На 6 септември стартира новият ж.п. коридор

Нов скоростен железопътен коридор ще свърже българските пристанища Русе, Варна и Бургас с гръцките в Солун, Кавала и Александруполис.

Обратно в новината

Коментари - На 6 септември стартира новият ж.п. коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЖП линията покрай Бургас преди реконструкцията с еврофондовете беше за 110 км/ч. След "успешното" реконструиране и усвояване на пари, вече е за 80км/ч

"Коридорът" лъкатуши като козя пътека.

Непременно гарата трябва да е в края на града, а линията да минава през центъра! Сега на година влакът убива по няколко човека, с новия коридор трябва да убива повече! Браво!

Очевидната цел е да се поискат и усвоят някакви пари /много пари/ за реконструкция и модернизация на ж.п. линии в Гърция и България. Е.С. има пари и ще даде. Загуба за България и Гърция вероятно няма да има, но няма да има и особена полза. Бърза ж.п. връзка между Дедеагач /Александруполи/ и Бургас щеше да има ако България беше запазила територията на Беломорска Тракия и територията западно от р.Тунджа и р. Марица, отстъпена от Османската империя на България през 1915 г., заедно с гарата на гр.Одрин /Караагач/. Днес вече е практически невъзможно да се реализира ж.п. линия по долината на р. Марица и р. Тунджа до Ямбол и оттам за Бургас, защото част от това трасе би минавало през Турция, а Турция няма интерес от него.

Време е българските служби за сигурност да започнат да разнищват лицата от Северозапада, разпространяващи по форумите екстремистки призиви за унищожение на ЕС, вдигане на бунтове и обединение с Русия. В ДАНС за какво получават заплати; за работа или за нищоправене. Щом не правят нищо значи са на страната на екстремистите.

А Б.Б. къде е вързан в тази верига??? По-точно???

Пътят на дрогата е подсигурен. Нека да препълним партийните каси , до горе.

Браво г-н Борисов, винаги съм се възхищавала от вашите успехи и тези на правителството ви областта на икономиката и външнополитическите отношения. Аз съм ви неудържима фенка.

една от рядко посрещнати позитивна и положителна новина в тези трудни и даже малко объркани времена . друг ще е въпрос дали проектът хем ще се осъществи както и до кога ? ако хвърлим един поглед в държавните архиви на никога недовършеното , какво да прогнозираме ?

Супер, това е супер иновативно .... в 18 век !

целта е друга - осигуряване на военни части и муниции към североизточна България и Румъния защото при война Турция може да затвори Босфора!

В друга статия бяха писали, че този коридор щял да свърши САМО Егейско море с Дунав и щял да такова онаковата на нашите пристанища Варна и Бургас. Не мога да го преценя, дано не е така, но ако е, то нашето правителство пак е продало България. Бъдещето ще покаже.

Вместо железници, дайте оръжие на Северозапада! Ако дадат оръжие на северозапада, той ще завладее целите балкани и ще установи Федерация на Балканските Народи около кирилицата, българския и руския! ---- ЕС трябва да бъде унищожен!

Доколкото разбирам ,няма да се строят нови трасета , а най-много да се поизправят няколко завойчета, да се подменат някъде релсите тъй ,като значителначаст от трасето е и без това е модернизирано /демек ударно е крадено от "Водстрой"/.Ще бъде много забавно , ако тези , които дават парите се хванат на тази уловка.Пустата му корпорация ГЕРБ ,много инициативна за "усвояване " на средства се оказа.То трасето си е готово , но тези средства ще направят една малка групичка членове на ГЕРБ ,както и тяхни финансови симпатизанти ,много , ама много богати

СОЛУН Е ПРИСТАНИЩЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ МАШАБ. ЗАЩО ТОВАРИТЕ ДА НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, А ПРЕЗ БОСФОРА. КОЕТО Е ХУБАВО, Е ХУБАВО..

Спрете този коридор! затворете го! взривете го! ... Ако го ставите морските народи ще нахлуят по него и ще ни окипират! Боже спаси балканите от морските и западните и най-вече виенските окупатори! ---- ЕС трябва да бъде унищожен!

00=WC

Гледам снимката с трасето и се питам - Някой пътувал ли е с влак по линията Русе - Стара Загора т.н Балканска линия. Скоростен влак - що за Утопия или трябва Човек да е "слънчасал". Ама, то си има друго НЕЩО ... ------------------ Иначе "парите" ще стигнат на ГЕРБ-арите и за следащото "поколение" на Суджуците. Голяма "прибиране на парса" ще падне ...

СЛОЖИХТЕ ЛИ МУ ТИРАНТИТЕ?!

ЛИ ЩЕ ПРЕКАРВАТЕ ПО ТОЗИ КОРИДОР? СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО, ЧЕ БОЙКОВИЯ ХЪБ Е ЕДНА ИЛЮЗИЯ? РАЗБРАХТЕ НАЙ ПОСЛЕ, ЧЕ КОГАТО РАШКИТЕ СТЕГНАТ КРАНОВЕТЕ НА ГАЗ В УКРАЙНА ЗАЕДНО С ТЯХ ЩЕ УГАСНЕМ И НИЕ. РУСКИ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ НЯМА ДА ДОЙДЕ НИТО У НАС , НИТО В ГЪРЦИЯ. ВЪГЛЕВОДОРОДИТЕ ЩЕ ГИ ПОЛУЧАВАМЕ ОТ АМЕРИКА. НЕЩО КАТО ВКАРАНАТА ОТ ХЪРСЕВ АМЕРИКАНСКА ЦАРЕВИЦА.

Русолюбците като Вас другарю, сигурно ще угаснете. Ние останалите хора няма, спокойно :)))

Абе ти хапна ли си от американската ГМО царевица , дето никой не я ще по света , та да затлъстееш като великата американска нация , или само гледаше как изтича БГ нацианална валута (труд!) за абсолютноо НЕНУЖНАТА царевица , при положение , че България ИЗНАСЯ ЦАРЕВИЦА !!! Само че човек трябва да е безпрецедентно тъп национален продажник , за да НЕ схване толкова очевадно нещо ! Това е като да си купим американски пушки , при положение че сами си правим най-добрите калашници в света !! Яжте сега холандското семе красиви, пластмасови домати с колци в средата, щото сочните, месести , сладки и с много тънка ципа слънчеви домати на баба ти бяха недостойни за синовната ти признателност и гъзоветропоказателното блюдолижене на американското и ЕС чуждопоклонничество !!!

Дрън, дрън ярина... Няква интермодалност. Кой уважаващ себе си превозвач ще ползва "коридора", че не мога да се сетя? Контейнерите са от Солун и кой какво разтоварва в Кавала и Александруполис, че не мога да се сетя... За всички плажуващи къде Солун - А ВИЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ КАКЪВ ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК ИМАМЕ ДО ТАМ??? От София...

Ами най-вероятно приготвят по-удобен транспорт за бъдещите бежанци. Да не минават през големите балкански столици, журналистите да не могат много да видят. Тихо и потайно да ги доставят при ляля Меркел. ИНаче си прав, че няма никакви стоки които сега да се движат по това трасе. И сигурно няма да има никакви и в бъдеще.

и с какво ще го правят с каруци ли !

Сбогом Босфор! Сбъдната мечта?

гърците ще гепят няколко милиарда, ние само един ..

Важно е да имаш акъл а ние ще го духаме

Никакъв коридор няма да има през следващите 10 петилетки.Нашият локомотивен и вагонен парк е от преди повече от 40 години.Не ми се слушат нечии фантазии.

къф' си папанчо 'ноо ти знай главътъ на тебье , Бокича ша се натисне за пара от Европата той обича усвояването на средства и само да му отпуснат - стой та гледай далавери старите мотриси де разправяш ше ги шитне нейде за джелязо а с новите такива далавери ше се заврътят че ти бедна фантазията - ама ти кат не виждаш шансове мислиш че и другите като тебе - хората търсят възможности не отрицание

Спокойно, ще има 4 милиарда за мотриси и вагони, така пише в други статии.

коридор е на над 100 години. Какво бабината си ще откривате. Ако Митхат Паша стане от гроба си ще ви откъсне главите.

абе то и ти си прав че от години имало тренове от българия до гърция и турция к'во се представляват толкова лентички ли искат да режат пари ли да усвояват

На деня на Съединението да съединим.

Ако не е за бизнеса на турците и гърците, кога щяха да го напраявт? Те и магистралите ги правят за тях.

пак пране на пари

На 6-ти Септември стартира ............., ама не. Не 6-ти Септември ще си говорят, че стартира. Що за заглавия из*ирате.

Да си пласира стоката в Русия а ние ще духаме супата благодарение на простотията.

Очевидно Гърция търси достъп до Черно море, без да ѝ се налага да минава през Босфора. И за нас лошо няма.

Надявам се зад проекта да стоят китайски интереси и инвестиции за да стане нещо. Солунското пристанище ге купи консорциум от китайци, гърци и ... немци?!

К'во общо имат тук тиквите ? Те само трябва да подпишат каквото им диктуват чорбаджиите на пристанищата и товарите , ако не искат да им се случи бърза смяна на Екипажите , коята Ще подпише каквото им диктуваа Интереса на феса !!