Прага няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че е притеснен от новините от България, но чешката държава няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Прага няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи владеете 63% от чез ама ''нямате възможност за действие''????? И тоя кат наш боко ''предишните виновни'' а не вижда той какво прави в момента - одобрявае една сделка дето купувача ''бил надежден и познат партньор''?????..Ами като банките откажат кредит на този безпаричн партньор и от милионите ли ще се лишите за да не я развалите?????

завинаги в България не се разследват всички тъмни сделки от 1991 год.насам на структороопределящи и важни за националната сигурност фирми,както и криминалната приватизация в целия им мащаб,от време на време все така ще избухват бушоните.Ще продължи със години.То и натам отива работата,щото вече няма как да се крият нещата и синьо-червената и турско синя мъгла почва да се вдига и разрежда.

Чешката страна, и г-н Бабиш индиректно, просто са избрали най-високата оферта. Нормално, нали. А и г-н Бабиш никога няма да си позволи да згуби дори един цент, наивно е да очакваме да се откаже. ... И за разлика от нашия Премиер-министър, г-н Бабиш говори винаги, единствено и само за благоденствието на ЧЕШКИЯ НАРОД. Тези дни си припомних, че каквото е обещал на ЧЕХИТЕ при предизборните кампании, го изпълни - премахна такса посещенние при лекар и аптека (бе около 3 лв.), повиши минималната заплата от 7 500 кр на 12 000 кр (от окол 550 лв. до почти 1 000), въведе минимална работна заплата на шофьорите на обществен транспорт (около 3 000 лв.), real-time събиране на ДДС в хазната, ... а сега планира безплатна ххрана в училищата за всички деца до 15г. Вчера обявиха, че в Чехия има над 250 000 свободни работни места !! Дай боже и ние някога да си изберем Премиер-министър като г-н Бабиш, а защо не и още по-добър, и искренно загрижен за прекрасния БЪЛГАРСКИ НАРОД.

времето на социализма ,чехите ги наричаха евреите на СИВ.

Егати, не ми стигат моите кредити, ами сега и кредита на Гинка да изплащам.

Бойко, още като бях в България ти казах, че имам проблеми и не мога да се намесвам в делата на държавата. Но се радвам, че сделката се осъществи както се договорихме. Честито!

..... вчера един писа: Все едно си дал тоалетната в Мин. съвет на Гинка да я поддържа и да ти поставя тоалетна хартия редовно, тъй като си "лош стопанин", да ама Гинка е подписала договор с ЧЕЗ а не с мин. предс...я, сега разбрали, че Гинка ще поиска повече пари за услугата, защото е гарантирана от оШфорки..... Лошия стопанин е разбрал "късно", че ще плаща луди пари за държавната тоалетна и си казва "не ми пука..", Чехите казват "няма разваляне на договор.." а Гинка казва.... "ще ми развалите договора ама ще ви пусна водата докато сте в тоалетната и хайде в канала....." ще изтекат в канала.....лошите стопани дето само грабят от лошия материал.... А Гинка не и пука, защото вече е собственик на тоалетната.....

Е ,как престъпниците се подкрепят.

случая КТБ, на азиат-болшевишката орда срещу задунайская губерния, извършена с помощта на потомствения туземен слугинаж ???

Пратете танковете. То пък се оказа, че някой ги продал и няма такива. Всичко е продадено. Остана само Гинка да продаде на банката ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ и ги направи длъжници по заем, който ще е гарантиран с техните бъдещи плащания. Нещо като ТРИ МИЛИОНА РОБИ!

30 години от Пражката пролет. Не пращайте танкове в Чехия.

Грешка. 50 години.

Защо чехите са толкова сигурни, че ще си получат парите, като наш Бокич заяви, че от банките има само "писмо за намерения" и нищо определено?

Не толкова важно кой ще даде парите за сделката. Важно е кой ще изплаща кредитите към банките. Само лихвите по кредитите ще бъдат около 50 милиона на година. Всеки от нас ще поеме изплащането на тези кредити.

"Българската банка за развитие отрича участие в сделката, но е предоставила на ръководството на чешката компания документ, че ще РЕФЕНИНСИРА ЗАЕМ на ЧЕЗ-България за десетки милиони евро. "Ако някой е дал подвеждаща информация на борда на ЧЕЗ, това ще е много голям проблем", предупреди чешкият министър-председател БАБИШ АБЕ БОРИСОВ, КАКВИ ГИ Е ВЪРШИЛ ФИНАНСОВИЯТ ТИ МИНИСТЪР КОЙТО Е ПРИНЦИПАЛ НА ББР?!! КАКВИ РЕФИННАСИРАНИЯ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ???? АМИ ТО СЕ ОКАЗВА , ЧЕ НЕ НЯСОЙ ДРУГ , А ТОЧНО ГОРАНОВ Е В ТАЗИ ГИНКЕНА АФЕРА!!!! АКО ТОВА КОЕТО ГОВОРИ БАБИШ Е ВЯРНО ТО ГОРАНОВ И ТЕМЕНУЖКА СА ЗА ЗАТВОРА. ТИ КАТО ЧОВЕК НА ЦАЦАЛОВ можеш да минеш по член НЕРАЗБРАЛ!

ТАЗИ ИЗНЕСЕНА ИНФОРМАЦИЯ? Тя вкарва в скандала и ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ която ще осигури този ЗАГРОБВАЩ НИ МОСТОВ КРЕДИТ!

Тази Гинка е голяма гадинка. Подвела Горанов с този заем от ББР. Той милият щял дя осигури мостов кредит за една "малка" фирмичка каквато е ЧЕЗ България за десетки милиони евра. Сега ЧЕШКИТЕ ГАДОВЕ ще извадят и документа подписан от ГОРАНОВ. Кво прай после БАЦЕ? Пак ли нищо не знае? Или като не знаеш какво да правиш, нищо не правиш освен да плашиш гадовете от ЧЕЗ които повтарят сценария за твоето отстраняване.

"Много сме притеснени.....но няма да разваляме сделката" - Все едно, че го е казал ББ!! Лика - прилика са си! Не случайно явно Бабиш е в оставка!!

ГОВОРИ ЗА РЕФИНАНСИРАНЕ НА ЧЕЗ - БЪЛГАРИЯ от ББР чиито принципал е Горанов. Този тад, директно заплашва и въвлича в скандала не само ББР , но и ЕВРОГЕЙСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ КОЯТО ЩЕ ОСИГУРЯВА МОСТОВИЯ КРЕДИТ. Заема ще плащат не само ТРИТЕ МИЛИОНА БЪЛГАРИ на които Гинка с ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ ще сложи доилни апарати с договора който и предстои да сключи с БАНКАТА КРЕДИТОР, но и ЦЕЛКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

Никой не дава обяснение на потребителите, как се формира от фирмите цената на тока .А това трябва да го направи,онова мрънкащо недоразумение Иван Иванов шефа на ДЕКЕВР.Така е с цената на парното,водата.Сметките които получаване са толкова неясни ,че никой от потребителите нищо не може да провери.Остава да плащаме и само да плащаме,докато ни смъкнат и кожата. Мине не мине време и започват да подменят отчитащите уреди и цените хвърчат на горе а кой може да каже тези уреди ,Вярно ли отчитат ? За какво са ни тогава тия,дето ги избираме да ни управляват?

въпросът дали ще оперира този купувач на ЧЕЗ в България ще реши България, има си институции, част от тях работещи, и будно гражданство,които няма да допуснат 2 офшорки да стоят на шалтера на половината страна. Защото Гинка има покритие само 10 процента, другите са две банки и две офшорки. Много по голям риск за ГЕРБ от последния сблъсък с ЧЕЗ през 2013г.

Благодарение на нашите алчни тъпунгери политици начело с т.н. ЦАР Симеон и завършвайки с Тиквата съдбата на 3 милиона българи се решава в Чехия

Емигрирай в Русия

трябва в Чехия да се емигрира...

Ей,кръв серът една провинциалистка ги направи за 2 стинки...

Провинциалиска!!! със соларен парк за 100 милиона?

Това, че има соларен парк за 100 млн. не я прави по-малко провинциалистка, нито по-умна, нито по-красива, нито по-учена. Но със сигурност я прави по-неприятна. тя не би могла да спечели тези пари по никакъв начин. И още нещо тук не става въпрос за квартален гараж за прием на вторични суровини.

Премиера и министрите му не знаят или предполагат че някакви български банки имат някакви проблеми.На това нещо да му кажеш че е вулгарно ще излезе че е комплимент.Човек да отиде и да се изхрачи върху тях и това ще е комплимент.

лайна и се криеш, няма да те разберат докато не се покажеш вмирисан.

на КОГО продаде 33% държавно участие в електроразпределението, с което участие България държеше под контрол дружествата ???

че с 33% си никой преди да говориш. Да беше гледал референдум снощи ще да ти е ясно, не да ядеш ципори.

Имам предложение. Този безумен и безсмислен коментар не носи никаква информация, а е само заяждане и злобни обиди. Такива агресивни, но безсмислени коментари не са нужни никому. А освен това, вредят на толерантния тон на сайта. Никой няма да загуби, а вие ще спечелите симпатиите на читателите си, ако ликвидирате подобни изказвания без следа и без обяснения. Благодаря!

С 33 % в една фирма най - много да държиш на основните акционери макарите.

За цялото време през което, държавата е претижавала тези 33% не е взела и един лев печалба а е имала само разходи.

Значи бизнесуомънката няма да я огрее. Защо ли наште новобогаташчета си мислят, че оттатък ядат доматите с дръжките?!

...ТОВА, КОЕТО МИ ПРАЩА ПРЕМИЕРЪТ НА Чехия, доверявайки ми, чрез неговия зам. министър мисля, че го е изпратил, ИЗЛИЗА, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕЗИ БАНКИ, ЗА КОИТО ГОВОРИМ, СА ИЗПРАТИЛИ ПИСМО ЗА КОМФОРТ!?!?!?!?!, ПИСМА ЗА НАМЕРЕНИЯ?, ХВЪРЧАЩИ ЛИСТА!?!?!?!?!?!, КОИТО ВЪВ ФИНАНСОВО ПРАВНИЯ ЕЗИК НЕ ОЗНАЧАВАТ НИЩО!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! МОЖЕ ДА ПРАТИШ КАКВИТО ИСКАШ ТАКИВА ЛИСТА!?!?!?!?!?!?! Говорих и със Стоян Мавродиев (шеф на Българската бана за развитие - б.р.) току що. Преди НЯКОЛКО МЕСЕЦА!?!?! НЯКОЙ !?!?! ГИ ПИАТАЛ!?!?!, ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО!?!?!?, АКО НЕЩО СТАНЕ!?!?!?! БИХА ЛИ БИЛИ!?!?! ФИНАНСИРАЛИ!?!?! ИЛИ РЕФИНАНСИРАЛИ!?!?!?!?!?!?!?!?! НИТО СА ПРАЩАЛИ ПИСМА!!!, НИТО СА ПОЕМАЛИ АНГАЖИМЕНТ!?!?!?, НИТО КАКВОТО И ДА БИЛО!?!?!?! И НА ПРАКТИКА ИЗЛИЗА, ЧЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ С ДЪРЖАВНА БАНКА ЕДВА ЛИ НЕ Е ФИНАНСИРАЛА (словоредът е негов), ПРИКЛЮЧИЛА СДЕЛКА, В КОЯТО КЪМ ТОЗИ ЧАС ПИШЕ ПИСМО ЗА КОМФОРТ!?!?!?! - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЧИ ТОВА АЗ НЕ ЗНАМ!?!?!? И ПРЕД КОЙ ДА ПОСЛУЖИ!?!?! КАКВА Е ПРАВНАТА МУ СТОЙНОСТ!?!?!? Да влезне убитият!!! Някой нещо да разбра? Има ли или няма писма от банките? Как така Гинка от Пазарджик твърди, че има финансиране, чехите де факто го потвърждават, след като твърдят, че сделката е валидна и не е анулирана, а Борисов твърди обратното, И ТО НА БАЗА НА ... ДОКУМЕНТИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТ ... ЧЕХИТЕ!?!?! И как така хем от една страна нямало писма от банките според Борисов, а от друга - тези писма, дето ги нямало уж не означавали нищо!?!?! а били само за намерения и за комфорт!!! Явно банките и тези зад сделката дават заден ход, както аз писах, че ще стане и сега търсят как да го направят и да запазят поне някакъв сурат!

Става още по-забавно. Значи чешкият премиер заявява, че нямало да се анулира сделката, Гинка от Пазарджик твърди същото - че сделката е сключена и си е съвсем валидна, и дори си е донесла 15 килограма доказателства от Прага - толкова и тежало куфарчето с договорите, а вижте сега едно към едно какво казва българският премиер, и то позовавайки се на ... РАЗГОВОРА СИ СЪС СЪЩИЯ ЧЕШКИ ПРЕМИЕР: ".... Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми изпрати сега - в момента, в който го получих дойдох да го засекретим!?! и да го покажем на хората!?!?!?, защото има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като Законът за банките е много строг, ще им спетя имената за пред медиите, но иначе парламентаристите могат да се запознаят с тях (демек всички ще ги знаят след не много време, а всъщност истината е, че и сега се знаят.) Кое ме притеснява сега? В медийното пространство излиза, че сделката е приключила поне аз с такова впечатление оставам. ТОВА, КОЕТО МИ ПРАЩА ПРЕМИЕРЪТ НА Чехия, доверявайки ми, чрез неговия зам. министър мисля, че го е изпратил, ИЗЛИЗА, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕЗИ БАНКИ, ЗА КОИТО ГОВОРИМ, СА ИЗПРАТИЛИ ПИСМО ЗА КОМФОРТ!?!?!?!?!, ПИСМА ЗА НАМЕРЕНИЯ?, ХВЪРЧАЩИ ЛИСТА!?!?!?!?!?!, КОИТО ВЪВ ФИНАНСОВО ПРАВНИЯ ЕЗИК НЕ ОЗНАЧАВАТ НИЩО!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Господа, не са ни посочени възможни лоши или добри последствия от тази сделка. Нито финансови, нито технически, но се искат или не, политически промени. Има опасения сред гражданите, но не от факти по сделката, а от досегашния им житейски опит. Има упреци в непрозрачност - но те би трябвало да са към журналистите - кой друг да огласи поведението на чужди фирми, бългаски и външни банки - предполагаеми участници в сделката! Забележете - чешкият Премиер е разтревожен от ставащото - и то в България, а не в Чехия, след като сделката ще се извършва там, а не тук и с тяхното, а не с нашето. Никой наш журналист не ни съобщи да го е питал защо! Не видяхме и цитати от публикации в чешката преса. Би следвало чешките държава - и граждани - акционерите, да се безпокоят повече от нашите купувачи - потребители, от това, с чии пари е сделката... Да оценим и положението на българските крайни потребители - произведената в България енергия купуват българи от чужда фирма. И да е фирмата регистрирана в България и има българин - управител (по негова воля засега - български гражданин) съществена промяна няма! Фирмата пак няма да е тяхна - капиталът отдавна е световен, а парите от древен Рим досега не смърдят, а се плащат. Има и друго. "Да се вайкат победените!" Но чии са мечът, кантарът и златото- откуп? На победителите, нали...

Е, как така бе УМНИКО, "САМО ЧЕХИТЕ" са в право да се разпореждат със СТРАТЕГИЧЕСКИ ЗА РБ ИНФРАСТРУКТОРИ И МОЩНОСТИ. Ами дай под наем "структорите" на жена ти и на майка ти под наем и нека после наемателят ги продава..

Чез не е под наем при чехите. Тяхна собственост е. И ще я продадат на този, който я плати. А за националната сигурност се мисли ПРЕДИ, а не след като национална собственост се продаде за една комисионна към премиера, който и да е той.

за притеснение. Чехите втори път настъпиха президентската мотика. А ЧЕЗ си вършее на Балканите до пристигане на новата смяна.

За тази държава дедите ни са проливали кръв. Тя не е малка и е на златно място. Държавата трябва да се намеси - има механизми. Те сами ше се откажат. Иначе загиваме. Тиквата е здал багажа. Да се стегне, няма друг. Да ги разкара половината от неговите, за нищо не стават -само крадат и викат ура. Нощта на дългите ножове - "разнищване", иначе си отиваме бадява.

Българската банка за развитие е предоставила на ръководството на чешката компания документ, че ще рефинансира заем на ЧЕЗ-България към ЕБВР за десетки милиони евро. "Ако някой е дал подвеждаща информация на борда на ЧЕЗ, това ще е много голям проблем" - КАЗВАТ ЧЕХИТЕ. ТОЗИ НЯКОЙ ЗА КОГОТО ТЕ ГОВОРЯТ Е БОРИСОВ

Забележително е как банките се строят за търговия, което Inercom твърди, че може да разчита на тяхната финансова подкрепа. Във вторник Fibank обяви в официално изявление, че не възнамерява да се заеме с финансирането на сделката. Също така изрази мнение и държавната Българска банка за развитие, която трябваше да рефинансира дълга на ЧЕЗ към Европейската банка за възстановяване и развитие. И двете финансови институции бяха в документите на Надзорния съвет на ЧЕЗ при одобряването на продажбите.

Те дедите ни отдавна ги няма, на някои от нас и бащите ни отдавна ги няма. Децата ни отавна заминаха ЗАВИНАГИ(въпреки , че много от тях неистово се мъчат да НАУЧАТ небългарските си деца на БГ ЕЗИК И ИСТОРИЯ). След тях заминахме на стари години и ние(кво да правим без деца и внуци). Останаха само Илекторатите... и тези които не могат да си го позволят(да заминат).

1000+

Акциите на ЧЕЗ в ЧЕЗ - България които са 67 % , или ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ ЧЕЗ-Българи заидно с 33 % от акции продадени на борсата през 2012 година? От информацията по медиите се вижда, че ФИРМАТА НА ГИНКА купува ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ, ЧЕЗ България , а не акциите на ческата държава в нея! От това следва, че новият собственик /ФИРМАТА НА ГИНКА/ както и старият собственик ЧЕЗ - БЪЛГАРИЯ изповядват сделка която е изцяло по условията на БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО , а не по ческото както ни се внушава. Ако чехите продават само своите акции в ЧЕЗ България, при всички случаи пак по БЪЛГАРСКОТО ЗАКАНОДАТЕЛСТВО трябва да спазят ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ ДОГОВОР ПОДПИСАН С ДЪРЖАВАТА СПАЗИЛИ ЛИ СА ГО? Ако ДА, то тогава държавата е е отказала да закупи акциите на едно печеливше предприятие с оборот от 1.8 милиарда лева, а министър НУШКА вместо за държавата БЪЛГАРИЯ е лобирала ЗА ПРИЯТЕЛКАТА СИ. НАЛИЦЕ Е ПРЕСТЪПНА БЕЗОДГОВОРНОСТ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЛУЖЕБНОТО ПОЛОЖЕНИЕ С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ ЗА ЛИЧНИ ЦЕЛИ БОРИСОВ ДА ПОДАВА ОСТАВАКА И ДА СИ ХОДИ!

Защо в България не стане като в Англия ? да има конкуренция между фирмите доставчици.тук си избирам доставчика на ток и газ,мога да договоря фиксирана цена за ползваната услуга,ако след време има други по-изгодни цени -минавам към тях.и всичко това го правя по телефона.

Англия е колониална държава, а България -колония. Не може условията в двете да са еднакви. Капитализъм -където парите, там и кефа.

abasador

ей сик... стига бе, тук става дума на само за енергетика, както някои го представят, а става дума за държавна и частна собственост в България. По силата на кой договор ЧЕЗ има право да продава държавни земи в България, без да има правото държавата ни да вземе отношение по този договор. Ако предишни правителства са подписали на чужди фирми, дружества и с какви ли не мошеници, подобни договори, които да дават право на чужди инвеститори да се разполагат народната собственост...... подписалите тези договори на съд и в затвора! Що са идиотщина чехите да продават производствени мощности на електроенергия и разпределителни мрежи на повече от една трета от тереторията на България и ... СегашнитЕ управници да чоплят семки и да питат кой ни пре.ба? Ако и сега няма осъдени, със сопи и чаши кафе да застанем пред Народното събрание! Лек ден.

Безсилие ли надушвам? Много се кефя на тия, дето голям го вадят, ама мек. ХиХиХи!

Утре ще осъмнеме, че Суйо от Горно Уйно е купил дунавската равнина.

Да се чете - Долно Уйно ...

хехе :) и как заинтересованата страна ще каже друго? Аз ако имам нещо за продаване, дали ми пука на кого го праодавам и как ще го стопанисва новият собственик? хохох :) единственият ми интерес са да си кеширам. Чакай от Прага да каже друго хохох

Настават тъмни времена за България. Буквално.

И сега излиза, че в България има някакви съмнения. В България има една зачервена лелка, дето се спука от завист, че не намаза едни 10%. Дружеството е пак е при техните хора, щото в противниковия лагер нямат ни грузинци, ни руснаци. Камоли руски банки да се отпускат за "соросоидна паплач". Лошото е, че Лелка с все повече не се разбира и на моменти и тя не се знае коя е. А когато разбере, че в лагера й някои печелят придобивки по партийному - чрез справедливост и равенство за всички, а на нея дори не е отреден солидарния среден, се започва една какафония ...уши да имаш, да слушаш, глава да имаш, да търпиш. Всичко ще си дойде на мястото. Батковците ще я викнат. Ще и купят една червена рокля с червена вратовръзка; ще и дадат червена близалка да поближе докато и се зачервят бузките и езика и стане като презрял домат, и всичко ще си тръгне по старому. Батковците пак ще си правят каквото си поискат, България пак ще е Неврленд, каките ни ще са общи, парите руски, а дечата им ще изнасят към "омразна" Америка. Само шараните им -активисти тука ще муцат сух хляб и с влажен поглед ще чакат тази "солидарност, справедливост и равноправие" най0накрая да се появи от някъде. Тоя номер от 45-та на миналия век им го пробутват и до тук все минава. Докато едните богатеят и станаха по капиталисти и от капиталистите, другите постят упорито и със завидна вярност и чакат свирката за революцията, дето я обещаха, да я надуят...когато му дойдело времето. Ще чакат. Де ще идат. У партизанчета и друг вид горски добитък от де акъл?!

Гладът е лош съветник брат! А лихвите по кредита ще се струпа върху празните джобове на абонатите от северозападна България. Трябва ли да ти обяснявам,че това включва и гладната и в безизходица видинска врачанска и ловешки области? Гладен човек без бъдеще -нищо друго не може да загуби освен себе си! Или да умре от глад и безизходица или да се бори за правата си !

понеже дедите ми са от този край за който говориш, да ти кажа нещо. Преди 130 години ималко чума. Дедите ми са натоварили покъщнината, продали са всички, и са дръгнали по света. Стигнали са някъде там в северозапада и са се заселили. Не са били закрепостени, тогава там им е харесало. Сега - нова чума. Аз постъпих като дедите си. А ти? крепостен селанин ли си?

Разбирам те. Ама, вземи да ме разбереш и ти. Тези, които морят народа са се представят за негов спасител. Вече над 70 год! Обясняват, що нямаме маслини и двупластова тоалетна хартия, а когато имаме, ни обясняват що нямаме с какво да ги купим. Сега ще ни направят и телевизия - да ни го обясняват по-добре. Истината е, че нито смехотворното равенство ще го има, нито справедливост, нито пък оная митична солидарност. Знаеш какво значи солидарност и солидарна личност, нали? Виж кой какъв е в техният партизански отряд, как е станал такъв, какво притежават. Всичко едро, което е фундамента на икономиката в България е в техни ръце - ядрена енергетика, вода, газ, петрол, ел, енергия, полезни изкопаеми. Навсякъде се носи една "грузинко-руска" миризма, а единствено хазната ни мухлясала дупка. Знаеш ли кои са най-едрите фирми у нас? Знаеш ли в кой партизански отряд са и кои партизани ги управляват? Вярвам наясно си как трудът на българина се изнася на Малдивите. Една стотинка не влиза в хазната от там! Всичката солидарност, справедливост и равенство в момента я крепят идиотите от средния и дребен бизнес. От партизаните говоренето и обещанията. А докато децата на партизаните и партизанките си натъпкаха семтките тук, в Европа и оттатък океана, на нас ни се поднасят ей такива тъпи новини. Обаче те все не са виновни - не се надигайте срещу тях, защото те сме тези дето се грижат за вас - пише го на партията! Солидарен човек, станал милионер за три дена и който раздава на подчинените си минимална и ги осигурява на половин работен ден, какъв е всъщност? Пропаганда му е майката. За вяра в бъдещето и партията! И дебили, да слушат, вярват и да се надяват .

Съвсем скоро ще бъде подписан окончателния договор, КФН и КЗК ще го одобрят и всичко ще утихне а комунистическото врякане ще се забрави.

Но в ЧЕХИЯ - НЕ! Колегата на Борисов е пътник, ако не успее да убеди ЧЕХИТЕ от какво е прозтекла необходимостта от прадажбата на един ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС. ТОЙ И СЕГА СЕ ПЪРЖИ И Е РАСЛЕДВАН и едва ли ще прави какъвто и да е компромис с когото и да е дори другия да се нарича БОЙКО БОРИСОВ. ПЪК И НА АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ДОЙДЕ ПОВЕЧКО ОТ НЕГОВИТЕ ПРОСТОТИИ. ЩЕ ГО ВИКНАТ ПАК В ПОСОЛСТВОТО И ЩЕ МУ ПОКАЖАТ ОТКЪДЕ СЕ ИЗЛИЗА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. Няма да е за първи път

българите избраха тиквеник за премиер а сега някаква си гинка със маслинка била проблем ,,,,,,,,,,,българина пращи от акъл като оскотял козар и си мисли че тока се носи с кофа за прасето ???????....гинка се оказа по почтенна от герберското погребалното дружество

Ами как да имат намерение, като хем ще си приберат парите , хем ще ни натикат в кенефа(турския-по точно татарпазарджишкия), където според тях ни е мястото. Не напразно чех нарисува Бг като турски кенеф и никой не реагира и никой не се извини .

Нама проблем, ще се съдим за пропуснати ползи. Държавата ще ми плати една хууубавичка тлъста сумичка за пропуснати ползи нанесени вреди и накърнена бизнес репутация. Ама нали не мислите че правителството ще я плаща, че ми е развалило сделката? Вие ще я плащате.

Няма държавата да ти изяде главата,а клиента,който няма да ти плати за изразходваната енергия. Държавата ще ти каже-върви си съди клиентите. Това са частни лица и до тук! Два милиона абоната-частни лица! Не държавата!

Значи сделката за дяла на ЧЕЗ е 320 милиона € разделено на 5 милиона Българи(платежоспособни) = 64€ на човек и да откупим този дял на България, след което продължаваме да си откупим всичко което си е наше така или иначе. Свобода на България!

ФИРМАТА Е БЪЛГАРСКА И СДЕЛКАТА Е ПО НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ОБЯСНЯВА ДАЛИ Е ПОЛУЧИЛ ОТ ЧЕХИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЧЕСКИЯ ДЯЛ и ако да , защо е отказал ТОИ и лобиращата за приятелката си МИНИСТЪР НУШКА. Нещага вече са поставени в плоскоста ТОИ или БАБИШ!! ЕДНИЯТ ОТ ДВАМАТА ГОРИ. Ако мине СДЕЛКАТА на отказалия да поднови ЛЕЦЕНЗА на ЧЕЗ Иван Иванов от КЕВР предстои дадава обяснение не само защо го е отнел , но и КАК ЩЕ ГО ВЪРНЕ!!

Гинка сега по това прословуто ''чешко законодателство'' по което е закупила дружеството и лиценза ли ще получи , или по българското. Не ми е ясно как без лиценз може да се закупува такова дружество въобще.

ЕРПто си има лиценз. Чехите го продават с все лиценза. Без лиценз ЕРПто нямаше да струва и 5 евро.

Гинкиния капацитет няма никаква нужда от доказуемост , така ли? Дори за подобно предприятие.

Остава българина да откаже да плаща масово електроенергия със месеци. Тогава да видим кви гинки кви чез и кво правителство ще остане на тази територия!

Как се спира захранването на 2 милиона абонати наведнъж?

С тази сделка предстои да видим.

Лесно. Щрака се бушона дето е в таблото на блока.

Много се кефя като гледам как българските политици се дърлят за кожата на вече продаденото краставо магаре.:)

Да се кефиш , ама да не си на електромер.

На мен електромера не ми пречи.

Щял да иска обяснение от Директора на ЧЕЗ - БЪЛГАРИЯ? ЧЕ КОЙ СИ ТИ ДА ИСКАШ ОБЯСНЕНИЯ БЕ ЦЪРВУЛ. Държиш някакви си 67 % от акциите, а БЛОКИРАЩАТА КВОТА НА ДЪРЖАВАТА от 33 % чрез борсата БОКАТА прехвърли на негови хора. КАКВО ЗАВИСИ ОТ ВАС БЕ?? БОКАТА ЩЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО АКЦИИТЕ ЗАЩОТО ИНАЧЕ СИ ХОДИ! кУРКА ГО Е ЯХНАЛА ЗДРАВО!!

Ще върне дедовия...

Блокиращата квота е 34 % но правителството на Сакса е лишило държавата от тази квота.В случая с тези 33% държавата има само задължения и никакви права.

Тези 33% си ги гушна самата ЧЕЗ и малко от тях взеха пенсионните фондове. Сега фондовете ще захлебят яко при търговото и всички ще са щастливи. Аз така захлебих при търговото на Каолин. Ако знаех, че чехите ще продават ЕРПто щях да гушна и аз от тези 33% но не би.

до:КАКВИ ГИ БРЪЩОЛЕВИ : Защо не довършваш като цитираш закона а този параграф 7/1/ има продължение: освен в случаите по чл. 32, ал. 1, т. 1 и 5 .Направи си труда и прочети за тези случаи.

ОТ ТОЗИ ЦИТИРАН ОТ ТЕБ чл. 32, ал. 1, т. 1 и 5 . СЛУЧИЛОТО СЕ С ПРОДАЖБАТА НА ДЪРЖАВНИ АКЦИИ НА БОРСАТА НЕ ПОПАДАТ В ХИПОТЕЗИТЕ НА ЦИТИРАНИЯТ ОТ ТЕБ ЧЛЕН. ВСЕ ПАК СЪМ УДОВЛЕТВОРЕН , ЧЕ СИ НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ГО ПРОЧЕТЕШ. НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПРАВЯ НА ОТВОРКО , НО ТОЗИ ПАРАГРАВ Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ !! От ЕС настояваха да бъде премахнат. Утре току виж и това направили с ОБРАТНО ДЕЙСТВИЕ НА ПРИЛАТАНЕ НА ЗАКОНА / както по закона ПЕЕВСКИ/

Прага няма намерение,обаче българският народ има намерения при това не много в полза на ПРАгА!

Чехия има 63% от ЧЕЗ. Останалите са на нашите другари.

Стига ГЛУПОСТИ! ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ И ЧЕЗ СА ДВЕ АМА МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА!!! Чез си е чешка и ще си е чешка!!!

ПРАВ СИ . ЗАТОВА СДЕЛКАТА ЩЕ Е ПО БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ПО ЗАКОНИТЕ КЪДЕТО Е РЕГИСТРИРАНА ФИРМАТА ЧЕЗ - БЪЛГАРИЯ!!