Бюджет 2013: Повече пари за учители, лекари и бедни, останалите чакат

Приходната част на бюджета за 2013 г. се увеличава с 1.796 млрд. лв. спрямо 2012 г., съобщиха от Министерство на финансите. Социалните разходи в бюджет 2013 нарастват с над 790 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2013: Повече пари за учители, лекари и бедни, останалите чакат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е откъде ще дойдат тези приходи не ми стана ясно? Може би от техните големи инвеститори, които са офшорки ли? Средният и малкият бизнес го няма г-да управляващи..... не е сметнат добре ДБ. Пирамидата е обърната. Няма как държавни ведомства да са с увеличения като няма постъпления. Ако я карате така скоро всичко ще се срути. Давам сравнение все едно да започнете да строите къща от покрива. А основите да ги няма или там да са мижави........

rado_7_6@

Дру-а-ри! Положението е черезвичайно! Един коментар на почтен човек в темата и ни разпилява мижавите хонорари дето ви ги даваме да дращите неграмотно бадева!!! Поне се пуснете извън Позитанско време ей така за идеята - регнете си ник, па върти челичените чукове на Революцията крос мелюцинерешките прости тикви!

Значи,аз лично разбрах,че след постните пици,замразяването,размразяването,може би увеличение, може би намаление сега някои ще получат по 2-3 трохи като за врабчетата.Обаче питам -това последно или е или ще има нови шоу - програми до 1 април/...и след него/?

Не се сърдете на ГЕРБ. ГЕРБ толкова може, но го прави от сърце.

увеличение на детските няма ли да има

Защото съм кадърен не съм станал комплексиран даскал!А ти ,ако беше кадърен щеше да имаш авторитет пред деца и родители.

Искам за 5минути да остана с дянков в една стая и гарантирам че ще изяде пицата без да си отвори устата

Прочетох"Istini" и реших, че ще се въздържа от коментари. каквото трябва, той го е казал...

От писаното личи,че си точно от описаните даскали-корумпирани и некадърни.За що не си смениш професията.Я се пробвай да станеш лекар?Ще можеш ли да понесеш такава отговорност?Не си избивай комплексите във форума.

Какво се правят на балами управляващите! Излъгаха народа с предизборни обещания и се нагушиха яко, а сега нямало пари за туй или онуй в бюджета. Пари има, стига да има нормални, умни и съвестни държавници. Например - ще премахнат субсидията за парламентарно представените партии, която е около 40 хи.лв. на 1 депутат за година. Сметнете сами 40 000 х 240, колко е. Съща така за БНТ и БНР. За какво са ни областни администрации. Такова нещо няма в Европа. Има кметства и общини. Там какви пари падат не е истина. Ами Висшия съдебен съвет - каква работа върши - никаква, както и много други измислени комисии и агенции, създадени само и единствено с цел да се намери работа, респективно - да вземат пари, роднините на депутати и министри. Мога да дам още много примери как и откъде могат да дойдат пари в бюджета и то не пари, а много пари. Ама, докато търпим разни простаци и селяндури да ни управляват повече от двадесет години вече, така ще е.....................

Това е някакво малоумие. За да се увеличат с 1,8 милиарда приходите в бюджета , при запазване на сегашните нива на данъци, такси, глоби, конфискации и прочие отнемане на доход от клетите предприемачи в т.нар. пазарна икономика , трябва да имаме растеж на БНП от 8 %. Т.к. се предвижда растеж от 1% ,то това означава ,че инфлацията ще е по голяма, и лека полека се придвижваме към онова забравено време от 96-97 г. До там може да я докарат експериментите на квазиикономисти като Дянков и сие.

...до този А,който обижда учителите.изглежда той е психар и некадърник или децата му са такива.,а какво ще кажеш за невъзпитаните и прости деца на чалгарско и долни родители,които като ги извикаш да се оплачеш от детето-той отговаря НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.това нормален родител ли е ,но хак му е той ще си скубе косите с такова отроче.изглежда и ти си от тях.повечето са деца на шивачки и шофьори и моля,ела ти кадърния да ги учиш.

Повече милиони за социална помощ? Познайте за кого...Жокер: по-тъмнички са и не обичат да работят.

Не увелечение на пенсии и заплати трябва да искаме, а намяляване на цени на ток, горива и храна. Както виждаме увеличението за най-бедните е символично, но и то ще бъде погълнато от забогатяващите свои и чужди монополи и вериги.

Мизерници долни ! До кога ще се подигравате с народа ? Трябва да ви ометем от властта , за да не ни довършите...

Ах,горките учители не могли нищо да си купят от Турция!А защо не пишеш,че голяма част от тях са пълни некадърници и психари,които говорят само за частни уроци по 50лв.

Това управление продължава да се занимава с преразпределение по комунистически. То не създава, то преразпределя и при това еднопосочно. Не се казва с колко се орязват или увеличават парите за президент,партии, праламент, НСО, кортежи, летежи и лукс на властта?

Всички тези ццифри, крайно недостатъчни, са само пожелателни. Защо? Защото за да се случат трябва да се усвоят милиарди от ЕС, което може да стане само чрез качествен скок в усвояването, а не чрез 14% усвояване както до сега. миниатюрното увелечение на пенсиите ще се случи от април, защото управляващите нямат 200 милиона резерв с които да покрият пръвите 4 месеца на годината. Благоденствието ни в РПУ България е много съмнително дори и в предизборна година.

Не ми се яде Дянкова пица/ ще пия само/ чиста водица.

61700 служители на МВР получават 125 милиона. Това е увеличение със 168 лева месечно. За 2,5 милиона пенсионери са предвидени 585,9 милиона което е по-малко от 20 лева месечно. 72 милиона ще се прахосат за дейности и програми по заетоста. Тоест, фирми близки до властта ще ги усвоят и резултатът ще бъде като тоя от усвоените милиони за това в предишните бюджети.

а задълженията на държавата към фирмите расте и ще има фалити- после кого ще доят.

като обещания по време на криза е добре, но такива сме ги слушали как след това се оправдават със международното положение. бюджета си е напълно предизборен и прекалено оптимистичен- ако параметрите се скапят, жална ни майка догодина.

Тези, от които чакат да напълнят хазната все повече ще се стопяват. Тогава на Дянков ще му остане само ножа в ръцете... пица няма да има.

Останалите ще го нацепат на ГЕРБерастите!

браво браво ша отворят пицария в парламента ..май на там отиват работите барем да избият някой лев

Тоя очилат, некадърен мушморок, ако трябва пак да се прави на оригинален, както през 2010, когато показваше постната си пицка,характеризираща държавния бюджет тогава, сега трябва да покаже една празна пицешка кутия!?Само с мазно петно на дъното!Това представлява бюджета му за 2013 г.!?Мизерници!

Самия Дянков не веднъж е казвал, че няма да налива пари в нереформирани системи. И сега въпреки препоръките на МВФ за образование и здравеопазване продължава да налива пари там. Повече пари за учители, за лекари, за цигани, а за тези, от които чакат да напълнят хазната, както винаги няма.

Проблемът на образованието е, че всички образователни степени в България са завишени. Средното образование е начално. Висшето - средно и т.н. Ще се адресира ли този проблем? Проблемът на здравеопазването е, че тези които плащат не потребяват, а тези които потребяват не плащат. Ще се решили този проблем? Образованието е ясла, в която говедата престояват до получаване да диплома. Здравеопазването се е превърнало във форма за събиране на допълнителни данъци и социално подпомагане под формата на медицинска милостиня от чието качество никой не се интересува. В образованието и в здравеопазването не останаха свестни хора в резултат на финансовия геноцид от 2 десетилетия насам. Това са структурните проблеми г-н Министър. Тях адресирате ли ги или ще налеете поредните 5-10% процента в едни неефективни системи със съмнителна полза за обществото?

Като те гледам какъв си икономист, ме е страх да ида на лекар.

Нищо ново - с нашите камъни ... Защо се отделят повече пари за МВР - ами за да ни пазят през зимата и по изборите, с оглед очакващите се недоволства, бунтове и протести. Тъй де, нека да има с какво да платят на миротворците от полицията, а най-лесно е с парите, взети от данъците и неизплатени на протестиращите. Хитричко, нали? Ами за какъв са му на президентството + 40% отгоре? Ами за тази пародия на армия - нали НАТО ужким ни варди, а ЛС намалява? Тъй де, явно на ГЕРБ нв им трябва УМНА /образована/, ЗДРАВА /излекувана/ нация, а подчинена тъпа полиция и купена слаба армия. Останалото е мълчание... и магистрали.

Тоя хер флиг да земе тая пица и да си я....

Да се престане с тези неверни неща - че военните и държавните служители от МВР имали "социални" придобивки - ранно пенсиониране, 20 заплати при пенсиониране ит.н. Това не са социални придобивки, а са компенсации за редицата ограничения, на които са подложени - особено рисковата им професия, нямат право да работят допълнително, нямат право на ефективни стачни действия, нямат право да притежават фирми или да участват във фирми и още, и още...

Горките военни, много са ги измъчили тези ограничения. Но не им ли е неудобно на 44-45 г. да се пенсионират с големи пенсии, с 20 заплати и веднага след това започват работа, като получават пенсия из заплата. И всичи тези благини излизат от джобовете ни. Те дори неси плащат осигуровките. А по време на "тежката" служба получават големи заплати, пари за дрехи, храна и т.н, имат поне два месеца платен отпуск. Всичко това напълно сигурно, независимо от кризи и трудности за останалите работещи в частния сектор. Армията се е превърнала в най-паразитната част от обществото - на практика единствено военните не дават нищо на обществото, играят си на войници и плачат за големи заплати и привилегии.

на учителите трябва да се вдигнат заплатите-днес да си учител при тази сган направо полудяват.родителите не могат да търпят 1-2 деца в къщи,а представяте ли тези душици на какво са подложени-крещят като кретени неистово цял ден,но за лекарите не съм съгласен.бях на екскурзия в турция с лекари събра ми се погледа харчат като луди хиляди евра носеха-та кожени облекла ли не накупиха,бижута ли,а ние по едно съдче за ядки.разполагат с луди пари не ги жалете.

убедих се,че много елементарни хора пишат тук.какво общо имат тук комунистите с простотията и политиката на герб,ами като и бойко е комунист защо го избрахте или мислехте,че хора ,които се държат като"махленски бъхтичи"трябва да ни управляват и представят навън.ЖАЛКО.

от къде се взеха тея клоуни

Няма оправия. Лекар, учил 6 години за висше, ще взема малко над 400 лева, а някакъв с кобур, палка, белезници и кубинки - с 200 отгоре. Лекари няма, инженери няма, компютърни специалисти няма, обаче от 5 до 45 човека се тикат за едно полицейско място, щото МВР ще назначава 1591 ченгета. И за кво са му на МВР толкоз много хора - то не останаха българи в страната, те увеличават полицаите? Втора българска армия правим. Щото първата и пет лева не струва.

Шунка ама от оная, от 4 лева килото ;) Знаем я каква е ;)

ДА НО ШУНКАТА НЕ Е ОТ МЕСО ,А ОТ КИТАЙСКА ГМО СОЯ

Браво, най накрая се дава повече за образование, култура, здраве и инфраструктура. Това е единствения път към успеха!!! Дано да не е изключение тази година щото е изборна..., а правило спазвано от тук нататък!!!

Браво, да. Сега се пита в задачата, колко дълго трябва да управлява ГРЕБ, та да достигнат онези 2,2 милиарда лв. за образование, който бяха в бюджета на тройната"крадлива" коалиция? Справка - уикипедията.

поредната клоунада на цирк "борисов". публиката да пие отново по една студена вода и да духа супата ако има пари за такова удоволствие.

стенограма от заседание на мистериозния савет: боса: "пичове и пки, политика се прави с пари и ум или с дупе. ние пари и ум немаме. дествуваите"

от 19ч4 година чакаме да паднат на червеня коч мадете. през 1989та те се заклатиха силно, но пак не паднаха от самосебе си, а на нас не ни стискаше да се намесим. както сме чакали 500 години турците да си отидат ще чакаме и комунезите и техните копелдаци да си отидат.. ще чакаме, докато не умрем.

Kalin

Намразих пицата покара този сухар!

От коментарите до тук разбирам, че има недоволни от понижението на дефицита 3 пъти, от икономическия ръст, от повишаването на пенсии и заплати и от повишаването на парите за образование. Питам се: ако всичко това е факт във време на икономическа криза и сте недоволни, дали ще сте по-доволни от 1000% инфлация и заплати от 5$ месечно, както бяхте при Виденов? Или ще сте по-доволни, ако Станишев ви се хили мазно и ви уверява, че в България 2009 г. няма криза и харчи по 200 милиона на седмица извънредни разходи, за да ви го набие по-дълбоко, при положение че от началото на 2008 икономиката е в спад? И ако остави близо 2 милиарда неразплатени задължения към бизнеса, който ИЗОБЩО не го интересува, сякаш парите ще ги бере от липите в Столипиново? А после да пита като олигофрен къде е фискалният резерв? Тогава ли се радвате, неразумни юроди? Умовете ви са роби на ялови мисли, а щастието ви е бързо вмирисващ се червен нектар, нещастни хора 'от народа'. И аз съм от народа, но от българския, защото ценя всяка негова полза. Вие от кой народ сте, след като не цените ползите, а вредите? Може би сте сънародници с украинеца Сергей Дмитриевич? Царя на глупците и лумпените от ПЕС?

Ти явно вярваш на НСИ и неговите сводки към МС. Къде го видя този икономически ръст? Знаеш ли от статистиката как усукват числата само и само да поднесат нещо с ПЛЮС на Борисов? Знаеш ли, че износът ни за последните шест месеца е почти нула? Ръст има само в износа на електроенергия, ама това е друга тема. Знаеш ли, че вносът на свежи капитали през последните четири месеца е под 20 милиона? А знаеш ли колко е износът на капитали? Реалната инфлация за последните шест месеца е над 12%, а на жизненоважните стоки и услуги е над 18%. Вземете си махнете капаците от очите и вложете малко разум, а не само емоции и политическа страст!

Ти кръгъл глупак ли си или добре платен писар на ГЕРБ???За какъв растеж говориш,за какво увеличение на доходи!? Сляп и глух ли беше:4 ГОДИНИ 75% от българите живеят в мизерия,благодарение на ЗАМРАЗЕНИТЕ заплати и пенсии!!! За това време ТВОЯТ ГЕРБ е успял да отдели пари за "около 10% увеличение на пенсиите" - т.е. средно 12лв. на човек.

В сезона на ракиите какъв хубав "матриал" е вмирисващият се бързо червен нектар. То си е чиста ферментация. От кофти "матриали" стават и хубави домашни ракии, майничка. А пък и едните за които болееш и другите срещу които блееш са все от една п.... артия пръкнали и от една цица бозали. Другото, пич, е тунинг в боята и символите (червена роза в юмрук -сорт КУНИШ, трипръстие;със свити два пръста, разкрачени крака пардон V ....) Или както в поговорката : " Пременил се алия, погледнал се - пак тия!!!!

Тоя защо не отвори една пицария? Ще има по-голям успех от поста, който заема в момента!

Kalin

щото се иска акъл за да отвориш такова нещо ат ук го няма

Щото в щатите е бил продавач на пица и му е писнало вече! Пък и нали сега той разпределя чуждата пица!

Брaво повече пaри зa кърлежите...тъй нaречените ром... който ни крaдът !!!! Живеят нa нaш...гръб

И една пица с говна за вас гербаджии:))

Тъй, тъй... Пица с шунка за учители, лекари и бедни... А шунката е от тази, вмирисаната, с фиксираната от Найденов цена.

от къде пари за тези увеличения. от повече данъци :( и миналта година услугите който получавахме от държавата срещу данъците ни не си заслужаваха и другата ще е така...

,,Скромността краси човека,,

Simply the BEST!!!

За ограбените - трохи под масата.