Черната кутия на разбилия се МиГ-29 още не е в Русия, имало процедурни проблеми

Зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков не се ангажира със срок за изпращането на устройството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато искаш да ПРИКРИЕШ огромен Провал ...правиш така както вече правят военните ни ,смачкани от "Партньорите" ни от НАТО,главно САЩ ....Не правиш Нищо !!?? Същото се случи при Провала в Чишнигирово,последвалият Натиск върху българският войник и "самоубийството" му !!! Американците и другите Клоуни се дънят , България плаща.... НАТО е финансово политическа пирамида на САЩ за източване и контрол ...

Въпросът е до колко е увредена кутията. И ако има влязла вътре морска вода, колко време ще издържи преди да се увреди окончателно. Това води до идеята, че записите НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗЧЕТЕНИ! Кой гръмна майор Терзиев????

Радев естествено!

Единственият производител в РФ на аварийни регистратори на полетни данни от серията ЗБН (каквато е въпросната "черна кутия"), чиято продукция издържа на ударно претоварване до 3400 g е АО "НПО Прибор" в Санкт-Петербург. Съществува ерзац-продукция на знайни и незнайни фирми (напр. московското ООО "ЦЗЛ ВИ") сглобяващи всякакви нестандартни компоненти, каквато напр. бе аварийният регистратор на Су-24М свален над Сирия на 24 ное. 2015 г., неиздържал на претоварване и под 1000 g.

.. и пак (отново, или още веднъж) за всички недоразбрали ибнета - Конкретно на въпросния Су-24М, неоправдалият предназначението си авариен регистратор на полетни данни беше от модела БАНТ-32-02 пр.-во на предприятието ОАО "Измеритель" - гр. Смоленск. Дали и в нашия случай не е пак от същата продукция, та тъй усърдстваме в триенето ?!.

Начи - намирате флашките под формата на интегрални схеми - намирате спецификациите на флашките в нета - четете съдържанието на флашките по тази спецификация - намате една работеща черна кутия от същия тип - вкарвате информацията от прочетените флашки в съответните на работещата - четете си съдържанието на новата черна кутия с рабетщ процесор и се молите производителят да не е включил серийния номер в защитата на данните защото тогава без него наистина не може. Щом толкоз не щете да я пращате на руснаците

Пешко от кога не си си практикувал професията бе? В съвременния 21 век нищо не може да направиш ако нямаш сертификат за това.

Така е. Обаче търсим начин как да Не свършим работата, разбириш ли сега проблема??

е черната кутия.

а сигурно ли е че е в българия. Да не е пратена в някоя натовска държава да я "ремонтират", че нали е "повредена"- и след " ремонта4, прясно боядисана ще е пратят в Русия за разчитане

Евала, русофилче, България с малка буква, но Русия с главна. Деба и НАТО-то, нали така.

Чакайте, нали уж разчетоха...или това, което беше публикувано беше една голяма лъжа!

ЗАМИТАТ следите. И бабите го разбраха вече.

Всички, знаещи какво се е случило и мълчат като шутки, ще отговарят с главите си за падналия самолет, като първата глава която ще хвръкне буквално ще е на натовския министър на на отбраната, изпълняващ заповедите на Козяк.

Сами сме си виновни! Нали 12г. се готвим да воюваме срещу РФ и дотолкова влошихме отношенията с Москва, че сега един месец не могат да извадят необходимите документи.... :)))

Абе тъпак ,не искат!!!

Самолетът е свален от ракета на Империята на злото ,и затова чакат солта да си свърши своето, преди да я изпратят в Русия.

Работата започва да понамирисва.

Priznaite che e svalen po nedorazumenie i krai

Не, казва се "приятелски огън"

А може би просто чакат корозията да доунищожи "компрометираната" черна кутия...

Има натиск от високо и от далече, ясно се вижда че ние сме една независима държава, от нас нищо не зависи. А от къде е натиска всеки ще се досети, "коня отдавна е изтърван у ряката", от тук нататък следва бавното и мъчително доразграждане докато се превърнем в една територия.

Какво отговарят на тази? Нея я няма даже в удостоверението за наследници! Каква му се явява? Съквартирантка, родила му дете!

Колко жалка история на накадърието....

Хахахахха узнал от медиите. Абе, льольо, кой те е турил там на генералското място, бе?! Бахти тъпаците ей. Тва по-тъп от спортния журналист е само военен. А така и не стана ясно какво са търсили сръбски военни части на учение на НАТО. Май не искате да стане ясно кой точно е свалил самолета, нали? Както и не искате да стане ясно, че самолетът НЕ Е изпълнявал задачата, която е трябвало да изпълни. Процедурни проблеми. Хуя ми. Ако беше за некой от вашите гъзове, немаше да има процедурни проблеми.

Някак не върви да плюем по Русия и сами да я обявяваме за наш враг /за да зарадваме господарите от САЩ/, пък после да ги молим руснаците да разчитат черната кутия. Да я изпратят в САЩ за разчитане.

Самолета е свален от Укрите и за това се въртят да изпратят кутията ! Укрите имат опит в сваляне на самолети 3 граждански самолета свалиха !

Абе какъв ви е проблема на настоящите генерали от БА ? Що сте толкова неадекватни? Ако аз съм на власт всичките ще сте в Белене.

Я раздуй какво ще направиш!

Ами Белене ще заработи с пълна сила. Такива кретени ще са там. Запада ще изчезне от пространството. САЩ ще бъдат изолирани и капитала е стои в страната

Не си са власт а си за лечение в психиатрията.

НРБ е незаконна кочина, а вие сте слуги на СССР.

Е те такива като теб ще са десерта за бай Ставри в Белене

Ча царство България след 1923 та е незаконен кокошкарник!

Ти ще си спомняш с тъга за Белене, като попадне на място, от което ще се разлагаш жив до краят си.

Руснаците проверяват кой да допуснат при четенето. Лаборатория е строго секретна! Все пак сме им врагове, за трети път от одвобождението ! За трети!

Абе те хората ви казаха в момента се води "война" около Крим от НАТО с Русия. Ние сме в НАТО не върви да искаме от Русия да ни прочете тяхната си кутия.

само а вметна, кутията си е наша, те са я произвели.

Ами не върви да питаш врага за провали те си.

Айде изпращайте я , какво чакате -немци ? Трябва Истината да възтържествува !

Основният проблем е в празнотата на черепните кутии на генералитета в БГ армията.

Ама те казаха не по рано от 3-4 седмици не са казали кога след тия 3-4 седмици. Пък и те не са изтекли. Та за какво е тази статия изобщо. И да през 199 и някоя си година в един студен февруарски ден пак пратиха един миг навътре в морето излетял от тогавашния Томбухин. и самолета цопна във водата. Даже не го и търсиха защото пилота бил излетял без никакво оборудване за студена вода.

Гледай си работата ... Този инцидент стана някъде 1996-та и бе последният за авиобаза на л-ще Балчик. Загиналият пилот се казваше В.Вълчев ст.л-т а самолета Миг -21.. бе излетял от същото летище , на ,което е правил и опит да кацне след пробен полет-Балчик. Самолетът падна съвсем близо към заход от към морето към брега ,посред бял ден и дори бе видян от наблизо намиращи се рибари с лодка .Пилотът успя да катапултира но на пределна малка височина , приводнил се е ,но не е успял да се освободи своевременно от коланите и се бе удавил. Самите рибари са го изтеглили,потънал във водата и вързан с въжетата на парашута -под него . Самолета го извадиха почти цял (а не на парчета) почти забит в дъното . До колкото знам -причините са ,че пилотът се е опитвал на направлява машината при вкл с-ма "автопилот" -РЪЧНО .

Ами крилото и сбруята на парапланеристите се откачат лесно и всеки парланерист знае, че цопне ли във водата в мъртъв защото ще го захлюпи парашута и ще го повлече на земята. За тази цел когато се наближи водна повърхт се освобождава единият бедрен колан и този на гърдите, в последния момент откачаш и последния колан. На 2-3 метра от водата скачаш, а креслото с парашута минават над тебе. Ам това се прави само ако имаш термоустойчив костюм Този е нямал, бил е обречен още преди излитането. Като не са оборудвани на 120% за да дена задача ами да не летят.

Повярвай ми и ти да скочиш във вода 5 °С и ти ще се удавиш. Просто при съприкосновение на гърдите с такава течност се получава гръден арест и не може да дишаш. По тази причина не трябва да се лети не неподходящи места. Същото е ако някой те командирова да летиш над пустинята с 54°С, а нямаш облекло и вода за оцеляване докато те намерят. Ама сети се колко може да издържиш на Слънце и 54°С. Виж началниците ти те могат обаче важно е ти колко можеш.

PEYTSCH

Май не могат да я намерят в кое чекмедже на Радев е ....

PEYTSCH

Ама разбира се. Трябва да минат изборите за следващия президент, щото този не става...

Процедурната ОСЕРАЦИЯ е, че западно-ориентираните ни уж воеводи искат да предадат черна кутия от изтребител на натовска държава във вече неприятелските ръце на Русия. Има някакви кодировки за системи свой-чужд, които е нормално да носят данни класифицирани и да влизат такива и в записи на черната кутия. Малоумна история...

Който му хрумна да даде на вражеска на НАТО държава такава кутия, трябва да бъде уволнен и даден на военен или цивилен съд. Кой може да гарантира, че руснаците няма да и направят нещо? И как стигнахме дотам, че от пълен лиценз за ремонт на Миг 29, какъвто сме имали и сме били ЕДИНСТВЕНАТА държава, която го е имала, стигнахме до това да не може да се разчете 1 флаш памет? Толкова пагони трябва да бъдат скъсани, толкова, че тия чорбоядци, които стоят зад това решение да не пипнат повече служба

Още повече, че има натовски държави - например ПОЛША, които имат всичко необходимо, дори производствена линия за всичко нужно за МиГ-29 !? Защо не дадохме не дадохме на поляците например, барем сме от един отбор?! Много, много прах в очите... Изобщо няма да тръгне тази кутия към Русия, скандално е, предвид статута ни - член на НАТО...

псевдо хероя дето за унищожаване на техника го награждават..смехх 2 пъти му отказват повишения и вместо изритан 1 самолет по малко не ми е жал за кутията ще лъсне грешката на шафиора..

Има проблеми, да. Радевите некадърници са проблемите...

На 47 години, а само майор? Явно е бил от най некадърните!

Черната кутия на разбилия се МиГ-29 още не е в Русия, имало процедурни проблеми - проблемът е един единствен : някой голям началник е до шия в лай..та и гледат всичко да се забрави като тупат топката !!!

Предполагам, че пенсионерът се е писал доброволец за тази мисия! Със забавени реакции, възрастният пилот се разбива! Сега, тази дето не му е жена, предявява претенции, вместо да го натисне за пенсия.

:-))))))

Едно е ясно - Информация ще има след президентските избори! До тогава - разтакаване стъкмистика и празни приказки!

Срам...два месеца да не могат да направят нищо.

... да ви напроцедурат коцматите процедури, процедурници нйедни!

И тя армия трябваше да удържи турската, докато дойде съветската. Ако беше станала Третата световна, турската армия щеше да срещне американската край Киев и заедно с финската да срещнат съветската край Москва. Демек горе-доле след три години руснаците, щяха да се сетят да реагират като миналия път.

Не сравнявай "тая" армия с "оная" АРМИЯ!

Все същите гащници са!

Има замитане под килима.

Сигурно на някой ще му падне гъза...

Правят ни всички на идиоти.Особенно пилота Радев.Процедури.. ..... Лъжат и мажат...Жалко за жертвата и семейството му.

Най-добре да не я пращате в Русия! Срам и позор!

Че са го свалили. Въпросът е кой?

Ами то пише на вратите в Щаба на ВВС кой го е свалил.

Толкова си можем!..

Усещате ли колко сме ... даже няма да се изказвам до край! НАТО... бла, бла, ама пращаме в лошата Русия, ама то пък не сме изпратили ... точно щото пък имаме процедури. Замитаме яко Нямам думи!

100% Бойко е виновен.

Не могат да изчистят онова издайническо изпукване при добавени записи. Дайте им още малко време, работят усърдно хората.

Военни сър. Президента ни е същия. Бог да пази България, ако ни се наложи да разчитаме на военните.

А ти кога беше в казармата та знаеш?

2003 бях, две години преди да я направят наборна. Наистина Бог да ние на помощ ащо трябва да разчитаме на тях