България се присъедини към Европейската космическа агенция

България става член на Европейската космическа агенция. Със споразумението учените и бизнеса получават нови възможности за развитие и постижения.

Обратно в новината

Коментари - България се присъедини към Европейската космическа агенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази програма може да е много ценна за нас българите. Единственото условие е да ни осигурят един космически кораб, в който да натоварим всичките ни некадърни, мързеливи и корумпирани политици, разни адвокати, зелени, мургави първобитни хора, платени протестъри и прочие и да ги изпратим извън пределите на слънчевата система.

След 1989 г. номенклатурата, която бе на подчинение на БКП то и червената армия се окичи с големи титли. В космическите изследвания дойдоха хора, свързани с нея, но нямащи нищо общо с изследването на космоса. Тази каста съсипа българските изследвания и сега си мисли, че ще завладее ЕКА, ама влизането ни в ЕКА само ще покаже уродливите и черти. В ЕКА искат работа, а не си търсят управляващи, нито бг. материала са техни хора, та да им дадат проекти с връзки, както правеха руснаците- по партийна линия.

Не се карайте, според сайта им БГ не е член на ESA ( link ) има само "споразумение за сътрудничество". Излиза че от страните в ЕУ, България, Кипър, Малта, Словения, Хървадска и Литва не са членове на ESA. Новината е че министър (космонавт) се се снимал с европейки чиновник след подписване на нещо си, какво е подписал за министъра няма значение, важното е да има космическа новина със снимка. Вероятно ще назначат и чиновник (Ивето) специалис по космически рабори и чужденци (извънземни) да обгрижва сътрудничеството.

Не сме пълноправен член само, т. е ще ни дадат по-малко пари за космически проекти. Ако бе толкова активен по време на мутризацията- сега да не сме на този хал. Ама високотехнологичното те плаши, а? Виж онези с бухалките ти бяха симпатични.

А с крилото Сигурност- било на хранилка в съветския блок, както и с екологичното направление за космос какво ще стане? Те вярно че си сложиха титли наукоподобни, ама титла работа не върши. Ще работят срещу конкуренцията както някога с доноси и мръсотии или ще търсят роби?

Бооойко Борисов - космонавт, космонавт!

на еднопосочен курс до Марс! той и всичко от парламента!

the_name_of_the_game@

Точно така1 :)

Дори американците се кооперират с руснаците в овладяването на космоса. С руската ни връзка направихме двама пилоти космонавти. Това изстреля България в орбитата на космическите нации. Бяхме сред водещите в производство на уреди и храна за космоса. Да, но окаляхме руската пътека...Хайде да видим, дали скоро поне ще стигнем мястото, където някога сме били. Да видим, САЩ или ЕС, ще вземат ли наш пилот за астронавт?

много знаеш, ама нищо не казваш

астронавт-ха,ха. Който иска да се пържи в радиация да ходи. Космоса не са само астронавти и космонавти, бе шофъор.

Ползи от членството няма да извлечем, а ще кажете ли какъв е размерът на членския внос?

Абе хора! Вие българи ли сте бе? Какви българи сте вие? Има ли тук изобщо българи? Думи нямам! Как може да не се радвате на тази новина? Това е историческа дата! Както навремето беше първият космонавт, Георги Какалов, който руснаците набързо прекръстиха на Иванов (защото звучало вулгарно на руски). Само че разликата с тогава е че навремето всичко се пазеше в тайна. И когато излетя, чак тогава го обявиха. Сега със сигурност ще знаем предварително ако се подготвя нов българин който да лети в космоса. Аз, аз, аз просто съм без думи! Всеки нормален човек би се радвал на тази новина. После всеки се чуди защо българинът е толкова зле. Ами ето заради това. Както и да е. Всеки гледа себе си, тези които са добре си мълчат. Тук коментират само нереализирали се неудачници.

И се опитай да вденеш, че това за което плачеш, са неосъществими мечти! В т.н. ЕС и съответните му агенции, на България гледат само като донор, които ще изтискват докато сме живи! Пука му на някой в този юдо-масонски съюз за емоционалните ти пристъпи!

Не, ти си измий твойте очи! Аз виждам отдавна! Донор ли сме били? Ами защо тогава поддържаме самолети, а? Това не е ли донорство? Айде дай тогава да закрием авиокомпаниите, дай да ходим до Виена вече на трена, както бай Ганьо навремето, Алеко Константиновия герой... с дисагите, с мускалчетата, а? Да ги продаваме на глупавите европейци, шот сме хитри ганьовци, а? Ко ши кажеш?

само колко са ти много минусите. Номенклатурата и съветския блок- бившия ще се изядат за ЕКА. Не стига че са некадърни, ами са и завистливи. Като едно време са. Мислят си, че като влезам в ЕКА номенклатурата не е конкурентна и ще окапе. То не се върви само напред с мръсотии, като при руското влияние. А друг да бачка вместо тях.

Ама разбира се Щом ще трябва да се дават пари за НАТО и подобните глупостти сме първи а После защо не Гласуваме ,не Гласуаме защото в Събранието са Ментарджии не зависимо с какво име се наричат . Ама иначе пари няма за нищо нито пари за пенсии , за заплати за Здаравеопазване и т.н

Не се притеснявай за гласуването, сега вече ще го направят задължително та ще гласуваш. Никой няма да те пита дали искаш. Да си припомниш как беше при бай Тошо. Да си припомниш "хубавия" социализЪм. Нали все за социализЪма плачете! Сега ще го видите!

Два лева няма в народната банка,лъже мръсникът преяжда с луканка! Та така и с космоса!!!

и там да даваме пари...

Човек ще рече, че от твоя джоб ги вадят парите буквално. Абе какви хора сте вие бе? Вие хора ли сте? Само един пример ще ти дам. Велкрото, това с което си закопчаваш всякакви там маратонки, якета, дрехи, тази проста и удобна лепенка за многократна употреба е именно космическо изобретение. Да не говоря за още хилядите технологии които биха били невъзможни без космическите програми! Просто в такъв форум няма място за цели научнопопулярни статии. Извадете си главите... да не казвам откъде и прогледнете! Ние имаме уникален шанс да развиваме тези технологии! Това ни се връща многократно! За всеки инвестиран лев може би ще получим 100!!!

Да ще плащам АЗ, с моите данъци! А тези пари от печалбата (ако има такава?) няма да ги получа аз, а някой от приближените на властимащите...

Може би, ама надали!

срещу влизането на България в eka плюят само номенклатурчиците и военното крило, щото бях на подчинение в Москва. Остави ги.

На гол тумбак, чифте пищови! Докарали сме го до космически изследвания и програми! Освен ако ЛукаВски има намерение да изпрати с еднопосочен билет до Марс цялата банда от ГРОБарите на България, събрана в т.н. кабинет Бочко-2(вкл.и собствената си некомпетентна персона).

Браво! Чудесна новина! Няма само на "великия" СССР да разчитаме за космическите технологии! И дано някой ден, в близкото бъдеще да имаме още български космонавти! Този път с помощта на ЕКА, от която сме вече част! Честито!

Голямя победа на България! Извоювахме си правото да плащаме, някоя фирма може някога да спечели! Нашите данъци отиват за тези плащания, а някоя фирма на някой специален човек може и да спечели...

А кой ще праща хората там познайте! .. че от селото на новия ми мъж Камо има още неуредени!

Имали сме сериозни традиции в изследването на космоса. Да, едно време бяхме на шесто място по брой хора изпратени в космоса. Ама злия СССР взе, че се разпадна, а с него и България като държава.

от рашнаците не са истинските постижения на България, а публикациите на българските учени в престижни световни списания. А в началото на 80-те години България получи покана от Александър Хейг, Държавен Секретар на ЩАТИТЕ за съвместни космически изследвания, но след туй се случиха някои неща, за които широката публика не е информирана и досега, странно защо ?

само да прочета дума "рашнаците" и разбирам ,че постинг написан от индивид много далечен от наука, камо че ли от космически изследвания. Американски космонавти, който работят заедно с руснаци в космоса не си позволяват например толкова презрително отношение. Ама чичо от село се докопа до Европа

Само това ни беше кусур! И за какво ни приеха, дано се досещате-ами за каквото и в ЕС, да ни доят и стрижат, без никакви конкретни ползи за нас....

Щом няма келепир не я щем тая Европа. Нали така колега?

Абе, този чичка - Ерик Морел де Весгавер е дошъл да проси пари. Стоплил е, че пари се вземат от беден, а не от богат.

И какво струва на държавицата ни тази изгъзица, скапаняци жалки?

Некадърните ни комплексари се чудят с какво да се издигнат в очите на слепите.Че то освен простотия какво друго остана да изнасяме по света, че и по Вселената. Ако катапултираме жалките екземпляри, упражняващи хобито си на политици, няма да могат да се приземят защото са въздух под налягане. Най вече този, зализания американски ескурзиант.

министър това му е най-същественият договор. Новата година я изкара в краварско с любовницата си на държавни разноски и сега гледа да замаже очите, че е ценен.

Само за космоса сме - най бедната държава

слез на демята. По дай да сравним лева с рублата.

да сравняваме. Какво за колко лева и при каква заплата можеш да си купиш в България и какво за колко рубли и при каква заплата и то редовно изплащана можеш да си купиш в Русия. Хайде отворко.

Да подкрепим програмата БОКО И ПЛЕВНЮ НА МАРС

Всеки има някви агенции за космоса, ама само ние качваме космонавти! Какво прави тази "космическа агенция" ?

humfry

Ще бъдем най-бедните космонавти в Космоса, но със сериозни традиции... в беднотията и пиенето на ракия.

Как бедни бе троле? Не ти ли плащат достатъчно?

Ти чувал ли си за беден космонавт? Аз щото не съм. Не се притеснявай, точно теб няма да вземат за космонавт. А космонавтите, дали ще са руснаци, дали ще са американци, дали ще са българи, заплатите им са горе-долу еднакви. Така е по цял свят. Както и пилотите на самолети. То ако на пилотите заплатите им бяха като твоята, да знаеш нямаше да остане един самолет да хвърчи и летище София щяха да го закрият! Така да знаеш!!!

Членстовото във ЕСА струва пари на българсите данакоплатци. Правилото е, че държавите членки могат да кандидатсват за участие в проекти. И тези проекти не са като да асфалтираш улица. Също така граждани на държавите членки, мога да кандидатсват за работа. Заплата за инженер в ЕСА е от порядъка на 7-8 000 Евро на месец без да се плащат данъци.

Лека нощ другарчета, не се косете, важното е да сме живи и здрави, пък нека ни ....обичат всички, нали сме си дупедавци:-)))

Всички, какво означава...НАТО, ЕС, Русия...или всички заедно!:-))))

Оххххх....кефффффф!

Какво да стягаме куфарите с еднопосочен билет за Марс ли по тоя повод ?

Дано успеем да се преборим за някакви средства и се включим в разни проекти. Струва ми се, обаче, че по старата и изпитана схема за кражба от еврофондовете ще заминат и тази пари.

Тези наши малоумни политици не разбраха, че една силна и богата държава може да си позволи и да мисли за космоса, а бедняци като нас тепърва мислят как да изхранват семействата си камоли за космос да мислят!!!

Като мислиш като бедняк, си бедняк. Затова сме така, щото не си вярваме. Ама ти няма да ме разбереш

Да бе да, вервай си, че не си...ама другите не ги мисли за по тъпи от теб!

добре че ми каза

Асфалта свърши, яжте ми сега космическия вакум

Президента ни е извънземен, премиера- космонавт-каратист все тая, доктор на науките. Косомоса е наш дом.

СМЕШНИЦИ, някои хора няма какво да ядат, а те за космос ми мислят!

Космоса ще е техен, когато се преселят там...амин!

Това е един шанс, но да видим дали номенклатурата пак ще вземе властта или ще се даде тласък на живеца, който 25 години го убиваха. Много се радвам, на международната сцена трудно се пробива с мрежа от връзки и доноси.

ако всяка седмица е като тази номенклатурата няма никакъв шанс но скоро ще ми се изчерпат идеите хихихи

на печелившия наградата най лек трол му обещавам еднопосочен билет за марс организирано е надпяване с марсианските тролчета

милите, сега да ги видим великите от руската школа! Ха-ха.

dirddd@

Браво на нашите политици! Пожелавам им да построят ракета, да се набутат всички в нея, да се изстрелят в космоса и никога да не се връщат. Амин.

Изтървахме Южен поток, но пък вече сме в космоса. Браво на нас!

Всички се натискат за нещо съвместно с руснаците даже и американците им предлагат нова съвместна космическа станция и полет до Марс. А ние подписваме с тези които не са изтреляли и един косм. кораб с човек на борда.

Дай боже след това 240 депутати заедно с кликата си кукловоди да се качат на следващата совалка и да заминат с еднопосочен билет някъде по далеч в дълбокия космос!!!

Чудесна новина. Дай Боже тези 12млрда. да не ги откраднат.

Ей тоя Лукарски и от Космос ли отбира, ега ти противния тип, отврат.....

Голем праз...Друга работа за вас глупаци няма ли , та ни занимавате с космоса...олигофрени! Цялата Мара втасала, та и космоса!

Хайдеее..., по още една пътека ще ни одрусат! Те ни приемат заради членският внос, вие да не мислите че нещо ще зависи от нас!? :))))

Волен като седне на ракетата на Местан и излита в орбита.

НароденСъд 2

:D

Машала

ВРЕМЕ БЕШЕ .... БЪЛГАРИЯ Е ПЪРВА КОСМИЧЕСКА СИЛА ... НАД 6000 РАКЕТИ АРИАНА РАЗПОЛОЖИХА ХОДЖОНАВТИТЕ ПО БЪЛГАРИЯ .... ОТ ТУК И ЛОЗУНГА НА ВМОРО (Вътрешна македоно-одринска революционна организация) "ВСЯКА ДЖАМИЯ РАКЕТА , ВСЕКИ ХОДЖА АСТРОНАВТ"

Бай Ганю в космоса.

Европейската космическа програма е кьорфишек. Защото такава програма няма. Ако има нещо, то е някакъв придатък на руската или американската такава. Доколкото американската космическа програма не е производство на Колумбия Пикчърс. С други думи, както ще взимаме руски газ през втора-трета ръка, така ще участваме в руска космическа програма през втора-трета ръка. Всичко това го дължим на нашите далновидни и "независими" политици. А беше време, когато действахме без посредници и затова имахме двама космонавти. Сега докато ни дойде реда на последното място в ЕС и вече няма да има българи на тази земя.

слабо си информиран за съжаление:)

Европейска програма има виж за руска в бъдеще не съм сигурен. Нали Путин ще гради някаква сибирско-православна анти западна и антиматериалистична култура. Та както са тръгнали май-скоро денгите съвсем ще свършат.