Беларус е доставила на България оръжие за €117 млн.

Беларус е увеличила износа на оръжие и боеприпаси през 2017 година с 15%. Това заяви в Минск Олег Двигалев, шеф на Военно-промишления комплекс на държавата.

Обратно в новината

Коментари - Беларус е доставила на България оръжие за €117 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Беларус са изнесли за България оръжия за 117 милиона !!! Сигурно БСП е закупила тези оръжия ,готвейки се да завземе властта (както е свикнала)! Защото иначе дори надзирателите в затворите нямат оруъжие

Какво недоволствате? Всички печелят от този конфликт, защо не и ние? За нас само бежанците ли? Ако ние не продаваме, друг ще се намери...пазаря не търпи вакум!!! Аз съм за България да продава оръжия на идиловци и всеки които иска и може да си плати! Всеки го прави!!!

Това оръжие е произведено навсякъде, но като мине през България, излиза, че България въоръжава бойните действия навсякъде по света. Сиреч войнолюбна държава, дори парите отиват другаде. Но ние сме такава държава, защото имаме заводи за оръжие и продаваме ли, продаваме ... А,уж сме, само с отбранителна политика.

Имаше Българска Журналистка която я уволниха за разкритията как от България са постъпвали оръжия в ИДИЛ ! Самолети на Азерските Авиолинии са ги доставяли като контрабанда в Турция и от там на ИДИЛ ! Много лестно и бързо , щом Правителството на България е Назначено от САЩ !

Комунистически лъжец. Правителството е назначено от народа. А народа да не е назначен от Америка, глупак ? Това да не ти е бай тошо с фалшивите 99.99%. Тъп а комунистическа подлига.

Това може да е вярно, ако не знаехме, кои са отвъд съседите ни, съответно, и те за нас. Спомни си Плевела, дето говори за хибридни неща в модерният ни свят. За совите не са това, което са.... Редно ли е, хора които не живеят в България, пък били и те българи, да определят на тези тук, на територията как да живеят следващите 5 години?! Ама те милеели за България, еми тогава, да гласуват всички, които милеят за България! Например, Ердоган, той милее много...

"дръжте крадеца"КАКТО СА ТРЪГНАЛИ ''с много вероятните обвинения" да не излезне този път че България е запалила войната и бобардирането на мирния сирийски народ?ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ОГРОМНО!

като отказахме да изгоним руски дипломати сега чакаме отмъщението за непослушанието.Копмпромати като екстрадиране на български граждани, оръжия и какво още ще следва можем само да гадаем.Ще трябва да доказваме че"нямаме сестра"

Нали доказаха че оръжие произведено в България със самолети на Азерските Авио Линий са го доставяли в Турция и от там кервани в Сирия на Главорезите ! Какво се учудвате , нали преди две години агенти на ЦРУ от арабски произход загинаха на полигон в Карлово ,когато пробваха РПГ ! Тролския си е Циганин нека се чуди за това му плащат от НПОтата ! В България е пълно с такива изроди като този с лесни пари !

Няма да ви кажа къде е отишло това въоръжение.

Егати майтапа !!! Проруската Беларус , произвежда оръжие под контрола на Путя , и го продава на чалмите в Сирия , като каргото минава транзит през България с помощта на нашите червени мафиоти , и с това оръжие се трепят руски солдати , дегизирани като Вагнеровци !!! Дреме му на кремълския Ам гъл за загиналите млади руснаци - важни са милионите и милиарди комисионни в швейцарски банки.

От сто милиона няма как да вземат милиарди комисиони, дори ако ги броиш в копейки. А за лъжата ти, че България не участва какво ще кажеш? Не Белорус, България го продава, защото местните политици са много тъпи, затова пък алчни.

100 милиона са само оръжията произведени в Беларус и минали през българските оръжейни фирми на Манджуков , Кинтекс и другите червени другари . А още колко е минало през Северна Корея , Куба , Венецуела , бившите съветски републики и т.н. !? А колко е произведено в самата Раша , и е стигнало до Сирия , и с него се трепят Вагнеровци от брадатите чалми !?

Скоро един италиански вестник писа,че в България трайно се е настанила Мафията работи на спокойствие необеспокоявана от никой. Кой да я безпокои?Правителство и парламент само от престъпници .За съдебна система и дума не може да става.

Най- добре ще е България и българският народ да не се занимават въобще с оръжие. От таз и дейност няма печалба , а само печал.

Как се заобикаля ембаргото за Сирия? Много български фирми изнасят за Грузия и други близки Сирия държави и после от там стоката се препродава лесно за Сирия. Това и малко дете ще се сети, но нашите служби се съмнявам да пречат на търговията за милиони.

Въпрос с понижена трудност. Колко от внесеното от Беларус оръжие е реекспортирано за Саудитска Арабия?

voknid

... и защо няма ембарго за износ на ОРЪЖИЕ и боеприпаси, които не са приети на въоръжение в СА?

Ако е така, значи изнасяме за ембаргова страна. Ще има ли американски санкции? Или те са само за правителствените доставки? За джихадистите или "въоръжената" опозиция може?

никой не изнася директно за Сирия..

По интересно е българските власти на кого са ги продали и за което си мълчат на поразия и се хвалят как успешно се развива нашата такава дейност и какъв голям ''износ'' прави..И таквиз седнали да изпращат ''съболезнования'' когато дейността им предизвикала смърт...

От България ги препращат на ислямистите от ДАЕШ.

Един патрон не е доставила България за Сирия. Всичко, което произвежда, го изкупуват САЩ. И те вече го доставят на когото искат, можеш ли да им държиш сметка. Та да не ни закачат нас !

не точно САЩ, а фирми от САЩ. има разлика...

Държавният департамент на САЩ ги купува от нас (да си припомним загиналите американци на полигона), а това е Американската държава.

създадени от ЦРУ специално за целта частни фирми, да.

че складовете ни били празни и мишки се гонят там. Де ги изпукват тез пратрони и снаряди тогава бе? Зайци ли тепаме, на лов за бизони ли ходят?

путин явно е неспокоен по логиката на руснаците и троловете оказва се че беларус изнася оръжие за идил!??!

България го изнася, под натиска на САЩ.

Ма ти я остави Беларус, ние какво правим? и Защо?

искане за екстрадация, в компания с Лукарски.

И тази новина, както и искането за екстрадиране на 5-ма българи е рекет на ЦРУ, за да се включим във войната срещу Сирия и Русия и да оперем пешкира. Дано Боко поне тоя път не се наведе.

Това е оръжие за изтикване на диктатурата.

А бе нещастни Lucky expAt. Ти явно си много назад с материала. България спазва СТРИКТНО ембаргото и не изнася военна продукция за СИРИЯ. Това правят индиректно АМЕРИКАНСКИ фирми, чрез посредничеството на страни от региона (разбирай го както си искаш).

Мунчо от романа на Вазов ли имахте предвид като си избрахте ник? Ако е така, абсолютно правилен избор сте направил!

loyola

Еми сега санкции на България, гдето зарежда ИД с оръжие?

Сега разбирам защо няколко дни дир активно пише за сагата с някакви нискочели селянчета за които има международни заповеди за арест и екстрадиране в САЩ... Прах в очите на хората! Какво се оказа сега - български военни производители може би са нарушавали ембаргото за Сирия, което в ЕС е в сила от 27 май 2013

Значи България изнася оръжие за милиарди за Ислямска държава и САЩ не забелязват. В същото време искат да опандизят 5-тима българи, защото продали части за гражданската авиация на Сирия. Явно живеем в тоталитарна система, много по-зловеща от комунизма.

voknid

Значи... Калашници за "наши хора" може, ама перки за граждански самолети на Асад - не може!

Не, България изнася най-вече за Саудитска Арабия и САЩ много добре знаят, защото оттам отива в техните групировки в Сирия.

Как да не зебелязват бе? Нали поръчките идват от тях? Помниш ли онзи дето гръмна на полигона?

Поне нещо изнасяме

Беларус е доставила през България, оръжие за главорезите от ИДИЛ, за €117 млн.

"Според Eadaily, България е един от най-големите доставчици на оръжия и боеприпаси съветски образец за воюващите в Сирия различни групировки." Правилното е че голяма част от оръжията , съветски образец , използвани от воюващите в Сирия са с бългаски ПРОИЗХОД , а иначе доставчика е друг . КОЙ ЛИ ???

Да съдят онзи от Добрич.Той изнася оръжието за опозицията в Сирия!