Коментари - Честит празник, българи! Днес е Денят на народните будители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ мразят православните християни и техните празници. Долу САЩ, да живее България.

В САЩ не го признават този празник ! А у нас ПП и ДБ.

Честит празник драги Гербери ! Герберин да се наричам първа радос е за мене !!

Ленин трябва да е пример за всички нормални ,а ненормалните попадат в капана на евроатлантизма !

Кой? Сифилистика Илич улянов ли? Буахахаха!!!

Америка шампион по наркотици,убийства и с най много затворници !

ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ! А ЗА ДРЕВНИТЕ КЕЛТИ , ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ВСИ СВЕТИИ !

В щатите убийства ,наркотици ,секти и алчност ! Книгите им изобилстват от брутални убийства или зомбита ,а кога книга като Тимур и неговата команда ! Искаме си ленинските съботници и марш на бригадите да се учите на труд.

Я МАРШ НА БРИГАДА , КОМСОМОЛЕЦ !

За съжаление за последните години се сещам само за един пример за български народен будител и това е Виктор Канзуров. Всички останали загърбваме българщината за сметка на материалното.

Да има вероучение за нашите деца да се научат на добродетели, а не на евро-атлантически анти ценности. Не може вчера да празнуваш сатаната, днес будители те, които са ни учили на християнска духовност. Затова все още ни има и благодарение на борците за свобода и светиите, с чиято кръв е пропита земята ни, и заради тях още сме на тая земя.

Хелоуин е Денят на вси светии, но също и на мъртвите.

НЕЩО СИ ОБЪРКАЛ ДЕНЯ И НОЩА ! СНОЩИ БЕШЕ НОЩА НА МЪРТВИТЕ И ХЕЛОУИН , А ДНЕС , 01.11 . Е Д Е Н Я Т НА ВСИ СВЕТИИ ! АНАДЪН МУ ?

Има един универсален принцип в педагогиката - възпитават примерите, не думите. Така че каквото и да се въведе в учебните програми на учениците, няма ли го личния пример на родителите, пиши я работата бегала. И още нещо - късно е да се започва възпитанието в училищна възраст. Ненапразно говорят хората за първите седем. Ти си задоволявал всичките капризи на чеденцето, допускал си на улицата да ти тропа и да крещи "Искам", не си го научил на най-елементарните неща - да прибере играчките си, да хвърли в кошчета обвивката от бонбона или шоколада, да разбере, че срещу всяко "Искам" винаги стои по едно "Трябва", привикнал си го към безнаказаност за белите и пакостите му, пропуснал си да му прочетеш приказките с добрите примери и постъпки, и още много, много неща, които като родител е трябвало да свършиш в тези прословути първи седем, а после очакваш изведнъж, като с вълшебна пръчица, училището и учителите да го направят човек. Е, няма как да стане, училището има за задача да надгражда възпитателния процес, но той започва от семейството, от първия ден, в който в това семейство се появи детето. Може да звучи като повторение на елементарни истини, като назидание, но в дългата си кариера като учител ми се е случвало да работя и с много проблемни деца. И винаги се е оказвало, че проблемите са започнали заради несвършена родителска работа някъде там, в най-ранните години на детето. Казал го е народът ни - дървото се превива, дорде е младо.

ВЯРА В ЕДИНСТВЕНИЯ БОГ - ДОЛАР !

Някоя от бръщолевещите отрепки тук поинтересувал ли се е какво означава този празник и като подсказка, защо празнуват изключително просветните и културни дейци?! И със сигурност не се почитат на този ден загинали в каквито и да е било събития! Най-неукото и необразовано племе кудкудяка тук.

означава , да се събудиш махмурлия и да се накъркаш пак ! с кеф ! на здраве ! хък !

Честит празник. Българите имат нужда и от Икономически будители защото комунизмът ги приспа хубаво и сега само викат дай, институциите са ми длъжни. Духовните "будители" също гледат да се закачат за бюджета и викат дайте да дадем. И парите от спортния тотализатор отиват за култура. Ч!естити празник на народните будители. А кои ги българите приспах българите та да та има нужда да ги буди някой??

$$$ будители са на адреса Козяк.

Ц А Р Я Т - Д О Л А Р !

Честит Празник българи

“Изчезнаха” Хората. ..кат от Чума ! - и то И от БГ ИТ/ИнтернетПространството. ..#Кой ли Свърши И-таз “работа” ?!

Ти ходил ли си на Нареченските бани?

Изпуснат за помен е първия будител у нас.Написал е книгата АБАГАР на новобългарски език още преди паисий-през 1650 година, родом е от село Ореш до родния ми Sistova=

Свищов

Ореш- Марга Ореа супер ресторант беше 80те години

Какви игри и забавление да погрозниш детето като бяс, който е образ божий, а чрез игри се възпитава. Има по добри забавления, а и на децата да се предаде тази духовност на която са ги учили в миналото за да оцелее.

Да бъдат вкарани в църквата на колене и да учат до припадък богословието може би?????? Децата затова са деца-да играят и да се забавляват дори и с напълно безсмислени забавления.

Да се "забавляват" с чалга, трева, дрога, порнография... долни зрелища, под прикритие на кино...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Честит празник, на всички будни, образовани българи! Що се отнася до тези които считат, че този празник не трябва да се празнува, че делото на просветителите трябва да тъне в забрава, ще ги разочаровам... Докато има един истински будител на тази земя ще има светлина и памет за идните поколения!

Будителството не е празник на образованието бе, лольо.

Будителите, са онези просветители, онези възрожденци, които чрез слово и дела, са съхранили нацията! Не напразно съм написала образовани българи, а не революционери!

Един българин може да бъде буден и будител и без да е образован. Ти си написала, че честитиш само на будните и образованите. В парламента в момента е пълно с образовани българи. Черепа е висш математик. Влади Отличника - отлично образован икономист. Будителството е подтикът към подобряване на морала и манталитета на народа да бъдат единно, социално отоговорно общество, а не към образование. Това в определени моменти е свързано, но в никакъв случай не предпоставено.

Спор няма, видно от поста спорът е излишен, под будни имам предвид духовно богати люде с устойчива ценностна система, родолюбци с национално самосъзнание.., а образовани са всички тези които осъзнават важността на днешния празник, защото той се претупва, така между другото, като нещо нищожно и незначително, дори се намират люде да го хулят..! Без будители обществото сатва оскотяло, а съзнанието робско. Честит празник!

Честит.

Нация от заспали убитаци празнува ден на будителите, колко подходящо! Които вчера протестираха пак, че децата се маскират и събират бонбони по Хелоуин и това им рушало "ценностите", ама явно е нямало проблем да се проведе и денят на будителите на заспалите убитаци на следващия ден?! Не че тези същите радетели за ценности се сетиха да се съберат да гледат лошо и да люпят семки в името на българските ценности когато депутатите им между две поредни преизбирания си вдигнаха заплатките за награда на високото обществено доверие. Или да протестират, когато колата на Кюркчиев, с която уби човек, изгоря на охраняемия ченгеджийски паркинг, преди да успеят да направят експертиза.

Велик е Нашияаат Войнииик ! .. Велиик ! ..Велиик ! … Велиииик ! ..а за Този г.з. - кечОсване ! —— Днес - ДобриРуснаци, а УтреЗаран - И ДобриБългар(к)и !

Днешните учители, какви будители са?

Катя

Зависи от учителя. Например учителят на внучката ми /в четвърти клас/ е изключителен в това отношение. Учи децата на всичко, не само на залегналото в учебната програма; учи ги на доблест, на смелост, да не се огъват пред трудностите, а да ги преодоляват, да дават максимума от себе си във всяко начинание. Изключителен преподавател. Няма да спомена името му нито училището, в което преподава, за да не ме обвинят в нерегламентирана реклама. Малко се изкушавам - град Пловдив.

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ Той ли ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в ресѝ и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи, и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим, и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

Братя, не бойте се! Будителите са вече тук! Велики хора има сред нас и пак ще се саможертват за нас! Будят се един друг! И скоро и нас ще разбудят. Нека в този тъмен час, да заплим по една свещичка в душите си за тях и да ги стоплим в този мрак! Благодаря ви Будители от сърце!

И така 500 години, докато не дойдат я руснаците, я американците, я европейците, хахаха!

Снощи празнуваха децата този сатанински празник хелоин, че ив в училищата и как днес ще им говориш за будители те, с каква съвест. Днешните учители с някое изключение не са будители. Будители са добрите хора, които отстояват на това зло, което ни натрапват.

Поредният дебил на когото игрите и забавленията на децата пречат. Предполагам че според вас децата трябва да бъдат задължително третирани като затворници и да не им се позволява каквото и да било забавление освен официално разрешените от някаква комисия.

Това сатанински промивки под прикритие на "игри и забави".

Нещо не се сещам в страните дето празнуват тоя празник всички празнуващи да са станали сатанисти.

Така е -" само" "елитът" е сатанински.

Сакам и много да поблагодарим на сичките български бойци, дека се борят безвъзмездно и всеотдайно за туй, що никогаж не ща угасне - България и Българското, също и в тази, а и във всички други сбирщини! Благодаря ви БЪЛГАРИ, от името на народа ни, и нивга да не станете роби на други ви уричам!

Честит празник! Да си спомним всички онези, които страдаха, за да ни има!

Това, което искаш да празнуваш се нарича Задушница дебиле

Това, което искаш, е да пукнеш тъп животно. И дано смъртта ти да е бавна и мъчителна.

Иншаала !

Будете умовете детски! Критично мислене да развиват, фалшиви новини да униват. Сърца и души за всички истински будители.

Да, ама с такива учители като нашите, аз не виждам как ще се оправим скоро... Само им дават все по-високи заплати, а резултатите са все по-лоши... Е, как да им имаш доверие, като е ясно, че правят всичко само заради едната заплата, но реално не вършат нищо полезно... Както се казва, докато сме така, все ще сме така... Наливаме огромни пари в нещото наречено орбазование, но в същото време децата на все по-ниско ниво... И защо? Ами защото т.нар. учители го мързи та им се реве... Имат три месеца ваканция, половин свободен ден... високи заплати, е хайде стига! Вие знаете ли, че в София един учител вече взима почти 2000лв??!?!?! И как да не ги ненавиждаш?!?! Че те и продавачките в магазините не взимат толкова, при положение, че някои от тях са по цял ден на крак! Ужас...

Да си продавачка в магазина е изключително по-трудно отколкото да си учител. Да се чудиш защо за продавачка в магазина можеш да си с начално образование. Ами да пратим продавачките тогава да учат децата? Да затворим училищата и да оставим такива като вас да учат децата? Вас например продавачка в магазина ли ви е дала образованието? Или може би вие не сте ходили на училище а сте си получили образованието по интернет????????..

Само да ти кажа, защото явно не го осъзнаваш: Образованието не те прави интелигентен! Сама по себе си дипломата нищо не значи, а като гледам напоследък наистина съвсем нищо не значи... Та, това, че някой има осовно образование, не значи, че той или тя е по-малко човек от тебе и няма да успее в живота повече от тебе... Нали знаеш, че който е двойкаджия в училище, после става отличник в живота!?!? И нали знаеш какво се казва на всички надути отличници?!?! Отнасяйте се с уважение към двойкаджиите, защото един ден може да започнете работа при някой от тях... Е, приятен ден от мен!

Вие сте до толкова природно интелигентен че никога не ви е се е налагало да ходите на училище, никога не се е налагало да учите каквото и да било всичко просто ей така от въздуха ви е паднало и сте се хванали да работите на някаква суперпрестижна работа без да имате каквото и да било образование. Сам сте се научили още в пеленаческа възраст да четете и да пишете, сам сте се образовали и сте до толкова гениален че без ничия чужда помощ и без каквото и да било образование сте се хванали на вашата суперпрестижна работа. Ами тогава да ви попитам какво правите тука при плебеи като нас???? Стойте си в кръгчето на супер мега гига хипер интелигентните хора и не се занимавайте с простите хора населяващи тая планета.

А защо Вие самият не станете учител? Видял сте колко много ползи има. Имате шанса да издигнете учителската професия до по-престижни нива. И защо младите хора бягат от тази професия, след като е толкова привлекателна? Аз Ви пожелавам когато имате дете, то да попадне на учител като Вас. Успех!

Защото работя нещо много, ама много по-престижно, с компютри и финанси, но това няма как да се обясни на някой, който си мисли, че образованието е всичко и, че дипломата сама по себе си те прави велик! Не, ако си леке, то като завършиш си просто леке с диплома... Още въпроси има ли?

Ей,хайде спри се бе поне на празника имай малко уважение....поне към първата си учителка дето те научи да четеш и пишеш и събуди човека в теб...без нея щеше да си още маймуна на дървото... Или си мислиш,че всички учители са еднакви...не не са и ти може да си попаднал на такива,на които не им е мястото там... Това не означава,че имаш право да хулиш всички...

За да успеете четете повече книги и по-малко пропаганда. Успех!

Някой може ли да ми каже, защо Пловдив се намира в пропадналата османска провинция в която раждат тикви като Израждане, когато е град Римскии!

Има една хипотеза, че всъщност Османската империя е наследникът на Римската. Следователно и Филибето е в рамките на Османската империя. Имам хубави спомени от този град - служих там 2 години и 2 дена.

Народеца е толкова дълбоко заспал, че събуждане НЯМА. Спасение от духовната нищета и мизерията също НЯМА. Само силно гърмящи будители могат да го събудят.

Какви будители, какво образование, какви пет лева... Образование в България вече от незнам си колко десетилетия просто няма... И няма и да има, ако сме все с тия учителите, с които са ни пълни училищата. Само заплати искат, нищо не правят като хората, половин ден работят, после 3 месеца ваканция, а реално на нищо не учат децата ни... Поколенията все по-зле излизат... Като цяло, време е учителската професия в България най-после да бъде призната за най-непрестижната, защото и без това вече по света това се прави от робот!!!! И ние няма ли най-после да се отървем от тия учители?!?!? Роботът не иска заплата, може да работи по цял ден, не иска ваканция, не иска да му се плаща за храна, дрехи и т.н. Освен това, ако нещо е сбъркал, ще си признае, няма да обвини децата, че не учели... Ми как да учиш бе, след като пред тебе има някакъв дърт пенсионер, който пие успокоителни на килограм, пие хапчета за кръвно, вече не може тотално да се владее... Е, как да учиш при това положение, как да имаш желание нещо да знаеш?!?! И на всичкото отгоре, самите учители не си знаят материала, който да предадат... Методиките им са от 19 век, а да не говоря, че не са и чували за комютър.... Е, как да се учиш от такива хора?!?!? И кога ще се отървем от тях, някой може ли да ми каже?!?!? Аз например няма да допусна, ако някой ден имам син или дъщеря да се ожени или омъжи за учител. Това е толкова непрестижно! Кой разбрал, разбрал, на останалите приятен ден!

Ти защо не си стана учител ами си се хванал да пишеш пропаганда?????

Защото работя нещо много по-престижно, ама как да ти го обясня....

След като самия вие не желаете да станете учител защото било непрестижно-на какво основание обвинявате другите хора????? Вашата приказка показва просто огромното ви лицемерие. И точно заради такива като вас, да си учител не е престижна професия. Разбира се в България. Дори съм сигурен че вие сте именно от тези, дето нахлуват в училищата и бият учителите защото били направили забележка на безценното им детенце.

"Когато бог иска да накаже някого, прави го учител — започна старият преподавател по история. — Това го е казал Сократ. " Чудомир, "Наш Пондьо".

Ами да, за съжаление е много прав... Защото учителите, които имаме днес са напълно наказани от природата хора... На всичкото отгоре, както пак ще кажа, това вече не трябва да се прави от човек, а от робот... Поне така е в нормалния свят, ама както обикновено тука сме 30 години назад и 10 встрани... Кой разбрал, разбрал..

Там има и продължение на вашия цитат. Ама гледам не ви е изгодно да го допишете.

Разбрах вече какво работиш...нищо... Ти ти смотан трол и драскач и си още ученик,който са му писали 2ка и сега мрази целия свят и пише тъпотии...

TI NE SI V RED BE MAIMUN....

дали в насрайна е разрешено да се празнува

Българите в украйна го празнуваха.

В рашка говняшка точно нет!

Честит празник българи! Благодарности за хората, които учат нашите деца и са отдали живота си на това!

Честит празник, Българийо! Да им се свети името на сите будители, включително моя прадедо, язе и онуй, дето иде след менека!

беги

Лицемерия тези които КРАДЪТ МИЛИОНИ да ни ЧИСТИТЯТ ПРАЗНИКА след което да казват ще работите за 1000лв, а жилиеще 80м2 ще струва 400 000лв или 209 000 евро???? НИЕ ЩЕ КУПИМ ВАШИЯ ИМОТ ВЕДНАГА.....С КАВИ ПАРИ СЕ ПОРОБВАТ ХОРАТА????

Да работиш за 100 лв докато партийния секретар получава 1 000 и да чакаш 20 години за да получиш жилище. При това след като си го платил авансово. И то само и единствено ако си семейство поне с две деца. Ако не си член на партията разбира се. Я кажи другарю защо твоите комунисти забраниха този празник?

Тая пасмина от руски слуги и агенти и национални предатели докато не се прогони от всички държавни служби оправия няма да има

Във в-к Дума Ботев пише през 1871 г. : „Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.”

Честит празник БЪЛГАРИ!!!

На руските войни О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко – строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния.

Колко трябва да си прост да пишеш минус на стихотворението на Иван Вазов ?

но знаеш ли повода? а дебил? знаеш ли, че обявихме за пореден път война на Русия тогава? Гнусната сироспийска опорка за пореден път се провали. ти си се оказа прост дебил.

Това е по повод нахлуването на руски войски в България. Генерал колев на коя руска територия е разбил руските войници?

Поводът е когато русия напада Добруджа през 2016 година ,говньо нещастен.

абе вие американските подлоги се интересувате само от крайния резултат, а причините не ви интересуват. Типично за вашето ограничено мислене, за да не ви натоварват и без това затормозените две мозъчни клетки.

Кажи след това защо русия е единствената държава против съединението на България? След това кажи за какви облаги си станал родоотстъпник и служиш на русия.

Има една огромна грешка и това е, че по златните години на соца не станахме 16 република на великия СССР. Сега животът щеше да е много по-добър (и най-вече - щяхме да сме далеч от прогнилия ЕС).

“Русия е забранила преподаването на български език, затворени са неделни училища и центрове в Запорожка област. Това потвърди по Нова телевизия проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет. 30 български села има в района, имаме много добра мрежа от неделни училища, които се подпомагат от българското министерство на образованието и местни меценати. Моите приятели от тези села ми споделят, че е забранено да се преподава на български.”

Честит празник на всички БЪЛГАРИ и да не позволяваме на западните будители да ни промият мозъците!

От 9 септември 1944 г след избиването на тридесет хиляди българи без съд и присъда България се управлява от руски слуги и сега агенти и техните наследници Коминтерновските мандрообирджии инационални предатели

Прав си, абсолютно!

Много хубав български документален филм ,има го в клубата ,препоръчвам на всички него гледат.

Наистина Български документален филм, показващ само факти! Трябва да се гледа във всяко училище и във всеки клас...и от всеки БЪЛГАРИН!!!

Честит Празник на всички българи! Нашето бъдеще е само в Европейския Съюз! Ние допринасяме за неговото развитие. Всички страни в него защитаваме ценостната система основана на хуманизма и човеколюбието! За пример сме на целия останал свят!

на празника на Народните будители да ми лансирате опорките на гнусните сороспии е доста нагло! Все едно мюсулманин да празнува Ханука! Посмешища. бас ловя, че всичкинсте си облекли травеститските рокли за хелоуин.

Ушанката с петолъчката? А червеното знаме със сърпа и чука извадихте ли го??? Колкото и да ви е неприятно на всички роби на русия, България е не само европейска държава, а също и една от най-старите държави в европа. И пътя на България е към и с европа, а не с азия накъдето тръгна вашата русия.

Можеше все пак БТВ да не канят украинец, а българин понповода.

на всички българи и на тези, които се чувстват българи! Да отдадем почит на всички наши будители. Всеки един от нас трябва да буди всеки ден честта си, съвестта си, достойнството и смелостта си. Бог да пази България!

Честит ни празник

Козма и Дамян За съжаление сега са Несвети сребреници наследниците им

Честит празник на бълтарските, народни будители и благодарим. Честит празник на събудените българи...

Това е проблемът ни, че има с какво да се гордеем от минлото ни, но няма с какво да се гордеем от нстоящето си!

Честит празник! Днес ще мина през книжарницата, може да има отстъпки :)

честит празник!