Класират България 109-а в света по свобода на медиите

Атаки срещу медии, фалшиви информации, репресии, триумф на “силни хора“ като Тръмп и Ердоган - никога свободата на медиите по света не е била така застрашена.

Обратно в новината

Коментари - Класират България 109-а в света по свобода на медиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ли вярва на червенит лъжи. Вече всек знае поне английски и може да си чете на воля където иска. Тогава изведнъж вижда, че комунистическо-турската лъжа лъсва.

Като Путин плаща в долари, така ще е. Я да почне да плаща в рубли, та да видим тогава, червените тролчета дали няма да ходят в обедната им почивка да ги обменя, защото до вечерта ще са се обезценили.

Чудо е че и в тази класация не сме на последно място.

Стиг Ларшон е излизал през задния вход на кооперацията и въпреки това го свитнаха с кафе.

Класацията е абсурдна. Избират ги според това дали спазват интереса на кукловодите. Вземете на първо място Норвегия, дето е наказана от ООН, за отношението към децата, че са собственост на държавата и могат да ги отнемат и реално дадат на някакъв педофил - там било пълно с такива. Затова в ООН имат забрана да глсуват на подобни теми. Или например Германия, която ако днес "техни" гръмнат атомна бомба някъде, за това няма да се чуе по нито една официална медия, без разрешение от местният генщаб. Типичен пример бе войната в Югославия и пълното премълчаване за масови гробове, които не са дело на сърбите. Винаги си избират страна и за нея само добро, а за противниците само лошо. Или САЩ с например СНН. Дето за химическата атака в Сирия разпитват 7 годишно уж момиче сирийче. А то гледа през цялото време (а то бе много - десетки минути) леко надолу и в страни от камерата, където очевидно му пускат текст който да чете и срича. Как Асад бил виновен за атаката. Явно това им бе експерта. Или за американският конгресмен, който каза, че не вижда никаква логика атаката да е от сирийската армия, след като и без това печелят там и го следят за химически вещества. И как първата жертва на войната е истината. Журналистката гледаше опулено и се чудеше как по-бързо да прекъсне репортажа на живо. Ако не бе на живо, може би нямаше и да го пуснат. Да не говорим за тежки случаи, като запис след "химическата атака" в които след преместване на камерата, един не се усеща навреме, че влиза в кадър и се хили така, че му се броят зъбите. Усеща се! Опулва се. И се намръщва. ;) Това давано по Ал Джезира. Или видеа как ще правят снимки за атаката с химическо оръжие. Това са фалшиви новини които запада ни представя за истина. Как едни и същи хора се представят за бели каски, "опозиция", ИДИЛ и така нататък. Един даже сниман с Хилъри Клинтън покрай кампанията за президент. ;)

швеция начело, а виетнам зад борда..!? подобна глупост нямаше даже и в стъкмистиките на тато

Все пак са малко по-свободни от Германия, в България все някоя медия ще публикува истината, в свободния Запад веднага ще го обвинят, че насажда омраза.

"в България все някоя медия ще публикува истината" и да кажеш коя е тази медия, че аз не се сещам. Всяка медия публикува нейна истина, тази която и е изгодна според случая.

Според мен ДИР е сравнително обективна медия, ако имаш предвид в иронията си "аналитичните" статии на Дойче Велле, мисля, че добре разбират как прекаленото старание води до противоположни резултати, ние в коментарите решаваме проблема.

"Репортети без граница" били застрашени. Единствените застрашени са "Репортери без грантове"!

" никога свободата на медиите по света не е била така застрашена"... Какви глупости пишат тия?! 90% от световните медии, отдавна не са това, което се разбира под медии, а са чисти пропагандни центрове - собственост на еврейско- лихварската банда на Ротшилд, Рокфелер и Сорос. Никога досега медиите не са плували в такъв грантаджийски конфорт, както сега. Лъжи, фалшиви новини, промиване на мозъците. Застрашени били!

Те пък какво се жалват? Най-напред пишат, после проверяват. Или въобще не проверяват. Всяка статия е фейк, в който търсиш с лупа нещо достоверно. Разнасят интриги и скандали, свалят президенти и шефове на банки. Преписват един от друг без да посочват източника. Всичките са се превърнали в ярко жълти таблоиди. Платени. Затова силните правители ги притискат. Но все пак без тях е по-лошо.

"Свободата на Медиите" не е това което си мислите. Световните медии са в ръцете на шепа сатанисти, създали са си нещо като Световно Министерство на Истината. Резултатите са: цензура до дупка, синхронно лъгане, пропаганда и лобизъм в световен мащаб. Някой от световните лидери в момента се опитват да спъват/пренастройват въпросната машина за манипулиране. Та от там целия квич.

"Навсякъде, където моделът на силния и авторитарен човек триумфира, свободата на пресата отстъпва". 2009 г. - на 68-мо място. 2016 г. - на 116-мо място. 2017 г. - на ??? -мо място. ДА ЖИВЕЕ ГРОБ, ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ ИЗМРАТ! -(Световен еврейски конгрес) "I. Удържане на властта 1. Заграбване на средствата за масова информация ..."

Доколкото си спомням, всички уволнения на журналисти сатаха по нареждане на БСП или пряко нареждане на босовете на медиите поради засягане на интереси на кръговете на БСП. Коритаров бе първият, защото събеседничка каза истината за правешките генерали. Коритаров беше изгонен от Златев чрез шефката на Нова, помня ли добре? Силва. Следваше погром след интервю на Орешарски, в който журналистът настояваше за отгорови на въпорси, които не се харесваха на нищожеството. Отидоха си двама прекрасни водещи, само след два дни. Скоро имаше пак случай, но нямащ нищо общо с ГЕРБ. Странното е защо Бойко го карикатурят, задават му всякакви въпроси, но той не ги приема за неудобни! Отговаря си като две и две - четири. А червените уоди все получават неудобни въпорси и не смеят да ги майтапят по телевизията! Слави редовно се будалка с Бойко, но посмя да се избудалка със Станишев един път и едва след изборите, в които той загуби! Мисля, че генерализирането при преценката на отделните случаи е прерогатив на простите хора. Има си закономерности, но има и специфика. Силен е относително понятие. Силен в България днес е по-различно от силен в Турция и Русия. Бойко сдава власт, губи избори, печели избори. Има ли глупак, който да може да го сравни с вечните Путин и Ердоган?! Ами трябва да е наистина глупак. Аз не съм чул нито един опонент на Борисов да е бил убит, затворен, преследван. Даже ги кани да управляват с него, ама не смеят, защото не могат да се мерят с уменията му. Но съм чул за много, които са преследвани от БСП чрез прокуратура, полиция, данъчни!! Както и журналисти, които разни уроди от БСП уволняват, понеже всяват страх с непредвидимостта и безкрайната си наглост.

БРЦК

Ние къде сме? преди бяхме на 116 от 180 ма след скандалите в Нова и БТВ сигурно сме спаднали доста.

Какви скандали ?!?! Ама то нещо случило ли се е ?

При нас МЕДИИТЕ СА УСЛУЖЛИВИ, не действат под натиск. ПРИМЕР - НОВА ТАЛАВИЗИА

сами си отварят джобчето?...

Плачете за България, а не на чужди гробища.