NYT: България е непривлекателна и за българи, и за мигранти

В Германия очакваното пристигане на един милион мигранти тази година се представя като инжектиране на повече икономическа мощ. Не е така обаче в Източна Европа.

Обратно в новината

Коментари - NYT: България е непривлекателна и за българи, и за мигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, да. Тя България вообще не е привлекателна.

Всеки африканец и авганец се разкарва свободно в Европа без никакви документи, без да е полагал усилия да спазва правила и закони. На българите и румънците документите се проверяват,сякаш са престъпници по подразбиране.

Ами вярно е ...........ама у нас цените вече са като в Европа, а заплатите около 300-400 евро............ направо смешна работа.Кой европеец може да изкара месеца с 400 евро ?........... аз също изкарвам парите си в Европа и не мисля да се връщам скоро в България.

Абсолютно вярна статия! комунистите за грабили и мачкали този народ половин век, и съвсем логично бедните хорица гледат с подозрение към имигрантите, като че ли някой ще да им вземе и последния залък дето им е останал. ако помислим тези имигранти бягат от същите тези зли демони на диктатура и фанатизъм в сирия, които управляваха българия само допреди 26 години.

Fuck EU!

Дрън,дрън,дрън!Не ви искаме циганите,NYT!Вземете си ги чувайте вие.

Дори няма да е зле да харижем на нюйоркчани не само прииждащите ислямистки "мощности", но ако е възможно бих им пратил и всичките ни ромски икономически "мощности". До такава икономическа мощ ни водят, че чак държавата ни изнемощя и се налага да вдигат и данъците, че да ги храним.

Тия правят ли разлика между емигранти християни и емигранти мюсюлмани,бе??. Не искаме фесове!!, да заповядат всички други!

При изключителната корупция в България даже е удивително, че само толкова малко напускат. А като се има предвид, че кафявото българско говедо е главен защитник на корупцията, т.е. комбинира фашизъм с крадене, българите трябва да са най-търпеливият народ в света.

Не е търпелив някой, който търпи себе си! Това е матриял, не е народ.

Тия от NYT да си проверят данните. Преди един век България е приела сто хиляди арменци на своя територия. Голяма част от тях са останали тук и до ден днешен. А от тия новите, които не са никакви имигранти а чиста проба нашественици и завоеватели сме приели десетки хиляди. Сирийци, ливанци и палестинци живеят в страната ни от десетилетия. Явно обаче на либерастите тази бройка им е малка и искат по-бързо да ни претопят. NYT да си ги приемат в Ню Йорк като са им толкова мили. България е преживявала и по-стршни злини ако не допуснем тия нашественици някаква си демографска - псевдо - криза няма да ни заличи!

Щом е толкова добре за икономиката на Америка да ги извозват направо с кораби на там и също да съборят оградата която са изградили с Мексико та хората спокойно да минават за да подсилват икономиката и.

България като географско понятие ще си я има, ама няма да има българи просто.

В бъдеще Германия е обречена!!!

Много скоро ще дойдат времена, когато германчетата ще се молят да ги приемем в България , ще оставят и ЕС и Германия по една единствена причина - те там ще са малцинство между араби, и това което направиха мюсюлманите с мюсюлманските си държави / съсипаха си ги/ ще се случи и с Германия.

Абе гении, когато българското население намалява е съвсем естенствено остатъка да се съпротивлява понеже циганизирането е по-лесно.

А на мен тук в западна "европа" постоянно ми повтарят, че било огромна грешка да приемат България в ЕС, демек - от приемането ни било тръгнало назле... Мен си ме влече към България и прекарвам всяко свободно време там. Няма по-красива страна, няма по-толерантен и одухотворен народ!

Много позитивно и много далече от истината. Но ние отдавна знаем, че лъжата е много по-печеливша от истината!

България е превърната в Герберски халифат с главен Халиф Боко тиквата.

аз това казвам.Обаче като се наредят около тебе онези пингвини и ти кажат,че аллах ги е пратил и значи ти си им длъжен за всичко, и твоето е тяхно,ще е късно да им обясняваш теориите си.

отново шаблонни писания на чужда преса за българия за имигрантите от арабския свят е не само българия непривлекателна а страни като унгария австрия харватия и тн преминават също транзит за да се доберат до германия където меркел ги покани а имиграралите българи наи вече в британия и германия са много по малко отколкото поляци и румънци примерно и повечето от тях не са имигранти а хора отишле да спечелят някои и друг лев а че страната ни слава богу не е привликателна за боклука от африка и арабския свят може само да ни радва привликателна е обаче за платежноспособни руснаци англичани немци които хиляди си купиха имоти у нас

Все повече немски политици заявяват, че Германия е на ръба на възможмостите си ("Wir schaffen das doch nicht"). Основното, което им идва наум е да прехвърлят проблема към източно-европейските страни, понеже "тежестта на имиграцията не била солидарно поделена"...

Икономиката на Германия може и да дръпне, но ще бъде съсипани реда, спокойствието и ценностите на които обикновения немец държи. Дано това не роди нов Хитлер.

От Америка, с любов!! Направо да се просълзи човек, от факта, колко са се загрижили САЩ за Европа и най-вече за нас, свинете от Източно немачку!... И как само ни успокояват и ни съветват да приемем реалностите!! ...ОХ, ЗАЩО ЛИ ЗАПОЧНА ДА МИ СЕ ПОВРЪЩА??!!.. :-о

не виждам нищо друго освен констатации в статията на New York Times .няма нападки срещу българите. не разбирам защо трябва да се приема толкова лично. очевидно е че нямаме желание за повече бежанци. очевидно е че по-голямо население е добро за икономиката. очевидно е че също това би ерозирало националното чувство и култура, което не е приемливо за нас. всяка страна взима решения за себе си. трябва да се отърсим от чувството че винаги се опитват да ни кажат какво да правим, защото ако го очакваме, те ще го правят.

Ето го и нагледният пример за идеологическа промивка и нагла демагогия! Тази статия на Ню Йорк Тайм, идеално илюстрира американския начин и подход на действие, в съответствие с принципа "Всяко идиотско деяние има своето философско оправдание". ОТВРАТИТЕЛНО! По голяма гавра с истината и фактите, не бях чел скоро... Най-отвратителното обаче е наглостта с която тази статия се опитва да втълпи на "тъпия" европеец, колко е прекрасно Европа да бъде залята и заселена с икономически емигранти, нямащи НИЩО ОБЩО с европейската култура, религия и ценности!... Всъщност нека си спомним какво й се случва на Америка след инвазията на "белия човек" и масовият геноцид срещу местното население в продължение на векове, да не споменаваме и внасянето на чернокожи роби от Африка... Та, едва ли, точно Америка може да бъде разглеждана, като пример за демократично и добронамерено "смесване" на различни етноси и култури...

Отвратително е да гледаш, как някой има акъл, а ти нямаш. Най-гот е да го лапаш и да мляскаш, може и да ти дадат да усвУЙиш някой лев...

Мда,ще взема да се заселя някъде из Орегон .... ./.

Ние от фондация америка бълХУЙрия сме усвУЙили и ще усвУЙим много пара, за просперитет на мутрите и хората с ръмбави глави да го е...а..

Кво са се развикали за тези емигранти. От България са емигрирали 2милиона от 2007 досега, ама не ревем. Отървахме се от боклука, тука оставаме само наши ора. Колкото по-малко ора толкоз повече пари на наш човек ще усвУЙм от баба Мути.

Откакто дойде ГЕРБ нещата се оправиха!

За некои пичуй, може...

Тези п...д..ли постоянно ни убеждават във всякакви небивали неща. България е по красива от повеето европейски добре стегнати кочини, а арабите могат само да го ду...т никои вече не ги иска нито тук нито никъде другаде в Европа. Единствените които позволяват това са Европейските политици.

Имаме високи заплати и детски градини и училища и спортни зали и магистрали и доволни хора и много пари за да пътуваме и да се наслаждаваме на европейския живот.

Постонните претенции и жалки желания за абсолютна задоволеност и консоматорство, направиха хората по жалки от всякога и ги накараха да забравят за важните неща, потънали в кредити за хубави коли и големи жилища и ваканции и екскурзии по скъпо курорти каква глупост.Родината ни е толкова прекрасна че няма нужда да ходим където и да е било просто трябва да си отворим очите!

"Според президента на варшавската фондация "Стефан Батори" Александер Смолар, би било рационално и прагматично тези страни да се възползват от миграцията." Поляците са подли.

Опитваш се да внушаваш разни глупости, брато! Истината е, че от следващата година България ще бъде засипана от емигриращи европейци! Колко от германците, французите и англичаните ще понесат поциганяването на страните си? България е красива и евтина! Нашенските цигани ще им се видят като викинги!

Доста правилен анализ!

КОЕ е така бе, малоумник?! Дори не си успял да вникнеш, КАКВО всъщност проповядва тая демагогска и анти-Европейска статия!!... Ама, то, всъщност тези статийки са предназначени ТОЧНО за безмозъчния мат'риял, КАТО ТЕБ!!! По-срамното обаче е, че БГ медия, изобщо да публикува такива безумия и простотии....

Зарадвах се като прочетох бегло, че България е на челно място в нещо си, но... уви- оказа се че страната ни заема първо място по обезлюдяване в света, и че дори и тези, които бягат от най-горещите места по света предпочитат да оставят тази нещастна земя зад гърба си.

Хората са нещастни защото така и не си отвориха очите за хубавите неща, а попиха консуматорското мислене и станаха роби на системата ! И това важи както за богатите така и за хората с по малко възможности, какво друго ако не алчността ще затрие цивилизацията на епохата в която живеем !

Ако има оса в дома ти, правиш всичко възможно да я изгониш или утрепеш, защото може да те ужили, може и да не те ужили, но все пак не искаш да рискуваш. Ако е на вън и не те закача не ти пука какво прави. Та мисълта ми е колкото по-далеч от дома ми са тия толкова по-спокоен ще съм И ХИЧ НЕ МИ ГИ ХВАЛЕТЕ колко миролюбиви са осите.

Защо масово се вторачвате от цялата статия само в проблема с имигрантите - та много по-страшно е посланието и факта, че корупцията сред властта прогонва местното население. Геноцидът от шайка докопала властта през икономически механизми и недопускаща просперитет сред други на база рекет, кражби, неотпускане и скъп финансов ресурс, бюрокрация и слугуващо на престъпници правораздаване са основното в статията. Българите са против пришълци, защото нови по-бедни роби са считани за заплаха за без друго издевателството над трудещите се бедни.

Хиляди благодарности на NYT за добрата реклама! Трябва да я преведем на арабски и други езици и да я разпространим сред бежанците! Ако може да се добави и интервю с някой отчаен бежанец. Сигурно ще се намери някой. Така ще си икономисаме много проблеми.

Ясно е,че Европа се ислямизира с пълна сила и се страхувам,че е необратим процес (говориме за безкраѝно много промити мозъци и страхливи душички...)..Само дето са много некадърни и скоро ще я превърнат в една воняща клоака...Да и се радват...

Вярно е. И нека не се заблуждаваме. "Бежанците", които влизат нямат нищо общо с манталитета на мюсулманите, които са си в България. Или с манталитета на тези, които дойдоха в Бг от ИРАК преди години. Тези които идват са просто фанатици. Мислят че не трябва да работят, че всички сме им длъжни за нещо и че са по-висши. Това не са имигранти, които идват да си изкарват хляба и да живеят тук.

Въпрос на приспособяване - казват му еволюция. Който не се приспособи умира, не е много честно, ама процес, кво да го правиш...

Според чии критерии? Те хората са си били приспособени. Човечеството приспособено ли е за по-развити извънземни? И тогава ли ще приказваш същите глупости, амебо?

Пак се установи че не ги щем! И дваесе статии да публикувате пак няма да ги щем!

То хубаво, ама кой ли ви пита!!! Кво щете и кво не{:-(((

NYT отново представят новините през призмата на тяхната странна логика. Българите не сме срещу мигрантите. Напротив. Бихме били много доволни ако в България трайно се заселят англичани, немци, италианци. тава хора ще запазят еропейският вид на страната ни ще помогнат със знания, бизнес ще открият нови работн места, няма да строят 300 джамии и в 5 утринта ходжата да стряска с виенето си околните къщи и села. Някой чувал ли е как започват от едното минаре след това на другата на друго. Нищо против религията им, но къде са тогава моите права на покой когато почивам. Техните права са ми ясни, питам за моите или аз хуманен към тях, те ме стресират. Като са толкова шумни да си стоят в техните държави, защо идват при нас. някой мисли ли, че ще се върнат след войната отново там откъдето са дошли? напротив. Между мирните са внедрени хора на ИД да ни избият. Така че НЙТ отново не са прави. отново слугуват на някой с обявата си.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Тук англичани, немци, италианци нито са се заселвали, нито ще се заселят завбъдеще, защото не искат да живеят с хора с твоето мислене.

Не е така. Има доста чужденци, които си влизат по естествен път. Просто като имигранти. И си живеят и работят без никакви проблеми. Само че те не се различават от другите и никой не протестира. Е ако някой тръгне с бурка ще е по-друго нещо.

БATKO

Аман от поръчкови американски статии. Ами щом емиграните носят огромна "икономическа мощ" защо не си ги вземете в САЩ, а ни ги пробутвате на нас. Де гиди и мазни лицемери сте. Ще ви ги натоварим на корабите и в САЩ, ама вие не щете, ама защо не искате тази икономическа мощ, бре американски шушумиги?

Ами те вземат всяка година 50 000 само със залените карти. Предимно имигранти, но пък са империя - явно има връзка.

Да ма тези със зелените карти си ги избират доста внимателно ако не си забелязал. ;-)

Много добра статия и още по добри коментари. Основен извод е-че ние сме най бързо изчезващата нация в света. Дали пък България е толкова лоша за живеене страна? Или ние самите правим живота си невъзможен? Разбира се, всеки е виновен за своята съдба. Как може да се нарече това, в продължение на 25 год. да ни грабят, лъжат и унижават и ние да ги преизбираме отново и отново? Как мога да приема за нормално, когато една партия и един човек издигна лозунга БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО и народа не го подкрепи? Защо свалихме комунистите от власт? За да поставим на тяхно место техните деца ли? Нищо не става от нас. Ние вече сме обречени и тоя процес е необратим. Летим в улея на времето назад и надолу. А може, по иначе може. Приятен ден.

Нищо не разбираш ти от демокрация, нищо.

loyola

Ами кой да избереш бе? Тези, дето са на рафта са един дол дренки. А онези които първоначално не бяха или ги приобщиха или или ги отлюспиха. То навремето имаше един такъв виц покрай въвеждането на изборност - "ето ви 5 яйца, изберете си ги".

Може България да стане най-доброто място за живеене, но ще трябва първо да преодолеем ДЕПРЕСИЯТА СИ, индивидуално. А след това да се съберем и заедно да строшим главата на БАЗИЛИСКА -КРАЛСКАТА ЗМИЯ ... с Божията Помощ.

Принципно сте прав, но аз пък искам да знам същият този човек с лозунга какво точно работи и откъде разполага със средства за луксозен живот? Образованието му е доста по-ниско от моето и доколкото знам този човек за разлика от мен и много други няма никаква професия. Също като другаря Станишев. Не разбрах също и каква точно професия упражнява спътницата му в живота, колко трудов стаж има и в коя сфера? Освен това е документирано, че през годините този човек си сменя гледната точка като хамелеон.

ква българия бе, под изтребителите на Турция

Алооо, те тия мигранти не са като ония. Те не идват да работят, а да папат и .... други работи.

първият случаи на заразен турист с холера в гърция!!! добре дошли в европата!!!

"Според най-новия годишен доклад на ООН за населението на Земята всичките десет страни в света, където се очаква населението да намалее най-много до 2050 г., са в Централна и Източна Европа, а България заема челното място." Това ООН и NYT какви комунистически организации са, бълващи само пропаганда срещу най-благоденстващата държава в ЕС. В България нито бедност и мизерия има, нито безработица, нито дефицит, нито емиграция, нито бежанци, нито корупция, всичко е комунистическа пропаганда. Путин е виновен!

Ние ги убиваме, а те никак не се радват.

БATKO

Всъщност, защо никой не коментира главната причина за проблема, а той е огромната разлика в стандарта на живот между развитите страни и останалия свят. Което идва от това, че едни държави първи са се добрали до технологиите и оръжието и не разрешават други да се развият и ги ограбват. Можеха поне природните ресурси да не им крадат. Пример: златото се източва от България, като се плаща само под 1%. Принуждават се слабите правителства да си продадат монополите, да не развиват икономика, за да са само пазари. А после се чудят защо са бедни, защо емигрират в техните страни. Трябва да се направи международно (или поне еврпейско) разпределение на икономиката и няма да има емигранти, няма да има войни. Да ама богатите компании щели да имат вече конкуренти и нямало да печелят така. Е, то не може и .... докрая и душата в рая.

И да се коментира, и да не се коментира, разлика няма. Ако питаш демокрадите в България, всичко написано от теб е плод на твоето червено въображение и българина не произвежда достатъчно, като затова е и беден.

Добре бе Батко ти на кой по-слаб от теб си дал нещо и си му помогнал? Защо обвиняваш другите за неща които и ти не правиш? И как така са се добрали? Айде помисли малко!

Не е въпроса в това как, а какво правят след това.

БATKO

Ти пак не си разбрал нещо. Не става въпрос да се дава, а за по-равномерно разпределение на икономика и доходи, за справедливо заплащане на ресурси и т.н. А добирането става по следния начин: Представи си джунгла в която има 100 гладни маймуни и някъде е скрита купчина банани и тояга. Която маймуна първа се добере до бананите и тоягата, бие останалите и си яде сама бананите. Някои маймуни се мазнят на "големия началник" с надежда да получат бананче, но получават некому дедовия. Та те това е светът.

гледна точка на икономиката е безсмислено в България да идват емигранти.Те няма къде и какво да работят,само ще утежнят социалната система.Идеятя е с навлизане на емигранти мюсюлмани българите и християните да станат малцинство и постепенно да изчезнат

Коя социална система, тази с 150 лева пенсия или тази стс 380 лева МРЗ? Както е написано, България е силно непривлекателно дори за българите, а какво остава за имигранти и бежанци.

уточня:тази идея е в ход,защото рано или късно българския народ ще се отърси от комунистическите навлеци,които вече над 70 години го тормозят

Когато анализаторите на американското посолство изчитат цялата тази "любов и доверие", които ги заливат от форумите, не са чудни "любовта и доверието", които получаваме в отговор. Затова винаги когато се пише името България, следва задължителното "най-бедната и корумпирана държава в ЕС". Както се казва трябва да поемем вината: не може все още "евроатлантическата идея" да пусне корени в сърцето на дивия българин.......

Истината трябва да се казва. Всички световни статистики именно това сочат.

За подобни идеи туй сърце е вкаменено...

като ще ни набутват мигранти спряха да казват, че сме най- бедните, ама като искаме да инвестират сме най - корумпираните и така- игрички