Медицинските ни сестри намалели с 30 000 за 2г.

С 30 000 са намалели медицинските сестри у нас през последните две години. Данните са на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

Обратно в новината

Коментари - Медицинските ни сестри намалели с 30 000 за 2г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цяло едно поколение лекари, тези на възраст 50, 60 години е напуснало България.

Според коментарите излиза, че десетките хиляди, които емигрират годишно, го правят напразно, защото в другите страни живота е по-лош от България.

Кафявият СТАБИЛНО срива държавата като гони българите.

При 600 лева бруто заплата мед. сестрите взимат 470 лева нето.

До 10 години в БГ няма да има и хирурзи!!!

До 10 години тук няма да има и българи. Ще останат само пенсионерите.

И пенсионери НЯМА да има... По възрастните ще си отидат по ест.път,а тези,които ще трябва да са пенсионери...чисто и просто НЯМА ДА ИМАТ...ПЕНСИИ....

Трябва да се погледне по-широко на въпроса със заплатите. Не трябва да се мисли само за тях. Направете справка за заплатите в други сектори. Разпространената заплата е тази в България - около няколкостотин лева. Малцина се възвисяват над хилядарката. Заветната хилядарка, даваща по-спокойни води. Но тук се натъкваме на въпроса - какъв вкрая накраищата ще бъде резултатът от правилното повишение на заплатите на всички ощетени дасега. Понеже всичко е свързано, с по-мисоките заплати ще се прикачат и по-високи цени на всичко, защото всеки ще предяви своята нужда от баницата на доходите. хНикой няма да се остави да го ебат някои си сестри. И той ще иска като сестрите - справедливост. Та всичко в това разглеждане на проблема на сестритеми изглежда на преливане от пусто в празно. Яѝлово разискване. Не са само сестрите ощетените. Я, да погнем и въпроса с пенсиите... Проблемите на горкичките сестри бледнеят с тези на изстрадалия български пенсионер... Така че, български сестри, дупе да ви е яко! Продаължавайте бачкането, та белрким вържете доход, както ви се удава успешно досега - тук поспиш, там полежиш, и вземеш от тук по 800, от там по 340, оттам по 200 Понякога падат и повече... Да не говорим, че има добра изява на черно. кой не се е нуждаел от вас в случай на нужда.... Пък и да не забравяме, че не всеки има щастието да продължава да бачка и далеч след пенсия.

А защо журналистите не са намалели с 30 000 ? Защо журналистите вземат няколко пъти по-големи заплати от медицинските сестри? Защо журналистите се множат,а мед. сестри намаляват?

Аз съм твърдо за СТАРТОВАТА заплата на сестрите да е 1000 лева чисто. И после с опита да се увеличава. Мисля че е нормално и задължително за отговорността която поемат. От друга страна това което получават на Запад не е това което някои форумци внушават СЛЕД данъците масово до 1500 евро /може и да има изключения/. С такива пари там НЕ МОЖЕШ да водиш кой знае колко добър живот изваждайки всички разходи. Пак са лишения и трудности за семейството, но 600 лева тук на сегашните цени е трагедия. Трябва да стигнем за всички бързо санитарният минимум, който според мен е поне 800 ако не си в София /1000 за нея/. Надявам се тогава повече хора да останат или се върнат.

Има слухове, че на фона на написаното в статията, 50 000 немски сестри ще емигрират в България, за да получават 1000 лева и да живеят много по-добре при среден наем 700-800 лева и цени на стоки като в по-богатите страни от ЕС.

на всеки 100 000 души трябва да има по 740 сестри и акушерки, у нас се падат по 485 а полюцайчета охранители културчалгари футболистчета прокурорчета са в пъти повече от нормалното

"Според изискванията на Световната здравна организация за европейския регион на всеки 100 000 души трябва да има по 740 сестри и акушерки, у нас се падат по 485. " Мале, ние сме по-зле от Зимбабве, уа!

само дето в Зимбабве не се регистрират на година толкова коли колкото в България на ден. Да ги оплачеш българите с проблемите им.

За толкова пари- толкова! И докторите са намалели и дано намалеят още! В Мутростан-Циганистан няма място за нормални хора, накрая мангали и политически отрепки ще се гледат едни други!

Заради такива КАТО ТЕБЕ си на това дередже неразумни ЮРОДЕ, дето се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН и ЧАКАШ всичко на тепсия.

Преди години мед. сестри от Балтийските републики решиха масово да търсят работа в Норвегия. Това беше сравнително малко преди да станат дупе и гащи със запада. Тогава норвежкият профсъюз на сестрите и акушерките им каза ясно- не можете да оставите собствената си държава без здравен персонал. Но сега откакто станаха с тях дупе и гащи ги наемат масово за сметка на на мед. сестри и акушерки от балканите.

Къде е оня умник,коментатор, който ми обясняваше, как трябва да се преквалифицирам за да получавам поголяма заплата? Готови кадри, професионалисти със стаж повече от 20 години получават 600 кирливи левчета! И кой ще те обгрижи бе, теб и семейството ти, когато се наложи един ден коментатор ?

oще ще намалеят

най-подкупните и неграмотни мед. служители са те- изнудват,искат,искат.. да ама няма.. затова няма вече желаещи,няма кой да им плаща по 5 лева на подлога

Barkash sestrite sas sanitarite.

Правилно! Грешно сложих минус!

За цялата работа са виновни Десислава Атанасова Дуловската принцеса,и Наркомкана Москов,който направи хиляди поразии,тозио единият е вутре,нито Шмъркач на деугиятбело,трябваше заради тези Турски ВаКсини да е във затвора,заедно със цецо лъжецо.

Нормално и очаквано. Това е една от най-лесните професии, а навън в чужбина заплащат 6 пъти повече. Нормално е да избягат. Докато не се вдигнат доходите у нас, така ще е. На малки заплати никой не иска да работи. В мизерия и все в безпаричие. За ниските доходи у нас са виновни бг работодателите които повечето са селски тарикати на дребно, още бай ганьовци и мошеници. Политиците нямат толкова вина. Все пак доходите зависят от работодателите. В провинцията пък е още по зле. И работа няма. А ако има почти всички ги осигуряват на минимална работна заплата. Което означава и най-ниски пенсии на старини. Ами никой от младите българи не иска да го осигуряват на минимална работна заплата и няма никакво желание да работи при тия условия.

Рибата се вмирисва откъм главата. Политиката в България е главата на рибата и всички проблеми започват от там.

Всичко ще избяга. Не само мед. сестрите. Всички млади и безработни бягат. Не се записват в бюрата по труда у нас, защото знаят, че те работа не намират. И докато София пирува, провинцията ни се обезлюдява масово от към българи. Но за сметка на това се пълни пък с цигани.

няма страшно скоро болни няма да има

За съжаление,всички болници са частни търговски дружества,вкл. и т.нар.държавни,и заплатите са минимални,никой не може за накара изпълнителтия директор да даде,заплата различна от тази ,която той е преценил,нито държава,нито министър,никой...ако изобщо има нещо отгоре,то е в плик,индивидуално за всеки,и то от време на време...при тая "прозрачност" ,кой да има желание да работи...

"България умира" казаха анализатори преди дни... "България е Загубила 30 000 медицински сестри".. ГЕРБ властват от 9 години...!! Българската Армия...унищожена.. Населението масово Изпростено чрез медии и Държавно образование... План Ран+Ът за Унищожаване на Българите/България...наложен на страната ни... Масова Емиграция=Загуба на най-Ценен човешки Ресурс... Овладяване на Всички Финансови и Икономически Ресурси от няколко десетки семейства ... Всичко по горе са Доказателства че ИМА Конспирация за Унищожаването на 1300 годишната ни България!!!! .... Няма ..ама...или обаче... ...ние които живяхме през последните 26 -28 години видяхме как Западните ни палачи ,с платената помощ на местни Еничари го направиха!!! А ГЕРБ управляват през над 30% от времето на "демокрацията" ...през времето на Милиарди идващи в България...и какво направиха?????.???

Не случайно от Брюксел избират разбойници. Винаги могат да ги шантажират и дресират като използват мътното им минало.

Преди няколко дни имаше информация Че това правителство безработицата е намаляла с 40% След 2 г. на този имигрантски поток от територията безработицата ще е НУлА

нали имама тунинговани фолк певиции гурме политици..

аре пак политиците ти виновни. Ти кога ще си виновен бе? Аман от тъпаци. Все политиците. Що не са виновни тези които дават работа. Нали болниците били частни вече? Все пак РАБОТОДАТЕЛЯ ти дава заплатата ти. Не ти я дава ПОЛИТИКА.

пий си хапчетата бе комунист

и що да работят за минимална заплата, с 100 шефа (доктора) на главата си които да ги правят за 2 стотинки за всяка прищявка? Да правят по 10-12 часови нощни смени. За какво? За кирливи 500-600 лева? Че тя като продавачка ще изкара толкова без да е отговорна за животите и болките на много хората които наглежда докато доктора спи на дежурството.

Една медицинска сестра в западна Европа получава €25000 на месец. Колко е заплата им в България?.... (Риторичен въпрос, разбира се.)

Еее, намали малко де !

Според НСИ средната заплата за страната е 1068 лв. А в статията пише, че за сестрите е 600 лв, докато минималната е 510 лева. Няма как работник с медицинско образование да взима средно колкото минималната. Кой лъже? В западна страна такава сестра ще взима средно 3000 евро/паунда.

В Германия жена ми докато работеше в болница взимаше 2400 евро (преди данъци и такси и 100% работно време) Като свободно практикуваща акушерка взима 2-3х повече в зависимост от месеца.

Нали знаеш, че има над 10 специализации при сестрите, като за всяка взимат допълнително пари месечно? А кога ти и жена ти ще се връщате в България, за да практикувате свободно?

Пишеш пълни глупости, явно, че не си бил на запад или някой ти разказва врели некипели. Да не говорим за това, че българските дипломи не им се признават докато не вземат допълнителни образования и курс за езика на определено ниво. Повечето от тези сестри работят като санитарки, а за акушерки и дума почти не може да става.

ne sa gluposti. az biah 2001. 2300 DM sled udrazhki

Значи на българските медицински сестри е по-изгодно да работят като санитарки в Германи, отколкото като сестри в България, това ли искаше да кажеш? В повечето случаи образованието от друга страна на ЕУ се признава. Разбира се, може да се наложи да вземеш някакви изпити, изпит по език, но това е нормално. Все пак как мислиш учат български студенти по други страни от ЕС, ако не им признават образованието? Но така или иначе това не променя факта колко пари взима медицинска сестра в Германия.

след година ще намалеят с още толкова ...най-малко !

А болниците се увеличават , както и разходите за здравеопазване също , защо ли ??????

При тези заплати и тоталната експлоатация, обезлюдяването ще продължи. Само ГЕРБ! Те ще ни довършат. УРА !

това е добре в дългосрочен план! Когато обезлюдяването приключи, няма да е останал никой, няма да има и бойко и мутрите около него. Тогава че започне преселването обратно, в изчистената "обетована земя" . Ние сега, родолюбците, сме навън и чакаме

когато обезлюдяването завърши ,ще се вее ционистко-окупаторското знаме и никой няма да те пусне да влезеш на Аспаруховата земя ! вашата наивност(меко казано) просто ме смайва !

Щом има "суджук" да пълня офшорките, не ми пука. След 2-3 години гася лампите и отивам в Западна Европа или Щатите.

Надявам се във частните болници да не са намамели,и мисля всички държавни болници със хрантутници и злобари и търговци на здраве да ги затварят,предпочитам да отида във частна клиника по стоматология,или частна болница,където разбира се че си платиш,но за сметка на това ще те гледат като писано яйце,и няма да те разкарват като улично куче,да ти казват не си за нас,или тук не е бюро информация,или регистратура.

В голяма грешка си....частните болници те харесват,докато си изгоден,ако си труден за диагностициране и лечение ,пациент ,или не дай си боже с усложнения,си пренасочен веднага...

Имате предвид държавната администрация , или..

Как са се прецали да избягат от рая на ГЕРБ. Тиквун нали обеща, че средната заплата до края на мандата ще е поне 2000 лева. Щяха да взимат по 3-4 хиляди и да живеят в най-проспериращата страна на света - Тикваленд.

минаваме на виртуална ,,валута,,...!!! ,,тиквоин,,...!!!

не само мед. сестрите, населението се изнесе. Закономерността е следната: - високообразованите - вече са навън от поне 7-8 години, последните се изнасят в момента (те предпочитат извън европа, все пак са образовани); - цингите и тарикатите които лежат на социалните системи. Тези могат свободно да пътуват в европа, и са по германия основно; - средната категория (80-те %) вече се замислят и те... В българия остават само пенсионери, ниско образовани, но не-тарикати, и хора с промити мозъци, които са мазохости, но го наричат патриотизъм (аз няма да избягам, ще остана тук да се "боря") Хубавото е, че колкото по-малко хора остават, толкова по-малко ще остава за крадене на паразитите политици и свързаните с тях комунисти-бизнесмени-мафиоти. ЩЕ дойде времето и те да изчезнат! Е тогава ние ще се върнем :)

И що си мислиш, че нормалните хора, останали тук, ще ти се зарадват? На човек, който бяга и зарязва родината си. На някой, който иска хубавото наготово. Сега - в чужбина, Някой ден - обратно в България.

ами прекрасните германци да си ни ги върнат...

Нека да няма ! Самозванците доктори си направиха здравната реформа само те да лапат пари.И аз съм мед.сестра и отдавана работя друго за повече пари .Цял ден те гледат от високо,навикват те без причина,водят си близки пациенти , които ги отрупват с пари и подаръци ,а на нас една мизерна заплата ! Много съм доволна ,че се ориентирах в друга сфера.Няма да слугуваме на никой без пари!Докторите сами да си работят!

Значи не съм се объркала- отношението на лекарите към сестрите в България е скандално ! В Англия един новодошъл лекар имаше безпардонно отношение към една сестра, повече не го и наеха - далимсестрата се е оплакала...май-вероятно!

" Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша с вяра: млъчи, моли се, кога те биять кожата ти да одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе" думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ - вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби - зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещени конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец! " Христо Ботев

Б.Борисов да стегни кметовете по места.Те се правят на велики

Не може заплатата на мед. сестра да се определя от един самозабравил се кмет и да има сестри.Аз на вас повече пари няма да дам -508 ви стигат.

при положение и че не се раждат деца в БГ вече ( 50 000 родени за 2017г, а медицинските сетри намалели с 30 000)...При това положение трябва да се помисли за ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ НА ХОРА С ВЕЧЕ ЕДНО НЯКАКВО ДРУГО ВИСШЕ образование - преквалификация като в САЩ, където също имат недостиг на мед сестри - 15-18 месеца курс, които дори се плаща от болница , която склщчва с теб веднага договор за работа за след завършването на курса ти....Тия министерствата да вземат да се поинтересуват малко, само дремат, тъпи ли са , кви са там тия експетри....На проблема има решение, ама ако министерствата дремат няма как да се намери решение....

Със сигурност трябва да се огледат още резерви - пенсионираните мед.сестри,които си стоят във Факултетите на Медицинските университети. И заплата и пенсия???

На запад твърдят, че корупцията ни била виновна за ниските доходи. Може и да се съглася на фона на подоббна статистика.

Интересно как всяка година отварят по няколко частни болници да точат здравната каса, а има недостиг на медицински сестри навсякъде.

докторите поставят диагнозите,лекарствата и изследванията...??? те са ,,източващият,, елемент...!!! я ги виж къде ходят на ,,симпозиуми,, организирани от фармацевтичните фирми...!!!

Затова пък, дебилите нарастнахме със 100%, стига негативизъм!

Нали тиквата и гуменката обявиха че положението на българина се подобрява с всеки ден и така 10 години, а само за последните две са избягали почти всички мед сестри?! Нещо не ми се връзват лъжите на тъпата тиква "международник" и фактите.

dobrin

тая игуменка не е православна и дор не е булгарка.

Цецо анцуга ли?

Неправилната политика на управляващите ! Само големи приказки ! И увеличаване заплатите на тъпите учителки !

Даскалите работят половин година, цоцат от 3 места. Истина е, че работят с дебили, но това не означава, че са с привилегии.

Положението ще става все по-лошо. Още от соц време беше ясно че трябва да учиш, за да не работиш. Сега това положение направо се установи за трайно. На мода днес са парите, които не миришат. Дали си спекулант, дали рентиер, дали си лаладжия като например журналист, социолог, психалог, плеймейтка или там подобни, то е без значение. Това са професиите на днешно време, те не си знаят парите. Да не говорим за професионалните политици. А всичко дето трябва да раоти, като сестра, лекар, инженер, строител просто трябва да свиква да работи за чест и слава. Това е милата днешна евроатлантическа ценност.

Малък е приема. По неизвестни прични държавата обучава безчет икономисти, прависти и проч паразити. За мед сестри обаче, местата са много много малко (а желаещи има).

имаше незаети места за мед сестри във филиала на филаретова във враца, ама като отидеш да видиш колко е мизерно и ти се повръща

За сметка на това имаме поне 100000 психоложки и PR-ки.

Хахахаххахахах

свързвам го със съседната новина за демографската катастрофа. българчета почти не се раждат, прибавете и емиграцията, с други думи-до 20-30 години няма да има изобщо медицински персонал, т.к медиците в България са българи, включая и санитарите, не само медицинските сестри. питам се, здравнонеосигурените нарастващи като лавина ромоиди, които ще бъдат подчертано мнозинство тогава, които и сега представлават над 70 процента от вечно висящите и нахалстващите в болници, поликлиники, спешни отделения и родилни отделения, кой ще ги обгрижва медицински тия привилегированите тогава? защото изобщо не предвиждам никаква вероятност нито да искат, нито да могат да станат медици, не дори лекари, да станат медицински сестри...

Така ли намаляваме безработицата?

Потрябвали са ни! Бате Бойко знае как да управлява Здравеопазването!