Бум на ремонти на автомобили заради некачествени горива

"Клиентите се оплакват, че двигателят гасне, прекъсва, липсва мощност, разказа Румен Дунев

Обратно в новината

Коментари - Бум на ремонти на автомобили заради некачествени горива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зареждам в австря и ви казвам дизеларката фръка фръка !!!

Да бяха само горивата. Българинът разбира търговията като бакалина от " Двойника". Ако не беше така досега да сме завладели европейските пазари, а не дори в Гърция да не можем и хляб да продадем. Олигарсите ще ви обясняват, че гърците не искат да купуват български стоки щото са гадняри, ама истината е, че не им харесват щото са боклуци. Едно време купуваха...

Добре, че моят автомобил е на свободна енергия от етера. Може и да лети. Често се срещам със симпатизанти на Марс с българско потекло. Вече намалената партийна субсидия не е проблем и без проблем ще взема кебапчета от касапницата на Фобос, породена от UAC, на която бях член!

Главно се случва при дизелите, защото при модерните дюзи дупчиците са големи само микрони, за да постигнат най-фин облак и да извлекат максимум мощността от сместта. При огромното налягане боклуци от нафтата така се закучват вътре, че помага само смяна, което ме радва, защото само мишкари и фирми карат на нафта и си го заслужават заради замърсяването, което предизвикват, за да спестят някоя и друга стотинка.

Сега калпави горива,след време изгоряла фаза на зарядната станция...

Истинския бум е на некачествени двигатели и съмнителни технологии с цел покриване на невъзможните норми на евро стандартите. Филтър до филтър, освен да се запушат няма какво друго да се случи.

Напълних в София. Влязох в Австрия и допълних догоре. Влязах в Германия и на девет км на магистралата, по време на изпреварване, двигателят умря. Чука, тресе, мощност никаква. При над 1800 оборота тресенето беше безпощадно. Преспах в джоб на магистралата (да, магистлатата има само две ленти за движение в посока и тук таме има по едно джобже да се прислониш), докато минат прибиращите се към Мюнхен в неделната вечер. На сутринта до сервиза на 15 км ги ми трябваше цял час - представяте си какво предизвиква скоростта ми на движение на двулентов път, където пускат движение и с неограничена скорост. Случката е от септември 2019 с автомобил на 104 хил. каран само от мене. Разполагам с документи.

Не ме интересува колко пише на пробега на таблото, а коя година и какъв модел е таратайката. И дата на първа регистрация.

От километрите съм ги карал само аз, с изключение на първите 7 от завода. Пиша седем, не пиша хиляди. Ако искаш хиляди е седем хиляди метра. На толкова съм получил колата. Казвам ти че имам документи и за колата и за налетите горива.

Направо да ги ожалиш тия нещастници австрийците и германците)))))...нека позная - търгуваш с нов внос, от тия - качваш се и караш)))/ щото това дето го описваш се случва, ама точно обратното....добре , София не е далеч от Калотина...е "магистралата МУ Европа" е много яка, но все има къде да се скрие човек след готиния бензин или дизел у нас....

„Ха ха“ не позна. Грешиш във фантазиите си. Не търгувам с автомобили. Колата съм я взел от завода на седем километра. Автомобилът е навъртял 100 хиляди от мен и то предимно извън България. Малко са леките автомобили със запас от ход до Австрия (920 км на влизане, но 1200 на изход). Ти къде зареждаш, когато пътуваш до Франция?

Това е отмъщението на правешкия глиган заради скандала с ГеПи Груп !

Как се строи хотел Хаят за 400 милиона до паметника на Васил Левски !? А иначе рафинерията която управляваш е на загуба почти всяка година !

Хотел Хаят, първо не е ХАят, а е само франчайз. Второ - строи се с инвестиция. Трето - няма нищо общо с рафинерията. Четвърто - Лукойл е собственост на холандски фондове, които са собственост на Ротшилдови. Пето-.... Плачи троле, няма да си получиш парите. Напразно се напъваш.

защо само в България има конденз в редервоарите на бензиностанциите? И това го питам от позицията на 20 години сравняване.

Никъде вече не може да сте сигурни за качеството на горивата. Ако тази седмица акцизният склад Х обяви ниска цена за доставки на едро - всички са там. Независимо от марката на веригата. От къде е доставено никой не го интересува. Купуваш 300 000 литра пръсваш го по 5000 - 10 000 л на обект и до петък следобяд всичко е продадено. Няма проби няма контрол

А какъв конденС имаше едно време.. Къде ви намериха такива списувачи, бре!?

Тези, които продават некачествени горива, интересно, дали ще има последствия или ... всяко чудо за три дни.

Експертите не изключват обаче иззетите незаконни горива да отиват в туби и бидони и да се препродават с 1/3 по-евтино. Българинът не разбра,че евтиното винаги излиза скъпо.Като сложиш и 20 годишните коли,които се ремонтират от пишман майстори в гаражи и после искаш колата да върви.

Щом е 20+ е всичко друго , но не е автомобил ! Дори парните локомотиви пушат по-малко от тях !

Слушай "Илиян"-е...точно тези 20++ годишните коли си бях баш коли и много-много не бяха така капризни от към ГСМ. Бензиновите...с карбураторите...и вода да влезе...отваряш, продухваш и продължаваш. Старите дизели с редовите помпи и те не бяха толкова капризни...Пък си имаше и филтри ...груби ,фини , такива с чашки-утаители... Е,случвало ми се е октана да е по-нисък...врътнеш малко делкото и продължаваш... Ама ,какво да ви разправям...Преди 30-години се бе един -единствен "Нефтохим",който единствено той си разпространяваше горивата чрез ЕДИНСТВЕНАТА верига на "Петрол". Влезеш в магазина ...два вида сирене,два вида кашкавал...на една и съща цена от Видин до Бургас и от Варна-до Петрич,хляба също ...качеството ...също-такова ,каквото днес можеш само да сънуваш. Днес стотици марки...стотици производители цени да не говорим ...за качество...ВЪОБЩЕ. И с горивата е така! Всъщност ...КОЕ НЕ Е ТАКА ? А ? Даже и банани навсякъде и през лятото има, а не само по Нова година !

Поредният изкуфял старчок !!!

Жена ти не е на това мнение ...

Г-н Дунев безспорно разбира, но никой нормален човек, веднъж минал през сервиза му, не повтаря - защо ли?

За 14 годишен Опел бензинов ми направиха оферта за смяна на масла, филтри, ремъци и водна помпа в размер на 870лв. И преди да сте отворили уста ще уточня, че това е само труд! Материалите отделно.

Румен да вземе да спре да си прави евтина реклама и да обира клиентите. Що се отнася до бензиностанциите в София зареждам само на две - едната е до тунела на люлин, другата в дружба срещу параклиса. Хем с 30 ст. по-евтино хем е качествено. Така или иначе всичкото гориво идва от едно и също място - лукойл. Въпросът е тарикатите с колко бъркоч още ще го разредят.

Карам дизело автомобил.В четвъртък заредих 65 литра на въпросната бензиностанция в Дружба.Колата и падна мощтноста и ми вдигна разхода с повече от половн литър.Така че и там стават издънки.

Изхвърляш локомотива и си купуваш електромобил и където да го заредиш никога не губи мощност :) Чиста физика и електротехника :)

Елктромобила не е за дълъг път , засега.За града малки разстояния да, но за извън не.

Е как да не :) вече новите модели пробега е 500км и батерията се зарежда до 80% за 30 мин ! Колко дълъг ?!

За сега си минал по тънката тарифа. Бълха те ухапала. Некачественото дизелово гориво може да ти създаде такъв проблем с горивната уредба, че свят да ти се завие. Да припомним: Една нова дюза е между 500 и 800 лева в зависимост от видът и. Ако има увреждане и по помпата, тогава сметката става дебела. Има хора, които са далеч от автомобилната техника и не знаят, че в горивната уредба на дизеловия двигател има много прецизни двойки, където хлабината е 1-2 микрона. Мазането става от нафтата. Ако тя е некачествена, следва катастрофа!

Каде забравихте пътища и магистрали

Никой, кото се е хванал с Русия не е прокопсал, никой. Просто няма такава държава.

Но тъпанар гологлави има колкото щеш

Това изказване за "1/3 по-евтино" е подозрително конкретно...

Колкото и стар да е автопаркът в България и колкото и бавно да се обновява - обновява се! И родните мутри - държащи бензиностанциите, е крайно време да се разберат с мутрите - държащи сервизите и автокъщите, ЧЕ ТЪЙ ПОВЕЧЕ НЕ СТА'А... Страдаме всички... Мина времето на А92 и на старото TDI... Колкото и да стискат - настава време за бистра и качествена нафта, каквато е в Австрия, а не с добавки, оцветяване и като стане -10 градуса се спачоса като мастика.... Не става вече, господа, не става, КОЗЪТЪ СИ САКА ПРЪЧ !!!

и като стане -10 градуса се спачоса като мастика Много хубаво сравнение. Хареса ми. От наблюдения обаче искам да кажа, че става по-скоро като желиран бульон, подобен на тези, които бодат в пилешките и свински филета. Направо в студа става на манджа. Обръщаш чинията и ТО (подобието на гориво) остава в чинията!

Добре де, защо и телевизи и сайтове постоянно се допитват до "светилото" на автомобилните проблеми Румен Дунев? Да не би да си плаща да изкаже някоя и друга глупост? Моля, намерете някой по-свестен специалист в областта...

изпускВателна????

Като прочета Дунев и специалист и конденС, не довършвам четенето!

"Конденс"! Ти да видиш, мила моя майко льо!

Точно пък от Дунев акъл и диагностика.... айде нема нужда !

По голяма простотия скоро не бях чел,и журналиста и ,,специалиста,, са на едно ниво!

Па и ти си един диагностик и майстор... Заради маркуч за 50лв искаше цяла турбина за 1000лв да ми смениш...

"конденС" ??? - какво ли ще е това чудо неграмотнико?

Точно пък на Дунев няма да вярвам. Два пъти ходих в сервиза му, и двата пъти се справиха некадърно. По скоро ми прилича на самореклама тая статия...

АБе всичко което се продава в БГ е боклук.

Добре де, нали уж Западните Балкани?

Проблема е в трошките , сервизите а не в горивата !

Зареждам само на бензиностанции на големите вериги. Тези малките изнемогват и за това се чудят с какво да разреждат, за да излязат на печалба.

VM голяма верига ли е?

Пише се за "евтина" ,ама не е ...ЗЛАТНА ти излиза ! Ако зареждат там,подлъган от цената, виждаш как колата ти е вдигнала разхода...,но НЕ че горивото е некачествено, а защото са ти сипали...ПО-МАЛКО ! Специално за LPG-то е така...Лично се убедих !

Той тийнейджъра вече дърт и ги гелпи

Купуваш хибрид или електромобил и този проблем изчезва :) Не съм чул да се е повредил електромобил заради некачествен тик :) Същото важи и за plugin хибридите :)

Докато държи батерията де...

в момента, в който електромобилите станат по-масови ще видиш какви схеми ще им измислят и за тях, просто стой и гледай.

Никакви схеми ! Те не са за прости хора и за още по прости автомонтьори !

Ама ти си кух като градинска лейка.

така си мисли дъртото поколение,при тях няма напредък и промяна и искат всички да мислят като тях както е било миналия век та за това да си гледат "пенцията" и да не я мятат от балкона

Дай му на българина 20г каруца да се прави на майстор ! Виж ако му дадеш чист нов модел автомобил той се чувства като индианец ! съвременни автомобили не са индианци :) Те са хора които наистина имат нужда то автомобил , а не от каруца !

доста сте кухи и не виждате по-далече от носа си - при автомибилите с ДВГ дрането тук е с бензина, но в момента, в който EV-тата станат масови просто ще видите как ще намерят от какво друго да дерат! Тези горе ако си мислите че ще оставят просто ей така народа да си джитка на ток за без пари то сте в изключително дълбоко заблуждение! Евтиното ще е само в началото!

Лошо е да си неграмотен ! Огледай се какво се случи в страните около нас ! Словения , Хърватия , Румъния и ще си отговориш ! Ще ти дам един съвет ! Във всеки сервиз който влизаш питай дали могат да обслужват електромобили и ще разбереш защо са такива настроенията в БГ !

Много дизеляци в този сайт !!!

Как ще стигнеш с електромобил до лефкада например.На репатрак ли ххахахахах

Има няма 4 дни и е там :-)

Тези с минусите сами ясни ! Дано скоро ЕС въведе забрана в големите градове за автомобили които не поне Евро 6 и ще се смея искрено с глас и ще видя какво ще правите със каруцата която наричате автомобил нищо , че децата са по-малки на възраст от нея ! Нищо , че за вас това новият ви автомобил само на 15+ години :)

Бедността не е порок. Мечта на мнозина с малко по-добри възможности е да няма други на пътя, и той да е свободен само за тях. Който го пожелава това, нека той първи остане без възможност да има/ползва автомобил.

Че теб ли те бара в кръчмата на Подгумер Ко ще въведе ЕК Ха

хибрид или електромобил - напро не тъ издържам карам ти