Тройно по-голяма бежанска вълна към България

Нова голяма бежанска вълна идва към България. Повечето мигранти се опитват да стигнат до Западна Европа през Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Тройно по-голяма бежанска вълна към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Криво ми е, че ние 6-те милиона, не намираме сили да заявим ясно и категорично че тази страна е наша. Че сме работодател на избраните от нас политици и те ще правят това което ние искаме а не някой белгиец дюстабанлия. Кога ще ударим с юмрук по масата след като гласът ни не се чува?

България ще е първата европейска страна, в която ИДИЛ ще открие втори фронт.

Никой не ми изясни защо задържаме имигрантиите които бягат от България

Радост за Баба Яга - Куневица! Сега ще падне такава интеграция чак свят ще ни се завие!

koito iska da ostane chist evropeec-kufari,vlakove,sibir.v evrostan prosto takav shans niama da ima.

Харесва ми, че си измисляте нови думи. Типични българчета с мухлясали мозъчета.

Бойко Борисов ( 18 януари 2012): Европа да спи спокойно границата с Турция е най-добре охраняваната След това последва влизането пеша на десетки хиляди нелегални емигранти през същата тази граница, които българското общество и днес издържа, а те продължават да нахлуват през нея. Няма никаква промяна. Няма никакво усилие или мисъл за спиране на подмяната на населението на страната ни.

Иранците да остават, останалите на сапун и лампиони.

Като гледам по темите, свързани с орките пишем 10 души на кръст. 99,9999% от безмозъчното "гражданско общество" явно изобщо не се интересува. Какво ще кажете да си организираме някаква среща и да обсъдим някакви реални действия (протест, петиция, отворено писмо или не знам...нещо)

По българската граница трябва да се стреля, докато Европа не вземе адекватни решения. Виждате какво става, сирийци изнасилват момичета, араби започват да колят по парковете и ще става още по-зле.

"МВР отбелязва положителната тенденция, че въпреки повишения брой бежанци вече половината минават през граничните пунктове." .... Що за малоумно становище на МВР, направо не е истина??! Има ли значение откъде влизат, щом така или иначе ВЛИЗАТ?!! Та тези хора нямат работа в Европа, в частност - в България! ЗАЩО ги допускаме?!? Каква работа имат тук?!? Защо МВР и всички държавни институции се подчиняват на външни заповеди и превръщат страната ни в разграден двор?!? ДОКОГА ще търпим това безобразие, време е за активни действия на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, насочени СРЕЩУ това нахлуване!!!

когато Сърбия искаше да осъди Косово за отделянето Международния Съд постанови че: "най-важното е правото на самоопределение на населението,а не границата и територията на държавата" Сега Европа по волята презокеанска се населва усилено с араби и африканци за които същия този "Международен Съд" един ден от близкото бъдеще ще постанови: -По-важно от Европа е правото на самоопределение на бежанците!-и ако тогава случайно Европата откаже да даде автономии по цялата си територия то САЩ ще подпомогнат с оръжие "подтиснатите"заселници за да могат да извоюват те, своята свобода и независимост от тиранията на европееца.

Баце и на тях ще им даде каптагон,да ни оправят по-ефективно демографията.

добре са дошли , и без това имаме нужда от популация

Oтидох в болницата да дам крав за мои приятел спешно, ако ни нямаше нас ,човека требваше да си плати преливането , а пари нема болен е, доидоха 2 имигранти ,сбили се ,след хирургична намеса си трагнаха ,беше им безплатно. платено от нашите пари. Mиналата седмица в Cмолян почина млад човек от инфаркт. нямал пари за лекар. Tа питам тия депутатки патки и измекяри в парламента Kви сте вие бе ? Rепптили , карлежи кви сте бееее? Hе хора - изроди. позор сте , и всичко наи долно сте вие, погребахте народа ,но и вас господ ще скапе в гроба.

българия връща само бежанците християни,за мюсилманите няма проблеми !

Българи, с тази продажна политическа класа нищо добро не ви очаква ! Жалкото е , че ще го разберете тогава когато вече нма да има полезен изход от това !

То и са няма полезни ходове! Кво ше направиме??? Ше ги накажеме по изборите??? Изборите са парлама...всичко там е менте. Какви други полезни ходове имаме?? Със сила?? Каква? Армия няма! С вили и тояги? Българина не е такъв! Той не се занимава с революции...той търси спокойствие и някой да му плаща за да работи.

Трябва да се пренасочват към Русия. Да им се обясни че в Русия е по-хубаво и там всичко е розово. Сибир без това има много място.

в Русия абдали няма,от какъв зор руснаците ще забръсват акото сътворено от американците,а и целта на тази.......операция е Европа

Трябва да се изпращам при тези дето разпалват войни: Саудитска Арабия, САЩ, Англия. Там има и пари. Пак от войните.

Откъде накъде в Русия - ние сме диваци, нямаме толерантност, нямаме евроценности. Така че трябва да покажете на дивата Русия - какво е това европейски ценности. Приемайте ги, хранете, лекувайте , настанявайте - ние ще гледаме и ще се учиме.

С развитието на нещата с емиграцията, се потвърди предположението ми, защо Европа ни прие в ЕС, без да сме готови за това. Европа се нуждаеше от санитарна зона, която да охранява границите на благоденстващите и да поема ударите от емигрантските вълни от Африка и Азия. Сега ще ни учат как да интегрираме пришълците, колко е хуманно да им осигурим храна и подслон и колко е важно да не ги изпускаме към Западна Европа за да не разваляме рахатлъка на благоденстващите. От време на време ще отпускат някакави мижави средства уж за скакалците, които нашите продажни политици ще усвояват с огромно удоволствие, и ще ни обясняват, че всичко това е за наше добро.

Границата трябва да се охранява по устава за носене на бойната служба на гранични войски до 1989 година ,да се изградят временни застави по турската граница и да се призоват опитни запасни служили в гранични войски или в предните отряди на мотострелковите полкове ,разбира се срещу заплащане близко до това което получават наемната войска сега на мисия,също така командването да бъде от офицери и сержанти от резерва ,защото ти сега и хабер си нямат как се охранява граница.

Виж сега, основният проблем не е технически, а политически. Един приятел полицай беше 4 месеца командирован на границата миналата година и ми разказваше, че имат неофициално споразумение с турците да връщат в Турция хората, пресекли нелегално границата. Но ако си спомняте, вдигна се много шум как не си изпълняваме "международните задължения" и отблъскваме хора, имащи нужда от помощ и закрила. Така че предполагам, че след идването на власт на ГЕРБ и на другарката Кунева-Пръмова тази практика е прекратена и оттам чувствителното увеличение на пристигащите...

Що бе, отстрелването на паразитите трябва да се третира като удоволствие и да не се заплаща?

безнадеждно!!! Корабът Европа всекидневно се товари с давещи се от управляващите го продажници обслужващи интереси коренно противоположни на европейските. Това претоварване ще продължи докато и най-малкото вълнение не го преобърне,тогава всички ще се издавят с изключение на управляващите които ще се качат на спасителната лодка и ще отплуват отвъд океана където ще получат своята награда за добре свършената си работа

Отговорът за този наплив към България е ясен. Турция ги бута към нас. Как така само 9 души към Гърция? Там сигурно не е ЕС?

,,..Каптагонът наркотик, който джихадистите от Ислямска държава използват масово, за да придобият издръжливост и за да не изпитват страх, е разработен в лаборатория на НАТО в България. Това съобщава тунисие нумерияуе..,,??? ,,друг въпрос моля,,-каза ,,вождът,,!!!

Мноогуу си тъп !!! На "Каптагонът" активната субстанция е 8-10mg т.н. МЕТАМФЕТАМИН. Каптагонът - на хапчета се произвеждаше (в Дупница) и продавше в Арабските страни още по бай Тошово време!!!

А как така през пунктовете КОЙ ги ПУСКА!

Израел не приема никой, а е в центъра на събитията.И никой не го критикува! Даже като стрелят на месо всеки подозрителен. Те се защитавали. Божие право за божи народ?! Това правят религиите! Приспано всякакво елементарно осмисляне на света.Нямало конспирация ли? Има , но е огромна и от много векове. И не евреите са виновни, а цялото невежество и посредственост идващо от религийте.

За еврейте си много прав! За религиите не напълно

Че то религийте са тръгнали от евереи. И христянството и исляма поставят евреите в центъра на митовете си . И отправната им точка са еврейските старозаветни митове. Религия и лъжа и пари на какво разчитат? Разчитат да повярваш на това което уж показват. А вярвания и суеверия виреят в невежество.

Положението вече не е драматично, а трагично. За кратко време ще стане катастрофално. Мигрантите трябва да се спират и на границата и на КПП. Не е необходимо да се охранява границата с Румъния и Сърбия, а границата с Турция. "Патриотичните" ни партии са банда от лакоми продажни хитреци, които само искат да лапат и нищо не правят за спиране на нашествениците.

Тук всички говорят и всички са против, но ако се направи един митинг срещу сегашната държавна политика за бежанците ще отидат 150-200 човека. Правителството изобщо не чувства натист от избирателите си на тази тема. В същтото време БХК и групата "Приятели на бежанците" могат да мобилизират без проблеми 1.000 човека в тяхна подкрепа...

БГ не следва да приема повече бежанци, защото сме си изпълнили квотата и сме дали статут на над 7 000 бежанци!!! Още толкова са настанени и чакат решението за статут. Положението в страната е толкова зле, че БГ не могат да изхранват себе си, ромите и бежанците. ПРЕВРЪЩАТ НАС, КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЕЖАНЦИ, ЗА ДА ПРИЕМАТ ДРУГИ НА НАШЕ МЯСТО , КОИТО НИТО РАБОТЯТ- НИТО ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ??? КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ БГ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ ?

Странното е също. че т.нар. патриоти не поставят изобщо тези проблеми за разглеждане и държавата ни изобщо не заема твърди позиции по време на дискусиите в ЕС...

След идването на ГЕРБ с вицепримиер комунистическата снаха Миглена Кунева-Пръмова от РБ ние поехме твърди задължения да не връщаме бежанци в Турция. Така станахме още по-атрактивни за каналджиите. По отношение на бежанците - в момента всеки арабин се представя с измислено име за сириец и автоматично получава документи. Едва ли имаме експерти, които да различават различните арабски диалекти и да се използват да проверяват твърденията на т.нар. бежанци...

същата ,,турция,, която днес нахлу в северна сирия и нападна кюрдските боици , защото заловили дванадесет турци от ,,мит,, отиващи в град халепи при ,,идил,,...!!! картинката е ясна, но нашите ,,политици,, яко се ,,държат,, за палците и ,,издържат,, на ,,напънат,,???

Турция е част от проблема в Сирия, поради противоречията на ислямисткото правителство в Турция начело с Ердоган с Асад (на практика човек с много по-модерни разбирания) турците изиграха и продължават да играят основна роля по дестабилизацията на Сирия. От друга страна, Турция не е подписала Конвенцията за бежанците и не се задължава да приема такива. Така теоретично ние сме първата "сигурна" страна, в която сирийците могат да отидат...

глобална политика на САЩ/на управлявляващите, собственици на света-ционисти/ Ислямизация на България, а на по-късен етап и на Европа........

Големите бежански потоци са следствие от агресиите, войните и конфликтите, който западната "цивилизация" поде срещу срещу страни, който не се подчиняваха на техния диктат и отказваха да се "демократизират". Решението е много просто сега тия бежанци трябва да се разпределят между страните агресорки, а те се знаят кои са коалицията от двете войни в Голфа и тия дето въоръжиха джихадистите, ИД, Боко Харам и направиха войните в Сирия, Либия, Йемен, Мали, Централно африканската република и др. Едно е сигурно Унгария не е между тях и не е длъжна да приема емигранти! Вместо да дават уроци, големите "демокрации" трябва да признаят, че света е на това дередже заради тяхната недалновидна, грабителска и престъпна политика и точно те са тези, които трябва да поемат тежеста на емиграцията и да отворят собствените си граници вместо да ни ги разпраделят под хуманитарни и демагожки предлози!

Хайде стига с тези догми на Атака и ДПС! Какви агресорки, какви пет лева? Мюсюлманите през цялата си история са били варвари и диваци. Хайде стига оправдания на примитивни същества. Как пък тези "агресорки" не направиха примерно война между Холандия и Германия? Как пък все мюсюлмани са достатъчно прости и фанатизирани да ходят и да се трепят като животи?

какви бежанци от Пакистан, бре????? или от демократичния, вече, Афганистан??????????????????????????????????????????????

Всеки мислеш човек би се замислил, как би се почувствал на тяхното положение, особенно като гледа натъжените детските очи на тези малки деца...това от една страна, а от друга, явно между тях има и терористи, които не са за съжаление!

Така е! Но ние сме последните, които можем да сме отговорни за тяхното положение и затова не разбирам защо тъкмо ние, коит едва оцеляваме в собствената си държава, трябва да сме съпричастни! Нека САЩ да си ги приютят!

До сега никой европейски политик не е отговорил на най-важния въпрос, а той е: как увеличаването на мюсюлманската популация се очаква да направи европейските общества либерални, градивни и нормално живеещи? Защото тези, които пристигат сега са дошли за да са мюсюлмани при по-добри условия. В техните планове изобщо не влиза да се превръщат в европейци. След 10-15 години Европа ще прилича на Близкия Изток - вечните битки между сунити и шиити, неверниците ще се избиват и преследват, и всичко ще заприлича на поредния ислямски коптор. Европейците вече си забраняват свободите от страх да не обидели мюсюлманите. Докога ще продължава това падение. Толкова ли няма работливи и мирни имигранти от Китай, Филипините или Тайланд, ами някакви орки от кол и въже се прибират безусловно.

Ами не се ли замисляш, че точно Западните държави, начело с Америка с унищожаването на режимите на Садам и Кадафи, а сега и Сирия, докараха арабите до тази миграция, Те наистина бяха дикатори за някои, но такова чудо нямаше...преселение на араби! Ето каква " демокрация" им насадиха на тези народи! А сега дайте да дадете и пак ние ще го отнесем, бедните народи!

Хайде стига депесарщини и актакистки глупости. Точно Кадафи беше този, който заплаши Запада, че ще го превземе без нито един изстрел само чрез емиграция. Сирийската емиграция съществува от времето на бащата на Асад. Тези сирийци, които минават през България отиват при други сирийци. Не отиват в нищото. А и ако мюсюлманите имаха разум никога нямаше да има там диктатори, нямаше да има и войни, но нямаше да има и ислям.

Така е , след като в БГ няма армия, така е след като няма и редовна наборна войска. Дайте на нас старите набори по една манлихера и няма да позволим пиле да прехвръкне през границата. Ние сме се клели пред Българското знаме, пазили сме България и по въздух и по земя по две години и знаем какво да правим. Само оръжие и муниции ни трябват. Не са ни необхидими сегашните офицери клекавци, сами ще се организираме. Потокът ще секне за два дена, гарантирано.

Има и достатъчно офицери и сержанти ,в пъти по подготвени в резерва от сегашните тюфлеци които знаят само да драпат за някоя мисийка където ще гушнат доста доларчета.

Когато мазните чиновници от Брюксел,осъзнаят ,че това не е бежанска вълна а целенасочено заселване на терористи ,фундаменталисти и техните семейства ще бъде твърде късно .

Връщайте ги, докато не са ни залели така, че ние да се изгубим сред тях! Кой ще ги храни? А като ни ги върнат от Западна Европа, тогава какво ще правим?

до къде ни докараха комунистите....похарчиха света пари за ограда и пълна нула...ама на изборите ще видят мм

А кой глупак премахна съществуващия на българо-турската граница непробиваем кльон??? ДА СИ Е... МАЙКАТА КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ ВРАГОВЕ!

голям демократ като горния кретен, "брейкаджията"!

антикомунисти са такива тъпанари?Тези не влизат под/над оградата, а през КПП-тата на границата, ако още не си вдянал!

като влизат през КПП-то как така преди десетина дни, само в рамките на 2 часа откриха 40 души без документи в района на Лъвов мост?

Не само аз не съм наясно,защото ти трябва пък да обясниш как 90% от заловените на сръбската гранича боклуци са БЕЗ ДОКУМЕНТИ,а са преминали турската граница???През КПП-тата ли?

Стига с тия комунисти! Още ли не си разбрал, че такива вече няма? Има други, които и да са били комунисти, отдавна са се маскирали като нещо друго, за да продължат да са на хранилката.

Статистиката показва, че по времето на комунистите бежанската вълна е намаляла (2014-та, в резултат на мерките, предприети през 2013-та). След идването на ГЕРБ с вицепримиер комунистическата снаха Миглена Кунева-Пръмова от РБ ние поехме твърди задължения да не връщаме бежанци в Турция. Така станахме още по-атрактивни. По отношение на бежанците - в момента всеки арабин се представя с измислено име за сириец и автоматично получава документи. Едва ли имаме експерти, които да различават различните арабски диалекти и да се използват да проверяват твърденията на т.нар. бежанци...

Не мога да разбера що за резил е самохвалството на нашите ченгета и граничари да се хвалят колко "бежанци" са хванали на българо-сръбската граница!!!Излиза че българо-турската граница е абсолютно разграден двор и нашите ченгета практически не владеят пропускателния режим,а се хвалят че ги хващат след като преминат цяла България!!!НЕКАДЪРНИЦИ!Само ядете парите ни бадева!А и ръководителите ви от правителството май са за сурвакане с дрянов остен!

Някой може ли да обясни,защо тези които искат да излезат незаконно от България трябва да ги спираме а не да ги поущряваме

Става въпрос тези, които искат незаконно да излязат, да излизат, но притокът трябва да бъде прекъснат, за да няма бежанци в страната. А циганите могат да се изнасят еднопосочно по всяко време. Аз с удоволствие бих платил еднопосочни билети на 3-4 души цигани.

както казваше преди време един съфорумец "Изпрати на запад мангал, спаси квартал".

Само саблуждават хората, че са се запътили към ападна Европа, напротив, ще останат тук или любимата ни западна Европа тутакси ще ни ги върне. Има ли още балъци, които вярват на това, което ни плямпат нашите "свободни" медии и управници?? Ние сме кошчето за боклук на Европа във всяко едно отношение!

Стига с тия "бежанци"! 90% от тях са си чисти нелегални емигранти, които се възползват за да влязат по-лесно в Европа. Да не говорим, че съвсем не са само майки с деца, а има и доста криминални елементи.

Няма кой да пази БГ. Няма никой бг в самолета..Като добавим към наглите роми също толкова нахалните орки БГ е обречена и ние,които сме останали тук ще бягаме скоро. Арабски халифат без правила и закони за всички ,където ромите и орките са толерирани за моя сметка не искам да живея.

Политици долни,пускайте ги в Западна Европа,използвайте парите за автобуси на които да ги натоварите,пуснете на границите и изгонете,защото тези чернилки ни лазят по нервите.

Остатъците от българската армия да се преместят в изоставените бази в Грудово, Звездец, Крумовград и т.н. и да започнат пряко патрулиране по границата, като нарушителите да бъдат стреляни на месо. Това е единственият начин да се опазим от хилядите прииждащи икономически имигранти.

Много меко е приятел да определяш огризките от българската армия като "остатъци"!Това са наемни отпадъци чиято единствена мотивация е някой и друг долар спечелен на "дружески" мисии,които са си чисти агресии за налагане на чужда воля на далечни и не засягащи България страни!Защитата на Българските граници за тях са "последна грижа"!

Много точно казано!