Бъсеску: Не купувайте плодове и зеленчуци от Холандия

Румънският президент Траян Бъсеску призова сънародниците да бойкотират холандските плодове и зеленчуци заради съпротивата на Амстердам страната му да влезе в Шенген.

Обратно в новината

Коментари - Бъсеску: Не купувайте плодове и зеленчуци от Холандия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тъпи ромънци, типично за селяните е, като им удариш шамар, се нацупва, че и северните ни съседи селяни същата работа, в лайна до шия от корупция но холандия им е виновна ахахахахахахаха

От доста време в Германия се тнърди, че холандците предпочитат да облизват пощенските марки вместо да си ядат краставиците и доматите. Това е вярно защото в лепилото на марките има повече витаминил

Холандците може би ни правят услуга.

Много правилна позиция на румънците,а такива като тези мишки без имена да го духате искрено и много продължително..

Аз имам по-добра идея как може да го защием на дебелите,лицемерни холандци(в училище ги учат да се усмихват)-легализирайте марихуаната в България и да видим кой ще ходи до Амстердам след това.Прага вече даде пример-нека Пловдив и Варна я последват!

Холандия сега да не закряка, че в белгийския град Лиеж, близо до столицата на ЕС и до Холандия, организираните престъпници по атентата са българи. В центъра на административна Европа имат проблеми, но много лесно ги прехвърлят на други глави. Другата глава също може да е болна, но тяхната пък е бъкана от канабис и ЛСД-ета.

Аз не съм купил досега нито едно холандско лале, може би и това е причина да ни спират. Ако има как да изпраскам някоя холандка, тя веднага ще скочи срещу правителството си. Но не виждам много възможности да им го върнем на холандците. Много повече възможности виждам тук, да се изловят корумпираните магистрати, държавни слуги и друга паплач в бели якички, мафийоти и т.н.

Преди 5-6 години Европа каза на Румъния и България: като искате да дойдете при нас, изкъпете се, обръснете се и си сменете чорапите. По балкански им отвърнахме: ай сиктир бе ! вий ли шъ ни кажете бе ! ..... и си пуснахме първо циганите, ей тъй, да видим дали шъ мини номера! Сега, като виждаме че номера не минава, пак по балкански викаме Уууууу, кви сте вий, бе ! Холандците са ни виновни, а ? Има ли нещо в България, което да не е до дъно проядено от корупцията ? Има ли осъден мафиот, политик, съдия, прокурор? Холандия е упълномощена от Европа и изразява обшоевропейската позиция по въпроса. Когато схванем това, тогава ще влезем в Шенген.

+1

6+

"...не искам организираната престъпност да достигне до единния европейски пазар с прибързаното отпадане на границите..." - сякаш организираната престъпност си няма лични карти, с които да ходи навсякъде из ЕС. Не мога да приема доводите на холандците, защото са лишени от елементарна логика. Явно искат да ни кажат - не ви харесваме - вие и вашите държави сте второ качество. Бойкотът на холандски стоки е съвсем естествен отговор на това...

Според мен Холандия се притеснява от нашите пристанища. Защото влизайки в Шенген корабите със стоки от трети държави ще започнат да акостират не в Ротердам, а във Варна, Констанца или Солун. А престъпността и корупцията са им удобен претекст. За холандците Ротердам е това, което е Лондоското сити за англичаните. Тия си защитават икономическите интереси с политически средства.

Това е точно така гоуго. Едни от най-големите страхове на европейските чиновници са свързани с отлива на капитали и производство на изток. Между територията на България и Турция ще възникне голям икономически и финансов център подобен на тоя между западната част на Германия, Холандия и северната част Франция. Техните стратези знаят това и правят всичко възможно за да попречат на това. Но явно не могат, след като самата Европа е пред разпад заради политика им.

Браво, даже и визи на холандците трябва да им наложим дори да не е по ЕС-законите. Трябва да се опазим от 'холандската престъпност'.

Прави са холандците че не ни щат. при тази съдебна система, при такава престъпност, при 250 дипломатически представителя- агенти на ДС и потенциалнби сътрудници ан руското разузнаване, няма защо да им се сърдим. За хилядите мангали и стоитиците наши престъпници там няма какво да коментираме. От друга страна позицията на румънския президент е пример за тоива как се защитава националното достойнство. И преди няколко месеца румънците показаха как може да стане номера - проверката на стоката продължава толкова време, толлкова е обстойна,, че накрая стоката да се скапе и никой да не я ще. И забраняват вноса за няколко месеца. И така, колкото си пожелаят. Да, това е в разрез с духа на ЕС, но следф като Холандия го прави, защо да не го правят Румъния и България. Ние имаме една такава приказка: "Който иска намира начин, който не иска намира причини". и това може да с еотнася както за Холандия, така и за България и Румъния. Знаем ефекта от бликирането на износас от изпания за Германия, а по-късно за целия ЕС. После се оказа че няма нищо, ама след дъжд качулка.

Браво на румънците! Защитават си честта хората. А какво прави "големият мъжага" бате ви Бойко. Не ми е за първи път да виждам голям мъж със заешко сърце. Заради нашите жалки политици ни се смеят в цяла Европа и ни наричат йесмени.

Ами те ако решат като ответна мярка да не ползват нашите проститутки? Ще им се опразнят клубовете, а тука у нас безработицата ще нарастне.

Българино, бойкотирай корупцията на държавно и лично ниво, а не следвай сляпо политическото залъгване! Спи да предлагаш подкуп на полицая когато си в нарушение и се оплачи когато ти го поискат! Това е начина да си патриот и европеец!

6+

'Няма никакъв проблем с нашите зеленчуци, а Румъния не може чисто и просто да блокира нашия износ заради мотив, който изглежда е политически"???? Явно отговорът "Няма никакъв проблем с нашите ГРАНИЦИ, а ХОЛАНДИЯ не може чисто и просто да блокира нашЕТО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ заради мотив, който изглежда е ВЪТРЕШНОполитически" би трябвало да е смилаем за ограниченото им мислене.

Браво Бъсеску!! Само бойкот на холандските бакали! Те от това много добре разбират! От лека дрога стигнаха до този расизъм към нас! Аз не купувам повече!!!!

bobsyn@

Да бе, те хората са глупави, че ако холандските продукти са добри като баланс между качество и цена изведнъж ще спрат да пазаруват понеже някакъв политик им бил заповядал...

Браво на Бъсеску!Така трябва да се говори,а къде са нашите пльошковци-политиците,да направят подобно изказване.Мълчат като....и само се слагат и се съгласяват с всичко!Срам ме е от българските политици!!!

Очевадно в тази наша държавица на почти никой не му се мисли.ЗАЩО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВИНИТЕ ХОЛАНДИЯ ЗА ТОВА,ЧЕ СЕ ОПИТВА ДА СЕ ОПАЗИ ОТ СГАН КАТО БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ? Всички тук пишат,че мразят Холандия...нима знаете нещо за нея ,че да я мразите.Българите сме поплювковци и расисти.

Може и да си права,Деси,но защо като сме толкова лоши Холандците търгуват с нас ? Как допускат техни компании и банки да получават "корумпирани" пари ? Парите не миришат,нали ? Май и Румънците,срещу които роптаехме,че ни бавели за ЕС при приемането ни са по-достойни и качествени хора от нас.

Поплювка си ти по време на орална любов

Да,Деси,аз знам доста неща за Холандия...и за всяко от тези неща мразя холандците!Ето някои от тези неща: 1)Мразя ги,защото са добри футболисти...максимално се изкефих и трите пъти,когато не можаха да спечелят Световната Купа..хем да играеш отлично,хем да загубиш...пълен кеф за душата ми! 2)Мразя ги,защото жените и мъжете са им много грозни! 3)Мразя ги,защото толерират чернилките,педалите и наркоманите! 4)Мразя ги,защото всичките им хранителни продукти имат вкус на слама и пластмаса! 5)Мразя ги,защото се опитват да поучават други държави! 6)Мразя ги,защото изповядват протестантската религия

за едно,че българите са расисти,и няма по-големи расисти от тях,достатъчно е човек да прочете коментарите под която и да е тема,където се споменава чужд народ-гърците такива,италианците онакива,французите не знам си какви,холандците и те,само българите най-добри,ама....комплексари,злобари,ужас,отврат народ

Абе за съжаление май са прави..престъпността ни е в повече, а за корупцията да не говорим - вярно повече самочувствие не е лошо аме наистина нека бъдем реалисти изметта тук е в повече. За доказателство просто се огледайте и не бъдете крайни националисти....!

Е,хайде тогава да ни изгонят от ЕС де ! Да,ама не - бизнес.

А пък холандските жени и мъже са изключително грозни.Чак уроди!

Хората казват , че като пътуваш на запад ако видиш че кравите в полето стават по-хубави от жените , значи вече си в Холандия....

Ха ха, комунистите си скъсаха зад*ика от бачкане за да могат такива търтеи като теб сега да са живи, тази грешка в момента се коригира все пак.:))))))) Комунисти и мързел... колко доброволен труд се е хвърлил за изграждането на България от тях не е истина, смо прохода на републиката погледни, за едното ядене са го правили бригадирите!

Към страни като Холандия,аз изпитвам само омраза!Мразя и българските управляващи,които"се слагат"на западняците!Те са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

На кой му пука какво изпитваш ти?Иначе много се забавлявам на писанията ти....ти си Цар бате!!! Не всъщност си бог!!!Като в един виц за магарето и лъвът.

Плодове и зеленчуци от Холандия не трябва да се купуват, защото нямат никакъв вкус и съдържанието им е химикали и вода!Питайте българите и сърбите ,които живеят в Холандия!

Това е абсолютно вярно! 5 години им ядох боклуците. нашите слънчеви домати там струват 5-6Е килото, само ги гледах като гладно циганче и душех като Хитър-Петър. Убеден съм че ако използваме малко повече техника и знания ще фалираме фермите в Холандия за нула време! Земя има хора без работа има. И хора с пари има. А за знанията винаги може да се обърнете към чичко Гугъл вместо към динозаврите (студенокръвните) от университетите.

Така е! Аз нямам земя. Но реших да работя за другите, които имат. За целта потърсих курс за преквалификация - все пак да личи интерес в СВ-то ми. Оказа се, че ако не си циганин, няма курс по градинарство, зеленчукопроизводство, паркостроителство и пр. работа със земя. Ку щеш, брат!

Когато говедото рие, всичко пада на гърба му! Така е с Балканските говеда!

Аз пък мразя ГЕРБ и всичко"западняшко"!:)))

Ами аз отдавна не купуван холандски продукти. И български не купувам. Нищо не купувам, няма пари за нищо.

Холандия нямала да ни пусне на ЕС пазар, че кой я пита Холандия? Имаме ли визи дори само за Холандия? Имаме ли мита в ЕС или пък за Холандия- След две години никой няма да може да забрани на българи и румънци да работят легално навсякъде в ЕС. С шенген само няма да ти проверяват личната карта - пречка огромна за мафията няма що! Повече от ясно е че холандците си плещят глупости пред по-простичките си избиратели как щели да защитят ЕС от българи и румънци. Така че тази боза за вътрешнохоландска употреба няма какво тук да я предъвкваме. Между другото това решение на Холандия специално за България е от огромна полза защото пренасочва емигрантския поток през Гърция и ни спестява куп пари и проблеми с африкански и азиатски емигранти за Западна Европа. Така, че специално за България решението на Холандия е по-скоро позитивно, отколкото негативно.

Във втората част от поста си си абсолютно прав. Въпреки всичко аз не виждам смисъл от приемането ни в Шенген, най-вече с оглед на казаното от теб.

България трябва да има достойнство и чест, както във времената на древните ни царства и да не се тика там където не я искат! Но за съжаление тоя народ тия неща ги е загубил отдавна. Ако Б. Борисов излезе и каже, че България е уморена от тях и се отказва от Шенген, знаете ли тогава как тия които стоят зад Холандия бързичко ще си променят мнението. Ако каже пък, че иначе си подновяваме участието във петролопровода тогава може даже изпратят чиновници за преговори по бързото ни приемане само и само да не го строим. Ака каже, че иначе ще строим АЕЦ Белене и Южен поток то тогава маските им съвсем ще паднат. Тия, които стоят зад Холандия ще излезат от скривалищата си и не само, че ще ни приемат бързичко в Шенген но и даже в новия сега съюз.

Аз също не купувам нищо холандско. Призовавам всички да спрат да купуват холандски стоки. Холандците са високомерни мръсници.

Ние нали винаги сме си наведени, дреме ни...след като мразим българското, а не се замисляме, че то ни храни, какво има да коментираме повече!

Прави са си холандците. И аз не бих ни приел!

Аз също! Имаме ужасяваща съдебна система и слаба полиция.

ама това няма много общо с шенген... които има значение за опаване на външните граници основно...

И да ни върнат всички труженички.

Съгласен!

Аз пък ще кажа,че не харесвам ЕС и САЩ.Холандците специално са ми отвратителни.Който поддържа САЩ и Западна Европа-марш при тях!:

За Аруба и Кюрасао може, а за България и Румъния не!- Колонизатори! (Кралство Нидерландия (на нидерландски: Koninkrijk der Nederlanden или просто Nederland, Нидерландия), наричана по-често Холандия, е държава в Северозападна Европа, която включва още Аруба, Кюрасао и Саба. В България под името Холандия обикновено се разбира европейската част на страната, която граничи на север и запад със Северно море, с Белгия на юг и с Германия на изток. Тя е конституционна монархия.)

По БНТ обясниха, че холандският министър по имиграционните въпроси (не съм сигурен дали точно така е наречена длъжността му) е бивш кмет на Маастрихт. Когато е бил кмет, е дал пари за имот на нашето Черноморие, но е бил излъган - не е получил нито имот, нито парите си обратно. В съответно заведеното дело също е бил прецакан от нашата велика съдебна система. Ерго, той ще действа срещу България, докато е жив.

Ами да го обяви публично тогава, а не да замазва. Щото от ако не е така само лапат по тези сбирки и командировки.

Точно така е! Наглец!

Ми да не са го преебавали нашите бе? Докато не се разкарат тая мафия и корумпираните съдии, не сме за Шенген. Разберете го!

октопода е проблема *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да беше ги призовал румънците да ядат румънските си зеленчуци, а не, вносни! Така е в ЕС - ядеш, каквото ти кажат!

Ако Холандия разчиташе на пазар в Румъния и България, където покупателната способност е най-ниската в Европа щяха да са сред най-западналите страни. Политик, който не може и не иска да накаже престъпност и корупция, а призовава да не купуват продукти, от тези които изискват това е жалък и ... временен. У нас поне гузно си траят, защото голямата кошница с обещания се реализира само в частта, за орязването на жертвте на престъпност и корупция. Арестувани и съдени след 3 години ГЕРБ на власт няма. Т.е. или действат, като тях или си разделиха част от техните пари и сега враг е Холандия.

Българският пазар е малък но много качествен като печалба, от надценки тук се печели в пъти повече отколкото в другите страни от ЕС.

Попитан какво очаква Хага, за да промени позицията си, Леерс посочи, че са необходими данни за траен и необратим напредък в борбата с престъпността и корупцията в България и Румъния. И аз съм на това мнение!

Ами прави са-нашите малко грамотни цигани са си наши... ...и нашите нечестни хора-наши... Я колко голи хълмове имаме за залесяване...

Аз пък не искам Холандия да е в шенген , защото децата ни ходят да се друсат безнаказано в уж много демократичната държава. И как пък само една държава в евросъюза е толкова прозорлива и непримирима срещу нашата престъпност , като там под път и над път се предлага дрога ,проститутките се предлагат едва ли не в бакалиите и полицията спи при повечето дребни престъпления.

тебе кой те пита кво искаш и кво не да не си гражданин на шенгенска дуржава *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За да се получи това, трябва да се разкарат веднъж завинаги всички съществуващи в момента партии и лидерите им, да се появявт хора с морал, които да сменят изцяло системата която в момента е доказано ВРЕДНА!

Румънските евродепутати намазаха по една кошница с плодове и зеленчуци. Нашите като си мълчат няма кошници за тях.;)

аа не е така г-жа има проблем, нямат вкус и са изкуственяци. сега е момента да се заложи на родното (качествено и вкусно)

За първи път ми се случва, чуждестранен евродепутат да се изказва в интерес на българския народ: " траен и необратим напредък в борбата с престъпността и корупцията". Стига г-жата да не играе по линията на БСП и ПЕС, разбира се! :)

така правят хората боикот а ние гарците стачкуват блокират граници и ние им се молим ,сега холандците не ни пускат в шенгена пак молене и говорене ,абе с една дума путиовци

Ами прави са хората то първо там отиват най голямата измет а после върви разправяй че не всички са такива Кой нормален българин е ходил в Холандия на почивка ,малцина но затова пък наще джамбази и цигани са я изръшкали цялата по 20 пъти .Така че не се сърдете прави са си хората кредита на доверие свърши.

а какво да правя в нл на почивка?!?! слънце ли има, планини ли... знаеш ли че мечтата за семеен викенд там са едни затворени паркове по 2-3 декара площ за 100 бунгала и отнякъде наблизо воня на промишлен свинарски комплекс...

Холандия приема 16 пъти повече туристи от България по данни от 2010. Сигурно има защо. А ти с колко холандски семейства прекара уикендите та се писа специалист-социолог по холандските мечти. Това, че ти живееш до свинарник за по-ниския наем не е показателно за Холандия.

С такова ежене може и ембарго да си докараме вместо да се преборим с организираната и законовата престъпност.

а, защо англичаните да могат да се ежат?

едно нормално мнение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.