България и Унгария искат да купят гранични огради от Израел

България и Унгария са направили предварителни запитвания за закупуването на израелски стоманени огради, подобни на тези по границата на Израел с Египет.

Обратно в новината

Коментари - България и Унгария искат да купят гранични огради от Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа може и да е особено чувствителна към огради като по нашата граница, но католическа Европа остави България да бъде прегазена и управлявана пет века от империя с друга вяра и да понесе негативите от това. Ние сме гледали вече този филм и не желаем отново да сме на първа линия. Нека сега чувствителните държави на запад от нас да поемат своите отговорности и да се насладят на сблъсъка с коренно различно население с нрави отпреди 4-5 века, с хора, претендиращи да имат свободата да ги налагат навсякъде, където стъпи кракът им. Ние сме достатъчно малки и бедни, имаме си достатъчно проблеми с такива пришълци и с местните претендиращи да живеят на гърба на другите1 при това както си поискат - сред шум, мръсотия, наркотици, масови побоища и жестоки убийства, че да приемаме още такива.

Стига недемократични огради! Искаме демократични минни полета и политически коректни картечни гнезда!

И на коя граница ще сложат оградата? Добре е да има ограда, но не трябва да се пускат нашествениците и през КПП.

Има ли още такава държава ?

Представям си как е станало. Възможни са всичко на всичко три варианта: 1. Нашият е звъннал на унгарския и му е казал "айде да си поръчаме огради от Израел". 2. Унгарският е звъннал на нашия и му е казал същото. 3. Шефът на нашия и унгарския им е звъннал и им е казал: "поръчайте си ограда от Израел". Познайте, кой вариант се е случил в действителност. И кой точно е въпросният шеф.

И четвърти вариант-събрали се двамата и мъдрили кои са най-добрите и изпитани огради срещу араби.... :)

Българските кльонове на Тато.

Пародия. Навремето България беше сила в корабостроенето,което беше в затворен цикъл- от рудата през стоманата и проката,през машините/двигателите до готовия кораб.Днес не можем да си оградим двора-така излиза.По това коя икономика пълним с тази поръчка личи кой ни управлява,но това е банална тема. Още някой идиот,който да смята,че "демокрацията" е добра за страната ни?

Хахаха! Стоманата идваше от братския съветски съюз до пристанищата във Варна и Бургас, рудата-през Дунав и оттам с влакове да Кремиковци. На това му се вика затворен "български" цикъл.

Пълни глупости. Единственото,което идваше от Русия,беше донбаският кокс-основно от Варна по БДЖ. Другото беше от Кремиковци.

Ами да попитаме кой от нашите управници , издаде заповед за премахване на граничният кльон с Турция . беше перфектен и пиле не можеше да прехвръкне !!!!! Той ще е явно някъде из парламента или в средите гравитиращи около него!

Грешка-парламентаристите гравитират ...

Казва се Иван Костов тоя политик дето ни разгради.

и децата знаят че ислямска държава е проект на путин не напразно всички терористи са въоръжени с автомати калашников

Лъжеш, чичко, лъжеш! Всички виждаме, че ИД не воюва с приятелите на америка. И всички видяхме, как американците "по погрешка" им спускат оръжия.

А бе домузи депесарски ай сиктир с този Путин бе.Да дойде, че да ходите на екскурзия пак.От Руско-турската вона ви треперят задниците от него-дебили.Путин си има ракетки и първо вас ще изпари ако реши.Тез уйдурми оди ги разправяй на минлета.Там прави къндарма кюше-т.е агитация.

абе нещо за 'депесарството' и 'атакаджийството' май ти убягва. Дефакто двете са едно и също, общото им управление една година го доказа. А и е достатъчно да погледнем медиите на Прас Прес (от ДПС) и да видиш отношението им към Путя и Русия !! Та ..кажи сега депесарино, има ли нещо дето не разбра ?

Доказаха, че Ислямска държава е проект на САЩ? (Снимката побърка нета) Снимка на Джон Маккейн с лидера на Ислямска държава подлуди мрежата Любителите на конспирации от няколко дни буквално заливат мрежата с теории, коментари и дори доказателства, че Ислямска държава е проект на САЩ. На пръв поглед, тази безумна хипотеза се обяснява, не само с необходимостта на Америка да използва войната като бизнес и стимул за икономиката си, но и с една снимка, която предизвика истински пожар. Спорната снимка обикаля интернет пространството и стана обект на ожесточени дискусии в социалните мрежи и форуми. А главния въпрос на всички, е защо Джон Маккейн през 2013 година е позирал с лидера на Ислямска държава в Сирия? Става въпрос за посещение на американския политик и директор на съвета по въоръжаването към Сената Джон Маккейн през 2013 година. Тогава той посети северната част на Сирия, където се срещна с предполагаеми противници и бунтовници срещу режима на сирийския президент Башар ал Асад. На една от снимките, направени по време на посещението му, зад гърба на Джон Маккейн се вижда неизвестен мъж, в лицето на когото, политическите опоненти на Маккейн, както и любителите на конспирациите, разпознаха лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади.

Еииииии, то голяма новина бе.Преди време птичия грип бе резултат на акции на държавния секретар(не му помня името) на САЩ-който имал акции във фармацевтични концерни. умряха 5 китайци, обявиха "смъртоносна епидемия" и продадоха тонове ваксина.Сега като се има предвид поговорката-Войната е еврейската жътва-какво толкова странно има в това.Собствениците на заводи от военно промишления бизнес къде да продават оръжие.Няколко клипа със мугамби с калашници и юруш на маслините-заплаха за мира и шиткаров на американско оръжие.Всичко е пунт и пластика драги.

Това от ПИК ли го копна? (ВИДЕО)

нашите не дават ли комисион или янките диктуват на марионетките, дали тези дето я събориха ще я платят/ награбиха се за 100 живота, колко му е да заделят нещо

Каква ограда какви пет лева ние нали щяхме да влизаме в шенген.Или евросъюза се разпада?

Нали казанлъшка фирма изграждаше оградата на границата? Нали се говореше, че цената е много висока и щяха да ревизират проекта? Нали беше спорно твърдението на Орешарски, че няма друга фирма за бодлива тел в България освен избраната по приятелски начин казанлъшка фирма? Аз ли бъркам или ни мислят за хора, които забравят какво са яли вчера и ще ни заблудят с нови проекти и нови комисионни?

е на председателя на БСП в Казанлък - Александър Минчев и е бившят пружинен завод на Арсенал в с.Крън

Защо не се прокопае ров и в него да се нахвърля бодлива тел? То дали ще метнеш един килим на оградата и ще я прескочиш, дали ще го метнеш в рова е все тая на практика ама поне ще излезе по евтино.

Толкова некадърни ли сме станали, че да не можем да си произведем сами бодлива тел и да я турнем по 5-6 реда на височина и ширина? Скоро ще започнем да си внасяме и бебета китайско производство. Тази скапана демокрация до там ще ни доведе.

Проблемът с морските имигранти е лесно решим. Военни кораби на страни като Гърция, Италия и Испания просто патрулират на гарницата на териториалните си води и връщат всякакви лодки, гемии и джонки обратно в посоката, от която идват. Т.е. не ги пускат да влизат в нац. териториални води. Един-два пъти се повтаря упражнението и меракът на тези измислени бежанци ще секне. Никъд ене пише и никой не е длъжен да ги приема и храни. Но явно има сила/кръгове, кито пречат това да стане, а целта за това вече стана ясна.Колкото до сухопътните граници, там нещата са по-прости. Вдигат се огради, пазени от кучета и сили за сигурност, въоръжени подобаващо. Няма друго решение на този изкуствено и умишлено съдаден проблем.

Евреите искат да оградят бъдещата си държава,то само отказалите се да мислят не проумяват,че не борисов ами биби ръководи Родината ни.

Веднага трябва да се приемат законите за исляма като в Япония.

Онези дето бутнаха кльона навремето, те да опъват оградата! Хората на Рамаданчо. Че и Волен беше главен редактор на покойният вестник. За какво!?! Да се правим на "демократи"!?!? Тази ограда поне от кирливите добитъци на гърците ни пазеше, шап нямаше, пък сега техните говеда се разхождат по нашите пътища в Родопа. Само поддръжка се иска. Затова на запад като направят нещо дето работи, подържат го!

накрая ще ги заприщят тук на балканите и ще си наложат да няма повече влакове за към германияи запада и ние ще духаме диаричната попара на меркел

Абе май имам у мазето една ограда.......втора ръка е ........ама доста запазена............въможен коментар на цената......... :))))

може и бартер :))

и сетга какво -меркел нареди на орбан да не ги пуска съм германия и австрия а тия дето са в гърция македония и сърбия се увеличават и тука ще си останат така ли -хем ги вика меркел хем други да ги спират и да оставят пак на нас всичката тежест

стената трябва да бъде от електромагнитно поле-пипнеш ли отхвърчаш на 10 метра и с предупреждения никой да не се опитва

златна треска инвестирайте в лопати

И да правят и да не правят огради. Никой няма да дойде в бунището на Европа и света. Бежанците не са балами да дойдат от беднотия в още по-голяма беднотия. \излезе проучване според което Б-я е най- бързо топящата се нация в света/. Айде и не се ядасвайте на национолните ритнитопковци, толкова си могат.

не се ли досещате, да не ги нападнат да ги обират у дома, ha, ha, ha

НЕ ИЗГРАДИМ ЛИ СПЕШНО СТЕНА С ТОК,СНАЙПЕРИ-ДРОНОВЕ,МИНИРАНИ ПОЛЕТА И ГОЛЕМИ ПЛАКАТИ НА АРАБСКИ,АНГЛИЙСКИ И ТУРСКИ ЕЗ.:СТОП! ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО-СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Няма оправяне.Мисли бедни Българино, 500год.-малко ли ти бяха ???

. БЪЛГАРИЯ ВЗЕ СВОЕТО РЕШЕНИЕ: БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ЩЕ СЕ ОГРАДИ С ВЪЖЕНЦЕ И ТАБЕЛИ НА НЯКОЛКО ЕЗИКА:"СТОП-ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ОХРАНАТА ЩЕ СЕ ПОЕМЕ ОТ СНАЙПЕРИ-ДРОНОВЕ,ЛОВНИ ДРУЖИНКИ И ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ.НАРУШИТЕЛИТЕ ДА СЕ ИЗГАРЯТ В РАЙОННИТЕ ЕКИРИСАЖИ.-КАЗАХ-КРУМ СТРАШНИ

Невероятно. Нямаме производители в българия да направат тъпата ограда. Пак ще излезнат пари и няма да влезнат в българските предприятия. УНИКАЛНО... Ето това е. Евреите управляват. Ато . Нямам думи Българи. Десетки предприятия нямат работа....Човек да му се доплаче.

Като едни видни НАТОвски мижитурки, ние плащаме за чужди военни центрове насочени срещу изтока, но не и да защитим народа си от реалната заплаха на ИД и плъзналата арабска сган. Е, ще огражда сега, като играем по свирката на американосите. А иначе днес, 30 от страните в по-добро положение си спретнаха бляскъв парад, говориха за БРИКс, бизнес и проекти в мащаби колкото са нашите блянове за огради.

Никой българин не нарича "американосите" така! Поредният руски трол! Вий сте по-голяма заплаха за България от арабите!

На какво се оригна, ма?! На хамбургер?! Кой, кого нещо нарича?! Май ти мен, промит мозък такъв!

Ами БГ-то не може ли да си направи само стоманена ограда?! Преди можеше..

Абе,ограда ще купим,ама граничари ще има ли,бре!?Щот без граничари ,ограда и от космоса да вземете,все тая,с зъби ще я сдъвчат и ще я изплюят.

Ограда от Израел ?!?Вие няма ли да дадете хляб на български фирми ,все чужди каните и плащате двойно по -висока цена ...Продажници !

Когато всички българи се оградят с ограда, тогава и цяла България ще бъде оградена.

е, поне морето е оградено барабар с плажовете от мутрите. спете спокойно, деца... хахахааа.

а оградата се появи благодарение на талантите на меркел и оланд, които искат да пробутат "бъдещето" на ес на останалите страни, чрез някакви си измислени квоти. няма квоти, другарко меркел, кой каквото си е надробил - да си го сърба с алчните си работодатели! капиш?

Проблемът е много сериозен и трябва да вземем от Израел опита и технологията в борбата им с арабите!Много са добри!!!- съседи са, но нито един бежанец няма в Израел!!!

Това е кодифицирано послание с молба към световния юдоинтернационал да ни пощадят с продължаващия наплив на мигранти. Нашите и маджарите отдавна си знаят, че на еврокомпирите в Бръксел не може да се разчита за нищо, докато евреите може и да се смилят, щом става въпрос за сделка. Да го кажем като Тато преди 27 г.: да се снишим и да изчакаме да ни отмине бурята, пък ще видим... Прочее, да му мислят дъртите колониални вампирки на Запад от Виена. Макар че наглостта им да почнат да ни ги връщат (вече влезлите) няма да закъснее.

Когато режима на пожарникаря построи ограда около България, всички ще се чувстваме като шебеци в клетка на зоологическата градина.

Истина е. Вече от Израел запитаха завода ни за цена на такава ограда.

Комисионните ..??????????

Сложете свинско по границата и де що е мюсюлманин ще избяга...:))

Пак далавери в България има завод да производство на подобни заграждения сертифициран от НАТО и продаващ на чужди държави . Сега ще се намери фирма да ги внесе на по висока цена .

А не можете ли да използвате български огради бе, малоумници!

ще е далеч по ефикасно.Вместо мините да ги утилизират да вземат да ги положат по границата. След като дигнат във въздуха няколко "правоверни" и ги пратят при алаха другите ще започнат да се редят на опашка на КПП-то

Далеч по- ефикасно е всчики нелегални в трудови лагери и да копаят ровове по границата и сутрин, обед и вечер свинско.

на малоумници и идиоти, а вземайте трезви и съобразни с обстановката решенния! За спешно преграждане и затваряне на границите не ви трябват стоманените колове от Израел, а ви трябват тонове бодлива тел която да ръзпънете на по 4-5 взаимно преплитащи се по хоризонтал и вертикал непрекъснати спирали по цялото протежение на граничните ни бразди на югоизток, юг и югозапад! А тези кангали с бодлива тел, като при война, се разпъват за броени минути за всеки и създават трудно, почти непреодолима ограда за хора и животни! Това е нужно сега ако искате спешни мерки и истинско преграждане на достъпа на който и да е през зелената граница извън ГКПП-тата! А стоманените колове и досегашните ви действия по граничната ограда са повече прах в очите на хората с който да прикриете финансовите си интереси от тези сделки за колове, тел и други използвани до сега и предвиждани за използване в бъдеще време материали за кльонове и огради!

Мисля, малко да те коригирам. Дали ще е от Израел, дали ще е наша бодлива тел, те своето ще си го вземат. Колкото пари успее да отдели България за тази ограда, всичките ще се погълнат. Даже с наша тел, ще се облажат повече, сащото себестойността е по-малка. В момента не е въпроса на тях да се направи далавера, а на Израел. Все пак на господаря трябва да се наведем.

България иска да купи какво...????А защо не пише България иска да продаде какво...????Ами че то при тези УМНИ'' полутици какво може да искате????

България иска да купи какво...????А защо не пише България иска да продаде какво...????

Pesh0

Смях в залата :) няма по добро от клионовата система , която премахнаха преди 10 ина години. Защо не я изградят , отново ?

Но за да има кльон трябва да има и ГРАНИЧНИ войски, които разформироваха, както и това, че не остана личен състав и въоръжение в армията. Сами съдете - ако не се пазим сами - САЩ и Европа които ни разградиха, няма да си мръднат пръста - Историята го доказва.

И оградна мрежа ли вече трябва да внасяме!!!? Трябва да заиграе винкело, че иначе няма оправия!!!

ако купят ограда от израел, това вече ще е една "демократична" ограда. израел има опит в правенето на "демократични" огради. отделно от това, дори и бхк няма да може да каже нищо, понеже ще е платено "на когото трябва". така, че само ползи и печалби за евреите. всички са доволни и усмихнати.

Държавата Израел има много голям опит в проектирането и инжинерното оборудване на гранични полоси и както и охраняване и отбрана на държавните си граници!Израелците знаят и кътните зъби на арабелите и по какви начини се опитват да влязат нелегално.И ние имаме все още военни специалисти и инжинерни подразделения способни да изградят такъв тип съоръжение,но хапката е голяма и ще я хапнат наши хора,които ще наемат подизпълнители които пък ще наемат роми с трети клас защото са най-евтини и ще се усвоят едни пари и резултата и качеството ще е като на "съоръжението" построено при правителството на фин. гений от Бобовдол.По-добре Израелците да строят не че няма да има далавери и при тях,но шанса да имаме добре изградени защитни съоражения е много по-висок.Според мен това е по-малкото зло.

пише, че ще бъде закупено "съоръжението". за монтаж не се споменува и дума. където, при самото закупуване също са възможни всякакви "отхапки", но така е, като си нямаме хора, като гад зееви да вземат готовата и монтирана ограда за един долар..

Ще купуваме ограда от Израел? Ма това е направо като виц бре хора. Толкова ли нямаме завод и умни инженери, които да изработят оградата, та ще се налага от евреите да взимаме? ужас, не е истина...

Срам бе не можем и ограда да си направим!!!Ще дойде време и колобете за доматите да ни ги правят в НАСА

Pesh0

Е те си внасяме , колове за домати , от Китай обаче мисля . Пластмасови били , не гниели , страхотна работа ....

Издръжката на 100 000 имигранти ще ни струва около 700 милиона лева за една година. Ако тези пари се инвестират в ограда ще стигнат за турската и македонска граница. А 100 000 имигранти ще достигнем съвсем скоро, особено както се канят "служебно" да ни разпределят Меркел и Оланд. Ама за такова нещо се иска държавник като Орбан, на който не му пука от "началниците". Нашия Боце може да взема пример от Орбан. Просто да прави каквото прави и той и ще си осигури още един мандат.