Москва: Не сме нарушавали небето на България

Министерството на отбраната на Русия опроверга информацията за нарушаване от руски самолети на зоната на НАТО, за която отговаря България.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Не сме нарушавали небето на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смрадлив руснак .агресор.

Няма значение дали са нарушили въздушното ни пространство братушките. Да заповядат, те винаги са добре дошли в България и дано по-скоро за трети път да ни освободят.

руските самолети никога ,ничие въздушно пространство не нарушават, то си е тяхно

за това!

то след тоя реактор, дето има да плащаме ми е все тая кой ще ми наруши въздушното пространство.

Този, който продава реактора и нарушителят са едно и също зло. Не е ли така, мурзилке? А такива като тебе си продават задниците за дребни копейки /обезценени/. Поздравляем.

пак някой друг ни е виновен. едно време Луканката и Екогласност Свищов спряха строежа на АЕЦ-а. Достойни българи бяха. След това кой рестартира проекта - БСП-то. Всички пакости си ги правиме сами, така че, сърди се на себе си. къде беше ти като рестартираха проекта? пиеше бира и чоплеше семки , нали?!

И този неадекватен боядисан мухльо-министър на отбраната ще дава акъл кой къде да лети.

Това му е работата, пикльо недорасъл.

Разбира се, че не са го нарушили. То само се е нарушило. Антируска провокация.

Не обвинявам Ненчев, но в такива времена мълчанието е злато, кой го интересува дали са нарушили или не зоната за наблюдение. На руснаците им пуши главата дето се казва, няма нужда от ненужно говорене.

Не е важно дали има проблем с полетите на руски самолети над Черно море, важно е да се отработи надника към хамериканското посолство и инструкцията за противопоставянето на руснаци и българи. Да се приложи старата максима - Разделяй и владей.

Няма какво да се разделя. Русия е враг на България и цивилизования свят. Нашите съюзници са в НАТО и ЕС.

И с неформални съюзници Катар и Саудитска Арабия - безспорно "по-добрата" част от света.

Що не си изясните зоните и да не влизате в излишни спорове...не разбирам министъра ни...има си начин за сигнали и протести...приказки по медии и то празни... ние най малко имаме право да протестираме срещу руснаците, без причина....мравка размахва пръст на мечката, хехе!

Какво, наистина не са го нарушавали.

Меко казано статията буди недоумение!Гледах интервюто с министър Ненчев в неделя и в него никой не говореше за въздушното пространство на България!Ставаше въпрос за контролираната от България прилежаща зона,която е и зона на НАТО!Ставаше въпрос за полети на ВОЕННИ самолети с изключени транспондери,а не за граждански такива .Граждансике се регистрират отделно!

На руските тролове им е наредено да плюят срещу България и те го правят с голямо усърдие!

МО опроверга Ненчев: Не сме казвали, че руски самолети са навлизали във въздушното ни пространство Публикувано на 27.07.2016 в България

"българската зона на отговорност на въздушното пространство на НАТО.

Днешното обяснение на българското МО показва, че в изказването си министър Ненчев не е бил коректен по отношение на руските ВВС и техните полети над Черно море. източник: link

Споразумение за разпределение на въздушното пространство над Черно море, за всяка страна е определен регион за полетна информация, отговорност и контрол (за България Flight Information Region Sofia FIR Sofia). Този регион има координати в акваторията на Черно море далеч извън морското и въздушното пространство на страната.

Нашия министър Ненчев, направо ме хвърли в публиката със своите разсъждения за " зоната за сигурност на НАТО" за която отговаря България. От руска страна са поискани точни параметри на тая зона и къде точно са засечени руските самолети. От наша страна все още не са дали отговор, освен компетентното мрънкане на Ненчев. Като не е за този пост, по-добре е да мълчи и не ни вкарва във военни филми срещу Русия. Защото 2 минути са ни много....

ти и сега си се насрал.

Коя ли "българска майка юнашка" те е възпитавала ...

БЕЗ ДА ОБЯВИ ВОЙНА: - На 22.06.1941 е бомбардиран Добрич. Разрушени са 4 сгради, двама души са ранени. Справка: ЦВА, ф. 1000, оп. 2, а.е. 20, л. 135 и 137 - На 12-13.09.1942 се провеждатъ нощни бомбардировки над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица. Един самолет хвърля 3 бомби над Стара Загора - убита е една жена, а 17 човека са ранени. Бомба е хвърлена и над Горна Оряховица ранени са двама души. Над Русе са хвърлени 4 бомби. При с. Червена вода са хвърлени 9 бомби, а при с. Бузовград 8 бомби, които разрушават една сушилня. Нападенията принуждават правителството да въведе затъмнение над цялата страна (затъмняватъ се прозорцитѣ за да не се вижда свѣтлина, бележка моя) от 2 октомври 1942 година, което е прекратено на 16 май 1943 година. През 1942 г. са бомбардирани 7 населени места, убит е 1 човек и 19 са ранени. Пуснатите бомби са над 27. Справка: ЦВА, ф.22, оп. 3, а.е. 385, л. 210 - На 01.12.1942 съветски кораби изстрелват към сто снаряда по българския бряг край селата Горун, Св. Никола, Нанево, Камен бряг, Поручик Чунчево, Тюленово, Шабла и Езерец. Справка: Вестник "Българска армия" бр. 16138

Те пък англичаните засипаха София с цветя и я ръсеха със светена вода да въ е ба в малоумниците!!!!!!!!!!!!!!!

След като не са могли повече да достигат София, руснаците са настояли съюзниците да продължат бомбардировките на България!

Бах маа му и бомбите ! Имало ли е тротил в тях?

имало е сърпове и чукове по тях!

Цели 25 бомби а въъъъъъъъъ!!!!!!!!!!!

...ти за София 1943 1944 за София кажи....))))))

ChatGPT

От малоумния ти коментар си правя извода, че или руснаците ся мятали фалшиви бомби или са ги мятали в обезлюдени региони... справка - цифрите дето даваш

Какво ще стане ако на някой руснак не издържат нервите при следваща изцепка на президент или на военен министър и натисне копчето за американските военни бази на българска територия ?

От писаницата ти става ясно, че става дума за антируска пропаганда по време на фашисткото управление в България, когато също е имало такива платени лъжци, които са настройвали хората срещу Русия, включително и срещу комунистическата идеология. Да не говорим, че никъде не се споменава кой е бомбардирал. Но за интелектуалци като теб този въпрос не е важен.

Това си е нападение. Инкогнито руски самолети дебнат около българската граница... Защо го правят ? Съмнявам се да е от добри намерения.

на добрите кравари едва ли се съмняваш....смешник

Ако това е "нападение", то следва че американските бази на родна земя са "окупация", а хората подпомагащи окупаторите са предатели.

Много се разсмях вчера като по новините на Нова ТВ, мисля че беше обявяваха новината така "Сблъсък в небето" и после коментираха думите на нашите измислени военни и на истинските руски военни! Смешно е защото единственото, което можем ние да сблъскаме в небето с руските изтребители са няколко пощенски гълъба и може би орлицата на Лудогорец, която обаче понякога е своенравна и си лети накъдето тя си иска! Та от този сблъсък на птици с руски изтребители би се получила като резултат някаква трагикомедия за нас и голям срам най-вече! И въобще защо се "дървим" на руснаците като всъщност нямаме "топки", нито този другия атрибут, при положение, че те не нарушават действително нашето въздушно пространство, а някаква измислена част от въздушното пространство, която била на НАТО, което пък от своя страна не е държава ама имало влияние върху някаква си въздушна зона! Егати ...

Те пък като са толкоз военни, защо изгубиха студената война и ни продадоха на НАТО за жълти копейки ?

Е, техните грешки не оправдават нашите, по-точно на глупаците отгоре.

хайде фанатици от сектата на русофилите. защитете руската гледна точка срещу Българската.

Та тук едни тролчета редовно въртят едни цитати " Който ни освободи, той щени пороби" и го прилагат така да се каже във връзка с освобождението ни от Османско робство и това че Русия е причината за това! Та сега като като се замисли човек нали САЩ ни освободиха от социализма и влиянието на СССР тогава излиза че САЩ са ни поробили!

СССР ни пороби 1944 г. СССР ни предаде и продаде на Хамериканците. СССР изгуби студената война. Русия се отказа от нас. Вече не ни приемаше за брат. Сега, какво искат ?

Хахаха, от твоята реплика раБирам, че България не е имала нито народ, нито управници, дори не е държава. Явно сме стока, която всеки според изгодата си подмята насам и натам.

НЕ ВНАСЯ СТОТИНКА В БЪЛГАРИЯ! АМЕРИКАНСКИ ЛИ Е?

само дето тоя "цитат" е творение на някой НПО чекиджия: вече излязоха мазоли на езика на компететни лица да обясняват че горното писмо с тоя измислен цитат го има само в интернет - и никъде другаде... и за срам даже от тоя фалшификат идиоти сценаристи вмъкнаха тая фраза в последния филм, по-точно пародия, за Левски...

че подковават вола и тя се наредила до него! Хахха познайте кой играе ролята на жабата?

Като сравнявам генерал майора на снимката с нашите поплювковци, пишман генерали, лизачи и навеждачи, а като се сетя какви ВВС имат Русия и нашите 3 бр. изпърдени Мига, просто ми е тъжно, че нашата държава и ВС, колкото са останали, е в ролята на Мравчо, който зверски се изсрал в бърлогата на мечката за отмъщение, че тяа разсипала мравуняка им....Жалки сме в усилията си да лижем краваро-брюкселски задници....

Прав си ! Не могат да пият като този! А като го гледам, още е махмурлия !

Така е, но могат да лижат и то доста успешно краварски задници нашите поплювковци лампазари, а ти за руснаците не се тревожи, те ще се оправят, но ние-не, с подлоги политици и военни и тъпи бастуни като теб, които не виждат истината, колко сме жалки в очите на света, подлогите никога и никой не е харесвал....

Като гледам зверския поглед на руския генерал на снимката стигам до извода,че пие като за световно.Между другото е и еничар - роден е в Молдова,учил е в Украйна, но служи на Русия.

Русия не вярва на сълзи!

Няма и да го нарушите- животът на руски таралясник над страна от НАТО е 15 сек :))

ти за живота на краварския раптор над идил ни кажи )))))) че гаче ли и той не е бил по дълъг

заради тая снимка и тримата туристи , що искаха да идат в русия за седмица, се отказаха!

типичен руски индивид! и ония зад него ! кой нормален човек би искал да седне до него??

Генерала е типичен Викинг.

на мен радар ми не трябва за да разбера, че "братушките" правят пакости. после като им свалят самолет и реват

На 9-ти ша видим колко е тъп ЕР-МАНГАЛ.

Търси се причина да се докара американска войска и у нас .

е! те са си тук от много време, виждам , че дори не си разбрал

Наберете в търсачката "Български военни бази за съвместно ползване", както лицемерно и подличко са наречени американските бази, харизани за без пари на американците и четете. Всичко си пише. Наберете във wikimapia "Военна база на САЩ - с. Ново село" и гледайте казарма за 2500 войници и 50 танка "Абрамс".

агресивни, гадни, лъжливи комунисти

Ти ли си това ,,1" с тази кратка автобиография ? Защото няма комунисти в Европа в 2016г. ,а Русия си е напълно капиталистическа държава.

nirvana

Имаш късмет че админа ме трие и правилно каква злоба съм натрупал към такива като тебе

учтиво те моля да си лягаш, "Сънчо " мина отдавна

Ти май газ пикаеш като чуеш Русия. Как си с простатата?

Абе не знам кой крив кой прав - нашият пишман военен министър Ненчев или руският военен, но знам, че може да се видят руски военни само около руските граници и територии, а американски военни - около ВСИЧКИ граници и територии на планетата Земя , без да са защитили или "отбранявали" никой . Кой е по-агресивен в такъв случай?

Сравни Западна Европа и останалата Европа попаднала под руски ботуш!

Под кубинки,а не ботуши смешнико дупедавецо.

Грешка! Търси причините и последиците доста по-назад във времето. Сравни Западна Европа и останалата Европа, попаднала под ...турски шалвар преди 600 години.

добър въпрос!!!!!

Чичо ви Сам ще ви ебе по дупенцата, да знаете.

ти затова ли се насра като беше на оная лодка донал кук в черното море

Пълен нещастен примат си ,като човек и интелект.Тебе доста те е унождал чичо Сам ,след като си вещ по тези неща с дупенцата.

Аз

Ъхъ. С език.

Вече ни победиха веднъж в Студената война, не знам дали си спомняш.

тука разни със изкормени мозъци плюят Русия дето ни била "поробила" абе мозъци изфирясали, кога ще вденете, че ако не беше Русия сега в Булгаристан Ердоган щеше да прави чистки след преврата и нямаше да смеете да гъкнете пък камо ли да си отваряте тъпите устички щяхме да сме Северна Турция и това е факт - нито един еврогеец и умряло магаре нямаше да пожертва за нашата свобода щото никога не им е пукало за нас

Кажи го изправен пред портретите на Българските войводи, Апостолите от Априлското въстание, Българското Опълчение и на дейците за Съединението. А Русия - тя насъска Сърбия срещу младата България и ни заби НОЖ в ГЪРБА като изтегли всички руски офицери от Българската армия. Но България не се посрами, защото сама се защити с героизъм непонятен за такива като теб, чакащи на някой друг.

добре казано.кажи им го пак на тези "молодци"и пак,и пак докато проумеят истината,и се почувстват свободни.

Аз

Как се случи, баси, че най-новият самолетоносач на САЩ се оказа негоден... 13 млрд. долара, свръхвисоки технологии, туй-онуй... Негоден... Да се чудиш, просто...

Шопа би казал: Е, па! Да сте нарушавали!

Предайте на шефовете си, че тук се ходи в отпуска БЕЗ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ! Тук не е Украйна!

неназован източник съобщава ,че точно така е казал министър Ненчев на руснаците,но след това се е скрил под масата

Гледа много миролюбиво,нали?!

след като нашия умник му е наговорил умните си измишльотини

Аз

САЩ - единствената държава, която от варварството е прескочила директно в деградация, прескачайки стадия на цивилизацията.

Да бе за това в Руся казаха, че месшт хляб от трици за животни, а президента им в това време е доларов-офшорен милярдер. Да не говорим, че за 6 години 2 пъти нападат съседите си и цепят територия

Аз

Да се чудиш просто как свръхмодерните и развити НАТО и ЕС не могат се справи с такава разсипана държава, дето хората плюскат трици и мрат от глад. Е... това, че Русия откак почнаха санкциите държи първенството по износ на зърнени култури, няма да го споменаваме, щото ще излезе, че си дебил.

Кои са казали това бе, любител, влюбен в идиотски дрънканици

някои хора които са били на хранилката на България винаги ще са против демократичното развитие на България . НО без Русия ! Те са съгласни и още един път да ни превърнат в Задунайска руска губерния само и само да угодят на другарите путинци ,от които ще чакат новите си народни пенсии

Не са ти виновни руснаците, ние сме си виновни за дереджето. Тези дни една икономическа статия за "трите фалита на НРБ" изясни защо през 1963 г. Тодор Живков е изразил желание България да стане част от СССР - заради първия фалит на НРБ през 1963 г., когато икономиката ни се сгромолясала и външният ни дълг нараснал непосилно. България била принудена да продаде всичките си златни запаси в БНБ, за да връща, но не стигало. Тогава Брежнев се съгласява да помогне - опрощава част от външния дълг на БГ към СССР, а друга част да бъде плащана от БГ с бартерни сделки, а не с пари. Тогава Т.Ж. решава, че ще е по-сигурно занапред, акоСССР направо ни присъедини под крилото си.

stan_posta@

Четох всички материали. Не е фалит, когато можеш да платиш. И е платено. Със, без злато, платено е. Не е фалит. Щом са ни дали кредит, значи сме били платежоспособни. Крайно неправилно тълкувание на демократите. Не е обявявана неплатежоспособност. Всички кредитори са били удовлетворени.

що бе като сме Брюкселска Губерния и много ли сме прокопсали??? къде ни е Армията? Къде ни е Образованието и Здравеопазването? Къде ни са Законите и редът? Къде ни е икономиката? твоите мили западняци ни ограбиха както и турци не са ни грабили или и ти като тъпите укродебили смяташ че щом те пускат да миеш тоалетни си ударил тотото?

другари шумкари ког ви е по -мил България или Русия ,която ни зароби ини превърна в задунайска губерния от 100години

Ако наистина си Българан, не може да не знаеш колко дължим на Русия! Не е само възстановяването ни като държава, а безкрайното количество свои ресурси, които щедро ни даваше почти без пари. Да не споменавам необятния пазар за стоките ни и храните, когато имахме селско стопанство. Ха сега сравни какво получаваш от днешните "приятели" и тогава пиши!

ПЛАТЕНИ НА РУСИЯ, СЛЕД КАТО ТЯ Е РАЗБРАЛА, ЧЕ НЯМА ДА СМЕ ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ! УРАНЪТ НА БЪЛГАРИЯ ИЗНЕСЕН ЗА РУСИЯ БЕЗ ОАРИ!

ти да не си турчин, че си против Русия щото ако не беше Русия щяхме да сме Северна Турция - нали знаеш? капиш идиоте?

БГ предателите лъжат ,за да угодят на US агресията за размирици в Черно море....

Като теб-дупедавецо,рублажийски!

Специално за Dimbi74 дето не е разбрал за Малайзийския самолет кой го е взривил. https://link

Напишете в Google : bellingcat и MH17 и ще намерите доклада Има го и на руски.

a кой е bellingcat ? независимо раследване спонсорирано от краварника ? а не си ли чел след това разследване колко разоблачения на раследването имаше ? не? е ти какво четеш е ? само шефа каквото ти даде ли? каквото сервира ... това ядеш , да не си в някой колония за наркозависими ?

мундьо, не всичко което се пише в интернет е истина. Мога само да гадая в какъв измислен свят живееш. ето като разбираш много ингилизки прочети "Bellingcat Fakery Exposed" дай ми пари иа з ще напиша една статия кой е свалил самолета, който кажеш той ще е! да ти дам ли банковата си сметака ?

Ако днес има референдум за НАТО , България ЗА или ПРОТИВ , 90% ще гласуват за излизане от НАТО ! Краят на НАТО се вижда , Тръмп каза всяка Държава сама да финансира НАТО , САЩ няма повече да финансира НАТО !

и ще поискаме Варшавския договор. Аман от манипулатори и предатели.

Аз

Не съществува "зона на НАТО, за която отговаря България". НАТО може да реши, че има зона на НАТО, която се простира и до Чукотка. Само че никой не е длъжен да се съобразява с НАТОвските кретени, още по-малко с Българските им kypви. Руснаците имат пълното право да летят над всяка зона на отговорност. Единствено трябва да се съобразяват с въздушното ни пространство и те го правят. И никой не ги и обвинява за това. Това, което се случва, е нещо просто - НАТО, в близост до Русия, подобно на пинчер до ротвайлер, пяна му излиза на суратя на псето да квичи, чунким някой го забележи и току виж оцеляло. Ама няма шанс. Американците вече сами си признават - НАТО е обречена - няма бъдеще и е невъзможно да бъде спасена.

помниш ли, как един руски бомбардировач, беше свален позорно от една жена пилот в Турция и понеже Турция е в НАТО, пусито подви опашка и нищо не направи. Помниш нали? Сега НАТО пинчер ли е или не е?

Улична превъзходна... с котешки манталитет.

Всички знаем, че жените имат изключително лоша пространствена ориентация. Тя си мислела, че е в Турция, то пък било Сирия... на сирийска територия падна бомбардировача, нали? Е, и какво е НАТО - световни терористи, с неформални членове като Катар и Саудитска Арабия...

че си си загубил да пишеш толкова много. Освен че си написал изключителни глупости, се забелязва, че те е срам да се наричаш Българин.

Става въпрос за явна фалшификация, аз помня интервюто на Ненчев от преди няколко дни, там се казваше изрично, че няма нарушаване на въздушното ни пространство, макар че нашата авиация се вдига за прерхващане тъй като става въпрос за зона на наша отговорност съгласно споразумения с НАТО. Според мен някой иска да издере земята за да създаде конфликти и шумотевица и не му пука за фактите или пък за истинските думи на нашия министър.

Има една много тънка разлика, но е много важна. Едно да критикуваш позицията на собствената си държава, ако смяташ, че е сгрешила, друго е да подкрепяш позицията на чужда. Разбира се, това не важи за мурзилажа, те винаги подкрепят собствената си държава. Русия.

Има разлика така е, едно е да подкрепяш собствената си държава България, друго е да плюеш по продажните ни политически отрепки, които ни управляват.

Ти пък подкрепяш България само като Задунайская. Всичко друго е предателство за тебе. Ама като звъни копейка в ухото ти, така е. :)

Когато излъчиха филма на Балджъ "България, моята земя", къде бяха жалките ни политици да реагират???? Двойният стандарт във външната ни политика е повече от очевиден. И да, в българския език дума "мурзилка" няма - употребата на тази дума е признак за липса на аргументи.

Явно мнение ,което не се покрива с мнението на някой ,това дразни коментиращият.Това не се отнася за поклониците на краварите от рода 454.Простотии 454 много лесно се списват .Ти казваш мурзилаж.Аз краварин.Ти копейчик.Аз зелен гущер.Ти казваж Жужето.Аз Обама кюмбето. Така простотията може да я развием безкрайно.Малко ни трябва да сме етични един към друг въпреки различните ни мнения по даден проблем.

Чудя им се в Москва защо изобщо възприемат сериозно военния ни министър. Той сутрин отваря една папка на бюрото и там му е написано по кого трябва да плюе през деня. Той няма собствено мнение а само изказва мнение такова каквото му наредят.

То щото в Москва всички имат собствени мнения - освен на Путин мнението има ли друго ?! Много си зле, такова руско зомби си, че Путин трябва да ти окачи медал. А щом се налага да се оправдават, (става въпрос за "Москва") то явно има защо.

Прави впечатление как едни хора ,"патриоти" от ГЕРБ и РБ веднага,някак естествено заемат позиция на САЩ и Турция при всеки един значим или не толкова значим спор. Какви българи могат да бъдат това - все пак знаем кои партии разпродадоха България - Дънди Прешъс , американските ТЕЦ-ове са просто част от доказателствата. 27 години разруха, дължаща се на национални предатели, които ни тласнаха към Америка и Западна Европа...

Ама ти май забравяш "Петрол", ВТБ, собственик на БТК както и огромните руски хотелски и почивни комплекси по Черноморието. Да ти кажа ли, че оборота на руските фирми в БГ е доста по-голям от тия изброение, а с и данъците им нещата доста куцат - не плащат почти.

Така както я карат политиците ни измикяри с Евроатлантиците ,НАТО и Турция ще се наложи децата ни пак да посрещат освободителите руснаци за трети път със ,,Здраствуйте братушки" на ,,Орлов мост".Всичко това при условие ,че има тогава все още българи на тази красива територия.

Айде, няма нужда да ни "освобождават" пак, а? От друга страна ти спокойно можеш да си отидеш при тях в родината си.

Привет ,,454 "! Явно не можеш да четеш спокойно или не си направил труда да разбереш написаното.

Мерси. От Истнбул ли ще дойдат "братята". Не виждаш ли, че тоя ще смени фурашката с чалма и те глада като бикупичка.

Ако си мислите че руснаците са добре настроени към българите сте в голяма грешка.Прочетете какво пишат в тяхните сайтове за България и българите и тогава пишете.