Топим се заради най-висока в ЕС смъртност и ниска раждаемост

Населението в България намалява, смъртността е най-високата, а раждаемостта е сред най-ниските в ЕС, сочи европейската статистика.

Обратно в новината

Коментари - Топим се заради най-висока в ЕС смъртност и ниска раждаемост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

български принцип на псевдодемокрацията-там където всички са виновни виновници естествено няма!

Какви 65000 раждания ?! Та от тях дали има и 25% родени българчета ! Циганките раждат всяка година до отказ ! Разбирай докато и изсъхне носилото ! След 20 години по улиците ще се разхождат само мангали ! Процеса отдавна е излезнал от контрол и нищо не може да го спре !

Лъжата и манипулацията е още в заглавието, браво на редакторите! Истината е, че имаме най-високата смъртност в света - 15/1000 и най-ниската раждаемост в ЕС. Сега -оне се надявам на всички да стане ясно, че така, както Борисов и Цветанов са изтребили българите, никой башибозук или османлия, или византиец или какъвто и да било друг не ги е изтребил! А вицепремиера за демографския проблем - Валери Оградата ще разчитаме да ни оправи. ;)

Направо си дойде време да се обяви конкурс за ново име на държавата, защото не е редно да е България с няколко хиляди българи , а пък и новото мнозинство от населението сигурно ще иска нещо "по-така" ...

ВИНОВНИ СА ДРУГИТЕ, НО НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО МАЛЦИНСТВАТА: АБЕ ЦЯЛАТА СРЕДНА АЗИЯ, КАКТО И ДАЛЕЧНИЯТ ЗАПАД И ИЗТОК, С ЕДНА ДУМА ВСИЧКИИИИИ

Ами не знам, когато руснаците бяха тука сайбии населението се увеличи от 44-та до 89-та с 2 милиона. А като дойдоха западняците да командват и се смалихме с 1.9 милиона. И за какво са ни техните "ценности" и "пазарна икономика" като измираме ?

Българският бизнес дълго време не искаше да признае голямото изоставане на реалната заплата от ПТ. Продължаваме да бъдем страната с най-несправедливо заплащане на труда в ЕС с оглед на достигнатото ниво на ПТ, на БВП на човек. В годините на прехода е наложен такъв модел на първично разпредение на националния доход между капитала и труда, при който в България за единица съпоставима ПТ, за единица съпоставим резултат се заплащата почти 2 пъти по-малко, отколкото средно в Еврозоната. Удивидително е как в съпротивата срещу каквито и да е усилия за постигане на по-голяма социална справедливост и по-конкретно за по-справедливо заплащане на труда при достигната национална производителност, водещи фактори на работодателски организации направо си служат с неистини с неверни данни. Например, изпълнителният председател на БСК се опитва да докаже, че заплащането на труда у нас съответства на създавания в България БВП на глава от населението, който бил само около 1/5 от средния за ЕС (2014 г.). Пълна неистина според Евростат този показател за България е 46 % (по ППС всякакви други сравнения са некоректни). По подобен начин се подхожда и от председателя на АИКБ в дискусията за ПТ и работните заплати. Според него излиза, че към 2013 г. ПТ в България е била едва 15 % от средната за ЕС. За тези хора няма статистика. Според Евростат във въпросната година страната има 43% от средната за ЕС ПТ. Това са случаи на очевидна манипулация. Очертаната по-горе картина на несправедливо и драстично орязване на заплащането на труда, спрямо икономическия растеж определя България като страната в ЕС с най-ниска социализация на резултатите от икономическото развитие. Бащата на германското икономическо чудо и един от архитектите на социалната пазарна икономика, Лудвидг Ерхард, разглеждаше като едно от важните условия за успешното развитие на страната социализацията на прогреса и печалбата работниците и служителите трябва да получават изцяло своята част от повишаващата се производителност.

Да не говорим, че който премине раждаемостта, порастне и вземе да се оглежда как вървят нещата в земния ни рай, си бие камшика и повече не се връща (освен ако е от оня етнос, дето е превърнал раждаемостта в бизнес и си живее със социалните).

Много важно, че се топим, ще си внесем насление отвън. От Молдова, Украйна, Армения и Грузия ще дойдат с удоволствие в България. Е, малко по-тъмни ще станем и носовете ни ще са по-големи, но какво от това? На брой пак ще го докараме, а за другото си има козметика и естетическа хирургия.

Високата смъртност и ниската раждаемост са следствие! Причината е друга ;)

Да но ще похарчим милиони за европредседателството.Да се покажим колко сме най.Само дето сме най корумпирани и най бедни,но това не важи за нашите крадци горе.Те са си уредили живота само и единствено с кражби и далавери.Закон тях не ги лови.27г.няма съдебна система в България.Пак живна строителството на кооперации ,от къде толкова пари?Естествено от КТБ.Кой ще си засели там,като тук бъдеще няма.

При Тодор Живков произвеждахме компютри и електроника, сега-само проститутки и роби за западните страни.Даже доматите и краставиците ги внасяме.Пък вие продължавайте да ми хвалите демокрацията, свободата на словото(хаха, това е най-смешното)и ЕС.

5.през 1989 г.,когато скачахте на площадите като маймуни,не дойде никаква демокрация, а управлението на страната беше предадено на чужди антибългарски сили 6. и още , и още---умните българи ще се сетят сами

Пак са ви виновни комунистите. Да ви кажа някои неща: 1.комунисти отдавана няма 2.комунизъм никога не е имало 3.преди преврата през 1989 г, когато Тодор Живков падна от власт, властта бе взета от най-крадливата фракция в тогавашното БКП-знаете имената им, да не ги казвам 4.тогава(да го наречем условно социализъм) имаше държава, сега има колония крадци(не само политици)и слуги на чужди държави

бългаското население може да се топи,но затова ние българите имаме наи много партии(бсп,герб,обединени патриоти,дпс,дост и така нататък).политици,доценти,полицаи и мошенници на глава на човек!

Грешите.Топим се защото младите хора напускат България и раждат децата си където отидат.В България остават пенсионери и застаряващото поколение които няма да раждат българчета.Ви циганите те се множат.

хахаха , каква раждаемост. Българите драстично намаляват, след края на управлението на тези малоумници ,ако останат тук там бели хора, живи и нормални ще е цяло чудо.

За да се преборим трябва да има поне по една "малка булка" за всеки. Превилегии за всеки - а не само за циганите.

Добриутро!

важно да се знае че населението на Българиа е 7,1 милиона с българите в чужбина, а те са 2 милиона, тогава населението е 5,1 милиона.от тях са 2,5 милина пинсионера и 1 милиона цигани и 1 милион турци и какво излиза,има ,5 милиона работещи българи

.... 7,1 млн. българи има само ЗАЕДНО с около 1 млн. МЪРТВИ ДУШИ и във фалшивата СТЪКМИСТИКА- за повече ДАЛАВЕРА ....и администрация.

Как пък нямате една вярна цифра. И на кого е нужна тази манипулация ? Как ще помогне за решаването на проблема ? Българските граждани са 7.1 милиона. 2 милиона са етническите българи в чужбина. От всички емигрантски вълни, още от 20-те години и наследниците им. >тогава населението е 5,1 милиона Населението си е 7.1 милиона >от тях са 2,5 милина пинсионера да, 2.5 милиона са пенсионерите >1 милиона цигани Циганите са 470 хиляди. Скоро не са станали 1 милион, при този недоимък и антисанитария. Имат ужасяваща смъртност. > и 1 милион турци Туците са 800 хиляди >и какво излиза,има ,5 милиона работещи българи Работещите българи са 3.05 милиона

българските мъже са злодеи на 70 процента -затова се топим -отделно липсата на справедливост правосъдие и нормален живот отделно цитаните и ниските заплати...-коя е луда да ражда от идиот без пари и със заплаха по улиците!!!

Раждай от циганин или от турчин , щом не ти харесват българите ! Има и алтернатива , афганистанци , пакистанци ,сирийци , африканци и т. н. Ама си купи един пингвински костюм ! Ще ти дотрябва !

ами то и ку.р.вите не се търсят много като потенциални съпруги в последно време

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

2009-2013 -Бойковизъм 2014 -2017 Развит Бойковизъм 2017 Бойкомунизъм-УБИЙ МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ

чичко сорос и платената от него политическа шайка

Как Сорос ше ти е виновен бре! Сорос ли дойде на крака да ви избива и да ви ликвидира? Вие сами се цанихте са мръсните грантовски пари от европата дето ви се отпускат за продажничество и за геноцид над собствения ви нарот! какво се правите на улави куманягите, дето избихте народеца! ПОД СПИСЪК ЩЕ ВИ ИЗБИВАМЕ, МРЪСНИ КОПЕЛЕТА ГЕНОЦИДНИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА! ДАНО ЦИГАНИТЕ ВИ ИЗТРЕПЪТ, ИЗНАСИЛЪТ ВИ ПОДРЕД И ВИ СМАЧКАТ КАТО ГНИДИ, МРЪСНИ КУМАНЯГИ УБИЙЦИ НА НАРОДА!

симо

Тъпанаркоооо,ТОЙ те подкокороса!!!!!Убеди те,защото ТИ нямаш грам мозък..За акъл , да не говорим.

Roxy, полека бе, ще получиш инфаркт. Кво ще правиме без тебе? Няма да е весело.

bg_knight

Трябва да благодарим на нашите "политици"...които създавайки и толерирайки мутрите,фалита на банковата система,разрухата на селското стопанство,бруталната приватизация и липсата на съдебна система..изгониха тези,които трябваше да останат...а останах тези,които трябваше да се махнат...

Нема ни един от 'политиците' , който да не е куманяга! бивш, настоящ или междинен, сите са куманяги! какво се правите на улави куманягите, дето избихте народеца! ПОД СПИСЪК ЩЕ ВИ ИЗБИВАМЕ, МРЪСНИ КОПЕЛЕТА ГЕНОЦИДНИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА! ДАНО ЦИГАНИТЕ ВИ ИЗТРЕПЪТ, ИЗНАСИЛЪТ ВИ ПОДРЕД И ВИ СМАЧКАТ КАТО ГНИДИ, МРЪСНИ КУМАНЯГИ УБИЙЦИ НА НАРОДА!

bg_knight

Roxana,не знам защо е тази реплика към мен...но никога не съм бил комунист;))

За съжаление такава е картината и изглежда е необратима. Местното население на ЕС практически застарява и бързо намалява, немислимо е Старият континент да просъществува без нас мигрантите, именно ние поддържаме висок ръст в развитите европейски икономики, с милиони сме на запад и помагаме на Европа да поддържа нормални темпове в развитието си, та само турците в ЕС са повече от българите, за араби, негри, индийци и пакистанци въобще да не говорим, в много места те преобладават над местното население, но същевременно са най важният фактор в ускореното европейско развитие.

Не виждам отрицателен прираст къде го видяхте бе ?:) Виж братята СИГАНИН ни отмятат в това ни задължение!

Никой не заслужава и не иска да живее в държава като нашата. На края ще останат само тези които политиците толерират, циганите.

......ще храни и едните и другите,когато измрат БЪЛГАРИТЕ?

А други европейски държави не се топят така ли? Ооох милите те. Дирници, стига сте всявали фатализъм. Цяла Европа е в хватката на исляма, Западна Европа е потъмняла от негра и арабухи и на западнярите също не им се пише никак ама никак светло бъдеще. Тук не говоря даже за тяхната масова деградация, която искат да наложат и тук - хомосексуализъм, наркомания, безбрачие, консуматорство, хедонизъм и прочее и прочее белези на "цивилизацията" или по-точно на нейния упадък. Европа ще свърши както Римската империя някога, защото така е логично, така е закономерно и така е справедливо да свърши. Тъй че каквото е до всичките турци такова и до гол Хасан.

НЕ ГЛЕДАЙ В ЧУЖДАТА ПАНИЦА, А В СВОЯТА! Твоята паница е празна! Кфо те грее че некой друк бил зле. Хич даже не са зле, защото Германия има мноо по-висок процент опазено младо и способно и добре образовано население!

Да да и сама не си вярваш като ги пишеш тия измишльотини. Затова ли търсят роби да им бачкат? От Германия имам преки наблюдения имам най-близки роднини, които са се установили там от десетилетия. И много приятели. Немците са си силно застаряваща нация. Пишеш глупости.

Топим се заради гей-културата в ЕС.

висока смъртност. Висока е от смъртността на циганите, защото те раждат само за облаги, не си гледат децата, та те главно мрат.

друго си е да стрелят на месо и пиле да не може да прехвъкне през границата, ама тогава как ще крадем еврофондове, та по-добре да няма народ, но ние комунистите да сме богати

така и трябва да бъде, прост народ не заслужава да живее, ще останат само комунисти и цигани

И скудоумци като тебе!

В следващите десетилетия ще измираме все по-многобройните набори от социализма. Говорим за набори по 120 и 140 хиляди човека даже. С тези набори населението стана 9 000 000, но дойдоха крадипишмандемократите и 2 милиона им избягаха директно. ТАка статистиката става жестока на проценти. Е спокойно - след 80 години ще улмират по 60 000 само. Гледайте раждаемостта, ама в т.ч. и по етниси. Гледайте да не бягат младите в чужбина. То между другото пак опряхме до основния въпрос - ДОХОДИТЕ. Десницата не признава този въпрос обаче.

То нема десница в балхар бре! Къде виде десница? Коя партия е десна, куманягите не дават на никой да е десен, веднага следват обвинения в анти-семитизъм и фашизъм?????? Ко се правите, че сте саму куманяги и че не пускате биберона с фондовете? Кого лъжете, като сичките ви знаем сеира и далаверите, и поименно ви знаем? СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДЕЦА!

ЕС се управлява масово от десница. ЕНП - дето се вика. Е много ви здраве от ЕНП - разбирай го като пази си здравето. От ЕНП и от неолиберализма. Неолиберализъм - заеми, харчене, кариеризъм и алчност - друго не виждам аз като ценности. Естествено децата не са приоритет. Празни са в цяла Европа училищата, а ако има ученици са черни, жълти, роми, избягали от бедния изток българи, румънци, руснаци и т.н. Например един студент ми се оплака, че кьорав бял няма да учи за инженер в Холандия - само цветнокожи. Белите виж нещо мениджмънт, нещо по-тънко, познато и у нас - учи за директор. Хахахахха. Е те това е ЕС. Чакайте 5 години - тогава смъртността ще стане не 107, а над 120 хиляди на година у нас. Не съм песимист. Просто естествения ход на живота е такъв - иде реда и на големите следвоенни набори. То за там ред няма, ама има поредност и природни закони.

ЕС се управлева от лефтисти, ака куманиЗти - Дверкел е бивша комспомолска секлецарка, която точно така е влязла в политиката - през куманиЗката партия на Източна германия. Точно лефтистите/куманягите си я издигнаха и ощеси гласуват за нея. Макрон е всеизвестен лефтист. Безсмислено е куманягите да отирчет, че са куманяги - ние не сме будали. Гърция СИРИЗА е лява, Италия се управлева от леви. Цел Брюксел е масивно организиран в леви партии, които централно биват ръководени познайте от кого - СтаниШеф и Шулц. Какво се правите на ударени? съсипахте Европа, вкарахте мигранти, дето са куманягите там се управлева с тоталитаризъм - ние ви знаеме и масрафа и подхода, какво се правите на утрепани. КУМАНЯГА МУ КАЖИ И ПОВЕКЕ НЕ ГО ОБИЖДАЙ! Какво се мимикрирате, както заемате пози, какво се криете, че сте куманяги и че действате като шумкари и мафиоти срещу всички нормални граждани. какво се водите пропагандата и набеждавате десни партии, като ликвидирахте сека десна паретия, нема в момента десна партия за пофтенка. Сички знаеме кой ликвидира десните партии и кой реве че секо десно е фашизъм, като не е тека. Толко ви е страх, че чичко Хитлер ше се дигне от гроба и пак ше ви погне, та секо десно ви се превижда да е фашизъм. Дай боже повеке фашизъм, че ако чекаме на вас за десно, нема и да дочекаме.

Либерализъм си е баш куманизам. Кражби, далавери, вкарване на мигранти, цоциална справедливост. Сички ви познаваме методите и пхватите, кого лъжете?

Напротив - социализъм е икономика основана на промишленост, селско стопанство и борба за ефективен растеж. Родния мутрокапитализъм е пазарна икономика без пазар и без капитализъм. Капитала - това е политическата воля на управляващите да се случи нещо, да се окрадат едни фондове, да се спечелят едни поръчки. Пазар - няма такова животно. Реален пазар на труда има може би само в няколко града. Няма никакъв фондов пазар, а пазара на стоки и услуги е манипулиран от властта и от мутрите и от законите в ЕС. Отделно пазар без доходи не е пазар. Падна социализма и капитализма се увълчи. Ей тоя увълчен капитализъм - безскруполен, свръхедър, наднационален е.а ги.а на ЕС. Отделно няма ни ценности, ни морал. А социализма ги насаждаше със сила - може да не ги е емало, но поне се опитваха да ги налагат. Сега се налага сам мутризна. Резултата е видим - пълен колапс в европейската цоивилизация. Така изчезват цивилизациите. Виждаме го в нашето съвремие.

И на тия народ не им трябва.

Заради тази неовладяна и засилваща се КОЛОСАЛНА смъртност 15 / 1000 - трябва да има осъдени правителства. Не е възможно това в Европа !!! през 21 век !!!

15 на 1000 означава средна възраст към 70 години. Няма как хората да спрат да умират. Отделно имаме болести - рак , сърдечни също катастрофи. Не знам кое е притеснително в смъртност 15 на 1000. Притеснителна е раждаемостта.

66 години средно. НОРМАЛНО ЛИ Е? Сравнено с 82 при немците, испанците, исландците, гърците и цяла европа 80 г., а бившия соц лагер 75 - къде си бе Алоооо.

Всичко тава няма значение. Сега най-важното е да се събори паметника 1300 г. България, за да не си спомнят бъдещите поколения времето, когато в България са живели почти 9000000 души на средно европейско равнище. Това повече няма да се повтори. Западните политици и учени са изчислили, че територията на България може да изхрани 3500000 жители.

Аве, мозък, не те знам на колко си години, но още през 70-те, когато бях в гимназията, прирастът на населението в НРБ се дължеше ЕДИНСТВЕНО на циганите и турците! Никой мой съученик не беше в семество с три деца. Повечето имаха по един брат или сестра, а останалите бяха по едно дете в семейство. Говоря ти за младежи на възраст над 14 годишна възраст, което силно намалява вероятността да се сдобият с ново братче или сестриче! Айде като сте толкова натопорчени на тема социалистическо минало, вземете да се замислите колко от вас познават семейство българи с три деца от онова време?! За повече от три изобщо не искам да говоря. Там статистиката е сигурно 1:1,000,000.

Никога не сме били 9 милиона по простата причина, че в тая цифра влизат и българските турци, цигани, и другите малцинства. Ма като зяпнете това куманягите, и не се чудвате какви ги прещите! Само българските турци още по онова време бяха изчислявани на около милион, като около половин милион от тях се опитаха да мигрират в Турция около Възродителния процес (доста от тях после се върнаха). както и да го сметаш, дай около 1 милион на руците, дай още един милион на циганите, и гледай какво остава да са бъдгари, извади оттам другите малцинства също, като руснаци, сърби, гърци, арменци, попаднали някакси на територията, и гледай сеир с цифрите. И после след 1990 като беха отворени границите, хората масово се юрнаха да бегат от куманизма, защо ли? Куманяги, правите впечатление на улави, и неадекватни, толкова ли не сте научени да работите с цифри? ма то пропагандата и конгресите ви отучиха да мислите! папагали, повтаренето на заучени клишета нема как да промени историческите факти, а фактите са, че балХар НИКОГА! НЕ Е БИЛА 9 МЕЛИОНА! ЕЛЕ ПА ПОД КУМАНИЗМА! Баш куманизма размножи циганите, които по време на Царство България са били около 15 хиляди и са били водени в отделен списък, не като граждани на Царството! Каманяги, как ше обесните, че баш по време на куманизкото управление, направихте от циганите 1 мелион, а може и повече, и не смеете дори да направите техното преброяване, за да не стане ясно размера на престъплението ви срещу българския народ??????

Ти неграмотна ли си, или си мислиш, че така си по-интересна? Езикът на простащината не те прави нищо повече от обикновен простак, ако не знаеш. Първо прочети някоя книжка, научи правописа, па чак тогава давай наставления на останалите...

По какво ще разберем драсканиците на троловете? Независимо от темата, те винаги говорят за/против комунистите или за/против капиталистите! Драсканиците им никога не ви карат да се замислите над същността на проблема и възможното решение, а ви карат да се отегчите и да натиснете върху следващата тема.

Троловете никога не коментират факти, а използват мръсни хватки като примерно лични нападки или броене на тайпоси, за отвличане на вниманието. Който си пирказва по темата не е трол.

нема лашкачи у нашенско! тава е трагедията! има само биячи! само бият хубавите ни и добри български женички... има и изключения де, но болшинството са страхливи мишки! тава е бг мажа. съжалявам бг женичките... немат много избор! и за тва бегат при чужденците...

ТОва, че българите, освен че са най-бедни, се и топят с бързи темпове, го знаят всички, но на кой му пука. Най-малко на управляващите.

Ти к'во искаш - да дойда да ти правя деца ли?! Стига сте ходили по курви и сте купували джипове, ами си налягайте парцалите и правете деца!

За сметка на това обаче държавата отглежда много добре циганите и след 50-100 години българите ще са само по света, но не и у нас.

СЕ ТРЪШКАХТЕ!"ЛОЗЕТО НЕ ИСКА МОЛИТВА,А МОТИКА"!!!НЕ НАЛИВАЙТЕ ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА САТАНАТА,НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ КАТО СТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СТРЕСИРАНИ И УГРИЖЕНИ/КОЕТО Е НЕГОВАТА ЦЕЛ/,ВИЕ ГО ЗАХРАНВАТЕ С ВАШАТА ЕНЕРГИЯ?!МЕДИИТЕ,КОИТО ВКУПОМ СА НЕГОВИ СЛУГИ,ТОВА И ПРАВЯТ-СТРЕСИРАТ ВИ НЕПРЕСТАННО! ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА,ВЯРВАЙТЕ!!!

С българските безпрецедентно високи заплати в ЕС и ниска безработица се чудя как може да се "топим", може би защото ни стопиха сланините. В тази чудесна бизнес среда за дребния и среден бизнес, стабилна законодателна, съдебна и изпълнителна власт не е нормално да се "топим". Целият държавен апарат и социално ориентираните работодатели правят всичко възможно за демографското развитие в страната, но тези проклети презервативи и многото последователи на поредицата "Бързи и яростни" просто не дават шанс да се наплодим в голям мащаб. Високият стандарт на българите, позволяващ им да купуват твърде много луксозни стоки като цигари,които увреждат сперматозоида, скъпи противозачатъчни, марков алкохол, скъпи бързи коли и непрестанни пътувания на екзотични дестинации не позволяват концентрирано разплодяване в конкретна географска точка. Обяснението е просто, българите живеят твърде разточителен и безгрижен живот. Решението на демографския проблем е в намаляване на заетостта, намаляване на заплати, вдигане на лихви по заеми, намаляване правата на трудещите се в държавния сектор и частния бизнес, промяна в законодателството и въвеждане на "данък ерген", "данък безплодие" и "данък нежелание за родителство". Също така трябва да проучим по-добре ромският модел на демографско развитие, като се отпуснат милиони левове на експерти и да го въведем в национален план. Да правиш "цигански работи" не винаги е лошо нещо, понякога е път към прогреса!

7 млн. сме по ЕГН, в действителност доста по малко.

Топим се заради геноцида на българските политици спрямо българския народ! Ето заради това се "топим" - всичко друго са празни приказки и полулизъм!

Това трябва да се напише с главни букви , белким го прочетат тези , които гонят българите по чужбина . В една сигурна държава , където има ред и закони , никой не бяга . Виновниците се знаят от 1989 година . Всички партии , водещи борба за надмощие и пари .

Хорта и преди 1989 искаха да избягат, но ги стреляха на браздата!!! За състоянието на България след 1944 са виновни СССР и местните им подлоги тук - БКП, сега БСП!!!!!

Преди 1989 година нацията ни беше "плодовита" - дори бяхме стигнали девет милиона население.

Всъщност намаляването на брой деца в семейство започва още по комунистическо време. Най-вече заради пропагандата всички майки да работят. Когато майките работят на пълен работен ден, нямат време за повече от 1-2 деца. През ш0те и 70-те години вече е имало много аборти на 2ро и 3то дете. Е, пак е било по-добре от сега, но определено не е имало прираст.

Не високата смъртност и ниската раждаемост са причината да се топим. Това е само следствие от истинските причини...бедност, безработица, беззаконие, фактът, че толкова българи предпочетоха чужбина и общо взето абсолютната безперспективност на държавата...

Аз пиша, напомням и повтарям от 100 години за ИДВАЩАТА ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА В БЪЛГАРИЯ, резултат от ГЕНОЦИДА срещу българския народ след КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ 1944 - 1989 г., тоест ПОЛОВИНВЕКОВНОТО РУСКО РОБСТВО в България. И рано или къано това така ще влезе в ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ, в учебниците по ИСТИНСКА Българска история за този период!

По времето на комунистическо робство популацията в България достигна девет милиона , а след като минахме под евроатлантическо българите изчезват от тази територия с космическа скорост.

бАЛхАР никога! НЕ Е ИМАЛА 9 МИЛИОНА БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ! Саму турците са 1 мелион, и още мелион и полвина цигани, и 3 мелиона пенсионери, и сами си пребройте какво остана да е активно балХар налесение! какво се правите на улави куманягите, дето избихте народеца! ПОД СПИСЪК ЩЕ ВИ ИЗБИВАМЕ, МРЪСНИ КОПЕЛЕТА ГЕНОЦИДНИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

Топим се, защото бг народ се премества от Бг на други места по света и в Бг ще останат само ...