Топлофикация-София ще си плаща газа

До първите 10 дни на февруари "Топлофикация-София" ще издължи на "Булгаргаз" 90 млн. лв. от задълженията си за доставен природен газ.

Обратно в новината

Коментари - Топлофикация-София ще си плаща газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СМЪРТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СВОБОДА НА НАРОДА! ДА ЖИВЕЕ ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА! ИЗКУПУВАМ НА ЕДРО ЖИЛИЩА, А СЪЩО И ЦЕЛИ ВХОДОВЕ, В СГРАДИ СЪС СПРЯНО ПАРНО. ПЛАЩАМ ИЗГОДНО В ЕУРО, ДОЛАРИ ИЛИ КОМПЕНСАТОРНИ БОНОВЕ. ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ. ПРИ БЪРЗО СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР, ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК. ЗА ИНТЕРНЕТ ЮЗЕРИ,-ПРЕФЕРЕНЦИИ. ОТДАВАМ ПОД НАЕМ/ПРОДАВАМ ОФИСИ, ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ, ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ, ГАРАЖИ В НОВОПРОЕКТИРАНИ БИЗНЕС-СГРАДИ. ТЪРСЯ ФИРМА ЗА МАЩАБНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ПАНЕЛКИ.

Що питаш, ти нали обичаш да се правиш на ясновидец - втора Ванга, а познай сега да те видя бива ли те или си някой шарлатанин.

Горкият папагал. Бая зор ще види с тебе докато те научи.....

Мечтай си! Май нещо се изчерпа, а?

Аз съм милозлив човек и не искам да ми тежиш на съвеста, ако се гътнеш от дамла.

Повторението е майка на знанието. Това важи особено за такива заблудени овци като тебе.

Ако няма какво да коментираш, по-добре се разкарай.

При включването на обект към топлоснабдителната мрежа, от собствениците трябва да се подадът доста документи до съответния топлорайон, в тях има и поименен списък на всички етажни собственици с подписите им, че са съгласни да бъдат включени. Този ред е уреден със "Закона за енергетиката". Същият закон, не позволява на Топлофикация да изключи даден обект докато броя на потребителите не стане 0%. Ето Ви нещо интересно от интернет-мрежата 1 - От 1 януари до 1 септември тази година към отоплителната мрежа на столичното дружество са били присъединени нови 3687 абонати или 141 сгради. Всяка година Топлофикация добавя към 5000 нови абонати . 2 - Брокерите, които водят сделки с недвижими имоти твърдят, че все още първият въпрос, който задават купувачите на апартаменти в София, е дали има ТЕЦ (парно). Цената на топлофицирано жилище е по-висока, отколкото на нетоплофицирано, при равни други условия. 3 - Досега няма нито един абонат в къща, който да се е отказал от парно и топла вода и да е развалил договора си с Топлофикация. Причините са две. Първо няма нито един друг начин на отопление на къща, по-евтин и по-удобен от парното. Който е опитал на газ, след 1-2 зими търси начин да се включи към Топлофикация. На ток е по-скъпо, дори сега, след увеличението на цените на парното (въпреки уверенията на някои вестници и експерти). С климатик в къща в София не става, когато температурите паднат под минус 5-10 градуса. (Разбира се, има значение топлоизолацията, видът строителство. В жилищен блок климатик по-върши работа, ако обаче блокът е свързан с ТЕЦ, защото сградата е затоплена от инсталацията и апартаментите на парно). Второ - абонатът в къща плаща това, което е убеден, че ползва и никой не го краде. Сметката му е за енергията по показанията на топломера, без да я разпределя със съседи и други абонати. 4 - 91,2 на сто от гражданите поставят парното на първо място като най-безопасно отопление, показва последното проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение. 61,5 % го смятат за най-чисто отопление. 58 % твърдят , че е най-комфортно и ефективно. 47,5% казват, че е най-евтино. Реално то е най-евтиното отопление. Но, поради масовата истерия против Топлофикация (подплатена и от реални интереси дружеството да фалира, за да го купят евтино), процентът на убедените в това е само около половината от анкетираните. Ако медиите дадат думата на хора, които са пробвали различни видове отопление и са се убедили в предимствата на парното, много повече софиянци ще заявят, че парното е най-евтино. В момента Топлофикация продава топлината под себестойност. 5 - На Топлофикация можеш да плащаш със закъснение от няколко месеца, само ти се натрупва лихва. За тока не може - ако не платиш две сметки, ти го спират, после плащаш солено, за да те включат отново. На газ е същото. Проблемът е, че точно поради тази причина много от софиянци въобще не си плащат сметките за парно.

Бъркаш ме с някой. Интернет-юзерът Big Eye, просто е харесъл моя постинг и го е издърпал по-напред.

Единствено топлофикация е коректна за образуването на цената. Топлофикация София / ТС/ подава енергия до абонатната станция на сградата. Подадената енергия се отчита от периодично репариран /сверяван/ електронен топломер. Заплащането е единствено въз основа на неговите показания от които се приспадат нормативните загуби в топлообменника. Топлоснабдяването в София е обществената дейност с най-ясната, прозрачна и справедлива ценова структура, но която не е идеална. Примери за несправедливо ценообразуване колкото искаш- билетът за влака до Бургас:- този който тежи 50 кг плаща 20 лв и този който тежи 150 кг.-пак толкова. Още по-интересно е при самолетите, дори за 1-2 кг свръх багаж се плаща солидна сума, но никой не мери колко тежат отделните пасажери. До сега не съм чул, някой с малко лично тегло, да не си плаща и вози гратис, защото това не било справедливо. Случайно да знаеш как се образува цената на билетчето в Градски транспорт, а на колко купува Софийска вода водата от язовирите и на колко я продава на софиянци? Ако си видял някъде "кражба", бързай утре рано в прокуратурата. Много ще ти се зарадват.

И този директор, и тази кметице, и всички над тях не увират, че проблемите на "Топлофикация" няма да бъдат решени със съдебни изпълнители. НЕОБХОДИМА Е ЦЯЛОСТНА ПРОМЯНА НА СЪЩЕСТВУВАЩАТА НОРМАТИВНА БАЗА НА ТОПЛОФИКАЦИЯТА И ЕФИКАСНА И ИКОНОМИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ! Паразитите около нея искат да си запазят парите, които тя им носи обаче и не правят нищо , за да променят нещата в полза на потребителите. А на тях това им е работата, иначе са ненужни и ВРЕДНИ!

Топлофикация София /ТС/ в момента е напълно автоматизирано и компютеризирано предприятие. В последните 15 г. в него се извършва мащабна модернизация.Докато някои стачкуваха, скачаха по митинги и преливаха от пусто в празно, в ТС се градеше ежедневно, въпреки стопанската разруха на прехода. Изпратеното ченге за директор на ТС, Валентин Димитров, чиято задача беше да съсипе ТС и подготви за приватизация, не изпълни задачата си. Последствията за него ги виждате. Следващото ръководство, на инж.Рогачев, въобще не се подаде на натиска. Сега ги обвиняват, че вносителят на оборудването е посочил една цена на митницата, а го е продал на по-висока. По ефективност, ТС е над европейско ниво.Този безспорен и доказан от компетентни консултанти факт, бе огласен от следващото ръководство, на инж.Н. Михов, принудиха го сам да напусне. Напълно се премълчава екологичната ефективност на ТС. Кога за последно сте видяли пушещ комин на централа в София /не става въпрос за бялата пара над комините в студени дни/.

Каква модернизация бе л...но - едно постерминално у-во нямат на нито една каса! Отивам с пари в картата за да си платя парното, а тия з..ци ме гледат умно и ме пращат на банкомат!

и кви резултати е дала практиката на съдебно събиране моля....ега ти смешниците тия с кренвирши май кучатат плашат....неплащане неплащане и пак НЕПЛАЩАНЕ - само отт ова разбират тия феодали и тогава почват да вият както гладни чакали ....много се кефя....

Абе този Стоян Цветанов не е ли пресаташето на др.Шиляшки известен тогава като Стоян Петров и е някъде из Видинско.Който знае да каже; много прилича, но сега е доста напълнял.

Нормално загубите на сградната инсталация са 5-15%, много рядко достигат 20%, при съсипана топлоизолация в мазето или стар модел абонатни станции. Ако са получени загуби над 15-20%, това е единствено от съседски кражби. Не е ясно, защо след като има възможност да се засекат такива кражби, ПРОКУРАТУРАТА не е направила поне едно разследване, въпреки многобройните сигнали на гражданите!... ТС няма статут да преследва и санкционира крадците, тя може само да сигнализира. Възоснова на многобройните данни, директорът на ТС, Петко Милевски,... още заяви дори в "40-то Народното Събрание", че кражбите от съседите са над 50%. Никой не му обърна внимание, а в медийте изказването му се спомена мимоходом между другото. Само за информация, пък вие си правете изводите: Цената на природната газ е около 80% от цената на топлоенергията. Русия продава на страните от Европа, газ на приблизително близки цени. Цената на 1квтчас топлинна енергия в София е под 0,09лв с ДДС - франко тръбите в сградата, а в Зап. Европа при централизирано водно топлоснабдяване се плаща около 0,4-0,6 евро за 1квтчас.

ама ти добре разсмиваш аз незнам кви са цените за франко сградата ама тук са бая повече от германия например ...хората вече не пасат трева..и тоз номер с изолацият и той вече е стар...щото да те светна и да ми кажеш ако тарират общия топломер на вход "случайно" с 0,5 градуса повече и на изхода с 0,5 градуса по-малко тогава кво става а? да ти кажа ли ....Топлофикация разрешават тариране и има две опции и ако е врен плащаш ти ако нее плащат те...да ти светя ли че второто никога не се случва...щото нали се сещаш кой проверява..- две техни фирми...и сега да ме светнеш щото си голямо око , аок си тарираш топломера във Фрезениус Германи\ например кво става??? да ти кажа след един месец като видят че н\ма лапачка "технологично" ти го сменят с нов....ясно ли тие оченце??или искаш още тънкости????

За да бъде уважавана институция топлофикация не трябва да разчита на нормативни документи който и усигуряват бедействие и комфорд а реална защита за редовните платци.

Крайно време е софиянци да започнат да си плащат парното. Стига е плащала останалата част от България.

Коко софиянци не плащат, защото не искат да ползват парно. Продават им го насила и не парното а загубите от парното . Всички принудителни събирания през съда са си чист държавен рекет и принудителна продажба на загуби от неефективна система . В моя блок са откачени 85% от радиаторите и топлофикация въобще няма право да пуска абонатната защото няма договор с никой в блока, но го прави и осъществява системен съдебен тормоз, което вече ще избие на някъде бъди сигурен. Топлофикация и всички които я подкрепят са си чиста проба бандити.

Топлофикация София ще си плати газта на куково лято.Ще го платим всички ние от парите за здраве и пенсии.Истината е,че доходите ни са прекалено малки.

Парното е с ниска цена спрямо другите начини на отопление и най-удобно. Цената е висока само за тези, които живеят в блок пълен с крадци на топло. 10 крадат 5 плащат и плачат. Това е истината.

Абе, комунист, ти не разбираш ли, че проблема не е в цената, а в това, че карат насила хората да ползват тяхната услуга. Аз не искам да ползвам услугите на Топлофикация, дори и месечната сметка да ми е един лев. Аз не съм ли свободен човек, в свободна държава и нямам ли правото сам да преценявам кое ми е пой-евтино?

Да само се чудиш що са толкова високи ценети :))

Точно така е ! И заради такива тиквеници ако ми спрат топличкото и водата да ме върнат в праисторията не ги мисля.

Причината не е в нямането на пари от Топлофикация,а по скоро е като със здравните вноски - държавата ги прибира за друго.Няма как да си монополист и да си на загуба ...

вервайте си и тая Фъндъковка която е от котилото на Бойко само ходят по медиите като им запари на адниците да се оправдават и да успокояват, но хоратя намя да търпят повече такива шикалкавения и разходки по медии, копки, и патувания по разходки из чужбина за наша сметка и накрая работели, това ли работите да се разкарвате...СТИГА ПИСНА НИ ДА гладуваме и да ни лъжите

Ти от котилото на СерГей ли си?

ТС събрала 14-15 милиона с дела? Демек със заведени дела, а не със спечелени дела! Щото едно е да плашите гаргите с дело, друго е да го спечелите, което няма как да стане предвид милионите нарушения в съставянето на сметките, в законодателството, в "съобщенията към фактури" с невярно съдържание и прочие...

Пише, че са СЪБРАНИ 14-14.5 мил. лв. с дела, не можеш ли да четеш? Освен това Топлофикация не изпраща фактури с невярно съдържание, а СЪОБЩЕНИЯ.

бързай утре рано в прокуратурата. Много ще ти се зарадват да им помогнеш в разследването на "Топлофикация София"/ТС/.

Когато заведат дело от Топлофикация, съдът назначава 2 експертизи, които обикновено са във вреда на Топлофикация! Това, което успяват да съберат е пари от неинформирани хора, които изпускат сроковете да обжалват или такива, които са успели да се споразумеят извън съда! Точно едната експертиза доказва, че начислените суми не са верни...

Другарю Гогов! Топлофикация иска да се криминализират кражбите. Следователно тя САМА ПРИЗНАВА, че е КРИМИНАЛНО ДРУЖЕСТВО! Аз защо и какво да плащам на едно криминално дружество? Рекет? Подкуп? Откуп? Членски внос? Дефинирайте другарю Гогов?

Нормално загубите на сградната инсталация са 5-15%, много рядко достигат 20%, при съсипана топлоизолация в мазето или стар модел абонатни станции. Ако са получени загуби над 15%/20%/, това е единствено от съседски кражби. Не е ясно, защо след като има възможност да се засекат такива кражби, ПРОКУРАТУРАТА не е направила поне едно разследване, въпреки многобройните сигнали на гражданите. ТС няма статут да преследва и санкционира крадците, тя може само да сигнализира. Възоснова на многобройните данни, директорът на ТС, Петко Милевски, заяви дори в "40-то Народното Събрание", че кражбите от съседите са над 50%. Никой не му обърна внимание, а в медийте изказването му се спомена мимоходом между другото. Само за информация, пък вие си правете изводите: Цената на природната газ е около 80% от цената на топлоенергията. Русия продава на страните от Европа, газ на приблизително близки цени. Цената на 1квтчас топлинна енергия в София е под 0,09лв с ДДС - франко тръбите в сградата, а в Зап. Европа при централизирано водно топлоснабдяване се плаща около 0,4-0,6 евро за 1квтчас.

Абсолютно си прав.

Когато си купуваш домати от пазара си плащаш това, което си купил, Никой не те кара плащаш унищоженото от градушка, повреденото при транспорта или изгнилото по складове.

плащаш, но ако не искаш - не плащаш. а при нас е .09 но маса народ си плащаме независимо дали искаме и дали ползваме.

Когато започнете да продавате енергията или топлата вода с ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ с ИНДИВИДУАЛНИ измервателни уреди, ТОГАВА И САМО ТОГАВА ще приема разсъжденията ти. Докато това не стане, за мен сте абсолютни престъпници и сте за разстрел, защото сте в нарушение на хиляди закони и конституции!

Повярвай ми топлинните загуби на сградната инсталация могат да надхвърлят 25 % дори!! И това не зависи само от "съсипана топлоизолация в мазето или стар модел абонатни станции". А сега си представи 12 - етажна панелка - НЕ САНИРАНА - знаеш ли за какви топлинни загуби става въпрос. Отделно, че тръбната мрежа е в окаяно положение! Отделно, че стените на апартаментите на хорицата не са изолирани(високи коефициенти на топлопреминаване през стени - W/m2*C), дограмата е отвратителна, което пък от своя страна води до огромни коефициенти на въздухопреминаване и всичко това качва общите топлинни загуби!!! В резултат на това бедните хорица си проверяват горещите радиатори и се чудят защо е толкова студено в мизерните къщурки!

Абонатната станция не е ли собственот на Топлофикация? Защо топломера е поставен преди, а не след нея и така ние плащаме загубите от уред, който не е наш? Дано фалирате, боклуци!

Защо да дефинира като може да начислява и задължава без да проверява. Реално ли е Бруната да дава /примерно/ 50.00 лева за имат и 150.00 лева за сградна и да не и прави впечатление че има нещо нередно?? Нормално ли е 3/ цола тръби в банята да излъчват повече топлина от стаята в която непрекъснато има парно?? Много ненормални сметки има ама на никой не му пука и за това не плащат хората.