3,2 млрд. лева за здраве за 2016 г.

Бюджетът на НЗОК ще е с балансирано салдо, реши окончателно мнозинството в парламента. За здраве ще бъдат отпуснати 3.2 млрд лв., а вноската се запазва 8%.

Обратно в новината

Коментари - 3,2 млрд. лева за здраве за 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пари , пари , бюджет. Колко и как ще бъдат разпределени на очакваното лечебно ниво? Само объркване поражда това при мен като гражданин.Кризата в здравеопазването няма да се преодолее с пари които се "наливат". Става така " мижай да те лажим".

ГолЕмо крадене ще падне. Да Ви е честита новата по-богата КАСА

АБЕ ТОЯ БАБИТ ОТ СНИМКАТА СЕ ОШИБАЛ ЯКО - САМО СЛАНИНКА И МАС! ЗАЩО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ БАБАИТИ гласуват закон за здраве???

Честито, менгелета !

Здраве, здраве - колко да е здраве ... На жена ми бременността до момента е на 2 000 лв. Това е при пълни здравни осигуровки от двете страни ( т.е. моята и нейната ) в продължение над 10 години. И най - грозното е, че никой не идва да ти каже нещата директно в очите: това ще струва толкова и толкова - плати си. И въобще - всеки който е минал по този път и не е циганин, може да каже с колко пари и нерви е свързано това нещо. И това като си помислиш, че трябва да е с цел осигуряването на бъдещето на нацията ....

..."в доклада на Световната банка личните плащания на пациентите са над 50%, при средното равнище за Европа от 20%. " Значи слагаме към тези 3,2 милиарда още 1,6 милиарда и се получава чудна сума - близо 5 милиарда българите харчим "за здраве"! Сега - на другото блюдо на везната слагаме "най-болната" и с "най-висока смъртност" , първа по инсулти и каквото още там беше... И?! Москов - много се краде бе , братче!!! Като не променяш крадливата и очевадно неефективна система, в какво точно се изразява "реформата" в здравеопазването всъщност?!

казва същото..все пак догодина бюджетът за 1 човек средно е 457 лева. ..но ако и тук се намират "болни" и неосигурени, както "болните " в пенсионната система, то всяка година ще има прогресия на база на тия признаци.

Като гледам умните западноевропейци те тези наши 457 лв. ги дават за по-малко от МЕСЕЦ като осигуровки. Затова и доплащат по-малко.

Какво значи-ще бъдат отпуснати?! Да не ги отпуска тиквата и тъпото селянче финмин?! Тия пари са наши! Ся ако ще дават от техните на циганите и на гаджалите може!