Д-р Абуаси: Чужди емисари застрашават националната сигурност

“Ердоган има конкретни планове за Балканите, които включват радикализацията на мюсюлманите там", каза специално за Дир.бг д-р Мохд Абуаси.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Абуаси: Чужди емисари застрашават националната сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абуаси е прав за салафитската пропаганда в България. Моят проблем с него е, че той просто иска да замени салафитската пропаганда с шиитска. Не му пречи коранът, не му пречат кръвожадните постулати в исляма. Пречи му само другата секта. Абуаси е агресивен камилар, който се преструва на цивилизован европеец. Не може да се добър човек и да вярваш в корана, който призовава мюсюлманите да ни режат главите докато цялото човечество приеме исляма!!!

Човека е напълно прав. Дано има някой да го чуе.

Поредния талибан, които учи България какво да прави, след като е забравил от къде е дошъл....

Преселва се в България през 1984 г. Завършва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Арафат го е пратил в братска страна да учи след промените се продал знаете на кой намерили му хубава служба да ни трови с техния ценарий не го ли усещате винаги когато техни планове са в опасност разлайва се и този за оформяне на обществено мнение

Не говори Глупости човече, а се учи от него ...От всичко ,което пишеш се вижда, че имаш нужда...

Този така наречен специалист от кога не е видял Рамала.

Ако не е агент на ДС да стана трамвай.

Не, не е...Хайде ставай трамвай,,, Аман от хейтъри.... Този народ никога няма да бъде единен.. Все ще се намери някоя черна овца да каже " е нема, па"

Сегашния закон за вероизповеданията и сега дава известни средства за борба със злоупотребяващите с него, но те са крайно недостатъчни. Чл. 7. (1) Свободата на вероизповедание не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други лица. (2) Религиозните общности и институции, както и верски убеждения, не могат да се използват за политически цели. Чл. 8. (1) Правото на вероизповедание може да бъде ограничено, ако са нарушени изискванията на чл. 7 чрез: 1. спиране на разпространението на дадено печатно произведение; 2. спиране на издателската дейност; 3. ограничаване на публичните изяви; 4. отмяна на регистрацията на учебно, здравно или социално заведение; 5. преустановяване на дейността на юридическото лице за срок до 6 месеца; 6. отмяна на регистрацията на юридическото лице на вероизповеданието. Според мен трябва да се добави член, който да забранява приемането на финансови помощи от чуждестранни организации и чужди частни спонсори.В случай на установяване на такива да дава възможност за конфискация. Другото което трябва да се добави е възможност за експулсиране на чуждестранни религиозни емисари ако се установи че застрашават националната сигурност. Третото е да се добави възможност за арестуване и лишаване от свобода на религиозни дейци, ако проповядват религиозни учения, застрашаващи националната сигурност.

...този човек говори истината !...шапка му свалям !...никои от плазмодиите и продажниците в парламента ни не е по- балгарин от него !

Така е всеки, го усеща, но когато има и кой да ти го обясни е още по-добре. Такива експерти родени и израснали в Близкият изток са много полезни, защото познават хората там. Ердоган е нещо като турският Бен Ладен.

Правилен анализ на ясен, достъпен за всички език, направен от очевидно интелегентен и информиран човек. Трябват ни повече такива (и хора, и анализи).

Трябват ни нови закони и действия !

Стига двоен стандарт!!!Стига дивотии!! Какви са тия български турци, живеещи в турско и идващи само по изборите да мътят водите!!?? Да се промени закона и да им се отнеме българското гражданство, на всички до един!! когато турския фашага разреши да имат избори-там да гласуват или не-тяхна си работа!!!

Един д-р от СУ макар и арабин трябваше да го каже направо,нашите саморасли политолози и други пенкилер си траят и се крият под кушетката, само едната им ръка се подава за хонорарче.

Мохт Абуаси е един интелигентен и умен човек.Мисли доброто на България.Да го каже и на ЕК,че се регистрират тук разни партии забранени по Конституция-като ДОСТ,Евророма ,че и ДПС.Осман Октай казва подобни неща ,че Дост е партия на агресивната политика на Турция,която се пренася и в България.Мечтата на ИД и Ердоган е една и съща.Световен халифат и шериат.Шериат значи средновековно мракобесие,проявява насилие срещу неверниците,т.ес.християните.Радикалният ислям е подбуда за насилие.

Вместо да се вайкаме че няма кой да ни защити, трябва да приемат законодателни мерки за ограничаване на ислямизацията в Родопите и североизточна България, където във всяко село се издигат джамии дори когато няма и един мюсолманин в селото. Да се въведе донаборна 6 месечна служба, да си превъоръжим армията и да се разработят планове за противостоене на Ердоган. Да се спомага за създаването на единен генерален щаб на Европейските армии с цел обединена защита на границите на Европа. Да не се разчита изобщо на Русия, а най-вече на балканските страни без Сърбия и Босна и Херцоговина. С Гърция, Македония, Румъния да се създаде общ фронт в защита на Балканите, подпомогнати от ЕС.

Някой може ли да ми обясни по каква причина името на ердоган стана толкова използвано в България.Сякаш по команда всички медии започнаха да тръбят против него. Колко години вече той е човека в турция, етническия проблем съществува в България още от времето могато ес дори не е бил проект. Всъщносъ ние нямаме проблем с турците живеещи в Кърджали, нито с турците в Турция. На нас ни се вменява че имаме проблем с тези хора. Докато дпс беше една, тя беше проводника на турски интереси, сега има дост и тв е виновна за проблемите с Турция. А то такива има само в главите на простите журналя които изпълняваъ политически поръчки. И всъщнсот от какво с епритесняваме - нали сме членове на ес-то , пълноправни при това, равноправен партньор и в нато. Защо трябва да ни е страх от нещо.Ако не разбирате иронията ми, жалко за вас двмократи.

Това е пределно ясно, че се чертае нова карта на Европа. Използвайки Близкия изток Ердоган( след консултация с Путин) е готов да се настани на Балканския полуостров, като тук ще бъдат настанени всички мигранти, но Путин ще сложи под крилото си Сърбия , като по този начин ще се яви спасител на Европа от радикалните мюсюлмани. Така че братя българи стягайте куфарите и на Запад! Тук НАТО няма да ни защити( а жалко)!!!

И да бъдат настанени, насила не могат да бъдат държани. Ще умрат от глад тук. Просто няма кой да ги храни. Хайде стига лъжи и апокалиптични пророчества.

Браво за анализа и смелостта да го публикувате, д-р Абуаси. Дано най-после безгръбначните български политици се вземат в ръце и предприемат необходимите законодателни промени, за да защитят интересите и сигурността на страната. Ето сега Местан щял да иска изборите да бъдат касирани. На това трябва да се сложи край. ДПС и ДОСТ са незаконни, работят срещу България. Крайно време е да бъдат забранени.

Да, наистина са безгръбначни, че пък и страхливи. А Аллах гледа отгоре и скоро ще започне да наказва наред. Защото истинския Аллах иска мир и любов.

Всичко хубаво, но всичко се развива. Какво ще я прави Ердоган тази единолична власт, ако се изтеглят западните инвеститори, туристите, ако се посвие търговията? Че само руските туристи нанесоха такъв удар, че той беше принуден да се извини! При грандиозната промяна, която е замислил, му трябва външен враг, за да консолидира избирателите. После се очаква затишие. Но ако затишие няма, жална ни майка, защото проблемът при нас е, че никой не стои зад нас. Това на Меркел, Могерини, Юнкер знаете ли какво ги боли за нас? Ние сме сами и този път, наистина като сираче в шумна компания!

СТИГА ПЕСИМИЗЪМ !!!! Да прав си..Светът се изменя.. Тук сме и това е част от съдбата ни като Народ.... Стига сте треперили пред ердоган!!!! Който и да е той НЕ МОЖЕ ПРОСТО ТАКА да избие цял Народ.....

Този АНАЛИЗ тежи повече от Две писма от Доган взети ЗАЕДНО!!!!!

Много ТОЧЕН АНАЛИЗ!!!! Искрено се НАДЯВАМ зад него да застане мнозинството от българските, балканските , а защо не и европейските политици. Ислямът в този си вид е ЗАПЛАХА, независимо,колкото това не се харесва на НЯКОИ...

В краен случай ще освободим западната граница.

Браво Базил. Много точен анализ.

Браво Докторе, Кратко, Точно и Ясно - право в целта.... Така турците не могат да обвиняват , че това е мнение на български националист, НО ФАКТА е ФАКТ, нали??? Сега бб и ГРОБ да му мислят, щото идва Национален Въпрос за решаване, а той НЕ МОЖЕ да се реши с аудиенция на Юг....

Ха-ха, Борисов към неговата "велика стратегия" - на всеки ъгъл дюнерджийница, да добави още "а на другия ъгъл кенеф". Толкова могат, т.е. нищо не могат, но пък се на.с.ират яко! :)

Всъщност, т.нар. "стара емиграция" в България - като палестинаца д-р Абуаси са наясно, че те ще са от първите жертви при екстремистки изпълнения на ислямисти и джихадисти у нас. Жалкото е, че трябва той, а не някой български политик да започне да нарича нещата с истинските им имена.

БРАВО за точния анализ. За съжаление - много факти навеждат на мисълта, че е абсолютно верен. Професионлизмът трябва да се уважава, а и д-р Абуаси явно повече милее за българските интереси, отколкото някои (повечето) политици с български имена... :( Това негово изказване е равно на действие, което вероятно ще му донесе риск от атаки и негативи, но го е направил - затова: моето уважение !

Докторе,кой прибра парите от-за доста ? защо се страхувате да го скалпирате или смятате,че страхът е българско качество ???

Хареса ми написаното!

Прав е човекът! Добър анализ на д-р Абуаси!

Имам усещането, че "боят настана!" Остава да се "разтупкат сърца ни"... Най-вече на политиците (не броя Ахмед-лисицата!).

коранът, също като и Библията са доктрини писани преди векове! писани са от не твърде учени хора по сегашните разбирания за учен. и корана, и Библията са като голям супермаркет, вътре можеш да намериш всичко и да го ползваш всякак! не са виновни религиите, че някой хора ги използват за домогване до власт!

Напротив! Няма по-вредно нещо в човешкото съзнание от каквато и да е религия! Няма повече жертви в човешката история от тези в религиозните войни! Няма по-затлачващо човешкия дух от религиозните фантазии! Няма по-нагло-крадлива човешка институция от религиозната! При това милиардите й жертви са "доброволни"!

Не четете ли тук какво искат вече в България мюсюлманите - цитират и какво им казва Корана - да убиват и да наказват, според тяхната религия??? СТИГА СПАХТЕ, А ВЗЕМЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ!!!

ще ги стресираш и уплашиш .

Леко е тъжно човек който не е роден в България да пише и говори така за Българската национална сигурност... Държавните мъже трябва много внимателно да се вслушат в този мъдър човек, за който бих написал с главна буква Българин!!!

Много точен анализ!!! Честно, не мога да си обясня липсата на адекватна и своевременна реакция на държавата ни???!!! Та това го знаем от години! И нищо?! Нямаме ли право да се защитим?! Защо още не са забранени салафитите, уахабитите и т.под., и не са изгонени като мръсни котета, без право да влизат в ЕС завинаги???!!! Защо не са отрязани турските колони в България???!!! Не сме ли свободни и независими???!!! Нашите деди, напразно ли се бориха и загиваха???!!! Но щом си избираме същите палачи, май сами сме си виновни... Всеки да си намисли, какво да обяснява на децата и внуците си, ако ще ги има, де...

Свободни и независими?! С чужди бази и мнооого началници. Ако решат няма да ни има.

Когато не повярват гибел за тях! (47:8) За неверниците са предвидени мъчения и наказания: За неверниците има болезнено мъчение. (58:4), За неверниците има унизително мъчение. (58:5). Самите наказания за неверниците са особено жестоки: Да се отсекат ръцете и нозете им кръстом! (5:33), т.е. ляв крак и дясна ръка и обратно. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! (8:12) За неверниците е мъчението на огъня. (8:14) и др. В сурата Нух даже има молитва към Аллах: Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник! (71:26).

С корана се забърши отзад!

Моля докторе да изпратите незабавно сигнал до г-н Цацаров Главен Прокурор на България.

Не закачай цацаратурата, в момента той СПИ !!!!

Искам да похваля Валерия Калчева за добрата статия и д-р Абуаси за добрия анализ! Много точно отразяват действителността!

Имаме Център за близкоизточни изследвания, а се оказва че политиците, които решават какво трябва да е отношението ни към диктатора Ердоган и други подобни на него, не се възползват от историческите изследвания на този център. Д-р Абуаси казва в прав текст: "Ердоган има конкретни планове за Балканите, които включват радикализацията на мюсюлманите там."

Ами ДПС кой я създаде?Създаде я БКП и КГБ в полза на Русия.И сега понеже русия е бедна и няма пари-започна да подскача-и българските агенти на КГБ-също.Ние трябва да си гледаме българският интерес.Турция и русия да вървят на майната си.

Прав си, но пропусна САЩ и ЕС...

JMM®

Абе дебил, ние СМЕ ЧАСТ от ЕС. Думите ти ЕС да върви на майната си, означава и България да върви на майната си - схващаш ли ?????? Това русофилистиците сте големи безродници !

И то е казано от български гражданин, който не е българин по род и кръв и не изповядва официалната за страната ни източно-православна християнска религия! Какъв по-ясен пример за това, че за всеки, независимо от вяра и етническа принадлежност, има място у нас като български гражданин и всеки такъв има всички възможности спокойно и безпроблемно да живее, работи да се развива в нашето общество!? Местане, агент на МИТ, вече престани с твойте нагли и безпочвени искания за "права" на "турците" в България, защото на всички е ясно че открито работиш против държавата ни и в интерес на турското правителство!!! А всички определени от народният вот партии да влязат в 44-то Народно събрание не дремете, а спешно променете всички закони които дават каквато и да е възможност за намеса, от когото и да било и под каквато и форма да е, във вътрешните ни работи и да застрашава националната ни сигурност!!! На първо време променете закона за вероизповеданията и отменете двойното гражданство!!! Който иска да е български гражданин, нека бъде наистина само такъв, независимо в коя държава живее! В държавата ни няма място за религиозни проповедници които са на щат към външното , или което и да е друго, министерство на чужда държава!!!

Още един, дето ми обяснява, че аз 29 години дълбоко съм грешала, като съм приемала, че ДПС е етническа партия и за нея гласуват автобуси избиратели от Турция. Не, не било така! Всъщност ДПС са патриоти, а ДОСТ са врагЪ! "Чужд емисар" ли е "Абуаси"? Тцъ! Наш роден депесарски емисар, водещ добре подплатена кампания против конкурента ДОСТ.

Той е чужденец, но какво правят българи в тези етнически партии?

Именно това е въпросът. Защо 30 години съществува ДПС? Защо 30 години няма проблем да идват тумби избиратели? Защо в цели градове се говори на турски? Защо имаше новини на турски? ДОСТ и ДПС са едно и също нещо - незаконни и олигархични партии в чужд интерес.

Дори и на този му светна, че на ердоган не му е чиста работата. Слушка си изсраел пък се прави на праведен ислямист... Между другото араби и турци не се обичат много много нищо, че са мюсулмани... Дали няма общо с това, че турция си е жидски проект от самото начало.

Може би има и нещо общо с това, че повечето недолюбващи Турция арабски държави са били също част от Османската империя.

Въпросът е много лесно решим Изселват се всички мюсюмани от България и заплаха няма.

Още по-лесен и сигурен - дезодорант Циклон Б.

в Румъния и затова сега те нямат проблем с мюзлите! Да се чудиш защо го застреляха като куче, вместо да му благодарят?!

Това е добре известно отдавна. Учудващо е, че независимо от фактите, продължаваме да говорим за толерантност и човеколюбие, докато срещу нас стоят хора, за които тези понятия не означават нищо. Защо регистрираха партия ДОСТ? Нима не се знаеше що за партия е това? Защо ГЕРБ приеха постановление 208? Нима не знаят каква е целта на онези, които изпращат прииждащите тълпи "страдалци"? Защо телевизиите ни облъчват с призиви да приемаме чужденците, макар, че не ги искаме? Какви са плановете, които не знаем?

отговора е един-знаят разбира се,а другия извод който е длъжен да си направи всеки за себе си,е че сме дали власта на национални предатели,които ще ни затрият като народ и държaва!!!

БСП казаха, че ще отменят постановлението, но не ги избрахме, защото са "комунисти". Президентът също спомена, но не говори вече, очевидно има договорки, за които ние не знаем. Все пак, ГЕРБ вече бяха взели милионите от ЕС, уж за границата, но май са за заселване на чужденците.

И сънародника на д-р Абуаси ,Ясер Арафат (един от най-видните масови убийци) призовавяше палестинките да раждат по 10 деца!!Пак от там са думите "ние носим атомна бомба в утробите на нашите жени"..

Както винаги много компетентен и информиран. Браво на него. Слушайте анализите на този Човек,той говори много вярни неща. Вътре е в нещата и винаги е бил на позиция да защитава интересите на България и Европа. Като човек със спацифично образование,опит и саж Ви казавм,че не случайно САЩ си набелязаха като приоритет навремето Турция,захраниха я с пари,индустиря,базата Инджирлик. Такива неща не се правят случайно и временно. Това е далечна стратегия с определена тактика. В Турция са вкарани много пари и планове така събитията предстоят.

Дали разбрахме в какъв капан сме? При агресия НАТО няма да ни защити, защото не се намесва в отношенията между натовски държави. Русия не може да се намеси, защото веднага ще се задейства член 5 от Договора на НАТО. Станахме русофоби и руснаците няма да възпират турците, ако решат да си късат територия, защото не ги интересуваме. Нямаме полезен ход!

Повече ме плаши фактът, че преди няколко месеца САЩ прехвърлиха ядрените си бойни глави в Румъния, през България. Пак казвам, че не заради Русия, а заради онзи откачалник Ердоган!...

Ердоган посред скандала с Русия пуска вече руснаците само с лична карта. Кой бе, мама Ви мръсна подлоги нещастни, ви плаща да плашите хората.

Трябва не толкова да се плашим, колкото да проумеем истината. Ердоган не крие плановете си и открито заплашва. От години се говори за тъй наречената "зелена дъга", която минава и през нашата територия, в села и махали се строят джамии, българите мюсюлмани и те се възприемат като турци, но ние си нехаем. Дойде времето да се поуплашим.

Помните ли как, с благословията на Обама, чудесно се разбираха Ердоган и ид? Синът му купуваше петрол от тях и после го продаваше тройно нагоре. Стигна се дотам да свалят руски самолет даже. Какво стана после - защо се изпокарха, защо имаше опит за преврат и какво се разбраха Турция и Русия? Казвал съм го и преди, но да повторя и дано някои им светне лампата - Ердоган се скара с ид затова кой да управлява ислямския халифат. По-точно Ердоган иска не халифат а да възстанови Османската империя - до Египет чак. И сделката с Русия може да бъде само една - Путин да не защитава България или кюрдите. Руснаците вече доставиха оръжие на сърбите и дадоха заявка, че ще пазят християните дори и в Сирия, но ние не сме в тази графа.

При евентуална война (дай боже да не се случва), не вярвам Русия да изтъргува България. Да не забравяме, че има огромен брой руснаци у нас! По-скоро е ставало въпрос за кюрдите, или за енергийните проекти са се споразумели. Повечето християни в Сирия са капсулирани около Дамаск и поддържат Башар Асад.

Много е точен д-р Мохд Абуаси, но кой от управляващите на прехода да го чуе. И народа блее. Докога? Докато му нахлупят фесовете ли? Докога бре братя българи? Докога???????????????

Докога ли? Може би до следващите избори, а може би никога. Бойко нали с Ердоган си казваха "братко"? Нали не се противопостави на европейската политика за бежанците? Нали не се противопостави на регистрацията на ДОСТ? Е, умните хора ПАК гласуваха за него. Неизбежно се сещам за онзи виц: "Плувай, плувай, не е риба"...

Ако имаше кръстоносен поход, никой не може да се съмнява че арабският свят щеше да бъде издухан за 1 месец. Нали няма хора които да вярват че една шепа камилари могат сериозно да се противопоставят на христянския/белия свят?!

Само да уточня, че "шепата камилари" вече са 1.5 милиарда & counting. Турците са били 27 милиона през 1960, сега са 80. Това е така, защото раждат по 5 деца, както невидели. Слава Богу, че повечето нюкове са в християните, та лесно могат да обърнат баланса. Въпреки това, тази статистика е стряскаща. Мюслитата стават все по-войствени.

Глобалистите имат планове за Балканите, Ердоган и албанците са техни оръжия.

veska

Д-р Абуаси е много точен, но неговите анализи не отговарят на политиката на европа и америка за България! А българските властници са само изпълнители на техните нареждания.