Търсят заместник на българската роза

Символът на розата може да бъде премахнат като лого на българския туризъм, съобщиха Анелия Генова и Николай Йотовски от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Обратно в новината

Коментари - Търсят заместник на българската роза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви изсъхне каквато и китка да си сложите за лого...

Tова ще е п о р е д н а т а глупост! Tака ли няма някoй поне малко да се размисли!? 3ащо искате да унищожите малкото останали хубави неща с традиции? Qвно падате и пропадате в с е още глобално! Kакво ви пречи така прочутата с в е т о в н а реклама на позната българска роза? Bероятно някой или някои о т н о в о искат да крадат! Dруга причина в ъ о б щ е няма!!! H я м а!!!

трябва да се смени с нещо по-разпазнаваемо! Но какво по-разпознаваемо от магаре (с дълъг маркуч), запънало се на мост и прекрасния слоган на Вили он постовете по-долу "Тука е така!"

''Йотовски обясни, че основните конкуренти на България са съседните Турция и Гърция като туристически дестинации'' .....ха ха ха ха ха.....този не е добре .....все едно да сравняваш златна монета с 5 стотинки.....хората са толкова напред че не им се види дори и пушека

Ми тогава си изберете.... шибойчето!

Мили сънародници, ако знаете колко държавни пари бяха наляти в този "бранд - роза" от правителството на Сакскобургготски и по специално от министерството на икономиката на г-жа Шулева... Името на основния двигател на проекта бе заместник-министър Евгения Колданова, подпомагана от Екатерина Виткова... Тогава работих за МВнР и бях изпратен на едно от заседанията на междуведомствената комисия по "проекта" да представлявам министерството... Недопустимо - младши експерт да участва в подобна комисия, но когато изборът е предопределен... и министър да отиде.... Както и да е, аз гласувах въздържал се от името на МВнР, а като частно лице се изказах остро против това безумие. Г-жа Колданова доста се се вбеси от дързостта ми и форсира решението, заявявайки че Министерството на Икономиката подкрепя и Агенцията по Туризма подкрепят този "бранд" и ще го налагат. После г-жа Колданова се бе обадила на ресорния зам-министър в МВнР, за да се оплаче от мен и аз бях привикан от Директора на нашата дирекция да дам обяснение. Човекът бе разбран и с усмивка на лице прие моята теза, която всички колеги в отдела негласно споделяха. "Брандът не струва!". Сега съм далеч от България и нямам никакви планове да се връщам... Нов бранд, хахаха, същата кражба е подготвена, поне да бъдат иновативни в далаверите, мамка им! Весели празници на всички!

Когато се провеждаше конкурсът за лого, беше ясно, че е за "свои хора" и резултатът е налице! Къде по-стойности проекти не видяха бял свят, недооценени от "експертите"... Дано следващото не бъде такова въпиющо грозно недоразумение! Колкото до смяната на слогана, нееднократно съм предлагал отвсякъде - още от рекламата и пристигането си на наша родна земя, чужденецът да бъде посрещан с девиза " ТУКА Е ТАКА!" За да няма после неясноти, де...

Ами съвсем просто.Пуснете в Фейсбук запитване към чуждестранните си поънати с какво свързват България...да видим,какво ще се получи.От опит мога да кажа,че 70% от австрииците мислят,че столица на България е Букурещ :)

...глава на хипопотам ,потънал в л,йна,с ееееееееееееей такава уста отворил....

...глава на хипопотам с ееееееееееееей такава уста отворил....

никито йотовски преди 10тина години общо взето с друго освен хипопотам, трудно можеше човек да асоциира... и това недоразумение все още се подвизава в министерство на икономиката и туризма...

"Търсят заместник на българската роза"- вие в Dir-а с какво образование сте ? Няма ли някой по-образован да ви измести ?

Не розата пречи. Характер липсва на българите. Характер! Да държат на своето и да не отстъпват ни на йота. Розата си е наш символ и такъв трябва да си остане! Не да се измятаме като фурнаджийски лопати според настоениятя на чужденците. Това е нашенско - розата. каквато и картинка да сложат в логото, не картинката прави туризма. Характерът, умението да се наложиш!... Не споря, че на приложената към статията картинка розата я е рисувал слон, морж или друго някое рисуващо животно. Изображения на рози - много. Характер трябва - да не отстъпваш от своето. Туризмът ни - въпрос на гледна точка. Имаме много конкуренти. Но сме една от немногото страни, дето има и море, и планина за туризъм. Другите имат по едно от тия неща и пак се борят за своето. Ние имаме от всичко по много. Туроператорите ни са калпави. Значи не розата трябва да се сменя, а да се насметат туроператорите ни. Те са тези, които изпълват със смисъл символа на туризма у нас. Обикновено туропеураторите, хотелиерите и ресторантьорите искат обслужващ персонал до 30 г. и владеещ по над три западни езика. А че условията в хотелите и ресторантите не отговарят на цените... за това се мълчи. Дават на камериерките в минимално количество от най-евтините миещи перапарти и искат абсолютна чистота. И чистота няма, разбира се. Масови измами с ексурзиите в чужбина. Български туристи отиват на хотел гола поляна, като са си платили хотел три звезди, примерно. Не ви е виновна розата. Качество трябва. И характер да си отстояваме своите символи. Ако ти сам не уважаваш себе си, какво чакаш другите да те уважават...

Предложение: Каракачанче, изправено на задни лапи и поднасящо букет рози.

Рекламата на България по Евроспорт звучи изключително нещастно. Едни Туркиш еърлайз имат много по-добра реклама. А символа роза в този вид също е безличен, както и натруфения ни герб.

предлагам да бъде поставен лика на Б.Борисов или на Цв.Цветанов, с глупомер ще се реши кой от двамата да бъде, само да не избият стрелките на уреда

Глупомер трябва за такива като тебе, дето квадрат да им покажеш, виждат ББ. Друго е над възможностите им просто...

да бада честна това не ми прилича на роза ако не ми бяхте кзали....

Един презерватив би ни отивал на фона на демографската ни криза.

Магарешкият бодил вече е ангажиран от шотландците, детелината, червената роза и нарцисът също са от Острова. Трябва да избираме между момината сълза, мушкатото и бегонията.

Според мен най-удачно е розата да се замени с цвят на лайкучка.

1. В Бг туризЪма е прецакан при раждането с форцепс. 2. Това на картината всяка нация би го възприела като нещо различно но не и като роза, на мен ми прилича на слънце, други казват яйце, а може да е каквото и да било 3. Мнооо кинти за измислени изследвания, явно има наши хора и наши фирми 4. Ще се конкурираме казват, с измамни таксиджии миришещи на пот и сяра, с гнусни ресторанти, дребни тарикати, надупчени шосета, крадливи цигани, проститутки насдали покрай шосето, това и с Бантустан не можем се конкурира. И т.н и т.н. измислици премислици

то ако логото правеше туризма.. българският никъв го няма-отдавна пътувам само с чужди оператори - хем по-евтино,хем по- класни хотели.ще бъда на НГ на Крит- на половин цена от Банско - в същата категория хотел.

Абсолютно сте прав/а/ ! А за отношението и способностите на персонала, зает в туризма, да не говорим...

Качественият персонал бЕга.В качествените хотели на качествените страни да обслужва качествени хора за качествени заплати.За тези пари-толкова.

Това на логото е срам за България!Има си приети шрифтове и изберете най красивата снимка на РОЗА!!!

Какво й е на розата като лого на България! На мен ми харесва! Нека тези 2 млн. и повече да ги инвестират в разпространение на реклама, а не за ново лого и слоган. Ефектът ще е по-голям.

Може да сложим барелеф на Боко и Чоко вместо роза. И отдолу ще пише член първи.

Още един малоумник.

Един храст или дърво с веещи се найлонови торбички по тях е типична картина по нашите китни селища и гладки пътища. Уникално и неповторимо лого, лесно разпознаваемо. :-)

къде е по пичовко един увехнал ГЕРБЕР ...хи хи

Тоалетната на Давид Черни или нахапана,мухлясала постна малка пица. В никакъв случай това пържено яйце, което според твореца си било роза.

двамата инициатори да вземат за символ гъбата "магарешник" и да си я наврат последователно

Абе искаме да копираме турското лале, ама ....

квои туи слоган и визия?

И аз, истинският Ого с кирилските букви, бих попитал какви са тия неразбираеми думи. Не се намираме в Америка, джанъм.

друго сии туи джанъм, ханъмо.......еферрим и машалла!уф, чи съ оригнах....

Крали Марко яхнал въртолет и надпис-Магията е жива тук?

Не става-истинският Крали Марко е бил сърбин и на всичкото отгоре турски васал.

Най-добре да я сменят с гербер. Герберът е много по-актуален, а розата отгоре на всичко е символ и на БСП.

Герберата е едно цвете, което, след като бива откъснато или отрязано, увяхва и се приближава неминуемо към смъртта си.

Вий сте гениус! То кое ли друго цвете не е така?

А може простичко: Снимка на Дригаря Борисов! И мото: "Заповядайте! Една държава, един лидер!"

На дизайнера на логото ще препоръчам да си смени професията, защото е доказано, че некадърността не се лекува.

Ако можеха да прочетат този форум, хората биха побегнали надалеч и завинаги, никога не биха дошли в такава държава, с такива хора ... И това не са съвсем цигани, а някакви профани с компютри, все нещо знаещи, но изригващи само едни гнусотии ... Какъв ти символ, какви ти цветове, по-добре да забравят туристите и да ходят някъде другаде ... а също и всички от нас, които не желаят да живеят в гнусната Чалгария!

ти какво правиш тук?Що не пишеш в немските,английски и пр. форуми?Няма да избягат,защото идват мизерници дърти пинтии,пияници и секс туристи за без пари.Тука е рай за тях.И да избягат,не ми дреме.Хотели нямам.

новя смивол на бг може да е гаида с компресор

В цял свят ни знаят с киселото мляко. А истинската маслодайна роза е нежно розова, а не жълто-кафява, като показаната.

Като дойдат следващите и те ще се захванат с ново лого, все пак тези милинчета трябва да се усвояват от свои хора.

А за един гол г.. с чифте пищови кво ще кажете, а:-)))?

И аз смятам, че голата долна част на гърба, е най-яркият символ на България!

!!!!О да!!!

Кофа за боклук ще бъде добра идея. Ама някаква такава високо-технологична някак си...

По-високотехнологична може да изглежда, ако примерно я държиш или подпираш. P.S Обърни внимание на правописа!

Дааа - по-прилича на кравешка пита, баница, или пържено яйце:-)

Аз предлагам Българската Турска тоалетна !

Снимка на Голф 2 с пернишка регистрация отива най-добре...

Щом жена е заменеса няма да го бъде.

А кой ще го ръководи този проект, кой ще го изпълнява и т.н.? Тази съществена информация изобщо не става ясно от начина, по който е съобщена новината.

Не знам кой какво избира, но по нещастна и старомодна и невършеща работа от нашата самореклама по CNN не съм виждал!

Според мен розата трябва да остане наш символ защото е нещо красиво и отличително за страната ни

РОЗАТА - ДА, НО НЕ И ТОВА ПРИЛИЧАЩО НА ИЗЦВЪКАНО......

Само че това на картинката може да бъде всичко друго, но не и роза. Ако нарисуват нормална роза, такава, каквато си е в действителност, тогава вече става за символ.

циганка на магистралата-това е логото на булгаристан!Питайте чужденците,не съм го измислил аз!!!

Извинете, но това, дето са го замислили катп роза, направена от баница... за неподготвените си прилича на нещо друго в цвят "кака"... Дано чужденците не започнат да ни свързват с едно л...о