Коментари - България се отказала от нефтопровода по икономически причини | dnes.dir.bg
назад

България се отказала от нефтопровода по икономически причини

Екологичните притеснения са у хората в бургаския район и туристическия бранш. Но причината, с която МФ обосновава излизането от проекта за петролопровод “Бургас-Александруполис“, е икономическа.

Обратно в новината

Коментари - България се отказала от нефтопровода по икономически причини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно решение-от тръбопровода имат полза Русия и Гърция, а за България - риска от разлив и край на морския туризъм! Кой би отишъл в курортите ни, след като е имало разлив, макар и почистен с най-космическата технология! Годишните приходи биха били 30 млн, по толкова, ама НА ДЕН печелим от туризма си!!!

30 млн на ден? Посмали

Цитат от 2010 г: Приходите от туризъм за тази година се очаква да бъдат около 6.5 млрд. лева, което значи, че се запазват стойностите от миналата година. Това съобщи редседателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев на пресконференция днес.

ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО. Няма комисионнки в касата на Герб. Други я подсигуряват-за да не стане.Не ги интересува България и българи, а това което ще лапнат на тъмно.НАЙ -мафиотско и безотговорно управление до сега.

Аз си мисля, че не схващате добре проблема в статията. Отказваме се от нефтопровода не защото е екологична бомба за района и защото искаме да си запазим южното черноморие, а защото не ни е изгодно?!? За шистовия газ историята е същата. Не ни интересува екология, а печалба. Ако руснаците им обещаят на /герб/ печалба - ще видите как бързо бързо ще започнат да копат.

Точно ВЧЕРА излезе поредният категоричен ДЪРЖАВЕН доклад за отровена от добив на шистов газ вода в САЩ - погледнете на сайта на Блуумбърг

Гледайте документалния филм Fracking Hell / Шистовият ад (2011) и го изпратете на ББ, ТТ и СД, изтеглете го от Kolibka.com

Питам Борисов,който ни плаши с гръцки сценарий,от които/според него/ние сме по-добре икономически не се отказват да харчат пари за проекта,а ние нямаме пари.Какво е станало тогава?

БРАВО НА ТРАЙКОВ!!!

А шистовият газ ще премине с елегантни каубойски ботуши !

ЬМАН ОТ ТРАЙЧОВИТЕ ГЛУПОСТИ,КАТО ВСИЧКИ ГЕРБАРИСКИ. НА КАКВО СЕ БЕЗИРА ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО,ЧЕ ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ШИСТОВ ГАЗ В бЪЛГАРИЯ.НА СТАРИТЕ ЛИ ПРОИУЧВАНИЯ НА ОНЕЗИ СОНДИ ,КОИТО ДОСТИГНАХА В СЕВ.б-Я ДО 4 000М.? ;

Духай супата!!!

Г-н Трайков, след като ни убеждавате, че след проучванията на американците "нямало да има вредни последствия" /а как искате да ви отговорят - че "има вреда", след като те ще радработват шистовия газ/. ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАТЕ НИЩО, ЧЕ В НЯКОИ ЩАТИ НА САЩ Е ЗАБРАНЕНО ПРОУЧВАНЕТО И ПОЛУЧАВАНЕТО НА ШИСТОВ ГАЗ, ЧЕ В МНОГО СТРАНИ В ЕВРОПА СЪЩО Е ЗАБРАНЕНО. Но така Ви изнася. Подличко и в потайна доба да продавате интересите на българския народ /като решението за добив на злато край Ивайловград/. ИЛИ НА ПРИНЦИПА "НАПУК ЩЕ ПОДПИША". Имената ви ще останат като това Херострат в древногръцката история. Не е зле да прочетете нещо и по този въпрос.

също така в много повече държави не е забранено и се използва и държавите и хората незнайно защо още не са измрели. Приказвате без да имате идея за кво става въпрос.

Интересно защо не се защити интереса на всички българи в Крумовград. Там се съсипва екологично района, за да може експлоатиращата фирма да вземе злато за 2 милиарда лева срещу 2(два) процента за народа!!!

Да се надяваме, че и енергийните и финансови министри четат форуми.... Ооооо, Трайчо за трай си и Дянков и ти имате много висок дефецит на компетентност в главите по енергийни те въпроси. Това, че сте продажници и подлоги на американци и австрийци е пределно ясно. ГЕРБ копае ГРОБ две години и ще успее.

Ако да си мръсна американска подлога е "минус", дали е "плюс" да си мръсна руска подлога? Дали не е време вече в българските форуми водещ и безспорен да БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС! Това да е приоритетът на всички коментари - кое е най-добро за БЪЛГАРИЯ!

ГЕРБ винаги успява

...при изпростял народ като теб!

Ох, Трайчо, мамин Трайчо, недоучен Трайчо. За теб всичко, що е хамериканско, е Убаво, а що е руско - лошаво. Надали разбираш колко поразии причиняваш на страната си, това не са ти го казали твоите задокеански работодатели, няма и да ти го кажат. Всички народи по света се молят да влязат пари в техните държави, да се построи нещо, то да заработи, от своя страна да прави също пари, от които държавата ще печели, сал ти, Трайчо, не щеш това си е. Когато международните рецензенти установиха, че тръбата е безопасна за природата ни, ти все пак я спря, този път под друг предлог. Социалистите крадоха и правиха глупости, но ти ги изпревари по всички показатели на човешкото скудоумие.

Питам се аз какво се случва с коридор през, който никои не минава?! Момчетата и момичетата подържат коридора за да могат да стигат един до друг, но коридора няма как сам да се подържа, щом се плаши от малко кал го чака само срутване и строеж на нов по-гостоприемен коридор.

Както винаги няма по-нагли гьонсурати от политиците. Значи с шистовия газ нямало проблеми? Що ли тъкмо вчера американската Агенция за опазване на околната среда публикува предварителен доклад за замърсяване на подпочвени води заради добив с метода на хидравличното разбиване, а? Колкото до причината за петролопровода, не била тя ни екологична, ни икономическа, ами най-вече политическа, ама като лъжат нашите тулуми, нужен е преводач. :)))

Ся,виж ко,ти с Щатите ли си ил с Рошата?Щот,ако си с хамериканците-убаво,ама ако си с русите,хич не е убаво.

Много точно казано!

За шистовия газ Трайчо Трайков да обясни: 1) защо технологията е забранена в европейските държави, 2) защо другаде Шеврон дължи обезщетения за нанесени вреди! Защо се получило така, бе Трайков? Я, запълни решителния дефицит на информация по този въпрос!

+ още нещо: коя е тази комисия, дето била излязла с доклад, че никакви вреди нямало от добива на шистов газ, че аз знам за поне четири дето обратното докладваха!

Комисията се състои от "местни довереници" на американското посолство. Т.е. такива на които тайно им плаща Уорлик за да му правят услуги. Един от тях е примерно Иван Хиновски, който е ядрен енергетик и нищо не разбира от шистов газ. Същия е и върл противник на АЕЦ Белене, което показва, че е доста добре финансиран от Уорлик. Хиновски е бил и агент на комунистическата ДС (агент Хабов). Т.е. доносниците винаги са доносници, дори и да си сменят работодателя.

Ако технологията е забранена (1) в ЕС, то тогава не въждам смисъла да се хабите. Проекта няма да види бял свят.

Ако беше сто-двеста хиляди евро загубата нямаше да си струва коментар,но ГЕРБ да са толкова слепи,че да не видят тази разлика е просто несериозно.Значи,или няма загуба,или БСП отново,както винаги шикалкавят.

Това им е в кръвта на БСП-то-шикалкавене,лъжи,яхане на народа,клевети и вечна дружба с Русия на гол г.....з.

За момчето,момичето,коридора и Трайчо-да,но за БСП-не.Защо ли?

Защо гръцката страна не поставя така остро въпроса ? ПИТАМ на Балканите ли живеем или на друга планета. Какви са икономическите и политическите ни взаимоотношения с Гърция , Сърбия , Румъния. Какво се прави за бесарабските българи и за българите в Западните покрайнини. Само чалга и измислени псевдо звезди, нека да видим по нашите медии и как живеят нашите сънародници зад граница и какво правим за тях. Защо Гърция вижда икономическа изгода за себе си и иска проекта Бургас -Александропулис да се осеществи , защото транзитирането на руски и каспийски газ е предназначено от Александропулис към европейски средиземноморски пристанища , а защо България не извлече най- добрата изгода за себе си като подпомне и съседните нам балкански страни.