Германски дипломат: България е най-тъжното място

България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите...

Обратно в новината

Коментари - Германски дипломат: България е най-тъжното място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте филма на Илия Троянов "Балада за Българските Герои". Излъчван е в Германия и едва сега дава резултат.

тоя го е страх от булгарите затова плуе ,няма как да се знае за игрите на великите сили ако няма дс и таини служби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пантера, аз недочувам малко, а ти викаш в кой глас да се вслушаме? В гласа на "Симо 800-те дни", Сергей или Доган? Или мислиш че като сме глухи сме слепи на каквито се опитваш да ни правиш. Баламите свършиха, брат!

Изказването на Клаус Шрамайер наистина и интересно и обективно ! Но има нещо друго, което /не/съзнателно се избягва от журналистите - А. Меркел дойде на посещение у нас / Русе / на 11.10.2010 г. и се срещна официално с Бойко и ... Гоце . Но кое е странното ? - Меркел получи / прие / орден ' Стара планина ' от Гоце . И тук възниква въпроса : Защо Меркел прие орден от един / бивш / апаратчик на ДС ? Доста труден въпрос, нали ? На 12.10.2010 г. доц. Ал. П. беше пуснат от ' независимия ' съд под домашен арест и т.н. По - вероятно е двете събития да са независими едно от друго, но ... !? На 12.10.1492 Колумб открива Америка ... Може би и това е съвпадение ?

Монк, квото и да се опитваш да увърташ- в боклука сме, на дъното сме! Не сме ли на дъното на Европа,а скоро и на света? А? Да кажеш нещо по въпроса?

Стига! Най-после трябва да си признаем, че всеки недоучен и нетактичен чужденец може да ни плюе и мачка! Така е като се даваме! Зор да сме в ЕС! Швейцария няма такъв зор, защо ли? Освен по-богата държава е и с по- умни управници, може би? А? Жал ми е, че толкова много се вслушваме в чужденци, които ни унижават и явно ни мразят! И ние се мразим по техен пример... Стига! България не заслужава такива злобни хули и такива слушкащи чужденците управници, които има! А управниците ни не заслужават народа български и българската чудна земя!

Браво, Пантера!!!

Коте, Кобурга Ви беше крив, монархията, комунистите, седесе и др. Десетилетия ковяхте от мечовете плугове и се тупахте по гърдите, сега ще орете в робски ярем за тези, които си запазиха мечовете!

много си права!!!

Магнум, не почвайте да стреляте пак с халосните патрони...На всичко отгоре и мерникът ви е повреден.

дазе е бил доста тактичен човека още по-големи гнусотии мозеха да се напишат..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прости тъпи българи ... глупавия народ на планетата сте

Прав си!Мое сме такива, но сме много и сме въоръжени с магнуми и картечници!

въоръжени да....с проститки по маг истралите..

Всичко което майне либе шаци констатира е вярно....,но само дето не отговаря на един въпрос и той е:Защо американците и западняците легитимират нашите управници и се целуват с тях....И с комунистите, и с чичко Меди,и с Мавъра,а леля Меркел сега се мляска с наш Боко.....това ако не са шменти-капели..здраве му кажи!

За пръв път чета толкова точна оценка за състоянието ни в България.Съжалявам тези хора които пишат глупости във форума.Най вероятно това са хората които искат да задържат положението в което се намира България или просто обикновини мароумници.

Наистина Иванова греши- това 44 е калибърът на Магнум, а също така 44 е коефициент на интелектуалните възможности на 44magnum при "таван" от 180 за среднограмотни! Иванова, вземете си бележка! Магнум не разбира от метафори.

:))мерси за високият коефициент за интелигентност,които ми даваш!но в твоя подкрепа да спомена нещо,което дано отвори проблясък в главата ти!какво го боли този германец за възродителния процес и това дали има наказани от бкп-то?ти ми кажи има ли некакви санкции спрямо турция за избитото българско население по време на робството!?божидар димитров беше заплашен с оставка от б.б.ако си отвори устата още веднъж за репарации от 20 милярда долара за тракииските българи.и това ли доиде от руснаците ,или доиде от някъде другаде?кои е наи горещия супортер на турция за влизането и в евросъюза?аз не съм червен,и стига с тия комунисти,както един агент от цру го каза в интервю за бтв,има само интереси,няма демокрация!!!та и тоя шваба си чеша езика и спомага за правилото разделяи и владеи!и отново благодаря за високата оценка!!!:))прост народ слаба държава,за нас българите не мога да кажа,че сме прости,но сме продажни до мозъка на костите си!!!и ти също!

44magnum, вероятно имате проблеми с клавиатурата и главните букви, но освен тях имате малки пропуски в грамотното изясняване на проблема, както и в правописа. Защо увъртате? Темата е съвсем друга. Хайде да обвиним и византийците за ослепените българи, ами българите във Вардарска Македония? Звучите немотивирано и малко гузно, прощавайте.

Отдавна не бях чел толкова вярно описание на бг действителността. По германски прагматично и точно.

parvaty

+ 1 - и на мен ми хареса :)

И една още по-тъжна снимка като илюстрация,че повечето от нещата казани там са истина....

И какво е направено благодарение на природните ресурси? Те ядат ли се?Заради такива глупави разсъждения ще бъдем още по-тъжното и най-тъжното на планетата място. А пък др. Магнум 1944 година да ходи при шумкарите.

Иванова, 44 е калибър на Магнум в случая. В една страна като България, в която няма почти никакви ресурси, можеш и сама да си направиш сметката какво е направено за 45 години, но най-вероятно дори и панелката, в която живееш. Много обичам такива прости, елементарни въпроси, зададени от елементарни хора като теб.

абе защо се заблуждавате ,какво ги боли тя германци ,американци марсиянци,и т.н.за прехода и тем подобни,когато българя им играе по гаидата на американците.докато наще управляващи играят по гаидата на америка ще бъде спокоино,като рекат наще да се обърнат на друга посока тогава ще има бомбардиране,така както в ирак ,сърбия и сега и либия ,няма да говоря за десетките воини по света дето америка е създала когато правителствата не деистват спрямо техния интерест.я се поинтересуваите за стандарта на живот в либия и сравнете със стандарта в америка и да видим къде хората живеят по-добре!и не само америка,много западняци и ние начело можем само да си мечтаем за такъв стандарт.но да не се отклонявам,българия е тъжна защото така иска запада,а не някои друг!!!

Прости сме и сами сме си виновни за всичко, което ни се случва. Не ги виждам американците в Украйна или Русия, нали. А иначе от истината няма как да се заблуждаваме, германеца обобщава обстановката в страната и написаното е самата истина. Въпросът е: ти защо се заблуждаваш? Русия са номер 1 в света по природни ресурси, вместо да си кретаме с тях, ние сме тръгнали срещу тях и да лижем американски задници, които дори едни визи не искат да махнат. Знаеш ли колко неща в България са направени благодарение на природните ресурси на Русия?

Братле,редкочите,дето нито знаят нито имат връзка с главния мозък,сега ще ревнат,като оная за партизаните,Комухиииииист,комуноид.Те толков си знаят и могат,пожарникарчета-костокобург сергишчета.Трябва човек да е пълен дебил за да не вижда как ни изклатури запада.Не става въпрос само за САЩ.Преди 1989 само да ти стъпи крака на запад и даваха убежище,само и само пропагандата да върви.Разградихме двора и сега сме без гащи,но затова пък горди гаврошовци гледащи тъжно витрините.Нека отидем с тези отворени овце в който и да е МОЛ и да видим колко души влизат в марковите бутици.А за Русия и Украйна ей ги къде са кеф ти суровини,кеф ти пазар,а комунистите там отдавна ги няма,и руския народ два пъти повече от нас ги мрази Чифутите-комуняги.Точно такива реват срещу всеки който се изкаже в подкрепа на търговията с русия.

Девет пъти ТТ, 9-тт, Ти да не си от ОНЯ СПИСЪК, дето имат забрана за влизане в САЩ? Или от обкръжението им, което е по-възможно? Я че ти съдействам в тази насока!

Какво значение има от каква народност е журналистът след като казва истината? Може да е патагонец и кво?

Не отричам, така е. Фактите говорят, обаче когато критиката е насочена към техните велики нации- не става, нали? Е това е обидното!

Веднага ти отговарям, не съм мекере, работих дълги години със шефове немци, които се отнасят с българите като с боклуци като почнеме от заплатите, и то само защото сме за тях хора "втора ръка". В това число-родата-отвъд океана- проста, но с пари и самочувствие и не на последно място-техните изисквания към "боклуците" от източна европа- значи като маика на 2 деца не ми се дава автоматично гражданство, ами трябвало да доказвам колко са ми мили и драги- съжалявам, но и бедната българка си има достоинство. А децата като направят 18- ако искат да ходят.Това е.

Аз също работя с шефове немци. Когато брат ми от България ме потърси спешно по телефона в къщи и аз не вдигнах телефона, пуснал служебен е-мейл. Шефа случайно бил в офиса, прочел го и се дигнал на 60 км до в къщи да ми каже, че брат ми ме търси. Аз съм самоука счетоводителка (по образование съм изкуствовед, имам докторат, та в България щях да умра от глад с това образование - и като преводачка не си намерих работа). Плащат ми 2,400 евро и непрекъснато ми се извиняват, че фирмата е малка и трябва повече да се чака за повишение. Така че към тебе се отнасят както се поставиш, а дали си българин или не няма значение (разбира се, който е идвал в България и е видял с какви условия на живот се примиряваме като овце ще е оправдан, ако изпитва известно презрение към нас, не мислите ли?)

самата истина.ганю нека се сърди...

Ох, той Ганьо много тънкообиден нещо...Повече от две десетилетия го е...т, съдраха му 300 кожи, правят го на циркаджийска маймуна, той си мълчи и се гордее, че бил българин.Когато някой от цивилизацията му каже истината в очите, по навик обръща гръб и се надупва, като си зарива празната кратуна в пясъка.Това е положението, драги сънародници...Това не е д-ва, а кочина, ако някой още не е разбрал и си мисли, че живее в Рая.

Забравих да кажа че умея да плюя по всякакви партии

ОБЯВА.В момента сам безработен.Тарся си работодател да ме наеме като платен драскач.

Що ревете бе Човека много точно обрисува мутрогенната ни държавица Истината боли без вазелин НАЛИ

Тоз гирманец е луд ! Кък ши е тъжно ве,човек ? ...Найш ли к'ви кючеци перем по купоните,к'ва ефтина мастика дъним и к'ви ефтини жени имаме за таковане ...?

Пише се еВтин, личи си че си чалгаджия.

Не съществува по-голяма гнусотия от това да говориш по този идиотски начин за собствената си Родина, Nirvana. Жалко за такива като тебе. Най-тъжното място на света е ЧУЖДОТО.

Роза, колко хубаво звучи, но май че е увяхнала... ,

Родина е едно, държава друго, народ трето, правителство четвърто, бандитите, които ни управляват Родина нямат, а овцете са овце навсякъде. То верно, че розата расте на тор...

Така, така...ама нашите червенуги кво ги боли.

В България най високи пенсии вземат бившите служителеи на ДС , агентите и доносниците. Те владеят и държавата. Наистина е най тъжното място в цивилизования свят.

винаги съм твърдяла, че българия е най-гнусната държава на света и добре, че съм далеч от нея. tам дори и мафията смърди на пот и чесън, а не на пако рабан...ужасна гадория!

И ти не миришеш на хубаво. Усеща се отдалеч.

България никога няма да стане по добро място за живеене докато такива , като тази тук обикалят из света и плюят по собствената си родина. Няма как другите да ни уважават след като миризливи селяци обикалят по света и показват такова неуважение към нацията, от която произлизат!!! И България се пише с главна буква, пръдло!!!!!!!!!!! И аз много се радвам , че си далеч и дано никога не се върнеш !!!

ММ и други, които са забелязали грешката ми в написването на името на Гьоринг, моля извинете стария човек, не винаги се ориентирам с буквите от клавиатурата! Натиснал съм вместо "О" от българската азбука, "О" от латинската! Но и вие по-младите бъркате, та не сте намерили "Ь"! Моля да ме извините!

взимам си думите назад и се извинявам.

Мълчи раята, глухо и страшно дрънчат окови .......

Истината боли................"НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"

То пък в Германия една веселба тече постоянно...

Като искаш веселба, стой си в маймунарника в БГ, мятай гюбеци, парцуца и дане ти пука за Германия.

ами така и правя :) на мен тук си ми харесва :)може да е кочина,но поне си е МОЯТА кочина...

Абсолютно е прав! Затова го псуват нашите неонацисти в сайта. На които и сега комунистите - тоест - бащите им на тези духовни десни простутки - са им криви за всичко. Да се махнели комунистите и страната щяла да плува в мед и масло. Колкото плуваше при монархията с налъмите, газта и купоните плюс бомбандировките. На нашите десни - бивши милиционери и реститутки - най- им подфожда поговорката: на крив му пречи. Не когато комунистите- тоест обикновените трудови хора се мехнет, а когато натоварим деснитеи фашагите на шлепове и ги издавим в Дунава, та да миряса страната и да трягне напред като социалните държави Швейцария, Швеция, Финландия и другите наши съзюзници от Запада.

Ами то Вие "трудовите хора", доста народ издавихте! И искате още това е не само малоумие -това е истинска комунистическа наглост. Прехода ни е пародия, защото се ръководи от комутисти, от обикновенни комунисти т.е. убийци и престъпници.

чудесно изказване

Какво да пишеш тука-всичко е цензура. Камунизъм до дупка е

Погледнете го този от снимката.Това е едно от проклятията на България.

категорично да

Много ви боли и много крещите когато някой ви покаже истината. А истината е че сме бедни и мизерни защото никога не сме правил истински реформи, защото съд, бизнес и Парламент служат на забогатяването само и единственно на ДС мафията. Няма къде другаде да търсите причините за собствения си мизерен живот - нито "лошия"Запад нито в противниците на Белене (каква глупост?!) Червената престъпност, която смуче държавато то 65 години - тя погубва българия

бескраино верно,,,и кои снае още колко ние не снаем от истината,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че не сме цвете за мирисане се знае. Но, че някой германец ни маскари, защото сме си нямали Хитлер и Гьдринг преди? Изобщо посланиците на САЩ и Германия да си замълчат ако са по- умни от нашите управници. Или държавите им са ги пратили тук, за да не пречат в собствените си страни? Мерете си приказките, господа Пос/Р/ аници!

И това link/news/news/chitatel-delfi-v-estonii-ne-vse-tak-ploho-sravnite-hotya-by-s-bolgariej.d?id=42565483 ли го е писал германски или американски дипломат?

Кой пък е този Гъдринг?! Да не е онзи дето е правел- гъди-гъди на Ева Барун?

От такива като тях, дето им пречи Белене и въобще развитието на българската икономика, сме на тоя хал! От тоя скапан европеиски съюз освен глоби и данък членство от 800 млн на година-друго не сме видяли!А и циганите ни връщат- от тях законите и рестрикциите-от нас- манджата!

Поръчков тюрлюгювеч! Истини, смесени с полуистини и с истински лъжи! Всичко това, почерпено от вестниците, от някакъв второразряден дипломат, публикувано във второразряден германски вестник! Коментатори обаче тук, в България, валяло! Всеки се почесъл там, където го сърби! Добре, че западняците не владеят български. Че ако започнат да цитират и форумите ...

Резултатът от нежната революция: Тъжно и оакано МЯСТО!

Голата истина или поне част от нея

Тоя не си е пил хапчетата! Изкара и Премиера мутра! Я да се видят, че от български спасители имат по 1 квартал копелета в Берлин големите мъже!

А не е ли премиерът наистина такъв бе,цял свят го знае и всички българи,а само ти оспорваш.Ти въобще знаеш ли какъв е бил преди и може би и сега ..... а и всички както и да викате и колкото и да гледате наистина сме една много залухава държава и колкото да псувате други държави и т.н. те са си и без тва на светлинни години от нас,и за това не им и дреме какво говориме ние !

Това го е написал германец. Той не е пасал крави вероятно, нито е бил милиционер, охранител,ДС, Щази и подобни неща. Дипломат от кариерата. Той със сигурност знае много по-добре от нас що е то Фридрих щрасе в Берлин. Толкова лаконично определение на цялостното ни падение. Това е да те застрелят с думи и мисловно на мига. Даже нямаш време да се мъчиш.И си мисля, ние като народ можем ли да мислим все още?

чудесно изказване

уви птав си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не забравяй една подробност - тогава първите ще станат последни, а последните - първи. Значи САЩ, Германия, Франция, UK ще са последни, а ние - първи.

Че какво сме виновни ние българите,че всеки наш съгражданин на възраст над 45;50години е бил вербуван за агент на ДС,или доносник на тогавашният режим:))) Мога да кажа че от1990 до 2002г. си живеехме доста по добре отколкото сега когато се закризихме с еврото:))),и този евро съюз само даде предпоставка за оправдание на управниците ни за високите данъци и налози които плащаме ние народа към държавата ни,а заплатите са равностоини на от преди десетина години-СРАМ И РЕЗИЛ за нас Българите:(

О-о-о.... Хан Тукту ... йовиги .... добре дошал обратно вйв форума ....!

Е, .... те затова се "изнесох" през 1998-ма завинаги ... защото видях, че (още тогава) мафията се е срастнала с даржавата ... нема и да се върна .... !

ДО...ЕДИН!...БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА ВИ,НО НЕ АЗ СЕ НУЖДАЯ ОТ ВИЗА,А МОЯТ СЬПРУГ ИСКА ДА ДОЙДЕ ТУК ПРИ МЕН В БГ.,А НЕ МУ ДАВАТ ТАКАВА,АПРОПО КАТО ЧЕ ЛИ ИСКА ВИЗА ЗА ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА,ЧЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО ДА МУ ДАДАТ..... ?!

Ха - Ха , то ,че ние не сме "чъфнали" , е така , НО колко години трябваше на Германия да стане ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА , а и то под натиска на САЩ!!!! От 1918 до 1955 е доста време , та и една Втора Световна спретнаха , докато се демократизират - смешници!!! А "Сименс" що е , корупция или .... То да е само "Сименс" , пак би било добре...