Връщат границите в Шенген заради бежанците

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом представи инициатива на Европейската комисия за нов подход към миграцията, която се очаква да засегне и част от шенгенските правила.

Обратно в новината

Коментари - Връщат границите в Шенген заради бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора...не разбрахте ли че празна раница не пази граница....това е истината

а пушечното месо от неприсъединените ще им ги пази. Алоо, бг-слугинажа, готови ли сте за саможервата?

Може би е въпрос на късмет. Преди години и на мен ми се случва такова нещо, но миналата есен ....като "бял човек". 3 000км.през Германия,Унгария, Сърбия-никъде ,никой ,но виж в БГ- ние сме на всеки километър и най вече скрити в храстите. :-)

Културен отказ за България - бежанците......

Изпращаме делегация от мухлясали БСП-ари в Москва с молба да се присъединим към ОНД. Ставаме член на новото СССР. Връщаме чл.1 на старата конституция. Вместо АЕЦ "Белене" отваряме лагер със същото име. Съгласно картата от 1989 год. възстановяваме всички бивши лагери. Следва продължение...

Щом мразите Европа защо все натам напирате! Всички българи да се връщат оттам в България, напускаме ЕС и готово - България процъфтява! Гоним всички западни фирми, спираме да купуваме тяхната стока и минаваме само на българско!Толкова е лесно - но само по форумите! После се заемаме да спрем въртенето на Земята - защото и то ни пречи да живеем добре!

Избиваме всички висшисти и тези които знаят чужд език, различен от руския. Ограждаме страната с три реда непреотдолими прегради. Пускаме радиозаглушителите с пълна сила. Унищожаваме всички западни стоки, книги, музика. Спираме кабелната телевизия и остават само канал 1 и втора програма, препредаваща избрани руски канали, строго цензузирани. Отнемаме всякаква частна собственост в полза на Партията, а по-хубавичките жени реквизираме за служебно ползване от членовете на Политбюро и ЦК на БКП/БСП. Връщаме старото име на в. "Дума" и "работническо дело" става единственият печатен орган в държавата, които задължително трябва да се купува и чете от всички граждани на НРБ срущу подпис и при внезапни проверки. За повече подробности потърсете тайният сайт на Позитано" 20 или посетете някой от явочните му квартири из страната и гората.

Не се косете, така ще е по-добре за нас.

Тамън да влезнеме и : ОП! Няма Шенген, границите се вдигат.

Плащаха на Кадофи, но осраха работата. Свършено е с шибаната европа.

Aбе вие булгарите се големи шушомиги, французите и германците ви праскат яко оцад а вие само 'подкрепяте предложеното от тях в европарламента'. пулни мастиики...

Ваша милост, кой клас сти завършили? Май около 3-ти, 4-ти!!!

Нямам нищо против да сме били на второ място по животновъдство в Европа,ама не е вярно!За 3-4 г.бяхме на второ място само по брой овце след Великобритания,като срещу техните 27 млн. ,ние имахме 10 млн.Това беше през 60-те год.но,последва лакомията :!Започнахме да продаваме на руси и американци/реекспорт на Гърция/ и това свърши!

ОТИ СЕ НАПИНЯХМЕ?!?

Вие дебили ли сте и ли се правите на такива? Не разбрахте ли, че тези емигранти от Сев. Африка са част от пхлана за дестабилизиране на Европа (същата схема като циганизацията на Б-я).

българо-циганите вън от цивилизована европа !!!

ВСИЧКО СВЪРШИ! Скоро ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ Е ЕДИН ОГРОМЕН БЕЖАНСКИ ЛАГЕР И ЩЕ ИМА ЯКО ШОУ! Бен Ладен дори няма да си го спомняте!

За България е по-важно да се чуе крайното решение на министрите на външните работи на Германия и Франция.

Вижте обаче каква пача е тази Сесилия. Европарламента е пълен смях.

Ти на избори по външния вид на кандидатите ли гласуваш ? :)

......какво огромно количество комунистическа помия ще се излее във форума. Ако им впрегнем енергията не ни трябва АЕЦ Белене. Пак познах (четете надолу) :(

Десен посерко :))

Много скоро Европата ще разбере, че трябва да си плаща на някой да спира потока от бежанци към нея. И тогава ще се сети, че има едно племе на Балканите... дето може да свърши тази работа. Ама ще трябва да му се плаща достатъчно за да си върши тази работа. А сега щом не се плаща в България за труда как искат да им се работи?

Не се притеснявай, немчурите така правят и с други коли. Просто на вас се е случило.

Сега разбирам, защо не ни искат Германия и Франция на този етап, а именно, защото в момента Италия поема, а, ако ние влезем в шенген, НАШЕТО МУТРА, ще почне бизнес и ще пускаме през България всички емигранти в посока Германия. Същото важи и за Румъния, която не се разграничава много от България, освен по броят на "ромите"!

Много си тъп, Саше!

Не е по-тъп от теб,Янко.

В Италия ли се беше зародила мафията, че не си спомням ?

Може да се съгласим само при извънредни ситуации каквито не се очакват. Който е искал да избяха зад граница вече отдавна го е направил.

Ще си затварят границите заради бежански вълни! А тезикризи кой ги провокира - ЕС и САЩ - за да "демокртизират" северна Африка?! Малко ви е!

Такъв е образът на българите в нормалния свят. За съжаление! И за това не сме виновни аз или Вие...

как да има доверие в българия след като в центъра на софия има 20 пъти повече джипове и мерцедеси отколкото в центъра на париж

Брои ли ги?!

Какво от това? Доскоро беше пълно с москвичи, запорожци и трабанти, а в Париж дори не знаеха що за чудеса на техническия гений е това.

То точно това е чудното как довчершни собственици на москвичи подкарха коли за по 200 000 и нагоре... Ветковци ,Славчовци ,Черепи ,Вълци и тн.От нас сигурно само Албания и Чечня имат по-голям брой луксозни коли на глава от населението.

Не пътувам често, но ми се случва. И знам, че пътуват и Българи, и бг-ри. Българите биват възприети като културни хора и толкоз. бг-рите биват възприети като балкански говеда. Защото са си такива. Лошото е, че именно бг-рите оставят основните впечатления за нас. На хората им е отнело време да си уредят държавите и да си изчистят къщите. И сега ни пускат наготово. На нас, обаче, това не ни е достатъчно. Ние искаме да отидем на гости, да си качим краката на масата, да се напием като свине, да повърнем зад дивана и да се изсерем в градината. И ако домакините сбърчат нос, ги обвиняваме в дискриминация. ДОСТОЙНСТВО - това ни липсва. Писах вече и един умник се оплака, че не разбрал и затова ме нарече ревльо. Еми реве ми се. Отива Ганю у Иречек и оставя впечатления. После отивам аз и трябва да му бера срама... Ще ми се реве, я... А и аз не знам за какво са всички вилици на масата. Ама поне знам да ползвам тоалетна. Надявам се мъжкаря, дето не реве, да е разбрал.

Свалям Ви шапка ! ( И продължавам систематично да запретвам ръкави . )

Външна или вътрешна тоалетна?

ти ми оправи деня ве :)

Не съм цвете за мирисане, ама ти, чадо господне, си такъв тъпан, че просто не е истина. И няма да спреш да се пънеш да плюеш, то е ясно...

Мизантроп

Да плюя кое? Да плюя кого? Тези, за които съм писал, няма що да ги плюя. Те сами се плюят достатъчно. Само че като се плюят, хвърчат плюнки и върху нас, дето не щем да ни плюят. На тебе какво не ти харесва - че има сънародници, дето се плюят и оставят такива впечатления, или че аз съм писал, че не ми харесва да ме плюят? На какво се сърдиш - на външния ни вид или на огледалото, дето ни го показва? А ако мислиш, че сме много хубави, а западняците не ни щат, щото са сноби, не мислиш ли, че в собствената си къща имат правото да са си колкото си искат сноби? И в какво се превръщаме ние, като се натискаме насила да влезем в чужда къща, където не ни искат? Не е ли по-добре първо да се приведем в приличен вид, да научим правилата на поведение в чуждия дом и чак тогава, ако ни поканят, да влезем и да благодарим? Може ли да се държим по друг начин и да претендираме за достойнство? Не е ли по-добре да знаем защо да се гордеем, че сме Българи, отколкото да се гордеем, щото и да не се гордеем, пак сме си Българи?

жaлко за интелекта ти, ого - този път написа огромна глупост. би ли обяснил поне на нас, простите тъпани, защо пък човекът да е тъпан? всичко, което е написал е напълно вярно.

ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ! ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ НЕ СПРЕМ ДА ПЛЮЕМ ПО ПО-УМНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА НИ ПУСКАТ НИКЪДЕ!

абсолютно вярно

няма страшно сега ще приватизираме парите на МУБАРАК КАДАФИ И БЕН АЛИ -ТОЧНО ТОЛКОВА ТРЯБВАТ НА -ГЬРЦИЯ ИРЛАНДИЯ И ПОРТУГАЛИЯ-110м+70м+80м=260 МИЛИАРДА

Сесилия !... Чупиш ми сърцето ..! ...` (или както ще-да-беше онзи-там хит на Сарагоса Бенд ) ... Та, хайде до 06.07.2011 !

kgb777kgb

Да си върнем и оградата с Турция докато е време , че арабите може да станат повече и от циганите както е тръгнало !!! А така и от шапа ще се отървем !!!

И тя каква стана заради Европа затворихме половината АЕЦ, заради покриван на разни директиви съсипахме 3/4 от българското животновъдство, което е било на 2 място в Европа. Минахме на скъпа газ заради пак директивите на Европа заради мазута. Похарчихме милиарди за членски внос, сега май ще им платим и дълговете на гърци, ирландци и португалци. За капак те ни слагат граници. Честито господа малоумни политици !!! А после що хората искали бесилки !!! ;-)

Точен си Гого, ама много си точен!!!!!!!!!!!!

Напълно вярно. Европейски съюз, пет лева... Сърбите през война минаха и са по-добре от нас. Трагедия!

Още ли сте живи? Аман от тъпи комунисти! Като искате сталинизъм, вървете в С.Корея! Само тя остана...

Искаме турско робство тъпако!

Май на теб ти липсва комунизмът? Какви са тези квалификации, бе умник - "Който нее с нас против нас"!

Бре, тва само еуро-тиква може да го измисли! Уж няма граница ама на практика си има! Че то тогава ще е хептен аврамов дом бе! Ами то ще стане тотално объркване , по летища например. Аз съм бил в ситуация, такава че в зависимост в кой коридор влезеш на паспортен контрол на летишето, Шенген или не си изпускаш или хващаш самолета. С това правило което е отказ фактически от правило ще стане пален баркоч.

Като че ли никой от коментиращите долу не знае какво е Шенген. Тук говорим за граници , а не за право на пътуване (което вече имаме) или работа (което имаме в някои страни и ще имаме навсякъде 2012 до 2014). Аз ли нещо не съм наясно, или повечето са тотално отнесени коментари?

Май започваме леко да се очовечваме и да не се плюем един друг.Вярно е,че сами трябва да си помогнем.Щом щри критични моменти може да се промени дадено правили в ЕС,и както е наложително в случая с мигрантите,защо да не може да се промени и акциза за горивата,тъй като ,хайде да не търсим виновни,но реално народа е луднал от безпаричие и безработица.Нека ЕС не бъде само съаъистическа агенция и не само да размахва доклади и пръст,а примерно да се намеси в случай като нашия,а не само да се занимава с мерки в полза на богатите държави.И не да се отпуска милостиня и заеми,а примерно да се изпратят експерти които да контролират да наблюдават отблизо съдебна и изпълнителна власт и да режат където трябва,докато не се нормализират нещата.

Лаф да става. Да не ни мислят за захлюпени... ;-)

еййййй най-накрая благодарско Мишо за поста. дано ВСЕ пак поне някой го разбере не разбирам за какво са притесненията относто приемането ни в Шенген.Наистина не ни познава Запада ! не разбират че всеки българин е Реален Милиционер.Той знаепо-добре какво става в съседа,кой къде е бил,какво е правил..И МУХА НЯМА ДА ПРЕХВРЪКНЕ ПРЕЗ НАШИТЕ ГРАНИЦИ без да Си Плати!Горко им на тия бежанци дето се надяват да прокопсат през България за Европа... нямат си на идея че от Раз в на вълка устата попадат.Ха-ха-ха....айде да ни приемат по-бързо да се оправим. Циганите се изтарикатиха-не искатза 5лева да копаят земята....а колко запустя Земята!!!

Както вървят нещата ЕС може набързо да ни одобрят за Шенген, като поемем тежестта, и за да вадим кестените от огъня не само заради създалата се конюктура с бежанците, а също така за неясното бъдеще и сигурност на Европа. Реално погледнато още не сме готови за Шенген, но някой да не се бие в гърдите, ако ни приемат набързо набързо. Ще е направо смехотворно, ако стане така, но на нас да ни е яко дупе и това хич не ме радва и успокоява.

Дайте ми връзка с тая.Влюбен съм.

Шанса на България е Шенген. Само по този начин ще се оттървем от тези малцинства които като пиявици пият от трудът ни.

Какви малцинства - българските цигани са пълноправни на тебе граждани на РБългария!

Само не знам с какво са си заслужили да са пълноправни на нас... ??? Защото нищо не се дава даром, а трябва да си го заслужиш!!!

Докъто герб са на власт, Б-я ще е нестабилна държава.

Да дойде БСП . Чакам и поредния провал.

......какво огромно количество комунистическа помия ще се излее във форума. Ако им впрегнем енергията не ни трябва АЕЦ Белене.

Тъпако, ако впрегнеш енергията само от врата на премиера - мутра - не ти трябва втори Белене.

Леле, леле ама ти нещо много се засегна... да не си някое от тайните гаджета на вожда (серГей)??? ;)

Видяла жабата да подковават вола, че и тя подала крак... Барабар Петко с мъжете... Кога стана циганин, кога г.ъ.з.ът му почерня... И други такива. Ние сме си ги измислили. За нас сме си ги измислили. Само трябва да се огледаме и ще разберем, че сме не втора, а н'ам си коя ръка и държава, и народ. Не в сравнение с когото и да било, а ей тъй - самодостатъчно и по принцип. Хората имат пълното право да се пазят от ганювци, батета, батбойковци, татовци и прочие леш, в която ни припознават. А е наша и само наша отговорността за това, в какво ще ни припознават другите. Като не щем да сме турски кенеф, ми да си инсталираме супници и да спрем да ги опикаваме. Забележете: често срещана обява: продавам къща с вътрешен клозет! PR, бахти... Реклама, демек... Пraуд tu bi бulгарiън! Булгар, булгааар...

Освен, че знаеш няколко поговорки и че си ревльо, друго от твоя пост не се разбира.

Първо: прав си за това, че трябва да се оправим сами, Второ: не съм съгласен, че сме втора ръка народ... чул ли си за време /не много отдавна/, когато българския лев е бил конвертируем и е можело даже в САЩ да се плаща с левчета ;-)

Само че за жалост ние живеем в настоящето, което е под всякаква критика, а за бъдещето не ми се говори. Това че преди 100 или 1000 години нещо е било по-добро по никакъв начин не ни помага! КАПИШ?

Никой не иска цигани в къщата си затова е този напън наЕС

Само как ни занимавате с глупост-отвличате ни вниманието от сериозните неща.Вие-дир.бг-сте платена медия на власт имащите.

Кои са важните неща?

А сети се бе умник!

Мисля, че дойде време България и Румъния ЗАЕДНО решително да се опълчат срещу третирането им като членки - втора ръка в ЕС. Какво значи, изпълнили са критериите, но им нямаме доверие. Ами защо ни приехте тогава в ЕС. Минаха 4 години - хайде стига вече с тези мониторинги, доклади - ала-бала. Ако имаме нарушения - да ни наказват по общия ред, както всички други.

НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ ЗАЩО НИ ПРИЕХА ? АМИ ЗА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ БАНКИТЕ!! С ПОДПИСАНИЯ ОТ Г-Н БОРИСОВ ДОГОВОР "ЕВРО-ПЛЮС" СЕ ЗАДЪЛЖАВАМЕ ДА ПРЕВЕДЕМ 6 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА ДА СПАСИМ ИЗПАДНАЛАТА ПРЕД КРЕДИТОРИТЕ В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДЪРЖАВА НА ГОСПОДИН БАРОЗУ - ПОРТУГАЛИЯ. КАКТО КАЗВА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ЗА ТОЗИ ДОГОВОР : "БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ". ПРИЕМИ ГО ПО ПРОСТИЧКО, ЧЕ ИМ ТРЯБВАМЕ ТЕ ДА ЯДАТ И ПИЯТ , А НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ. ТОВА ГО НЯМА И В СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. НИЕ СМЕ ПО ЗЛЕ И ОТ ТЯХ. НЕ САМО ЗАГУБИХМЕ СУВЕРИНИТЕТА СИ, НО И ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ КОЯТО СЕ ПРЪХНА ТОЗИ БАРОЗУ.

Абсолютно точно! Приеха на в ЕС с чисто икономически подбуди,и то в огромен наш минус! Никакви хуманни,нито социални подбуди не да имали Никога в Европа .Приемете факта най-накрая че Ситя не храни гладния на версия.В коя Европа влецнахме-в КОЛОНИЯЛНА -с история при това!Новите колонии на тая Европа са Новите Приети внения съюз държави.Това е....просто нищо ново под слънцето- пъзелът е нареден от векове

...за какви 4г. говориш. Западна европа тоя съюз го строи от времето на кръстоносните походи, ти бленуваш за кратки срокове. Ще те/ни/ скъсат от мониторинги и проверки и още каквото ти дойде на ума. Ами се моли за внуците си, те да видят бял Господ.

СИСИ : "Предвижда се възможност контролът по вътрешните граници да бъде временно възстановяван" АМИ КАТО ЩЕ Е ТАКА ЗАЩО ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ТЕЗИ 6,1 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА ДА СПАСЯВАМЕ КОЛАБИРАЛИ ДЪРЖАВИ КАТО ПОРТУГАЛИЯ , КОЯТО АКО НЕ МЕ ЛЪЖЕ ПАМЕТТА Е ДЪРЖАВИЦАТА НА ГОСПОДИН БАРОЗУ? ЗА МИЛИТЕ МУ ОЧИ ЛИ ЩЕ ИЗГЛАДУВАМЕ 6 МИЛИАРДА ЕВРО МА ГОСПОО. Като сте папали си плащайте. Борисов може и да ви обещал и да ви е подписал , че ще ви спаси защото си мисли, че е Батман, но от нас ще имате да вземате един голям среден пръст. АЙДЕ БЕГАЙ ДА СЪСКАШ НЯКАДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА. Тук тези фими не вървят.

Няма нищо да ви платя!

стига сте повтаряли тая глупост, няма да плащаме никакви 6 милиарда евро.

Съгласен! НИКОГА НЯМА ДА ГИ ИМАМЕ ЗА ДА ГИ ПЛАТИМ! А след година НЯМА ДА ИМА ЕС и няма да ги плащаме!