Набират 800 работници за бране на ягоди в Испания

Испански кооператив на производители на ягоди от провинция Уелва чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта търси 800 кандидати за бране на ягоди.

Обратно в новината

Коментари - Набират 800 работници за бране на ягоди в Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пет евро=10 лева на час. В България толкова ли не може да се намери работа за по 10 лева на час?

Ужас, все пак ходиха в Испания. Хубаво е, но на почивка, а и цените там са: една пица 40 лева, всичко е много скъпо, но за сметка на това е било много красиво, морето, през октомври на море, Не ви препоръчам, защото не е лесно селскостопанската работа, много е трудоемка, ако си як, ставаш, но и като си платиш квартира, храна, здравни осигуровки и накрая не ми гаварит. То , ако е лесно първо депутатите ще си пратят децата, внуците..., а те веднага--да не са луди да ходят на запад. Трудоемко е, а и ги подреждаш по големина, по цвят, на врата ти слагат... наведен,,, все едно си в Белене, същото нещо такова, , , кара ли са ги само, че големи камъни да пренасят от точка а до точка б--тръгваш падаш камшици удрят те ставаш и пак потегляш и пак падаш и т.н. Има хора издръжливи на физически труд, а и да не е , от зор го правиш, а и условията , полето, лехите дълги , където краят им не се вижда, много можем да коментираме за тяхното селско стопанство, но няма смисъл, от българската земя само едно ще ви кажа по-хубава и по качествена няма...ако работиш-ядеш екологична чиста храна от градината на дядо, а бабата консуматор, не са станали баба, ама нейсе, с добри чувства, всеки сам да си прецени, ако няма какво да яде, да заминава, ако не ... накрая като дръпнеш чертата и ти дадат някой лев, дойдеш в бг , набързо ги похарчваш и само труда и здравето, а здравето е най-ценно нещо. млади хора щадете го, ще ви трябва, защото без здраве и парите пет пари не правят.

Чакайте да се разберем!Едни не разрешават дъмпинг на цената на труда, други искат евтина работна ръка!Що е то - Европейски съюз?

получава се 800 евро на месец - сле като се плати пат , режиини за квартира и други чисто сте останат по-малко от 500! това не е ли малко??? има даже и роми които си намират работа за по 100 лева на ден - не пластат осигуровки разбира се но за по-малко от 50 лева на ден вече не се хвастат!

Защо не търсят инженерки, програмистки, химички, биоложки и т.н. а берачки. Ние да не сме втора класа хора.

Тези мероприятия се осъществяват във връзка с реализацията на проект BG05M9OP001-1.009-0001 "Национална EURES мрежа" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансиран от Европейския социален фонд.

Испания не беше ли в ЕС?! ?А, БГ не е ли там?!?Защо те ще плащат толкова "много"( за нашите стандарти)?!Ние нямаме ли ягоди?!Еххххххххооооооо ........ управляващи - къде сте?! А после ядем ягоди от Испания.Пълна простотия, но на наш гръб!

Ако имате избор. не ходете в Уелва

"...трябва да са само жени, на възраст от 25 до 40 г." Краставици ли ще берат, та е това изискване?

И защо са решили от България? Нали в Испания има 50% безработица. Явно се сещате че търсят поредната доза балъци.

Да пускат обяви по Бежанските лагери. Вносните цигани да започват да Гърбят.

ще гърбя,нали ми плащат без да работя. Така са научени и нашите мангали и вносните. Ако някой следи темата в продължение сигурно няма да има и 20 желаещи за тази работа.

По няколко от депутатките от всяка група да заминт. Дано разберат от къде изгрява слънцето.

сагласна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Търсят 3 синджира робини на възраст 20- 40 години. То и аз искам такива робини.

70 лева на ден, от тях разходи 50 лева - 20 лева остават на ден, т.е. месечно за 200 спестени лева ахахахаахахаха

Не, че нещо, ама ти колко пестиш на месец? :)

Сега ще се окаже, че всички списващи тука, дето плачат, че нямат кинти, спестяват едни 500 евро на месец, без да се пънът, но плачат за другите българи.

Всичките 98 %, на които им е трудно да решават задачи по математика "Добре дошли" берачи на ягоди. Нали така?!

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА ЧУЕТЕ ЕДНО ХУБАВО ИСПАНСКО ТАНГО, МНОГО ПОДХОДЯЩО ЗА СЛУЧАЯ, НАПИШЕТЕ САМО "ТАНГО АЛА ФРАГОЛА". АКО ВИ ХАРЕСА, ПРОДЪЛЖЕТЕ И ПО НАТАТЪК С ПЛЕЙ ЛИСТА. ПРИЯТНО СЛУШАНЕ.

позорно е! това ли са ни европеиските преспективи? територята - буфер за мусулмани от азя, хората - добре дошли за наи-ниско платената работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щото те какво друго могат тия хора? Все професори, програмисти, доктори инженери, пък да видиш, не ги ценят... Ти една кирилица не можеш да си качиш, пък имаш претенции...

Всичките 98 %, на които им е трудно да решават задачи по математика "Добле дошли" берачи на ягоди. Нали така?!

Ягодите не са толкова тежки, но явно за някои може и да са ?! Иначе, 25 дена по 70 лева на ден, са си едни 1750 лв. за 8 месца=14 000лева. Ако допуснем,че 4000 лева са разход, остават стестени 10 бона. Добра работа, за бедните необразовани роми, ако искат да работят почтена работа.

Поставих ти +, защото много точно си написал - това е идеална работа за бедни необразовани хора, стига да им се работи...

компа всичко е лесно.Ти брал ли си ягоди сгънат на две???? Днес колко може да набереш....,а утре.... Щом търсят 800 човека значи масивите са големи.Да са мислили за работна ръка когато са ги засявали.

Прав си, всеки търси бърза печалба, но съм убеден, че след точно два дни на къра половината ягодоберачи изчезват безследно...

Ужас!

Тия не са в ред... За 700 евро на месец кой ще им работи толкова тежка работа, после не могат да си платят лекарствата. На тези кукучки дори и украинци и молдовци няма да им се хванат.

Милионите емигрантки мюсюлманки не щат да се унижават с такава работа...

Я виж какво точно значи бяла робиня, че май не си наясно. :)) Е, може пък и да си горда с работата си де, кой знае.

Връзват ти се около 1700 - 1800 лв нето за месец работа,които тук няма как да ги изкараш,освен ако не си ИТ! Осигуряват ти безплатна квартира в повечето случай,храната ти е безплатна и парите си остават за теб,можеш да събираш демек,докато в България нищо не ти е осигурено,няма квартири,няма храна,че и заплатата е 200 евро,с която караш до следващата ,демек преживяваш! Тези пари са минимални ставки за западна Европа,които се дават за бране на ягоди,специалистите на запад взимат съвсем други заплати!!!! Дори българите са по платени,ако работят нещо различно от селскостопанска работа!!!

ми - бъди И ТИ ИТ. трудно ли е? десен бутон - пропътис, сетингс, клик тук, клик там, омаза се уиндоуса, да го реинсталнем - и хоп И ТИ си ИТ. и после си фраш с пари ?!

На запад всички специалности са платени,докато тук само ИТ и постоянно се реве,че няма специалисти!!! Няма специалисти,които да работят за без пари - 600 - 700 лв,ами нормално е да няма!!!!

След удръжките ти се връзват около 700 евро на месец, което е много малко, отделно трябва да си плащаш храната. Т.е. повече от 500 евро няма да ти останат, жалка работа.

А тук няма да ти остане и 1 лв!!!! Просто ще преживяваш до следващата заплата!!! И това е само една от обявите,има много по добри обяви от тази!Кое е по добре?!?!?

80 процента са това - има бая матриал за таквиз неща..

Позорна новина!!!

НА ПЛОЩАДА В ЕДНО ГОЛЯМО НЯКОГА,А СЕГА ПУСТО ПЛЕВЕНСКО СЕЛО, ВИСИ ОБЯВА. БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ВЪЗРАСТ И ЗНАНИЕ НА ЕЗИКА, ГАРАНТИРАНА ЗАПЛАТА 3200 ЛВ. ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА АНГЛИЯ. КАНДИДАТИ НЯМА. МАЙ ТИЯ ОТ ИСПАНИЯ САМИ ЩЕ СИ БЕРАТ ЯГОДИТЕ.

С висше образование ли или само с квалификация ...

Висшето по специалността е предимство :) Също комп.грамотност, работа с офис-пакети, два чужди езика, добра визия, сертификати :)

Консерватория и то завършили с духови инструменти:))

Необходими са усилия за оцеляване в пустинни и полупустинни райони, както и в парниците с високи температури и влажност. Задължително е човек да е свикнал на хронично недоспиване...

Жени...от 25-40 год.възраст... ЗДРАВИ... ДА СЕ СГЪВАТ ВЪВ ВСЕКАКВИ ПОЗИ... С ДВЕ ,,ВИСШИ ОБРАЗУВАНИЯ"-натюр,без импланти... ,,ТЯСНАТА СПЕЦИАЛНОСТ" е препоръчителна... Бонуси за допълнителни около ,,специалиьации"... Разбра ли ДЕМОНЕ,да не продължаеам,че ще трябва да слагам 18+... Бели робини в 21-ви еврогейски век! Този път без синджири... Явно мароканските и африкански скакалци не се хващат на тази оферта! Иначе ме изненада ,че ЗО+ДОД заедно са само 3,75%...а при нас само ДОД е 10 и се твърди,че е най нисък в Евросъюза!?

явно мъжете не могат да берат ягоди, тъй излиза.

да са жени и то от 20-40 г. възраст ???? Много подозрително. не щат мъже.... интересно интересно.

И какво му е интересното - по-красивите по витрините, другите на полето...

Няма вече роби за ягодите. Дотам я закъсали западнярите робовладелци, че чак в дира им пускат обявите за работа.

Не е от ДИРа - фирма си плаща за това. Работната ръка от БГ е в пъти по-евтина.

Много малко ми се струва..някой знае ли какви са нормите/ заплащанията в Испания?

За този район средната брутна заплата е около 1200-1300. Може и да греша. В Барселона и на север е с 30% повече.

да не би брането на ягоди да е един вид маскировка, а истинската им работа ще е да проституират ?

че и да са на възраст до 40 г. Тия сякаш набират проститутки.

истина.От тъмно до тъмно на полето после в леглото.

матови влязоха в Европа,те да работят.Ама не им се гърби цял ден на полето,социалните са сигурни.

Толкова по въпроса за легендарните 5-6 хиляди евро заплати "на запад" ;))

5 -6 000 евро взимат самите западняци,а българите отиват там за минимални заплащания,които обаче са по високи от нашите средни заплати!!!! 5 - 6 000 евро взимат специалистите,че и повече,а берачите на ягоди е нормално да са на по ниски заплати...

Тцъ-тцъ.. никога нямаше да се сетя сама, каквато съм глупавичка ;)) Мерси, осветихте ми деня ;))

Не се подлъгвайте. Договора трябва да се подпише тук, в България. И какъв е този изпитателен период? Ще берете ягоди, няма да пущате мвждупланетарна система.... Всеки може да бере ягоди. Искат да ви изпързалят.....

Много ясно, че ги пързалят ;)) Друго си е да ти предложат участие в полицейска акция срещу телефонните измамници или да ти кажат, че ще ти върнат внучето от чужбина, ще ти построят заводи ;) Не сме прости ний - не кълвем на гол бастун ягоди да берем ;))

Хайде на робите!!!