султанът е началник на княза. А както знаете шефът си назначава подчинените

Одобрен е от Султана(както и от Великите сили), иначе е избран от комисия на новоучреденото НС.

в Берлин.Там Отто фон Бисмарк казва" Никога няма да рискувам живота на нито един немски гренадир за свободата на овцекрадцте от Долни Дунав" Дерзайте евроатлантически дебили.....

Статуя на Колумб в Мексико ще бъде заменена с жена от коренното население ---- ТУК ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕНЕН ОМРАЗНИЯТ ЧУЖД КОН НА КРЕМЪЛСКОТО ЦАРЧЕ, С КОН НА "СИМЕОН I"?

Е НЕПОБЕДИМА! Паметникът е сред големите постижения на прочутия флорентински скулптор Арналдо Дзоки. Но твоята простотия иска да го разруши...защото Александър II ни освобождава...но целта му са проливите... Ами- да си бяхме останали под турско...да не бяхме приемали помощта, щом имало и други мотиви... Нещастник си ти...необразован нещастник...

"ОСОБОЖДЕНИЕТО" ГЛЕДАМ 143 ГОДИНИ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ФАКТ ! ШЕ СТАНЕ ФАКТ - КАТО СЕ ПРЪЖДОСАТЕ! ЗА КРАЙНО ЗОМБИРАНИ ЧЕБУРАШКИ, ВАШНО КОНЕ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМЕСТЕНО В НЯКОЙ КВАРТАЛЕН ПАРК И ТАМ ШЕ МУ СЕ РАДВАШ, НО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ В ЦЕНТЪРА, ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! ПОНЯЛ, ЧМО!

Шило

0А бе, тъпак, паметника е изграден от очевидците на събитията, от хората, които са живяли тогава и знаят на собствен гръб, какво е било и какво е направил Александър Втори!

Нещастник си ти, робе, необразован нещастник! Русия е бързала да ни "освободи" преди ние сами да направим това! Виждайки всенародния подем за освобождение през целия 19 век, през който руската царщина непрекъснато ни е пречила да се освободим, помагайки в същото време на Гърция и Сърбия да се освободят, същата тая царщина решава да яхне народния български гняв срещу османците и да обяви войната от 1877-79г. Предварително в 1873г. резнаците са изпълнили мократа поръчка на бъдещия цар-"освободител" и светецът на българската свобода, Апостолът, е обесен, ликвидиран, а освободителното ни движение за 2 години разбито. Но виждайки саможертвата на Априлското въстание и широкия отзив в Европа, какъвто няма в Русия, Империята на Злото бърза да ни "освободи'! И обявява една авантюристична война на Портата, която едва не загубва, благодарение на шепата български опълченци, оказали се на точното място в точния момент и огромната помощ на българския народ в тила - храни, вода, спасяване на ранени, невиждан героизъм при прехода на Стара планина в ужасните тежки зимни условия, десетките хиляди избити български мъже, жени, деца и старци. Така Русия ни "освобождава" въпреки желанието си и поради съобразяването си с Европа. Действително освобождаване от руското иго, наложено ни в 1878г. успява до голяма степен да направи Стефан Стамболов за 7 години! Пръст на Провидението е, че го е имало. Затова "освободителката" най-накрая монтира на власт Фердинанд Гада, а Стамболов го поръчва като Левски по-рано. Фердинанд, руската подлога, по-късно ни съсипва с 2 национални катастрофи. Това робско биене на чело в земята от благодарност към Русия е култивирано вече 143 години и ни е вменено, че ако не е била тая коварна окупаторка, щели сме още да бъдем под османска власт. Не бе, русороби тъпи, щяхме със сигурност да се освободим, най-малкото с помощта на Европа, но щяхме да се освободим от разпадащата се гнила Османска империя. Защото само българите имаме 22 или 23 въстания срещу чалмите за 500 години откак сме под тяхната власт! Никой друг народ няма толкова много въстания - от Тулча до Преспа и от Морава до Бяло море! Гърци и сърби имат само по 2 (ДВЕ) въстания и с общата Руско-Европейска помощ са освободени!!! Но тия там не бият чела в земята от благодарност нито към Русия, нито към Европа! И в центъра на столиците им няма конник на чужда държава-окупатор, "паметник", какъвто имаме ние! А какво да кажем за Албания - нея кой я освободи???? Кой изобщо я направи държава, каквато НИКОГА по-рано не е имало??! Кажи бе, необразован нещастник!!!!

Бьлгарските опълченци печелят Руско-турската война! Крепостниците не са и не могат да бъдат освободители! Те идват тук като завоеватели, но не им се получава!!!

Какво направиха циганите за съединението на България тогава?

Каквото и ти:))))

Добре де, защо се срамувате да се наречете българи ?

Ти що се срамуваш да се наречеш циганин?

ОНЯ КОН В ЦЕНТЪРА!

Ей османски продажни мишки от дир.бг - новината за днешния национален празник - Съединенито на България, сте я сложили като 5-та второстепенна новина! Бял ден да не видите, продажници!!! Амин

Ооо, патриоте, ти тази новина ако искаш си я сложи на челото.

2021-09-06 08:41:12 Джонката (нерегистриран) Българите не са ли окупатори след като на тази територия са живели траки и славяни ---- ДЕ ГИ ВИЖДАШ СЛАВЯНИТЕ ПО УЛИЦАТА ? ДАЖЕ В СЪРБИЯ АКО ОТИДЕШ, И ТАМ НЯМА ДА ВИДИШ МНОГО СЛАВЯНСКА ЖИЛКА. ДА, ИМА НЯКАКВА СЛАВЯНСКИ ЖИЛКА, НО ТЯ Е МАЛКО. СЛАВЯНИТЕ , СА БЛЕДОЛИКИ, А БЛЕДАТА КОЖА Е ХАРАКТЕРНА СА СЕВЕРНИТЕ НАРОДИ, КЪДЕТО НЯМА СЛЪНЦЕ, ТАКА ЧЕ ТУК УПОРИТО ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТЪРСИШ "СЛАВЯНИ" Е СМЕШНО! НЯКАКВА СЛАВЯНСКА ЖИЛКА ИМА, НО СЛАВЯНИ КАТЕГОРИЧНО НЯМА ! ЗНАМ, ЧЕ БЕЗ БЪЛГЪРИЯ, А В КРАЕН СЛУЧАЙ БЕЗ УКРАЙНА И В ЧАСТНОСТ БЕЗ КИЕВ, "МАТУШКАТА" ТИ "ВИСИ ВЪВ ВЪЗДУХА" НА ИСТОРИЯТА, КАТО СИРАЧЕ - ИЗТЪРСАЧЕ ... БЕЗ ИСТОРИЯ ЗА ПЕРИОДИ ЗА КОИТО ПРЕТЕНДИРА (ЧРЕЗ СЪВЕТСКИТЕ И ПОСТ-СЪВЕТСКИ ЛЪЖЛИВИ ИСТОРИЦИ - СТЪКМИСТИЦИ), ЧЕ СА "НЕЙНИ РОДНИ" ! СОРИ, АМА ИСТОРИЯТА НА "МАТУШКАТА" ЗАПОЧВА ЧЕРНО НА БЯЛО 1547 ГОДИНА! ДО ТОГАВА СВЕТА НЕ ПОЗНАВА РАССИЯТА, А ДО 1263 ГОДИНА - НЕ ПОЗНАВА МОСКАЛА

на какъв език говориш и с кого се разбираш най-добре. Кожата има свойството да тъмнее на слънце

Ама славянски народ няма в пределите на тогавашната България. Думата славяни обобщаващо название което използва източната римска империя за всички така наречени варварски племена по тези земи. Да не говорим че по времето на идването на Аспарух тези земи са кажи-речи празни, тъй като населението отдавна е изселено заради непрекъснатите грабителски набези.

Ти не знаеш ли, че старо-бьлгарският погрешно е наричан цьрковно-славянски или старо-славянски! Тези льжи за езика и славянството можете да си ги заврете знаете кьде!!!

Кога е била свободна България ?

Я НЯМАШЕ ТУК, ТВОЯТА РАССИЯ !

също

Радев Разединителя няма нищо общо с Обединителя !

Искаме си Царство България ! Всичко друго е неуспешен екперимент !

Ти българин ли си ?

Днес трябва да отдадем почит на най-великият български съединител - Джибко Бибитков.

Някои говорят за Радев така, все едно е управлявал държавата за 11г и е имал власт! Той може да не е нещо особено като личност или като политик. Има само един човек който заслужава омраза и всякакви епитети: Това е Мутрата Тъпак и доказан Мафиот Простак от Банкя. Това е! Всички други са светци и професори по ядрени физика в сравнение с него! Просто и дума не може да става за каквито и да са сравнения с между Тулупа и други (еле па Радев)....може би само единствено с Доган.

Резултата от действията на Радев са видни за всички българи. Второ народно събрание без избрано правителство. Пълен хаос в държавата. Протести за неизплатени възнаграждения А да-според собствените му думи всички които не симпатизират на така наречените протестни партии не са българи.

Съединението на Учиндолският джоб с чекмеджето на Чекмеджан некои празнуват.

И трите ни национални празника все свързани с Турция , предишните пък бяха все свързани със СССР. Простите ни политици не избраха единствения ни значим празник 24 май за национален, а крадливите, но не прости руснаци го откраднаха и си го направиха национален.

Искаме да знаем програмата за деня на Съединението на НВ цар Симеон Втори, а не предизборните мероприятия на един кандидат за президент.

Монокнижникът няма ли да поздрави целокупното българско население или пак Радев ще му е виновен?

Не мое , шото вече нЕма Жипка ! Кара Шкодичка ... Сраааааааам !

Вашия Радев е на ЧАСТ от населението нещо си...На по-малката част...На изчезващта част.

Какво е постигнала България след като се е съединила ? Най- бедна и най- корумпирана държава в Европа, срам. Народа бяга от България.

ДАЖЕ В НАЙ-ЗАТЪНТЕНАТА ЛАТИНОАМЕРИКАНСКА СТРАНА, НЯМА ТАКОВА ЧУДО НА ЧУДЕСАТА, КАКВОТО ГО ИМА ТУК ! ДАЖЕ МАКЕДОНИЯ, КОЯТО Е КОЛКОТО СОФИЯ ИМА ПАМЕТНИК НА "ТЕХНИЯТ" АЛ. МАКЕДОНСКИ ... А ТУК, БАШ В ЦЕНТЪРА СТОИ ЧУЖД ПАМЕТНИК! ОБЩО МОЖЕ БИ НАД 300 СА БЛЯДСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ В ЦЯЛАТА СТРАНА !! ЧУДО НЕВИЖДАНО ПО СВЕТА! ВСИЧКИ ЦЕНТАРЛНИ УЛИЦИ В СОФИЯ - БЛЯДСКИ ИМЕНА, ГЛАВНАТА ЦЪРКВА - БЛЯДСКО ИМЕ, ДАЖЕ ЛЕТИЩЕТО ДЕТО ЩЕ ЗИМУВАТ ПЕПЕЛЯНКИТЕ Е С БЛЯДСКО ИМЕ! АКО ПИТЕШ ЧУЖДЕНЕЦ КЪДЕ СЕ НАМИРА - ЩЕ СЕ ОБЪРКА, АКО ПРЕДИ ТОВА Е ХОДИЛ В МОСКАЛИЯ ! НА ВСИЧКО ТОВА АКО НЕ СЕ СЛОЖИ -КРАЙ- НЕЩАТА ЩЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ! И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ С НАЙ-ЛЕСНОТО ... УЛИЦИТЕ ... СТАВА БЪРЗО И ЛЕСНО....

Е, такива паметници има и в Будапеща, във Виена. В Берлин даже са два. И какво значение даден паметник, когато се ползва само като пушком и рампа за скейтова!

ОГРОМНО ЗНАЧИНЕ , МЕНТАЛНО, СИМВОЛНО! ДА СЛОЖИШ ЧУЖД ПАМЕНТИК ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - Е ЗНАК, ЧЕ СИ СИ ДАЛ СУВЕРИНИТЕТА НА ТОЗИ, КОЙТО СТОИ ВЪРХУ ПАМЕТНИКА!

Аз нямам никаква идея защо продължаваме да празнуваме този изключително срамен ден в историята ни! Някой може ли да ми обясни или всички тук сте тотално промити мозъци иот Радев?

Българите не са ли окупатори след като на тази територия са живели траки и славяни ? Знаете ли от къде са дошли българите ?

Какво искаш да кажеш, че руснаците трябва да ни заличат ли?

Не са! Защото при сьздаването на дьржавата се създава сьюз между бьлгарите и местното население! Има доказателства, че бьлгари и траки са близки народи, а от славяни следи не са намерени, защото такьв народ е нямало и е измислен преди сто/двеста година по руска пирьчка!

Да бе, съюз.....хахахаа. Да направим съюз с циганите в България и да я кръстим Циганска държава.

За Бойко Борисов това е празника на съединителя на джипката, честито на шофьорите.

Президента генерал Румен Радев е Националноотговорен Политик с ясна визит да освободи Българите от Мафията и Хунтата която скрито се опитва да ни пречи да живеем човешки ! Гледах интервюто с Петър Стоянов , юрист но Тъп и заслепен от парите на Сорос ! Дано повече няма такива Президенти !

1878г. целта на Русия са проливите , ние просто сме на пътя, през 1885г. сме се съединили въпреки нейното желание, през 1944г. ни окупира отново. Русия винаги е искала протекторат, а ние сме искали свобода.

ТУРСКО МЕКЕРЕ ! И МНОГО НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ КЪМ МАЙКА ТИ И ФАМЛИЯТА ти !

Дай факти, не обиди, който обижда е безсилен за аргументи.

Истината боли, но трябва да се приеме.

Инвазията на рашките в Крим ряпа да яде ....

КРИМ Е РУСКИ И ТАМ СЕ Е ПРОЛИВАЛА РУСКА КРЪВ !

А инвазията на краварите в Абсурдистан - две репи да яде....

ДНЕС НЯМАМЕ ГОДИШНИНА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО. ДАТАТА СЕ ОТБЕЛЯЗВА НА 18 СЕПТЕМВРИ! При 80% доказано дебилно население, при 100% дебили политици и членове на БАН, е така. И най-простата истина в България се доказва с много мъка и след много години. Надявам се, следващата генерация да се е научила да работи с календара :)

Водят се по акъла на брадатите

грешката е на БПЦ, че приема Григорианския календар И за ЦЪРКОВНИТЕ ПРАЗНИЦИ..... Руската православна църква, Сръбската православна църква, Йерусалимската православна църква и манастирите на Света гора ,както и Черна гора, Северно Косово и Република Сръбска, Босна и Херцеговина, за православните ПРАЗНИЦИ са приели ЮЛИЯНСКИЯ КАЛЕНДАР. И така е правилно!

ДАТАТА 3 МАРТ Е ИЗЧИСЛЕНА ПРАВИЛНО, 24 МАЙ СЪЩО Вината не е на БПЦ, а на тъпото Народно събрание и тъпата Българска Академия на (псевдо)Науките. Към всички дати от 19 век се прибавят 12 дни. 13-ят ден разлика между двата календара е в 29.02.1900 по Юлианският календар. За него 1900г е високосна, а за Грегорианският не е. 2,000г беше високосна и за двата и разликата 13 дни за дати от 20 век се запази. Ние българите действително сме много прост народ :(

Най-светлата дата в новата ни история! Най-истинският ни национален празник! Невероятна победа на бьлгарската армия! Светла памет на героите! Справедлива кауза, постигната от бьлгарския народ! Честит национален празник, бьлгари!

Русия на тази дата е разбрала, че няма думата на тази територия и там има народ по-велик от нейния.

За вас - празника, за мен - кюлчетата в Чекмеджето.

След настъпването на наш'та бурна "демокрация" и небивала "свобода", в условията на див капитализъм, националният празник на Абсурдистан е обявен за 4 (четвърти) юли. Да живей Во веки веков, най-великият "обединител" на всички абсурдистанци - Богът Слънце Винету Първи Банкянски по прякор - Тулупа. Ураааа......

Много по-свободни сме от времето на съветската окупация и желязната завеса.

А ти би ли споделил/спделила, като в какво се изразява наш'та свобода? В това свободно да заминеш нейде да миеш чинии и кенефи, и да бършеш задници, може би?

Пишеш платени коментари А полицията още не ти е почукала на вратата

Съединил се е народа ни и е показал на Русия , че е велик и със славна история.

Никакво съединение не е, но все е нещу. Честит празник на Източна Ромия.

ОТ ТУКА ВЕ, ДОЛНА , ШИБАНА БЛЯДКА МРАЗЕНА ОТ ЦЯЛ СВЯТ !

Фащай пътя за Анадола бя манго

Слушам Петър Стоянов в момента и немога да си намеря място от злоба , но не си спестих НЕЦЕНЗУРНИ думи , към него и неговото Семейство ! Повече никога такива като този зъбльо в политиката и управлението на Държавата ! Приятел на Киларито ! Поправям този Неграмотник не беше Комунизъм , а Социализъм и за Съпругата му ! Ех Болшевишки Дявол ! След интервюто отиди при Сорос да си вземеш Хонорара !

2021-09-06 08:19:34 Русия винаги ще си ни остане братска държава (нерегистриран) Русия ни е спасявала 2пъти...... ---- ОТ ТУРСКАТА "РОБСТВО" ЛИ ? ИЛИ ОТ "ФАШИЗМА", ДЕТО ТУК ИЗОБЩО ГО НЯМАШЕ

Ние сме спасили Русия от неграмотността и от азитщината.

Гонила си е интересите, освобожденията са окупация.

Освен това бьлгарското опълчение печели руско-турската война!!! Нищо не дьлжим на крепостниците!

Осторожно!!! Турска подлога, ЕНИЧАР.

Истинските българи не са с Русия, с Русия са само платените рубладжии.

Тоя радев за какво ни е в църквата.Да ни гледа как са таковами

Радев се пише с главна Буква ! Неграмотните Тикви , са си неграмотни Тикви !

На тази дата показахме на Русия, че сме велик народ със славна история.

КОЯТО ЗА НАЦИОНАЛЕН СИМВОЛ ИМА ЧУЖД КОННИК Е ОБРЕЧЕНА НА ИЗЧЕЗВАНЕ ! НЯМА КАК ДА СЕ "ГОРДЕЯ" С КАКВОТО И ДА БИЛО ТУК, КАГОТА ВСЯКО НЕЩО СЕ ПРЕЧУПВА ПРЕЗ ОНЯ ПРОКЛЕТ КОН! ТОВА КОЕТО Е ТУК, Е БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТА ! КОНЯ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕМОНТИРА И ПРЕМЕСТИ В НЯКОЙ МУЗИЙ ИЛИ В НЯКОЙ КВАРТАЛЕН ПАРК, НО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "В ЦЕНТЪРА " НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ НЕЩАСТНА, ПРОКЪЛНАТА ТЕРИТОРИЙКА!

Съединението е най омразното за Радев !

Бороисов разединява и краде нациата ни.

Ако не беше русия нямаше да се случи.

Русия е против Съединението.