Черно море влиза в новите планове на НАТО

Източният фланг, регионалните планове, военната индустрия, Молдова и Украйна сред очакваните акценти във Вилнюс

Обратно в новината

Коментари - Черно море влиза в новите планове на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Черно море влиза в новите планове на НАТО. Черно море излиза от новите планове на туроператори - наши и чждестранни. Направо сме на далавера!!!

стига бе! аз се чудех защо няма грам туристи в испания, италия и гърция... то било заради нато.

_stankow

Ние за Румъния знаем. Засмукани са яко и каквото искат, това правят американците. Както в България. Но не разбрахме защо Украйна ще я приемат "някога в светлото бъдеще" ? Отлагането на това приемане беше и е, цел на СВО. Така че - точка за Русия.

За да влезе в плановете на НАТО първо трябва да излезе от плановете на Русия, но това едва ли ще стане.

Америиканците имат сърбел, да вкарат самолетоносач в Черно море. Но самия самлетоносач надхвърля тонажа на разрешени военни кораби на нечерноморските държави. Как може да се заобиколи това ограничение - ами дават един самолетоносач на Румъния, един на България, един на Турция, един на Грузия и един на Украйна. И ето как съвсем спазвайки конвенцията от Монтрьо, американците ще имат пет самолетоносача в Черно море.

_stankow

По тази конвенция изобщо е забранено навлизането през проливите на авионосни кораби. С какъвто и да е отделен и общ тонаж. Освен това е безсмислено - да имаш летища в Румъния, България, Турция, пък да разчиташ на миниатюрната палуба на самолетоносач ? Писата в Граф Игнатиево е 2995 метра, пиши ги 3 километра, най-дългата писта на самолетоносач е 250 метра ... Огромни ограничения по излетна маса. Самолетоносачът е оръжие за океана, не за малки затворени моренца.

Особено на фона на гигантския непотопяем самолетоносач Крим...

Поне ще има достатъчно цели Руснаците да прктикуват с торпеда и ракети

Румънците по традиция пак са 2 обиколки пред нас. И с базите, а сега, и с оръжейната индустрия. Но ние си имаме тая руска подлога Муньо Крадев и х.й с трибагреник на Рожен, нали така, булгар, булгар!

Черно море влиза в новите планове на НАТО, които се съставят във Вашингтон.

Най-сетне, Рашките имат нямат 150км ивица останалото е Украйна, НАТО и Грузия

Беше.

Навремето някакъв цар Калоян беше анексирал земи, както сега руснаците в Окраина, но храбрите рицари изпратени от западната демокрация му създадоха големи проблеми!! Тръгнал да анексира земя от империята?! Била населена с българи??? Няма такова нещо!!! Запада носи демокрация и всеки е длъжен да се подчинява!!!! Лошото е, че много пъти храбрите рицари, носители на демокрация, винаги са яли здрави тояги и бой от невежите руснаци ...:))))))

Я си проветри малко главата! Каква демокрация при рицарите? Ти за феодализъм нещо да си чувал? Какви западни демокрации сънуваш??? То бива нищо да не знаеш, но чак толкова?! Рицари носели демокрацията???ХАХАХАХАХАХАХАХ, по нареждане на техния крал, може би? Който сихурно крепостните селяни за го избирали с бюлетини през 13-ти век? Божееее

Европеиския и български парламент е политически Отпадак. Сащ е доказано че парламента им е нарко зависими. Русия е изправена дасе справя с наркомани политически негодни лидери

Много си неграмотен. Яно и доста тъп.

Който притежава Крим, той контролира и Черно Море. Крим е руски, морето - също. Ако на някой не му харесва - да се пробва....

Щом казваш. Ама в Черно море се влиза и излиза с разрешението на едни други. То уж са в НАТО ама феса си прави всякакви интриги. Иначе Борисов вече не говори как искал яхти, а не военни кораби в това море. Голям ястреб стана и милата закръглена гугутка.

_stankow

>>> в Черно море се влиза и излиза с разрешението на едни други Турция не дава "разрешения". Проливите са отворени. По време на война са затворени за всички военни кораби. Както за руските, така и за американските. А когато не е война - военни кораби на нечерноморските държави могат да влизат с големи ограничения. Малко по-сложно е, но не е да зависи от кефа на Турция. Има си правила и се спазват.

От Крим може да се контролира не само Черно море, но и сушата около него, например почти цялата територия на Турция.

Одеса! Град на чудесата! Правиш повикване за бърза помощ, идват от военкомата!

Русия никога не може да направи Черно море свое. Яд за русофили, но практически не е възможно. Ние да получим безплатно нещо от "съюзниците"- корааби, самилате. Невъзможно. НАТО да си направи морето свое. Не. Ердоган ще го мисли. Държи проливи и оръжия. Чл. 5. Четете го. При вътрешни - не играят. При външни - по преценка. може мажоретки и гвардейски духов оркестър да ти пратят. Или да подпишат декларация/резолюция коко са сърдити. Май е най - лесно да ни защитава турския флот, авиация и пехота. Имат опит. Цели 500 г. Нали е "присътвие". Абе детето научи английски, немски, руски, сега го карам китайски. Може бе трябваше турски. Майната ви. И на русофили и на русофоби. Тоя път ще е последно. Държавата ни замина. И не скапаните руснаци са ни проблема.

От цялата работа се задава още една катастрофа за България.Хубавото е,че след това всички западофили ще бъдат превъзпитани,за да станат и те хора.

Не си прав.Хубавото е, че които сме дърти ще умрем и няма да го видим. И на който децата му са където и да е - няма да го преживеят. Свършихме. Византия/Турция. Било. сега ще са цигани и пратньори....... Атома е по-лесен от другото.

Да не забравяме, че се води кална кампания срещу българския туризъм!

И без това бетонираното море не ни много привлича,а сега и като задърънкат натовските кораби,та още по голями опашки за Гърция.Къде пази нато все разрушения и кръв

Чета ти глупостите и се смея. В Гърция и Турция нали пак е НАТО. Както казваш, където е НАТО там е война. Що тогава на там бягаш?

наиграхте ли се? Един туризъм имахме и него ще погребем! Ходете и им лижете задниците и се надявайте, че ще ви дадат някой стинка!

се прави... Трябва да привличаме богати и не алкохолозависими руски магарета черни мюсюлмански манафи

Това политика или пари? И вчера таковах украинка от ало.бг. Вече не мога да намеря рускиня. Екзитока. За пияниците - Слънчев бряг. Не съм Скорцени и нямам 4 хотела. Но ходя. Пияндурките са едни други. В НАТО сме с тях.

Усещам как в спешен порядък България и Румъния ще се сдобият на безценица с няколко по-старички, но напълно гункционални фрегати, ракетни разрушители и подводници с произход САЩ, Франция, Великобритания... Корабите ще бъдат наши, екипажите непрекъснато ще бъдат на ротация между страни членки на НАТО и варниците ще пикаят не газ, а габърчета.

веднага след самолетите. Поне за РБ. И гледай какво пишеш. То е ясно, но невнимателния и прибързан читател от Варна ще ти нашока ряпата.

Ха ха, аутокоректът се е възмутил от мен и е заменил ватниците с варненци

сам се чети "варниците". От зор да изкараш пари се излагаш. И схвана ли подигравката за прибързания читател. То ти се разбира, че ти за ватници имаш идея. Това ти плащат. На ротационен принцип ще ни охраняват турци, османци, фесове и рязани карабини /като теб/. И пак ти казвам - защо да получим фрегати, като не виждаме самолети. румънците - може. Те се продават по-успешно. Ние не. Бе какво се занимавам и аз с тъпак, като теб. Я да ти пиша нашите три букви и да си ходя /сега сме на един език и ме разбра/.

а нещо между буските като кадиров резан усещаш ли ...или вече си претръпнал

Кадиров е тик-токър, аз тик-ток не следя...

българите сме хора не руски зомбита и маймуни... тези опорки не вървят тука!!!

Къде видя опорките? Къде другаде си прочел това, което пиша? Придобиваме военни кораби, вкарваме си ги в Черно море и спазваме съглашението от Монтрьо на 100%. Ако НАТО иска да подсили югоизточния фланг, една такава операция е най-логичното нещо да се случи.

Черно море си е натовско море.. руските маймуни нямат работа на Черно мори.

да не стане, че е турско море. Оти те казват кой да влезе и излезе. Ако можеш - тепи ги фесовете. Грешка - ти си с тях. А руско не е и не може да стане.

я проучете и докладвайте а има ли некое место на тая планета дето да не влиза в сметките на нату и хамериката да няма интереси там???

Кога ще дойдат братушките да се заселят окончателно в Камчия и Росенец.--- Там и без това на Българите не им е позволено да стъпват - откакто Нашата Партия подари тези български територии на московците . Слава на КПСС. Слава на кремълския Жужак.

Чемодан , мотокар, Масква

от кремъл си бил помислил , че Черното Море е руzzкий гьол. Тоя някак си пропуснал , че освен руzzия излаз на морето имат и 6 натовски държави - 3 действителн и 3 кандидат Натовски. Никой съсед на руzzия няма капка доверие на Малкия кремълски Мук - наследник на Петър 1-ви.

Хубавото е че ,Киев и Срайна поемат цялото дърво..Самостоятелно..заради другите катили в Ессср...Ахахаха...Як лобут за окропа .

НАТО е рекет машина ,фракция за террроризъм..а след казуса Изсрайна ,много трудно ще бъде да нападнат някоя суверенна държава,както Ирак ,например ,Или Афганистан..или Сирия ..Русия ги обработва бавноо и перверзно ...

Име лошо няма!!! ....дори да се казваш фон Лай нен!!! Има лоши хора!!!

Кво става, ботове копейни. Как е животът в комунистически Куба и Венецуела? Чух, че ще влизат и те в БРИКС

Значи нищо не са разбрали от Казуса Изсрайна..Не вдяват ..НАТО е мишка ..С Румъния или без Румъния...Ахаха.Ше им попилеят базата в Констанца...както Летището в Хмелницки...един Еф 16 да излети за Нападение от там .. Путин е бог ,,Зелю е дрислю..

Духането на глухарчета влиза в новите планове на краварите...

Смешки. Крим е руски, така че могат да забравят за Черно море.

Навремето работих в Балканкар бригадир..Специализации в Съюза...хотели безплатно...храна бол...Рускините бяха луди по нас.Това беше през 78 и 83 година. Уважаваха ни много там,посрещаха ни на летището и веднага с волгите до хотела. Ценни кадри бяхме. Накрая ни дадоха и по една грамота и медал. А да ви питам вас тъпнанари такива,дето много европейци го давате а сте еднии гъзоблизци...да ви питам вие мазохисти ли сте или?Толкова тъпо племе сте сегашните че нито ще има напредък България с боклуци като вас,нито нищо.Най добре си стягайте торбите и на летището в Америка,и без това приемат там всякаква паплач и боклуци. Да живее Съветсият съюз!!!

Дедиии,в сегашно време още ли караш ,,Масквич,, още ли гледаш телевизор ,,Електрон,,?Сега на руския компютър ли чукаш тъпотиите си? За ръждясалия панел в който навярно живееш от 78г. не питам.И сега е демокрация,никой не те спира да заминеш да градиш социализЪма и комунизЪма в СССР.

Баси дебила. Бегай в любимата америка, да поживееш в картонена къща . Може и на улицата.

Благодаря,там съм и не в картонена къща.

Тъпо изперкало комунде. Такива като тебе са заплаха за планетата и ще бъдат унищожени като селскостопански вредители.

Беше хубаво време. За рускините бяхме Запад. Даваха мило и драго да се омъжат за някой българин и да се измъкнат от рая на Земята- ссср. Разбира се, това беше добре дошло за много българи да се гаврят грозно с тях. Тъжна история.

Чакаме освободите във Варна

Путин / БРИКС ще победи Сенилния с ДЕДОЛАРИЗАЦИЯТА. Русия и Китай УДАРНО чистят АМЕРИКАНСКИЯ ДЪЛГ.

Вярно,през 2385г.

Каква е тази Зуан ? Гагаузка платена от руската мафия ли е? Не е етническа българка, не е българска туркиня, вероятно не е и българска циганка. Да не се меси в българските работи. Русия още е голяма, прав и път на тази.

Тая Зуан е чист мангал като тебе.Каво не разбра?

Тия във Вилнюс наместо да дрънкат глупости, да вземат да питат Русия, Китай, Индия и другите. Те как виждат нещата оттук нататък. И да се съобразят с тези виждания, преди цялата барака да е отишла по дяволите.

А питали ли са Путин дали може. Да не стане некой сакатлък.

Да го питат,ама се е заровил в някой бункер.И кой номер Путин да питат.

Бе питали са го Путин. Заради сакатлъка. кво е решил няма да разберем. Оня резняк Ердоган кови мисли е майтапа. Щото феса прави квото си ще. И е с едните или другите, ако му изнася. Предния път поне са се били. Тоя път сами ще ги посрещнем. С хляб, сол и лубрикант.

Въх не думай. Поредната провокация от страна на САЩ и познайте кой ще опере пешкира. Очакваме просто Кирчо да облече зелената тениска от колекцията на Зеленски и да се започне процеса по унищожението на България

А Буци кво казва сега. Той нали нещеше военни кораби, а само яхти и водни колела...

Там се решава непосредственото бъдеще на нашия свят, смята математикът Проф. Михаил Константинов: Събитията в Украйна са 100 пъти по-важни от всичко в света Проф. Михаил Константинов даде съвет на хората, които се интересуват от политика и от световни дела да наблюдават какво се случва в Украйна 30 юни 2023 | 14:54 Събитията в Украйна са 100 пъти по-важни от всичко в света, смята анализаторът проф. Михаил Константинов. Той изрази това мнение в интервю за радио "Фокус".   Проф. Михаил Константинов даде съвет на хората, които се интересуват от политика и от световни дела да наблюдават какво се случва в Украйна. "Това е единственият фокус, нищо друго в света, в момента няма значение. Доста скоро ще има значение едно друго събитие, което ще се развие в Далечния изток, но то още не е започнало, така че гледайте какво става в Украйна. Тези събития в Украйна са просто 100 пъти по-важни от всичко останало взето заедно, което се развива в света. Там се решава непосредственото бъдеще на нашия свят. Нека да гледаме какво се случва, какво трябва да правим и да си опичаме акъла", смята анализаторът.

Ще има нови атракциони по черноморските курорти: плуване сред мини и лайна. Понякога и некой укропски труп...

И слабоумните вече разбраха, че всичката тази олелия е за да се пълнят гушите на военно- промишления комплекс на САЩ и присъедините му фирми-производителки на оръжие! Със съответните комисионни за т. нар. "елит", който взема политическите решения. Ако Русия и НАТО се сбият, това ще е краят на света и няма да има никакво значение кой колко танка, самолета, войници има!

И да писукат и да подкрякват ония от НАЦО, келнерът със сметката идва. Да стягат дупарата световните еврей, че бяха забравили собствения си девиз - няма безплатен обяд.

Значи България, Румъния и Гърция да си пренаредят приоритетите. Да си сложат икономиките на военен режим. Да си харчат голям процент от БВП за оръжие, вместо за социални или инфраструктурни проекти, при това без да са във война. За да утолят жаждата за кръв на НАТО. Не мислите ли, че българите трябва да имат други приоритети в живота, извън безусловната/сляпа подкрепа за Украйна и дрънкането/даването на оръжие? Имаме много наши неща за оправяне, стига сте ни ангажирали в чужди войни! Нашите политици така са се надъхали, че не могат дори да мислят за България вече. Всяка втора дума е или Украйна или Нато...

Ох ох ох ох боли ме дупето защото до сега ме пошляпва мутрафонката ох ох ох...

Лекувай си с нещо дупето бе, атанасе, не се изоставяй така. Дупето ти е нужно, с него си изкарваш хляба.

няма кой да ви пита вас робите искате или не !!!

Тя точно такава е идеята. Помощта е за да остане чужда войната. Щото иначе отиде и инфраструктурата и социални придобивки и всичко. Евтиното е скъпо, както винаги.

Путинист иска доказателство, че 80 процента от гражданите на 4 ри континента не долюбват неговия фюрер. Искал и линк. Да напише "вълшебните" думички: Гласът на НАРОДА - Светът вече не не обича Путин. Само путинистите обичат своя фюрер. Така се било и с хитлеристите.

Гласът на народа?! Ти нямаш ли глава на раменете си - да видиш КОИ държави ВЪОРЪЖАВАТ и ФИНАНСИРАТ укроНАЦИСТИТЕ; КОЛКО е НАСЕЛЕНИЕТО им и ДА ИЗЧИСЛИШ %-а му отСВЕТОВНОТО население?!

Повтаряйте си го по 1000 пъти на ден, може и да стане истина. Нали така ви учеше Гьобелс. Всъщност 3/4 от държавите по света не одобряват действията на САЩ+колонии и което е по-важното, ясно го показват. Държави, а не населения. В останалата 1/4 от държавите, 80 до 90% също не одобряват САЩ и марионетните правителства, друг е въпросът, че никой не ги пита. Но ще започнат да се вслушват в гласа им, понеже трябват войници. А войници НАТО няма достатъчно, няма и да има. Но ти си повтаряй колко много светът мрази Путин.

От ВОЙНАТА в Украйна ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО на Земята/СВЕТА. А 80%-овите проскубани ястреби поне са щастливи.

Кои са ястребите ? Които искат да победи нападнатия за да се спаси или клакьорките аплодиращи нападателя, който почна войната?

Върви при МАЙДАН-ката ДА ТЕ НАХРАНИ и да те ПОЗДРАВИ ЛИЧНО!

Ами, те, руснаците не напразно създадоха всякви там Искандери, Сармати, Посейдончовци и Кинжали... ... ...

и сега могат да си бутнат отзад колкото са им останали ....поне за кремълските джуджета ще стигнат ...и без това Ердо ги разшляка достатъчно

Запада само взима

Журналистка към Тагарев: „Иди си, бе! Национален предател!“ – ВИДЕО „Иди си, бе! Национален предател!“. С тези думи журналистката Ася Иванова-Зуан се обърна към военния министър Тодор Тагарев. В свое емоционално обръщение тя определи като позор доставката на оръжие за „киевския терористичен режим“ или изпращането на българи в конфликта в Украйна. Тя подкрепи походите за мир в България и посочи, че общо движение за мир в Европа и спиране на военната помощ ще доведе до бързо спиране на бойните действия. Трябва да се отбележи, че Ася като журналист в продължение на години показваше зверствата на киевския режим, убийството на мирни жители, на деца, няколко пъти бе лично в Донбас, където чу и видя от първо лице потресаващи неща. Тя много добре знае защо нарича властите в Киев „терористичен режим“ и не се побоя да застане морално на страната на Русия. За тия, които ще писнат, че подкрепяла „агресията“. Преди години Ася беше активен участник в протестите с призив за мир, за спиране на обстрела на мирните жители в Донбас от Киев. Тогава основните медии мълчаха за престъпленията на Киев, както днес мълчат за причините за този конфликт.

Ася Иванова–Зуан според профила ѝ във „Фейсбук“ живее във Варна. Съдейки от активността й в социалната мрежа, тя е организатор на рехавите протести, организирани пред посолството на Украйна, акции срещу НАТО, санкциите срещу Русия и срещу приемането на доклада за националната сигурност от парламента. По няколко телевизии Иванова говори за протестите от името на организацията „България за мир“. На някои от протестите, организирани от тях, присъстваха и мотористи от българските клубовете на „Нощните вълци“. Това се е случило и на протеста „Болгария и Россия – вместе навсегда!“, организиран пред консулството на Русия във Варна на 18 септември. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Накратко поредната мурзилка...

и като и гледам фамилията е порка някой мазен амуджа ...ЗУАН ...това е като име на камилар

мноу са дразните кога има хора с различно мнение отвас демократите!! Напъни, приказки, наблюдения, ами направо що не е докладваш - донос да направите така както едновреме доносниците саправили преди 1944 че и след това??? Друго ще вземат да приказват българите ако се стигне до момента да вземат да ги мобилизират и се окаже че мобилизацията не включва нашти момчета.

Някаква с фамилия Зуан,какво общо има с България?

Ето, поредното доказателство за безумната путинистка пропаганда, този път от трика "инфо". Истината е, че 80 процента от гражданите от 4 континента при допитване са осъдили Путин и неговата брутална война в Украйна. Всеки може лесно да провери тази информация, както и поредните безсмислени брътвежи на путинистите. Но както знаем, те "жужат" - маргинално. Никой не се интересува от тях.

ЧИЧКА,ОДИ СЕ ПЕРИ

"Чичка" - ах, колко обидно! А "пера", като ви разобличавам елементарните малоумни манипулацийки. Други глупости?!

Линк. Няма нали. Голи западни лъжи

35 години стигат, стигат врееемето е наше, наше

Някой пита какво ХУБАВО сме видели от САЩ. ЧЕРТЕЖИ!!! Сал България ГИ ПЛАТИ 100%-ово АВАНСОВО. ПРЕЦЕДЕНТ в СВЕТОВНАТА история!!! И ПОИСКАНА от Банкянския ЯСТРЕБ НАТО-вска база във Варна.

Освен едни чертежи за друго не се сещам за 35 години

Сега костя и вгЪзрожденци ще трябва да дежурят там 24/7 за да не позволят да се разврати града...