”Хюмън райтс уоч”: България гони със сила бежанци (снимки)

"Хюмън райтс уоч" обвини България, че пречи на бежанци да влязат в страната, да подадат молби за международна закрила, както и че има групово връщане със сила.

Обратно в новината

Коментари - ”Хюмън райтс уоч”: България гони със сила бежанци (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"България е обвинена в систематични и целенасочени действия срещу бежанците." ИНТЕРЕСНО ЧЕ ГЪРЦИЯ ПОСТРОИ СТЕНА ЗА ДА НЯМА "БЕЖАНЦИ"-И НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА. А БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА В КОЯТО КОЙТО ПОЖЕЛАЕ МОЖЕ ДА Я ОПЛЮВА . РОБСКАТА ПСИХИКА Е КУЛТИВИРАНА: 1/ 200 год.ГРЪЦКО "ПРИСЪСТВИЕ" 2/ 500 год.ТУРСКО "ПРИСЪСТВИЕ" 3/4Поне 43 год.РУСКО "ПРИСЪСТВИЕ" 4/ПРАВЕТЕ СМЕТКА С КАКВА ПСИХИКА Е НАСЕЛЕНИЕТО СЛЕД ПОНЕ ТОЛКОВА "ПРИСЪСТВИЯ". 5/ Хюмън райтс уоч ЗНАЕ С КАКЪВ "МАТЕРИАЛ"СИ ИМА РАБОТА-ПОДАТЛИВ,ПОКОРЕН,СПАСЯВАЩ СЕ ПОЕДИНИЧНО И С МНОГО КОРУМПИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ 6/ Хюмън райтс уоч ДРУГАДЕ ЩЯХА ДА ГО ИЗРИТАТ-ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИ Б.Г.ЦИГАНИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ

RedHat

Само да ми падне някой от тея боклуци от Х.Р.У., случайно дори да разбера че работи за тях, не зависимо какъв, дори българин, ще го потроша то бой дори на улицата, със нечовешка жекстокост!Няма да има прошка. Призовавам всички нормални българи, ако разберете че някой, който работи за тях, го докладвайте на ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА НА БЕЖАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ --- Г-Н Чирпанлиев!!!! Той вече има опит с това и ще ги държи из късо, да не мамят и манипилират фактите, както досега и в конкретния случай!

RedHat

Винаги когато нашите момчета, които и да са те защитават националните интереси и просто си вършат работата както трябва, отвън, от някакви НПО-та се надига някакъв вой и получваме критики и други такива изфабрикувани доклади, които са разбира се в наш ущърб! Даа, много ги е яд тези помияри изфабрикували този сценарий, които си мислеха,че така лесно просто тук ще вкарат фундаментални резняци, под прикритието на "бежанци"!Ама нещо номера не мина май,а? Афанистанци, палестинци,апкистанци, алжирци, мароканци, а уж говорим за бежанци на сирийски граждани.Следващия път ги бийте по яко, да не си помислят да минават от тук изобщо! Критикуват ли ни, значи си вършим работата и се защитаваме добре независмо на кой фронт. Хвалят ли ни, значи сме се насрали или сме си продали пак интереса! СМРТ НА СИТЕ БЛГАРСКИ ДУШМАНИ!!!!!

пише се mafioso....

природата не тарпи вакуум. има ли преселение на хора от едма теритотия в друга, други народни маси балансират положението нормално е...

Тези т.нар. неправителствени и международни организации са под крилото на Сорос и подобните нему. Плаща им се, за да чернят и злословят. А тъй като съм завършила арабистика и съм имала вземане даване с араби, знам много добре, как умеят (не всички) да се тръшкат, да лъжат, да те гледат в очите и досущ като нашите цигани да измислят такива неща, от които косата ти може да настръхне. Така че, твърдението на полицията ни, че тези "хуманисти" са накарали група бежанци да се натръшкат в недовършена сграда без прозорци и врати и да реват, че са ги настанили там, за мен е наистина фалшификат. И то в момент, когато вече са ги местили от палатките в готова сграда. Смятам, че и приказките за побоища са силно преувеличени.И още нещо: чух по радиото, че са предлагали на бежанки със статут да работят като шивачки, както и друга работа. Но...не би! Като нашите мургави братя и те отказали, предпочитайки да се получават помощи, докато някак се докопат до богатите страни. Да, ама не! Оттам ги връщат най-безцеремонно. А за нас остава да си делим оскъдния залък с мързеливци. Освен това ни чакат санкции заради това, че не искаме да продаваме земята си на когото и да било, т.е. в закона е казано, че съответният купувач трябва да е живял поне пет години в България. Е, на нас пак ни показаха .... А не смеят да закачат Унгария за същото! Правете си изводите!

е и? Като са толкова по-добри от нас, те да ги приемат. Използват ни само като евтина работна ръка. Един професор на запад взема смешна сума в сравнение с техните професори. Евтина работна ръка сме за тях, затова всеки да си гледа неговата държава. А разни Орешарски и Станишковци нямат място в една благоденстваща България.

цялата политическа класа досега не се справи нито с бедността, нито с прираста, нито с икономиката. Просто тези хора получиха двойки, сега да си ходят и да не се натискат да паразитират още върху държавата. И без тях хората живеят зле, а държава никога нямаше.

Абе Хюмън да сме отишли ние в твоята държава,ако имаш такава и да ти командваме да си отвориш държавата за всякакъв боклук? И не знам,защо МВР се плаши-те са да бранят България- значи Турция била опасна за тая бежанска сюрия и те идват в гостоприемна България!!! Ние,които сме градили тая държава,мизерстваме,а момата Мая Ке я продава на ...??? Ако още година ни управляват БСП и ДПС ще сме вече не само Булгаристан,а и ще сме само географско понятия-България! Вижте колко са нахални тия "бежанци"- идват на готово и искат ние да ги издържаме,конфорт,бани,хубава храна?!? Абе къде българи са посрещани така!?? Мием чинии,чистим клозети,докато се намери нещо по-добро! На изборите да се освободим от БСП,ДПС и КРЕСЛЬОТО Бареков, да ги няма иначе България няма да я има!Внимавайте- на изборите!!Мая командва-до кога ще го допускаме?

герб=дпс какво си мислите

Мислиме си че изобщо не е вярно. Освен това си мислиме че си тъп атакист или социалист, защото БСП=Атака

американците превърнаха сирийците в чужденци, а сега плащат на някаква си организация да ни обвинят в нечовешки отношения (което не е вярно!). Америка, свършете си работата до край - приберете у вас бежанците, те са ваше творение! Не прехвърляйте га дната част от работата на други (а най-лесно на България!). Няма вечни империи - и вашият край се вижда, колкото и да си заравяте главата в пясъка!

Имам чувството, че България е "кварталния идиот" и на Европа, и на САЩ. Де що някой има да избива комплекси или да симулира дейност и мнение - ходи та наплюе, пребие и нае.е кварталния идиот, защото той е глухоням и неориентиран, и няма на никого да се оплаче... Другите може да правят и 1000 пъти по-големи зулуми, ама те са цвете, освен това обличат всичко в хубави думички и аргументирана целесъобразност и всичко става някак си... културно и приемливо...

Точно така е. Защо не критикуват Гърция, която зорко пази границата си с Турция и не допуска "пиле да прехвръкне"?

тази антибългарска и просташка организация -ВЪН от страната ни,такива мошеници са зловредни и тенденциозни.

Но гонят европейските граждани -румънски и български цигани -почти във всички европейски страни. Защо тогава не се чува глсът на тъзи или друга подобна организация. А Гърция направи защитна стена и там повече не могат да минават-та за това заобикалят през нас.И за това мълчат. ГОВОРЯТ ПОНЕЖЕ СА НАМЕРИЛИ НАРОД ОТ "ПУТЬОВЦИ" И ВСИЧКО МИНАВА .

Щото нема МАНА (пари) - затова не се чува! Тези измислени организацийки с гръмки именца и няколко души персонал им се плаща САМО ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ! Затова за едно нещо грачат, а за друго, 100 пъти по-голямои нещо си мълчат... Дреме им тях за "хюмън райтс"... Би трябвало да се прекръстят на "Ю Ес Интерестс Уоч", "Далавера уоч" или "Ху Уйл Пей Моъ Уоч"...

С цялото ми уважение и съжаление към бягащите от война и смърт, констатациите на тази организация, която се меси във вътрешната политика на суверенна държава и волята на народа и в нея са пълна ЛЪЖА!

Има ли държава, в която да посрещат нелегалните нарушители на границите така, както разни "доброжелатели" искат да наложат на България?

Айде наглите лъжци от измислената правозащитна организация да спрат да лъжат и да си разиграват коня за наша сметка! Какво искате да кажете - ето вие, българите, сте лоши и нетолерантни и не пускате бежанците при вас! Да!!! Не ги искаме тези бежанци и не искаме хора изгонени заради САЩ от родните им места - заради петрол и американски империализъм, да пълнят държавата ни! Та уважаеми толерасти от "Хюман Райтс Уоч" - отидете пред американското посолство или пред Белия дом и искайте Америка да спре да издевателства над всички народи! Не ни обвинявайте нас, че не сме "гостоприемни". Ние няма как да бъдем гостоприемни, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД не желае да дели залъкът от устата си и мястото си в автобуса, с хора който вие, "мирните и демократични Американци", сте изгонили от домовете им, убили сте роднините им и сте разрушили държавата им. За да им вземете нефта и вашите корпорации да си увеличат още повече печалбата! - "Хюман Райтс Уоч" - вземете си бежанците в Америка, или в Англия - ние не ги искаме тук!!!

Споко бе, САЩ им плащат за да ни клепят, че не прибираме бежанците, които те сами изгониха чрез военните си действия. Естествено, че ние ще сме "кривите"! САЩ са царе на "шоуто" и на масовата дезинформация! Благодарение на него и на Луната "стъпиха"....

Като толкова плаче лицемерна Европа за бежанците, как да си обясним връщането им от Австрия.Те са си вечно наши.Това се казва "с чужда пита помен прави"

"Хюмън райтс уоч" да прави като вятъра!!!

да винаги сме за правото позна а и в тоя случаи никои не дърпа чергата към себе си явно нещо си объркал,за правото бяхме и преди 90 год ,за правото бяхме и след 44 год а и преди това ,питам те сега ти или вие да кажа кога сте били за правото ,,,,,,,,никога винаги искахте само за себе си

"22-годишен афганистанец разказва, че българските граничари стреляли над главата му и предизвикали обратен огън от турските граничари. "Бе манго афганистански,чий го търсиш в България?????Или може би Афганистан има обща граница с България??????Нова география ,може би?????

Абе много сте нагли бе- да влизат всякви главорези в България,ама и тука да остават щото видиш ли ние сме били първата страна дето са подали документи ,ебем ви лицемерието ...като толкова сте загрижени вземете си ги във франция и германия и ги обгрижвайте ,изроди нагли

Под прикритието за правата на човека се вършат много гадости в нашите дни! Подстрекават се да се избиват цели нации! Ако не ги снабдяваха с оръжие Щатите, нямаше да има тези кръвопролития! Но за тях е важно да си продадат оръжието, нищо друго не е важно. Да сте чули откакто сме в ЕС да продаваме оръжие! Нали имаме заводите в Червен бряг и Сопот. От Запада не можем да се вредим!

Като човек, който не одобрява това правителство, приятно съм изненадана от реакцията на мин. Йовчев. Така категорично и твърдо трябва да се отговаря на подобни нагли посегателства върху суверенитета на страната ни. Защото да задължаваш страна със 7 млн. население да приема безапелационно всевъзможни, в това число крими-субекти от цял свят, представящи се за бежанци, си е чисто посегателство върху нейния суверенитет. По никой закон и договор не сме длъжни да отваряме границата си за всеки. Една висока и здрава ограда по цялата граница с Турция в момента, когато времето се затопля и ордите ще се увеличават, е повече от необходима. А също и въоръжена охрана, която да респектира нарушителите с цялата строгост, която позволява законът.

правото на европа е над правото на държавата ни.по-силно е. като гонят нашите братя и сестри от европа ние скачаме и хулим. ако затворим границите,ще ги затворят и за нас.

Вашите братя и сестри ги гонят от Европа, защото крадат или по друг начин нарушават закона... Техният статут няма нищо общо с този на бежанците от война.

сега се представяш като 88 истинския, ама не си. Все същия небългарски лъжец и провокатор си, с многото никове. И продължаваш да лъжеш аудиторията. Конституцията на РБ е на първо място, след това е европейската. Първата работа на българина, какъвто ти не си, е да защити държавата си от нахлуване на нелегални имигранти. И нито Европа, нито САЩ могат да ни спрат да опазим националната територия. Единствените, които могат да преминат границата ни, но в посока навън, са боклуци като тебе! Омитай се, сбогом!

Ей, мангал, това, че в паспорта ти пише българин, заради нечии лъжетолерантни закони - НЕ ТЕ ПРАВИ българин. В Европа им писна от собственото им прекаляване с даване на равни права на престъпни субекти и изгониха ЦИГАНИ с български паспорти. Те хич не са тъпи - гълтат българчета, защото това са млади, умни и способни хора, принудени да работят в техните икономики. Ама крадливите цигани не щат защото знаят за какво става въпрос с тях. Щом ти наричаш изгонените свои братя и сестри - ясен си ни. Омитай се от тука - писна ни от такива паразити като тебе и тях.

мери, нека позная - аЙ кю - между 60 и 65 нали?

Ох, горкия, наистина ти е трудно с такова IQ - то си личи и от писанията ти. За моето не бери грижа - 141, и е потвърдено с научна степен.

Правилно, границата на България с Турция е външна за ЕС и трябва да се пази.

"Хюмън"- ите да имат претенции към тези, които им спретнаха "революциите"! Все пак по-важно е нашето мнение, а не тяхното. Ай да не им тегля една, че има много нежни редакторки и ще вземат гумичката...

ИЗМАИЛ е първороден син на Аврам , когато Аврам е бил на 86 години. Роден е от слугинята в семейството му , египтянка , на име АГАР, заченала от него ито по-молба на съпругата Сара /глава 16 , стих 2 , Ветхия Завет/ ! След 13 години е сключен Договор /Завет/ с Бог, описан в гл.17 , Аврам става Авраам , а Сара - Сарра ! Когато Авраам става на 100 години Сарра също ражда син - Исаак /гл.12, Ветхия Завет/ !!!

* ... гл.21 , а не 12 ... грешката е моя , ивинения!!!!

На етажа ни живееше сирийско семейство преди години! Никой никога за нищо не е измрънкал, че ги има, никой никога за нищо не се е оплакал от тях!!! Бяха дошли с вълна емигранти през 90-те, мили, културни и образовани хора, децата им учиха в бг училище!!!!! Кой и защо поставя всички под общ знаменател и за кого по-точно това е опасност?

страха в нас

тъпата алчна селска провансалска същност. която от култура нема нужда нито от образование, въпроса е кацата със зеуето да е пълна.

Защото никой не има впредвид културни хора като тези, които имаш впредвид. Ако бяхме изроди, мразещи чужденците щяхме ли да приемем арменците, щяхме ли да си спасяваме евреите, щяхме ли да оставим турците тука (в Гърция как постъпиха с тях след 1922г.?)? Но нашия народ знае как да различава изпаднал в беда от престъпник, културен човек от дивак. И както може да подаде ръка на изпадналия в беда, така и може да се защити срещу такива, дето под уж благовиден предлог вършат мерзости. Народа ни е стар и опитен. Знае как да различава хората. И щом реагира така - не е случайно. Довери му се - това познание ни е съхранило хилядолетия въпреки всичко.

да кажем не на ксенофобията. чрез тях ще съживим етноса ни,етноса ни остаря,намаляваме. имат куптура даже по-богата от нашата.

Я се зАпри! Никой не те взима на сериозно. И никого не можеш да заблудиш, че си българин. Аре у лево!

ти не можеш говориш на български бе човек.мангал ли си?

спри да ме копираш

Не на ксенофобията не означава да се отричаме от суверенитета си. Нито да сме слепи за переспективите от прием на чужденци.И няма доказателства за статута им. Дрипите не значат,че си добродушен страдалец.

ТОЗИ ПЪТ НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРА!! ЗА ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ - ХЮМАН РАЙТС УОЧ - ЕЙ ВИЕ МЕДИЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ!!! ЗАЩО НИТО ЕДНА НЕ РАЗСЛЕДВА ПУБЛИКУВАНОТО ОТ ХЮМАН РАЙТС УОЧ??? ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАХТЕ ИНТЕРВЮТО С ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ, КОЙТО БЕШЕ ИЗЛЪЧЕН ПО БНР??????????????? А МАНПУЛИРАТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДР. И НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРА!!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!

стига с този страх брато,те може би да са по-умни и от теб.

защото хюман райтс уоч, издава анализи на база резултати и постъпки. Вие сте свикнали да виждате черното, но като стане некой чиновник по телевизията и ви каже, че е бело го приемате за бело. Ей така правите и избора си по време на избори - вярвате на празни приказки. И между другото тебе БАН трябва да те разследва за престъпления срещу българщината с този правопис...

Кои сме ние и кои сте вие? След много лъжи, най-накрая се издаде, че си от друг етнос!

Ние сме кенефа на Европа, както добре информиран художник ни подсказа

балканите са райът на Европа, просто понякога дори и в рая се появяват глупаци.

наистина са раят на Европа, а колкото до глупаците (и неграмотниците - раЙЪт) в тях, то ти си най-подходящата илюстрация.

От край време даже турските султани са боготворели Румелия, но има някои, на които им е добре да живеят в кенеф!Почисти си кенефа, госпожа!

според законите всеки чужденец получил бг. документи след време ще бъде върн ар в бг. това е целта,да ни напълнят държавата с боклуци и да ни ебат мамата

то тоя план е изпълнен отдавна - огледай се наоколо. повече от това нема как да станат боклуците....

В петък бях на пазар в голям супермаркет и докато се чудех какво да купя съобразявайки се с ниския си семеен бюджет, покрай мен мина негър с препълнена количка, доста се загледах изненадано, сигурно отстнрани съм изглеждала нелепо, но се зачудих след като за нас няма работа доходите са ниски а пенсионерите изнемогват - как са живи все още - да са живи и здрави децата им ако ги имат, та се питах откъде този !?!?!? може би със статут на "бежанец" има толкова пари, а аз родената тук в земята на прадедите си образована и работеща се чудех какво да купя за да изкараме месеца че и да останат че идват отново празници!! И знаете ли, не съм против тези хора - чужденци, но ми стана много мъчно за нас си - Българите - сега казвам на всеки който може да се махне оттук да го направи, а преди на такива виках "предатели" ДА МЪЧНО МИ Е ЗА НАС СИ ЗА НАШАТА НАЦИЯ, ЗА ПРЕДЦИТЕ НИ, ЗА БЪДЕЩЕТО .... УВИ НЕ ВИЖДАМ НАДЕЖДА... Е ХАЙДЕ .. СЪС ЗДРАВЕ!!!!!!

Значи не стига ,че е негър ми има нахалството и да пазарува,че и повече от теб.Боже,ела си прибери версиите.Дали осъзнавате какво сте написала ?

НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ/ЛА ОТ НАПИСАНОТО ЖЕНАТА ТИ ГО КАЗВА В ПРАВ ТЕКСТ, ОТКЪДЕ ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ПАРИ КАТО НЕ РАБОТЯТ ТЯ САМО ПРЕДПОЛАГА ЧЕ Е БЕЖАНЕЦ ТОЧНО ЗАЩОТО Е НЕГЪР И ПИШЕ ЧЕ НЯМА НИЩО ПРОТИВ ТЯХ, НЕ СЪМ И АДВОКАТ НО РАЗБРАХ НАПИСАНОТО - МАЙ ТИ СИ НЕРАЗБРАЛИЯ/ТА - ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ БЕ НЕГРАМОТНИЦИ!!

Тъпа си и първосигнална и дори не схващаш какво ти е написала Жалко

Леле какви късогледи хора има, написаното от "Жалко" е конкретна случка, но тя визира живото ни като цяло, та това струи от всяка нейна дума и е повече от ясно!

и то с нежните пари!

между 50 до 100 лв си дават бизнесдами за да прекарат една нощ с тях.обща таина

Простак! Пишеш идиотизми, за да очерняш българките. От кой етнос си, боклук, нещастен?

вие сте патологична, сериозно. Ксенофобската ви същност не ви позволява да повярвате, че един чернокож човек може да е по-успешен от вас?? Какво мислите, че те са по-малко способни от вас или? Също забравяте, че чернокожо население има и в Европа и в САЩ, където повечето хора са по-богати от българите. Как може въобще мисълта да ви протече в тая посока, че да не ви е срам и да го напишете? На какво са ви научили вкъщи вашите - да мразите всички останали ли?

Наистина много жалко,че има хора с вашето мислене(съдя по + и по коментарите отдолу).Не ви ли мина през ума,че този "негър" може да е служител в посолство или във чуджа фирма ,с представителство у нас.Че е много по-образован и по-работлив от вас!!!..Очевидно не!.Щом е "негър"трябва да е по-глупав и по-беден от вас!...Срам ме ,че има такива ограничени хора като вас!!!!

ще ги приемете бежанците,искате или не.

Ти не си Меркел, а Меркелар ханъм

ГОЛЯМА ЦЕНЗУРА, ГОЛЯМО НЕЩО - КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА????????????????????????????

отзад ти е

ХРУоче,имаме опит с арменци,турци и макета.до един са приети радушно от българина през годините,но всеки от тях е готов да му забие нож в гърба при първия удобен случай.затова проучи проблема изоснови и не плюй по българина,а го подкрепи.

То се е видяло, че ще ги заселят тук със и без съгласие от булгаристанците, кой знае може и да е за добре, тази територия с българско население наникъде не тръгна.

Да ги заселят без наше съгласие ти се иска на тебе, небългарино, нали? Ще стане, ама другия път! Гнусните ти инсинуации не минават, можеш да си ги завреш там, където слънце не огрява.

Засели си ги в задника, туркистанецо.

Парцал турски/ еврейски не си позволявай да говориш по този начин за моя народ. Ясно ли е или трябва да го набия по подходящ начин в боклучавата глава...

Българин съм, просто виждам безизодицата в България и че тази безизходица е следствие от опростачения и мъзрзелив народ. Малко свежа кръв може и да обърне нещата, българите сами нищо няма да постигнат.

+++

Ако зависеше от мен, ще изискам много пари от ЕС, а като ги преведат, ще ремонтирам изоставените сгради на общежития, за да бъдат настанявани пришълците там, контролирани и обучавани. Който се яви на изпит и докаже, че говори български добре и има професия, за да работи, да му се дава статут на постоянно пребиваващ /ако желае/. Ако сме изправени пред тази напаст занапред, друг изход не виждам.

Ако дават много пари да, съгласен съм да се построят концлагерите и там да живеят. Но кой ще плаща наемът на земята върху която ще са оградените охраняеми терени? А как да оценим риска от евентуално напускане на огражденията? Рискът да направят въстание и превземат някой град? Затова само ако се плаща предостатъчно, така че цяла България да бъде компенсирана неколкократно и да се въздигне икономически във всяко направление. В противен случай всичко да бъде експулсирано до последната въшка и бълха, а местата им на пребиваване да бъдат дизенфикцирани по френския модел - с огнехвъргачки.

Не се притеснявай, НИКОЙ не може да ни задължи да прибираме всякаква паплач в родината си. Засега явно правителството е оценило правилно риска и усилията на мин. Йовчев да спре потока дават резултат, затова реват гадовете от ХРУ. А ако, недай Боже, правителството абдикира от проблема, населението по места ще си свърши работата като прогони неканените "гости". Смятам, че мнозина ще подкрепят застрашените от тази напаст села и райони. Нашият народ е оцелявал векове и смятам, че въпреки драматичната демографска криза и като цяло - националната катастрофа, имунната система на българина е все още на ниво и ще ни защити от чужда инвазия!

Каква закрила те е треснала по главата-да ги гушнем и да ги люшкаме ли - това ли

Изобщо не ме интересува какще ни квалифицират - расисти и още какви ли не! Против съм да обираме боклука на цяла Европа, Азия, Африка. Найдоха от къде ли, не са само сирийци; незнайно какви; за някои както винаги после ще разберем че са престъпници, наркотрафиканти, или проповядващи радикален ислям...все от този род. Тези в ЕС като са толкова милостиви защо не ги искат в държавите си, а набързо се презастраховаха че ще ги връщат в страната дала статут? Парите не са всичко и най-важното, а и няма да ни дават безкрайно. Случващото се е една голяма задкулисна игра с финансов интерес. Димитър Стоянов много ясно им каза на тези в ЕС, истината такава каквато е, е и? Кога най-после някой ще се съобрази и защити интересите на този наш изстрадал народ. Цъфнали сме та сме и вързали, та само бежанците ни бяха кусур!

Като са толкова хуманни, да ги взимат те бежанците от тук! Освен това няма реално бежанци в България. Те може да са бежанци, ако бягат от нещо, само до съседна държава. Например Турция. За да са бежанци тук, те трябва да бягат от Турция.

тъпотата нема край .... честно. какво става с вас в бг ?? пиете хапчета за оглупяване ли? имате нужда от риалити чек и по-малко телевизия май.

Това защо си го написал? Да не си от някаква правозащитна организация? Кое не ти харесва в изказването ми и кое не е вярно?

Центърът на София се напълни с араби. Вече почти не може да се разбере кой е циганин и кой арабин. Очите на тези бежанци много шарят, противни са и със заглеждането им по жени. Отделно поведението им е нагло и надменно.

Това го казвам отдавна, защото живея в град в западна европа пълен с араби. Като жена е отвратително да те гледат и да ти подвикват и да се опитват да те опипат в претъпканото метро защото не си забулена т.е си лека явно. Другия вариант е да ти дръпнат чантата. Ад е за жените повярвайте ми, затова ще се местя оттук нищо, че имам страхотна работа. Не трябва да се позволява това да стане и в България.

Европа се напълни с такива елементи, заради политиката, която се налага на правителствата. Сигурна съм, че и местните жители, там където живеете, не харесват араби, но не биха се оплакали, защото биха ги обвинили в расизъм и ксенофобия. Има и държави, в които ги търпят, но въобще не ги толерират - Италия. В Италия харесват от бялата раса - поляци, украинци. Но за този факт никой не ги обвинява в расизъм.

от това да помогнеш на няколко гладни хора, до това да направиш гето е нещо различно. първо в западна европа те не са били бежанци, а са били учтиво поканени да дойдат да я построят след войната, учтиво са били оставени да си живеят според собствените традиции, никой не е мислил за интеграция, щото са смятали, че просто ше си тръгнат след като нямат нужда от тех. Същата картинка е и САЩ, когато привличаха боклука от Европа за работна ръка в началото на 20в. Точно за това Бруклин е едно екс италианско гето, което се превръща в латино такова. Никой не може да каже колко е негативно като явление, щото НЮ Йорк благодарение на мултинационалността си се е превърнал в най-космополитния град в Света и всеки иска да го посети... Ако града в който живеете е Брюксел - дори и със всичките арабски гета е със сигурност по-добре, отколкото ако беше останал постното фаламандско село.

Сега нали е модерно да се взимат еуропейските булки с църни арапи, фащай си един да си в крак с модата.

Я си вземи един такъв ти, да дадеш малко личен пример!

ДИР, отново подвеждащо заглавие - хайде ограмотете се най-после! "България пречи на бежанци да влязат в страната"!? Да, ама не - със статут на бежанец в РБ могат да бъдат сърби, македонци, гърци, румънци, турци - т.е. държави, с които имаме обща граница. Всички останали са със статут на имигранти, от които пък над 90% са без документи и са пресекли границата нелегално! Да, но за нелегалните имигранти процедурата е съвсем друга, при това - наказателна!? Така че хайде да престанем с глупостите, а?

България не е имала колонии и не е експлоатирала чужди народи, затова нямаме морална отговорност да приемаме изметта на арабския свят. Тези международни органицации знаят ли въобще нашето историческо развитие и защо сме подозрителни към хора, които са 700 години, изостанали в своето човешко развитие? Самите турци в Турция не ги понасят и гледат с презрение на тях, а защо ние българите трябва да приемаме не само сирийци, но и афганистанци, алжирци и т.н. Самите араби възприемат толерантността и съвременните европейски ценности като слабост и се възползват максимално от това. Аз нямам нищо против ако бежанците идват от някоя съседна държава и съм сигурна, че много хора с радост биха приели македонци, сърби, румънци и т.н., но араби, бъдещи провокатори и терористи - не.

А, булка, не така, че ти намерим некой брадат жребец да ти обогати генофонда.

моралната отговорност идва от това да имаш чувството да помогнеш на някой в нужда - гладно дете примерно. Тая липса на такова чувство в бг се вижда добре, щото покрай лъскавите ви коли в бг виждаме възрастни хора, които ровят в кофите. Второ ако беше чела книга през живота си щеше да знаеш, че точно Сирия е дала най-красивият български символ - маслодайната роза, която на латински се нарича Роза от Дамаск. Трето как си позволяваш да наричаш някой боклук ? Как да те нарека тебе тогава? И последно - видех ви и големата състрадателност когато Югославия беше във война - страна с народи, които практически носят същата кръв като българската, братя.... Всичко се вижда по постъпките, не по думите.

Ясно. Разбрах защо толкова неистово защитаваш арабите - просто имаш някаква роднинска връзка с тях или си дете от смесен брак. А за книги - чела съм достатъчно и все още чета, но проблематиката, от която се интересувам е съвсем различна. В момента чета Фокнър. Арабските проблеми не са моя болка. А като толкова искаш да им помогнеш вземи си арабин в къщи.

Защо обвиняваш България, защо страните съседни на Сирия не помагат на хората. Какво са направили Израел,Йордания, Ирак, Ливан, Турция??? Какво направи европейска комисия, помогна ли с нещо на бежанците,??? Не е ли по-морално по-богатите страни да са съпричастни и да помагат. Защо не обвиняваш сащ и израел за тази война, те са причината да има бежанска вълна, те са причината да има страдащи хора. Къде е солидарността и съпричастността на богатите европески държави от Европа , а усарите защо не помагат. Те могат само да убиват, което е много морално и демократично. Ясно е твоето едностранно плюене, българите с нищо не сме виновни, виновните агресори да се санкционират и изолират от международната общност. А за морал изобщо не си позволявай да пишеш...

Щом питаш за информация, заповядай ! Има хора на които България е скъпа и са си направили труда да ни информират какво сме представлявали преди 1989 год. и какви сме сега ? Прочетете и се замислете ! 25 ГОДИНИ СТИГАТ: БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ПРЕДИ 1989 Г. Четивото дава отговор на много въпроси ! Ползотворно образоване !!!!!

Да, но пък нямаше безработни (дори циганите работеха, иначе - пердах), хората не ровеха в кофите за боклук, за да се нахранят, педерасията не се прокламираше, престъпниците си влизаха в затвора за нула време и хранехме само една партия, а не над 100 плюс чиновниците в ЕС. Така че и тогава, макар че не беше идеално, но времето си имаше и добри страни - е, зависи и от гледната точка. Куриозното е другото - според Евростат (потвърдено от НСИ) при сегашните темпове на развитие стандарта от 1989 ще го стигнем някъде около 2030 година - е, какво да коментираме тогава?

Нека отново се постави много сериозно въпросът - и на най-високо ниво - поради какви причини у нас виреят НПО-та, финансирани от ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ???! Докога ще търпим тяхната ОЧЕВИДНО АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ???! Спешно трябва да се промени законът и да се забрани финансирането от чужбина на ВСЯКАКВИ НПО-та - ОЧЕВИДНО резиденти на чужди антибългарски интереси!

Ако не са НПО-та да ни дъпат малко от малко от балканските битовизми, какво ще правим?

като имат пари тези бежанци защо са дошли в бедна страна.нашите дечица кой ще ги защити умират от болести от убйства и никой не го ене. майките им са без работа и се чудят как да си платят наема и тока я ми кажете я .бежанците са мързеливи но в правене на деца са ненадминати.значи ние трябва да се грижим за тях а онези организации да дават пари за да ги гледаме добре пришалците

хюманчета откачени,много е лесно да седиш зад компютърчето и да се разхождаш с празно куфарче за имидж и да трещиш глупости.Вече 25 години 80% от българския народ е подложен на геноцид,грабене и принуждаване да напуснат страната,защото тук ще гладуват и не могат да си намерят работа.Защо не напишете едно дакладче до шепата травестити които подложиха на геноцид собствения си народ ,а трябва според вас да издържат тарамбуките,които вие упорито не приемате при вас,а лаете и квичите само и само това да не се случи,а това че собствения ни народ гладува благодарение на шепа умствено недоклатени паразити, за вас е в реда на нещата.Гадни лицемери,защитаващи собствените си заплати,лаещи помияри защитаващи всичко друго ,но не и справедливостта.