1.6 млн. лв. от ЕС за популяризиране на чалгата

"Пайнер Медиa" ООД е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на поп фолка у нас и на международните пазари.

Обратно в новината

Коментари - 1.6 млн. лв. от ЕС за популяризиране на чалгата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аре стига сте се правили, всичките слушате чалга и се друсате (по масите)... просто човека си е играч и се е ориентирал- вместо да взимате пример и да се опитвате да реализирате собствените си проекти, ЗЛОРАДСТВАТЕ...

И чалгализираното племе плюе тук, но тайничко се радва, че отново ще гледа голите задници на курвите на Пайнера, които са минали през многобройните спални на видни мутрафони и още по- видни депутати.. Искрено му пожелавам на тоя Пайнер да изгърми час по- скоро и шибания му "бизнес" да отиде в историята!

ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА МИНИСТЪРА ПО ЕВРОФОНДОВЕТЕ-ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ И ЖИВОТНОВЪДСТВОТО ЕДНА ГОЛЯМА КРАСТАВИЦА А ЗА ЧАЛГА ПРОСТИТУТКИТЕ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАЛГА НАГРАДА.........

...На разкритите по проекта нови работни места ще бъдат назначени млади и високоспециализирани кадри, категоричен бе собственикът на Пайнер": Тези работни места ще бъдат за млади специалисти, няма да назначаваме певици. Те са друго нещо... ами да, те певиците нито са млади,нито висококвалифицирани,нито специалисти...те са друго нещо-дето мяза на онуй нещо....

Я гледай ти! Европа плаща за унищожаването на България. Какво целят!? За какво мислят да ползват тази територия? Да не са решили да правят резерват за тъпанари, чалгари, цигани и шебеци!? Дали ще сложат огради с ток и да затворят всичките боклуци от цяла Европа?!

не бе. бардак ще правят. нещо като квартала с червените фенери - ама по-големо. Държавата с червените фенери!

И аз като всички съм възмутен- срамота е- няма пари за пенсионери , за болни по клинични пътеки , за социално слабите българи... ама има пари за хвърляне на вятъра.... Но ако ми разрешите-искам да направя едно СПОРЕД МЕНЕ МНОГО ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ- СТАНАЛА Е СПОРЕД МЕНЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА- И мисля , че малко е нередно да се плюе за това по Европейския Съюз- там хората самата дума "попфолк" - са я приели най-вероятно дословно от английския вариантНА "pop-folk"това ще рече- "популярна народна музика"... Кой - би им обяснил , че става дума за някакво временно модерно течение в музиката- което няма нищо общо с българския фолклор... За това би било редно- от нашите политици- да се заеме някои да информира съответните Европейски служби. Защото: ... Попфолка -или така наречената от нас - чалга , си е чиста музика от Турция , Сърбия и малко от Гърция- т.е - това е някаква балканска смесица от мелодии , текстове и имитации- които за жалост са изпълнявани от треторазрядни изпълнителки и изпълнители с преведен на български текст.. Само Българаските песни в цялата тази какафония се броят на пръсти- а са единици ония които са само български и са наистина качествени и в изработка и в изпълнение ... Но пък същите те-те са си на ниво- продаваеми са -и нямат нужда от "споносорирането им"- от Европейския съюз.. Предлагам- ако има български политици които са в Европейския парламент- и НЕ ИСКАТ СЛЕД ВРЕМЕ ДА СТАВАТ КОНФУЗИИ- ДА ПРЕДПРИЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ СТЪПКИ ПО ТОЗИ ПОВОД... "ЧаЛГАДЖИЯТА" И ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ НА ТИКВАТА , САМИЯ МИТКО-ПАЙНЕРА НЯМА НУЖДА ОТ ТЕЗИ ПАРИ..... В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ПО-НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ТЯХ - ПАЙНЕРА СИ ИМА СВОИТЕ МИЛИОНИ-И НЕ МУ ТРЯБВАТ МИЛИОНИТЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА-КОИТО СА СЪБИРАНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.....

ПОДКРЕПЯМ ТЕ ! И аз мисля , че е станала грешка- явно са излъгали , че става дума за народна (фолклорна) музика... В евросъюза са много солидарни по темата "фолклор"... -и най-вероятно затова са им отпуснали 2-та милиона. А иначе- ще ви дам пример колко е българска "чалгата"- един приятел в столовата си бе пуснал на " макс " галгория някаква.. по МП3-ката... Един колега от дойчетата-по осведомен и кноктактен- ми вика- "тоя турчин ли е-или българин"- а аз се намайтапих- ами чалгарин е !!! Леле -после 3 часа не мога да му обясня , че няма такава народност в многородната ни родина ...:))) !!! Политици- осведомете службите в Евросъюза , че това не е техния един вид-"кънтри" или "фолк" -а си е някаква балканска манджа без вкус.

В потвърждение на коментара ти вчера един човечец тук във форума "сподели" учудването си, че има толкова отрицателни коментари поп повод темата и чалгата, като каза , че въсщност чалгата е това, което е кънтрито за американците! Дори ме яд да го споменавам това, защото е безумно и страшно! И не трябва да се чудим, че такава просташка и пошла музика се слуша само тук и никъде другаде. И връщайки се към коментара ти, напълно споделям мнението ти, че това се прави умишлено и с цел зомбиране на населението и отглеждане на мутанти...

Поредната евродебилна история.

Този Митко -пайнерчето само като му видиш черепа и формата на ушите (т.нар. френология), разбираш защо е избран за да бъде фронтмен на популяризирането на това сатанинско нещо, наричано чалга!

Какво му завиждат всички. Човека е тарикат. Не е назначен там от някоя партия или със рушвет. Сам си движи бизнеса. Защо тези дето ръководят опери, театри, циркове и други такива свързани с културата не си размърдат мозъците. Защото са парашутисти, рушветчии, псевдо интелигенти и са там да вземат заплатка и да се влачат по мероприятия на хайлайфа. Нищо не става от тях. Ако се яви някой кадърен случайно, посредствените начело с министъра ще го удушат немедленно! Службата трябва да се пази!

Докато ти се правиш на тарикат с подобни "прозрения" бълг. население се превръща в стадо мутанти и орки, благодарение на такива "проекти" като чалгата...Продължавайте да спите!

Ей, тъпака.. Знаеш ли, че Митко- Пайнера щеше да види успеха през крив макарон, ако го нямаше Коко Динев и ред други подобни мутри, които вече ги няма на тоя свят (и слава Богу).. Изобщо не движи нищо тоя селяндур.. Движи парите по сметките на тоя или оня спонсор.. Жалко, че има много "умници" с овча логика като теб..

Еей, голяма драма, голямо чудо! Ще каже човек, че тия пари са им ги дали наготово. Кандидатствали са, потрудили са се и са били одобрени. Те имат право да участват в подобни проекти колкото всяка друга фирма в България. Но докато другите само се жалват като вас тук, Пайнер са си дигнали задниците и са работили. И знаете ли какво? Те ще продължават да работят и ще продължават да печелят, а вие ще продължавате да пишете ядни коментари.

1,6 милиона от ЕС за популяризиране на проституцията и порнографията в България !!!!!! Чалга = порнография + проституция !!!!!!!! Чалгата и проституцията са основна част от сенчестия бизнес на управляващите от всички цветове. Нека някой да каже, че това не е вярно.

Откога чалгата стана сектор на икономиката?! По-скоро ще се съглася, че проституцията е...! Верно ни имат за пълни 'балъци', а ние все така 'рупаме ли, рупаме'!

а ти в Лондон принцеса ли го играеш?

Това е част от проекта - Бойко Борисов на власт. На властимащите не им трябват умни, интелигентни, морални и образовани хора, на тях им трябват малоумни идиоти, които искат само хляб и зрелища. Целта е видиотяване на нацията и опростяване, за да може хората да са по-податливи на манипулации.

Vibudhi

Продължават целенасочените опити за унищожаване на Българската култура и автентична народна музика.Защо "Европейските средства за Икономическо развитие" отиват за разрушаване на културата на България?Кой има сметка от това!?

Браво!Направо затворете и малкото останали училища и давайте парите за чалга!Простотията в България е като холерата!Няма мърдане от болеста!Мангалите да се радват!Идва тяхното време!Мангалия-България!

Заедно с проекта, работните места и работничките Пайнерът да се изнесат в Брюксел и да развиват интелекта на евробюрократите.

Какво толкова се тюхкате? То този милон само за силикона няма да стигне. А ще се откриват и нови работни места - мацета, слагайте прашките, хвърляйте сутиените и се стягайте за кастингите!

През последните месеци в някой медии се писа, че чалгата замира. В един даже пишеше, че телевизията на Митьо пайнера била пред фалит, поради липса на интерес, реклами и съответно печалби. Какво последва? Зеленчука-премиер се уплаши, че опростачаването и затъпяването на народа може да спре, хората да се отърсят от измамния и фалшив блясък и безгрижие, и на изборите наистина да вземе да загуби. Съответно впряга всички сили и целия държавен потенциал как да избегне новата тенденция, и ето го решението. Хем с пари от ЕС, хем печалбата на изборите ще е пак за него. А и двамата хубавци - доктора на науките и инженера, са приятели. Така че няма пречки схемата да проработи. Хора, опичайте си акъла, и бъдете внимателни на какви манипулации ще бъдете подложени особено интензивно през оставащите 6 месеца до изборите. Това най-вероятно е само началото. Физкултурника пак ще заформя уговорки с циганите. Митниците изцяло ще работят за герберастите. Положението ще е сложно.

"По Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" средства са отпуснати и на големи продуцентски къщи, сред които Dream team на Евтим Милошев, Global films на Магърдич Халваджиян и Междинна станция на Иван и Андрей. Dream team получават 461 084 лева за закупуване и внедряване на снимачна и монтажна техника. Проектът на Междинна станция също е за техническо обновяване и е на обща стойност 679 244 лева, като 475 471 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ. "Камера" ООД на Димитър Митовски, който продуцира "Стъклен дом" и "Под прикритие", спечели през 2011 г. проект на обща стойност близо 1,5 млн. лева, от които 1 млн. е безвъзмездна финансова помощ." Който кандидатства получава,който не пише коментари. Все пак предпочитам рок

Всеки си носи кармата ....

знаете ли..гледаш филм , правен нейде и показващ нейде. и го забравяш защото музикалния фон е от български гласове и фолк музика. и виждаш познати и ти е криво щото знаеш че милионите зрители - не знаят корена. обидно е. нека не завиждат на пайнер за обещание за труд а който може да обещае и той на ЕС. тук нещата не са между бб и сс. а за нас всички. по малко завист,повече работа. е, все някой лев ще отиде за силикон но що да се прави..ако е с мяра.

За мен чалгата е супер - връзва се с наточения ми Мерцедес (ц350 да не кажете, че е селска радост), особено в комбинация със засукана чалга кукла на предната седалка - а защо не и на задната ;) Освен това по чалготеките ходят готини и точни хора с пари, весели и радващи се на живота. А вие хейтърите - сложете си ръка на сърцето и се замислете дали не хейтите само и единствено от завист.

... радващи се на простотията и сеещи простотии.

Коментарът ти (грамотно написан) издава тънка иронийка и провокация?;)

1,6 милиона от ЕС за популяризиране на проституцията и порнографията в България !!!!!! Чалга = порнография + проституция !!!!!!!! Чалгата и проституцията са основна част от сенчестия бизнес на управляващите от всички цветове. Нека някой да каже, че това не е вярно.

Баси селския простак !!! Тъп чалгарски селяндур, това че си "мерцедеслия" само показва, че си много, ама много тъп !!!!!!

Баце, като ти чета бръщолевенето, вече разбирам, че ти си катастрофирал психически и умствено.. Без значение има ли някой друг в тъпата ти талига.. Ти си тотал щета, пич..

Не искам да обидя повечето хора в България, но смятам че тази новина е по- опасна отколкото изглежда. Нищо чудно,че ГЕРБ е скочил с двете ръце за финансиране на чалгата...тази музика предлага една евтина и илюзорна представа ,че всичко ще се оправи само с друсане на кючеци и пиене...Самия факт ,че по -голямата част от електората на ГЕРБ са чалгари и Пайнер фенове...и явно са и мнозинство, е показателен сам по себе си. Разберете тази музика е част от причината за масовото изтъпяване на нацията. Тя бе финансирана само защото ще улесни значително разпадането на България и народа ни. Проблема не е в първобитния текст на песните, нито в Порното което се разиграва по клиповете, проблема е ,че млади и наивни момичета почват да си мислят ,че за да успеят трябва да се държат като курви а противоположния пол си създава представата че трябва да носи синджири и да прави "далавери" и накрая да си прахосва парите . Начина по който се възприема тази изключително ниско интелектуална и лишена от каквато и да е душевност "музика" е пряко отражение на Културния опадък на нацията ни. Ценности като, честност, патриотичност, уважение и трудолюбие, биват систематично замествани с първобитни човешки желания... Само това ни трябваше целия този поцес да бъде допълително финансиран с 3 милярда. И да аз съм на на 22 и преди имах доста контакт с чалга средите...:( наистина е тъжно.

парите са за реклама в чуждо. дано да си прав. нищо че се правиш на прост. ти си тъгувай и не искай смятай си кога и на песен ще те нарисуват.

някой ще каже ли от коя година сърбите рекламираха чалга, дати и места за гостуване по сателит в европата. или преди 15 години още сте живели в хамбара не пайнер а държавата закъсня с рекламата, продажбите.и доходите.. което е учудващо при мерзко алчната жажда на ...избирайте си.

Много ясно,че ще дадат пари за чалга.Да не забравяме,че наскоро пожарникарят се сдоби с голям чалга клуб на Стамболийски и Христо Ботев.Инвестиция си е това. Няма друго правителство за 23 години ,което да е сътворило повече гафове и простотия . Най-много ме е яд,че гласувах и аз за тях.Да се е.а в глупака.

В новините по ТВ 7 собственика на Пайнер обясняваше с цялата си наглост, че парите нямало да се използват за силикон и..., а за качествена техника!?! Т.е. по-качествено да разпространяват простотията!

Съжалявам за правописните грешки: ....ТВ 7, собственикът....

Ужас! Безизразно гледам в монитора и тъга свива сърцето ми. Май и аз ще си ходя от тук. А щом трябва и да се обяснява на някого каква гавра е това, значи националното падение е тотално.

значи за майчински, за детски, за пенсионери, за болни, за сираци-пари няма, и няма, но за Пайнера се намират! Е на това му се казва-"демокрация" по бойковски.. Чалга -Премиер, естествено чалга-култура ще налага! А хубавото е, че малко МУ остава!

ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕ Е САМО ПО БОЙКОВСКИ, А ПО ЕВРОПЕЙСКИ!!!!!!!!!!!!!! скоро ще има "на нож"...

ОТВРАТ! ОТВРАТИТЕЛНО!! Това е всестранен геноцид!! Корумпирано правителство, поощряване на циганьори и всякаква мургава измет, непрекъснато увеличаване на данъците на българите, застой на заплатите, вдигане на цените на храна/ток/парно/вода, тотално опростачване на подрастващите - младите нямат морални ценности, смачкване на националното самочувствие, национален мазохизъм и сега финансиране на поредното средство за разграждане на морала на обществото. От края на 1989, Българите сме подложени на безпощаден геноцид!! С всяка година, става все по-лошо!! Да горят в Ада онея, дето унищожават един от най-древните в Европа и един от най-морално и най-културно извисените народи!! Проклети да сте!!!!

Това е нелепо ! Категорично съм против.Това си направо прноиндустрия за опростачване на Бг народа. Има далеч по-сериозни проекти в икономиката ни.

Ние дружно (и аз включително) се възмутихме, отвратихме, наплюхме - всеки според възможностите си, този чалга-бизнес-проект. С риск да съборя лавината отгоре си - какво ли, питам се, възнамерява всъщност да прави великият Димитър. Аз не зная нищо конкретно - а вие? Като чуя "чалга", хващам се за кобура ... В какво се прицелва този проект? Дали най-културната администрация у нас, начело с Вежди Рашидов, няма да поднесе спешно някаква по-подробна информация - това събитие не е минало без тяхната благословия. Вярно, че това не са дюните в Несебър, но може да е и по-важно дори. Такова важно нещо не може да се остави само на медиите и на нашите първосигнални, с извинение, реакции на техните информационни опуси. Не е зле и да се публикува същественото от документацията по този проект. Може да се окаже свинщина, но ако пък не е? Нали и това е бизнес?

Абе, вие акъл в тия кратуни имате ли ? Стотици хора на ден умират от глад и студ, Вие малоумници прости ще ми популяризирате порнографските селски пръчки.......... Ей т'ва е нашата Родина. Порнография и Мафиоти........

Ами закъсва този тип музика, но мисля, че колкото пари още да им дават, резултатите вече няма да станат по-добри. Чалга ще има, но бум вече никога. Свърши тая.

Мисля, че сте прав-а, но тогава е логично да се запитаме, защо в чалга-ямата, /която на всичкото отгоре, е пагубна за духовността ни/, се наливат европейски пари?! Не значи ли това, че Европа ни е отписала съвсем?!

бравооо бе,а има хора на улицата,а и не само то всеки втори човек мизерства и се чуди как да издуря семеиството си,а те ми финансират елитните ... на булгария....толкова е ялко.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

поредната голяма свинщина! целта е проста и ясна - да няма българска култура и да се лумпенизира населението. да се доведе до състояние на идиотизъм цялото общество.

правителството на бойко борисов достигна апогея на глупостта - нека видят, що за "кадърна" администрация имат, щом одобряват подобни проекти. който може, да бяга от България!

Мишоците умират от завист, че Митко си разбира от бизнеса. М/у другото Пайнер има и фолклорни програми, ама плювачите гледат и искат цици, а не фолклорна музика или некакви умряли от скръб динозаври.

какво бежобразие,кчде е мин. на културата,от тази пропаганда ли има необходимост,културата на балгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КАКВА КОНКУРЕНЦИЯ БЕ БРАТКО...... ЕВРОПА ЩЕ ОТПУСКА ПАРИ ЗА УГОЛЕМЯВАНЕ НА ЦИЦИ И ДЖУКИ......... ПАЙНЕРА ЩЕ ПЪЛНИ СТАДИОНИТЕ ЩЕ СЕ ГУШИ С ПАРИ А БЕДНИЯ И ОГРУХАН НАРОД ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ ЩЕ ДРУСА ГЪЗОВЕ И ЦИЦИ И ЩЕ СИ МЪЛЧИ......... ТОВА СМЕ НИЕ.......... МЕДИИТЕ ЩЕ КАНЯТ РАЗНИ "ФОЛК-ФУРИИ" ДА МИ РАЗКАЗВАТ НА КАКВИ ОСТРОВИ СА ПОЧИВАЛИ..... И ТАКА ЩЕ СИ РАЗВИЕМ ИКОНОМИКАТА.........

това е срамота да се финансира компания която произвежда -пошлост и цинизам това неса певици а меркантилни и малоумни кучки които нямат ни една ганка на мозака си !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Моля, не обвинявайте ЕС за това, което сме ние и правим ние - българите. Парите са от фондовете на ЕС, плюс национално финасиране от българския бюджет, но Управляващият орган по програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" е главна дирекция в МИЕТ. Те следва да са преценили, че проектът отговоря на критериите и ще допринесе за повишаване конкурентността на нашата икономика - което може и да е вярно. Друг въпрос е, че ние налагаме чалга културата у нас и е логичо чужденците да я възпримат като типична българска идентичност.

всеки които влезе в тарговскя регистер ще види,че те са голямо преддпрятие по смисала на закона за сме.ха-ха-ха, ебати тапата администраця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, да.. моя грешка :D покрай чалгата и аз изпростях...

За да спечелиш от Тото-то първо трябва да пуснеш фиш. Ама ако не си пуснал, не ти е виновна системата, че не си спечелил!

dreadman

Ха-ха-ха-ха, развесели ме такава елементарна наивност - то нали и в БГ Тото-то все "случайни" пуснали фиш печелят - особено когато има едни милиони!!! Ей хора мислете преди да пишете, рубриката с вицове е на друго място, забавни са такива разсъждения но отиват в случая.

Какъвто аватара - такъв и поста.

Популяризирате изпростяването на децата? Това е пагубно.

интелекта ти вече е убит. парите са за да рекламират в чужбина. за печалба. за данъци в бюджета ни.