МО: България е в информационна война с Русия

България е в информационна война с Русия, пише в публикувания на сайта на военното министерство документ "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана".

Обратно в новината

Коментари - МО: България е в информационна война с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е в информационна война със САЩ, а тъй като ние се слагаме за първи техни дружки, разпознаваме Русия като наш враг.

Каските от МО се оакаха. Хайде мили ботушчета, кръгом марш!

Ееех тъпани такива, ами нали от векове насам Русия, както всички останали Велики сили се борят за влияние! Путин каза много ясно - "С отстъплението на Русия - до тук!" Ако Русия няма влияние, ще го има някой друг! Друг е и въпроса, че благодарение именно на стремежа на Русия за разширяване на влиянието си на Балканите, отново съществуваме като държава.

на Балканите МНООГО преди Русия да същесвува.

в средновековието!

Овенните,към които принадлежи и това копеле Шаламанов най-често страдат от инсуфициентност на интелекта и нормалната мисъл. Инцидента е за съд,другарю Цацаров!!!

Много си умен бе, всичките военни били тъпи! Между офицери , старшини и войници правиш ли разлика? Ти служил ли си в Б.А? Знаеш ли колко квалификации трябва да има офицера за да гради кариера?

аз знам ,че им трябва вазраст не квалификации

Защо сега и днес , Русия да не е заплаха ??? След като държа и нас , и половин Европа - като крепостни държави ??? Исторически факт ли е ?? Руската агентура - сталинци и те ли са измислица ?? И болшевишката диктатура в България ??? И КРИМ - сега и той ли е измислица ??? И КРИМ - отсреща на Черно море ли е ?? И историята на Империята на ЗЛОТО не показва ли вековен СТРЕМЕЖ за ОКУПИРАНЕ на чужди земи и държави ??? И демокрация ли сме получили от ТЯХ - до сега или диктатурата на червени сатрапи ????? И руска демокрация ли да чакаме и искаме ??? И джуджето ли да определя КОЙ да управлява България ??? И това ли да искаме ??? ЗАЩО да не са ОПАСНИ за ЕВРОПЕЙСКА страна , като България ???? Зелените човечета ли като дойдат и чак тогава ще са опасни ??? Като Украйна ли да станем ???

Американското прасе Велизар Шаламанов, сега министър на отбраната в правителството на Р. Плевнелиев, се храни само с американска, противоруска помия.

Абе тия педераси за ква война с Русия балтаят бе ?! Малумници,махайте се от там. Тоя Шамшалов кво е ?

Много надути фрази, много локуми от всякакви министри и големи началници... Истината е само една и ние упорито се блещим на другата страна... Ние сме много малка и нищо не значеща държава с малко и застаряващо население с много ниско образование у масовия жител. Не сме конкурентни в нищо и не произвеждаме нищо значимо. Нямаме вътрешен пазар но за сметка на това внасяме почти всичко. Изнасяме отчайващо малко и никой не ни знае къде сме и какви сме. Нещата дето имаме ги насираме даже бих казал, че ги НАСИРАМЕ с голям кеф и с изключително старание и кретенизъм... Нямаме енергия а бъдещето е на които има енергия... или мозък... ние нямаме нито едното нито другото Русия има Енергия, Много Енергия... и има бъдеще.... А ние като последните кретени се смятаме за русофоби... Ндааааа

Абе тоз "президент" скоро ще вземе да обяви война и на марсианците! Явно няма места в психиатричните клиники вече!!! Моля Ви приберете си го вече!!!

Колко му остава на този президент че ще вземе да ни вкара във война. Русия ако иска може да мине през БГ за два часа. И това винаги е било така. И никога не е била заплаха. Но може и да стане с този президент.

Още от "зората" на " демокрацията на военните не им върви на "началници"!!!! Като се почне от пияндето Луджев та до ден днешен!! А на най- висшия военен пост ИСТИНСКИ военен от времето на генерал Л. Петров НЕ е ИМАЛО-просто са за съжаление военните!! Ръководят ги АБСОЛЮТНИ некадърници и профани във военното дело!!!

Хитрец е Шаламанов, хич не губи време за да се уреди с топла натовска службичка. Вярно, че след 5 октомври ще бъде безработен, но 1 000 000 000 лв. за 1 работно място нещо скъпичко ми се вижда!

някой от по -старите помни ли , а от младите знае ли защо САЩ и АНГЛИЯ ни бомбардираха -защото като съюзници на Германия обявихме война наСАЩ и АНГЛИЯ които воюваха заедно с СССР срещу Хитлер.Дори и тогава не посмяхме да обявим война на Русия.Ето че сега шаламанчето навакса-Русия електронен враг, ама нейните ракети /а и газта/ са реални

Моля българското МО, да ми обясни какво значи това нещо "кибернетична война", щото ние тука в НАТО още нямаме киборги.

Във връзка с появата на нов опасен югоизточен противник ГЩ на РФ обявява част от плановете си. Освен развръщане/ контр адм Долгов- Ком Юж окр/ на полкове Су27, Ту142, Ту28, Ка 27и29 /Мистрал/, ескадра подводници от състава на Черн фл на п-в Крим/ и наблизо/ се развръщат 2 полка среден стратег бомб Ту22М3-радиус 2000км с х 6 крил рак Х32-1000 км . 2 дивизиона общо 25 рак Искендер М далеч до 2000 км.Първа задача да бъде унищожена ПРО и ПВО на Полша и Румъния и наоколо независимо от заявленията , че не са насочени срещу РФ. РФ си запазва правото първа да нанесе унищожаващ удар по всяка групировка в Черн и Средиз море още в период на формиране. Както казваше един известен Бълг "Ха честито на печелившите!"

Компетентният Министър да докаже твърдението си - за заплаха от Русия . Ако не да го съдят . Не може така да се говори, дори под диктовката на Президента !!!!! Тези хора ще ни вкарат не само в разходи заради болните си амбиции но и във война . Дали ще победим Русия с такива смешни пълководци е друг въпрос .

Г-неееее,не те знам кой си ,Плевналиев ли ,кой ...аз искам да ме пазите от НАТО ,ЕС ,САЩ ...

от руските информационни подразделения! Как е бойният дух днес? Какво е да си наемник и да воюваш (макар и информационно) срещу интересите на собствената си държава и собствения си народ?

Ти кой си, че говориш за интересите на България, на колко си години, имаш ли деца, образование, ... представи се, г-н Президент :)

Не съм президент. Над 50 г. съм, с много добро образование, с деца и внуци. Обичам България, обичам живота, обичам хората да са щастливи и усмихнати, обичам детския смях! (живял съм съзнателно при социализма, посещавал съм страни и от двата "лагера" и преди, и сега - така че мога да сравнявам наблюдения, освен многото прочетена литература) Достатъчно и е?

Ами като"... че тази година няма пари дори за вноската в НАТО. ..." хайде марш от НАТО! Още малко и ще поискате да ви плащаме за нашите бази у вас!!!

Кой реши, че българия е във война с Русия? Кой е този идиот? Аз лично да му го "ФЪКАМ"!

като Янукович се преместиха в България? Горко ни!...

Лето господне 1998 майорчето от ПВО изчезна и се появи след 6 месеца като Зам-министър.За да "разработи" концепциятаза Нац сигурност на БГ в която се твърди, че" БГ няма противници", което послужи като основа да бъде съкратена БА. А, ве сульо кат нема противник, защо ти е таз армия? Или сега го намери Противникот?

Имахме армия - добра, лоша, но имахе. За да влезем в НАТО я съсипахме. НАТО щяло да ни пази. Между другото за съкращаването на армията до сегашните смехотворни размери голяма е заслугата на Шаламанов лично. Сега се оказва, че трябва да се пазим сами. И за целта да купуваме. НАТО военно-политически алианс ли е или бакалия? Кой на кого помага? Току-виж нашите пенсионери помагат на американския ВПК. Но айде холан, нали идеите са по-важни. Смешно, със същите приказки преди четвърт век ни хранеха комунистите - може да сме боси, но сме въоръжени. Същото и сега. Пита се - оти ручахме жабетата?

НАТО ще ни опази толкова, колкото опази Кипър от турската армия! Нали византийците са в НАТО - и какво? НАТО опази ли ги? Е, другите не признават турския Кипър, ама на Турция какво и дреме?

Братя Българи, да се молим тези измекяри от служебното правителство да се спрат само до електронната война с Русия, че преминем ли към неутронна, жална ни майка!

Абе Леоне, абе Кавало, абе оти не свириш на кавало, ами щракаш глупости по клавиатурата?

Българските политици са: а/ Момченца, които си играят игрички б/Корумпирани в/ Тъпи Верен отговор: Тъпи корумпирани момченца, които си играят игрички

тъпи и корумпирани? Къде другаде управляват тъпи и корумпирани? Има ли по-тъпи и по-корумпирани от руски ченгета?

Имаш право, но само донякъде, виж сегашните западни глави и шефове, с малки изключения няма разлика никъде по света. Но нашите бягат пред каруцата с коня. То НАТО още не е посочило Русия за враг 1, но Плевньо и Шаламанов вече са свършили черната работа. Или ако следваме парите, както казват лючимите им янки, идват едни въпросчета на кой колко комисионна му е обещано за ударно въоръжаване на великия български войник.

Офицер от резерва съм!! Искам да попитам- има ли право министърът на отбраната еднолично, при положение, че е назначен за такъв в служебен кабинет да определя "враговете" на държавата???? България все още е парламентарна република, а в настоящия момент нямя действащ парламент!!! Като какъв се изявява този министър на отбраната? България била във фактическа електронна война с Русия!? Този или се е взел на много сериозно, или явно това са "директивите"!!! Хора, не разбирате ли, че точно такива малоумници като нищо ще ни вкарат във война /независимо срещу кой, като изключвам "големия и малките братя от НАТО"/!? Смятам, че когато човек заеме толкова отговорен държавен пост , то той трябва да изключи от държане и поведение личните си пристрастия!!!! Това, че мрази Русия не му дава право да се държи по този начин!!! Но явно като се почне от Министър председателя и надолу всички са подлоги на чужди интереси!!! За 25 години "демокрация" това е най-съвършената глупост, която може само един болен мозък да сътвори!!! Помисли малко бе аланкоолу- колко ни е голяма армията, че в точно този момент Русия да се занимава с нас!!!! Сигурно на Парада на победата на Червения площад преминаха толкова обикновена военна техника и личен състав, колкото не е въоръжението и личния състав на нашата армия!!! И не желая никой да дава такива оценки и от мое име, особено тези от служебния кабинет!!! Апропо - да попитам- къде са БСП, Атака,Националистическите и русофилски организации- явно "маат някъде кифтета"!

Още снощи когато чух новината си зададох същия въпрос: Защо служебното правителство /в частност този министър/ излизат извън правомощията си по конституция? Откъде накъде един служебен министър ще определя кои са ни враговете? България парламентарна Република ли е или президентска?

Спокоен съм за Русия .България е била винаги на страната на губещите.Как може подобно отношение .Никой не може да ми докаже че са ми приятели тези на който ракетите бяха насочели срещу България.Продажни политици. В момента ако някой говори за армия в България е смешник , жалка имитация

Русия отдавна е враг на България, но за информационната война няма никакъв спор - партии като Атака и промитите мозъци или платените джобове на някои форумци го доказват. 45 години бяхме тяхна васална територия и след още 25 не можем съвсем да се откъснем.

Може и да сме били близо до СССР преди, но никога не сме били в чак такава зависимост, както сега от САЩ и то без да получим нищо насреща.

Смени си линка приятелю!!! Не Ко-не, а кон!!! Много ли ти се виждат 45 години? А ако не бяха "имперските интереси на Русия" как щяха да ти се отразят 600 и косур години като "равноправни членове на Турция"? И защо ми говориш за проруски партии, а мълчиш за проамериканските такива? Те по-големи патриоти ли са!? Я ми кажи освен вестниците "Дума" и "Атака"/между другото са доста слаби/ кои други вестници са "проруски"? И сигурно никой в тази държава не раболепничи пред "Юнайтед стейтс"? За промитите мозъци много можем да спорим, но няма смисъл- аз уважавам чуждото мнение и пристрастие и е добре и отстрешната страна да уважава моите, а не като се чуе Русия да се появява пяна по устите ви!!!! И нито ти , нито аз сме хора, които имат право да определят кой е враг на България/това важи и за смешните ни политици без изключение/!!!!

Едно временно правителство със срок 2 месеца какви работи планира за България и то в дългосрочен план! Евтини американски подлоги! И вкарахте 13 хиляди американски войници в България тихомълком. После нямат изкарване! За 2 месеца ще надробите това, които други за 20 години не могат. Нали фунциите ви бяха само да подготвите изборите?! Правите кадрови смени, отменяте поръчки без анализ на целесъобразността, искате да вземете заем, който ние ще връщаме, сигурно ще дадете и бюджетът д аго прави МВФ! Със сигурност ще смъкнете рейтинга на ГЕРБ, чийто придатък сте. Дерзайте! И вашият край ще настъпи скоро!

Как не ви е срам,бе,продажници!Гъзолизци и то на грешния зад--к!Русия била заплаха!!А тия дето се надигат от северна Африка-те какви са?!Срам ме е,че живея в такава държава!Докога ще ви търпим?!

Плевнелиев, Шаламанов - подлизурковци долни! Пфу!

"Няма тояга, която да избие от главата на българина обичта на българския към руския народ" Това е. Политиците да вървят на м..ната си.

"...явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля." Е, верно ли има такова нещо публикувано?! По-голяма тъпотия не бях чела.

така трябвада се нарича. А офицерите да се номинират спо един черпак и по един шут в задните части и да се одят. Хехехе смешницииииииииииииии.

И КОМУНЯГА !

Този документ трябва да получи приза за най-голяма излагация и тъпотия след 1989 г.

И като превземеме руснаците , как ще ги изхранваме ? Най-смотаният Президент направи това правителство което изпълнява каквото е наредил . Хората от наводнените райони няма къде да живеят но предлагаме Кристалина която не направи нищо за тях, най-бедната държава сме но пък ще имаме супер оръжия незнайно защо . Явно ще нападаме защото няма заплаха от нито една държава - да плашиш бедния и то най-бедния е смешно ( ама може да му строшиш главата ако се прави на ербап и това ще е нормално ) . Какви ги вършите какво сте обещавали - кажи Президенте . не мълчи пред НАРОДА !

НАТО се опитва да докаже, че представлява нещо различно от бесполезна загуба на пари и време под ръководство на психопати и параноици.

А-а-а, не са психопати те, а безскрупулни търговци.

Да не казваме друга дума. Абе, защо Гърция, която е в НАТО от десетки години, няма такива проблеми, като тези,изредени в този велик докюмент "Визия 2020"?! Какво е толкова специално на гърците, че нямат като нашите проблеми (с Русия) и се радват на взаимно уважение и изгода от отношенията си? Но техните политици (и тези на Сърбия) не правят такива инфантилни и безумни заклинания/обвинения срещу Русия (при това доказано вече като безпочвени), като нашето президентче, което ако има остатък от мъжко в себе си , трябва да се извини и да опровергае собственото си изявление.

Вероятно гърците са не само по-хитри, но и по-големи патриоти от българите. Не вярвам хора с турски и еврейски фамилии като Шаламан-ов и Паси да заемат политически и държавни позиции в Гърция. Обичам евреите, циганите и турците, но още повече българите! И всяка жаба да си знае гьола. Очевидно е, че на Шаламанов гьола е в Турция. Защо иначе ще купува скъпи самолети и фрегати, когато е факт, че имаме танкове за не повече от три полка. Но така е изгодно на Турция. Както й беше изгодно да нарежем ракетите (СС-20), с които бяхме в състояние да окажем въобще някакво възпиращо действие. Ясно е, че министър Шаламан-ов ни подготвя за война с Русия.

Заем от 4.5 милярда трябва да се взима ? Ама не знаем защо ! И защо ли нито едно печатно издание , медия дори и нета не е спомената за заплаха от Русия ? Не знам каква визия 2020 гони тази еднодневка ...

не става ли ясно, защо Западът/НАТО още в "началото, предварително първо ни " свалиха гащите"- разоръжиха, принудиха ни да си унищожим и малкото, което имахме за защита, за да ни набутват сега скъпо и прескъпо свое старо въоръжение?! Вижда се и колко падна жизнения стандарт на 2/3 от българите спрямо преди новата"демокрация"! А какво ни предстои?! И Господ едва ли знае, или може да предвиди!Дано не ни вкарат във война срещу Русия! Всичко е възможно заради "продажни подлоги"- без съвест, дълг и отговорност към народ и държава!

Всички ,който защищтават Руските интереси да бъдат така добри да напуснат България посока путерландия.

Всички които защищават натовски американски и разни ''демократични'' западняци да си стягат куфарите и да напуснат немедлено България в любимия им еС, сАЩ или на м.......... си

Ти българин ли си?

Щом слугуваш на Обама - прав ти път във Алабама (САЩ)! Стой си Стойчо във България - майната й на Швейцария! Тъй ми рече свако Цако. Имаш крава - пиеш мляко.

Уважавам мнението на всеки, стига да не се държи като зомби! В тази връзка си позволявам да отправя въпрос с най-голяма актуалност за бъдещето на България: Кои сили стоят в основата на ислямизацията(турцизацията) и циганизацията на България. Този въпрос е изключително актуален, защото се очертава като най-големият проблем за бъдещето на България. Иначе всеки има право да бъде привърженик на една или друга сила, но не трябва да забравя, че интересите на България имат върховенство. В същото време В исторически и географски план България е своеобразен мост м/у Изтока (основно Русия) ни Запада в лицето на Щатите. И вместо да изиграем подобаващо и в наш интерес това обстоятелство, нашите нефелни политици правят всичко възможно да заслужим презрението на цялата международна общност. Къде са независимите бълг. медии и журналисти и пр. субекти, които по цял ден ни заливат с халтури и скудоумия?!

Това тук е България и "Никсъни" като теб, нямат право да обиждат и гонят българите от собствената им територия! Ясно? Българи и руснаци открай време се тачат и обичат! Двата народа не желаят конфронтация и не искат да воюват един срещу друг! Запомни го ! Ако на теб това не ти изнася, или, ако имаш поставена "мисия"- да подстрекаваш, да ни противопоставиш, скараш- въвлечеш насила във война, то "прав ти път" към своята военолюбива Хамерика! "Връткащи" се към неясни посоки "подлоги" - не ни трябват!

Я,по-добре си хващайте самолета за САЩ и не се прибирайте

от "Независимая газета"- 3/4 от завършилите университети руснаци искат да работят извън Русия! (останалити 1/4 вероятно са завършили военни и милиционерски училища и академии)

Русия води информационен тероризъм още от 1989г. чрез добре платените си родоотстъпници от БКП/БСП,ДПС/ДС и А така !

ако им вземем босфора,ще мозем да се вуорузаваме поне на едно средно ниво и то бз да засягаме комата хляб на бедните...

В момента има информационна война на 3 фронта: 1. На България срещу САЩ - по простата причина, че 99% от българите използват пиратски версии на уиндоус и свалят безплатно американски филми от торент тракерите 2. На САЩ срещу ЕС - американците подслушват като бесни - питайте г-жа Меркел 3. На САЩ срещу собствения им народ - там за свален филм влизаш в пандиза, да не говорим за следенето на интернет трафика... Разбира се, бг службите също водят война - срещу вас, сега четат мненията ви и ви проследяват ип адресите ;-)...

Вярно, мамка им, ама анално.

Дааа, сигурно имат база данни, където са въведени всички имена - регистрирани и нерегистрирани, със съответните коментари.

Ей, не им давай идеи - че току-виж поискат увеличаване на бюджета на службите за подслушване!

Abu Talib

Не два процента от БВП а два процента ДАНЪК "Отбрана!!Нека толкова въведат и САЩ и Русия.Само тогава можем да считаме, че са на отбранителни, а не на офанзивни позиции.Можели са отдавна, още много отдавна да го сторят, но първи Варшавският се е престарал във въоръжаването, след тях и тези от НАТО.А че Сталин не е мислил така, си е чисто циганска работа, какъвто е и самият сталин.

Раздвижването на "русофилите" започна още в мига, в който стана ясно, че два от енергийните проекти няма да ги бъде. Толкова беше явен стремежът ББ да бъде свален, че чак бодеше очите. Само ББ не се усети, та да вдигне с 1-2 лв. пенсиите и да раздаде на чиновниците по 5лв. за Коледа. Дано да си е взел поука...

Тези лица съвсем са изперкали,колкото и недипломатично да звучи! Губят си времето с някакви идиотски анализи и простотии и се правят на ,,ястреби,, за да се харесат на американските хомосексуални политици. А бе,господа,слушайте Ванга какво завеща за българо-руските отношения,вижте и др. страни как се отнасят към Русия - Унгария,Турция,Австрия и т.н. Запретнете ръкави да изведете българската икономика на много по-предни позиции,тъй като сме направо затънали - нищо не произвеждаме в достатъчно количество и то на конкурентно ниво за вътрешния и международния пазар. А пардон,тези дни съобщиха,че сме задминали Франция по производство на ЛАВАНДУЛА! Смехория! Предлагам на нашите политици вече да им викаме ЛАВАНДУЛЧОВЦИ! На срещата на НАТО,ако там бъде и Ердоган, попитайте го това-онова и конкретно как ръководи толкова успешно Турция / 75 млн.население/ в икономически план, а вие само ни занимавате с глупости и шантави анализи. Германия трепери от ужас от плановете на Ердоган за новото летище в Истанбул, което почти сигурно ще измести по значение Франкфурт/Майн. Но едва ли може да се разчита на вас, ще си останете ЛАВАНДУЛЧОВЦИТЕ в българската история,ако въобще някой ще си спомня за вас един ден!

Страната харчи по 7 960 долара на човек за здравеопазване, а мъжете в Турция се пенсионират на 44.9 г., а жените на 41. страната плаща 64.5% от заплатата на пенсиониралите се, което за мъжете трае средно над 30 години, за жените близо 38 години. Да има работа за младото поколение. при нас е обратно - геноцид над народа, за да работи до 70 г., а младите да бягат навън. Това не е случайно-нашите национални предатели разчистват територията за нови пришълци. "Отворени врати".

Така е, а ГЕРБ увеличава непрекъснато възраста за пенсиониране. Но гейберастите са мутанти между мутри и доносници, рекетьори и потомствени врагове на българите.

Не знам какъв дипломат си, но си родоотстъпник. А може и да си част от информационната война на Русия. Само слепец не би видял, че Русия води политика с помощта на нейните агенти тук, чрез която да контролира на обществените, политическите и икономическите процеси в България. Турция и Унгария може да имат и близки отношения с Русия, но те ги имат от позицията на държави, които следват своя национален интерес и са много по-независими от външни влияния. Ти ако искаш слушай Ванга, ако искаш слушай и звездите, но мисли разумно и далновидно, без да се влияеш от евтина пропаганда и манипулации.

колко много сме руските ,,агенти,,. Не прави прибързани умозаключения! Има много хубава поговорка :Седем пъти мери,един път отрежи! А при теб май е обратното?!

Глупости. Каква информационна война? Има интернет. Старото поколение знае руски и малко английски или немски. Така, че всеки сам може да прочете и да прецени. Не прочетох да е поставен въпроса за охрана на българските граници от имигранти. Това е основния въпрос.

Когато Плевнелиев говори за войни става много смешно. Него жена му го пердаши с чехъла и той налита срещу Русия с Дръзки и Кугерите ...

Преди да доиде чехъла или пастирката както е известен щафетата по мижатурковство водеше Желето Желю. Невярвах, че може да има по як от Зелката Желю ама виж този полово скопен пастир даже и се перчи. А си е жив евнух. Кога ли ще го разбере милия. Щеше да ми е жал за него ако не беще на този пост, но сега когато с тапотиите му могат да изпатят или станат за много хора немога да го оставя без да го удостоя с поне един коментар като този за начало. Иначе за край е ясно. Оставка и пандела за поне 100 години и без имущество.

а с Турция сме ок, нищо че си половината територия на България по карти и учебници я включват към себе си, че Давутоглу говори постоянно за възраждане на Османската империя кво ни пука ние с Русия сме в инф. война