Превъртаме часовниците с един час напред

От тази нощ се преминава към лятното часово време - в 3,00 часа на 25 март трябва да преместим часовниците с час напред.

Обратно в новината

Коментари - Превъртаме часовниците с един час напред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

доказват, че мнозинството от хората наистина са невероятно тъпи. Ти му обясняваш предимствата за нашия географски пояс на изместеното с един час напред време, то тъпо като цървул и не може да разбере. Такива тъпанари се учат само от горчивия си опит. Пресен пример имаме от Русия. Поради натиска на мнозинството тъпанари, Русия отмени смяната на времето и остави само зимното часово време. Само след няколко години, тъпанарите се усетиха каква глупост са направили и сега в Руския парламент се обсъжда преминаване към лятно часово време. Така че, тези тъпанари, които, понеже са прочели думичката "астрономическо", смисълът на която всъщност не разбират и смятат, че това е "истинското" или абсолютно време, искат да се установи само това време, всъщност не знаят какво искат. И ако стане най-лошото - да останем в зимното часово време, само след една година, същите тези тъпанари ще реват, че лятно време се будят от слънцето в 4 часа през нощта, а в 20 часа е тъмно.

Долу джендърите и седерастите. Те са най простите и трябва да живеят само в клетка

Viara Novakova 5 mins Твърдо ПРОТИВ премахването на превъртането на часовниците. Искам през лятото да се стъмва в 21.30 вместо 20.30. Ако ще се остава по ЕДНО време да бъде ЛЯТНОТО вместо тъпото ЗИМНО часово време. Дали ще бъде светло в 4.00, 5.00 или 6.00 ми е все тая. Искам да бъде колкото се може по - дълго да бъде светло през лятото.

Наскоро прочетено в Интернет: Когато казали на един стар индианец причината за смяната на зимно с лятно "часово време", той рекъл: "Само пълен глупак може да повярва, че можеш да удължиш едно одеало,като отрежеш 30 см от горната му част и зашиеш парчето от долната му страна..."

Против. Държа през лятото да се стъма в 21.30 ВСМЕСТО 20.30. Ако ще се остава само по едно време да бъде ЛЯТНОТО часово време, вместо ТЪПОТО зимно време.

Времето не може да бъде тъпо. Тъпа може да бъде само ВЯРАта в това...

НЕ СЕ ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ, А СЕ НАРУШАВА БИОЛОГИЧНИЯ ЧАСОВНИК НА ХОРАТА.

ПЕЧЕЛИ СЕ 1 ЧАС ПОВЕЧЕ ЗА РАБОТА И УДОВОЛСТВИЕ. КОЕ ТОЧНО НЕ ТЕ УСТРОЙВА, ЧЕ ЕДИН ДЕН СПИШ С ЕДИН ЧАС ПО-МАЛКО?

40 % от хората не могат изобщо да се адаптират и се мъчат по 2 месеца. Прочети, че инфарктите скачат с 60 % в първата седмица всяка година с минаването към лятно време, първият месец - с 30 %. Това ли искаш ?

Така печелим един час светло време след работа през цялата година и няма да има смяна, която да пречи на някого.

ДА имаш 1 час повече копаеш в градината след работа !

Важното е ти какво печели, нали? А дето децата трябва да стават през зимата още през нощта, за да са на училище и градина в 8, което реално е 7? Айде остави ни нас големите, нас всякак са ни работили. Няма ли си астрономическо време, че трябва да полваме изкуствено въведено и то през цялата година, както предлагаш!

На мен есенната смяна не ми пречи, тя ме връща към нормалността. Пречи ми пролетната, защото тогава ми отнемат нормалността!

Еее, като всички гласуват и някои се отказват, от кой зависи. Кажете му именцето му да помогнем в засилването.

Простотията не убива, но мъчи до гроб. Стига. Не сме морски свинчета.

По броя на коментарите можете да прецените колко голям е интелектуалния потенциал на нацията и колко хора осъзнават проблема.

Eдно безсмислено упражнение, от което страдаме всички.

от това превъртане превъртам два пъти годишно

Чичо Туск , Чичо Юнкер Моля Кажете на чичо Бойко да отмени местенето на стрелките Аз съм Ученик 5 клас и ставам в 6 часа сутринта за да стигна навреме на първия час ! А от понеделник трябва да ставам в 5 ч. По време на 3 час така ми се спи че нищо не разбирам и не чувам ! Лятното време е мъчение !

Ще ми става в тролея, не в леглото ;-)

Добре си, че ти става, кога и къде, няма значение.

Изрод

Има значение , защото в леглото жена му ще го усети , а в тролея ще го отнесе някоя невинна или някой " пеционер "

За целта на смяната на времето и други пагубни за живота на хората методи, не мисля, че някой може да се съмнява - то са отрови в храните, във водите и т.н. Целта е пред нас - светлото бъдеще на господарите на света. Другите имат право да им ръботят свръхнатоварващо в продължение на 25 години, като след това по възможност да издъхнат на момента, за да не им натоварват корпоративните разходи с пенсиите си. Очаквайте подобренията в системата на изцеждане на електората.

До кога ще продължава това безумие!?! И за това ли ще чакате разрешение от Брюксел, безхаберници!

А мозъците- кога?

Нашите часовници в Бг , са още във времето на Белчо и Сивушка , никакво развитие !

Ако имаше разитие, правописът Ви, щеше да е добре...

Ей овча работа значи. Излиза някой и казва че, видиш ли, голям стрес има за организма.... И всички останали почват да блеят в един глас. Нито има ползи, нито загуби, нито стрес, или умора. Стреса си е във вашите глави. Сами си го налагане и се навивате. Човешката простотия е уникален дар от природата, който за щастие, притежаваме само ние, хората. В нашето ежедневие винаги тр да има драма, че ни сменили времето, че не са ни го сменили, че завалял сняг, че няма сняг, че станало минус 10 или плюс 32..... Драма, драма, стрес.... Идиоти!!!!!!!!

как да ги преместим, спрямо новото или спрямо старото време - някой да обясни

3dfx

Супер!

"Почивайте повече, пийте повече вода и използвайте свободното си време за занимания, които наистина обичате,...." Обичам уиски, :)

Нали без друго преобладават мненията да остане само астрономическото. Но май в ЕС с мненията на мнозинството никой никога не се е съобразявал.

Квото и да стане, аз пак ще съм недоволен, защото не можете да ме задоволите напълно. Една ракия обаче може.

е хубаво нещо. Но, две ракии са още по хубаво нещо.

Да остане лятното! Вечер се стъмва по-късно,

Точно така. ТЪпото зимно време ВЪН. Не ми трябва.

някой кретен да подкрепи безумията, налагани без да питат. Това ни е проблемът, че във всяко стадо има мърша. Но да попитаме, къде са сега по въпроса прословутите Проссъюзи да лалат за права и да се правят на защитници? Знаете ли, че има професии, където хората стават и сега в 03.00 ч., т.е. практически не спят и не си почиват, за да са на рбота в 06 или 07 ч.? Но на кой му пука, всичко е на калпак и на едро, човекът е егн, популация, електорална единица, данъкоплатец, но само не и....човек. Внимавайте, защото като се затопли, и пътникопотокът от човекоединици през Т.-2 ще се засили до неузнаваемост и рискувате догодина сами един на друг двамата останали да си сменяте часовниците, клекнали по турски. Или направо с броеници да отмятате.

Цикълът на времето не е произволен. Той отдавна е определен от астрономите в зависимост движението на Земята около Слънцето. Няма зимно, няма лятно часово време. Цикълът на времето, което в момента отброява часовете (т.н. зимно часово време) е истинския астрономически цикъл. Това време трябва да остане за постоянно.

Ти май си в цикъл

До всички болни и недоволни. Че практически няма ефект за икономиката (какъвто е първоначалния замисъл) от местенето на стрелките - това е ясно. Но хайде кажете ми, ще ви е приятно ли слънцето през юни, юли, че и началотона август, да залязва в 8, вместо да е светло до 9, и което е по-лошо - в 4:30 сутринта вече да е светло? Ами нали в това е чара на лятото - топлите, дълги, светли вечери! Айде аман от мрънкалници на общи основания!!! На който не му харесва - да си кара по старото време от март до октомври!

на мен не ми е ужасно приятно слънцето да залязва през зимата в 18ч. що не направите нещо и по този въпрос? но инак предложението всеки да си кара по свой часовник е изключително практично. всички закъснения ще бъдат избегнати. вярвам, че ек ако те прочете ще приеме това решение незабавно. на тех много не им требва.

Не ми трябват севтли вечери,не ме е страх от тъмното. Важно ми е слънцето да не изгрява рано през нощта,защото човек е насторен така да се събужда когато изгрее слънцето. Чара на лятото не е,че светло вечер,а в топлината.

Идиот.

В главите ви нещо е превъртяло. Оставете на мира хората и не ги тормозете!

Не е нужно да чакаме европейците.Можем да се откажем от смяна на времето самостоятелно.За целта обаче ни трябва мислещо правителство и министър председател с топки.

Стига с тая джендърска простотия бе идиоти, тия кап*ти от ЕС и ЕК какво стана нали щяха да го премахват това НЕЩО!!!!!!

Щеше да е много хубаво ако еврогейовете бяха отменила тази идиотщина,но понеже е въввреда на хората остава. Затова не трябвашеда си предавамедържавата на някакви еврогейски чиновници,а бг правителство да вземе това решение.

Ей,боже мили няма ли да махнат тази смяна най-сетне :-(

Толкова ли е трудно на тромавата европейска машина да вземе и да релизира едно решение????? Ей за това хората ги плюят.

И как по - точно я пестите тая енергия, като ставайки час по - рано ще трябва да си светнете крушката , щото на вън ще е тъмно като в г*з !? :)

FuckTheEU

Докога? Трябва да си останем на зимно време!

Нашите чукундури не могат да вземат решение, резчитаме на Северна Европа да натисне и в крайна сметка отменят тази идиотия - ония имат политици с воля.

И защо? За да изгрява слънцето в 3:30 сутринта ли?

Европа разглежда и вариант за въвеждане само на лятно време :(

BGEXIT!!!

Мамицата му кой го измисли!

да не забравите да станете в 3 часа , за да превъртите часовника ? ако го направите ? наистина сте превъртели

Нали европейските бюрократи уж решиха да се откажат от тази инквизиция, но отново местят стрелките. Горкия народ! Как се насадихме на тази Европа.

Те го решиха, ма не казаха кога влиза в сила решението им. Типична бюрокрация. "Решават" проблеми, а реално нищо. Сигурно сега са почнали проучвания кога да гласуват срещата, на която да гласуват КОГА ще влезе в сила решението им.

Смяната на времето вече не цели пестене на енергия.Получаваме 1 час повече светло време.Лятото няма смисъл да ставаш когато слънцето вече отдавна е изгряло.Просто Европа се намира на такава ширина че разликата между най късия и най дългия ден е около 4 часа. И ако беше чак толкова нездравословно, замислете се пилотите на самолети с години прелитат от един в друг часови пояс.Нищо им няма.

Ако някой иска повече светло време да става с изгрев слънце, но не съм съгласен да ми местят часовника заради това!

Членовете на екипажите на самолетите са обучени за това и постоянно получават професионална помощ точно заради проблемите със смяната на часа. Обикновенните хора не получават такива екстри.

Няма смисъл да им обясняваш, стадото си иска зимното време. За тях няма значение, че юни месец слънцето ще изгрява в.... 3:40.

Професионална помощ! Значи всички да тръгнат на психолог, а може би и на психиатър, за да се адаптират към смяната на времето. А хората имат БИОЛОГИЧЕН часовник - това е проблемът.

Животът е кратък, простотията е вечна!

Когато започнахме да връщаме часовника назад, сутрин детското предаване на сърбите започваше така - Хайде деца ставайте, че бугарите вече обедват!

превъртаме от превъртането на часовниците с един час напред/назад. отдавна превъртелите със съмнителните ценности на вечно прави краставичари не връщат една стъпка назад, за да допотънат по-бързо в собствено създаденото си блато. отиваме с един час напред и се връщаме с 234 години назад. ето това е "прогресивен напредък"!

Айде пак малоумната смяна на времето, която всъщност води до проблеми, а не до решаването им (както уж дрънкат защитниците на тая глупост)

Я да ми обясниш за проблемите, че не се сещам за нито един

Мда, в близките дни ще четем за бума на инфаркти и инсулти следствие на спестяването на разходи за осветление...

Даа, бих искал да приложа сексуално насилие върху този който измисли тая тъпня

си оставам на астрономическото. Всичките ми денонощни настройки остават същите с единствена промяна начален и краен час на работното време.