Захариева: България призовава за деескалация на напрежението

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че страната ни тълкува атаката срещу Сирия като еднократна военна акция. Няма заплаха за България.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: България призовава за деескалация на напрежението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макрон, Мей, Меркел съгласуваха ли действията си с ЕС? Осведомиха ли председателя на ЕС Борисов, нищо, че е на ротационен принцип? Кога и къде събраха и как решиха, че ще изстрелват ракети в държава, която не граничи с нито една страна в ЕС и не заплашва сигурността на нито един европейски гражданин? Борисов председател ли е или лукова глава? А иначе председателството е изключително успешн, според Лилито, Боко, Дончев и Катето.

Никой не брои за пет стотинки "председателя на ЕС Борисов". Вързаха му тенекията за Западните Балкани, дадоха му начална скорост за "заниманието" и се отърваха от него. Тенекията дрънчи, а Боко си въобразява, че е върха на сладоледа.

Като видя тоя проруски,уж български патриот,как шикалкави,ме хваща срам пред съюзниците ни от НАТО и ЕС!Каракачанов е недоразъмение,опасно за българската европейска принадлежност!

една пазарджишка пръчка очилата сврака седнала да се изказва.. голем майта Уили

Дано Господ скоро напомни за себе Си и "поживи"всички про-дажни американски Подлоги! До девето!

Соросоидката Захариев, по нареждане от чужбина, нека да му покажем на следващите избори, дали ни харесва соросоид-министър.....

Соросоидката Захариев, по нареждане от чужбина, нека да му покажем на следващите избори, дали ни харесва соросоид-министър.....

Фирмата, която прави ракетите се нарича Raytheon, което в превод ще рече Светлина от боговете.

Съдбата обича смелите! Сега е моментът България да застане плътно зад Русия в ООН! Защото сега Русия е слаба и защото правдата е на нейна страна- видях клипове от Сирия, хората празнуват там! Лесно е да риташ паднал кон, помогни му да се изправи, това е човешко!

Има две взаимозаменями същества-То и Другото-което го смени

Кой е по-по-най

Защо би му трябвало на Башар Асад химическо оръжие, като може да приложи мерките на Боко за унищожаването на собствения народ и никой няма да му държи сметка за това.

Защо я наричате госпожа, заслужава ли уважение,?

Повънкашната министърка гаче си отвори устата, все някоя глупост излиза. Това подобие на жена е толкова заето с простотии, че даже няма време за фризьор.

Всъщност тези атаки, така както бяха проведени през миналата нощ, НЕ увеличават напрежението, което така или иначе е високо и достигна глупави и недопустими нива благодарение на почти всички, които учавстват и имат отношение към събитията в Сирия и ПРЕДИСТОРИЯТА ИМ! Така че някои да не драматизират излишно ситуацията и да я използват за да се показват, заигравайки със страховете на хората, успокоявайки ги! Най-важното, което се случи след снощи е, че Путин ГУБИ ПУБЛИЧНО ИНИЦИАТИВАТА! Досега той беше този, който си правеше каквото, когато и както си поиска, ЕДНОЛИЧНО, окуражен от необезпокоявания му диктат с Русия, отнасяйки се с ирония, пренебрежение и често с подигравка към международни лидери, организации и форуми, и договорки...Като постигаше това и с т.н. си афиширана непредсказуемост и едноличност на решенията. Е, това време явно изтече, вчерашните много внимателни нападения на съюзниците над протежето на диктатора Путин - диктатора Асад бяха много ясен знак, че и Западът знае приказката; Каквото повикало- такова се обадило! И че по-добре късно отколкото никога! Рано или късно всеки плаща за грешките и глупостите си - Путин не трябваше да напада Украйна и да лъже и да се гаври, че това не били негови, руски войски със снетите опознавателни знаци...

Много си ми умничък, чак ме разнежи да си полея цветята. Напрежението приключи с падането на последната крепост Гута/Дума. Но това не се понрави на солист Тромпетофф и поддържащия вокал Гей&Микрон. И те ти ново напрежение, като няма повече джихадисти и сватбарските удари са "връщане на инициативата".

заради Асад, Тръмп бомби сирийския народ с парите на американския народ

Абе хора,кой ни управлява???Кого сме избрали???

самоизбраха се с чувалите посред нощите и с гласовете на мургавата част от българските граждани.

Призовават, ама не казват КОЙ е виновен за ескалацията и КОЙ трябва да деескалира. Всъщност Тромпета+Мейданката+Микорон са виновни за пиратското нападение на суверенна Сирия, а Русия трябва да наведе глава и да се извинява. Поне да си траят, дали има опасност за България, Големият брат от Вашингтон ще им каже, но друг път. Ние на калинки и тюфлеци не вярваме.

А сатрапите Асад, Путин и Рохани са ангели, нали?

"режимът на Асад" звучи толкова приемливо, колкото и "режимът на Борисов"

Най-страшен е рвжима "Тръмп"! Откакто е президент влиза в конфликти едностранно, никаква дипломация, само заплахи и перчене с военната мощ на САЩ. Този палячо е заплаха за световния мир, заплаха за човечеството, и всичко, което го интересува е щатите да са добре... Чудя се как не се коалират поне 2/3 от света и да наложат ембарго за американски стоки та да им сринат икономиката!

правото е винаги на силния , и ... горко на победените

...значи според тебе ако човек е убит ЕДНОКРАТНО няма страшно - супердипломатично!

Екатерино, МА! Никой не те пита и нищо смислено не можеш да кажеш. Хайде, не се вживявай в ролята на министър, че се излагаш.

вас пък кой ви пита бе нещастници?....

"Еднократната военна операция"; "еднократен ограничен удар"; "еднократна акция". Каката разглежда, счита, смята и призовава без да ни покаже поне 1 обгазен труп...При това положение да подкрепиш солидарно въздушни удари срещу суверенна държава е е признак на слабоумие.

Нагла лъжлива овца. Срам. Оставка!

Московсике подлоги от правителството на ГЕРБ се обадиха след дъжд качулка. А тиквата се вайка че не са му съобщили съюзниците. Ми чий съюзник си ти тарикат банкянски? Сега се сети да не одобряваш химическата атака. Та то минаха от тогава четири дни. Продажни комсомолци и комунисти в синьо. А най- добре се прегърнете с БСП, че не сте много различни от тях.

Помниш ли как Борисов се скъсваше да се хвали многократно пред микрофоните колко много го уважавали на Запад, че всички шефове на западни служби му били ... ПРИЯТЕЛИ?!?!? и колко много го хвалели и одобрявали! Аз винаги съм се смял когато започнеше с тези простотии ... Обаче той си е непукист, както всичките български политици и управленци, гъотферен, на който не му пука какви откровени лъжи и глупости дрънка на глупавия, според него, материал. Проблемът е, че след като дълго време такъв като него повтаря подобни простотии идва момент, с който започва и сам да си вярва!

го-жа скунсова пръска отрова и глупости! западно зомби!

на екран и изпитвам срам,че съм българин...ще попитате защо-веднъж забелязах,че когато се изходи по някакъв въпрос федерика могерини леко изкриви едната устна-сигурен знак,че се присмива на казаното....

а малата призовава русия са унищожи европата, островите и америката иначе не от маалата ще се зае,ем с това! ....

А бомбандиране на суверенна държава без разрешение на ООН не е ли военно престъпление, г-жо Захариева?Химическите атаки бяха ли потвърдени от мисия на ООН и експертите изпратени в Дума? По категоричен начин ли е доказано с преки доказателства, че именно въоръжените сили на Сирия са използвали химически оръжия? Съгласувана и обсъдена ли е позицията ви г-жо Захариева с Народното Събрание и главнокомандващия въоръжените сили на България-президента Румен Радев? Въпроси, които смятам вълнуват всеки обикновен български гражданин в момента.

Министерот на войната е заплашил, че ако не вярвате на Катето, ще направи коремното и ще видите вий тогава.

Така реагират ВАСАЛИТЕ!!!!!!Блюдолизци!!!

на Москва нали?

моля, разкарайте тия двамата от политиката. само вредят!

Захариева не можеш да я разкараш, номенклатура е на посолството. И май е от малкия народ.

русофилистичтата агентура се притесни и започна да плаче като момиченце.

Значи първо подкрепяме ескалацията, а след това призоваваме за деескалация.

Не знам кой кого бомбандира, дано само да няма пак дъжд със пясък и мизерии. И да им дишаме отровите от тези бомби.

Как не ви е срам да говорите глупости по телевизията. Утре като излезе истината на яве ще ви е срам да се покажите, нещастници долни.

живях през врето на три епохи,видях управление на свободата,видях и ерата на социализама,управлявани от комунисти и сега уж от десни с стари червени патиини билети х ,

много си неграмотен, за да си на тази възраст, по време на социализма с всичките му недостатъци, неграмотността беше ликвидирана.

Говори като човек, поставен на поста от американците, но не вярваш и дума на техните "доводи", за "употребено химическо оръжие". Ами и за това благодарим, тя повече нищо не може да направи.

Забелязвам, че неолиберализма дава фундаментално нова преработка на системата на правото: Първо се удря извършителя, после се разследва. Ще бъде м

то за България няма ние живеем 10 метра под земята и се храним с глина:)

Вечната Амбър, министърката по всичко, извади поредната глупост от любимата си пазарска чанта: атаката била еднократна военна акция?! А кое тогава е военна агресия? Преди 18 г. подобни мекерета оправдаха бомбите над Сърбия и даже пуснаха над Б-ия аеропланите! Докога, братя българи, ще позволяваме на подобни ибрикчии да решават съдбините ни? Да си ходят в любимата Америка, да заработват с умения и знания хляба щом са толкова способни... Ще се оправим и без тях!

Само като чуя коя е еднократната военна цел - Дамаск и не мога да спра да псувам тези изроди! Ти да хвърляш ракети в гъсто населено жилищо място е изродщина! Никакво опрадание не минава! На тези същите първите цели в Белград бяха мостовете и електроцентралата. Няма такива изроди, като тези от НАТО! Не знам как слабоумните им вярват че това минава за мироопазване! За мен минава за терор срещу гражданското население!

Поредната изява на Захариева, която ни връща към репликата на Нейчо Неев за държавата, на която той беше вицепремиер. Дали Захариева си дава сметка, че клането на жителите на Батак през май 1876 г. също беше представяно като "еднократен удар" на разгневени поданици на падишаха срещу българи-закононарушители. Масовото изтребление на жителите на Стара Загора през лятото на 1877 г. също се представя като еднократен удар на иначе "доблестните воини" на Сюлейман паша, французина на турска служба. Атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки през август 1945 г. също бяха еднократни удари... Толкова еднократни, че някои отричат, че ги е имало...

Мен лично ме е срам от подобни декларации! Това е слугинска декларация! Декларация на солидарните! Но безпринципните! Кое е жалкото в тая слугинска "декларация"? Няколко неща: 1.Кой и кога доказа,че в град Дума е използвано химическо оръжие?Доказателства видяхте ли, или само повтаряте след големите като папагали? 2. В "декларацията" се говори, че трябвало да се осигури достъп до град Дума, за да се разследва употребата на химическо оръжие. Две грешки едновременно. Първо на първо, още на другия ден след превземането на града, Русия обяви,че няма химическо оръжие и кани всички заинтересовани на място да се запознаят с фактите и говорят с хората. Тоест, чука се на отворена врата. Второ, в "декларацията" се казва, че се разследват пораженията от употребата на химическо оръжие. Не дали е използвано или, не! Такъв въпрос не стои! Той е факт! Без разследване! Типично по Доналд Тръмп! За сведение: Точно днес експертите, които трябваше да разследват, трябваше да са в Дума! Няма да стане! Заради ударите! Ударите осуетиха проверката! 3.Защо законно сирийско правителство се нарича "режим"? Те са на власт вследствие на проведени избори и те са легитимната сирийска власт! Може да не ви харесва, но такива са реалностите! Как решихте, че са "режим"? Или просто сляпо повтаряте "съюзниците"?!

щом Захариева е казала...Цецко нещо да е казал или пък Цецка, или Лъчо Мозъка?

Няма да коментирам! Само преброих "+" и" "- излезе че правителството е получило 448 "-" срещу 42"+" и то не до край броих!?!