Идват бури и захлаждане, обявен е жълт код

След поредицата горещи дни предстоят валежи и чувствително захлаждане. Причината е студен атмосферен фронт, който преминава от запад на изток през Балканите.

Обратно в новината

Коментари - Идват бури и захлаждане, обявен е жълт код | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Облаците дойдоха според прогнозата, дано си и отидат според нея. Но като ги гледам как се въртят (пак...) над балканите с център на въртене някъде около София не съм особен оптимист... Лайняното време си минава и заминава над Италия и Адриатика и като дойде тук не помръдва със седмици. Само месец и половина лято ми е наистина прекалено, дано дадат малко повече тая година... :-)

.. за ,,Лайняна,, държава - Лайнянo време !?

СОФИЯ ДА Я ПРИЯВНЯВАТ С ДРУГИТЕ УПОМЕНАТИ ГРАДОВЕ, ИМАМ СИ ОСНОВАНИЯ

Единственото място, където разчитаме да се информираме за времето е рубриката "Прогноза за времето" по телевизиите. Лошото е, че там няма истински синоптици, а само хора маскирани като такива, някой дори с издадени дипломи за по-голяма екзотика. Рубриките "Прогноза за времето" в същност приличат на телевизионно време за набиране на спонсори за други дейности, нямащи връзка с времето.

Синоптиците, с кавички", са си много добре. Нищо не могат да вършат, защото времето не зависи от тях. Освен това, те не са в състояние да направят точни краткосрочни, нито пък дългосрочни прогнози. Истински "метеоролози" са тези, които имат ревматизъм или артрит ..., но те пък нямат ДИПЛОМА.

hola

Краварите най-после спряха ХААРПА...

Не си цъкай толкова много плюсове че докато чакаш сестрата пак ще те спипа, че си сте отвил и не си си глътнал лекарството.

Сегашното Време изобщо не ме интересува - август , лято е . Но имам един "Грил" дето ме Пече - как му викат Тиква .Това Говно ми идва в повече.

Спри са бе говньо.

Платили са му и няма спирка.

Какъв ви е проблемът на вас двамата - "аз" и "123". "Сакън някой да не обиди Бойчето. Като луди пенсионерки сте.

Да си на плажа, като Вали е най-хубаво. И мокри отивахме на "Тройката в Бургас" и ядяхме Саралии. Лошо време беше, много лошо, при Тодор беше. Не знаехме, че един Простак от Банкя ще ни "грее целогодишно".

простак си ти. Дърт и въшлив.

Аха, простакът от Банкя ти е крив, че си остарял и не можеш да станеш от леглото та ти е крив света.

Бат Бойко е разгневен от изказванията на Корнелия. Съответно, и времето се разваля...

Абе, те с Корнелия са си дупе и гащи. Зарежи това. Ама, че се опита той да стъжни животеца на много почиващи тази година си е факт. Дакела на министерство на туризма обикаля цяло лято да тормози плажуващите, помяра вице-премиер лае с беззъбата си уста от преди сезона и се опитва да хапе, да не говорим за уръфаните копои проверяващи, дето започнаха да хапят ръцете, които ги хранят.

Къде и от кого, един гражданин или институция като министерство, кметство или друга държавна служба, могат да получат предварителна информация за природни бедствия, за да вземат мерки, било то да запазят човешки живот, имущество или да се евакуират от опасни райони като язовири, планини и др., или да не тръгват на път примерно. Няма откъде. Държавата е на ниво циганска махала - само ресторанти, фитнес зали и фризьорски салони работят. Останалото е пълен пунтаж.

И кожуха приготвих, ама пак нема

В София вали, та се къса. С яки гръмотевици, но без градушка. Почти точно 20 градуса.

Вие сте синоптик No 1 на България.

Това вече не е новина, а още по-малко е прогноза. И ние имаме прозорци, очи и уши. Системата за ранно предупреждаване е просто една мизерия, създадена от неграмотност, некомпетентност и провинциален манталитет, както всичко в тази държава. Над пет градушки удариха София това лято без измислените служители на БАН, смешните синоптици и всякакви там институти по метеорология да имат предварителна информация за това. На времето само армията се справяше с ранното предупреждаване, ама вече няма такава, останаха само наемници.

Просто гледай сателитните снимки, достъпни са за всеки. Вижда се прекрасно как се движат облаците. Ако чакаш глашатая да мине пред вратата ти и да те събуди за да те предупреди може и да останеш изненадан.

Тази сутрин си спомних за Тони. И забравих за "времето". Бях забравил Една Красавица и една красива песен.

Пуста склероза. Понякога забравяш, понякога си спомняш. Нали наборе?

Улиците Тихо Спят, прелетя Такси, Нощните реклами Тихо светят, светят в твоите очи. ----------------- Толкова е КРАСИВО.

преместих си го в другия крачол ....дай пак сега

ПРОСТАЦИ винаги ще има.

Менте синоптиците,защо винаги казвате " ще вали в западна БГ(явно се има предвид СФ и околностите),а в източна не". къде остава централна БГ,а Южна? .Преди когато познавахте БГ се делеше на Северна и Южна.

колко време ще продължи разхлаждането

Ще разбереш, когато се затопли. Ти да не си в САЩ та задаваш такива въпроси. Когато влагата по теб не е от дъжд, а е от пот, значи се е затоплило.

Код жълто чолаков се покри на море хекемян и тои кои краде пари крадеца вика дръж крадеца аиде нап време е

Некви уруспии, коя от коя по кльощави и с болнав вид 8ни дезинформират за времето от идиотските телевизии, цела България се е превърнала в бардак, всички жени пушат като комини и се бът кат зайци.

"Идват бури и захлаждане ..." И до кога така ще "идват" - ами че те дойдоха. Дойдоха - да ви информирам, ако не сте забелязали. Ехоо! Аа - днес е неделя и вие - естествено, не деляте ... Е, до утре тогава!

Не са дошли. Една капка не е паднала в Плевен.

Edno vreme beshe normalno.sega vse kritichno.jiveexme spokoino a sega sys stres,jegi mn silen viatyr vse opasno

Все от нещо ще пукнем, но няма да е от жега и сега! По този повод - някога премиершата Индира Ганди гостувала у нас и като слязла от самолета, бай Туше, като не знаел какво да каже, започнал: У нас сега е лето. След летото имаме есен и листата падат. След това иде зима и имаме снег" От което прозрение г-жа Ганди изпаднала в потрес, защото мислела, че това е някакъв нов вид дипломатически език, но не бил. Случката я разправяше незабравимият Рангел Вълчанов и даже имитираше прав лидера с трите му вида походки, клатушкане и размахване на ръце. Та, с времето шега не бива.

поздравления, направи ми деня! От доста време не съм се смял толкова. Дори и да не е било така, да е измислено, пак е супергот!

ОПГ ГРОБ ОТДАВНА Е ОБЯВИЛО КОД КАФЯВО.

Pesh0

Сащ се серат , ние ще дипаме :) Нагли копелдаци са в сащ

В момента в София вали и трещи, но не е така!Въздухът не мърда!

сега проверих, променили са прогнозата!

Да не излъжете пак и само в СФ давали? Цяла Бг се напече брутално вече.

Кога най-сетне ще дойде това "захлаждане" - през декември ли?

в София бе? Два месеца жега....отврат. Къпеш се и след малко си вир вода пак.

Тази нощ ще завали, ще захладнее, ама само за 1 ден, после пак жега, Август е.

Август отива към средата.Тогава вече се усещат въздушни течения,които предвещават есента.На морето тези предесени течения вече носят мъртво течение. Така,че жегите вече логично трябва да свършат,и да започне хубавото нормално време. Лятото не е 3 месеца жега нон стоп. Не си в Близкия изток,умнико.

По времето на упадъчния социализъм, времето си се променяше без никви кодове. Да благодарим на ЕС, че вече всеки ден си имаме някакъв код, и живота стана подреден и ясен. ----------- Кода е жълт, ма то щото от бюрократи с жълти книжки, за овце кандидати за жълти книжки....

Още ли го жалите тоя смрадлив, скапан и гнусен строй. Добре, че социализЪма няма НИКОГА повече да се върне :))

Да но вече в село Смоляновци град Монтана бичи яко дъжд и малко град

Моят дядо е роден в Смоляновци. Погледнах го в Гугъл Мапс, видях неговата къща, както я помня като малък. Благодаря, че ме върна в детството преди 60 год!

https://www . google . bg/maps/place/3450+Смоляновци/43.497119,22.9813331,3a,66.8y,309.34h,110.67t/data=!3m4!1e1!3m2!1sgrGKQDFt8cO5oAi0zt10tQ!2e0!4m2!3m1!1s0x4754c702d1549a1f:0xa00a014cd0f2060?hl=bg

Абе откъде вкарахте тези кодове за синоптичните прогнози? Май ги изкопирахте от ЕС, егати и тъпотията, може с прости думи да се каже какво ще бъде времето. Глупава работа.

Топло време - жълт код. Захлаждане - жълт код. Студ - жълт код. Сняг - жълт код. Дъжд - жълт код. Сухо време - жълт код. Ветровито - жълт код.

Важно е да се застраховат и после да няма виновни

Как се сеят борчетата? "Със зеленкото, надолу"!!! Тези твърдения са нещо подобно - измислени все от "умни" глави!

Хахахах, така е! Важното е да има Код

Абе що е жълт кода!? Да не би некой да се е "пожълтил"? :-)

Наѝ-после.

В източна България жегата продължава. Незнайно докога. Изрусената фитка от прогнозата каза, че температурите ще станат много приятни - само едни 33 градуса на сянка...

Патиците от прогнозата за времето трябва да се разкарат.Прогнозата искам истински синоптици да ми я съобщават,а не патки.