Музей като по Братя Стругацки отваря врати край Прага

На половин час път с кола от Прага туристите, които търсят нещо различно недалеч от чешката столица, могат да обиколят разположена в гората бивша военна зона.

Обратно в новината

Коментари - Музей като по Братя Стругацки отваря врати край Прага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

abasador

с респект, към редакторите на ДИР.бг... но и да питам, а вие чели ли сте нещо от братя Стругацки? Айде, лек ви ден.

Това щях да питам и аз.

"а по-късно там трябваше да бъде разположен американски радар" Винаги е било така: едните окупатори се оттеглят и на тяхно място идват други окупатори. И всичките все с "благородна" цел - ДА ЗАЩИТАВАТ!

Цивилизованите и емоционални интелигентни и не само емоционално от руйни от бункер правят туристическа атракция. При нас изоставените атракции стават руини и пак са атракция.

Ох . . .еничарите има всеки народ . . и доколко са евтентични еничери . . . както сега дават по БТВ как един роден в България, студент в Турция и специализира история на Осмаската Империя тя, Осм. империя "дошла" преди образуването на българската държава и т. н , та той помагал на българите, дето немогат да четат и пишат на български да си попълват декларациите . . . . . ах Кунева, Кунева . . в учебника от трети клас пише как по време на "османското присъствие" всички гърци, турци, арменци, българи живяли славно и щастливо . . а че сме изостанали 5 века и още не можем да го прескочим . . . . . Та братята по демокрация Чехи, много бързо забравиха как преди 22.04.1944 баш-демократите ги хвърлиха на "вълците" и Чехословакия я разделиха между Полша, Германия, Унгария и СССР . . е след това и Полша я "демократизираха" германците . . . . не го казвам аз, ГРАЖДАНИНА, казва го Виасатхистори дето тук от няколко седмици пак пускат за Втората световна война - Цената на империята . . . . . . . . . та ядрени скалдове извън СССР не е имало, безпредметно е. Виж ешалониране на складове с ГСМ, боеприпаси, и т. н военно имущество, да . . . . иние имахме държавен резерв . . . ама го продадохме . . .

крайно време е това да се случи и с полигона змейово и прилежащата му военна зона в средна гора.

Ако бяхме на мястото на чехите щяхме да взривим всичко и циганите да го отнесат.

И ние имаме три такива, едната до Гуцал. Работили са само руски военни, българи не са допускани. Били са насочени към Гърция, Турция и Сърбия.

Лъжеш, като сосросид . . . В България никога не е имало складове за ядрени боеприпаси . . . . . обслужването и доставката на ЯО е доста сложен процес . . . имало е специални планове и в зависмост от степента на бойна готовност и тези подраделения занимаващи се с доставката на ракетни бойни глави и носители, се развръщат . . . . виж нашите ракетни системи имаха като възможност Ядрени глави, но ние сме разполагали и съхранявали само фугасни или касетъчни . . . . . . а сега имаме тикви за хелоин....

Разходи се пеш по тези три обекта и виж сам. Разходи се по уикимапия и виж сам. Сравни снимките от тук и в Чехия - 1:1 същите съоръжения ...еднакви до ключовете за лампите. Разходи се по руските форуми и прочети спомените на войничетата служили тук и пазили АТОМНИТЕ глави ... цял сваят знае и говори свободно за това - тук още има хора дето главите са им останали в 82-а и си набиват легендата като развален грамофон.

До с. Любен Каравелово - пътя Добрич-Варна. Руската база. Българи не допускаха там. Храна се зареждаше само от военни поделения. И то от руснаци с военен джип. Руснакът почти не говореше (не само български, но и руски). Идва в поделението. Подава хартия със списъка на храните. Взема и тръгва. Джипа с българска регистрация. Малко хора от военните знаеха от къде иде и какъв е... Говоря за годините около 1980. От тогава ми са наблюденията. За по късно /рано/ не знам...

Заглавието го сменихте няколко пъти, а романа на фантастите Стругацки е Обитаемия остров. За любителите на жанра, това е култов роман!

по-долу болни мозъци пак намесват Путин и Русия, забравяйки, че новия Биг Брадър съвсем не е по-добър. Новината се отнася, за това, как хората използват неща които имат, за да печелят... Тук само философи и раздаващи акъл, та от толкоз акъл, за това сме на това дередже...

абе и на тебе ти знаем "акъла". В кавички разбира се, понеже се открива трудно..може би с лупа. Въпроси от рода на ''интересно как Кюриосити се снима само, може би с дрон, някакъв?" не говори за изобилие, а дори и наличие на акъл.

по-скоро "пикник край пътя"

Да те и у русофила. Разказът се казва "Пикник край пътя" и описва зона с аномалии след обстрел на извънземни. По него Тарковски прави филма "Сталкер". "Обитаемият остров" е съвсем, ама съвсем друга новела със съвсем, ама съвсем различен сюжет.

има значение - ядрени глави в случай на нападение "срещу" или "от страна на" Западна Германия....

В САщ е пълно с такива закътани секретни военни обекти! И какво сега да направим?

не само в САЩ, а навсякъде, където са окупирали държавите с бази... и тези обекти са си действащи.. и руснаците имат 2 бази в Сирия от целия свят, за разлика от САЩ - 800

в Армения нямат ли бази руснаците? Нали помниш оня пияния руски войник, как изби цяло семейство арменци ?

С една лека корекция Педровито!! Имат и в Армения,имат и ВВС база в Беларус,имат и в Таджикистан,има и в северна Монголия. За да държиш бази на различни места по света трябват ужасно много пари!!Ма толкова много и ваденето е ежегодно,ежечасно!! Докато съществуваше СССР съветски бази имаше в страните от Централна Европа.Имаше и в Северен Йемен,Ангола,Алжир и Египет на Насър.Във Виетнам не е имало(поне не официално),Куба,Никарагуа.

Може да сме в НАТО, но руснаците имат най-важната база у нас - един кабинет на четвъртия етаж в съдебната палата, духът на Вишински живее там, и коли, и беси, и порции раздава.

А в СССР имаше цели затворени градове. Пример: Свердловск, Арзамас 16...

Или просто почтовый ящик ....

Глад ,мизерия, смрад ,бурени и купчина железобетон ! Много добра илюстрация на снимката!

Ти за Нефтохима, " Соди " - Девня и ...Враца ли говориш?

Така правят соросоидите, само рашките още си варосват бункерите.

белосват, а не варосват, и не бункерите, а на майка ти хралупата... другата страна на барикадата също е имала такива обекти?

Това ще им остане на чехите!? А виж, словашките, унгарските, полските циганя ще могат да си лапнат за спомен и по един парлак от циганската Покрайна! .. Лошо няма.

....по нещо от СССРа?...

умрях от смях с коментара, за липса на мобилна мрежа. Ами то и за половин България важи, че "Районът е толкова закътан, че в някои долини не достига сигнал от мобилни оператори", защото няма покритие :-) Не говоря за планините. Тях ги изключвам тотално. В равното няма...

Щом на сградата пише К..Р значи всичко е точно.

Вижда се , че тамошните мангали ...мързелуват!

Със съветските бази е ясно. Но кога ще почнат да се затварят американските? Тия нагли изроди е време да се прибират у тях си и със себе си да си взимат цялата военщина, цинизъм и армиите продажни соросоиди. Дано Тръмп почне за поразчиства, че целия свят е оплетен от американски бази и подслушващи мрежи пък все някой друг ги заплашва!

Те ще си тръгнат, но ще си вземат и доларите и компютрите и технологиите, а ти ще отидеш на село да копаш домати:)))

Иван Петров

че да не ти ги дават без пари ? аз като се огледам 99% от техниката - компютри и телефони идва от Китай

мир на праха му на сесесерето. Скоро и малкия ссср (путинова Русия) в същия трап.

Амин! (да бъде!)

Това за тебе ли е? Ние ще отслужим, не се къхъри!

Който е дядо - Господ ще си го прибере ...мъдро.

СССР вече изгни, за радост на целия свят.

И сега в целия "радостен" свят има войни подпалени от краварите.

А свинарите само грухтят в този сайт

По-добре крави отколкото дядо Поп да ви прикади!

И ти гниеш и вониш на кравешки изпражнения!