Москва ни отписа от нефтения проект

Руската петролна компания "Транснефт" обсъжда с Турция, Италия и Гърция възможността за обединяване на проектите "Бургас-Александруполис" и "Самсун-Джейхан", съобщи ръководителят на компанията Николай Токарев, цитиран от ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Москва ни отписа от нефтения проект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес пристига Берлускони - идва като пратеник на Москва. Бойко, не пропусни този последен шанс, не - не навеждай глава пред Америка...

Борисов беше лакей и остана лакей. Лакейски слугува на американските интереси. За САЩ не ги е грижа за българския народ - нека да тъне в мизерията.Така по-лесно ще ни командват.

Планирано е БГ да получава 30-35 милиона долара на година. Когато танкерът Ерика разля нефт, цената за почистването възлезе на 8 МИЛИАРДА............

в случай на авария цената за почистването се поема от нормалните данъкоплатци. През 2009 само за за почистването от изтекъл петрол в Тимурско море са платени 5,3 милиона долара. Допълнително са нанесени щети на туризма и риболова на стойност 8 милиона долара. Другото е проста математика......

като ти се спука тръбата, която ти преминава през жилището и ти наводни цялото жилище, месечната такса, която то е плащана няма да стигне да покрие и 20% от нанесените щети....

Когато се строи тръбопровод- газо или нефто-: - в нефт и газ индустрията се правят най- малко компромиси по отношение на всички процеси свързани с изграждането на тръба, но най -вече по отношение на безопасност и екология 2006-изт на 1.000.000 литра петрол от петролопровод в Аляска (Prudhoe Bay ); само за 3 години 2002/20о5 в САЩ са регистрирани 1582 инцидента със петролопроводи, за всеки инцидент разходите за почистване надвишават почти двойно разходите от загубата на изтеклия петрол. Ако се случи подобна авария на БГ територия, кой мислите, ще трябва да я плати? Само в Русия има по 20000 аварии с изтияане на петрол от петролопроводи НА ГОДИНА! Загубите от изтичане са между 5 и 7%. Тъй като голяма част от пробивите не се почистват (прекалено е скъпо) на места средната продължителност на живота на хората, живеещи в бличост до тръбопроводите не надвишава 45години.

дано наистина стане това. Ползата от този нефтопровод е единствено за гърците и руснаците. За българите остава само замърсяването, отнемането на хиляди декари гори и ниви, през които щеше да минава това грозилище, гоцевата тръба. Гоце като Шрьодер си подготвя отдалече почвата, продавайки наистина българска земя, да заеме някакъв пост при руснаците.

Преди месец писах че ми е все едно кой е премиер, важното е да работи за страната си. Явно господин Борисов не е този човек. Загубата на страната във такива проекти от национално значение трябва да се разглежда като национално предателство. Сегашният премиер явно не се е научил на нищо докато е охранявал онзи... който успяваше да оцелее в продължение на години и построи повече отколкото успяваме да сринем сега.

Мисленето явно е непосилна мисия за Вас.

Само за пет дена през зимата да ни спрат турците кранчето - ще ни принудят да се облечем в шалвари и да се забулим завинаги. А на Европа не й пука за нас. Но повече никакъв руснак няма да дойде да ни освобождава.

Съвсем скоро банановите републики ще са недостижима мечта за България. Прост, по-прост, българин!

Не се косете докато го направят НЕФТА ще се изчерпи.До 10 г. край.Ще остане само този под НАС.ГАЗ море ПЕТРОЛ океан.Ние ще цакаме всички.Радвай се народе.

Честито Бойко, успя да прецакаш България с един проект. Скоро и другите ще ни заобиколят, но на теби ти дреме повече за неизбраната вещица от колкото за интереса на страната.

добре дошли скъпи турски братя в ЕС.до сега бяхме зависими за газта от Украина сега ще е по лошо Турция ще диктува.е поне ние няма да се излагаме повече.почти всички еврокомисари ще се казват Хасан и Асан.Сбогом БГ нацио.

Когато се строи тръбопровод- газо или нефто-: - в нефт и газ индустрията се правят най- малко компромиси по отношение на всички процеси свързани с изграждането на тръба, но най -вече по отношение на безопасност и екология... - прави се екологична експертиза и така ( с предложенията които се дават)се изключват възможните екопроблеми; - гаранцията за тръбата е поне 40 ( четиридест) години; - хората, през чийто пустеещи или за нищо не ставащи земи ги продават на инвестотора доста повече от скъпо; - строителят осигурява работа за 2-3 години на до 1000 човека с доста добри заплати; - следва поддръжка за години напред- пак работа за вече по-малка част хора ( БГ); - всички от обсл. бизнес по пътя на трасето имат също работа; - ако и това е малко- 1 км тръба струва на инвеститора около 2-5 мил. евро (в зависимост от терена и др условия), като голяма част от тях остават в държавата, през която минава тръбата. С поздрави Аз, строил 3 тръбопровода по света като HSE specialist...

българия губи от такива неграмотни управляващи воглаве с премиеро боко!най-некомпетент и комплексирано правителство!!

Сама че ако се спукат тези тръби почва истинската веселба - за да оправиш щетите ще се наложи да дадеш парите от наема че и отгоре.

sigurno b.b. 6te razre6i petroloprovod ot ili do usa

Вижте ги добре тези на снимката. Да, тези няколко лекета, заради които ще разчитаме на курвите и дилърите по 'морето' за некой доляр.

сега ще стане голямо мръзнене.

Предполагам, че и САЩ и ЕС не ни викат на почерпушка...

комунистите стига са ревали видехме ги що за стока са

ti si mnogo golqm glupak, no lo6o6o e 4e ne moje6 da go osuznae6 :))))

Това е национална черта - специалисти по всичко и най -вече по преливане от пусто в празно. Туй експертни оценки, международни договори, държавни интереси, енергийни стратегии - всичко се решава със замах пропорционален на изпитата ракийка . Даже, ако почерпиш ще ти разкрият най- големите тайни на САЩ, Израел и пр............

В zamuhda може да изтеглиш док.филм collaps - гледай го! Може после да направиш други изводи. Накратко филма казва, че петрола е на привършване (има за няколко години). тТака че дългосрочните стратегически потоци са нещо съмнително. Виж, за АЕЦ-а си прав.

Охо, тук е пълно със стратези и специалисти по големи енергийни проекти и особено петролопроводи газопроводи! А някой да е чел договора? Да има информация от първа ръка! Да е проектирал и строил такова съоръжение? Бла, бла, бла...

Не им искам тръбите за символичен наем. Ако не им изнася да минават от другаде. Това е рекет на държавно ниво.

Не ни трябва тази тръбичка, да се оправят комунетата

Руснаците си гледат тях си , гърците и те. Кога ще се научим да гледаме нас си? Защо не искат построят терминал, а плаващ буй ? Щото е пари и не им дреме за Черно море. Искат да минат тънко, а щетите за сметка на нашето Черноморие........

За мен това е нацонално предателство.Българи която почти няма природни богатсва ще губи милиони от простотията на ББ и неговите неадекватни изказвания и действия.Няма държава в света и още по малко в европа която да отказва такива неща.Единствено ако на ББ и Герб е платено за да предадът националните ни интереси може да се стигне до това да си прецакаме такъв шанс.За по малко от 3 месеца ББ и партията му нанесоха по големи вреди на България от 20 години нескопосани правителства!!!

Един блестящ анализ. Какво да се прави: историята доказва, че нашенските политици винаги вземат глупавото решение. Да си припомним нападението ни срещу Сърбия, което ни струва Източна Тракия, Беломорието и Македония; участието ни през световните войни на страната на Германия; отказа ни от сътрудничество с СССР /Соболевата акция/ и какво ли не още. Сега пък задоволяваме интересите на Турция.

Тюх, язък! Великана на балканската енергетика България няма да я кръстосват тръбопроводи! Нямаме нито ресурси, нито човешки потенциал да развиваме енергетика! Като минава тръба през Украйна дали са цъфнали и вързали! Някой се притесняват, че нямало да забогатеят - ами, че кой ви гарантира че ще има за вас аванта! Имахме Козлодуй, но още си спомням как през соца имаше режим на тока и с часове стояхме на тъмно! Много сме смешни и жалки - навсякъде се слагаме без изобщо да мислим за реалните си възможности - то не бе футбол, енергетика, Кремиковци, туризъм, учените и те реват за пари, от културата и те искат филми да правят, високи технологии и накрая едно ГОЛЯМО нищо! Ние сме малка страна, без полезни изкопаеми и с намаляващо и застаряващо населени - липсва ни фокус! Осрахме най-ценния си ресурс - това е природата!

V dogovora e opredeleno Bulgaria da poluchava dividenti samo ot transitni taksi i VAJNO! stoinostta na taksite e nepromenqema, t.e. i sled 10 godini sumata shte e edna i sushta. Ot ekologichna gledna tochka- petroloprovodnite trubi biha se stroili po nai- neustoichivia metod, koito ot dosta vreme ne se izpolzva po sveta. Kato se informirate za konkretni fakti,togava komentiraite.Pulno s filosofi!

Bih iskala da vmukna malko utochnenie do horata, koito zashtitavat tozi proekt, a ne sa si napravili i malkia trud da prouchat kak stoiat neshtata - 1.V DOGOVORA E UTOCHNENO, CHE BULGARIA SHTE POLUCHAVA DIVIDENTI SAMO OT TRANSITNI TAKSI i 2.SUMITE,KOITO BI POLUCHAVALA NQMAT DA TURPIAT PROMQNA, T.E. I SLED 10 GODINI SHTE SA SUSHTITE, e skupi mi sugrajdani, tova li e ot polza za stranata ni?; kolkoto do ekologichnia vupros - METODUT ZA POSTAVQNE NA PETROLOPROVODNITE TRUBI V KONKRETNIA SLUCHAI E NAI-NENADEJDNIA I NEGOVATA UPOTREBA OT DOSTA DULGO VREME E SPRQNA PO SVETA! informiraite se be hora!

ДО 007 - приятелю неможеш да им обясниш, не разбираш ли че мислещите хора в тази държава са по малко от 1%, в държава в която няма ресурси и няма по какъв начин да сме важни народа няма да просперира НИКОГА, нека им обясня на ганьовците по прост начин отностно проекта Бс-Алекс-лис, представете си че комшията иска да прекара тръби през вашия апартамента за да си пусне парно, предлага ви да прекара тръбите, да ви пусне парно което той ще плаща и да ви плаща на месец по 20 лв ей така като такса, вие отказвате защото сте прости а той прекарва тръбите през другия комшия който е 10 м по далеч, дава повече пари за по дълга тръба и сте чао!!!!!!!!!!!!!!!!!

Облият умник който си избрахме да ни управлява неведнъж каза че за нас това не е никакъв стратегически проект, а просто една тръба. Разбира се той голям капацитет в инвестиционните проекти и ето - руснаците но освобождават от нежелания проект.Какво е следващото нещо, което ще откажем?

Някой хора си мислят че са изкарали някаква победа явно е хак да ви е ще се радвата до момента в който осъзнаете че победата е пирова особенно за Бургазлии

Какво толкова се кахърите - нали ние скоро ще станем турски вилает - значи пак ще се ползваме от тези нефтопроводи.

kakuv zentur na Balkanite? Petrolen?Seriosno li? Bravo na Bóiko, odobrjavam!! Da go... 4ervenite slugi!( s zjaloto mi uvagenie kum osvobodilija ni ruski narod)

idealno ili kakto se kazva na turski halal da im e,moje li da vzemat i preskapiq AEC belene-tezi ruski kurvinski nomera moje da minat samo na stani6ev,parvanov i doganov 4e si pada kato rusnacite po piq4kataBB im go kaza o6te v na4aloto ili e vzaimoizgodno ili si go finannsiraite vie pak togava ne 4 na 24 mlrd $ si ocenete reaktora.Da ima pe4alba i za proizvoditelq stiga sme vi nabutvali ;)

Ne moga da si predstavya che nyako se kefyat ot fakta che gubim vsichko i zatuvame yako 0 ekologiyata e opravganie za precakvaneto, kakto i lazhite za pravata na choveka...

Просто не мога да повярвам, че виждам тук коментари от хора които искат тръбата въпреки огромните и недостатъци и реалните опасности, които носи!!!!!!! КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ ?????

Колко гаозпровода минават през Франция, Германия, Белгия и т.н. - от които газопроводи те да се издържат и да са толкова важни? Ето тоговора на въпроса колко е важен един транзитен газопровод за България, ако не са спазени интересите й. Важен е, ако е болшевишка бедняшка страна, и не е важен, ако е богата просперираща страна.

Много соленко ще им излезе на руснаците да си тътрят нефта и газа по заобиколни пътища.Това са руски кьорфишеци за да ни спрашат и накарат да им се надупим.

България печели от туризъм ... аааахахахахааа...не бе другарю, мутрите си перЪт парите със строителство в туризъм

ех, глупави хора - браво защитихме екологията и си отстояхме интереса да сме бедни и маргинални... Вместо да станем петролен и газов разпределителен център с миларди инвестиции в Нефтохим, компресорни станции, хранилища и тръбопроводи, сега щте сме още по-големи маргинали. Толкова ли не разбирате, че това са изгубени пари за БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ, които обслужват петролната индустрия в България!!!? Милиони за заплати и от там за потребление изчезнаха... Ех, глупаци... Търсите ли работа?

В Турция, Гърция и Италия сигурно комунистите са на власт според някои от писанията тук? Няма да строим Белене, няма да минава нефтопровод, газопроводите са на кота 0 , е тогава от къде енергия? Ще трябва топлината, която излиза от многознаещите ни усти да я впрегнем по някакъв начин за полезни цели.

Много добре,така ми харесва..... така по-малко лапачи с висше образование ще лапат без да се трудят!

Чудя се на акъла на някой форумни писачи, значи Гърция и Турция са по глупави, че искат претролопровода да мине през тях, а Б.Б. е най-умен, че се противопоставя?!?!?