Туристи на обиколка из България с ”Балкан Експрес”

Ретро пътуване на железни колела из красотите на България. Около 200 туристи от цял свят ще опознаят страната ни с луксозния атракционен влак "Балкан Експрес"

Обратно в новината

Коментари - Туристи на обиколка из България с ”Балкан Експрес” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на едно такова пътуване за един пътник е от порядъка на 2500-3000 Евро , обикновенно тези пътувания облужват клубове на почитателите на парната тяга в западна Европа.

А кенефите как са на тоя влак? И те ли са ретро-миризливи без тоал. хартия и вода?

Моят голф 2 замърсявал природата, а тоя въглищен локомотив????????

Цената на едно такова пътуване за един пътник е от порядъка на 2500-3000 Евро , обикновенно тези пътувания облужват клубове на почитателите на парната тяга в западна Европа.

а от България ще има ли?

огнярят

машинистът и помощник-машиниста

За сведение цистерната закачена след тендера на локомотива е пълна с вода , горивото е въглища . Прикачването на цистерна с вода се налага по простата причина че специалните кранове за пълнене с вода по гарите отдавна са демонтирани а там където все още ги има не работят.

това е едно много добро начинание.Но след локомотива виждам не вагон с кюмюр а цистерна вероятно с гориво за локомотива.А къде по ретро щеше да бъде да бъде с кюмюр и машинистите да хвърлят с лопати вътре да са черни изцапани че даже и на туристите носовете да са с сажди ха са си показали главите от прозорците :) но и така е добре !

А каква е съдбата на стотиците български парни локомотиви?

навремето ги пазеха в глухи коловози за бойна готовност ма имахме и армия а къде са сега не зная !

Напиши е Гугъл мапс Калояновец и ще видиш в западната част на селото гарата. Срещу нея има 2 реда тъмни кутийки. Това са локомотивите, които търсиш.