Музиканти и режисьори: Чудовищно е да се дават пари на ”Пайнер”

Новината, че компанията "Пайнер", която продуцира едни от най-големите поп фолк изпълнители у нас, печели европейски проект за близо 2 млн. лева, беше посрещната крайно негативно от хора в различни сфери на българската култура.

Обратно в новината

Коментари - Музиканти и режисьори: Чудовищно е да се дават пари на ”Пайнер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много фирми от различни музикалните среди са ползвали средства по различни програми, но за тях никой не коментира. Например, не веднъж и Графа, и БТР са афиширали, че работят чрез проекти по европейски програми и ползват субсидии.

Dimitar

Не защитам Пайнер но щом са спечелили значи имат проект който покрива условията на ЕК. Дълбоко съм възмутен от изказания като: Неприятно ми стана на душата, заяви рокаджията Кирил Маричков (г-н Маричков вие предавате почитателите си по този начин, покажете проект който е отхвърлен за сметка на Пайнер , а не да използувате клишета.) Г-н Морфов: (Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света. "Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя", коментира пред БГНЕС известният театрален режисьорът Александър Морфов.) имате ли проект който е отхвърлен за сметка на Пайнер за да имат думите ви тежест.

Написали проект, направили са си труда, одобрили го, дали им пари. Простичко е. Всеки може да кандидатства.

МАНОЛЧО АМА МНОГО СИ ПРИЛИЧАТЕ С ПАЦО........ ГЛУПАЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ - НИЩО, ЧЕ ПАЦО Е ВИСШИСТ.......... И СЕ ПИТАМ КАК Е СТАНАЛ ТАКЪВ?????????? СИГУРНО КАКТО СИ Е СПЕЧЕЛИЛ ПАЙНЕРА ЕВРО ПАРИТЕ

Това е поредното безумие, което се случва в нашата страна и то, разбира се, има своето обяснение. В кои ръце отидоха комунистическите пари преди 20 години - на бивши чингета и спортисти. Години наред се формираше, насърчаваше и финансираше чалга-културата, която съсздаде у нас едно поколение без ценности и с увредени представи за реалния живот. Виж, друго щеше да бъде, ако още тогава парите бяха разпределени сред образованите, интелектуалните и културните среди у нас, ама такива трудно се манипулират и управляват! Какво се чудим сега, че евро-парите отиват в същите ръце! Кой дърпа конците у нас?

Тия пък дето протестират на какво отгоре го правят. Тяхното изкуство било високо, а чалгата ниско изкуство. Хайде де. Да не говорим, че парите се отпускат за техника, а не за музика и песни. А тази уруспия Антония Първанова какво прави още в Брюксел с парите на данъкоплатците?

За мен чалгата е супер - връзва се с наточения ми Мерцедес (ц350 да не кажете, че е селска радост), особено в комбинация със засукана чалга кукла на предната седалка - а защо не и на задната ;) Освен това по чалготеките ходят готини и точни хора с пари, весели и радващи се на живота. А вие хейтърите - сложете си ръка на сърцето и се замислете дали не хейтите само и единствено от завист.

май много си прав.

Музикантите и режисьорите да подарят на ЕК нагледен материал - запис на концерт, организиран от компанията,спечелила проекта и сборник с текстовете на песните.

Не е виновна фирма Пайнер,а тези от евросъюза,които проучват за какво точно става дума.Кандидатствали са-имат пари-наели са си екип да им напише проекта-одобрили са ги. А държавата тук къде е-всеки може да роптае.Има ли държавата едина цел за културата ни как да бъде съхранена и подпомогната?Не можа ли да се намери човек от културното министерство да помогне на ансамбли,театри и др. как да кандидатстват по тази програма?Защо спят?Или на тях пари не им трябват :(

Това, което бълва "Пайнер" не е поп, не е фолк, не е чалга.Т.е. е нищо. Самият факт, че се определя с тези думи го доказва. Много е прав г-н Маричков ... И не обръщайте толкова много внимание на прасето. Оставете го там, където се чувства най-добре-в калта. Да, ядем пържоли, - то за друго не става, но е истина също и, че без тях сме по-здрави, а животът ни - по-качествен.

Искама да вметна само че Пайнер влага не малко пари и популяризирането на автевтичния фолк, освен в Попфолка. Така че по-спокойно!

Да наричаш държавата си (т.е. хората в нея) идиотска, да наричаш всеки, който си е позволил да не харесва твоето (как не го е срам!!! :))) глупак, простак, селяндур, си е най-висш цинизъм. Господата "интелектуалци" сигурно с удоволствие си хапват пържоли, но от прасетата ги е гнус, нали?! Кой "противен и гнусен чалгар" си е позволил някога медийно да оплюе онези, които харесват класическа музика да ви питам. Защо да е абсурдно някой да спечели пари по проект? Ама то в това е всъщност разковничето - борба за пари. Като чета изказванията на интелектуалци като Теди Москов, започвам да се замислям коя от двете страни носи всъщност реален цинизъм. Да не говорим като гледах предаването Търси се точно с Москов какъв "финес и чистота" струеше от него - направо се погнусих на моменти.

Държавата Е идиотска, а чалгаджиите биват наричани простаци и селяндури най-вероятно защото се държат като такива - че и по зле. Противен и гнусен чалгар няма как да оплюе онези, които слушат класическа музика, защото нито подозира за тяхното съществуване, нито за съществуването на самата класическа музика. Не е абсурдно "някой" да спечели проект, абсурдно е Пайнера да спечели проект. Това е все едно Златка да спечели световното по география. Относно интелектуалците - дали ти харесват или не, те са културния авангард на бг общество. Каквито сме си заслужили, такива имаме. п.с. - думата "цинизъм", която смело употребяваш за да впечатлиш интернета с богат речник, е грешна в този контекст. Вярната дума е "лицемерие".

rado_7_6@

Я всеки един 'интелектуалец' в темата дето хейтва чалгата да разкаже лично тя/той кво е направил за популяризирането на Вивалди (съвсем примерно) или Адел или Ангела Госов или Шопен. Пайнер са си кандидатствали и са си направили нещата. Лузърите да мрънкат. Гранд-мастър Клейпуул е бил отхвърлян за сметка на Нюстед на аудишън, а наще световнонеизвесници си представят, че некой ей-така ше дойде и ше им каже - ето бате - фани некой лев.

Ами аз направих две пиратски копия на Адел и така смятам, че допринесох до популяризирането на Вивалди и Ангела Меркел!

Само Фметка.Клейпул е бил отхвърлен като твърде добър за метлата.Иначе си прав.

Вие не разбрахте ли най-после (този случай е капакът), че чалгата е много фина и перфидна схема за зомбиране на бълг. народ, т.е. унищожаване на нормалните ценности и мислене на хората, превръщайки ги в психически и умствени мутанти! Другото направление в този процес са рекламите по ефирните телевизии. СЕМ би трябвало да се самосезират, или организации, които милеят за бълг. гражданин и нашите деца! Но СЕМ са на същата ясла като останалите предатели и унищожители на Б-я.

Ако някой има съмнения - или се учудва изненадано - защо тъкмо на Митко-пайнера от Димитровград се дават тези пари, просто не трябва да бъде наивен, че Пайнър-а е случаен човек и се наложи на чалга пазара. Той е просто едно поставено лице (т.е. удобен), за да изпълнява плана, залегнал в основата на чалгата, като средство за умишленото опростачване и зомбиране на бълг. население - защото тъкмо това е нейната цел!

Защо, бе, Ха-ха-ха? Какво перфидно има в 'Камъните падат от небето', напр.? Знаеш ли колко човешки живота е спасила тази песен от падащи камъни? Аз и до ден днешен внимавам да не ми падне камък на сърцето, а камо ли от някой балкон да ми падне!

Чалга държава! Чалга премиер! Чалга партия ГРОБ! 23 години чалга стигат!!!

Господа българи, тъй като се обърнах в гроба си и поради това се разсъних за малко, реших да се изкажа и аз. Ама какво правите, мили люде? Изобщо наясно ли сте що е то музика? И има ли тя почва у вас, във вашата красива страна? Е, вие пращайте за цици и баджаци, за крясъци и вой нечовешки, а аз пак ще си полегна и ще си запуша ушите, че да не чувам...

Не понясям чалгата, но какво са ревнали точно тези хрантутници, дето са толкова некадърни,че могат да живеят само от нашите данъци.

няко си мислят,че става въпрос за завист,но нашия форк с малки изключения става за пубичен дом и гръцикия фолк,всички които знаят и живеят в Гърция казват , че няма такава пошльотина.. може да става за маса ,но няма такава просотия..и вулгарност.. който прави фолк да взима пример от Янис Плутархос, Деспина Ванди и тн. .и когото искаш нищо го правиш

ако можеше да допуснеш повече греш- ки, равни нямаше да имаш. много си спокойна вижда се:)

Няма нищо ненормално в съществуването на чалгата. Тя си има своите последователи и фенове, както и врагове. По-важно е всяко нещо да носи името си. Чалгата е вид състояние на духа и тялото по подобие на състоянието, което имаме в тоалетната, например. Лошо, но неизбежно. Приемаме, макар да не се примиряваме. Но знаем какво е. В живота има много непримирими неща, които не харесваме, не идват от нас, но сме принудени да приемаме. Последното място, в което се извисява човекът е тоалетната. Важно е интелигентно да се погрижим да изкараме повече наши сънародници от любимата им тоалетна.

Става дума за умишлено използаване на чалгата за зомбиране на населението - най-вече младите хора. Използва се като оръжие за създаване на поведенчески модели, които да превръщат населението в безпаметно стадо, защото така се управлява по-лесно и не е конкурент на господарите си (и ефектът се постига много успешно)! Тези високопарни прозрения, които споделяш, са най-малкото неуместни.

Абсолютно си прав, братко! Все едно да се сърдим, че вали дъжд! Да не би на Лепа Брена не и ходиха сума ти народ на концерта! На мен всички тези ритми ми звучат еднакво...Какво се правят на умрели лисици всички тук? Те в тоалетната мрамор ли изкъкват?

Не слушам чалга, но милиони българи я слушат. Защо парите и на тези данъкоплатци да не отидат за музиката, която харесват? Защо трябва да се спонсорира Мария Илиева, която никой не слуша?

Защото трябва да се вземат спешни мерки селските бекове да не се увеличават

Заблуда е, че я слушат милиони. Слуша я малка, но доста агресивна, шумна и просташка група хора, които поради поведението си се набиват на очи и създават илюзията за масовка. Ако лятото минеш през площада на Созопол (примерно) и 2-3 лумпена са спрели колата и са надули Азис, веднага ще ти направи впечатление. Но няма да забележиш доста повече други хора наоколо, които са абсолютно нормални. Също така, последните години турнетата на Пайнера си бяха провал откъм посещаемост, доста клубове пуснаха кепенците, а интереса към последното поколение чалга певици клони към нулев.

Ed Hunter

Е и кво, поп-фолка е най-хубавата музика и всички хейтъри да млъкнат защото който слуша поп-фолк е готин, мацките са жестоки и всички са купонджии. На разните там рокери и надрусани метали ще кажа, че поп-фолка е най-яката музика и че най-яките жени слушат поп-фолк ве! Браво на Пайнер, чакам с нетърпение още яки хитове, да живее демокрацията, поп-фолка и готините мацки ве

Кой го излъга този, че е много интелигентен и умен ? Май се е провъзгласил за такъв - нарича се самозванец. "САМОЗВАНЕЦ, провъзгалил се за много интелигентен харесва много чалга" - едно от двете твърдения не е вярно: АКО СИ ЧАЛГАР СИ С МАЛКО IQ

Кви ги говориш?!?Ами те фолкфуриите ,барабар с теб,като се наперете с амфетамин и ракия изглеждате ,като прасета в кочина дето не са им слагали да папкат.

Само храните трола с така нужното му внимание.

Уважаеми IQ 164,забравили сте да сложите запетайка след единицата.

драги май си пропуснал една запетайка в iqто 1,64.

Всъщност, ако се замислим реалистично - някой от вас очаквал ли е нещо друго да се случи в нашта мила държавица? Абсурда има трайна тенденция към задълбаване последните 23 години...

Много се кефя на Пайнара ли е, Лайнара ли е, само заради увисналите ченета на такива, като тоя проскубания на снимката. Да спре да грачи и да измисли някое свестно парче, че почвам да се съмнявам, че има нещо общо със старите си хитове! За мен е бита карта отдавна и къде е тръгнал да ръси мозък, този стар глупав нахалник? Да не иска и той орден Стара планина?

Каквато чалга ние управлението такава е и представата на европейските бюрократи към държавата. Но затова е най виновен чалга пожарникаря който незнам защо се разкарва по Европата постоянно.

ПРЕВЕТСТВАП И ПОДКРЕПЯМ ХОРАТА НА ИСТИНСКОТО ИЗКУСТВО.ЧАЛГАТА Е МНОГО МНОГО ДАЛЕЧ ,НЯКЪДА НА ДЪНОТО И ТО СЪВСЕМ НА ДЪНОТО

За всеки влак си има пътници. На простолюдието не можеш да пускаш Брамс и Моцарт - на тях им трябва нещо да си друсат задниците докато пият. Винаги е било така в историята на музиката. Ако искаш да няма чалга - ограмотявай хората. Лекувай причината, не симптома :)

Защо се палите толкова?Как мислите, че ще се популяризира това голямо народно съкровище в чужбина, като визията на изпълнителките е завидна и за най-елитните им бардаци? Кой ще повярва, че става въпрос за музика?Представете си как ще звучат на английски или немски хитУити.

СЕГА ЩЕ НАПОМПАМ ВСИЧКИТЕ СИ ПЕВИЦИ С ПО ОЩЕ 500-600 КУБИКА СИЛИКОН НА Ц.ИЦА. ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО КОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ ЩЕ СТАНАТ ВСИЧКИ. Наздраве на всички.

С този ход правителството показва 0% здрав разум и изрича много тежка присъда за идното поколение, което вече бере плодовете на поп-фолк културата. Трябва да покажем на тези идиоти, че все още са останали и здрави хора в тази държава и не всички искаме децата ни да проституират и да са коне с капаци, защото ние може и да ги възпитаме добре, но трябва и да се погрижим за средата в която ще израстват. Битката все още не е изгубена, но времето изтича !!!!

Програма КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ - че тия имат ли нужда да си вдигат КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТТА - все едно и Лукойл да получава пари за повишаване на КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТТА

"Пайнер Медиа" ООД държи монопол! За кое малко или средно предприятие става дума?

Съгласен съм с позицията, но не и изречена точно от тези хора. Маричков като се кипреше в журито до Ивана? Москов като приставаше на Слави? Морфов, чиито представления чалгаризираха БГ театъра? Къде им беше творческата извисеност тогава?

КАНДИДАТСТВА ЛИ - СПЕЧЕЛИ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ - НАЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ОДОБРИ ТУК В Б-Я ПЪРВО НАЛИ ЗНАЕТЕ КАК СТАВАТ ОДОБРЕНИЯТА - С ПАРИ И ТО МНОГО ................ В ПРОЕКТА ИМА МНОГО ИЗИСКВАНИЯ ДА СЕ ОБОСНОВАТ ИНТЕРЕСНО УГОЛЕМЯВАНЕТО НА ЦИЦИТЕ И ДЖУКИТЕ КАК Е ФОРМУЛИРАНО..........................

даваш рушвет - пoлучаваш пари

Не разбрахте ли,че става въпрос само за 200 000лв.европейски пари с които се финансира пайнер,останалото е лична инвестиция.

Нима ви учудва? Това все пак е България! Трагично!

Не разбирам защо е този шум. Има програма, изисквания, проекти, който отговаря се одобрява и получава пари. Мисля, че целенасочено се шуми и спекулира, че чалгаджиите спечелили от ЕС. Ами като имат проект, който отговаря на условието какво да правим. Нали всички са равни пред закона?

А МОРАЛА? /САМО НЕ ПИТАЙТЕ КАКВО Е ТОВА!/

Съжалявам, но моралът не се включва в бизнес проекти./само не питайте какво е това/

Изобщо не съм фен на Пайнер и поп-фолка, но те са кандидатствали и спечелили финансирането! Опери, театри и т.н. вместо да протестират да се стегнат и да кандидатстват по европейски проекти

кандидатствал не е равно на спечелил! Това да не е лотария! Първо, не всеки има нужните пари, за да плати на консултанти и за депозита! Второ, следва одобрение. Ето за това ОДОБРЕНИЕ става дума!

Какъвто премиера, такава музика ще се предлага. ББ не е чувал за друго освен за чалга.

какво пък толкова е станало, парите се дават за оборудване,а не за продуциране. Тези дето се възмущават, да запишат нещо хубаво, а от компанията едва ли ще откажат да ги върят. Та някога те издадоха дори Лили Иванова. Нека има поне една БГ компания и телевизия с добра техника. А онези, завистливите "звезди" най-накрая да запишат и някоя нова песен, или да направят нова постановка, а не само да реват за пари.

ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗАВИСТ? СТРАШНОТО Е, ЧЕ ЧАЛГА-КУЛТУРАТА НИ ЗАЛЯ С ПОШЛОСТТА СИ КАТО ПОМИЯ И РЕЗУЛТАТИТЕ ГИ ВИЖДАМЕ И В МОМЕНТА - ПРОСТОТИЯ ПОВСЕМЕСТНО!

Хайде стига ревахте бе! То и аз не слушам, нито пък харесвам т.нар. чалга! Има си правила господа и госпожи "Големи" музиканти! Напишете си проект и кандидатствайте и вие по някоя от схемите на Оперативна програма "Конкурентоспособност"! Пък ако сте некадърни, има консултанстки фирми, които срещу некой лев ще ви направят читав проект! Графа е взел пари по тази линия, Опасумите също...

Хора не си чешете езиците тука ами спрете наистина да ходите на чалга дискотеки и концерти,да сваляте и купувате чалга простотии и тогава може би ще има някакъв ефект. За сегашните творци на елитарна музика ще кажа, че много време прекараха по опушените барове където се събират по 10-15 човека все колеги да си слушат неразбираемите за масата хора парчета.Да направят така както беше преди,когато крещяхме до несвяст на незабравимите песни на Щурците,не да се оплакват и да протестират.

Ами да тръгнат по концерти. Има много музиканти дето се бият в гърдите колко са добри и същевременно недооценени,които не са излизали от София. Така не се прави, ходиш като мечка по големи и малки градове, по големи и малки заведения и нещата все ще започнат. Ама да ми седиш е София и само да роптаеш - не става. пък и както стана ясно акъл и за един прект нямат, щом първия в тази сфера е на чалгаджиите!

Да даде парите на работниците от ВМЗ Сопот и те да се нахранят и да отидат на кино,театър,опера,концерт а не на стриптис което е чалгата и я предлага Пайнера.

ИСКАМ И АЗ РУСКО ГРАЖДАНСТВО

Предлагам за разработка няколко мотива, гаранция за бъдещи хитове в прослава на баш културтрегера: 1. "Бачкай си във ВМЗ-то и не питай за пари" 2. "Кво ма ръгаш с тоя лук" 3. "Гивми златян пръстян и ни мъ мисли"

Много добро обобщение на новините в ефира :)

Благодаря, братле, отдавна не се бях смяла така!

Човекът трябва да се бори с прасето и да го направи на пържоли. Ако творците така си траят, нищо чудно, че са неизвестни. Нека и те да се обединят, да имат стратегия, да спечелят пари, да се промотират - то така само с плямпане не става. Иска се и акъл, и много работа в тази насока. А това сега с интернет не е чак толкова трудна работа. Така че изниква една мисъл - тия творци за нищо не стават.

Ще спечели Пайнера пари от Европата, защото те си мислят,че това ни е народната музика!

На Витошка правиха анкета със следните въпроси: Каква е музиката за Борисов, с кой певец да прави дует и какъв музикален инструмент му подхожда? Моите отговори бяха:чалга,Кондьо и тъпан.Вашите отговори надали ще са различни.

Това са бг артистите, едни обикновени завистливци и бездарници ако трябва да сме честни. Човека си е участвал в конкурса, одобрен е, има самоучастие 1,2 милиона лева И до сега не е получил стотинка. Участвайте и вие, какво чакате!

Нали се сещаш, че за да твори един човек, да произвежда качествен продукт, той трябва да има шанса за това, да е спокоен, да не работи като разносвач на пици през деня, а вечер да седне да композира! Ей малоумен просто народ, докато интелектуалния труд се смята за нещо маловажно, ще сме на дъното! Трябва цялостна политика за развитието на тая нация, затова сме мижитурки, които мечтаят за кебапче и ци*и в леопардово трико!

Ако искаш да им пращаме пари от нашите, че да се почустват сигурни, че да седнат да напишат нещо. Няма лесно никъде, запознайте се световни артисти какво ли не са правили, за да се издържат преди да се наложат. Комунизмът свърши- ако имат талант и работят здраво преблеми няма да имат. Ама да РАБОТЯТ

kgb777kgb

Едно единствено изречение ти е вярно - всичко друго е пълна шитня ! Никой, на никого не е длъжен да осигурява някакви условия или спокойствие !!! Такова нещо по света НЯМА !!! СЛЕД като покажеш нещо ти дават шанс / продуценти и прочее / - не държавата !!! Държавата само подпомага определени културни дейности , по програми свързани със запазване на идентичност и традиции !!! Коя точно музика е Българската традиция - рок , рап , пънк , хаус , шансон и т.н................????? Ако дават пари за финансиране на Българска народна музика и училищата където се изучава - да дадат милиони , ама за разни смешници с претенции - сори !!! Е това "сори" скоро го повтаряха - за тази култура трябват пари , а не за измисленяци с някакви тъпотии наречени "хитове" и претенции за звезди !!!

Само да обясня, че така наречните латино и рап стилове, са си чиста, бясна чалга в най-краен вариант. Е, не пеят на български и ритъма е малко по-друг, но това пак си е също луда чалга. Браво на Пайнера.Тарикат е и печели.

Чалгата трябва да бъде забранена. Това не е никаква музика, а пълна порнография. А заради такива като теб, които възхваляват тарикатите, България е на на това дередже. Анадънму?