Чарлз Трети се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей

Духовният водач на православното християнство и главата на Англиканската църква в Англия си говориха половин час

Обратно в новината

Коментари - Чарлз Трети се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакъв водач не е тоя гръцки соросоиден екуменист.

Дира продължавате с вашите неграмотни и плитки манипулации ! Вартоломей не е водач на Православното християнство ! Това,че се самонарекал вселенски не е предимство пред другите Патриарси на поместните православни църкви ! Просто е пръв между равни и няма никави права и власт над тях ! Той не е папа !

и с товарния влак да се срещне, все ми е тая за тоя дърт рогоносец.

Тези "вселенски" диваци некъпани с брди като талибани / муджехедини, да земат да си оправят календара, че цел свет им се смее. Коледа на 7 януари... Великден, не в първата неделя след пълнолунието след равноденствие, а кой знае как - плюс минус месец... Кралицата умре преди месец, те този "вселенски" талибан сега намери да отиде да изрази съболезнования. Брей.... вселенски космарлаци баце

Всеки православен християнин знае, че в православието няма "духовен водач" на всички православни! Всеки поместен патриарх е глава на поместната си църква - Българска, Сръбска, Гръцка и т.н. В православието, решенията, касаещи вярата, се вземат съборно, на Вселенски събори, където всеки патриарх има равностоен съвещателен глас. Това тук не е католицизмът, господа дирници!

Няма такава титла “вселенски” патриарх. Това се пробутва от гърците от много време насам, и само нашите мисирски го повтарят безмозъчно. Вартоломей е Константинополски патриарх. А иначе колкото повече диалог и срещи има, толкова по-добре. Да са живи и здрави и патриарха, и краля, и владиците!

Чарлз? Правопис нещо? Заглавие ??? Аматьори журналя

Г-да журналисти, Православието не е като римо-католицизма - духовен абсолютизъм. Православието залага на съборността. Затова и се е предпазило хиляди години от ереси и безумия като инквизицията и индулгенциите. Вселенският патриарх е пръв сред равни патриарси и архиепископи. Дори главата на най-малката православна църква има същата власт, каквато и вселенският патриарх.

dali e za tova ili zashtoto osmanskata imperia e marginalizorala vlianieto i?

Гърчоля и ингилизи, а е трябвало да присъстват главният мюфтия на Турция, британският посланник в Турция и турският посланник във Великобритания. Все пак Вартоломей е турчин по националност!

Вартоломей е етнически грък с турско гражданство. На английски nationality означава преди всичко гражданство, но на български не е съвсем коректно да се твърди, че Вартоломей е от турска националност, доколкото на български националност повече се свързва с народност. За него няма проблем да стане гражданин на Гърция или която и да е друга страна. Проблемът е, че според турската конституция, създадена от турците, само лице родено в Турция и турски гражданин може да бъде вселенски патриарх. С времето броят на гърците и останалите православни християни в Турция намалява и може би ще дойде ден, когато няма да има етнически гърци или дори други православни християни родени в Турция. Следователно, замисълът на турската конституция е вселенската патриаршия някой ден да изчезне. Което си е чиста форма на етническо прочистване.

Ами след като се пише за "вселенски" не му е нужно никакво гражданство. Папата няма италианско гражданство, а ватиканско! Следователно този е истамбулски патриарх, турски, но не може да вселенски. Отделно няма вселенска църква!

откога този дърт пръдльо се изживява като духовен водач на всички православни.Православието е разделено между Вселенския патриарх и Руската православна църква.Затова няма събор от 1000 години.

ako ima niakakyv smisyl ot religiqta e da obedinqva na edno nadnacionalno nivo ... pridvornia patriarh na putler e ot golemite gafove koito obezsmisliat cyrkvata kato obedinitel ... vremeto ste go dokazhe

Умирай рязан късопишльовец

От кога този е върхове водач на православието?На тия в Турция мое би но на никой друг!

Аз не бих се ръкувал с камилоеб

Турчинът византиец Вартоломей е едно опърпано вонящо гов*но !

Вярно ли бил "главътъ на хангликанската църка"? Лигавият менструален смукач Чарле имаше записан и публикуван телефонен разговор, обясняваше ѝ се, искал да бъде тампон в гугутката на двугърбата.

Нещастна Англия : Кралица - Камила Крал - мухльо Кмет на Лондон - Пакистанец Премиер - мургав Индиец

Значи българските патриарси са подчинени на този? Мани, мани.

Не са. Ако бяха, нямаше да избегнат така умело участието в измисления събор в Крит.

Всеки поместен патриарх, в това число и българският, е подчинен на главата на Църквата - Господ Иисус Христос, който я основа и придоби с кръвта си!

Може ли все пак да уточним, че Бартоломю се е самообявил за нещо, но- никой не го признава. Вселенски патриарх, ами аз тогава съм Адмирал на всички октоподи и предводител на марсианците.

Два биолгочни отпадъка, мразещи България и Православните християни...

Бъркате понятията тотално! Вартоломей е просто един от много патриарси! Православието НЯМА общ духовен водач, както католицизма! Все едно да кажете, че Чарлз III е крал на света!

Вартоломей е пръв сред равни! Това е.

Помните ли Плевнелиев го беше поканил тоз гущер в България да му даде орден .В същото време влечугото искаше да му се дадат всички градчета южно от Бургас да ги управлява от Истанбул . Представяте ли си ......Плевнелиев какъв е плужек да се кланя на тоз боклук .

Исторически факт е, че до падането на Източноримската империя или Романия /неправилно наричана Византия/ под османска власт през 1453 г. част от днешната българска територия, а именно южната част на днешното българско черноморие е била част от т.н. Византия. Дори след създаването на Българската екзархия, освобождението на България и съединението на Източна Румелия с Княжество България много населени места доброволно са останали в диоцеза на Цариградската партиаршия. Това са били главно градове и села, населени с етнически гърци или други православни християни, в т.ч. българи, които поради една или друга причина са останали патриаршисти. Вероятно ако тези етнически гърци и патриаршисти бяха останали в България, днес можеше да имат основание да бъдат патриаршисти, т.е. да имат свои митрополити, свещеници. Но повечето етнически гърци, било доброволно, било принудително поради нетърпимост и оказан натиск от страна на България се изселват в Гърция, главно в периода от 1906 до 1925 години и твърде малък брой гърци остават в България, за да могат да претендират за запазване на тяхната църковна самостотелност. На практика след 1925 г. в България не остава нито едно чисто гръцко населено място /град или село/. Все пак, поне в едно село гърците са били мнозинтво.

Духовен водач на православния свят е руският патриарх. Този тук е някакъв предател. Служител на сатана. Щом се среща със сатанисти.

Руският патриарх е пръв сред кагебейците които до скоро се бореха срещу православната вяра!

На някакъв църковен празник Путин отишъл на църква. На влизане в храма срещнал руския патриарх и по навик го поздравил: "Здравей, колега!"

Към преводача- как накрая да приемаме превода- крал или цар е монархът на острова?

Какъв духовен водач ни е този грък живеещ в Истанбул. Айде марш с тези простотии от византийски времена.