За 10 г. сме намалели с население колкото област Бургас

За 10-годишен период България е намаляла с над 416 хиляди души, отчитат данни от анализ на Евростат за демографските тенденции в страните на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - За 10 г. сме намалели с население колкото област Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се промени Конституцията на България и в нея да се запише: Член 1 Задължение на народните представители, министрите и висшите държавни чиновници е да работят за това: да има равни условия за всички български граждани; справведливост за всеки; и по-малко неравенство между гражданите на държавата. Заемането на висок пост в държавата, трябва да е с цел служене на обществото/другите хора/. А не с цел получаване на огромни държавни заплати или последващи пенсии, които да са много по-високо от средните за държавата. При нарушения наказанията и глобите на заемащите държавни постове и работещите в полицията, трябва да са по-сурови отколкот за обикновените граждани. Недопустимо е този който определя правилата и следи за спазсането на закона да ги нарушава. Член 2 Един работещ има повече права от един неработещ/търтей/. Заплатата на работещят след данъци и осигуровки трябва да е поне 2 пъти повече от средства/парите/ давани на един търтей(месечната мин. заплатата = две месечни пенсии или социални помощи). Не се считат за търтей майка на дете ненавършило 2-3 годишна възраст. И всеки, който работи и плаща данъци, независимо, че е инвалид или стар човек над 60-65 годшна възраст. За търтей се считат неплащащите данъци като: безработен/социално слаб/; инвалид; пенсионер ... Социалните помощи като пенсия; инвалидна пенсия;... са милост, която е благоволение/донякъде и задължение/ на работещите/общество/, а не е право на получаващите я търтеи. Затова социалните помощина са еднакви и в равен размер за всеки един търтей който я получава. И не се полагат никави привилегии за по-висока такава в зависимост от трудов стаж, възраст, степен на инвалидност...

А кой е по-висок от куманягата, ше запишеш ли в новата недомислена Конституция. Щото сичките ти прикаСки са лайна, и сега в Конституцията по първите членове е обеснено за тъпаци кату теби, кой е по-равен от другите. Кога ше свършът дебилите в таа страна Боже?

Раждаме по едно дете - там където изобщо го има. Учим го, че е най-важното нещо на света, слагаме на "плещите" му всичките си очаквания и нереализирани амбиции и какъв е резултата. Глезени, капризни, чакащи наготово, неграмотни и поради това неспособни да използват правилно капацитета на интелекта си хора, които съотвено и ще ни управляват, лекуват, създават образователни и социални програми, неспособни на съчувствие социопати, които са пораснали с идеята да получават, но никога неприучвани да дават. Едно дете, което никога не се е грижило за братя или сестри или са се грижили за него, доколкото могат по-големи братя и сестри е неспособно да се грижи за възрастни хора и още по-неспособно на търпимост - всичко се иска сега и се счита, че някой е длъжен да го осигури, без усилие от страна на изискващия или разбиране какви усилия се изискват, за да се постигне. Но това възпитание пораства и ние очакваме това възпитание да ни обслужва, лекува, възпитава децата ни, да ни пази от самото него? На кого се сърдим - всички са срещу полицаите, лекарите, учителите, административните служители, а тези хора са нашите близки и съседи. И всички НИЕ вкупом отиваме и си избираме Гинка и Веска да ни управляват, а после викаме, ама защо ВИЕ ги избрахте???

Жено куманЗка утрепко проститутко, децата в КуманиЗкия Манифесто са сметани за соПтсвеноЗ на държавата (демек на властимащите). И са манипулирани от деЦката градина да са продажни куманяги и зомбирани с идеологията. Не е случайно какво и мсе случва още от градината, то не са изнасилвания, то не са натравяния, то не са сексуални образования, то не са побоища, и извращения. Кой Фкара това у страната - куманягите. Преди куманягите да барнът властта с еврейската СавеЦка окупация, кой си даваше децата на градина.

Като гледам какви простаци е раждала българска майка просташка, намаляващата раждаемост ми звучи като една чудесна новина.

Ама курво, какво им беше на децата преди куманягите да земът властта с окупация ма курво. Какво обвиневаш родителите. Сички знаем кой го прави, не зимай пози на изнасилена 3 годишна деСтвеница.

"Коефициентът на обща смъртност в ЕС е най-висок в България, Литва и Латвия - над 14 на сто, показва европейската статистика." Написали сте голяма глупуст, господа некомпетентни и необразовани журналисти. "Смътноста" се отчита в промили, т.е. на 1000, а не в проценти на 100. Ако 14 промил се превърнат в процети смътноста е 1,4%. Смъртност от 14% означава средна продължителност на живота на групата хора, за които се отнася от 6-7 години. Докато както е известно в Българи продължителноста на живота е над 60-70 години. Процент се означава с %, а промила с .

Айде че лъжите на куманягите веки не помагът. Сички виждаме опразнената държава, той сега седнал да ни учи на проценти. Ас лично ревем от поне 20 години че страната се опразва, за което съм водила институционна война, фклучително и с дир, и куманягите на власт и по топлите местенца банвът, и редът слаТки прикаски за процентите а не за промилите. Ай сиктир, куманягата.

Антон Югов- Айде юруш! Вълко Червенков- всичко за човека. Тодор Живков- тежък живот. Бойко Борисов- бягайте бързо.

Горе-долу от 10 години управлява Герб и ББ.... от 2009 г!

И горе-доле от 1945 започна избиването на народа по етнос и толерирането на един друК етнос. Доказано, и документирано. Що нароТ беше избит, без съд и присъда, разселен, изнасилен, и просто зачернен, а що нароТ беше абортиран (ако се беха раждали абортираните бебета, що ли шеше да бъде?) Християнството отречено, и семейството също, и верата, и ценностите - сичкото е дело на куманягите, по КуманиЗкио Манифесто на Мордехай Леви Карл Маркс, точка по точка се изпълнева.

брой българи ще намалява държавата само че не за 10 години,а за една година.Тук вече не може да се живее човешки.

Кое му е нечовешкото бе пич? Няма безработица, напротив неможеш да намериш кой да ти работи. Заведения пълни, къщи за гости пълни, чудете се на кое море първо да отидете и ако може да повторите в сезона. Смешник...единствено знаете само да се оплаквате.

Да си се опитал да си запишеш детето на детска градина скоро?

тази новина трябва да е продължена от друга новина, в която правителството на бойко борисов да обяви , че 7 200 000 българи се изхранват чрез фотосинтеза като растенията.....защото с пенсия от 150 евро и заплата от 250 евро нали никой в европа, а и по света не се заблуждава , че тези 7 200 000 българи са живи, а не умрели от глад, студ и болести

Комбрадорско - олигархичния модел 28 год. ни унищожава.

... космосът ѝ крив. Сега 28 години олигарсите ни виновни, 45 години не бяхме доволни от комундетата, преди това недоволни от царя, преди него првителство след правителство - все недоволни, още по-преди недоволни от Османското управление. Кога най-сетне ще станем недоволни от самите нас, та да се поправим и да си оправим държавата - исторически факт е, че сме неспособни да се вземем в ръце и да престанем да обвиняваме. Никой не ни е крив, че се затриваме сами, асвен самите ние.

Дрън-Дрън, по царско време си бехме добре, хората си имаха спокойно по 10-12 деца, и земя, и стопанство, и поминък, и християнство, и сичкото, и мандри, и кашкавал органик, и леП, и златен леВ. Сичкото развала почна след като куманягите барнаха властта 1945 со еврейската ЗиониЗка окупация на Съветите и се развихриха.

един Орбан с пет деца и всеки от съпартийците му-също. Ама тогава явно трябва да ни управляват само мургавите ни събратя щото само те имат по толкова деца /да държавна издръжка обаче, не като Орбан на собствена/.

да си я пазят за пред Брюксел когато им отпускат пари по еврофондовете, всички виждаме колко народ остана в тая държава. Като огледа човек колко съседи, приятели, роднини и познати са тук му става ясно, че 50 % вече са в чужбина. Така че да не се опитват да ни правят и на слепи, нищо че и избирателните им списъци умишлено не се актуализират, защото ще лъсне истината а тя не е удобна.

Демографските тенденции са ясни и сравнително точни. Не са обхванали постоянно живеещите извън ЕС. Какво мрънкате, ЕС си е у дома, нали се присъединихме към голямото европейско семейство, а населението в ЕС се увеличава. Пази ни НАТО, не ходим войници, завършваме образование, където си искаме, без обвързващи договори за работа на село, няма местожителство, не са задължителни здравните осигуровки, нито данъците, работа има -хиляди незаети работни места, ами да не отваряме дума за раждаемостта циганската била такава, българската онакава, турската, арменската, еврейската безотчетни, я стига живейте си спокойно живота ще я има България.

брей... един нормален тук! като онзи виц, в едно село пълно с цигани имало само един българин - петър. Викали му пешо циганина. Все едно населението на тутракан да мрънка защо се обезлюдява, а хората отиват в руси? нали се българия? а в планетарен мащаб сме си все на планетата :) някои отсолу, други отгоре, нема къде да отидем...

Да, вероятно но докога ?? И дали ще има българи в тази България, примерно след 50 години ?? ако запазим сегашния темп на намаляване на населението - средо около 500 хил души за 10 години, то от около 5 млн. българи в момента за 100 години ще изчезнем до един!!! подмяната с циганите ли е целта ? ако да - тогава разбирам твърдението ти :)) но не го одобрявам

Честит ви Капитализъм,честити да са демокрацията и колониализма. БРАВО БОЙКО

Това са успешните политики на ограбване и смачкване на обикновения човек от всички български правителства без изключение. Всички закони през последните 30 години се пишат против обикновените хора и се прилагат против тях.

а теб какво те спира да смениш квартала? а последните 10-15 години не виждаше ли ? че още стоиш

ти пристрастен ли си да пишеш глупост след глупост или си на хонорар към герб? което и да е , не си наред, излез навън, виж какво е хубаво времето

Изтребва се, прогонва се българският народ от България. На някой му трябва тази територия. Но защо българските правителства са съучастници? И леви, и десни, и русофили, и западофили - всички са врагове на българския народ.

НЕ СМЕ НАМАЛЕЛИ ! ИЗРАЗЯВАЙТЕ СЕ ТОЧНО: ОТ БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ ПРИНУДЕНИ ДА СЕ МАХНАТ НЕЙНИ ГРАЖДАНИ, КОЛКОТО Е БРОЯТ НА БУРГАСКА ОБЛАСТ. НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА "ПРОМЯНАТА"!

в магазина кой те принуди да не купиш гнилите ябълки а да избереш хубави? избир пич. всеки мисли с главата си "принуда всяка тука оставете"

Какво да избирам, да плащам за размножаване на циганите ли. Че рибата мерише от главата, е ясно, политиците не влизат в управлението ако не са се съгласили да са продажни. Това го живееме 80 години веки, лъжите на куманягите не минават, не разбрахте ли куманягите. А Бърдоква а, и народен съд, за куманягите.

Абсолютна заблуда е твърдението, че сме намалели само с половин милион. Цифрата е между 3 и 4 милиона. Тук останахме само цигани и пенсионери. Преди няколко дни гледах едни снимки от Щатите, как празнуват Великден във Флорида. Българите бяха над 200 човека, а децата със тях бяха даже повече от 200. Покажете ми снимка на такова количество родители с деца някъде тук, освен в циганската махала, и ще повярвам, че нещата не са чак толкова зле.

в щатите не знам, ама тук в топлите страни, на ортодокс великдена е пълно в църквите. Ама не са българи :) "Χριστὸς ἀνέστη" гърци, македонци, руснаци, арменции, пълно е с ортодокска пасмина

Важното е да ни потупват по рамото и да ни галят по главите празни .

Радост за политиците и управляващите в Бг , може би следващите 10г., и колкото София и областта на София .

какво очакваш от народ, чиято основна историческа книга започва с думите: "Не съм учил никак нито граматика, нито светски науки, но за простите българи просто и написах" Гатанка? ама не е по бойко борисов, друг пан-славянин е

Българите живеещи постоянно в чужбина, в голямата си част не са се отрегистрирали, от общините в България. От там идва и това твърде завишено и невярно число 7 млн. Доказано верни числа; Германия: Св. врат 3€/кг каѝма смес (истинска, без сол)3.3€ пиле замразено 1.1кг-1.99€ краставици 1.5€/кг домати 2€/кг бензин 1.27€ наем 400€ до 1100€ заплати тоѝ/тя нето 1500-2500€/900-1800€ вноски от бруто здравна 15% той-250€-400€ тя 180€-270€ пенсионна приблизително същата. Сравнявйки с дереджето в България, може да стигнете до отговорт на проблема с прираста.

Дереджето изобщо не е виновно... Когато сме били много по-зле, пак е имало по-голяма раждаемост. Основната причина е НЕЖЕЛАНИЕТО НА ЖЕНИТЕ ДА РАЖДАТ !!!! Западните ценности включват пари, положение, кариера, да си гледаш кефа... Това е несъвместимо с майчинството. За да се запази една нация, трябва всяка жена да роди средно по ДВЕ деца. Като се има предвид, че голяма част не раждат или раждат едно, за да се компенсира, средната жена трябва да ражда по ТРИ деца. Западната цивилизация умира !!! Това е !!! Дали ще стане след 20 или 50 години, няма значение. Ще сме свидетели.

Основния проблем е стерилитета на двата пола. Може да не искате да си го признаете, но 250 хиляди двойки са пермаментно регистрирани да са стерилни, а колко са нерегистрираните, само Господ знае. 250 хиляди двойки регистрирани, това прави оДма полвин милион българи от двата пола, в млада и уШ репродуктивна възраст, да имат регистриран и медицински диагностициран проблем, а колко са тези, които не са се регистрирали. Като се пресметне, че в страната има млади в уШ репродуктивна възраст да са около мелион, то сметайте цифрите, кой има дете и кой нема, и защо. Сички знаем кой трови водата, въздуха, храната и почвата, вододайните източници и защо се прави това.

в топлите страни знаеш ли как е? кайма? $15 (на промоция може и до 8-9) бензин: $1.20 замразено пиле? луд ли си? наем - $800 - на седмица заплата - $200 000 не се бутай с тази смрадлива европа и замразените си пилета в развитите държави, моля те

Топла страна за мен е България, пък ти в Америка от сега събирай пари, за да можеш да се върнеш на село един ден...с един куфар парцалки. пенсионна приблизително същата. Сравнявйки с дереджето в България, може да стигнете до отговорт на проблема с прираста.

Наем на семейство от по 400 евро няма. Свестните жилища почват от 800 евро нагоре. Ако си без образование, сметката много, много не излиза.

Населенията намаляват във всички страни освен Африка, част от Азия и част от южна и централна Америка. В такъв период сме. Аргументът с липсата на пари просто не е истина.

населението намалявало и във всички галактики и в цялата вселена...така че неговат акорумпирана власт нямала рола за измирането на българите

Но в Африка отказват ваксини и контрол над раждаемостта. Раздват им кондоми без пари, но те отказват да ги ползват. Сами се преценете защо сте в графа рекорди по аборти и неродени деца, а родените са с най-висока смъртност и практически нефелни. Ако изоПщо се родят, те са болни, озверели, ментално манипулирани и отровени към ранните си 20-те и вече практически стерилни. За нема и 20 години, ви стерилизираха по секъФ начин- химически, операционен, психарски, и политически. А вие пак не се обаждайте, щото политкоректността на куманягите е ноо важна. По-важна е от съдбата ви и от съдбата на децата ви.

Народ, оставил Бога, тънещ в грехове и духовна безпросветност, е обречен на погибел.

Нали ЕНП са написали книга за Успехите на ГЕРБ, която да разпространяват в Европарламента. Този успех написан ли е в книгата?

може ли да си избираш за 3 път един и същи това може да го направи само най-безкрайно мега галактически тъп народ да седи и да си мълчи, да го мачкат, да му трупат дългове и данъци и той д астои да мълчи е да бяга, да роди деца, да ги изучи и да ги изпрати някъде другаде егати тъпия гнусен народ

Една от дефинициите за клинична лудост е: "Да повтаряш едно и също действие, очаквайки различен резултат!"

Напълно подкрепям написаното от вас.

Че кой ги е избирал? Те си се назначават и избират сами. Докато има избори с валшификации и значително неучастие от иначе "добре информирания" гражданин - ще продължават да ни управляват тези които са готови да платят най-много. А кръга просто се затваря понеже те са и хората които печелят (крадат) най-добре...

Европейския съюз ни се отразява доста добре у всеко едно отношение. 10 години ЕС Да живее НЯМА ПО-ДОБРО за БЪЛГАРИЯ

Просто, цинично изказване. манипулативно също. Типично за риториката на една партия......

през далечната 75 76год един моѝ колега /щего нарека иванов/имаше 3 деца и едва ли не всички го сочеха спръст и казваха ''само циганите и Иванов ит по три деца ,така че проблемът не е от вчера и не евиновен ГЕРБ разбра ли митко па макар и пешев да си

от кой гербаджийски гъз го извади това оправдане.....ало станишева , ти за станишев ли си женена или за бойко борисов, к'во го пазиш тоя гербаджийски индианец от истината , поне заради бсп-арския си мъж , не трии коментарите ма

Кажи го на мен. Изкарах го това, което пишеш. Имам трима сина. Родиха се между 72-ра и 79-та. Чисто и просто, много исках да имам момиче. Колеги и приятели не спираха с подигравки, да съм го приберял, от желязо ли бил, имало едни такива, ама били по-мургави. Жената не веднъж ми е споделяла, че нейни колежки, уж на шега, и говорели, че било време да си събера краката. Няма да забравя веднъж началника как ми каза: Събев, трябва да се вземе решение! Ще се работи ли, деца ли ще се гледат? М? Моят баща са 4 деца, дядо ми са били пет. Обаче като се каза тогава, две деца и бутайте към светлото бъдеще с пълни сили, всеки си каза, че така трябва да бъде. С това на практика започва унищожението на един народ в собствената му страна. Кой го е въвел този модел и защо стана едва ли не задължителен за нас, нямам никаква идея.

Отдавна населението на България е около 6 млн., а намаляването е в геометрична, а не алгебрична прогресия. След 30-тина - 40 години последния българин ще гаси лампата, което не е непременно лошо. Доказахме, че не сме способни да създадем нормална държава.

български граждани. В общия брой са включени и постоянно живеещите в чужбина с българска регистрация по адрес. Днес българските деца се раждат в чужбина. В България се раждат основно цигани.

Странно, хем сме навалели, хем сме задлэнели .... За периода държавния дълг се е увеличил със 7 млрд. д

....индианеца на власт тука си купи цяло ерп

В голлемите градове в Германия, децата от имигрантски семейства са вече 60 %. Тенденцията ще се увеличава. Третия свят ражда по 5-6 деца, ние по 2. Така ще е по цял свят.

Дори държава като Хърватия се обезлюдява с подобни темпове. Хората нямат поминък, това е основният проблем. Българите все не излизаме от пустите приказки за пари. Не това само е определящото в живота. А иначе ромите се изнасят с по-големи темпове от нас. Пример е Гермавия, където са около 40 % от емигриралите.

Е все пак ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИНЕТУ и Цецо Гуменката

Така е! Преди Винету, при Доган и Станишев бяхме 20 милиона. Преди това, при Виденов даже 30. Ако дойде Корнелия ще ударим петдесетака! Нямам търпение!

При Винету намаляваме с невероятни темпове. Никога не е било толкова лошо дори и при Виденов

Действително ситуацията е сериозна, трябва да се направи всичко възможно за да се раждат повече български деца, защото след време няма да има от кого да получаваме социални, от кого да просим и крадем ние манговците.

а т.нар. политици в България дали знаят тези числа.

За тези постижения трябва да благодарим на комунистите от ГЕРБ и БСП, за които гласуваме последователно

Единственият не-тролски коментар!

Когато двама души се съберат и създадат едно дете резултатът е -1. Когато двама души се съберат и създадат две деца резултатът е 0. Сега някой да ми обясни, защо навремето ни начукваха с десетилетия в главите, че две деца е приемливо и нормално, а повече деца срам за обществото и "цигански работи"?

виж сегашното и бъдещето, ама не смееш да пишеше! щото ще те бият гробарите Сега кажи защо нищо не става и сме на -3?

Май в момента нямаме и 6 милиона като население на страната та какво остава за след 20 години като знам как по 2 и 3 пъти стотици хиляди се броиха на електонното преброяване...

Това означава,че до 2040 година ще бъдем под 6 000 000, 2 000 000 от които цигани и 500 000 турци... До 2050-та ще сме под 5 000 000,тогава циганите ще са вече мнозинство,а българите малцинство...

след като сега са 4,5 милиона - предимно пенсионери, роденини през края на 40те 50те и 60те, как е възможно през 2040 да станат българите 6 000 000?

6 000 000 е цялото население...

Всъщност действителното намаляване е още по-голямо. Много от хората, живеещи в чужбина също се водят че са в България по документи.

ТОВА Е ЗАЩОТО СМЕ АЛЧНИ И ОТИВАМЕ ДА РАБОТИМ В ЧУЖБИНА ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ТУК СА ЧУДЕСНИ. АКО НЕ ВЯРВАТЕ ПИТАЙТЕ ЕВРО-МИНИСТЪРА

остви си 100 лева на разплащателна сметка в някоя банка , напр. пощенска - не ги ползвай въобще, не използвай и сметката въобще и отиди да видиш , че след 6 месеца вече само 80 лв. в сметката си......каквато и заплата да имаш, всичко по планър ран-ър е изчислено така, че да те обере, разори, побърка, разболее и убие в един или друг момент от твоя живот....сега може като си н 25-29-30 години да я имаш хубавата ти работа, но като станеш на 50г ще те изритат, за 1 година спестяванията ти ще отидат само сметките ти за ток, парно, вода и лекарства и на 60 ти ще си с инсулт и умрял....

и това да умреш от инсулт на 60г, самотен, беден, болен и изоставен е в най-добрия сценарии , хората около 38-40 години масово се самоубиват в българия...няма ден без новина за самоубил се

закойпай си лефчетата в двора пич. банката е построила трезори, наела е охрана, служители, за да може да ти съхранява парите. Това е услуга. Няма план насочен конкретно към "безценният" ти народ. Така работят банките в целия свят. А, между в прочем, в мюсюлманските банки няма лихва. Забранено е по шериата. Яко а?

Аз пък си мислех, че като станем част от ЕС България ще се напълни с французи, германци и скандинавци! Имаме чудесна природа, образован и гостоприемен народ, а то......и хората от третия свят ни заобикалят!

ходи живей в природата, и децата си пусни в храстите! Единствената причина да искаш да стоищ в българия е, че никога не си излизал да видиш как е навън. Навън светът е хубав, а освен природата има и доста други нужни и полезни неща :)

Точно от французин знам, че като отидеш в друга държава и няма какво да видиш, се хващаш за хубавата природа. Щото трябва да се каже нещо... :)

надеждата ми е в турците,да дойдат да ни спасят от изчезване,щото както е тръгнало български език ще се учи само в училищата в Турция

Абе важното е, че наште ора са у Брюксел и апартаментите са само нагоре!!!

И резултатът е ясен - минус 416 хиляди души!!! Обаче реалността е доста по-жестока - минусът е много по-голям, защото просто не са отчетени НЕРОДЕНИТЕ ДЕЦА за този период. Ако отчетете и спада в раждаемостта спрямо предходните 10 години, то ще има допълнително около 150 - 200 хиляди. Така че чистият резултат от управлението за последните 10 години е МИНУС 700 000 българи!!!

За тези 10 години не само се е намалила раждаемостта при българите, но и се е увеличила раждаемостта при циганите. Така че трябва да се коригира намалението на българчетата с поне около 5-6000 на година. Това автоматично означава 50 - 60 000 българчета по-малко, към нетния резултат. Мисля че са периода до края на този мандат на Борисов, той и ГЕРБ успешно ще могат да се похвалят с редукция на българите с близо 1 милион души!!!

Защо всеки казва, че населението на България намалявя. Ако погледнем стаистиката само преди около 100 години назад през 1920 населението на България е било 4 846 971. Просто по времето на комунизма има прекалено голяма раждаемост заради различните привилегии давани тогава на многодетните семйства. Може да проверите на bg.wikipedia. org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

не голямата раждаемост а войниците пазещи телената ограда с която беще ограден концлагера задържаха овцете вътре в кошарата.

Най-накрая един разумен коментар. След 45 години огради и ИЗХОДНИ визи-хората започнаха да пътуват свободно и да избират къде искат и могат да живеят. Всичко това можеше да се случи много по- плавно и незабележимо

До около 44 г. българите са живели основно по селата, и селските семества са имали по 5-6 деца, а често и повече. Комунизмът им отнема земята, животните, средствата за производство и изхранване. Пропъжда ги по градовете и ги обръща на бедни пролетарии. Раждаемостта става 1-2 деца на семейство. Тези с 3 деца вече се водят многодетни. И никакви "привилегии" не са в състояние да увеличат децата. Така че когато човек чете цифрите, трябва и поне малко да се замисля какво стои зад тях - а в случая това просто е резултат от бума в развитието на България за периода 1920 - 1944 г.

точно 1 минутка отнема да отвориш официалната статистика и да видиш, че населението расте абсолютно равномерно линейно от освобождението до 1986 След това е пикът и тръгва надолу. Нещо не позна с кумунизмъ

Да прав си. Изкуствения бум на раждаемостта започва преди комунизма, но продължава и по негово време. Споням си даже, че имаше въведен ергенски данък на хора които не са женени за да се принудят хората да сключват брак. Иначе наистина през 1934 г. е прокаран закон за многодетните семейства, които били на почит пред семействата с едно или две деца. Забраняват се и абортите, освен в случаите, когато бременността застрашава живота на майката. Прокарва се цяла политика за насърчаване на многодетните семейства, като нисколихвени заеми за брак, а при всяко раждане на дете се опрощавали 25%. И множество други данъчни облекчения и привилегии за многодетните семейства и майки на много деца.

Я погледни пак и то по-добре. Точно комунизма и въведният модел "на семейство по две деца" унищожава населението. Последното многодетно поколение се "отчита" 10-15 години след 45-та година и се започва същински мор.

От тези новородените, много ми е интересно да се разделят по-етноси, за да стане ясна действителната картина на къде се е запътила страната.

официално го публикуваха преди месец, 60% от новородените са с не-български майчин език (цинги манги)

Някой да разпрати мейли на учените по света. Да не кажат после, що не се обадихте. Имат невероятен шанс да проследят целия процес и да разберат, как е станало мистериозното изчезване на маите.

а труден ли е изборът ? отиваш в магазина и? гнилите ябълки или хубавите" търсиш работа и? лека и добре платена или тежка и лошо платена? търсиш място за живеене? хубаво чисто подредено, с ясни правила, усмихнати хора, прекрасен климат, океан, детски площадки, или олюпена българия, цименти и панелки, намусени дебили ? не разбирам как още има хора да стоят, какво ги спира?

България никога не е съществувала като самостоятелна и независима държава.Или сме под полата на германците или на руснаците или на американците.Не случайно сме прекарали пет века под турско робство.Народът ни е с робско самосъзнание и стадно мислене.Не случайно сме единствената държава с т.н.валутен борд.Като са толкова добри политиците ни ,да премахнат този борд и да управляват.Ще изкарат 2-3 месеца и всичко ще се срине.Защото всичко при нас е измислено и фалшиво.Фалшива ни е икономиката,фалшиво ни е образованието,здравеопазването,съдебната система,политическата система.Фалшив ни е моралът,а за достойнство да не говорим.За това ще мрем като мухи и ще блеем като овце.

това по русия днес ли го чу? тия същите дето ни били купили на 1/2. еми нормално - кой иска да има съсед ватник. всеки ще се изнесе.

Не само че е съществувала като самостоятелна държава, но е била в продължение на векове империя, в чийто предели са живели много други народи.