Берлин: България не е готова за еврото

В Берлин има сериозни резерви срещу бързото приемане на България в еврозоната, отбелязва ФАЦ.

Обратно в новината

Коментари - Берлин: България не е готова за еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИПОТЕКИРАМЕ АЕЦ, БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА, ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА Според следната публикация на сайта Гъдел нюз: Наши източници ни снабдиха с копие от част от кореспонденцията между БНБ и ЕЦБ, във връзка с влизането ни Еврозоната. От него става ясно, че за България е предвидено ново условие, което е направо покъртително. Новоприсъединяващата се страна следва да предостави под запор реални активи, които да гарантират изпълнението на задълженията и по Европейския фонд за финансова стабилност пише в документа. Въпросният фонд е този, който гарантира дълговете на фалирали държави като Гърция, Италия и пр. Ако в някакъв момент те спрат да си плащат, поема ги фондът, т.е. другите страни-членки на Еврозоната. В този фонд задължението на България, ако влезе в единната ваулта, ще е 18-20 милиарда евро. До момента обаче единственото, което се искаше от страните-членки е държавна гаранция. Т.е. същото, което се дава при издаване на облигации.

... Сега обаче еврократите искат допълнително да гарантират постъпленията във фонда, в случай, че някоя страна няма възможност да плати изведнъж огромни спрямо бюджета и суми (18 милиарда евро е държавният ни бюджет за цяла година пенсии, заплати, образование, здравеопазване, всичко). Така възниква изискването за предоставяне на обезпечение. Т.е. някакъв вид международна ипотека. България вече е концесионирала и приватизирала почти всичко. Единствените оставащи активи са стратегически обекти като АЕЦ Козлодуй, сградите на болници, училища и пр. Това единственото, което можем да ипотекираме. Така излиза, че ако фалира Гърция (което е почти сигурно), тук ще ни разпродадат на търг училищата и болниците. По принцип, предвижда се изискването за реални активи да се отнася до всички. Но вече влезлите няма как да ги задължиш да го дават, защото няма как да не ги допуснеш вътре. Така единствените, които ще дават подобна гаранция, ще са нововлезлите. Засега само България, защото никой друг не се натиска за Еврозоната.

със сто евро ми кажете управляващи и неуправляващи, за кое по напред. това му викам аз рецидив, или бързо умъртвяване, ако това желаете, нищо против, права и свободи на думи, свободи имаме, но къде са правата на народа обикновен. като говорят вярват ли си самите, или съдят по техните депутатски, министерски заплати...МИСЛЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО, ЗА ДА НЕ СТАВАТЕ ЗА СМЯХ. ПЪРВО ТРЯБВА ДА ВДИГНЕТЕ ПЕНСИИ, ДОХОДИ И ТОГАВА ПРАВЕТЕ КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕТЕ, а то е ЕВРОТО, а може и ние да грешим, затова ни кажете, как и какво може да купим, платим със 100 Евро...

за малко се притесних, че ще ни натресат грозното евро! ама сега ми олекна :) харесвам си нашия лъв :)

какъв резил да не ни щът щото йелитът ни бил много крадлив....

Това явно Боко не го е прочел или ако случайно го е прочел ни лъже непрекъснато.Аз залагам на лъжите.Толкова ни облъчват,че не знаем за страни от третият свят,че са светлинни години пред нас.

Интересно как и кога Косово и Черна гора издържаха условията да "влязат" в еврозоната! А????

аз предлагам на комунягите вместо във евро да минем на рубли..мухахахахахаа...70 рубли един хляб...хахахахх...ааа?...има да ревете пак...хахахахах

А ти ЧУШКА, ЗА ПО еФтино мини на японски коли(пърдон йени, на коли вече си минал). Средна цена на .5(половин) кг. бял хляб в супермаркет - 186 JPY .... Това според теб означава че Япония е почти потънала???? Или напълно ????

и да изписваш Глупотевини, да се беше малко повече Поинформирал/Попрочел/Проанализирал..."това- онова"... Ама то и за това се иска Акъл/Разум, какъвто нямаш! Манипулатор-Хейтър!

Не корупция, то у нас вече нищо друго не вирее освен корупция. Приемат ли ни в Еврозоната сами ще се затрие.

За какво евро мечтаят тези мошеници? Ние трябва до края на света да сме във валутен борд, защото иначе "жална ни майка".

За какво евро мечтаят тези мошеници? Ние трябва до края на света да сме във валутен борд, защото иначе "жална ни майка".

Освен явните условия, има и скрити условия! Едно от скритите условия е минималната работна заплата не трябва да бъде по ниска от 500 евро на месец и сумарното данъчно облагане да бъде над 40 %.

Тия еврочиновници не били толкова глупави за каквито ги мислехме. Браво, имат вярна и точна оценка за ситуацията в страната ни, въпреки, че правителството полага всякакви бай ганьовски трикове да замаже реалното положение и чрез стъкмистически похвати да представи България като икономическия и социален тигър на Европа.

Първо трябва да се изравни реципрочността труд-заплащане. За една и съща работа на запад плащат 1000 Е , а тук 1000 лева. България в момента е ограбвана така както никога в историческото си развитие. Затова се бави еврото, затова се бави и Шенген, защото ще бъдат премахнати преградите и по принципа на скачените съдове нещата ще се изравнят.

ДА СМЕ РАВНИ В БЕДНОСТТА?! Никой! Крайно време е: да забравим ЕС и НЕВОЛЯТА!

Има нещо друго, да не би Кипър, Литва, Латвия и Естония да бяха по-готови. Не може да им се вярва на 100%, запада както и Русия нямат интерес от силни балкани.

та ние нямаме икономика, герб всичко опоскаха.

...имаме си национална валута !..не ни трябва нито вашето Eвро ..нито скапанiя ви EC !!!

Голяма глупост си написала ... От началото на въвеждането на Валутен борд в държавата реално България НЯМА собствена валута !

според теб бе, Соросоиде, ако не собствена валута - Бг лев, макар и "зависим"? Или, ти отдавна си "обърнал" левовете в марки/евро, долари! Всичко ти е в чужда валута, спастрена и укрита в чужди банки, офшорки и си "Ок"! Не ти е нужен Бг лев, нали?!...Ти си опасен за Бг народа и държавата с древното име БЪЛГАРИЯ, бе! Не си българин, а соросоид-еврейн, затова и не ти "пука", че ти и твойте ЕС, Нато, Сащ ни заробват! Искате послушни роби- "златни кокошки"... А защо заради "личното си добруване" не се заселиш някъде "навън"- в друга държава? Без теб и подобните на теб...ние тук - сами ще се оправим! За нас си вреден! Причиняваш ни страдания! Аман бе! Аман от алчни и нагли егоисти-предатели! Махайте се! Отивайте при господарите си на които служите!

Не се хващайте на плитки германски мурафети. Те страшно искат да ни набутат еврото. По този начин поробиха Гърция. А тия приказки са за да създадат у нас "комплекса на отхвърления" и съответно желание да заслужим еврото и така да го приемем. Всичките им политици са продавачи на прегорели банички. Как само ни оправиха с Южен Поток, който си го хапнаха сами и се оригнаха сладко.

не може да ви помогне.

"Да се приеме една просешки бедна балканска страна" в еврозоната като България"...било крайно опасно." Опасно е, преди всичко за нас. Всяка година България е сочена като страна с прекомерни макроикономически дисбаланси заради слабости във финансовия сектор, фирмената задлъжнялост и корупцията. ... ББ няма да ни вкара нито в Еврозоната, нито в Шенген. Най-много да ни натресе Конвенцията. Обещал бил...Ако народът МУ позволи.

Иначе вече да сме изпукали щом цени и стандарт скочат точно два /2/ пъти. Просто не знам как ще я караме. Излиза, че ако ми плащат от утре в евро, ще взимам около 400, с които мога само да си таковам таковата.Отгоре на всичко трябва да си благодарен и на това. Пълна лудница.

Тия само говорят, че имало корупция и после я тупат по рамото, прегръщат я и я официализират!!!

Русофилите в Берлин са силно против влизането на България в Евро зоната. Същите са за това България да бъде нещо като свободна финансова зона за да си перат парите по лесно. Това са бивши руски военни които след падането на Берлинската стена не се завърнаха в мизерстващата Русия, а останаха да упражняват сенчест бизнес в бившата Източна зона. Същите не желаят и влизането на България в Шенген по подобни причини. Подкрепят ги всички останали пролетарии от Източна Европа. Господ да порази всички тези до един. Амин.

Предадохме си икономиката, предадохме си енергетиката, предадохме си армията. Само един ЛЕВ ни е останал, макар е зависим ама си български лев. Така че сме тенкю на еврото...

Обяснявам за такива като тебе. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух....

Ох побратиме, каква простотия си написал?! Нима хроничния недостиг на пари за болници, полиция, образование, армия (която я нама дефакто) ще се реши с магическа пръчка като се смени националната валута с чужда, която се управлява и пеачати в чужда държава? Посочи ми коя държава приела еврото е цъфнала и вързала? Дай да сравняваме южноевропейските държави Гърция, Италия, Испания, Портогалия. Всички те имат тотално задшуени икономики.....

Блалгодарим ти Берлин! Верно, БГ не готова за еврото и за шенген. И никога няма да бъде. Моля ви, никога не ни приемайте. Колкото по-далече от Берлин и Брюксел, толково по-добре: Не щеме ний богатство. Не щеме ний богатство, не щеме ний пари, а искаме свобода, човешки правдини!

първо ние си харесваме и браним постигнатото със корупция и власт,така,че няма страшно да се въведе еврото за българинът!а и защо да се променяме към по добро и хуманно общество!

Значи еврото не може, в шенген не може, ами и тогава и конвенцията не може, аре марш.

споерд мен наи меродавно е мнението на професор стив ханке за валутният борд! този човек е повече патриот от всички български партиини лидери!ето един коректен човек за пример на българите!

Язък.....тюх....въпреки голамото подмазване и кланяне на Борисов пред Юнкер и Меркел работата няма скоро да стане.Впрочем на най слабата и бедна държава в ЕС за сега въобще не й е необходимо еврото,много е рано за къде бързат/

Разбира се. Никога няма да ни вземат.

Не ни трябва вашето евро, борда е достатъчен за стабилността.

хахахаха дръжте си го братята американци ще ни вземат за долара и ние сме негри само, че бели.

Стига вече с това евро!!!! Стига сте ни притискали. Престанете да ни извивате ръцете!! Видно е ,че БЪЛГАРОУБИЕЦЪТ ОТ БАНКЯ ,ИМА ЛИЧЕН ИНТЕРЕС. ТОЙ ЩЕ МИНЕ ВЪРХУ НАС И ПАК ЩЕ СИ ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ.....АНАТЕМА!!!!

Герберугит пак го отнесаха! Не разбраха, че за германците са боклуци! С Меркел цуни-гуни и после - шута отзад!

Как да сме готови за еврото като нищо не правим. Само приказки. Обраха КТБ, няма виновни и осъдени. Докато само си приказваме колко сме велики, но не правим нищо реално, няма как да стане

И Аз съм против ЕВРОТО ! ОБИЧАМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ !

Негово превъзходителство Институций Ужасни ли бе споменат в този материал? Да внимават дойчовците в картинката, за да не им се стовари с цялава си ужасност върху тях. Ще видят те тогава от къде изгрява слънцето и как се живее по български!

най после една добра новина:)!

Ма що се косите толкова! И аз и Боко вече си имаме по 100 еврови матрици! Може и на вас да бутнем по нещо!

jingiby

"Според Колев, най-голямата слабост на страната е свързана с ужасяващото качество на българските институции, включително и широко разпространената корупция." Без коментар...

ААА корупцията е само по медийте...

Което ще оскъпи моментално марката, защото всичкият риск, който добавят към еврото страните от южна европа отпада, откъдето износът им ще пострада, а с него и работните места. Умни са от Азг, спор няма

Дори миналата година по това време в Италия се водеше сериозен дебат дали да не се върнат към лирата, след като еврото на тях определено им действа депресионно, а ние с нашата мижава икономика, която е като сламената колиба от приказката за трите прасенца и вълка, се бутаме между шамарите...

По добре да не ни приемат. Хич не ни трябва. Чехия, Полша, Унгария са в Шенген, но и не помислят за еврозоната.

Да де, иначе германците са ни гоУеми приятели, а?! ;-) Но проблемът е в това, че наистина НИКОЙ в Европа не ни ще и не иска да се занимава с нас... Нормално, кой иска да си има за приятел, клошар-просяк?!...

точно така никакво евро а лева ?? ще ревете за него както гърците реват за драхмата

така е .. първо ни скапаха културата . изкуствата , науката сега искат и лева да затрият .. хубав лош наш си е останем ли и без него . тотално сме погубени !!!! и какви са тези членства .. след като заплатите не са приравнени .... теглим им една майна и се махаме ... то май от както влязохме в ЕС нещо добро да е станало :(

хахахах , начукаха ли ви го .. до кога бе драги ми дами и господа ще ги траем ...махаме се набутваме си транзитните такси и сме номер едно .. . Берлин губи територия относно ЕС и дупе да и е яко ....

Поначало ЕС е тежка и безумна политическа и икономическа авантюра. Например Италия дължи 2350 млрд. €, на фона на "смешните" гръцки 350! А разни Испании, Португалии, Франции? Дори самата Германия е пирамида, с уж мощна икономика и износ, но вижте и ДЪЛГОВЕТЕ!?!? ЕС е пирамида, подобно на САЩ и е въпрос на време да гръмне! Пирамида, взела заем от цял свят, пък и от бъдещето, т.е. от неродените си внуци и правнуци. В тази разбойническа схема какво правим ние? Ние сме просто жертва на алчни лихвари, от ЕС ще се облагодетелства единствено престъпният ни елит, т.е. стотина двеста фамилии. България изживява в ЕС по-тежка авантюра от съюза с Хитлер. Нямам идея какво може да ни спаси, може би сме обречени поначало. Живеем на лошо място в много лошо време и в много лош свят.

пишеш - алчни лихвари ... не се бои да напишеш -алчни евреи !

Ще дам само някои примери за вреда от ЕС, защото темата е неизчерпаема и трябва да пиша до утре. Спряха реактори в Козлодуй. Спряха ЮП, след което пускат техни СП и СП-2. Спряха Белене, Бургас-Александруполис. Натрапиха американски централи, които крадат с високи цени зверски. Сложете ВЕИ, ЕРП. Сложете мониторигнга от НПО от типа "конвенция за малцинствата", която ни обрича на ц.ганска безнаказаност и зверски социални плащания по тях за сметка на белите пенсионери, бачкали като шерпи. И т.н. Хубавото на бедата е че не може да е вечна. Лошото е че ни чака невиждана катастрофа, въпрос на време е.

а, ти готов ли си на тези цени да сменят знака лев на евро, щото това ще стане всъщност...

Сега прочетох има няма 2-3 параграфа и ми прекипя. Просточко казано - има си подписан договор за присъединяване - изпълняваме ли го - влизаме. И точка. Аман от европейски номера. Да си спомнят добре какво сме подписали и ние и те.

И в София вече имаме сериозни резерви от членството ни е ЕС...а вие за еврото сте се хванали.

дано не стигнем до това приемане... това ще е поредния обир на народа.. казвам го като човек преживял смяната именно в Германия, как първо бяха двете цени в марки и евро и как после остана цифрата на марката със знака на еврото.. тук ще е още по нагло и безочливо подменяне на знаците