Радев за ТАСС: България даде славянската писменост на Русия

България даде славянската писменост на Русия. Еврофилията не означава русофобия.

Обратно в новината

Коментари - Радев за ТАСС: България даде славянската писменост на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майката им се еб.ва на ...фобите ! Подсъзнателно проумяват , че единственото нещо на Света, за което може да се закачи изчезващата българска народност е ?.. Руския език! ...и затова злобеят толкова..

Нека Русия и това човече не забравя ,че България им ДАДЕ ПРАВОСЛАВИЕТО ,НАПРАВИ ИМ ОРГАНИЗАЦИОННО ЦЪРКВАТА И ПЪРБИЯТ ИМ ПАТРИАРХ Е Св. Киприян Търновски ,неблагодарни комплексари !!!!!!!!!! Това официалните власти го крият от населението на Русия !!!!!!!!!!!!!!!!

..смотан.

Бе, ти добре ли си? Как може са си дал нещо, когаго те ти го съхраняват и постоянно ти го връщат ....и то с лихвите?!

А гърците ги дадоха на нас!! Само че не са ни дали държава след 5 века робия.

Радев захвани се с оправяне на държавата на която си президент. Не и се слагай на олигархията като Гоце.

Докога и политици и журналисти ще боравят с лъжливи понятия от соца и умишлено заблуждават българите !!! Поне журналистите да образоват публиката ,защото това им е и призванието ...! Славяни от години се знае ,че е политически термин с който се определят племената и народите извън Римската империя ,склаве = роби !!! Второ азбуката е единствено и САМО БЪЛГАРСКА ,но нали трябваше да сме политкоректни към големия брат е получихме си го ,като направиха президента ни за смях и го хокаха като последния слуга !!!!

Радев, Радев...славянин президент?!

Ами ние даваме писменост на Киевска Русь, по това време териториите , на които възниква Московското княжество след 300 години са отделени от Киевска Русь с непроходими гори , между тях дори няма пряк път , Москва ще възникне едва след 200 години, там дори не преобладат славяни , а предимно фини, , славянизацията едва е започнала и няма хора, които да имат капацитет въобще да приемат писмемост. Това са две цивилизации на съвсем раличен етап от развитие- Киевска Русь и територията на бъдещото Московско княжество. Киевска Русь е частично унижожена от Монголите , а останалите след това Княжества са унищожени от нововъзникналото след това Московско княжество/с приемник Русия /като васал на Монголите. Да приемеш ,че Русия е приемник на Киевска Русь е все едно да приемеш , че Турция е приемник на Средновековна България, с тази разлика , че Московците поради липса на своя писменост и култура , възприемат от развитите княжества на Киевска Русь дарената им от българите писменост. Руската църква е приела , че местното население е дорасло да чете Библията на местния руски език едва през 1876г , , т.е. хиляда години след българите. , дотогава сричаъ на полуразбираемия църковнославянски , късен вариамт на старобългарския.

Не славянска азбука,а славяно-българска.На 66 год. съм и като ученик съм учил само за славяно-българска азбука и писменност.Във древната БЪЛГАРСКА държава са живеели и прабългари и славяни.Поняль.

Няма славянска азбука. Има българска. Славяни е политически термин, а не исторически. От времето на създаването на азбуката, няма нито един източник, който да говори за славяни. Ние сами си вкарваме автогол с такива изказвания. Жалко.

Кво?

..с око.

Радев се изказа неподготвен за писмеността. Самият Путин, presidente permanento, каза друго. От македонските земи е.

Азбука и...Орфеева песен.

Пролука, от която може да видим, че България е Божествена земя и Орфеева песен - езотерично знание.

България е депозирала азбука за съхранение там , ...ама с тия темпове, с които ,,се множим,, , в скоро време няма да ни трябва.

Бaте, ма ние вкарваме децата в клас да учат, ние ша крепим българщината и ще вейм байряка,бе.

Това е!

Радев хвани се да оправяш България. Трите прасенца ни попиляха. Виж какво става с цените ?

кой на кой какво е бил дал. Азбуки, химии, какво ли още не /мерят си ги/. Да не се забравя че Половетски танци от княз Игор на Бородин - това са старите прабългари. И добре го правят.

То затва, баби, постоянно си бъркам у гащите са вида дали некой нее ми ,,пъхнал,, /дал/ нещо ..ама всуе ! Никой нищо не дава даром.

И вече с малко кадри от България по телевизията е измит позорът от лицето на президент руско приклякане? Ами направете клип на двама ИТ с послание - всяко семейство в България живее има мезонет и нова кола.

ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, РУСКИЯ ПАТРИАРХ ИОЩЕ НЕЩО и Он вам не гундяев

някой русофилистичен кагебистки трол ли е сложил минусче

Цяла седмица в президентството тече трескава подготовка на видеоклип с елементи на интервю с Румен-о-червен Радеф, за да се замажи поредния гаф и голямата излагация на шушумигата.

"След дъжд качулка"-първо патриарха на Русия му се накара, като на малко дете а после, Бъгария туй дала, Русия онуй взела ! Започвам да разбирам защо, всичките им съседи ги мразят.

България може да даде само българска писменост,не друга.

РАЗХОЖДАМ СЕ ПО ЕМБЛЕМАГИЧНИЬТ БРУКЛИНСКИ МОСТ В НЮ ЙОРК И ВЛИЗАМ В БРУКЛИН. БЯХ ИЗУМЕН, КОГАТО ВИДЯХ НАДПИС С НАШИ БУКВИ "КНИГИ". ПО НАТАТЪК АНГЛИИСКИТЕ НАДПИСИ СЕ ДУБЛИРАХА С КИРИЛИЦА. НАОКОЛО РУСКА РЕЧ. БЯХ ПОПАДНАЛ В РУСКИЯТ ГРАД БРАЙТЪН БИЙЧ. ТОВА БЕШЕ ЕДНО ИСТИНСКО ЦАРСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ В СЪРЦЕТО НА АМЕЛИКА.

"българските" букви, които измисли цар петър през 1708... Я прочети какво е Гражданский шрифт?

И само писмеността да беше-е..... Но нашият народ си има поговорка за такива случаи - "Храни куче да те лае". А колко простичко и нормално би било да кажат едно "Благодаря" и нямаше да има нужда от пререкания, доказвания кой бил по-по-най и т.н., но не би. Но ние сме търпелив народ и чакаме.

как не ви е срам? То е вярно ,че вече няма руска телевизия, но има интернет.Вижте как се празнува 24 май в цялата Русия,как хиляди русначета,празнично облечени,пеят на Червеният площад: Върви ,народе възродени!

на президента показва, че той е един исторически безбуквеник. Като президент той трябва да познава историята на своята страна, а не да повтаря изтъркани исторически лъжи.

чудно ми е, коя точно история да познава? Официалната? в която българия е република, поради съветските окупационни войски наложили "референдум" през 1946 ? Официалната? в която братята кирил и методи са "славянски братя" ? Официалната? В която въпросните двама братя "СЪЗДАВАТ" писмена система? Колкото монголската(или сръбската, или македонската) писмена система е "създадена" - вземат за база някаква друга и добавят няколко символа?! Коя история да познава? А ти? познаваш ли историята?

"Радев за ТАСС: България даде славянската писменост на Русия", 11 март 2018, Дир бг. "Патриарх Кирил: Чрез българите русите са получили езика си" 2 март 2018, Дир бг.

Журналиста от ТАСС Михаил ГУСМАН -тоя хазарин даже НЕ е руснак и ше ни упреква и изисква и поучава еи много нахални и нагли мислят са за хитри а другите за прости

Аз гледах цялото предаване по Русия 24 и не видях Гусман да е зложелатене. Напротив! И нашият президент се държа достойно! Просто се чудя как някои хора коментират, без да са видяли, прочели, помислили. Цветовите предпочитания водят до пълен блокаж и неориентираност, да не кажа тотална глупост.

Много се упражнявате по тази тема, а на мен цялата истерия още от началото ми прилича на активно мероприятие.

аз само не знам, кой даде на "светите братя" Кирил и Методи, византийските служители, да препишат гръцката азбука и да добавят в нея 10-тина нови символа за специфичните звуци на славянските езици. Кой "СЪЗДАДЕ" този първоизточник който е не е никакъв източник :) хаха Цар петър 1708 - гражданский шрифт. Това е. Много преди Паисий, и разните други измислици. Панславянската идея която за 100 тъмни мрачни години прояжда крепостните селяни и хоп - 1300 години история. После хоп - "братята славяни" кирил и методи. Отегчително повърхностно...

ами, като за дебили. как да е

Глупакът не прави разлика м/у азбука и шрифт.

Прочети панонските легенди на старобългарски и ще разбереш. Те създават глаголицата, а кирилицата е създадена в Преслав. Дълги години беше разпространено становището, че глаголицата се е съхранила по - дълго в Охрид. Един от "смъртоносните" аргументи на македонистите за самостоятелния характер на измисления македонски език. Глаголицата действително се е съхранила на западните Балкани до 17 - ти век, по-точно в Хърватия.

ЕТО ОЩЕ ЕДИН МОЙ ЛЮБИМ РУСОФИЛСКИ КОМЕНТАР. КОГАТО СЕ ЗАПОЗНАЯ С НЯКОЙ РУСКАН В ЩАТИТЕ, НАЙ НАПРЕД ГО ПИТАМ БИЛ ЛИ Е В БЪЛГАРИЯ. АКО ОТГОВОРИ УТВЪРДИТЕЛНО, ВЕДНАГА ЗАДАВАМ СЛЕДВАЩИЯТ ВЪПРОС. ИМАШЕ ЛИ ЧУВСТВОТО, ЧЕ СИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА? СЛЕД ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИЗНЕНАДА, ОБИКНОВЕНО СЛЕДВАШЕ ОТГОВОР - НАИСТИНА СЕ ЧУВСТВАХ КАТО У ДОМА СИ. ЗА ТОВА ТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО Е ХУБАВО, КАТО У ДОМА.

Първо - силно се съмнявам да си стъпвал в Щатите. Второ - ако задаваш такъв въпрос на всеки москал с който се запознаваш, значи си типичен раболепен комплексар. И трето - не, на руснаците у нас не им е У дома!

Драги, това, че употребяваш думата "москал" за руснак, напълно те разкрива. Крайнодесните украински националисти така наричат руснаците обидно.

Бях несправедлив към Президента Радев. Но, той се държа се почтено като истински българин. Но не можех да допусна, че дори и Руският патриарх може да бъде подведен. Разбирам , че ГЕРБ са бойкотирали приема по случай 3 -ти март. А, се правят на ощипани. В. Дърева е много права - но никой не публикува интервюто освен Афера. Кой предизвика тази истерия и в Русия и в БГ. И защо срещу Патриарха и Радев ? И защо не срещу Борисов ? Кому е изгодно ? Там е въпроса. Тези, които готвят война срешу и Русия ? Руската 5 колона срешу Путин ? Ние сме твърде малки и незначителни за световната политика. Това трябва да е някой от Балканите, комуто е изгодно. За мене това е сръбската следа ( не изключвам и ГР) в Руската Православна Църква и Панславизма. Трудна им дойдоха промените в Мк и Западните Балкани.. Промяна на името на Сръбската ПЦ на нови щовинистични позиции, злобни коментари в авторитетни руски сайтове години като ЕА дайли и други срещу БГ, са косвен показатели. Само, че са сбъркали. Заложили са на грешна карта. Ние се борихме за национално обединение, срешу Сърбия подкрепяна от Николай 2 разстрелян като куче. Провидението забавя, но не забравя.

ТрябваБСПто и журналята да ИЗИСКАТ стенограма от разговора на ШЕИХА на КАТАР с местния Асвалтов шеих- ББ еи там щяхте да се изумите КВИ РАБОТИ аджеба са си говорили Шеих аКАТАРския е искал от шеиха на Банкя да се включи в ИЗТОЧВАНЕТО на 4-те МИЛИАРДА лева от БГ ЗДРАВНА КАСА НЗОК Шеиха чул че ТУРСКИ клиники и лица с 2но гражданство лапат по 200 милиона И ИЗТО4ВАТ НЗОК и поискал и тои понеже е беден да захлеби от левчета на здравно осигурените бьлгари

ЕТО ЕДИН ОТ ЛЮБИМИТЕ МИ РУСОФИЛСКИ КОМЕНТАРИ. РУСКО ДЕТЕ СЕ ВРЪЩА В РУСИЯ СЛЕД ПОЧИВКА В ЛАГЕРА КАМЧИЯ. ПИТАТ ГО КАК МУ Е ХАРЕСАЛО. ТО ОТГОВОРИЛО - БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КРАСИВОТО МЕСТО В РУСИЯ.

Гнус ме е от подлоги като теб, които се радват, че някакво русначе смята, че България е част от Русия! Даваш ли си сметка колко си жалък и отвратителен.?

Корнелий

Само да знаеш, че в Русия имат следната поговорка от сигурно 50 години: "Запорожец не машина, курица не птица , Болгария не заграница"

Пишете в гуглето и четете: ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, РУСКИЯ ПАТРИАРХ ИОЩЕ НЕЩО

Радев искаше да демонстрира преданост към Русия и получи холопско набиване на обръчи Нека му е обица на ухото. Дръж Путин отвън да ти е мирна къщата

Да живее българоруската дружба другаре

Сас братския руски народ никои не може да ни раздели.дори печатниците на долари да премерят.

дрОгаре, българите, руснаците и монголците пишем на нашата българска азбука! и не сме славяни! а славяните, това са полша, словения ,словакия, чехия, пишат на латиница!

А защо 7 дни след скандала се излъчва това интервю въпреки че е взето на 1 март (на 3 март няма как да е взето- няма кога, на Шипка ли?)? За да излезе като извинение на нашия Президент.!? Очевиден примитивизъм, на който могат да се хванат само бъдещите избиратели на Путин!!! Предишният президент не споменаваше Русия на честванията за 3 март, а същите тези руски юнаци мълчаха като насрани. Президента Радев се опита да оправи нещата а те го захапаха. Дали не са прави поляците като казват" Не давай пръст на руснака защото ще ти откъсне ръката "?

Аз не виждам нещо лошо да е казал президента, всичко е точно и ясно

Много сте смотан, гусин президент Румен Решетников.. Правите се на мъж, асте прозрачен слуга на червената мафия. "И ако се обърнете срещу БСП тежко ви!"

Мушморок, бегай да правиш кавали на краварите!

чудя се ,кой ни катастрофира държавата и как да му благодаря ? дали не е патриарха на русия ?!

Естествено, че ние сме им дали писменост и книги. България е духовната майка на Русия. Братушките никога да не забравят това.

Eеей не се научихте бе! Каква славянска писменост бе?! Писмеността е българска, не някаква си абстрактна славянска, и църковно-славянския е български.

проумея, какъв е тоя черковно-славянски?! Това си е чистият български език от онова време, когато нашите апостоли са разпространявали Христовата вяра из дивите азиатски степи! Няма, не съществува такова чудо, като славянски език! Къде са славянската граматика и славянския правопис?...

някой да обясни на, че няма как ние да сме дали на Русия славянска азбука! нито българите, нито русские сме славяни! ние просто им сме дали писменост! а славяните, те живият в словения, словакия, полша, чехия, не пишат на тази наша азбука!

Абе президенте, я ги остави тия руски комплексари да си лаят.

Понеже модераторът не го е разбрал, превеждам - това е една народна поговорка и не е обидно а така е в живота! Ако не оставиш нещата както са си и ровиш, ситуацията се отежнява - от дума на дума се търсят ненужни аргументи и затова отношенията стават комплицирани т.е. се и" размириства"! Така е в живота! Няма нищо обидно.

е създаден от русия за да заличи България и българския народ. Чии интереси брани така наречения българския президент, като това му е поредния резил и срам. Русия използва българска писменост създадена в България иначе щяхме да сме Славяния, а интелекта щеше да е наречен славянски президент. За всички глупости, които натвори руския презудент на България за последната седмица заслужава сами Импийчмънт. Подигра се с българския Флаг, след това беше унижен от госта си демек унижи Българсия, а сега унижава българската писменост и език !

не ви минават номерата. Достоен президент,защитаваш България .

Руска подлога, забрави още първия ден ( или по скоро не знае ), че русия от 25 години е наложила икономически санкции на България. КГБееца Кирил много добре ви показа, какво е русия и какво е радев. Нито русия е приятел на България, нито радев е български президент........по зачервелите уши ще го познаеш, докато ченгето го шляпаше по врата за НАЗИДАНИЕ ! Съжалява за този пост трябват ИНТЕЛИГЕНТНИ хора БЪЛГАРИ а не руски марионетки. Импийчмънъ до като не ни еосрал съвсем !!!!!!!

Дунавска България е държава на 1350 години, а много от тези, които ни тропаха по масата даже историята не ги помни. Ако са умни, да си правят изводи...