Митрополит Николай платил църковна сметка за ток с ”Ролекса” си

Митрополит Николай и продал часовника си "Ролекс", за да плати януарската сметка за ток на храм "Света Марина" в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Николай платил църковна сметка за ток с ”Ролекса” си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И от къде за бога има РОЛЕКС........?

Ми от Бога!

В последно време много неща се случиха. И в Българската православна църква, и в политиката. Човекът е достатъчно интелигентен за да си вземе поука. Може да е осъзнал грешките си и да се поправи. В края на краищата нали това е смисълът на Новия Завет- човек да осъзнае грешките си, да се покае и да се поправи в положителна насока. Аз лично приветствам постъпката на митрополит Николай и му пожелавам успех в името на Христа.

Radostina

Разбира се, че ще плати с ролекса си. Нали сега хората ще даряват пак и нов ще си купи. То това което е купено от дарения се рабира като дарение.

Браво, ще плати с РОЛЕКСА , който не е плащал ?!?

Някои хора нямат угодия. Каквото и да стори човек, все не са доволни.

Еее, разчуствах се. Стана ми някак "мило". Браво! А всъщност има много по-нормален начин за решаване на проблема-все пак църквата върти огромни пари и някой иска да повярвам, че едно от "децата" на БПЦ - въпросният храм не може да получи 3 000 лв, за да не бъде спрян тока... Ай стига!

dsco@

Сега се връшам от кардиолог. Докторът и собственик на клиниката беше с Raymond Weil - кварц, а помощникът му - с Timex. Докторът прави поне $400 000 на година и ходи с часовник за $1000-$3000. Всеки може да си направи изводите за "святите" и " духовни" индивиди в БПЦ, а и за комплексите и показността в България.

да не ти обиждам доктора, ама щом е с кварцов часовник, не ми го хвали.

Много си тъп и глупав. На кого му пука за часовника на някого? Изобщо, ти искаш да имаш часовник за 3000 долара, така ли? Доста си бедничък, наистина.

След олекса, следва ризата от гърба, и след това кожата от гърба ... Това "бизнес-а" няма жал !!! Разроченото плащане си е пак плащане!! Хора, нов икономически, а не политически модел трябва на целия свят - който има идеи да казва!

Седемте смъртни гряха: гордост, завист, ненаситност, похот, гняв, алчност и мързел. Православната църква извежда и осми - суетата. Притежаването на скъпи и луксозни вещи от "отдадедна" на религията личност = гордост, ненаситност, алчност, суета; Упражняването на тази "професия" срещу заплащане = алчност и мързел; Използването на медиите за публично оповестяване на това "богоугодно" дело = гордост и суета; .......................

Хайде сега Българската Православна Църква да организира едно общонационално анатемосване пред централите на евн,чез и енерго-про.

Приоритет на Църквата е да благославя и благовества, а не да анатемосва.

Споко! Вече си го е върнал с лихвите. Такива като него без благинки не остават. Имат си бунаци да ги хрантутлят и да им пълнят гушките, че и службите за сигурност си се грижат за тях - та няма да си оставят агентите гладни я!

Аре стига сте го дъвкали човечецо, не виждате ли че се опитва да се канонизира за светец...

А тези, дето бачкат като идиоти цял живот и въпреки това нямат пари за "ролекси" и "линкълни", с какво да си платят сметките?!

така наречения метрополит да прочете книги на отец Паисий от Света Гора за да види как трябва да се държи един божи човек и дали трябва да притежава такива скъпи вещи

А от къде е "прибрал" парите за да го купи - от даренията на стадото същия храм ли или от друг!?

Въобще не е редно да има ролекс, служи само за съблазън на миряните си!

Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани. Jonathan Moldu

Kalin

Патриарх Максим имаше часовник Луч а този как се е добрал до Ролекс само той си знае.Сигурно сега има нещо още по.......обикновенно за да знае колко е часа!

Горкият! Да му съберем някой лев на сиротника! Как не го е срам!

"ПОБЕДА " АМА НЕ МИ Я ИСКАТ В ЧЕЗ...............

Брей, сладка работа било да си митрополит. Я да взема една диплома от Свободния варненски, дистанционно така, по богословие, дано за 3 месеца успея. После ох-ох-ох, че ролекси, че лимузини, че джипове...Ей сега се записвам.

Явно са му подарили друг ... Ролекс за сметка 2500лв. ..... Абе то бива, бива ама бивол за курбан не бива.

"Давай тайно и ще ти се въздаде явно"Сърцето ми се къса от великия духовен подвиг отразен в медиите за поука на миряните!!!

За това раздухване на клюката са отговорни журналистите, а не митрополит Николай.

Там трябва да се подържа температурата за да не се отлепят тапетите и лъснат унищожените фрески

Аз преди време гепнах едно електроразпределително дружество и за да изкупя греховете, мисля да продам 2 акумулаторни батерии (едни от малкото лични вещи, които притежавам; другите са обществени). С парите ще му купя някой по-евтин часовник от eBay.

Грешка в заглавието - Митрополита е продал ЕДИНИЯ от Ролексите..

Б(ай)Г(аню): "Имал си Ролекс - платил си " ;) :)

а как митрополитът от бедната бг църква се е сдобил с ролекс? ейййй....нагли отрепки са всички представители на всички религии.

Цирк!

Аз пък ще си продам златната омега, за да си купя билет за възможно най-далечното от тук място!

Жалка работа. В тия времена висш църковен служител да си дари "ролекса", ако направи това тайно, би било разбираемо. Но да се прави от това новина - става цинично и безсрамно, и небогоугодно!

То от тези словоохотливи журналисти, дето правят от влакно кросно, не е възможно човек да стори нещо "в тайна".

Жалко за дядо Николай,че заради възрастта си не можа да стане Патриарх,а беше най ДОСТОЕН.Той непременно щеше да поведе народа срещу политическата сган.

Чудя се кое е по - зле. Безбожници като Николай, начело на БПЦ, или хора като теб.

И аз смятам, че темата с Ролекса се преекспонира. Не е чак такова престъпление един владика на втората по големина българска епархия да има един по-хубав часовник! Грозно е да имаш колекция от часовници, да се возиш в Линкълн, да си владика-тамплиер или да даваш архонски титли на мутри. Мисля, че един разумен човек лесно вижда границата между нормалното и гротеската.

То и колата му не е файтон ...

Точно за това говоря, уважаема Анна. Разберете, един владика не е, не може да бъде и никога не е бил социално слаб. Няма как в 21 век да кара колело, файтон или Запорожец. Същевременно е абсолютно неморално да кара Линкълн, Бентли или Ферари. Пак казвам, за разумния човек границата между нормалното и абсурдното се вижда лесно.

Прав сте! И сега, когато митрополит Николай намери добър начин да се отърве от този прословут ролекс, извършвайки богоугодно дело, нека враговете му да направят усилие да се вгледат и в заслугите му. Пък и да не забравяме, че бидейки хора, божиите служители също правят грешки, но им се полага и прошка.

от хорска срама :)

Ами чест му прави, че има чувство за срам и съобразителност и че не е гьонсурат.

Това е най-образованият митрополит сред цялия духовен клир!

Най образованият? Според мен е най хитрия. Само истински наивник, може да си мисли, че църквата няма пари. Държавата може да фалира, църквата - не. Прави си пиар човека. Най големите безбожници са начело на БПЦ.

и тези търсят дивиденти от протестите. да си продаде колата, а не ролекса. как си е купил ролекс със заплатата? защо аз не си купя такъв часовник, че получавам като заплата двойно повече от него? днес ги гледах една камара попове с/у централна поща. излизаха от хотела, милицията ги охраняваше, а колите да не казвам какви бяха. най-негодната, която видях бе сутиен "Ц5". това са бандити и престъпници!

Така е с агаряните ...на тях часовници не са им нужни ...на тях са им нужни работни дрехи и началник който да им стои над главата за да ги напътства...

Многоуважаеми Духовни Лица-Патриарх, Митрополити и други-ПОВЕДЕТЕ Българския народ и Вие напред, да СМАЧКАМЕ Всички Негодници!!!!

С КОЛКО ПРОЦЕНТА ЛИХВА???? СРЕТЕ ДА ЛЪЖИТЕ И КРАДЕТЕ ХОРАТА.

една наистина достойна постъпка

Сега попът тича да си иска часовника обратно.

"Браво на митрополит Ролексий. Дали пък не го е купил митрополит Линкълний, от Варна?"

той е.........той еееее.....ЕрекционтийЙЙ, ЗагорскиЙЙЙ...!

Аз разсъждавах като повечето хора тук,но откакто имах близки срещи с този човек разбрах,че не е такъв какъвто го описват медиите.Този човек е върл пазител на нашите храмове и църковна история.Към пловдивска митрополия има много апетити от сенчести бизнесмени за земи,които се намират на стратегически терени.Николай не продаде нито един от тях.Ако беше така не 3000 ами и 30 000лв. нямаше да го уплашат.Нито веднъж на голям храмов празник не е седнал да блажи с всички попове,каквато е и практиката.Всички храмове в района са коренно обновени като дори и кубетата за реставрирани.Дал съм му лично 3 дарения и всички са отишли по предназначение.В този момент се радвам,че е постъпил така.

Коко "К..итора" (не Ктитора, де) налепи тапети и теракота на една от най-старите църкви в Пловдив - трябва да гори в ада само за това !

Браво, достойна постъпка.

малък наглец,или...? :)

Не се ли наплюхте, бе хора. Какво толкова са ви трън в очите Ролекса на тоя и Линкълна на оня? Кой днае какво. Ставате банални вече. Това ли ви е проблема? Бах ти и завистта.

Пич, не е завист, а жал. Защото истинска благотворителност има там, където хората дават част от насъщния си, но правят това тайно и смирено: "Сам Господ Иисус Христос ни учи да бъдем смирени по сърце (Мат. 11:29) и да вършим добри дела тайно - лявата ръка да не знае какво прави дясната". А в случая "мутрополита" дава и пресконференция по въпроса... Господи, пази България от тези свещеници...

Не знам, дали наистина си вярваш, като си мислиш, че някой му завижда точно на този! Тук не става въпрос просто за ролекс или просто за линкълн, а че тези вещи са притежание на лица, които не би следвало да разполагат с такива. Тук не става въпрос за плюене, а затова как някои възрастни хора, си дават от залъка, за да дарят на някоя църква, а тези мазници живеят като богати бизнесмени, а не като божии служители!

в Ролекса определено е проблема, защото той струва много пари и един обикновен гражданин на България ,та било той и владика не може да си го позволи

Ха ха голям смях да оставят човека без Ролекс, няма нищо ще си купи нов.

Гръцките и италиански църкви са ослепително осветени вътре, а нашите тънат в тъмнина.

ТЕ МИРЯНИТЕ ОТДАВНА УВРЯХА ОТ УРАВЛЕНИЕТО КАТО НА ТОЗИ МАФИОТ. ПО-ДОБРЕ ДА ОТРАВИ МОЛИТВИТЕ СИ КЪМ НЕБЕТО И КЪМ ОЛИГАРСИТЕ БЕЛКЕМ МУ ПОМОГНАТ И ДА ДАВА НА МИРЯНИТЕ.НЕЩАСТНИК.

Е тоя ще е следващия патриарх. Има вече заслуги.

Страшна е човешката бездуховност. Животното е безсъзнателно и пази душата си, човекът съзнателно я унищожава. Боже, пази народа на България.

Бездуховността и липсата на вяра я търси в Ролексите, джиповете и другите луксове на духовните ни водители!

Нямам скъп часовник, нямам скъпи вещи. Имам вяра. Това ми е достатъчно. Всеки един от нас ще отговаря за делата си пред Бога.