Путин: За нови газопроводи в Европа са нужни гаранции

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви вчера президентът Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Путин: За нови газопроводи в Европа са нужни гаранции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нормалное да иска гаранции. той му омръзна да се заниммава с меки китки. един мъжкар няма в тоз ЕС да му са сера и на ЕСЪТО....

такива гаранции, каквито ТОЙ даде за териториалната цялост на Украйна!

Той пък пут...ин един мъжкар.....да ти умре коня!С тези токчета,ботокси,комплекси за малоценност,импулсививни реакции на обисено дете на което не обръщат внимание! А за спазване на договори о договорености да не говорим.

България е суверенна държава? Ти това вярваш ли го? Правителството ни разбра от медиите за американските танкове, за експорта на оръжия към САЩ ( ИД ), Бойко каза в САЩ, че сме спрели важни за нас проекти, заради САЩ. и много други. Къде видя суверенитет? А ако се договорят, каквото кажат началниците, това ще стане. Ако се споразумеят да мине, ако ще тръби за ядрени отпадъци да са, ще минат. Ако не се споразумеят. Чисто злато да излиза и да ни е без пари - няма да мине. Тъжното е, че все повече хора се продават за пари. Киряк Стефчовците се увеличавате. пъстър свят ( регистриран ) 28.05.2016 15:58 "...Камо ли БГ.Тя е суверенна държава, но естествено води икономически преговори изгодни и за двете страни..." Бъркаш, троле- България ИМЕННО като суверенна държава е длъжна да защитава САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ- НЕ Е ДЛЪЖНА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ПРИНУДИ ДА ЗАЩИТАВА И РУСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! Когато и ако част от русия или цялата русия станат част от територията на Р. България, тогава и само тогава българските и руските национални интереси ще се покриват 100%!!!!!!

какая тьй дура!!!

Ей го на. Поредния бивш номенклатурчик. Даже и руския си го спомняш. Ти и боклуците, като теб бяха първите, които се извъртяхте. Не ти ли се повръща вече от близането на задници?

те не го пускат в селото , той за поповата къща пита!

най-големия спирач на газопроводи е Вовката Кабаев - нали лично той обяви спирането на южния паток от туркия след публичен секс с ердоганя

Най -голямата гаранция , че руски тръби няма да има в Европа се казва В.Путин. :)))

Те не му искат тръбите отдавна. След големите манипулации и лъжи на Путин, Европа даже не желае да го види.

Поживем-увидим!Цели Персийски залив е в Москва.Защо ще Е?

Гърците пак се правят на хитри. Миналата седмица си осигуриха 10-те милиарда от ЕС и МВФ и днес заиграха на Руската рулетка. На времето Югославия така се опитваше да играе в разкрачено положение и видяхме докъде стигна.

Денги OXI!

Санкциите за Русия трябва да продължат,така цените на европейските храни ,ще продължават да са приемливо ниски,Което е добре за клиентите.

кого. Пазарлъците от 49г. са в миналия век, където си остана и той.

Нашите гъзоблизници, не са политици. Това е политик :" Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно. "А който мисли по друг начин , значи е гъзоблизник, който очаква просия. Бог да въздаде, на тези,които са с педераска европа да усетят на свой гръб, тъпите си разсъждения. И такива да спрат да пишат на кирилица. Руснаците,колкото и да не искаме да се изказваме като русофили - знаят как да оцелеят като държава. А БГ - ЕС и САЩ ще я затрият

И ще продължим да пишем на нея! В Илинойс българският език е признат за официален, както и на двуги места по света! Вие , руснаците, КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЗНАВАТЕ, че кирилицата е БЪЛГАРСКА?!!!

Под вашите гъзоблизници раьбираш себе си,колегите тролипути и бесепе,абеве и клоаката атака?Не ги бъркай с български политици!А Путин от Крим насам прави една от друга по големи глупости и кое от кое по глупави изказвания!Няма ко да ни го фалиш!

Основоположникът на социализма в България Димитър Благоев: "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите". (Принос към историята на социализма в България, С., 1974) Повече няма какво да добавя за такива като 'дарина'...

А вас нека вашият бог да ви благославя всяка нощ, защото се срамува да ви покаже през деня.

Нахалник! Искаш гаранции? Ще ги получиш, същите каквито получи Украйна за да се откаже от ядреното си оръжие!

Надявам се , че богохулникът Путин няма да отиде в Зограф- българският манастир на Атон! Не е добре дошъл там!

И ко ша прай са Гоцето тришлемника ?А бялата златка и новата бсп патка ?

заслужава такава гаранция, каквато ТОЙ даде на Украйна!

Тавагишч Хуйло, гаранция ти давам, че десетината български путинистчета денонощно газ ще пикаят, че ти няма да направаиш никакъв паток.

Късото разби още една опорна точка на мурзилажа. Мурзитата плашеха, че ако ЕС не слуша Къска той ще врътне кранчето.

Оказа се,че на късака му е къс дългия и само тропна злобно с краче!(((-:

Балтийските републики трябва да се радват че са в НАТО, щото сега щяха да са под руски ботуш!!

Г-Н МИН. ПРЕДСЕДАТЕ НА Р БЪЛГАРИЯ, Г-ДА ОТ БРЮКСЕЛ, ЗАЩО СЕ СТРОИ СЕВЕРЕН ПОТОК, ЗАЩО ЩЕ СЕ СТРОИ ЮЖЕН ПОТОК, КОЙТО ЩЕ УСИГУРЯВА ГАЗ НА ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ И ДР. ЮЖНИ СТРАНИ ОТ ЕС, А ЗАБРАНИХТЕ И ЗАБРАНЯВАТЕ НА БЪЛГАРЯ ЮЖЕН ПОТОК ДА МИНАВА ПРЕЗ ТЕРИТОРИИТЕ И, И СЪОТВЕТНО ТЯ ДА СЕ ПОЛЗВА ОТ НЕГОВИТЕ УСЛУГИ, ЗАЩОТО Е РУСКИ И ЕС НЕ РАЗРЕШАВА? Г-Н МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ, Г-ДА ОТ БРЮКСЕЛ, БЪЛГАРИЯ РОБСКА СТРАНА ЛИ Е НА ЕС И АКО НЕ Е ТАКАВА ЗАЩО ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ЕС ЩЕ ПОЛЗВАТ РУСКИ ГАЗ, А ЗАБРАНЯВАТЕ НА БЪЛГАРИЯ? ГРАЖДАНИ НА Р БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО НИ E ЕС, КАТО ТЕ НИ НЯМАТ ЗА ХОРА? ДО КОГА ЩЕ ИМ ТЪРПИМ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД НАС И ДО КОГА ЩЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ УНИЖАВАТ? КАКВО ТЪРСИМ В ТАКЪВ СЪЮЗ, КОИТО НИ ПОЛЗВАТ ЗА ТЯХНА УГОДА, ВЪПРЕКИ ЧЕ КАТО ХОРА СМЕ ПО-КАЧЕСТВЕНИ ОТ ТЯХ-ЗА ДА СМЕ РОБИ ЛИ!

И за копи- пейст ли дават копейки?

Северният поток 2 е в фризера и не се строи!! А и друго зад него стоят частни фирми и те могат да правят с парите си каквото искат!! Не черпят обществени средства!!

Твоят шеф Путин защо не искаше да спази правилата на Европа?А искаще да ни зароби и унижи?Такси за транзита през България след тридесет години!Щом е толкова нагъл да си сърба попарата сега!

Знаем добре какви са ви качествата. Така че пийте си руския газ спокойно, само не си мислете, че правите нещо различно от многото кримски шлюхи.

Надеждният съюзник на исляма нещо...го удари на молба и просене май:)))) Комедия!:))))))))

Прати ми оная как й беше името..гимнастичката...кабаева....и ще ти дам гаранции..каквито искаш...после малко няма да може да сяда само..ама...нищо:))))

Ушанките явно много са го закъсали, щом искат да реанимират договори с "хроничния предател България".

Просто ни казват : - Постройте си в ЕСа вашата Тръба и ни посочете къде да излезем от Черно море!? ................ Както казаха и на Падишаха, ама каубоитие им бутнаха аеропленчето за да осуетят новата Тръба през Черното ...!?

И кой е казал, че трябва да пазаруваме от тях? Има огромен спад на потреблението в световен мащаб. И огромно предлагане...

Голямо осуетяване, няма що. Може да се биете в гърдите, щото сте надкарали...

Ей, "М" , ако си метро - муй съ под земъта!

Не може Газпром да заповядва на Европа!Газпром е напълно зависим от единственият си източник на приходи!Европа!Която Путин ср опита да изнуди и загуби!

Русия вече не вярва просто на разговори, а Европа въобще не вярва на Русия! Интересно, какво прави Путин във вражеска Гърция! Руските СМИ бегло споменават само за някаква екскурзия по манастирите на Атон! За политика няма нито дума!

че некви путролове заработват надница тук днес

Ей направо газ пикаете тук. Не се коркайте, вас никой няма да ви пита. Големите ще си се разберат. Поплювците, които не смеят и гък да кажат, никой не ги пита за нищо. Най много някой шут отзад.

"...Не се коркайте, вас никой няма да ви пита.."Тцъ- ТОЧНО БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР ЗА ГАЗПРОМ И РУСИЯ! Що руснаците не пробват същите номера с турчалята, а? Турчалята ги отрязаха, а след това им свалиха и самолетчето:) Путлер как ще преглътне това? НЯМА КАК! Е- И БЪЛГАРИЯ СЕГА ЩЕ ДИКТУВА УСЛОВИЯТА НА ГЪЗПРОМ!

Ако ще има тръба, аз залагам на Турски поток. Той беше в интерес и на Турция, но и това със самолета се забърка от друго място, именно заради ТП. За нас, Путин ако ще се моли на някой, или ако ще се разбира с някой, то това ще е с ЕК, която ни командва изцяло. ББ иска хъбче, което без тръба от някъде си, няма смисъл, ама не смее и дума да обели, защото е подчинен.

Никакъв фактор не е България, защото е подчинена територия. Каквото се договорят в Брюксел, ние го изпълняваме. Даже руснаците няма да преговарят с нас, а с менторите ни, което си е абсолютно унижение за нас.

Да се знае- НЯМА, ЛИПСВА съвпадение между български национални икономически интереси и руски национални икономически интереси! Такова съвпадение може да има само в 1 случай- русия да не е суверенна държава, а част от България, нашата територия и нашата държавност. Иначе- ВИНАГИ има несъвпадение в защитаваните икономически държавни интереси на двете държави! България НЕ Е ДЛЪЖНА ПО НИКАКЪВ НАЧИН да защитава руските икономически национални интереси! БЪЛГАРИЯ Е ДЛЪЖНА ВИНАГИ ДА ЗАЩИТАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, ИМЕННО ЗАЩОТО СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!

Че защо ? Ние им продаваме домати те ги купуват Те ни продават газ ние го купуваме

Морално винаги сме били на погрешната страна. През всички войни сме били на погрешната страна. Гледали сме го като студена политика от която сме се опитвали да извадим дивиденти, но сме забравяли до оценим и моралната страна на въпроса.....гледайки назад, можем да видим че печелят не силните а правите. Печелят тези на чиято страна е правото! Днеска, в конфликта между САЩ/Запада и Русия, правотата е на страната на Русия. НАТО е чука на Руската Врата а не обратното. Гърците по добре умеят да се ориентират и почти винаги застават на правилната страна. В този случай, Гърция пак ще извадим дивиденти, а ние за пореден път ще го духаме :(

каламбур от простотии, неистини и ниска историческа култура.

Не дрънкай глупости, а обори гореказаното с факти. Ама такива нямаш.

11. Русия се задължава да промени текста на Военната си доктрина така, че в нея да не се визира косвено или пряко Р. България като военна заплаха за сигурността, суверенитета и териториалната цялост на руската федерация.

Отиди на лекар.Къде е в вонната си доктрина Русия споменава БГ , а главното - защо? Тя каква роля има в военно отношение, че да я споменава в доктрината.

анонимен

Във военната руска доктрина се посочва разширяването на НАТО като заплаха за руската държава. България Е ЧАСТ от разширеното НАТО, ерго- КОСВЕНО се посочва и България като военен враг/ противник на русия.

НАТО не е БГ. Самата БГ никаква опасност за Русия не представлявя.Каква опасност може да представлявя опашка на един хищник? Но може яко да пострада , след като се навряла между чука и наковалнята.

Това е първата двустранна визита от повече от година на руския президент в страна членка на ЕС... Нормално. Скоро никъде другаде няма да го поканят. Никой не иска крадец и лъжец в къщата си. Досущ като Гоце и Орешарски - никой не ги канеше никъде, извън задължителни форуми.

Браво. Нещо хубаво да направят гърците. Аз си мислих че ние ще успеем да осъществим моста.

Хайде сега пак ме обвинявайте, че съм американски трол:):):)

10. Газпром сключва извънсъдебно споразумение, което , както и Договора за транзитните такси, е неразделна част от настоящият договор, и съгласно който, изплаща обезщетения на България, поради нарушаването от негова страна на чл.102 от ДФЕС относно дейността му в България и настъпили неблагоприятни правни и финансови последици за България от това незаконосъобразно негово поведение. След пълно изплащане на договореното с Р. България обезщетение по банкова сметка, предоставена от Р. България, настоящият договор влиза в законна сила.

9. Газпром се задължава да разпространи официално съобщение от името на компанията, подписано от ВСИЧКИ негови акционери, че България Е КОРЕКТЕН бизнеспартньор, до сега НЕ Е допускала забава на плащанията на задълженията си към газпром и не е създавала предпоставки да се счита, че е налице нейно виновно едностранно лошо изпълнение на договорите й с газпром.

8. Всеки опит на путлер/ руското висше държавно управление/ да повтори кримските събития в България, пряко и незабавно води до автоматично затваряне на българската част от газопровода и прекратяване на руските доставки на природен газ до крайните им дестинации- италия и австрия. Настоящата опция влиза в сила 1 минута след фактическото установяване на опита за руска военна агресия в България.

7. Всеки опит на путлер, висш руски политик, главнокомандващ, член на борда на директорите на газпром, акционер на газпром за политически, икономически, вербален, епистоларен , дипломатически, военен, финансов и социален натиск над България за многократно увеличаване на цените на доставяния за България руски природен газ, върху Р. България, се счита за виновно неизпълнение на договори, което създава правна възможност за изправната страна- България, да иска прекратяването му.

4. Продажбата на руски газ за България е фиксирана в договор със срок на действие 5 години. 5. България и русия уговарят дължимият размер на транзитните такси ПРЕДИ окончателното финализиране на договора за газопровода. България предлага цена от 8 $ транзитна такса за 1 куб.м. газ. 6. Газопровода в българската му част се подчинява на Третия енергиен пакет, и по тръбата му на българска територия ще тече и 50% азерски газ.

2. Русия продава на България 500 милиона куб. м. руски газ годишно на цена от 35 $ за 1000 куб.м. газ, като цената НЕ търпи промяна и ревизия от началния до крайния срок на 5годишния договор. 3. Руските висши политици, включително жириновски, се извиняват в официален държавен руски писмен документ на България и българският народ, за водената т тях в продължение на 1,5 години стигматизираща България руска външна политика, а жириновски целува краката на всички българи и си посипва публично главата с пепел.

Условия за преминаване на газопровода през България: 1.Клауза в договора, че и 1 опит от русия и/или газпром руският газ да се използва като политическо оръжие за изнудване на България,ще се счита за виновно едностранно неизпълнение на договора от руска страна, което води до автоматично прекратяване на договора от българска страна.

БЕДНИЯ НА РЕСУРСИ ЕС ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕ - ИЛИ С РУСИЯ - 25% ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ - ИЛИ С БЕДНАТА НА РЕСУРСИ АМЕРИКА ..... С ВИЙНА НЯМА ДА СТАНЕ - СИСТЕМАТА "ПЕРИМЕТЪР "ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТИТЕ САМА - ДОРИ ВСИЧКИ РАШКИ ДА УМРАТ ПРЕДИ ТОВА :)))

На който му липсва руска газ може и сега да си купи , колкото иска .Ако цената не му харесва, не виждам защо трябва да търси същият доставчик да го набутва още. Контрапродуктивно е и никой няма интерес . Единствен интерес да поддържат тази празна тема фва пъти седмично с измислени новини имат фирмите на Пеевски и Първанов, които щяха да строят наземната част на провода. Всъщност темата е да дадем ли от нашите пари на бандити като Първан и Пеевски да ги окрадат при строежа. Моят отговор е твърдо не. И не толкова заради парите, колкото за унижението да те имат за толкова прост, че да гласуваш да бандити пари от бюджета.

...ХВЪРКА , ВЪРТЯ СЕ , СУКА СЕ ,АМА ПАК ЩЕ КАЦНЕШ НА МОЙОТ...!!!

Путев кой ти вярва от състоятелните?!Те ЕС позволиха чрез покупка на газ да напълнят Русия с валута,която ти превърна в оръжия.Това от 3 г.се отчете и след Крим ще духаш супата.Оплаквай се на Ципрас и Параванов.чакай за приходи"Надяй се у-йо на пияни жен"!Иде Глад на мужиците,21 в сме...............

Колко пари се усвояват чрез фондации и грантове?Ето например в дир.бг в момента има 4 трола.По 200 лв на ден това са 800 лв на ден.За година около 300 000 лв само за 4 трола.А те са най-малко 10 т.е годишно около 1 милион само за тролове.Отделно шефовете на троловете прибират по-голямата част от парите т.е около 9 милиона на година, което значи че годишно само за тролене в България САЩ дават около 50 милиона$, това е в пъти повече от преките инвестиции на САЩ в България.Правете си изводите.

И сега к'во? Яд те е че на дисплея ти тия числа не могат да се изпишат в рубли? Късака като ги девалвира, ще ги виждаш!

Отделно по 5 милиона за десетина инсталирани на високи позиции агенти т.е около 100 милиона годишно.Слагаме и 50 милиона $ за медиите и като теглим чертата годишно около 200 милиона $ се отделят за пропаганда и влияние.Това не е много за САЩ това са пари за семки.

анонимен

"...Ето например в дир.бг в момента има 4 трола...'" И как точно ги преброихте? Според мен, в дира сте 10 путлеристките държавни агенти- даже си позволихте наглостта да ме обвинявате като "щатски" трол, защото защитавам държавните и национални интереси на БЪЛГАРИЯ?! Нима американските тролове защитават националните интереси на БЪЛГАРИЯ, а не на сащ?! Вие луди ли сте, или сте напушени?!

СВЕТЪТ ВЪРВИ НЕОТКЛОННО НАПРЕД И КЪМ ПРОГРЕС И НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ДОКАТО РУСИЯ СИ ОСТАВА В 19-ВЕК В МИСЛЕНЕТО СИ. РУСИЯ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА САМО КОНФЛИКТИ И ОРЪЖИЕ.НИЩО ДРУГО.

За оръжията съм съгласен, но конфликтите ги произвежда САЩ. Или сорос вече ви нарежда да лъжете, че путин нападна Югославия,Ирак, Либия,Судан, Сомалия и още 60 държави?????????????????????

Путин! Русия подписа за гарант на Украйна, а всички виждаме какво става там.

Събрали се, разговаряли, но някак си все намеци за България правили. Приличат на клюкарки, изразили съжаление, че България се поддала на администрацията в Брюксел и спряла южен паток. А Гърция пък трябвало да покаже на съседните страни как да си подобрят отношенията с Русия. Познайте кои съседни страни тук се визират :) Смешници без парици!

Тръбите са политика.За тръби се водят войни.Едва ли господарите отвъд океана ще позволят през България да минат газови тръби.Гърция си гледат интересите.Посещението на руснаци в Гърция за м.май се е увеличило над 560 %.Втечнен газ от САЩ,това е от резерва им.Изискват се специални кораби,които няма как да преминат през Босфора.А излиза и много скъпо.За България ,за българският народ никой не мисли.

спрете да гледата Атака, действа ви много зле и на психиката и на мозъка !