Радев: И лев няма да платим за съвместна охрана на небето

България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни въпреки заварените финансови ангажименти, заяви президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев: И лев няма да платим за съвместна охрана на небето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боли ме киро / и-то да се чете у /

Какво стане бе генерал Маринкин, гласувахме за теб за да изчистим подлогите от ГРОБ, да станем отново достойна нация, да се промени нещо към по добро, ала и ти се оказа мишка и кукла на конци. Куклен генерал.

не искаме американски войски тук! Не измествайте въпроса само за черно море. Колко се настаниха в Сливен? Колко се настаниха в ивицата край Русия от Полша до България? И това било , за да пазят мира! Те просто се настаняват, без да питат, за да стягат примката на Русия и да ни превръщат във фронтова линия! Не искам да сме поробени от никого, най-малко от САЩ!!

сега сме пак едно с Путином и с Тръмпом вечная дружба а бай ганя е все обслужващ персонал ...ко подскачаш

...г-н президент,нека да назовем нещата с истинските им имена ! 1. вие сте главнокомандващ на армiя,която не притеjaваме !...това ,което имаме са jaлки yстатаци от някогашната ни силна,боеспособна и добре ваоражена армiя !....тези yстатаци от някогашната ни армiя не са в састояние да гарантират целостта и суверенитета на Bалгарiя ! на наsha територiя има чужди военни бази с чужда военна техника и чужди воиски !..балгари включително и вие г-н президент нямате достап до тези бази !...в морската ни акваторiя плават чужди военни кораби в небето ни летят чужди военни самолети !...в наи -добрiя случаи президента ни и правителството ни се уведомяват за предварително взети военни решенiя и те нямат право да се противопоставят !...да не говорим ,че всичко това се варши зад гарба и без позволението на балгарскят народ !...от която и страна да го извартате г-н президент,аз това не мога да го нарека партниорство !...по всички правила това си е окупацiя а страната ни е без суверенитет !...правителството ни е марионетно и е в услуга на чужди интереси !...с други думи ...то остава и да плащаме за това на окупаторите г-н президент !

Лено Леноооооо... Ако ставаше за нещо нямаше да си тук! Колко кила си?

...ти по себе си ли садиш ?

Циркажийка!Гони те параноята тебе и не те пуска!Така е, като ви учат на дезинформация!Па ти се е информирай ,не ги дрънкай ей тъй,че позамириса на рубли !Ти колко "окупатора "срещна днеска,щото аз окупатор не съм виждал? Щом за една база дадена под наем на съюзник,но под българско командване и юристдикция,където се правят и съвместни учения му викаш " окупация" ," добре" си,ама хич! Окупация беше когато Червената армия се настани трайно на 09.09.1944г.,на наша издръжка обаче,изпокрадаха добитъка на хората,храната от къщите,понабиха тоз оня,чак и убити имаше по погрешка и защо ни окупираха,да ни спасявали от немците дето ги няма и после,кво стана едно фалшиво референдумче и хоп хомота!

Абе глупако, криещ се под някакви цифри! Съветската армия беше в България, заради решението на съюзниците всички страни сателити на Германия да бъдат окупирани до съставяне на демократични правителства. А едни от тези съюзници бяха САЩ и Англия, анадънмо? И още, лъжецо - в България нямаше руски войски и бази, а сега има безплатни бази на САЩ и американски войски и техника!! А руснаците нямат войски и бази в Канада и Мексико. А за базите си в Гърция американците плащат.

Освен лудо,че и просто!Де са тези чужди самолети,дето летят на воля и чужди кораби дошли без покана!Един куп глупостти наредила и преиначила за планираните съвместни учения със съюзниците от НАТО и които тренировки са нужни за боевата способност на армията ни!Какви елементарни хора!Дори и армията да е малка,пак е нужно!

Това го чухме и от Борисов.Вярно ли е?

Явно за да ни излезе по-евтино фърст лейди ще патрулира с метлата.

Браво! Да се разследват Борисов и Плевнелиев и злоупотребите им да се публикуват. Предателите на България не трябва да остават ненаказани.

правилно,същото и за другите преди тях !

Толкова ли е трудно да се разбере,че една малка но древна страна,единствена не сменила името си от много векове в Европа,трябва да се държи с подобаващо достойнство:Да има лична полза и от Запада и от Изтока и да си гледа собственните интереси и как да излезе от блатото.Какво сте прегърнали Русия,САЩ? Поетите споразумения ще си ги плащаме ,къде ще ходим,а не като фурнаджийска лопата.Но да си гледаме нащите интереси,да имаме полза и от Нато и от Кремъл- стига да не ставаме слуги на други ... Този няма данни за лидер, вече става досаден

Проблема за ползата е че няма национално отговорни политици!Обичайното е да се продадат,да ни продадат и да слугуват на чужди интереси само за лична изгода!Това е общонационален проблем,самото наличие на тролове показва колко сме лесни!

С Такива "Натовски" генерали! Като си свали фуражката и отдолу прозират Петолъчкати вместо мозък Пфу!

Няма проблем, Деситу ще лети със Спартана и ще охранява, може и от разтояние (например от Ревиерата)!!!

Абе палячо,бюджета го решава правителството,кой си ти да казваш ко ши са плаща и ко не?И айде, малко компетентност по политическите въпроси,че вече ставаш смешен...

Ебахти мухльотооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо!

Радев, по-добре подуши защо руските ТУ-95 ни тровят с кемтрейлс от радиоактивен йод!

Много ясно, че няма да платим и лев, никой не иска левове, ще платим евро или долари ;)))

унгарския = унгарските

Не съм сигурен какво означават думите му, че няма да платим нито лев въпреки направените финансови ангажименти. Аз също мисля, че не трябва да плащаме, но не знам Радев как си ги представя нещата с това изказване. 1. Те ще ни охраняват, но ние ще откажем да плащаме по съответните договори. 2. Ще откажем изцяло охраната 3. Нещо друго Според мен отдавна трябваше да сме принудили САЩ или други натовски държави да ни подарят достатъчно самолети. Все пак ние пазим външни граници на НАТО, не само български граници. Освен това им даваме бази за учения. Поне като сме в НАТО да имаме и ползи, а не само да ставаме трън в очите на руснаците без никакви дивиденти. Дори никой не ни обещава категорична защита при евентуално нападение, недай си боже от член на НАТО (Турция). Да не говорим за Русия, тогава никой не би рискувал да си мръдне пръста за нас.

Тук ми давате пример с Орбан и Полша. Бях дете, когато под 1956 под сурдинка се говореше за унгарския събития. Във въздуха витаеше напрежение. После 1968 год. бяха чешките събития, след това последваха такива събития в Полша. Всички тези държави включително и България бяхме към Варшавския договор военен съюз за отбрана, подобен на НАТО. Този военен съюз и СИВ - Съюз за икономическа взаимопомощ се разпаднаха. Защо ли тогава описаните по-горе социалистически страни се бунтуваха срещу всичко това? След разпадането на военния съюз от страните на Варшавския договор, България към кой военен съюз, угоден на Русия да се включи? Единствената възможност ни остана НАТО.- международна организация за военно сътрудничество, основана с подписването на Северноатлантическия договор на 4 април 1949 г. Седалището на организацията е в Брюксел.Основополагащ е член 5 от Вашингтонския договор, който гласи: Страните се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се разглежда като нападение срещу всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нападение, в силата на правото за индивидуална или колективна самозащита, признато от чл. 51 на Устава на ООН, ще окаже помощ на НАПАДНАТАТА СТРАНА или нападнатите страни, предприемайки незабавни действия, каквито смята за необходими, индивидуално или съвместно с други страни, включително използването на въоръжени сили, за възстановяване и поддържане на северноатлантическата област.

Това са просто думи с пожелателен характер. Прекалено големите очаквания разочароват. Действителността е друга- пример 1974г Турската окупация на Кипър и конфликта с Гърция/ две страни членки на НАТО/...

ВМЕСТО ТЕ ДА НИ ПЛАЩАТ, ЧЕ НИ ПОЛЗВАТ ДЪРЖАВАТА ЗА ТЯХНИТЕ ЦЕЛИ, ИЗЛИЗА, ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ? ИМАМ ВЪПРОС ВИЕ НАРЕД ЛИ СТЕ С ГЛАВНИЯ СИ МОЗЪК, ГОПСОДА УПРАВНИЦИ?

Радев определено не е вред...

и лев няма да платим сега,защото в рубли е по-изгодно после.От разликата в курса ще остане и за черната каса на позитано да раздадем келепир и за другарите

Лили, това с тактуването със свит юмрук на дясната ръка, Радев го е копирал от Първанов....

.... този да вземе да се скрие малко, че взе да дотяга на всички.

Тъпанар с тъпанар. Това ли роди кухата ти кратуна: "Че няма да плащаме". Ти ги докара тук да дрънкат оръжие и са да тровят въздуха и ръсиш простотии за оправдание, че няма да плащаме. Егати и гнусния плъх.

След като НАТОВЦИ са тук, едва ли някой ще ни бръсне. Крайно време е да се закрие държавата и да ни управляват от въамерика, китай, русия и даже ескимосите!

Този файтонджия, колко изтребителя е свалил, зад СТАНЕ ГЕНЕРАЛ? Ай сиктир бе

Няма да има платен аерополисинг, защото след решението за ремонта на МИГ29 в Полша, със заделените за това пари бяха ремонтирани 50% ПОВЕЧЕ САМОЛЕТНИ ДВИГАТЕЛИ! 1,5 милиона беше цената на руснаците 1 милион беше цената на поляците!!!!

Каква означава аерополисинг "аеро" ми е ясно, но "полисинг" не го разбирам. Моля, говорете на български. Българският език е също официален език в ЕС. Не се правете на интересни. Помежду си в ЕС може да си говорите на английски, но на официални срещи никой не ви задължава да говорите чуждия език. Моля, не ни унижавайте. Станишев също се опитва да говори от трибуната на друг език. Сами не знаем да се ценим, а искаме другите да правят това. Я се опитайте руснак да ви заговори на който и да е чужд език, та да видите.

Още не мога да повярвам,ч е това нещо ни стана президент... Не вярвах, че може да намерим по-неадекватен от предния... То сигурно така казват и в САЩ в момента за техния комедиант...

Другарю Радев, престани да си тактуваш с дясната ръка когато рецитираш речите си !

Все още има хора които са заблудени, че ЕС и НАТО много ни обичат и от любов правят всичко за нас. Българските позиции трябва да се отстояват, взимайте пример от Унгария, Полша.... Стига с това сервилничене първо на СССР сега на ЕС.

ВЪПРОСА НЕ Е САМО ДО ЗАПЛАЩАНЕТО!!!ОСНОВНОТО Е ДА НЯМА ЧУЖДА АВИАЦИЯ В РОДНОТО НИ НЕБЕ!!!НЕ ЗАБРАВЯЙ ЗАЩО ТЕ ИЗБРАХА ХОРАТА!!!

Съюзническа ,не чужда!И за какво са го избрали да припомниш?Главнокомандващ на въоръжените сили ,бивш генерал на ВВС,искаш може би най слабата армия ,че да не се обиди Лилипуткин?

НАТО не наш сдъюзник. НАТО е окупатор !

Какъв лев бе глупак? В момента благодарение на ШОФИОРА на самолед д д д, сме насочили оръжие срещу Русия, а в отговор сме станали потенциална мишена на Руска ядрена отбранителна система и всеки момент, е възможно да бъдем сринати с земята..... Ех тоя глупав летец пресидент или ПРЕЦЕДЕНТ-ЯСТРЕБ...

Ако Радев не лъже, това значи, че се доверява или на НЕКОМПЕТЕНТНИ съветници, или на умели хора, които го манипулират. Жалко,че очакванията на българския народ КЪМ НЕГО бяха големи. На Радев ще му трябват поне две години денонощен труд за да навлезе в материята и да не се доверява на абсолютно никого. Едва тогава ще започне да дава адекватни отговорни. Представям си на каква преса е подложен и колко искания се отправят към него. Всички там са без какъвто и да е опит в държавното управление. За това в развитите страни управниците ги преизбират по 7-8-10-ина години, а НЕ Е както при нас да ги сменяме като носни кърпички, само и само за да се угоди на такива като Нинова.

Членският внос на всяка страна-членка на НАТО за сега е 2% . Именно този процент за членския внос Донал Тръмп иска да бъде покачен. След като сме страна-членка на НАТО следва, че сме си платили вече да ни пазят. Радев излъга.

Не го покачва,този % е гласуван миналата година!

Парламентарната асамблея на НАТО гласува и обсъжда бюджета на организацията. Самия бюджет е разделен на две части: Цивилен бюджет основава се на дарения, разработки, в областта на науката и околната среда. Използва се за технически плащания (заплати), закупуване на техника и консумативи. Военен бюджет формира се от членския внос на ВСЯКА СТРАНА -ЧЛЕНКА, осъществените сделки по продажба на оръжия и боеприпаси, които са ратифицирани и одобрени от НАТО. Военния бюджет се използва за покриване на оперативни разходи и поддръжка на военната структура. Финансира се Международния военен секретариат, стратегическо командване, логистика и АУАКС (система за разузнаване). Кой лъже - Борисов или Радев? Преценете сами.

КурНелия+Боко Мутрата=БКП СЕКС И НЕКА, БОЙКО ДА ЦЕЛУНЕ БУЛКАТА КУР НЕЛИЯ, А РАДЕВ Е ТЕХНИЯ ДЕВЕР... ЧЕ ДОРИ БОКО ПОКАНИ БСП ДА СЕДНАТ НА ЕДНА ОБЩА МАСА , ПО Б Н Р СЛУШАХ....БИЛИ ПО НАТОВЦИ И ОТ ГЕРБ...

Кой,КУРнито натовче ли стана веке,брей ,голяма палачинка ,замириса нещо на изгоряло!

Алоооу, нали беше НАТО-вски генерал бе, нали си рискувал живота си за НАТО, както се изказа на първата си пресконференция. Какви ги дрънкаш.... Боже прибери си недоразумението. То ще се извърти както се е въртяла командирката ти Корнелия. Как тя от тъмносин Костовист стана тъмночервена Марксистка.

Един вид няма да плащаме за охрана , но и няма как да се охраняваме. Или по-кратко руснаците да заповядат. Иска ти се г-н президент, но в България има достатъчно хора ,които мразят руската империя и помнят поразиите им.

Да,всъщност Радев трябва да обясни защо реагира по този начин,но доколкото ми е известно тогава решението за съвместна въздушна охрана е било взето защото технически ВВ база е амортизирана ,а рашките изтребители се правеха на разсеяни!.Смисъла е ,без да твърдя със сигурност че Радев е предложил вместо да се плаща за охрана,тези пари да се ползват от ВВС за подобрения на техниката и тренировачни полети,но не е станало така и договора е подписан,но е краткосрочен!Впоследствие почна идилията с ремонтите,но договора за охрана остана!От друга страна това са съвместни полети,не знам дали е нужно да се плащат,освен нашето участие!

мисия ненчев "При охраната на въздушното пространство на Р Б дежурните самолети на САЩ се ограничават до изпълнение на мисиите: зона за дежурство във въздуха; прехват; визуално опознаване; съпровождане и намеса. Не се разрешава употреба на оръжие, включително и за предупредителна стрелба, от дежурните самолети на САЩ", уточниха от отбранителното ведомство. По време на съвместното изпълнение на ер полисинг българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. "Мисията е част от мерките на за разширена охрана на въздушното пространство на съюзниците по източния фланг на алианса", НАТО приема много сериозно отговорността си да гарантира сигурността и интегритета на нашето въздушно пространство. Тази мисия е демонстрация на солидарност и подкрепа за нашия съюзник България". Очаква се съвместни съюзнически въздушни патрули да започнат и във въздушното пространство на съседна Румъния. Предстои да бъде обсъждан въпросът и за разполагане на повече натовски кораби в черно море на ротационен принцип.

Браво, г-н ПРЕЗИДЕНТ! Най -накрая имаме ПРЕЗИДЕНТ! Благодарим ви!Не ни предадохте! Избрахме ви,заставаме зад вас, гордост сте за България! АДМИРАЦИИ пак АДМИРАЦИИ

"България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни въпреки заварените финансови ангажименти, заяви президентът Румен Радев." Нещо не мога да разбера - как така "въпреки" финансовите ангажименти България няма да плаща"?. Това да не са ангажименти между кака Пена и баба Кури? Срещу тия ангажименти са положени подписи при определени условия и никой току така няма да ни върши работа без да се спазват клаузите срещу тези подписи. Радев, я по-добре уточни пред хората за какво точно става на въпрос, ти ли издейства това, "България няма да плати нито лев"? Ама ние като сме членове на НАТО, няма ли взаимно изгодни условия - ние да внасяме определена вноска, за която Тръмп иска увеличение за всички членки на НАТО, а НАТО, което е военен съюз да спазва условията да ни пази. Та ние като бяхме на времето към Варшавския договор тия същите от този военен съюз ни пазеха ПАК ЛИ без да плащаме? Аз съм от простите и не ми ясно, за това искам да излезеш пред народа и да обясниш подробно как стоят нещата. Но в написаното споменаваш "охрана на небето", но никъде не се говори за "охрана на морето." Защото ако ни бомбат през небето, след това ще дойде щурм през морето. За това не ви вярвяме - говорите половинчато, като замазвате нещата и най-важното - ПРИТЕСНЯВАТЕ ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, на който ти си ОБЕДИНИТЕЛ.

не само , че си от простите, но си и от предателите, тези , които всячески се опитват да внушават, че от народа нищо не зависи и всякаква съпротива срещу водената глобалистка политика е безмислена , надявам се че един ден и ти ще си получиш заслуженото!

Първо ти ще го получиш защото си го пожелал първи. И то ще го получиш от братушка без, ама без да разбереш от къде ти е дошло.

Хей "да", ама аз наистина съм проЗ човек и си знам, че който ПИЙ СИ ПЛАЩА. Как така, без нито лев?

всява една неопределеност - нормално е да си зададеш въпросът: Как така няма да се плаща, след като при предишното правителство! тази дейност е ТРЯБВАЛО да се плаща. Би трябвало да започне поне с няколко думи да каже с какво това правителство се е надупило и по какъв начин ...

Че тоз овню няма реална власт. Прост е като сап за кирка. Добре е някой да му обясни че ако не се изпълняват договорите има неустойки Наскоро платихме милиард и двеста милиона заради далаверите на партията му. Или за рассия може, но за защита на България не може?!

Абе Радев, кой върши работа БЕЗ да му се плаща? Всичко е платено под една или друга форма. Ти що за човек си? Като, че ли при вас и БСП-то парите падат от небето.

При тях идват в чували от банки.

Вярно, за това са толкова ербап.

Тоз айнар е готов да плати на расииката милиарди заради руските интереси , а за охрана на Българското небе нищо...

Цитат: "България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни въпреки заварените финансови ангажименти, заяви президентът Румен Радев. " Коментар: Евалла! Това е президент на място! За разлика от предишното недоразумение ....

Лайньо Радев е като пате в кълчища. От една страна го натиска руско-съветския посланник, от друга го натискат от НАТО. От една страна го подкача Курнелия, от друга го коландрисва ББ. Шофьорът на самолет с кепналите уши още не е разбрал че неговият статут на президент не е този на Трънмп. Или на Путьо. И не е негова работа да се занимава с финасови въпроси - на кого да плаща и на кого да не плаща. За тази работа си има финасов министър. Ние сме парламентарна република, а не президентска. и ако много запшочне да с еправи на отворко могат да му спретнат и един импийчмънт. Но по-скоро ще стане за смях. Говори глупости, а не може да ги изпълнява.

Браво, г-н ПРЕЗИДЕНТ! Най -накрая имаме ПРЕЗИДЕНТ! Благодарим ви!Не ни предадохте! Избрахме ви,заставаме зад вас, гордост сте за България! АДМИРАЦИИ пак АДМИРАЦИИ

безплатно ще дават от ангелските нефтени бази???? Аре, ние не сме расле у дето

Дано думите не се разминават с делата.

Повечето драскачи в нета или не четат какво е написано или са платени тролове на Тиквата.

Поздравления!"Сигурността не търпи некомпетентност",да ,правилно,то даже е странно как е възможно "български" политици да се изказват срещу военната подготовка на армията в съвместно партньорство в рамките на НАТО!В днешните сложни времена да искаш да лишиш армията от подготовка на съвременно ниво е абсолютно безумие и видно падение на кандидат депутати за угодничество на чужди интереси!При положение че ръмънската,турската,руската армия са боеспособни,някои да изтърси такива простотии срещу отбраната на държавата и да манипулира с думите " бойни" действия,а не тренировачни учения е цинично падение!И защо Русия да против нашата армия да се развива,на нея кой и пречи и някакви алибализми от наши подлоги които не знаят къде се намират!

Ушко, той и Луканков не щеше да плаща дълга на България и виж какво му се случи.

Случи се на всички нас, УШКО! Много ни струваше на всички нас отказа на Луканов да обслужва външния дълг! Не замъглявай истината с манипулации!

ДОКАТО БЕШЕ В АРМИЯТА, ПРОДЪНИ УШИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ГО ИЗБРАХА, ТОЧНО С ОБРАТНИ БРЪЩОЛЕВИЦИ !!! ТИПИЧЕН КОМУНОИДИОТСИ ШКОЛНИК, НАДМИНА И ГОСПОЖА ЛЪЖА !!!!! ТОВА НЕЕ МОЯ ПРЕЗИДЕНТ !!ПАДНАЛ ДО НИВОТО НА НИЩОЖЕСТВО БЪРЗО БЪРЗО !!!!

Плевньо беше смешен, но този е мноооого жалък, въртии се като пумпал, че е и лъжец.

НАТО -то е на друго мнение !