Челен удар между два автомобила спря трамваите на софийския бул. "Шипченски проход"

При друг инцидент лека кола удари велосипедист край Горубляне - на пешеходна пътека, водачът избяга

Обратно в новината

Коментари - Челен удар между два автомобила спря трамваите на софийския бул. "Шипченски проход" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алкохолно петно!

Велосипедистите не се научиха че на пешеходна пътека велосипедът се БУТА. Независимо дали ти свети зелено или не. Това важи и за идиотите с елетротортинетки. Това гопише в закона за движение по пътищата. НО това което нещише е че карането на велосипед или елетротротинетка на пешеходна пътека е най-краткият път към Пирогов.

Аре стига бе, за велосипедистите няма ограничения, не стига че в пек и студ въртиме педали като изоглавени а вие си седите удобно в колите с климатик, ами и трябва да слизаме на всяка зебра. Я повърти ти педалите бе мухъл да видиш какво е, няма да издържиш и километър.

И къде видя да е написано, че е карал на пешеходната пътека? Ако си е бутал колелото кво правим?

Ако снимката е от мястото на инцидента то велосипедиста е карал по пешеходната пъ тека. И принципно много рядко виждам велосипедист да бута велосипед по пешеходна пътека. Ей сега погледнах че в българският закон за движение по пътищата липсва явна забрана за движение по пешеходните пътеки. Но има неявна и това е член 80 алинея 2 и чл. 80а алинея 2 и 10 и л1.15 ал.5 където е казано че велосипедистите се движат пътно вдясно на платното за движение и съответно велеосипедистът може да пресича пешеходна пътека но не и да се движи по нея. Отделно който има 2 грама мозък никога няма да тръгне да кара по пешеходна пътека велосипед, защото както казах това е най краткият пътк към Пирогов.

Тези на шипченски как успяха да се ударят така. И двете коли в платното посока Дружба... И силно размазани..

Някой велосипедисти карат и по пешеходните, излитат отведнъж там и е нормално да ги нацелиш, а пешеходната е за пешеходци, демек, слизаш, буташ колелото докато преминеш...

и така ще чакаш повече време докато премине иначе ще ти отнеме 1 секунда да изчакаш! Въпреки това Шофьора е длъжен да НАМАЛИ преди пешеходната пътека!

Дай да го сгазим велосипедиста щом не е бутал, нали ганьовци. Шофьорите са длъжни да намалят наближавайки пешеходната пътека, а този най-вероятно надрусан или нагъл екземпляр не е намалил. Бърза ганьовеца за селото. Кметицата е виновна, ако беше цивилизована столица досега да са отрязали от платното за движение 1,5 метра и да обособят алеи за тротинетки и велосипеди. Така хем мързелите ще слезнат от колите хем София ще стане по -чиста!

И да намали поешеходеца се движи със скорост 1 м/с а велосипедиста с 5-10 м/с и съответно от там идва и голамата разлика че пешеходеца можеш да го видиш и прецениш, а велосипедиста не и после велосипедиста за това че е спестил 10 секунди да пребута колелото през пътеката губи 3 месеца в Пирогов

Явно така мислиш и когато си в кола, за теб няма ограничения. Като пешеходец също, може да спреш по средата на улицата защото си видял нещо интересно във Фейсбук. Правилата са за балъците, нали?

Като видя пешеходна и двам цялата газ, паляк

Напротив, точно щото е карал не са го видяли навреме. За друг път ще знае.

Ами аз съм и велосипедист, и шофьор. На пешеходните пътеки си бутам велосипеда. Най-неприятни са тези, които си карат велосипед по тротоара, рязко завиват и преминават през пешеходната пътека. Освен, че са в две нарушения, времето за реакция е малко и като нищо можеш да го бутнеш.

Велосипедистите на пешеходна пътека са длъжни да го бутат а не да карат по нея в случая когато караш колело трябва да се съобразяваш със знаците но когато го буташ на пешеходна пътека тип зебра пешеходеца е с предимство