Бюджетният дефицит се свил рязко

По последни данни бюджетният дефицит за септември е само 62 млн. лева, при 565 млн. лева дефицит за юли, каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Бюджетният дефицит се свил рязко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков изчезвай обратно в Колумбия откъдето те довлече Борисов. Там обяснявай на индианците как едно и едно е стоиедно. Тук тотално се осра с парите които преведе на бившите си работодатели от Световната банка и от МВФ. Сумичката си я бива. Над един милиард долара им даде за мерси смотаняк крадлив. Хайде да те няма, че ни писна от такива като теб.

С ТАКИВА КАТО ТЕБДЯНКОВ НЕ СЕ СПОРИ. Виж изнесените от БНБ данни за управляваните от теб резерви на правителството. Към 31.07.2009 год. резервите на правителството които са осчетоводени от БНБ са 6.96 млрд. лв. Към момента тези резерви благодарение на твоето поведение са се стопили и са достигнали 6,33 млрд лв. Къде са отишли над 600 мил. лв. от резерва бе г-н Дянков. ЗАЩО ВИНАГИ ИСТИНАТА Е ОБРАТНОТО НА ТОВА КОЕТО ГОВОРИШ ?? ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ЛЪЖЕШ?

prosto njamam duma ot niskoto nivo na inteligentnost na BSParite????? Da mahne Djankov?? Ami tikvenicite koito sa pisali tova purvo da otidat da rabotjat v svetovnata banka a posle da se obazhda ot selo dolno nanagornishte....

Бойко, разкарай го това недуразумение, че ти клати стола на правителството. Никой ли от твойте хора не чете какво мисли за него народа. Не може всеки ден да плямпа глупости, това и бабите в квалтала го правят без да са министри. Бойко, да беше понаучил нещо от бай Тошо докато го пазеше навремето...

Много философи и разбирачи пишат в този форум !

Не, ти иди, ама на Мъжкияпазар зад Земеделското министерство - нямаш нужда дори от морков; те ще ти го подсигурят, та даже цяло кило, за да ти стигне за цялата нощ....После ще ми пишеш: Ау, мръснице такава...!

Айде, лелиното, ела си вече, не ставаш за там....

абе ти си изкукал май?? той ако е като Орешарски трябва банкет да дадете ...само, че като го гледам да не станем освен с пробит бюджет и с 8 млрд в лева дълг..натам върви тоя копелдак...пък 50 млрд долара външен не ги броя...това Бай Тошо да го позлатиш бе? с неговите мижави 12 млрд

Е първо никого от управляващите няма да видиш в затвора, второ кво те топли че някои ще е в затвора. Никои неща да е в затвора искам тия 30-40 милиарда откраднати пари да се върнат в хазната, само това може да ме стопли, другото са пенсионерски приказки

върви в Бурунди.Нищо не разбираш и само говориш глупости.Бюджет се балансира на 6 месеца най-малко и на година.Ако платиш вноската на ЕС за един медсец или върнеш на фирмите дължимото ДДС,какъв баланс ще търсиш.Нужен е дефицит на бюджета поне 3%, защото както уволняваш зимата няма да имаш пари за заплати и пенсии и хората ще излязат на улицата.

БРАВО Г-Н ДЯНКОВ, ПОДКРЕПЯМ ВИ, НО ИСКАМ ДА ВИДЯ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ В ЗАТВОРА!!!!!!

А, бе Дянков, ти защо не отидеш на женския пазар , за да си избереш един по-голям морков ... Обещавам ти, че като поискаш да го платиш и особено като чуеш цената, ще ти се доиска да си го забиеш далбоко в гърлото , за да не приказваш повече пълни глупоси пред хората ....

Не става въпрос за любимци, а да го махне ББ и да сложи човек на който му е ясно какво става у нас. Защото Дянков ще надмине Орешарски. И ако го критикува човек, то е комунист. Егати пи-а-рите сте. Искаме ГЕРБ да успее, но се вижда че с Дянков не става.

Ако това недоразумение остане министър на следващите избори ще гласувам за ДПС.

също искам ОСЪДЕНИ престъпници от предишните управници.Помня и по-тежки финансови времена,но искам да видя наказани за кражби от българския народ.СПРАВЕДЛИВОООО го обеща!

а бе смотаняк нещастен, ти да не си от тия дето три дни пазихте тир със зеленчуци от Македония , за да го хване н амитницата тоя блед педал????

До всички профани по-долу една малка задачка: Какъв трябва да бъде бюджетния излишък/дефицит, когато Бюджета е съставен на базата на ръст от 4,2% на БВП, а за първото полугодие имаме смиване с 4,5%? Хайде умници дерзайте!

Дянков да беше реформирал бившата си институция, преди да дойде да се изявява у нас. Ето извадки от книгата (Amazon.com) на бивш служител на Световна банка: The Dinosaur Among Us - The World Bank and Its Path to Extinction, 2007, by Jeffrey Hooke: Разполагайки с безнаказаност без отчетност, Световната банка е трансформирала своя устав в среда, където резултатите не са от значение...Тя се е отказала от търсене на действителни решения в полза на запазването на привилегиите си. .....За една институция, която дава съвети на правителствата как да управляват бюджетите си, банката обръща малко внимание на собствената си структура на разходите. Административните разходи за 2006 г. достигат 2,2 милиарда щатски долара, продължавайки постоянното си нарастване...Може би една трета от тази сума е посветена на незаемни дейности, като академични изследвания, трежъри и поддръжка на портфейла, така че банката харчи 1,5 милиарда USD годишно, за да движи само 279 проекта, което прави по 5 млн. щ.д. на проект.

Абе пич нямаш си грам понятие, защо се изказваш изобщо - влизали ДДС, Акцизи и незнам си какво. На теб верно ти влиза. При свито потребление пада прихода от ДДС, при свит износ пада прихода от Акциз, При увеличаване на безработицата спада прихода от преките данъци и се увеличат разходите на социалната система - хай да се ограмотите малко и тогава да ръсите простотия след простотия.

аман от идиоти в тази държава! единия пита къде са пътищата - абе умник 8 години твоите любимци нищо не построиха, ти сега искаш за 2 месеца да е готова магистрала Хемус. Другия пък смята - какво смяташ бе бунак??? През Януари излишъка беше 600 млн., през Юни само 120 млн. - хайде като смяташ смятай с тези темпове колко трябваше да е излишъка към момента - аман от идиоти! Третия пък вижда 8 млрд. резерви и това било комфорт - абе бунак ами резерва миналата година по това време беше 14 (ЧЕТИРИНАДЕСЕТ) млрд. нещо да кажеш по този въпрос???? Че Дянков е фурнаджийска лопата е така, ама хайде моля!

А бе плъх смотан, нали всеки месец влизат в хазната ДДС, акцизи, мита и т.н. докога ще се оправдаващ с предното правителство. За резил станахте. Само ревете. А я кажи колко милиарда от бюджета преведе на МВФ и не е ли това причината да няма пари в хазната.

Все повече се убеждавам, че Дянков няма макроикономически подход. Безработицата расте, няма инвестиции,няма и пари от Европа( които щяха да потекат) всичко се депресира. Ако Дянков продължи, то юни не само няма да се оправим, ами ще стане невъзможно да се диша. Бойко виж цените какви са, това е белег какъв е финансиста ти

Дянков нищо хубаво не прави, защото ако е хубаво нека иам реален израз. Знаем ги предишните със заплатите, а Дянков каква заплата с всичко има?

По последни данни бюджетният дефицит за септември е само 62 млн. лева, при 565 млн. лева дефицит за юли... -защото в края на полугодието се изплащат вноските към Европейския съюз и др. Дянков и приближените му спекулират с числата, като изтъкват като своя заслуга бюджетни ефекти, дължащи се на съвсем други причини заради типичните вътрегодишни бюджетни цикли. Да не говорим за наследения фискален резерв от 7,8 млрд. лева. Кое друго правителство в Европа е в такъв финансов комфорт в момента? Но сега ни управлява отбор от селски оплаквачки, които си градят алиби за евентуални бъдещи провали.

Роднините и PR на Дянков непрекъснато го хвалят. За какво? Че няма осъдени митничари, че реално не ги подмени, че всеки ден е на различно мнение за всичко. Къде са магистралите, къде са оправените пътища, къде? Дянков, може би си бил добър администратор в банката, но реално като финансист не се получава политиката ти. И подвеждаш Бойко.

Искам да видя осъдени престъпниците от предишното правителство!!!!!!

боравиш езуитски с цифрите,така и аз мога да ти опиша една 100%вярна картина.До 30 юни-излишък от 170млн.лв,от 9юли след изборите-междувласти резултат на което 360млн.лв дефицит за 7-месечието ,плюс още 150 млн лв.,който натрупахте през август и септември-общо 510 млн.за деветмесечието,въпре че орязахте всичко.Сега се задават зимни месеци с поголовен спад в селското стопанство,строителс и индустриятя.Влошава се безработицата и междуфирмената задлъжнялост.Как ще постигнете нулев дефицит лаладджии?Очакван мин 1млрд лв дефицит Това е пълен крах за вас,тъй като 650 млн. вие го натрупахти некадърници.

Този не говорише ли се милиарди!??

Я сега да видим на колко фирми не сте платили задължения на държавата и смятате да ги фалирате. Нека хората сами си отговорят. Счетоводители си имаме достатъчно Симеоне, трябват макроикономисти за тази работа.

Това че дефицитът през септември ще е много по-малък от юли, го знаем от Орешарски, драги Симеоне. И всеки, който може да мисли знае, че това е резонно. Ти персонално, все още нищо не си направил в посока подобряване финансовото положение на страната без да вземате залъка от пенсионери и други на ръба на оцеляването.

Браво г-н Дянков, твърда ръка и спиране на контрабандата, за да върви държавата напред. Айде, форумните мишоци, къде сте, с кофите помия??

Стига с тия тънки номера бе Дянков! Всеки посредствен икономист знае, че бюджета се пълни значително в края на годината!! Поради факта, че тогава се правят най-големите разплащания към държавата. Е то бива бива демагогии ама това вече минава границата! Жалко - наистина се надявах да оправите нещата в БГ, ама явно напразно са отишли надеждите ми...

Защо не отчетеш колко плащания и строителства си спрял? Къде отидоха големите икономии та пак си на дефицит? За полугодието бюджета беше на плюс. За деветмесечието как е?

Normalno e da se svie !!! Sled tova , koeto se sly4va !!!!!!!! I mnogo hybavo pravi tova pravitelstvo !!!! Samo niama osudeni o6te !!!

Да го духаш мършо очилата!

по точно трябва да е - Селяндурино прост....такъв ще си ритнеш канчето като те гледам кви тъпотии пишеш

ей тоз сбърканяк умора няма ей....

Добре действате!По-бързо опандизвайте ПетковSдОГАН !

Хм, бил финансист ...Дрисльо !