Би Би Си: България на ръба на скалата

Британската медия Би Би Си излъчи днес материал, озаглавен "България на ръба на скалата", в който фокус е обезлюдяването на българските села.

Обратно в новината

Коментари - Би Би Си: България на ръба на скалата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно това е проектът на американците и основателите на ЕС. Нито една страна от Източна Европа, приета в ЕС, не увеличила своето население и не е разбогатяло. Целта е Източна Европа да бъде колонизирана, да се продават тук западни продукти, а младите и образовани хора да избягат на Запад. С малко мислене и анализ всичко се разбира, но трябва да се гледа по-малко телевизия и да си тук и сега, а не витаеш в "светлото" бъдеще, обещавано от единия съюз (СССР), а сега - от другия (ЕС). Целите са: обогатяване на Москва в първия случай и на Брюксел (Вашингтон, Берлин, Рим..) в другия.

целия проблем на българите може да се види, като се наблюдават отношенията в един блок - освен завист, злоба, клюки, кълнене и правене на мръсотии между съседи друго няма - е, как да просперираме и кои ни е крив?

Не се оплаквайте че власта е такава-боклук народ и всичко останало.

а чак сега -2017год -добро утро би би си!след разпускането на на българските диктатори от бкп и дс -филиал на бивште кпссс на москва и наи верен сателит на кпссс на москва се събудихте за българската псевдодемокрация!наи сетне германия трябва да срита днешното бърското политикоикономическо статукво и на отрезнее,и разбере ,че българия е корупция и бизнес мафия ин се оддъря от еврофондовете,валутният борд и меркел путин и редоган(герб,бсп и дпс)!сритаите ги!

Фейсбук групата "Национален протест срещу безобразията в България" организира протест на 11 септември. ... е то така ако се правеше революция аз щех да съм Фидел Кастро, трябва поне един месец да се виси по протести да може тая прогнила пасмина да падне от власта или в крайна сметка "Air Force Special Operations Command" да арестуват Цацаров

журналистка, запозната с България да обясни следния процес: България хилядолети си произвежда храната - зърно, мляко, месо, зеленчуции плодове. КАКВО СЕ СЛУЧИ, ДИРИЖИРАНО ОТВЪН, та този народ остана на турски домати и храни от БИЛЛА, ЛИДЪЛ, КАУФЛАНД, ПЕНИ-МЕНИ..... консерви, консерванти, добавки и гнусотии и стана най-болният народ в Европа от НАЙ-ЗДРАВИЯТ В СВЕТА - ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА СВЕТОВНИ ПЪРВЕНЦИ ПО БОРБА, ЩАНГИ- тежката атлетика, изискваща ЗДРАВЕ и СИЛА. От ДАН КОЛОВ до днес да изследва света и българите! И западните хранителни вериги тук, вкарващи българите с инсулти, инфаркти, диабет в болниците. А не напускашите временно страната ни български чеда.

Великобританските тайни служби не споменават официално пред света, че в техните тайни статистики БЪЛГАРИТЕ са НАЙ-адаптиращото се население от баба до внуче - цели три поколения поглъщат с желание и удоволствие - имунизирани, здрави, образовани, християни, бели, европейци по дух, култура и по физични белези. Е, по необходимата английска студенина ще ги превъзпитат много по-лесно от колониалниалното им население и арабите! Ограбиха ни целия умствен народен потенциал съвсем планирано, обосновано от научни изследвания, резултати и проследявания на бг-емигрантите . Очаровани от българските студенти там, веднага им предлагат работа, за да засмучат белия европеиден, способен, дисциплиниран и адаптивен мозъчен капитал, изповядващ европейска култура и ценности. И признание, възхищение пред англо-американските еталони за успех, музика, изкуство, модерност. Асега се правят на загрижени лицемери, тия, същите, които още от по-предния век са твърдите защитници на Османската империя и вечните врагове на освободилите се Велики българи след половин хилядолетие, но дали преди това на Европа Ренесанс, наука, техника и технологии. КАКТО И ХРИСТИЯНСТВО! ЧИСТОТО, РАННО ХРИСТИЯНСТВО, почерпано от Апостолите Христови, достигнало до Ла Манша чрез българските богомили, удобно заобикаляни от европейската история и култура!

БЪЛГАРИТЕ = БОГОМИЛИТЕ, според западноевропейската наука, история и политика, и до ден днешен поддържат репутацията ни на "лайно", дадена ни в средновековието от Католическата инквизиторска църква, върл противник на българските богомили - изповедници на истинските Христови ценности и Заповеди, предадени им от Апостолите Христови, след Разпятието. Просто, заради географското положение на българите, намерени при напускането на Христовите Апостоли. НО... и заради готовността на българите-траки да възприемат такива Ззакони, Норми, Ценности, по нищо НЕразличаващи се от тяхната ОРФЕИЧЕСКА РЕЛИГИЯ- ХУМАННО-НАПРЕДНИЧАВА ЗА ВРЕМЕТО СИ!!!!!

Голям смях! В италиански и френски речници БУЛГАР=ЛАЙНО! От времето на Богомилите, заради БОГОМИЛИТЕ, бръкнали в за-ника и алчните интереси на Католическата църква. И това "ЛА-НО" до ден днешен цивилизована Европа не може нито да го изтрие от речниците си, нито да обясни позорните причини на народите си за това недостойно, обругаващо тълкование Християнските Закони и Ценности за БЪЛГАРСКОТО ИМЕ =ЛА-НО!!! Срам за такова демократично общество, търсещо напредък в бъдещето, без да изчисти греховете, грешките и лъжите в миналото си - основен фундамент в Демокрацията и Напредъка!!!!!!!!!!!!!!!!

Някой се оплакваше, че с висшите си образования години наред не си намира работа. А може би точно висшите образования се оказват проблем. Като гледа човек какви хора работят по моловете, по ремонтите на улици и т.н. - все са мургави. Едва ли не те са предпочитаните при всички други равни условия. За българина животът в България се оказва въпрос на оцеляване. Поне да кажат в прав текст какво бъдеще ни е отредено, вместо да ни баламосват, че българинът бил мързелив и затова живее бедно. Като е мързелив, тогава защо в чужбина работи добре? Хич не е мързелив, но иска все пак да му се плаща колкото и на другите народности. А работодателите им е много добре да си правят кастинги за набиране на персонал. За какво им е това, вместо да си намерят няколко свестни служители, да им плащат нормално и да си работят с тях години наред, а не непрекъснато да си сменят персонала и все недоволни. Явно проблема е в тях самите - искат да правят от пръдня боя, сиреч с мизерни заплати да имат успешен бизнес.

ЛИЧИ, че си бяла якичка с бели ръчички, работещи на бюро! Никога, нищо не създали! Нито един грам материален продукт - същото бедствие си като нашите политици-висшисти от московските школи с бели якички, НАМЪРДАЛИ СЕ ДА УПРАВЛЯВАТ НАРОДНИ СЪДБИНИ! Но... нищо не създали в реалното производство! За да знаете Ти и Те какво значат ипотека, банка, лихви ,петкратно по-високи от тези в развития свят и икономики, Данъчно, Световна криза, ЧСИ, скачане по въжето, което ти върти Държавата и Банките с противоречивите си заробващи закони и изисквания + корупцията на администраторите! Наред с това - огромните загуби от брак, неграмотност, неквалифицираност, немотивираност за работа от злобно, просто неграмотно население и работна ръка, увредено в социализма с идеали за равенство, кражби, непрофесионализъм, зомбирано и несъзнаващо работно население, че не Държавата му плаща заплатата, а някакъв предприемач-смелчага-несретник, редови гражданин като тях, заложил имущество и живота на близките си на банките, потърпевш и жертва на цялото несъвършенство на българското време, изплащач на греховете и несъвършенствата му - мутренство, корупция, жестоко банково робство, няколко режисирани инфлации, ограбили хората и убили физически даже, дръзналия предприемачески дух!

Неустойките на дефекти или плащането поправките на такива, чрез съд са много повече от високи заплати на личен персонал! По-добре - фирми под-изпълнители. Те да отговарят и плащат! Просто, копнеещите за заплати, като ги вземеш на работа започват да се крият по кюшетата, да трошат скъпа техника, да крадат, да подстрекават към неподчинение, безнаказаност, безкрайни почивки, отпуски.... а всички дефекти и поражения да се пращат от работодателят! ЗАПОМНЕТЕ: КОГАТО се научите да уважавате работодател, заложил си имуществото, съдбата на децата на банките и чакащ от ВАС-РАБОТЕЩИТЕ, ОТНОШЕНИЕ, дисциплина, уважение, съпричастност, ТОГАВА ще получите желаното!!!!!!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИЕРАТА, ПРЕЗ КОЯТО НЕ ВИЖДАШ! А това с циганите и неграмотните - това са някакви фирми-вамп, временни, обслужващи крадливи корупционни интереси. За да платят непоносимите рушвети ги спестяват чрез неквалифицирана циганска работна ръка, за което пък корумпираните им съдействат пред Закона!

Хората какво ги топли какво си вложил бе пич, като не даваш нормални заплати не се оплаквай.

НИЕ ВЕЧЕ СКОЧИХМЕ ОТ СКАЛАТА

Българите сами са си виновни ! Успешната държава се прави с приемственост ! Ако си жаден, по вероятно е да успееш да пиеш вода, ако 10 години копаеш на едно място, отколкото на 10 различни места по 1 година ! Българите са като чергари - всяко поколение се мести на ново място и започва отначало. навремето родителите на днешните деца емигранти, същи бяха имигранти в градовете от селата ... Каква раждаемост да има, когато всички искат да започнат живота отначало, с кариера, с жилищен заем, далеч от родителите ... най много по едно дете може да си позволят при тези обстоятелства ...

кво го усукваш бе, не виждаш ли че комунистите и техните копелдаци съсипаха народа с крадене и репресии

А, дали не бяха селяците и техните копелдаци, дето превърнаха страната в хоремаг и крадат и с г..за си като от ТКЗС?

ЕЙ копелдак сега кои са на власт...комунисти капелдаци като теб не узначава че сменяш костюма и хоп ставаш демократ а чипа същия е ииии!!!!!!!!

"Българите са като чергари - всяко поколение се мести на ново място и започва отначало. навремето родителите на днешните деца емигранти, същи бяха имигранти в градовете от селата ... " ТОЗИ ПРОЦЕС е световно явление, свързан с индустриализацията! Човечеството и светът е живял по един и същи начен над хилядолетие. Индустриализацията е преломният момент в света, променил живота и хората. НИЕ, точно ние - СЪВРЕМЕННИТЕ ХОРА СМЕ ЩАСТЛИВЦИТЕ ДА СЕ ВОЗИМ НА ВЛАК, ТРОЛЕЙ, ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ, СЛЕД КАТО ХИЛЯДОЛЕТИЯ СА ЯЗДИЛИ КОН! НИЕ, точно ние пием антибиотици и не умираме от едно разстройство, ангина или пневмония, както всички човеци до преди 70 години. Ние имаме за щастие течаща вода в стаята си и не носим на гръб стомни и съдове от метри и километри.... Освен това - телефони, телевизори.. та чак до мобилни телефони и интернет. Смотаняк, всички народи по света така са се развили от 50-те години на миналия век до сега. Комплексар! Виждащ гените, роднините и родителите си като нещастниците на света!

По принцип си прав, мръсен провинциалист. Няма приемственост. Но каква приемственост има при американците. Те са по-големи чергари от нас, живот на колела.

На България територия не и трябва - стига и само София ! И без това останалото се нарича подигравателно "провинция" и никой "софиянец" , за нищо на света не би се върнал да живее в "провинцията" ... В "провинцията" живеят втора категория хора !

1876 г "по данни на общината е 11 694 души, от които 6560 българи, 3538 евреи, 839 турци и 737 цигани.[42]" Според раждаемостта на времето, излиза, че в София през 1876 г. са живели между 1000-1500 семейства! Това ли са КОР-НЯК СОФИЯНЦИТЕ, бедни като църковни мишки. Ставайки столица, София, както и всички столици по света извличат годното население, елитът на България, за да работят в новосъздадените министерства и държавна машина, служби, администрации. Както и обслужващ персонал за нарастващия град. СТИГА С ТИЯ МАНИПУЛАЦИИ ЗА ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ. София е ОТКРАДНАЛА ЕЛИТА НА НАРОДА НИ СЛЕД ВЪЗРАЖДАНЕТО!!!!!! Това се случва във всички столици по света след Индустриализацията - преди 20-ти и в 20-ти век!

По принцип това е задачата на столицата. А не като сегашната София - сбирщайн от всичките отрепки на България! На теб какъв точно ти е проблема? А елитът на България е поумрял в разни там войни, ако се сещаш! Така, че ако случайно виждаш някой. който си струва в твоето родно място, гледай да го задържиш там, ако, естествено, не си вече емигрирал в града!

МНОГО ПРАВИЛНО И ВЯРНО! ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ СА ПРОВИНЦИАЛИСТИ, КОМПЛЕКСИРАНИ ОТ ПРОВИНЦИАЛИЗЪМ!!!!!! ХА-ХА-ХА-ХА!! Там са най-големите крадци, задигнали баницата на народа, оставен дори без хляб, и народът търчи да им обслужва бизнеса, лишен от семейство, деца, секс, готвена храна. Бачка и плаща наем, пък бившите провинциалисти-сфиянци се възмущават!!! Но пък и не са готови да работят като ватмани,строители, бачкатори всякакви, дори на нощни смяни!!! КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ И СЛЕПОТА! ЧЕ И БЕЗМОЗЪЧНОСТ! 100 години обират от провинцията Умните, Грамотните, Красивите, но Грозните, Крадливите, Комплексираните бивши провинциалисти, днес - софиянци се възмущават със срамна пяна на устата и в душата!!!!!!!!!!!!!!!!!

НА КОРЕКТНИ ДАННИ ОТ СТАТИСТИКАТА, БЕ? Нещо не разбирам?!!! Това неадекватност, лудост или комплекси са, бе брато????? Или типичен български тароден синдром на "черното" да се вика "бяло"????????????? ЕЕЕХХХХ, НАРОДЕ МИЛИ, НЕБЛАГОДАРНИ, НЕПРИЗНАВАЩ ИСТИНАТА!!! КАК ДА НЕ ВИ ЯЗДЯТ ПОЛИТИЦИТЕ, БЕЕЕЕ? След като ползват всички заключения за народопсихологията ни на руски, български и световни институти, платени от ДС на времето?????

Не е на ръба ами е в канала.ха..ха

Тия англичански брътвежи да си ги държат в техния остров. Защото през втората световна бяха започнали да топят металните огради за нови пушкала. И ако не бяха янките, тях сега нямаше да ги има на тоя Свят. Да не говорим за времето, когато ги именуваха империята на злото и плячкосваха де що видят по целия свят. Да не говорим и за близкото минало, когато от тях видяхме най-големите "добрини" за нашата страдална България.

Статията на "другарката" Англофонка, неумолимо навежда на мисълта за решаването на "проблема ни" с постепенното ни изчезване. Явно Булгаристан е удобна територия, която спокойно може да се насели с ислямски имигранти, които постепенно да претопят местното население, т.е. нас, туземците, след което могат спокойно да си обявят и нова ислямска джемахирия... Тоя сценарий вече е ефикасно изпробван - прочетете малко история, например за откриването на Америка, колонизирането й и като връх, накрая, създаването на днешната великата империя - САЩ... Но, какво да се прави - това явно е НОВОТО "велико преселение на народите"!

Aми те затова бързат да ни построят бързи "търговски" коридори от Италия и от Гърция, за да ни ги докарват Oрките тук и да си изчистят техните държавички!!! Cамо тъпото Вожд не знае още какво му кроят, но околo него има много съучастници на този пъклен план и най-вече "великите" изобритатели на "Tроянския кон"-гърците!!!

Чистят територията ни за тяхното заселване тук при евентуални климатични аномалии и загиване на земни територии, за които алармират всички - от врачки до учени. Опитват се да заселят тук и роби/бежанци/ да им служат и да им вършат мръсната и тежка работа. Тук, България - Раят на Земята! Четири сезона, раждаща земя, богата на храна и полезни изкопаеми! КЛИМАТ И ВКУСНА ХРАНА! - ЧЕТЕТЕ сайта "Позитивните новини. Успелите" и раздел "Интервюта"- "Защо избрах България"...или да остана" - нещо такова. Четете! И завърналите се българи и чужденците, избрали да живеят тук споменават два основни мотива - климат и храна! ...и релефното разнообразие от море до планина на по час път! Явно, мъглата, студът, помпаните силиконови зеленчуци и плодове са бич за физиката и психиката, които не сте губили и не го осъзнавате! ЦЕНЕТЕ ЖИВОТА СИ ТУК, ЗЕМЯТА СИ, НАРОДА СИ, ХРАНАТА СИ!СЛЪНЦЕТО И ЗИМАТА! Защото ще останете сираци!

Какъв ръб, каква пропаст. Вождът слънце и цяла европасмина от платени журналисти от сутрин до вечер ни обясняват как цъфтим в ЕС. Най-важни били европейските ценности (сред които явно на първо място е да сме най-бедни), солидарност с имигрантите (които ни прегазват като скакалци), толерантност към исляма (докато ни убиват). Направо еврорай, да се чудиш що изчезваме.

Хайде, няма нужда от лицемерни материали! Върти, върти...чужденците, бля, бля..., бежанците, дрън, дрън,...не ги искате, въпреки, че са обезлюдени територии, с една дума, що се дърпате, като за вас не ни пука, а се чудим как да ви натресем емигранти, имигранти и каквито там се добраха нелегално до границите на съюза. Оставиха ни с мизерните заплати да вегетираме, а сега с фалшива загриженост констатират, как сме се били стопявали...

Никой не ни е оставил с ниски заплати. Сами си го докарваме - няма единство, няма профсъюзи, няма работническа партия, няма протести за смислени неща - само платени и за глупости, където е силата на хомосексуалните политици.

Така е! В крайна сметка, ние всички сме си виновни за кочината, в която битуваме... Кофти Мат'рял, к'во да го правиш!

НЕ заблуждавай народа ни с неграмотните си писания. Същите тия, с векове поддържали интересите на Османската империя, а след това на Турция и винаги ПРОТИВ България и БГ-народа, заради съперничеството си с Русия са ни цакали и настаниха тук с тяхно съгласие фирми-крадци на българските богатства и оставиха народа ни под ДС-иго, въпреки инвестираните милиарди лири в радио-станции през Студената война, 70 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА!!!! Откраднаха от народа ни умовете, младежта, грамотните, а в замяна на това гласуваха законите в ЕС за квоти, забраняващи всякакво производство - от машинно до селскостопанско. Унищожиха целият ни поминък, даже хляба, даже производството на домати и чушки. Тия същите. С квоти от ЕС. Разрешаващ на Холандия, Италия и Испания да задоволяват Европа със селскостопанска гумена продукция. Тия същите гледаха и се радваха на ограбването ни от собствената ни върхушка. Но за тази търпимост и предателство към поколенията ни САМО НИЕ ЕДИНСТВЕНО ИМАМЕ ГРЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

затова пък мангалът се плоди успешно, бързо мре, ама още по-бързо се плоди

Тая родна картинка ние си я знаем вече от много години. През 2-3 вечери бТВ също ни я набива в главите. Защо обаче BBC се занимава с нас точно с тази тема? Нямат ли други теми, например с пренаселването на Острова с пакистанци, индийци, бангладешци и всякакви африканци?!

7 000 000 бяха българите при преброяването 2011, ПРЕДИ Да СЕ ОТВОРИ ПАЗАРА НА ТРУДА ЗА БЪЛГАРИ ПРЕЗ 2014 СЛЕД ЕДНОГОДИШНИ ПРОТЕСТИ ТИП НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ С ЦЕЛ ЛИНЧ НА ПРОСТАЦИТЕ, ЗАГНЕЗДИЛИ СЕ В НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИ. ДНЕС БЪЛГАРИТЕ СА 3,5-4 МИЛИОНА В НАЙ ДОБРИЯ СЛУЧАЙ

Тези ни котарят и бълбукат! Де да бяхме на ръба! Щяхме да сиктердосаме ГЕРБ и да се оправим! Ама, България е у бумбако, като се казва! Няма повече излизане от там където ни завлякоха! Нещо би се получило с оцелелите българи в България след войната, която рано, или късно ще сполети пренаселеният свят! Ще има, навярно друг ред в света.

Ян Би Би Си Ян

Те да си гледат проблема с пренаселването, ненормално издутите цени на имоти, наеми и транспорт.

Женените Българки праздни да не ходят, и проблема ще се реши.

Евросъюз безмилостно ни превърна в неоколониален периферен придатък, от който извличат многократно повече в сравнение с безвъзмездните евросредства, които ни дават!!! Отнеха ни банките, индустриалните предприятия, нахлузиха ни техните хипермаркети, изхвърлиха ни от традиционния наш пазар в Русия, и най-вече примамиха НАЙ-ЦЕННОТО ни ЧОВЕШКИЯТ КАПИТАЛ на България!

Не заливай коментарите с руска пропаганда ! Като не те свърта в ЕС - излизай и се омитай ! Ама не ти стиска - нали ?

Четвъртия райх Смъртоносната спирала стопява населението в България Проблемът не е само в това, че гражданите напускат, а защото най-често си тръгват тези, които са най-продуктивни т.е. зрелите млади хора. Остават тези, които са най-малко мобилни неквалифицираните, онези с физически или психически увреждания и възрастните Трудно е да успееш, ако всички си тръгват.

Кучетата си лаят, кервана си върви .... Някакви си журналисти не могат да променят мисленето на един народ и неговите управляващи с едно там филмче. Обезлюдяването на селата започна с индустриализацията по комунистическо време и се отприщи с максимална сила след премахване на гражданството. А това, че всички млади са навън и там си гледат децата е резултат от анархията, така де - изкривената демокрация в страната.

Дух от бутилката ...му нашепва това

"""" населението на България е най-бързо свиващото се в света.""""Ама какво стана с мантрата , повтаряне от първите дни на необратимия и безкраен демократичен преход ""Елате в България ,так са най-евтините и високо квалифицирани работници и специалисти""Ама нещо навалица от инвеститори не се наблюдава както и на поток от инвестиции.Евтините са тук и в Европа , а те са такива защото нищо не могат , а квалифицираните получили квалификацията по време на тъмния и човеконенавистен социализъм са или тук, ама като пенсионери и в Европа където заработват за достойна пенсия.Гордостта на правителствата за евтините работници нещо не сработи .Все ми се струва ,че ако хората получаваха едно достойно за труда си заплащане ,ако законите бяха за всички ,щяха в значителна степен да остават в България.Но правителствата решиха , че България трябва да се "затрива" бавно ,но в замяна на това системно и последователно.

Кой ще ти дойде да инвестира в Мутристан? Само за пране на пари то е ясно ...

И за 6-милионен пазар!!! След като в Румъния е 20-30 милиона + Молдова + Украйна???!!!!! Особено, когато тук нямаше магистрали за изнасяне на продукцията към тези милионни пазари с европейско население????!!!! Лично съм присъствал на десетки разговори със западноевропейски инвеститори. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:::: Българи-консултанти-продажници им обявяваха заплати по 200 лв в големите градове в началото на века, когато минималната заплата стана 110 лв. Та така - ПРОДАЖНИЦИ-КОНСУЛТАНТИ на Западни, инвестиращи тук фирми ТИ ПРОДАВА ИНТЕРЕСА, НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ! ХАДЖИ-ГЕНЧОВЦИ! НЕ западняците са алчни, а българите са продажни! Така консултираха пред ушите ми КРОНОШПАН-БУРГАС, заради която реакция си нанесох беди. ТАКА, вероятно са консултирани АУДИ, направили завод в Пазарджик, открит преди седмица-две с 500 лв заплата, но собственици на този вид автомобили плащат тук хиляди за всяка част при ремонт. Затова от безработен Пазарджик не работят в АУДИ, а пришълци от Пловдив, ВЕРОЯТНО ОТ ГОДИНИ НА РЪБА!!!!

Марешкия добре ще ритне бурето на тия, които са чакали на него да ги крепи. Заедно с тъпаците умират и "патриотите" видя се набързо каква минимална пенсия отредиха. Воля са на ход.

Правителство от идиоти, които развъждат цигани, голяма раждаемост, няма що.

българите нямат дух, жизнерадост, животворяща сила, живеещите в изгнание са безродници, безличници, дървета без корен а останалите на територията са вече с покварени души, от престъпниците които ги тъпчат и управляват

Жалка картинка сме това е ясно, но по жалко е че каквито и мерки за повишаване на раждаемостта да се въведат ще са безсмислени защото българките раждат и децата им после бягат в чужбина. Селямите също бягат от селата. Живота се променя и всеки иска да живее по добре, а България не осигурява добра среда за живот и развитие. Това е млада страна , която лошо е проектирана изначално за да не може никога да се развие и застраши великите сили в Европа това е истината...

Чети Симеон Радев, за да се засрамиш каква българщина, каква смелост, мъжество, политичност, независимо доли е право или криво е имало веднага след Освобождението! Днес няма нито патриотизъм, нито българщина, нито гражданско общество, нито идеали, нито желание за живот и родина за децата ни. Само сръбско, турски гюбек, гръцко, сертаки... и то от бизнесмени и управляващи, камо ли да говорим за циганизираното тюркопреклонно простолюдие, подхранвано и от турски сериали с магии, убийства, мъст, низости антихристски, при които брат брат си убива.

Има няколко души или са на щат някъде или са пълни идиоти. Според тях целият упадък е в следствие на демокрацията, както казват. Всичко преди било супер - много население, индустрия, цветущи села. Да стане ясно, че през периода, който те възхваляват България беше тотално изолирана страна. Никой, с изключение на "елита" (посредствени и клонящи към прости хора, окупирали висши държавни позиции, чиито наследници управляват и днес) не можеше да напуска страната. Ако имаше възможност както понастоящем за свободно пътуване в страната едва ли биха се задържали и половината от 9-те милиона жители по онова време. Относно голямата промишленост - тя беше толкова голяма, че магазините бяха празни. Имаше два три вида шкафове, с които все още много домакинства са оборудвани, също толкова вида дрехи, храни, селскостопански продукти от прехваленото селскостопанско производство. За кола и жилище се чакаше по 15-20 години. За качество не можеше да се говори. В наследство от тогава останаха панелните блокове, построени безразборно и без мисъл, нямащи налог по грозота и функционалност никъде в Европа. Остана и управлението, което си е същото, както и преди 30 години. Същите хора ни управляват, но и на това идва края, колкото и да не им се иска...

за съжаление и хората вече се изродиха и оскотяха напълно, комунистите постигнаха целта си, унищожиха съзнанието на бъларите и ги превърнаха в безропотна покорна маса, говеда без вяра и съвест, брутални материалисти

Личи си обиденото градско момче, на което "тъпите " селяни от провинцията са заели мястото в елита.

ООН-1987 г. по индекс на човешкото развитие България е на 27 място между 130 държави. Сега? Около 57-мо. И пак чакаме светлото бъдеще.

И погледни всичко построено и започнало да се строи тогава(по времето на 3-те вида шкафове). Всичко това до ден днешен се крадеи разпродава и още има. Има населени места в България свързани с асфалтови пътища строени пак тогава и останали до сега, но пък не ремонтирани и поддържани от тогава. Плюете, ама нищо ПО-ДОБРО не предоставяте. Не можело да се излиза зад граница- дрън-дрън. Сега като можем колко могат да си го позволят. Умник.

Да напишеш такова нещо трябва да си формен глупак!!!!!Това че комунистите от преди 1989 г. станаха капиталисти и въведоха пещерен капитализъм от който хората бягат не променя живота,който живяхме преди 1989 г.Къде сега е сигурността,здравеопазването и образованието.Всичко е толкова пошло,че няма накъде.Просто живеем в една клоака.

За доста неща не си прав: 1. За качество се говореше. И то МНОГО се говореше! Уви, само и единствено се говореше. 2. Панелките не бяха строени "безразборно" и "без мисъл". Мисълта в проектирането си личи и днес - В София почти не е строена инфраструктура, след края на 91-ва. Въпреки това, градът нарастна почти два пъти (даже след затварянето на соц-мастадонтите), дори в рамките на вече изградената инфраструктура. А застроителните планове предвиждаха много паркове и вътрешни пространства, училища, детски градини, стадиони, паркинги и т.н. Все неща, дето сега се пропускат в името на бързата печалба. 3. За "кола" (трабант/москвич/запорожец) се чакаше 3-4г, не 20. За апартамент, ако си младо семейство с деца и работиш в някое богато предприятие, се чакаше малко повече. Е, ако си секретарка на местния Партиен секретар... 4. Да, не можеше да се излиза от страната. Особено дразнеше, че това важеше и за комшиите от соц-лагера. Напр. за да идеш до Румъния, трябваше виза. Обаче 90-92 заминаха точно толкова хора, колкото биха заминали и 60-та.

За кола (трабант/москвич/запорожец,Дачия)Не се чакаше(през 80-те) или се чакаше 1-2 години.Чакаше се за хубавите коли - Лада,Шкода,ПФ125 и т.н. И тогава се работеше яко в чужбина. С парите от там се купуваха пак Лади или западни коли.

ББС--се е загрижила за българските села? ....бе, англосакс умници---я се благодарете, че има толкоз млади и умни българи --да облагородят породата на вятърничавия ви остров!:)))) ...а бай Симо--още става за Куйн!:))))))))

В природата няма празно пространство и винаги има решение. Така е и в обществото - демографската криза ще има решение в бъдеще, а дали то на нас ще ни харесва, няма никакво значение. И може би е време да проумеем, че селата няма да са "като едно време". Трябва да ги използваме по нов начин, защото няма да има масово преселение към тях и те ще са като природен и етнографски ресурс. Затова вместо да плачем напразно, по-добре е да търсим рационално решение.

Че какво толкова е станало тук си е територия която не е гъсто населена , държава като нашата защо трябва да е 10 милиона например ! А като погледнем има държави в които хората няма къде да живеят. Ами бедни сме на фона на EU но чак да сме някакъв прецедент не мисля. А хората тук са умни търсят по-добър живот и емигрират нормално не са седнали само деца да цвъкат и да се чудят как да ги хранят. Не се плаща добре и това е причината за емиграцията какво го мислите толкова. Докато се рекламираме като евтина работна ръка и хоп няма да остане какво да се рекламира :)!

Тия от ББС са в статистическа грешка - темповете на намаляване на населението на страната ни, ще бъдат много по-високи от описаните, ако Боко Глупака остане да власт тази и следващите години. Извод - Боко Глупака в панделата до края на годината и да внимаваме при следващите избори да не гласуваме за подобни лумпени като Суджука и Курнелия.

Е да.де ще има навалица от много други по глупави или хора на задкулисието!Изборите не са решение,ако обществото само дреме и чака,а нищо не изисква!Едни и същи се явяват на избори и след отсяването останаха тези в момента,а които изпаднаха дори не си струва да се коментират!Много е важно да се стимулира малкия и средния бизнес,дори и малко да намалят приходите в началото впоследствие ще се раздвижи!

В България почти никой не се интересува от тези проблеми. Направете едно проучване по заведенията, по градинките. Всички живеят така, все едно след 20 години ще има кой да им плаща пенсиите.

тия свине в парламента ако не спрат да крадат и да гонят хората скоро ще дойдат турчулята и пак ще ни превземат ,те са 80 милиона и работата ще се оправи и държавата ще се изчисти от комундета крадци!

Би било много непочтено да кажа: "Тази английска циничка би трябвало да помни Уинстън Чърчил, който направи всичко да изгубим територии, които ни позволяваха да излизаме на Бяло море", но след червената чума няма нищо по- разумно за един човек да избяга от това място осеяно от руски, турски и всякакви други поклонници, а най- големите артисти да са "патриотите", които викат гръмовно геройски, но държат в ръцете си единствено дипломи за основно образование. Обезлюдяване е най- малкото, което е резултат от червената чума и нейните артисти псевдодемократи.

Червената" чума" превзе политическият свят много отдавна. Според моите статистици, хората никога не са живели по-добре, даже и населението на планетата нараства постоянно, какъв ви е проблемът?

КОЙ ПОТПИСА ЗА МИГРАНТИТЕ В ЕС, АААААААААААААААААААААААААААА! СЕГА КЕ ВИ ЕБЪТ ЗАКОННО, ЩОМ СТЕ ПОТПИСАЛЕ И СТЕ ЗЕЛЕ ПАРИТЕ! ПРОДАДАХТЕ СЕ ААААААААААААААА! Кой поТписа мигрантите да се засeлват в страната, и кой размножи циганите АААААААААААААААААААААААААААААААААА! Куманягите на клада! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ, УБИЙЦИТЕ НА НАРОДА! ОТМЪЩЕНИЕ И НА КУМАНЯГИТЕ, И НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА - ТОЧНО КАКТО ТЕ ИЗБИВАХА И ГОНИХА НАШИТЕ СЕМЕЙСТВА! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ, УБИЙЦИТЕ НА НАРОДА!

Толкова сте неграмотна, че е по-добре да се откажете да пишете по форумите въобще.

Е чакайте бе! Бойко само преди няколко месеца разправяше че сме 2-ра по ръст икономика в Европа а наскоро подхвърли че българина живее добре и дойдат ли празници е на път по новите магистрали към морето или към Гърция

Абе аз на ББС ли ще вярвам или на НЕГО!?

"Ние сме изоставени и от управниците, и от Бога. Политиците нищо няма да направят за нас. Те гледат само себе си. Не се интересуват от хората особено от възрастните хора по селата. Не им пука дори за младите хора, защото младите са в чужбина". Ами що си искате Боце Мутрата и Курвелия, а??!

Ние никога не сме били изоставяни от Бога. Които от нас Го изоставиха, те ни довлякоха това. Без значение дали "православни скотове", управници, купени журналисти, икономисти и историци. Където има морал, има общество, в което има хора, държащи един на друг. Време е да възстановим това. А колкото до двата шута - никой не ги е искал. Просто кукловодите си играят на тука има-тука нема с изборните резултати и винаги печели техния човек. Изхода е това, срещу което те толкова много врещят: изцяло мажоритарни избори и пряка демокрация от Швейцарски тип, а не обяснения как нямало да сработят и то от тия, дето най-имат интерес да запазят статуквото. Заедно с това и изграждане от нулата на МВР и съдебната система, както направиха грузинците.

При фашизма е така. Нали при Демократизма най-важното беше човешкият живот????

Вече не е!

Идва Видов ден за всички БЪЛГАРОУБИЙЦИ да си го знаят ! Новия ВАСИЛ ЛЕВСКИ рано или късно ще се появи и с нетърпение чакам да видя всичките изроди , които ни доведоха до такъв геноцид в затвора! Господ забавя, но не забравя !!! НЯМА ДА ИМА НИКАКВА МИЛОСТ за всички докарали ни до това положение ! Трябва да се изкоренят и много вредни навици създадени в последните 27 години ! Може ли от една от най-работливите,можещи,умни и талантливи нации да сме я докарали до такава национална катастрофа ! Всеки се е затворил в черупката си,гледа само себе си и не го интересува какво се случва ако той е добре ! Егоизма,алчността,нихилизма и още много други ще ни погубят като нация завинаги ! На парламента е записано, колкото и да не харесвам лицемерните навлеци в него дето чеп за зеле не става от тях - СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ! Тогава няма кой да ни спре - ще бъдем водеща сила във всичко - но колко ли българи разбират това -истински патриоти трябва да ни управляват и такива трябва да бъдат и всички истински бизнесмени ! Трябва обаче да има работеща прокуратура и съдебна система ,а не тези клоуни , които виждам всеки ден - няма осъден никой за 27 години преход - има от всички партии и всякакви лукави душици без грам чест и достойнство ограбили този толкова изстрадал народ ! Как се не намери един,на който да му стиска и да ги започне като в Румъния (мъже няма ли в тая прокуратура и съдебна власт ?) - искам разследване на всички с къщи,имоти,фирми,коли и пари за милиони ,които не могат да докажат как са забогатели за 27 години - затвор до живот и отнемане на имуществото ! На всички истински българи мога само да кажа ,че те си личат от километър - винаги ще ти помогнат с каквото могат дори ако не те познават ! Дано има възмездие за всички, които направиха така ,че най-талантливите,можещи и знаещи българи - двигателя на България да избягат от родината си ! Бъдете проклети ! Рано или късно ще Ви се върне с лихвите !

Според физиците движението(ускорението) прави силата! Ти не си се движил умствено от времената на Левски, а и никакви изводи не си извлякъл от житието и наследството му. За какво да говорим? " Който ви освободи ще ви пороби." Елементарно, който е по-напреднал е по-силен!

Бай Ганьо вземи прочети какво е написал човека,а не да ръсиш умозаключения без да вникваш в това , което е написал ! Прочети житието и битието на Васил Левски - неговите завети и ще разбереш много неща , които изобщо не са ти ясни ! И умствено ти си много близо до приматите ...

Добро изказване, ама хайде да спрем с мантри от рода на "ще изчезнем" и още повече със завинаги. От шест хиляди години сме като българи на този свят и исторически неоспоримия факт е, че всички, които ни "изчезват" сами изчезват, а ние пак сме тука. Останалото ти е добре изказано. И оставете всички самоунижаващи ни психологически ла*на като това да обиждате на Бай Ганю. Оня козел с брадичката, дето ни го издигнаха за светец, такава психовреда ни е нанесъл да си вменяваме тоя измислен персонаж, че не е за разправяне. Като говорите за българина и българката наблягайте на хубавите черти, тях да развием, а относно лошите посочвайте, че ще е много по-добре да се направи по друг начин вместо да забивате ножа с обвинението. Малко повече мекота помежду ни и доста повече твърдост срещу тия, дето се мъчат да ни изтребят ще ни дойдат много по-добре. Айде със здраве.

Спрете социалните помощи и тогава доста от тези търтеи които ги получават ще се завърнат по селата да копаят и обработват земята и да се изхранват ако не искат да вървят по градските улици и да припадат и мрат от глад всички некадърници които казват че няма работа

Другарю империалист,объркал си страниците за правешката тиква с тези на вълко червенков.Ти знаеш ли какмо е истински телешки салам,бе?