НАТО създава команден център в България

Йенс Столтенберг заяви, че в България, Румъния, Естония, Латвия, Литва и Полша ще бъдат разкрити командни центрове за укрепване на източните граници на НАТО.

Обратно в новината

Коментари - НАТО създава команден център в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вън окупационните войски от България!!!

Не е ли време за референдум?

Г-н Горбачев , какво стана с уговорките за недопускане на присъствие на НАТО в страните от бившия соц лагер? Рейгън и Тачър ви излъгаха като ученичка.

Пентагонът проучва възможността да разположи у нас бойна техника Пентагонът ще изпрати скоро в България екип за проучване на възможността да разполагане на танкове и друга бойната техника, обяви висш американски генерал. Екипът ще проучва същата възможност и в Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония. По тази начин ще се засили американското военно присъствие в района, който е засегнат от руската интервенция в Украйна. "Ще направим проучвания следващите няколко седмици в Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България, за да видим дали има място тези въоръжения да останат там. Това може да бъде рота, може да бъде и цял батальон, преди да направим проучването не може да знаем", заяви в интервю за сп. "Старт енд страйпс" ген. Бен Ходжис, цитиран от БГНЕС. През 2015 г. американската армия планира да разгъне в страни от Европа на ротационен принцип бронирана бригада от 3000 военнослужещи." - в. Сега".

Не разбрах, кой ги е канил тия Нато у нас?

Как кой? 240-те задника в парламента!

Който сее ветрове - жъне бури!

По тази логика Русия трябваше да е ожънала и даже да балира вече.

Защото в твоята продажност няма логика.

Този ход е затвърждаване и разширяване до необратимост окупацията на страната ни и на други страни от Източна Европа, където ще се вкарат войски, танкове и други тежки оръжия. Това е предпазна мярка, за потушаване на евентуални народни протести в защита човешките права на руснаци в Украйна, Европа и по света! Никой не смята, че сто и двадесетте танка, които ще докарат в България, ще помогнат с нещо за унищожението на Русия! Те са за местна консумация!

Долу фашиският военен блок НАТО,Вън Американските военни бази от Суверенна и Православна България,Долу Предателите от ГЕРБ и Реформаторите-Педерасти,Съд за Боко Теквета-Хъба,Цвъко Крадецо,Плевела Тапета,Пръмовица с кривата уста,Рамадан,Местан и Доган,станиШЕФ,Агент Гоце,Калфата,Ненчев,Шаламанов,Саломон Паша......... Напред с АТАКА,Волен-Президент!!!

Добрите вести идват бързо ..и без Атака

ще ви е още по черна

Гадно, тези бандити ще ни вкарат във война, ще ни подпалят чергата.И след ато приключи патардията на това което е останало от България ще предложат кредити - мнооооого изгодни кредити за "възстановяване" от щети които те ни натрисат.А децата ни, внуците ни и правнуците ще плащат дебели лихви и ще ни проклинат.

Остави чергата дето ще палят ами и комисйоната намалиха много с тази криза. Рулата се влачи по корем а Путин носа си не показва да спусне малко опорни точки.

В България трябва да има войски на НАТО ,а Руските агенти да си скачат колкото искат те са една шепа.

Какви руски агенти, бе продажен ненормалник? Ще се разпореждаш в на баща ти задния двор, дето те е отгледал такъв малоумен.

Член 2 от Конституцията: В Народната Република България цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа.............-Народен представител: "Кълна се в името на народа и на Народната Република България, че ще им служа предано и всеотдайно, че в своята дейност като член на Правителството ще имам пред очи само общонародните и държавните интереси........

В България съветски войски никога не е имало. Живко развиваше идеята за балканска безядрена зона. След разпускането на Варшавския договор НАТО също трябваше да се разпусне, нали. Грешка е да НАТО или САЩ да се доближават до Русия. Нужна зона от необвързани държави, за да можем да живеем по-спокойно.

Цяла България беше база на Руснаците ,те идваха когато си искаха без да питат. Тези неща ги говори на тези ,които не са служили през Тошково време.

Заради такива мръсни продажници като теб държавата ни загива.

Омръзна ми от тия луди фашистки калинки.

Реано, толтенберг казва, че това ще са по "неколко десеки човека", които ще планират, провеждат учения и (Забележете това!) ще осигуряват ключови елементи за командване и контрол на развръщаните авангардни сили на НАТО." Това означава, че "spearhead" силите ще имат компонент за България. Развръщането за срок от 48 часа е възможно само при едно условие - бойна техника, тежко въоръжение, лигистика, комуникации и т.н. на място (т.е. - в България), а личният състав идва само със стрелковото си оръжие. Каков означава това, сетете се сами.

Браво. Само това ни липсва.

Не е ли редно нашия Президент или Премиер открито да съобщят "Да, дадохме съгласие Б-я да предостави условия за пункт на НАТО, който е нужен за целите на войната, която води Украйна. " Това ще бъде пример за прозрачност и честност прямо нас.

Нашите управляващи(и предишните и сегашните) са гнусни евроГейски плъхове и страхливи американски лакеи! Никога няма да си признаят.Всичко правят тайно,защото са боклуци!

това ни липсваше - да ни турнат и на мушката...

Третата национална катастрофа,към която ни тласкат гей американците и европейците ще бъде последна за България и за някои други малки европейски народи! Затова всички трябва да кажем-НЕ НА НАТО!,НЕ НА БАЗИТЕ,ЯНКИ ГОУ ХОМ! Няма да има после кой да върти по СМИ глупостите за комунизма,Русия и Хамерика!!!Всички на улицата за да спасим и запазим каквото е останало от България!!!

абе те като докарат тука войници ,иди им кажи го хоум - ще изпратят веднага бомбандировачи,сами ни навират в ръцете на окупаторид

Аз пък съм за команден център и дори за поставяне на противоракетен щит! На същото мнение са и прибалтийските държави,които са били доста години в състава на СССР и знаят за какво иде реч, Полша и Румъния също,а и Путин сам каза,че било по-добре с добра приказка и пистолет в ръка от колкото само с добра приказка. Преди години съветски ракети ни пазеха от нато сега натовски да ни пазят от съветските...като си нямаме свои!!!

Срещу този Статегически ценър на НАТО в София ще бъдат насочени вече много ефективни и унищожителни Руски оръжия и логично коя стара няма да насочи оръжията си срещу такъв център , та първа цел е унищожението на такова нещо . Този център е доло на Лъжливия Тапет Дисидент Плевнелиев и беше финансиран от Служебното Му Правителство от Шаламанов и Близнашки .

България се готви да приеме на своя територия американска военна техника. За това, че въпросът е решен, стана ясно от съобщението на Главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис. Той заяви, че в най-близките дни, най-вероятно в началото на февруари, в шест страни от Източна Европа, в това число и в България, ще пристигнат американски военни с цел да определят място на разполагане на американските танкове и друга бронирана техника. Натовските планове обхващат също така и Прибалтика.

Нали САЩ били най-напредналите в света с технологиите. А сега излиза, че не могат да управляват от растояние въоръжените си сили и искат да изграждат команден център у нас. Или истината е друга - колкото по-далеч от Вашингтон, толкова по-добре.

По времето на Втората световна война обявихве символична война на САЩ и Англия. В резултат София бе разрушена. Не бяха пожалени и децата спасили се от бомбандировките. За тях пускаха минирани играчки. Защо сега рискуваме и правим отново София мишена.

Най-голямото "посолство" на САЩ на Балканите бе построено у нас в София! То е огромен център! Може да поеме над 3000 души военни пехотинци!! От още по-голям Военен "Команден" "Център" ли има нужда НАТО ? Или това е претекст за разполагането на още военни на САЩ и ЦРУ на нашата територия? Или може би ги е страх, че скоро ще загубят и София и България като съюзник? Защото страните от бившия Източен блок вече започнаха да се дистанцират от политиката на Америка , ЕС и т.нар. "Защитен Блок" - НАТО!

Не съм русофил, но американците са ми особено неприятни с тяхната аругантност и претенциите да налагат бандитската си "демокрация " на всяка цена - цената разбира се се плаща от наивните народи.

Подкрепям те! Особено ми е неприятно,когато "демокрацията им" я пускат от самолети, дронове и др. подобни. Няма не искам! Получаваш и това е!

Москва съжалява, че Вашингтон заплашва с нови мерки от икономически и военен натиск, обвинявайки Русия в нарушение на Договора за ликвидиране на ракети със средна и малка далечина, се посочва в коментар на МВнР на Русия. Отношението на Русия към санкционната практика на САЩ е добре известно ние нямаме намерение да се подчиним на американския диктат. Що се отнася до възможни военни стъпки, на които намекват американски представители, то това едва ли би способствало за укрепване на сигурността на САЩ и съюзниците им, съобщиха в руското дипломатическо ведомство. В МВнР също подчертали, че САЩ упорито се отказват да конкретизират обвиненията си в адрес на Русия.

Аз пък съм за НАТО, но срещу война с Русия. А така объркахте ли се сега...!? :-))) Както съм сигурен, че 99% от населението на страните членки на НАТО са против война с Раша също...

Но , тъй като НАТО ни води целенасочено към война с Русия ,трябва да се откажем от него. РЕФЕРЕНДУМ !!!!

Тогава все едно, че те няма! Това е класически оксиморон - да си за НАТО и против войната с Русия. Това е "мисия невъзможна", драги. Защото крайната цел на НАТО е именно унищожаване на Русия чрез военна сила - каквото и друго да се говори и пише официално и с каквито и други военни кампании да се е авгажирал досега пактът. Така че да очакваш НАТО да съществува и да не тръгне срещу Русия рано или късно е все едно да се надяваш вълкът да стане вегетарианец... Бъди реалист!

Драги сънародници бъдете горди с решението на Президента и ББ за нова придобивка по засилване на независимостта на България. Как България намали зависимостта от Русия и стана по независима 1.Няма да строи южен поток,ще получава руски газ от кранчето което ще държи Турция. 2.Преди няколко години един друг продажен българин закри ГЩ на българската армия. 3.Днес военният министър заяви че ще предаде на всеки които иска да прочете архива на военното разузнаване,сагнтите ни в турция ,които са поели ангажимент към българската държава,да ни предупреждават в случай че,Ердоган реши да нападне внезапно българия,както стана в Кипър. 3.Като си нямаме ГЩ на БА ще си изградим военен щаб на нато в София.Началникътще се сменя на ротационен принцип.Идва ред и на турски Генерал да командва БА. 4.На територията ще се разположат натовски танкове и други тежки оръжия.Екипажите на ротационен принцип.Т. Турски кокомандващ турски войници иофицери. Това ще бъде върхът на незавдисимостта на Блгария .За капак лошият Путин за пръв път ще насочи руските ракети по ащаба на нато в софия. Какво светло бъдеще за българия и българският народ 2.В софия щсе изтради нов команден пункт на НАТО.Ко

УЖАССССССССССС !!!!!!!!! Атомни бомби ще падат и у нас. Поне кажете къде е този център, та да бягаме по-надалече.

хихихи кат сме дашни и руснаците и американците ще си взимат без да питат съдба:)

цвъкаите минуси на поразия ама сме дашни разградена кошара смешно ли е тъжно ли е все тая ама е реалност българска

управляващите, а не народа! Него никой не пита за нищо, което не е демокрация, а диктатура на шепа алчни и безмозъчни чуждопоклоници! Хубавото на реалностите е, че са променливи и много скоро ще са други!

Който не храни своя армия ще храни чужда. През времето на съществуване на последната Българска държава не сме видели добро от съюзници.Нито веднаж.

браво на нато - тази база ще я създадат само и само да не оставят нашите момичета от висшия пилотаж без работа, какво благородство

Тук във форума има много драскачи и защитници на Щатите и Украйна. Що не вземат да се запишат доброволци и да ходят да защитят идеите си на място, щото там техните и без тоеа не искат да се бият и отказват да ги мобилизират.

Ти що не ходиш в Русия? По тази логика, де.

аз не искам война! И за това съм на страната на Украйна! Войнолюбците са в Кремъл - те искат война, защото от това живеят!

Сергей Гуриев в подкрепа на твърдението си за войнолюбците и като алтернатива на сегашната им политика - пътищата за просперитета на Русия! Няколко пъти ми ги изтриват без забележката, че не е по темата защото Е! И без забележката, че съдържа цинизми - защото НЕ съдържа! Ето това е "съвършената свобода" по путиновски, демонстрирана от един руски сайт, минаващ за български и позициониран в българската столица! Ярък пример за информационната война, която Путин води срещу останалия свят! Руснаци, вървете си у дома! Поне докато станете човеци! Ако изобщо това се случи някога...

Ти си тъпак и то пълен,разбра ли???

За да не кажат, че не сме им казали, джентълменски ги предупреждавам господа колонизаторите: - Българите и руснаците са братовчеди, да имали сме и разпри, но във всяко семейство ги има! Оръжията, които докарате тук ще се обърнат срещу вас! Българи и руснаци няма да воюват! Нито руснаците ще стрелят, нито българите! Ако искате да ни подарите оръжие, за да ви опънем шортите - действайте! Ние сме българи! Много хора в света казват с гордост - АЗ СЪМ БЪЛГАРИН! Защото това е велик народ с велика история! Някой ден пак ще има Велика България, но на доброволен принцип на обединение! Ние българите няма да убиваме братовчедите си, вие сте се провалили още преди да започнете! Дори и да мобилизирате българите насила те ще се присъединят към руската армия и ще ви погнем заедно!

Какво като сме горди? Те нека си разположат оръжията и територията ни да се превърне в мишена, поради това че от нея се извършва агресия - нека да сме си горди.

ТОВАРИШ ШОЙГУН?? СКОЛЬКА ВЫПИЛ? ТРОШКИ ВЫПЛИЛИ?ПЛОХА СМОТРИШ!!

на Вова (Владимир Шендерович): Някога, отдавна, влиянието на Владимир Путин не излизало извън пределите на дрезденското му жилище. След това влиянието му постепенно започва да расте: чрез тамбовците върху Питер, чрез питерците върху Кремъл След това той стана президент на всичко това и най-големия лобист в света: пътят за руския списък на Форбс отдавна вече минава през путиновия кабинет. Но това е Русия Международно влияние му се наложи да чака доста по-дълго. Петнадесет години натовските генерални секретари се опитваха да постигнат увеличение на дяла на военните разходи в своите страна до 2% от БВП на тези страни и не постигнаха никакъв успех! Нямаха добри лобисти. И ето че в работата се намеси Путин, анексира Крим, раздаде оръжие на сепаратистите, хвърли армията с марш на скок към Мариупол и мечтите на натовските генерали се сбъднаха веднага! На последния висш форум на НАТО беше прието решение, дългоочакваното решение за увеличаване на военните разходи. А и войските на алианса ще застанат сега до самите руски граници. Не зная какво ще платят на Путин за това благодарните натовски генерали, но се надявам, че ще му платят. Защото иначе се получава, че той безплатно е взел и е укрепил НАТО. А той нали ни е лобист, а не глупак? Наистина ли, или аз нещо не разбирам? Е, все пак има доста руснаци, които не са зомбирани!

Няма нищо за чудене. Светът е двойствен, а природата не търпи парзно. Диалектиката е проста, Всичко, което става и се случва в основата е отражение на законите и принципите на физиката.

анализ! Сега ми станаха ясни много неща, вкл. искането на Сорос да се дадат още 15 млрд на правителството в Украйна. Тези милиарди явно ще отидат при Путин под формата на пленено оръжие. Еваллата, батка!

тези 15 милиарда с бюджета на НАТО? И не ви ли се струва вече прекалено инфантилно да спрягате във всяка западна реакция демонизирания от милиционерската пропаганда дядо Шорош? Иначе е много простичко - кварталната банда се е активирала - значи трябва да се подсилят охранителните системи на домовете!

имат най-много задгранични имоти в Украйна, Испания и България! И си ги пазят. Виждаме как става това в Украйна. Испания е далече и може засега да не се притеснява много. А България?

Какъв команден център ще откриват в София? Че то американското посолство (достатъчно е да го видиш) си е парекселанс такъв център. То покрива Балканите, Бл.Изток, та до Азия. Мястото , на което е разположено и видът на комплекса казват всичко. Навремето там се намираше секретно поделение на БНА. Прави ли ви впечатлениеч че и двете важни посолства: на Русия и Щатите се намират на на-високите точки в гр, София и около тях няма смъщаващи обекти и съоръжения!

Навсякъде съседите на Рассия се готвят за рассиянска агресия А ние? Какво, росеяните ще ни пожалеят, защото сме братушки? русияните не жалеят никого. Мачкат наред - виж как нападнаха съвсем братята си от Украйна Раша няма братя - само роби

Геец, атакуван си, ама от друго.

На теб не ти ли свърши работното време или захлебваш и извънредно, че иначе не можеш да окрякаш в тая демократична действителност. И още нещо - започва да става въпрос за физическото ни оцеляване, вкл. и твоето. Но дерзай, пукажи на тия хора колко са раздаваш!

каква стана тя? Нали НАТО беше "северо-атлантически пакт"? Показва го и абревиатурата му!Изброените държави, в които НАТО се настанява какво общо имат със Северния Атлантик? Не е ли време вече да го прекръстят?

ЦСКА... :-)

Хора пищещи по форумите, не бъркайте нещата. По-голяма част от българите не сме против Америка като народ и държава, ние сме против възможността да ни въвлече във война със друг народ в случая руския и украйнския. Не бихме искали от нашите територии да излитат самолети, които ше хвърлят бомби срещу други славяни руси, украйнци, поляци или други народи. Моля излезте от натрапеното клише които не скача е червен

против ли сте в процеса на "събиране на парчетата на СССР" (Рогозин) България отново да се окаже в блатото на съветско/руското (окупационно) пространство?

Не само център, а и база трябва да има..България от кога чака

личното си желание за "команден център", или за "натовска база"- на народа! Не манипулирай! Ако има Референдум - тогава ще Ти стане ясно ,че народът НЕ ИСКА страната ни да е натовска база! Не иска! Само шепа Соросоиди-продажници искате, защото срещу пари сте се "пришили" и служите на външни,чужди, измислени Господари на нов световен ред! На такива предатели като вас, никой не ви пречи да се "изметете" навън, в която точка на света поискате, щом като не ви отърва да живеете тихо и мирно тук! Това тук е България, а българите- не искаме да бъдем вкарани във война срещу Русия , Украйна, или срещу когото и да било! Това трябва да ви бъде Ясно! И на вас , и на господарите ви, които ви плащат за "слугинаж"!

Може задниците ни да са голи, но не бива да ограничаваме военните си бюджети!Дето се казва последният залък за патрон да дадем!Важното е оръжие да се дрънка, НАТО от това живее, иначе Солташаков ще трябва да се пенсионира!