Най-важните събития в България през 2014 г. (ОБЗОР)

2014 година беше белязана от предсрочни избори и нови политически скандали, фалит на КТБ и спиране на проекта за газопровода "Южен поток" .

Обратно в новината

Коментари - Най-важните събития в България през 2014 г. (ОБЗОР) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

За България това беше най-нещастната година от десетилетия. Годината започна с циркове организирани от шорошите и бокогъзолизните платени протестъри. Дълго време не толкова умните депутати на ГЕРБ бойкотираха работата на народното събрание. Пред него цирковете бяха по скоро жалки. След като падна правителството на Орешарски за служебен министър председател беше назначен боядисания комунист ренегата Близнашки. Той ще се запомни като най-слабото правителство след десети ноември. По едно време Дупелизнашки се взе на сериозно и също сътвори безброй глупости без да забрави да възнагради част от боклуците, които протестираха с добри по заплати синекурни службички.

За България това беше най-нещастната година от десетилетия. Годината започна с циркове организирани от шорошите и бокогъзолизните платени протестъри. Дълго време не толкова умните депутати на ГЕРБ бойкотираха работата на народното събрание. Пред него цирковете бяха по скоро жалки. След като падна правителството на Орешарски за служебен министър председател беше назначен боядисания комунист ренегата Близнашки. Той ще се запомни като най-слабото правителство след десети ноември. По едно време Дупелизнашки се взе на сериозно и също сътвори безброй глупости без да забрави да възнагради част от боклуците, които протестираха с добри по заплати синекурни службички.

Коментариите за България и на запад и на изток са, че веднага след Освобождението сме тръгнали срещу освободителите си.Благодарение на отрочетата на най-предателската част от народа ни, чорбаджиите в Турско. Тази каста сега се наричат десни. Загробиха България в 2 войни.Сега ни попиляха като икономика и ни ликвидираха.67% вече импорт. Ние винаги се стремим да сядаме на няколко стола, а падаме на земата.Катастрофа без война.

Коментиращите в дир станаха по-вяли и безразлични.

....Най-важните събития в България през 2014 .... ами ние пак успяхме да катастрофираме и да станем по-бедни сега да видим 2015-та с каква катастрофа ще започне...

Бате Бойко и Радан Кънев са си стиснали ръцете, но гледат в различни посоки това е лош знак.

КОЙ,КОЙ ,КОЙ ЗАЕДНО С КАПУТА,ПЕТНОТО И ШАЙКАТА НА КЪНЧОВЦИТЕ ВОДЕШЕ ГНУСНАТА КАМПАНИЯ -ЛЪЖИ,КЛЕТВИ,ФАЛШИФИКАЦИИ,ПОДСЛУШВАНИЯ ,ИСТЕРИИ СРЕЩУ ГЕНЕРАЛА И ПЛЕВНАЛИЕВ С КТБ АЛТЪНИТЕ НА САРАИТЕ? КОЙ ПРЕДАДЕ АПОСТОЛА БОЙКО ВЪВ ВАРАДЕРОВСКОТО ХАНЧЕ ,,ДЖОРДЖ 5,, НА ДОГАНОВИТЕ ЗАПТИЕТА? КОЙ ОКРАДЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ КТБ? КОЙ ПРЪСКАШЕ МИЛИОНИ ЗА ШАМПАНСКО И ШАФРАНТИИ ПО ВАРАДЕРО?КОЙ ШПИОНИРА В ПОЛЗА НА МОСКАЛЯКИТЕ?КОЙ ГО ИЗХВЪРЛИХА ПО СЪЛБИТЕ В БРЮКСЕЛ? КОЙ ОСИГУРЯВА КОКАИНА НА ЦЯЛАТА СИ ПАВИЯНСКА ШАЙКА? КОЙ ОСКУБА ГЕРМАНСКАТА СТЮАРДЕСА?КОЙ ОДРА ФРЕНСКАТА ДИПЛОМАТКА? КОЙ ОПЛЮ ПОЛИЦАЯ? КОЙ ПРОКЛЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ? КОЙ ЦЕЛЕШЕ БЕЛГИЙСКИТЕ КЕЛНЕРИ С ПРАЖЕНИ КИФТАЦИ? КОЙ ПРАСКАШЕ ДЕНИЧКА НА АВАНТА ПО ВЕРТЕПИТЕ НА КОМУНЯРСКА КУБА?

Подкрепям " Един Българин". Вместо тази снимка - сложете снимките на НАЙ-ВАЖНИТЕ ХОРА, героите с малки имена без ВЛАСТ - като Отец Иван, дядо Добри,безименните дарители на Българската Коледа,спасителите в потопите и други човешки трагедии, тези които в целия си съзнателен живот са ГРАДИЛИ България -а НЕ услужливите прозападни и проамерикански разрушители ,като тез дваминцата!

Не погледнах кой е писал статията, но там пише само за това което им е важно на политиците. Защо не пише за достойните постъпки - например а локомотивният машинист който наскоро спаси десетки пътници?За нас стана новина влак да не е изгорял дошушка и да няма убити. Споменете за достойните човешки постъпки - ей на вчера младеж-муле, който дажене е знаел за какво отива, наместо да предаде парите на телефонни измамници, ги предал в полицията. Баба намери 17 хиляди в боклука и ги върна... Споменете за доброволците, които не се разчу кои са но заровиха дни от живота си за да ринат кал в помощ на наводнените. Благодарете им! Споменете за достойни хора като Отец Иван от Нови Хан и Отец Георги от наводненото Аспарухово, който основа комина за лечение на наркомани, като се наводни Аспарухово организира поощии доброволци и сам риа калта. А вие кво? Бойко бил направил най-тежкия си избор - да не управлява сам... Него не му дотежа кога решиха с Дянков да закрият нашата болница, не му беше тежко да избере политика, с кото ни оставиха стотици хиляди работещи без работа, не у беше тежко като разклатиха КТБ и ходи като разгонен нерез по телевизиите да разправя колко ни е нестабилна банковата система. Не му беше тежко и да реши да замърляЮжен Поток, докато Путин не ни изтрая ( и с право). Не му беше тежко да избере пак "Ало, Ваньо!"

2014 беше отбелязана с идиотизъм на квадрат,нищо градивно!

В днешно време вече ясно съзнаваме, че звукът на муха лазеща по прозорец в Ню Йорк, може да бъде пренесен по радиото и излъчен в Централна Африка със звук трещящ по-шумно и от Ниагарския водопад. Защо ли пиша всичко това ? Защото когато тръгнах по коледните базари търсейки българска стока и хранителни продукти останах като тряснат. Турски чушки, боб от Киргистан, леща от Канада, ябълки от Полша и какво ли още не. Навсякъде рекламират, че и дядо Коледа бил фен на кремвирши от Кен, ама знаеш ли ги дали не са от някой град зелен извън България. Е каква стана тя ? Трябва да пълним турски чушки с боб от Киргистан или да готвим френски картофи със холандско пиле. Както казва Лео, приятелят на Део - "голям газмет" ! На всички други стоки гледам пише - произход от EU. Питам продавача какво значи това, какъв е превода, а той ми казва точния превод - "егати урунгела си бе, гледай цената". Попитах специално дали има останало нещо българско. Отговаря ми, че само тиквите били български, никой не искал да прави внос на тикви и също така тикварите в парламента и те били български, ама не били още узрели за европейския парламентаризъм. Е сега какво ще правим оттук нататък. Ами ще я караме някак си, през 2014 г. беше мъгла, а както се вижда и след мъглата пак се задава мъгла. На всички читатели, пожелавам весели Коледни и Новогодишни празници, макар и в тази неизяснена и мъглива обстановка !!!

25 год. все потъваме към дъното! Кога ще го стигнем това дъно, че да се оттласнем от него? Явно политиците ни са тези, които копаят надолу, затова няма дъно!

И кое от изброените събития, е повод да се радваме на нещо позитивно през 2014год.?

Ами няма такова.

Наводненията ,убитите в Лом и Прекратения Южен поток са реални !Останалите са циркови постановки със задкулисен сценарий ..и особено т.к.н КТБ !

В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ МНОГО НОВИ СЪБИТИЯ - НЕ СЪМ ЧУЛ ДА КАЗВАТ НЕЩО ЗА ВАС ПО СИ-ЕН-ЕН АМЕРИКА .... ПРОГРАМАТА НА СИ-ЕН-ЕН САМО ЗА АМЕРИКАНЦУИ :))) ....

Едно поне е сигурно, че следващата година не може да е по-лоша от изминаващата! Как може бе, как може да сме такива неудачници, бе братя? Защо? Нещо генно ли сме сбъркани или какво? Аз просто не знам, чудя се, къде е проблемът? Ама то от нас си зависи да сме добре, не от някой друг, господи не го ли разбирате? Защо продължавате да философствате и да се делите на партии, отбори, банки и т.н?

изводът: ,,миналата година , по добра от новата,,!!! имаме и нова ,,коалиция,,: ,,кафе ,,бостан,, ,,!!!

и в крайна сметка най-важното събитие за българите не случва за пореден 25ти път и тази година, а това е именно отстраняването от власт на ДС-свинете! тези боклуци са основната причина народът перманентно да бъде ограбван и да тъне в безпримерна за ЕС мизерия и простотия докато някакъв дръндарски селтак го играе султан- хидроинженер.

ти май не четеш между редовете. Макар, че формално не същуствува коалицията БОСТАН е действаща. Нима забравяш кой подкрепя Бойко Борисов при важни гласувания, когато другите не искат.

и междуредието на идиотизмите е четиво за слабоумни

Кои ДС свине са отстранени? Агент Буда ли? Агент Гоце ли? Агент Сава ли? Прецедента Плевналиев ли? ( не му знам на него агентурното име) Сталинка ли? Пръмовица ли? Цецка Цачева ( бивш щатен партиен секретар) Айде не на нас тия...

Поне по плюсовете ти ще преброим идиотите и милиционерите

Попитали радио Ереван- Каква е приликата между демокрацията и българската демокрация ? - И двете приличат на стол на който са се насадили българите,само,че единия е обикновен,другия -ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

А това е, че ....нищо не се случи в забравената от Бога и хората страна! Всичко си е по старовму, бедните обедняват, преди да измрат, тъпите дозатъпяват, преди да им дадат дипломи, крадците пътуват по света, и т.н. За много години /още.../!

Нали знаете онзи лаф затова, че американците били на ръба на пропастта.....гледали другите как копаели надолу...сами си го правим хора ! Не може да ни тъпчат толкова време шепа дупедавци и гъзолизци за чужди империалистически интереси а ние да продаължаваме да не въдворяваме ред в собствената ни къщичка, наречена България !!! Докога ще вдигат цените нерегламентирано а заплатите ни стоят на едно ниво ? Като гледам как задоволно и някакси нахално безизразно и безропотно всеки си е хванал ,,гъза под мишница'' и не му пука за другия си мисля за идващи още по-мрачни прогнози идните времена. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛРАГИЯ !!!

Ако трява да обобщим 2014 година наистина беше ужасно нещастна за народа български. Като прибавим и наводненията (Помните ли как Сталинка позираше уж газейки по локвите на Аспарухово и Мизия), масовите фалити, избягалите млади и кадърни от България, постоянно вдигащите се цени на тока. Голямата партенка, че държавата ще санира панелните блокове безплатно(на всички ни е ясно, че безплатен обяд няма)е ясно индикация, че новата 2015 година нищо добро не ни чака при условие, че не вземем нещата в свои ръце и не пратим управляващите ни сега там къдено им е мястото без разлика на цветове и партиии, а именно за дълго при бай Ставри в ЦСЗ€

Уважаеми господа от дир.бг - днес и през следващите дни са едни от най-светлите празници на Християнския свят. Не е ли редно да пишете за тях, а равносметката за жалкия политически живот в БГ да оставите наистина за края на годината? Внасянето на малко повече духовност в новините ви, както и респект към официалната религия на Българската държава няма да навреди на аудиторията ви, тъкмо обратното! Светли Християнски празници, скъпи сънародници, бъдете живи и здрави и нека Христовата любов да огрява и облагородява живота ви!

Ми нали утре, или след разниците пак ще се съмне, бе Рожбе! И пак ще газим същата кал... А от същия телевизор пак ше ни е хильотят същите кратуни, които ни докараха до там хубавите неща само по телевизора да ги виждаме, но не и наживо... Ей го на - аз изгубих работата си и сега жена ми работи на две места. И сега домакинствам за празниците и нямаше да седна и тука, ама идиотите спряха водата и ми вързаха ръцете. От 2 седмици има авария, всеки ден пишат че ще я поправят и точно когато народа се спря у доа д си ошета и тогаз от 2 седмици канене. Няма защо да се радваме на измислени рабости и да ходим да целуваме ръка на попове и владици, известни с педерастията си или като оператори на недвижими ( църковни) имоти, ами да се вземаме в ръце и като свършим грубата ( брутално грубата) работа да заживеем като хора...

Последната врътка на правителството на Бойко Борисов в края на годината, с която те ознаменуваха глупостта на своето управление е прехвърленете на парите от пенсионните фондове в НОИ. Всички ние сме свидетели как Дянков изхарчи резерва на здравната каса, сега същото искат да направят и с личните вноски на осигуряващите се.

Нормално е младежкото дпс и днес да не почитате християнските празници.

С една дума-2014та е една от най-лошите и ужасни години по нашите земи от много време насам-наводнения,бедствието ГЕРБ,фалити на банки,малоумни управляващи,беднотия,мизерия,наркотици,една от най-бедните и скапани държави в Европа,най-хубавото е че 2014та си отива,дано 2015та е по-добра от нея.

Уви, опасявам се че след година ще напишеш същото, защото с това управление нищо хубаво не се задава. Освен ако не сменим управлението...

Коалицията БоСтан е най-доброто което се е случвало на България от години насам.Тя ще сложи край на управлението=унищожението на боко боклука и веднъж и завинаги ще се отървем от най-алчният и човеконенавиждащ изрод в управлението на държавата.

Това с политика, политици, Бойковци-Мойковци са мимолетни глупости. Нокой зъб не обели да спомене за бедствията които съсипаха десетилетния труд на хиляди хора. Белязаха съдбите им за по- нататък. Не споменаха колко хора затвориха итново дребния си бизнес. Не споменаха за идиотщината с пенсионната реформа и орязването на прехранването на редовите пенсионери. Не споменаха какви инструкции получи Бойко Борисов от САЩ и къф чеп диреха тука трите толупа от американския конгрес за Южен Поток или г-н Дол да казва коя партия с коя да се съешава. Не споменаха за представянето ни пред света отново с труда и таланта ни - Крисия и Лудогорец. Животът не се върти около пъповете ( или педя по- надоле ) на политиците.

Сещате ли се за безумните целувки с Юнкер - честно мен ме беше срам за Вас не знам. Целта на Бойко Борисов беше да покаже, колко много ни ценят на запад. Уви пълучи се пълна пародия предизвикваща смях. От запад естествено нищо не ни обещаха а ни погалиха по плешивата главица Бокова. А това за хъба край Варна беше най голямата тъпотия и простотия която съм чел. Те Русия не ни смятат за нищо за боклука на обществото на Бойко му се приискало хъб да направи. Хак му е че кръстиха потока "Турски поток" - сега ще се дупим и на турците за доставка на газ и на тях ще плащаме транспортни такси.

С безумната си постъпка и следвайки поетите задължения пред американските си покровители БОЙКО бОРИСОВ окончателно срина авторитета на България. За много държави ние оставаме нестабилен търговски партньор, какъвто между другото е и самия премиер. Сутрин каже нещо, на обяд се отрече от думите си , а вечер измъдрува нещо съвсем различно. Нима може да се има доверие на такъв индивид.

Най големия гаф на министър председателя Бойко Борисов е и ще си остане прекатяването на "Южен поток" С готовността си да следва твърдо това, което му набиха в празната глава в Америка - министър председателя на България направи всичко възможно да лиши ошушканата ни страна от 6000 работни места за времето на строителството на газопровода. Да не говорим за гарантираната печалба от таксите по транзита на газа.

2014 година ще бъде запомнена с огромните кредити, които народното събрание разреши на парламента ни да изтегли от международни банкови институции. Милиардите, от които ще крадне шайката на Бойко Борисов след това ще бъдат плащани от нашите деца и нашите внуци.

С хиляди мъки и събрани от кол и въже министри между другото абсолютни непрофесионалисти Бойко Борисов успя да скалъпи нещоподобие на министерски съвет. Няма да говоря за напълно случайните и крайно некомпетентни министри, които бяха сложени на напълно неподходящи за тях места. Допи Лилето, която забра от магистралата се оказва по компетентна от новоназначените

Та любимия на цяла България Бойко Борисов тръгна да съставя кабинет на България. Инструктиран от американските си началници той е готов да продаде и майка си и баща си дори на Местан да се надупи но да остане на власт през следващите няколко години основно за да може да краде от ошушкана България.

Може би имаш предвид тапета, който Росен Плевнелиев е носил на десети ноември 1989 година на несъществуващия митинг на опозицията. С това окончателно стана за смях. Бившено комунистическо мекере Плевнелиев на несъщесвуваш митинг на опозицията с лозунг написан на тапет. За този тапет ли ставаше дума извинявай

След като изкара две седмици в САЩ където беше на инструктаж издънката на България - министър председателя Бойко Борисов се завърна в страната и по инструкция от американските си шефове цяла седмица ръси по всичките телевизии куп глупусти за краха на банковата ни система после ни чул ни видял се отказа от думите си както често прави.

Най-голямата издънка в хилядолетната искория на България се нарича Бойко Борисов. Човек с нисък умствен потенциал с доказано комунистическо потекло с тъмно мутренско минало за втори път стана министър председател. Вярно с платените гласове на ромите и с не повече от 15 % от действителните гласове на имащите право на глас той се добра до 84 броя депутати в НС

Най-голямото нещастие на България се нарича Росен Плевнелиев. Човек без собствено мнение. Прочу се с поредица от големи гафове, като най-малкия е може би показването на Скалистите планини в новогодишното му изказване. Избрания с поредица фалшификациии лицето Плювналиев се отличи с изключително последователна антируска политика и тъпо и безприкословно спазване на инструкцийте от американското посолство. Боклука Плювналиев е най слабия президент на България. Нека бог со съди за греховете му.

Абе червен тъпан да не би Плевнелиев да си е сложил афиша зад него.ОБВИНИ ЗА ГАФА ТЕЗИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗАЩО НЕГО.

За България това беше най-нещастната година от десетилетия. Годината започна с циркове организирани от шорошите и бокогъзолизните платени протестъри. Дълго време не толкова умните депутати на ГЕРБ бойкотираха работата на народното събрание. Пред него цирковете бяха по скоро жалки. След като падна правителството на Орешарски за служебен министър председател беше назначен боядисания комунист ренегата Близнашки. Той ще се запомни като най-слабото правителство след десети ноември. По едно време Дупелизнашки се взе на сериозно и също сътвори безброй глупости без да забрави да възнагради част от боклуците, които протестираха с добри по заплати синекурни службички.

Няма нито едно хубаво събитие сред най-важните за 2014.

Престъпника с ефективна присъда цв цв стана депутат

НЕ ГО Е СРАМ, ТОЙ Е ГАД ! НЕ СТРАХУВАЙ, ОСВОБОЖДЕНИЕТО Е БЛИЗО!

Най-важното за РБ събитие е престоящо: На 31 декемврий Борисоф ще побегне за Берлин , ще пристане на оная, Пергела, а гза си ще остави наползу роду Болгарского