Евростат: България е най-застрашена от бедност

България е страната с най-висок процент граждани, застрашени от бедност, в ЕС, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат за периода 2008-2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: България е най-застрашена от бедност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грехота е да преяждаш, но у не бива да си лягаш гладен

Българите /по-голямата част/ СА БЕДНИ. Ужасно бедни, в сравнение с европейците. Какво стана с тая наша България...

Стомахът ми се свива на топка като видя хора, като женицата на снимката.

Най големите мизерници в Европа сме ама ако слушаш Боце той е вкарал България в Златен век

Ето това е резултата от генвиалното управление на Тиквата

Не ни е нужно ЕВРОСТАТ да ни казва това , което и сами знаем. Ние не сме застрашени от бедност. НИЕ СМЕ В БЕДНОСТ

"България е страната с най-висок процент граждани, застрашени от бедност, в ЕС, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат за периода 2008-2011 г." Четете внимателно преди да почнете да въздигате този тиквун Боко бе. Периода е 2008-2011, което включва и неговото управление. Не че сегашните става нещо от тях, но не е Бойко човека, който ще ни отърве от мизерията.

Тиквата съвсем натика българите в мизерията, ама неговата работа нали беше да реже лентички, че е най-отговорно

И на фона на тези данни, какво всъщност прави в момента ГЕРБ? Или ще кажете, че трябва на всяка цена да свали това правителство? Не, мисля че достойната позиция на един държавник е да работи за народа си, независимо в каква позиция се намира към момента. Всичко друго е политика - от най-мръсната, и разруха, в името на собственото си благоденствие. Всяка власт има нужда от коректив, обаче за целта този който ще я коригира трябва да има и някакъв капацитет, а в случая такъв няма и затова Боко си играе на детска градина.

Най-достойната позиция на всеки държавник в момента е да направи всичко, което е по силите му за да се свали това правителство и да се отиде на нови избори. Тези, които ни управляват в момента могат само да ни заробят с нови дългове. Единственото, за което наистина ги бива е да крадат майсторски, като така представят кражбите, че и да им се чувстваме задължени.

Ние си знаем, че мизерстваме ама виновниците за това драпат пак да вземат властта че да ни дооклепат

Нямат нужда хората от Евростат дори да харчат пари за статистики. Щом БСП и ДПС са на власт е ясно от какво сме застрашени.

ДОКАТО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ОСВОБОДИ ОТ БИВШИТЕ СЛУЖБИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И НЕ СКЪСА ПЪПНАТА ВРЪВ С РУСИЯ ТАКА ЩЕ БЪДЕ.

Какво е виновна Русия, че си избираме пожарникари да ни управляват

показва, че в последния половин век у нас не е имало политици и държавници, а измекяри с голямо гърло.

Ама изглежда че за 4 години не го напълниха това гърло та драпат за още

Българийо, мразя те, срам ме е че съм българин. Ти си безкрайно скапана държава, пълна с идиоти и катили. Радвам се че, изчезваш, и дано по-скоро изтечеш в канала на. Историята.

Емигрирай в Сирия, бе , църен у.од !!!

Не си българин.

Поредната тъпа статия. Българина никога не е бил богат, че да стане беден или да бъде застрашен от бедност! Само се втълпяват някакви щуротии на хората.

България никога не е била на ПОСЛЕДНО място в Европа от Освобождението ни до ... Тройната коалиция!

Глупости - Станишеф, Доган, Боко, Местан, Фикусчето и прочие пасмина не са бедни, не гладуват и нямат проблем със сметките! Да му мислят тъпаците дето така и не разбраха, че в политиката не се влиза за да работиш за народа, а за да уредиш себе си и родата!

Така е.Ако има изход-- виж по надолу 2 реда PINO:)))

Пишете си, пишете си. И без това друго не ви остава, другари.

Другари или господа мизерията си е мизерия

40%--не връзват 2 края на нишката на Живота, 35%--едвам връзват 2 края,22%--връзват 2 края,и 3%--не занят ,че има 2 края а САМО БЕЗКРАЙ.Основата за тия 3%(с малки изключения)бе положена през 1986 после 1990 ,1997и бе тотално грешна. Новите капиталисти станаха кукловоди,олигарси,мутри подпомагани от платените политици(всички без изключение до сега)ГРЕШКАТА СЕ ИЗПРАВЯ,като се върнем там откъдето е започнала(още не е късно)Нужни са само 3дни и нощи затваряне на границата за напускане и по предварително изготвени СПИСЪЦИ(3 % са и се знаят все още)--не е мое авторство,напоследък нещата много се осветлиха по всички медии.на всички е ясно какво да се прави но стая психика--ще си одидем мъцина САМО 3 %-ще останат--накрая и те ще си отидат- няма ги останалите 97%

Така наречения "Вътрешен Лондон" не се ли казваше "Лондонското сити" т.е. "белите якички" или еврейските банки където и кралицата иска разрешение за посещение. Няма нужда да ходите да го гледате, минете покрай бившия хотел Москва и вижте знамето им. Преди беше знамето с друг надпис. Затова хората казват "око да види, ръка да пипне" и тогава се правят коментари.

И през лето 1944 месец септември това червено зло, по-лошо от чума, връхлетя над свободната ни родина. За броени 45 години опустоши прекрасните ни села, унищожи 70-милионното ни скотовъдство, прогони и ограби 4-милионното ни селско население, а стотиците хиляди предтечи наши натика в лагерите на смъртта, като Белене и др. Там те бяха унищожавани по руски метод при непосилен труд, глад и студ, защото пророкуването им се сбъдна, защото днес селата ни са пусти и безлюдни. Няма млади хора по полетата наши, няма ги децата да играят по поляните селски, няма стада, крави, кози, овце из горите. А края селата само врани грачат тъжно да напомнят, че от там е минала чумата червена, наречена комунизъм.

Много бедни и социално изолирани, много гласове за БСП. Ето защо политиката на БСП е целенасочено произвежда бедност. Това е наистина парадоксално, защото хората не съзнават, че гласуват за тези, които умишлено ги държат бедни.

БЕЗ ТОТАЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА - ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ?!

И най-интересното е, че ББ е първият, който има някакъв напредък в тази посока. Колкото и да го плюят, аз не виждам кой друг може да мачка комунистите в момента.

Нищо ново под слънцето .Дали тази статистика ще прочетат политиците жадни за власт.Да си в политиката не означава само да се краде.Да си политик е отговорност пред обществото но това не важи за България.

"България е страната с най-висок процент граждани, застрашени от бедност, в ЕС, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат за периода 2008-2011 г. " Щом пишем и четем в интернет звачи сме от щастливците. А как ли се справят хората които нямат с какво да си купят храна?

Партиите на десницата в България от 1787 година до днес, с изключение на 45 години социализъм, направиха така, че хората на тази държава да бъдат смазани. От мизерия, болести, простотия и безпаричие. Без високи технологии, без достъп до Европа и света, откъснати от другите нации, наплашени и репресирани, ако помислят за единение със Запада. От рождението ни се внушава, че сме обречени на вечна бедност че само тарикатите и мафиотите, мутрите и крадците могат да прогресират, че няма изход и че вината е само на комунистите. Паралелно с лъжите на десницата вървят и псувните към всичко прогресивно, невижданите манипулации, брадатите измишлюотини и цинизма на селските чада, докопали властта. Провинциалната простащина на управленците ни е безгранична, наглостта и престъпленията - нечувани. Няма възмездие, зя 23 години няма нито един осъден мошенник, Цоко, Боко и прочее шетат из Парламента, бандити съсипват страната и ни връщат в средновековието.

През 1872 г. в Браила, Румъния, великият Ботев разговарял със своя приятел, революционера Иван Драсов от Велико Търново. Драсов попитал Ботев: Господин Ботйов, що е туй комунизъм? Ботев отговаря: Комунизмът е рушител, унищожител на всичко човешко и нравствено.

Прост - значи мизерия! Де видя десни или пък леви?! Я ни светни кой направи преврата на 10.10.1989? Кои другари свалиха Вожда на когото се кланяха преди! Кой спечели първите "демократични" избори! Кой създаде уж "десните" партии, кой създаде ДПС - там какви кадри шетат! Следите водят все кум едни и същи другари, мимикриращи, но вечно въвъ властта! Даже и Боко за когото пишеш непрекъснато, под път и над път е тяхно чадо! И пак да напомня - прост значи мизерия, а прост и заслепен от омраза е диагноза!

Пропускаш, че в България НЯМА крупен капиталист, който да не свързан с БКП - БСП, ДС, ДКМС и др. производни на "левицата". Забравяш и кой въведе най-несоциалния данъчен закон - плоският данък. Не помниш (или се правиш че не помниш!), че през декември 1989 година в НС на БКП, Президента-Преседател на РБългария Петър Младенов заяви: "Социализма фалира!" Недей да прескачаш тези "дреболии", моля.

Последната новина е, че "експертното" ни правителство ще иска нов заем, но този път от 8 милиарда - за да се спаси от позор, а всички ние да изплащаме дълга! ОСТАВКА! Некадърници!

И къде да я прочетем и ние тази "новина" бе тикво? Некадърниците ги изгонихме през февруари!

Българите не са застрашени от бедността, а са БЕДНИ! Ставаме още по-бедни и бедни с това предателско правителство, вмъкнало в управлението на държавата турци с купени дипломи!ОСТАВКА!!!!ВЪН!

През 1920 г. големият държавник, реформатор и водач на Земеделския съюз Александър Стамболийски, в Народното събрание е казал: Знаете ли, господа народни представители, какво представляват комунистите? Ято скакалци там, дето преминат всичко унищожават!.

да, за съжаление е така и в голяма степен това се дължи на факта че масата народ не може да се ориентира в пазарна икономика. защо ли? ами как ще се ориентира, като само го крадат и таковат?! и понеже след 70 години комунизъм и руско-съветски диктат ще се наложи да тръгнем от абсолютната нула, единствения нищожен шанс е морал в политиката...представяте ли си колко е трудно това? изгонете комуноидната мафия и всички чуждопоклонници, сложете някои който е доказал че не краде и му вярвайте. и най-лошото е че няма да стане като комундетата да вдигаме дълга за да запушим устата на обеднелите ни родители с по някое дребно левче към пенсията! да ви е..а м....та, комунистически изверги!

" Според мен ,тази статия е просперирана от "класовият враг" и е долна какпиталистическа пропаганда! Аз вече 24 години ,чета и слушам по националноотговорните медии,че ни управляват икономисти от най-висок ранг.То не бяха от Хареваред,то не бяха висши шефове ,било на Световната,билио на някоя друга много яка банка.За останалите политици какво да кажа.ЕДни едва ги придумахме ,да си напуснат високите постове в световните организации,за да дойдат да творят тук нашият просперитет.Други ,Крадлив Дедо със сълзи на очи ги измоли да ни слугуват....... КОмуниситие ,пък на вместо да идат да си харчат парите за хубав живот на запад,останаха и те тук и вече 70 години ,зорко бдят ,да не би някой да се изгаври с Българският народ........." Аман от просперитет ,вече! ТАка ми се иска да поживея незакрилян от никой!

Как така "застрашена"? "Застрашена" означава, че има опасност да стане бедна, а България си е бедна от край време.

България не е застрашена, а си е бедна. Особено последните 24 години.

Некъдърно управление на господата политици 23год мачкат.Кой ще понесе отговорност за тази немотиа и мизериа.пак ли Българскиа народ е стига вече.

А КОЙ ГИ ИЗБИРА все едни и същи крадльов;ци и лъжци?!45+24 години не ви стигнаха, за да разберете какво представляват комунистите и техните производни, сърбайте си сега попарата!

Съвсем скоро България ще прилича на Сомалия. Добре, че си поживяхме при бай Тошо.

застрашена!?! тия хора нещо е..ват ли се.............най-бедната държава е европа след време и след сомалия ша сме...

След 20 години България ще се стопи изцяло.Комунистите ще продадат територията на Турция,руснаците ще си вземат Черноморието и ще се приключи с 3-тата България.Ееех напразно погинаха толкова патриоти за тази бълграска земя.Бог да ни прости за малодушието!

Да живеят всички БСП-та по всички земни кълбета.

ДОБРО УТРО на всички БЪЛГАРИ! добро утро на всички интернет лумпени! подкрепям ПРОТЕСТА против това правителство! поздрава не важи за продаващите БЪЛГАРИЯ ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ ОСТАВКА! ДОЛУ ИЗБОРНАТА МАФИЯ! ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е СРАМ ЗА НАРОДА! ОСТАВКА!!!!!

Къде е тоя протест да се включа? Пред арабската или пред циганската махала.

Синята чикийка, никога не е знаел какво върши! Тая простотия я пуска всяка сутрин, преди да му започне работния ден тук! Така са му наредили от НДК ет,17.

...каза той и отиде на протеста пред парламента за да си заработи надницата. ХАУ

булгаря маи си заслузава бедността, като данак за своята глупост. напр. поредната е с безанците, които изкуствено си докарва цак в столицата в прага никога не е имало безански лагери. такива са в провинциите, кадето саздават работни мста за местното население. осте по-голяма глупост е, как правителството се чвали, це е спряло 100% безанския поток на запад. вместо да осигури спирането на вчода, откам турця, кадето са в безопасност. просто като цели не ви стига собствената бедност, та си импортирате и цуздата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не са достатъчно бедни..

ЛИСТ НА държавите според броя на хората които живеят под границата на бедността List of countries by percentage of population living in poverty Бразилия 26% - милиардери 37 България 21%- милиардери 0 Гърция 20%- милиардери 3 Турция 20.5%- милиардери 43 САЩ 15.1%- милиардери 442 Русия 13.1% - милиардери 110 Китай 13.4%- милиардери 122 Германия 15.5%- милиардери 58 Япония 16%- милиардери 22 Израел 23.6%- милиардери 17 КАПИТАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ ВИНАГИ ГЕНЕРИРА БЕДНОСТ ....

В България има поне няколко милиардера,единия е всеизвестния Божков....

А всеизвестния Борисов?

И АЗ СЕ УЧУДИХ ЧЕ ПРИ 12 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОБОРОТ НА ГОДИНА САМО НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ , НЯМАМЕ МИЛИАРДЕРИ , НО ДОРИ И ВЪВ СПИСЪКА НА АМЕРИКАНСКОТО СПИСАНИЕ ФОРБС НЯМА ТАКИВА = ЯВНО ПАРИТЕ СА ПО ОФШОРКИ (ОФШОРКИТЕ НЕ СЕ ОТЧИТАТ ОФИЦИАЛНО )

Българите може да са най бедни ,но за сметка на това пък постоянно си дават мнението по всякакви въпроси за чужди държави които са 150 години пред нас.Истината приятели е че 50% от народа ние е мързелив,глупав и нагъл ,затова и сме в това положение.. -можете да почвате да плюете сега до си го змаете

нищо ново,комунисти или фашисти и др.патя е един -бедност,мизерия.тези луде които са на власт са от народа ,там са техните корени.прост народ. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПОД УМНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРГИЯТА КЪРМИЛНИЦА - КОЯТО НИ ВОДИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ - БУЛШЕВИКИ СКАПАНИ - НАЙ-ДОЛНИТЕ СТАНАХМЕ ЗАРАДИ ВАШИТЕ ЛАКОМИ ЗАДНИЦИ И ХАЙДУТЛУК !

Данните са за периода 2008 - 2011, та кой беше на власт 2011? Анти-комуниста генерал Рапон,нали? Пиши с малки букви, опитай и да мислиш понякога!

А нее бъркаш,още са на власт са били тройната коалиция и от тях току що е наследил тежко наследство този рапон!Не дейте пак да гледате нещата през червени болшевишки очила!

андрешковци, вие сте наи бедни, защото сте наи тъпи и наи покорни в европа. докато другите бивши соц държави забрвиха за комунистите вие все още ги избирате да ви ръководят, въпреки, че всяко техно правителство ви обира до шушка. хак ви е комунистически тъпанари.

ДОКАТО СТАНЕМ БОГАТИ БАБИТЕ , ДЯДОВЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ НИ И НИЕ СЕ СКЪСАХМЕ ОТ БАЧКАНЕ ЗА ФАШИСТИТЕ НА ЦАР БОРИС, ЦК НА БКП , ДС И МВР ........А ХОРАТА ИСКАТ БЕЗ БАЧКАНЕ ДА СТАНАТ БОГАТИ

пендел си голем

станат 90% застрашените от бедност може и да им дойде акъла и да приемат закон за лустрация на БКП, но ще бъде прекалено късно. 24г преход показа, че ние сме най - големите тарикати в ЕС и правим нещата, най - бавно и по най - трудния за нас начин.

Всичко върви като по ноти при Олигарскито правителство на БСП ДПС ЮРУШ циганята!

Глупако, това правителство е на сто дни, и за това ли е виновно? Бедността стана епидемия заради крадливата мутра Боко и шайката му!

Така ли ти казаха да пишеш от Посрано 20, дебилче интернационално?!

януари

това правителство е на 100 дни, но комунистите управляват от 1944г до ден днешен! Нито ден България не е била управляване от некомунист То не беше СДС, то цар, то комунистически гербер Кажи кога не са управлявали комунисти

Това правителство е от 9.9.1944 година, как ще е на 100 дни?

Ко? Не!

Важното е, че всички отговорни червени другари и другарки се уредиха и уредиха децата си за птоколения напред, а овцете български пак ще ни изберат!

За това положение трябва да благодарим само на Боко Мафиота и финансовия "гений" Дянков!

България е най-застрашена от бедност, поради простотията на народа и! Това с бедността е само резултата. Осъзнайте се!

Каква "простотия на народа" Ви гони? Първо се научете да смятате 1+1, после минете към по-сложни задачки, и ако и в този случай не видите по-смислен резултат, просто се откажете с анализите си и критиките си, като така или иначе не можете да помогнете с нещичко на този "простиъчк и беден" народ.

Няма друго обяснение за положението, в което сме поставени. Икономически, социално, културно. А ти вземи да напреднеш повече с математиката. Стига само с 1+1. Хайде, предстои ти умножение - делене, степенуване - коренуване, логаритмуване - антилогартимуване, диференциране - интегриране, прави и обратни тригонометрични функции и т.н и т.н. Но като ги знам какво? Нищо, защото съм в България и понеже ти знаеш само 1 + 1, намираш това за безплатен труд, даваш повече пари на плочкаджията и така затваряш цикъла за бъдещите поколения.

Как така няма простотия, а този народ е простичък и беден?